Header

Vilmer

Som rubriken lyder har det verkligen varit för mig och Vilmer på sistone!
För ca 1,5 vecka sedan så gick han såå fint över bommar (håller på o "utbilda" honom litegrann i hoppning och markarbete :)) , och sedan, två dagar senare ramlade jag av.
Sedan några dagar senare gick han så himla fint! Och sedan idag höll han på o drog lite o sparka bakut o kasta sig åt sidan så jag höll på o ramla av när vi galopperade ute.
Verkligen en busponny som man MÅSTE ha skinn på näsan för att kunna rida. Alla ÄR inte lämpade för att rida honom. Han ÄR inte lätt, du förstår inte hur många gånger på denna korta tid (ca 2 månader) som jag har ridit honom som jag har kommit hem och mått som skit för att det känts omöjligt att det ska gå bra, men, jag HAR skinn på näsan, och jag kommer inte sluta kämpa med Vilmer. För dom gånger han går fint, eller dom gånger då man bara får en härlig uteritt, slår det mesta!

Och en sak kan jag lova, och det är att jag kommer lära mig sjukt mycket på Vilmer, och jag kommer i framtiden att ha så otroligt roligt med honom!

Älskade häst <3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Övrig vardag, Vilmer

Hej alla fina!

Efter att ha varit borta från bloggen i, jag vet inte hur länge, så är jag nu tillbaka.
Inte jättemycket som har hänt under tiden, har börjat träna Vilmer på bommar och upphöjda bommar och oliver har varit skadad, men ska börja ridas som vanligt imorgon :)
En trist nyhet är att ett av mina marsvin har gått bort, 2 dagar efter en natt på ultuna så somnade hon in.
Mest synd är det väl egentligen om Smulan (andra marsvinet) som saknade sin kompis och inget marsvin trivs med ensamheten.
Dock så hämtade vi igår hem ett nytt marsvin! En liten tjej på 1 år som heter Teddie, hoppas att hon och smulan kommer överens. Än så länge är hon väldigt avvaktande mot det mesta men det kan man ju förstå <3

Det var väl lite uppdatering, senare idag kommer ett inlägg om planerna för nästa vecka.

Ha det bra så hörs vi, kram!

Första bilden är på Teddie och andra är på Vilmer :)

Likes

Comments

Vilmer, Oliver, Övrig vardag

Hej alla fina!

Och ja, jag veeet att jag inte har bloggat på fett länge nu, och jag har egentligen ingen mer ursäkt än att jag inte har haft lust eller ork.

Men just nu sitter jag iallafall på bussen påväg till Vilmer och oliver, jag kommer rida Vilmer idag som vanligt.
Sist jag var där (i tisdags) så körde jag lite smått "frihetsdressyr" med honom istället för ridning, jag tycker att han skötte sig bra. Vi höll oss mest på banan och han "stack" en gång när han var lös men det var inget dramatiskt så att säga :)

Idag är det de vanliga stallsysslorna (höpåsar osv) som står på schemat samt mockning av deras hage, så det blir nog inte en superlång ridtur skulle jag tro.
Men till att börja med när jag kommer så måååste jag verkligen äta något!
En av de bra sakerna i stallet där de står är att det finns en kiosk med lite olika grejer (det mesta är onyttigt hehe, men gott :) )

Men vi hörs iallafall,
kram!!

Likes

Comments

Oliver, Vilmer, Övrig vardag

Hej alla fina!

Idag väntar skola från 09.00-15.30, sedan till stallet med isaline :)

Antar att jag rider vilmer idag o isaline tar oliver, vi kommer nog ta det ganska lugnt o en inte allt för lång runda då vädret inte ser så lovande ut och sist vi red, i lördags, så började de skena på åkern o isaline ramlade sedan av.

Det blir ingen mockning idag iallafall utan den tar vi på torsdag, rätt skönt faktiskt då det går mycket snabbare om vi inte mockar :)

Det var väl ungefär det som jag hade att skriva om nu så hörs vi,

kram!!

Inte min bild, men gud så fina araber är på bild!

Likes

Comments

Åsikter, Övrig vardag

Hej alla fina!

Vill först o främst be om ursäkt för att jag inte har bloggat på länge (4 dagar hehe men det känns länge), men som jag har sagt så blir det kanske inte så stabil uppdatering en tid framåt, men jag kommer absolut inte att sluta helt!

Men dagens ämne blir majbrasor.

Det börjar närma sig Valborg och då är det ju en självklarhet att gå och kolla och umgås. Det är ju kul, mysigt, och framförallt en tradition. Men, är det verkligen roligt för alla?

I de högar med ris, kvistar och annat bråte som ska eldas upp på Valborgsmässoafton gömmer sig ofta igelkottar, fåglar, och till och med katter! Kanske har de också byggt bon där och fått sina ungar? Särskilt igelkottar övervintrar gärna i dessa dödsfällor och ofta grillas de sedan levande.

Försök att själv sätta dig in i situationen. Du har hittat ett nytt hus att flytta in i, du trivs bra och du bor där med din familj, sen, från ingenstans, tänder någon eld på ert hus? Helt oprovocerat. Inget man drömmer om direkt.

Men vad kan man göra för att försöka undvika detta då?

Se till att flytta riset någon meter innan brasan tänds. Är den stor så ta hjälp av andra och leta igenom riset så ingen oskyldig liten varelse får sätta livet till.

Ta gärna kontakt med kommuner och lokala föreningar som arrangerar majbrasor och informera de om hur de förhindrar att vårat nöje blir en dödsfälla för djuren.

Mer information om hur du kan bidra till en djurvänlig Valborg finns på djurensratt.se :)

Jag personligen ääälskar djurens rätt. Mycket av den här informationen kommer ifrån dom :)

Men det var väl vad jag hade att säga idag, så hörs vi,

kram!!

Likes

Comments