Header

​Nu har jag valt att börja blogga på Vimedbarn istället och se hur det fungerar där, så titta gärna in på min nya blogg  http://amandagavelin.vimedbarn.se/

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Nu är jag hemma igen efter att vart och fikat med Carro, alltid lika trevligt att träffa den pinglan. Dock är jag ju så fruktansvärt dålig på att ta kort när jag gör saker.. förstå inte hur folk kommer ihåg och har tid att ta kort mitt i allt. haha. Men jag ska försöka bli bättre på det!
Som sagt fikade vi, vi åkte en bit bort till ett ställe som heter Edblad i Gåsviken som ligger här i norrtälje. Verkligen ett supermysigt ställe som jag verkligen kan rekommendera att man ska åka förbi om man har vägarna förbi Norrtälje. Dom har lite av allt, sina snygga smycken lite kläder och en mysig uteservering där man kan fika eller äta en god lunch. Sen har dom en mysig lekplats så det är ett ställe som passa alla i smaken!
Tyvärr fick jag inte med mig någonting hem, men jag tycker att edblads smycket är så himla fina så nästa gång jag åker dit ska jag absolut köpa med mig ett eller två.

Likes

Comments

Godmorgon världen

Eller ah jag har ju vart vaken sen kl 8 men, fram till nu har jag bara städat och fixat mig, så nu är jag redo för dagen! Idag kommer jag att träffa underbara Carro, vilket kommer bli supermysigt! Jag vet inte vad vi kommer göra men berättar jag senare idag. Känner att jag inte hade så mycket att skriva just nu, men jag ville ändå lägga ut ett litet inlägg när jag vart så duktigt och lagt ut ett par dagar nu. haha


​Bild på magen i V26 (25+3)

Likes

Comments

Hur gamla är ni, du och din kille?
Jag är 21 och Jesper fyller 22 i november

Hur fick du beskedet att du var gravid?
Jag kissade på sticka ungefär 5 dagar efter att mensen skulle kommit.

Vilken vecka var du i då?
ja vilken vecka är man i då, vecka 4 eller?

Hur reagerade du när gravtestet var positivt?
Jag blev väldigt chockad, glad och rädd. 

Hur berättade du för din pojkvän att du var gravid?
Han var med när jag tog testet och reagerade ungefär på samma sätt som mig.

Hur lång tid tog det innan ni bestämde er för att behålla barnet?
Det bestämde vi oss för ganska direkt, jag har alltid sagt att jag aldrig skulle kunna göra en abort vilket Jesper alltid vetat.

Varför tog det just den tiden att bestämma dig?


Vem i er närhet fick veta nyheten först?
Min mamma fick veta först.

Hur gick ni ut med det officiellt?
Vi la upp en bild på Facebook efter ultraljudet!

Hur reagerade din familj och dina vänner när du berättade att du var gravid?
Båda våra familjer blev superglada, vi va väldigt nervösa över att berätta det, men det gick hur bra som helst. Våra vänner blev också väldigt glada!

Hur lång tid tog det innan du berättade för dina föräldrar
Min mamma berättade jag för samma dag som jag fick veta det själv, Pappa berättade jag för när jag var i v.7-8 kanske


Hur känns det att ha en bebis i magen ?
Att ha honom i magen och känna rörelserna från honom är de bästa känslan i världen

Hur mycket har du gått upp i vikt under graviditeten?
När jag var hos barnmorskan senast så hade jag gått upp 14 kilo så någonting sånt.

Cravings?.
Har inte fått någon vad jag tänkt på, men i börjar var jag tvungen att drick oboy på morgonen för att inte kräkas.

Har ni planerat några namn?
Ja vi har bestämt namna kommer skriva vad han kommer att heta senare.


Vad tror ni att det blir, en flicka eller en pojke?
När vi va på ultraljud så kollade vi vad det var och så visade det sig att de är en liten kille som ligger i magen. dock kan man ju aldrig vara 100% men vi är iallafall förberedda på en lite kille!


När är bebisen beräknad att komma?
Han är beräknad den 26 december, men jag skulle vilja att han stannar lite längre och kommer ut i Januari istället. Men det spelar ju inte så stor roll egentligen!


Likes

Comments

Andra dagen på sjukskrivningen och jag är redan rastlös.. vad ska jag ta mig till under dessa 4 veckor? Vad gör man när man är sjukskriven? jag förstår om man har psykiska problem och inte klarar av att jobba på grund av att man mår så dåligt och inte har orken, då orkar man ju förmodligen inte göra saker heller. Men nu har ju inte jag det problemet utan jag har ju "bara" ont. jag har ju fortfarande orken att göra saker, iallafall i huvudet, kanske inte så mycket i kroppen. Förstår ni mitt problem? haha
Min morgon har vart väldigt lugn, jag har duschat och typ tittat på nyhetsmorgon så nu ska jag väl fixa mig och försöka få ordning på allt med försäkringskassan, vilket inte verkar vara det lättaste.
Men du får ha en bra dag så kommer det säkert upp nått mer inlägg under dagen.

Likes

Comments

I söndags så gick vi in i vecka 26, känns helt sjuk tiden går så himla fort. Det känns som att jag precis gick in i vecka 20. Magen växer och växer och det känns som att snart så kan magen inte bli större för då spricker jag, men så verkar inte fallet vara. hehe
Det som händer med lillkillen den här veckan är att han nu är ca 23 cm mellan huvud och stjärt och han väger mellan 810-930 gram det börjar bli en stor kille! Han har lärt sig att andas in och ut och tränar genom att andas in fostervattnet. Under den här veckan börjar han också att känna de känslor som jag känner, så om jag känner mig glad, nöjd och älskad så känner han också av det. Så himla cool tycker jag!

Mamma och pappa längtar efter dig!

Likes

Comments

Idag var jag hos läkaren på grund av foglossning och blev sjukskriven i 4 veckor framåt. Herregud, hur ska jag klara det, vad ska jag göra i 4 veckor!? Självklart är det ju skönt att jag inte behöver jobba och få ont, Men jag hade ju tänkt mig att vara sjukskriven 50% så jag inte skulle vara hemma hela dagarna. Men efter som att läkaren rekommenderade att jag skulle vila helt och hållet så är det väl bäst att man gör det!
Så under de närmsta 4 veckorna kommer jag förmodligen ha all tid i världen att blogga vilket kan vara lite roligt iallafall.

Bjuder på en gammal bild!

Likes

Comments

Just nu ligger jag i soffan hemma hos pappa och tittar på tv, ska snart träffa fina Bella och Felicia, så himla länge sen jag träffade dom så det ska verkligen bli trevligt! Nu när jag flyttat från Stockholm till Norrtälje blir det inte att man träffas så ofta längre vilket suger, men vet man vart man har varandra så är det ju ingen fara!
Vi kommer nog bara fika och sitta och snacka massa. Kanska shoppa nått litet, men jag kan ju inte gå runt så mycket pågrund av foglossningen så får se hur mycket jag orkar.

Jag känner iallafall att jag är på ett bra humör idag vilket känns väldigt bra!

Likes

Comments

Heej fina du!
Nu har jag inte skrivit på några dagar har inte känt att jag haft tid, och det här med att jag kommer att lägga upp bilder på magen varje vecka gick ju sådär. Anledningen till att det inte blivit av är för att jag känner mig väldigt obekväm i min kropp just nu och har inte lust att lägga upp de bilderna på internet.
När någon säger till mig att "men så ska du inte känna, det är något magiskt som händer" eller "det är naturligt att du blir större, du är ju gravid," det kan vara det värsta jag vet, det hjälper verkligen inte. Jag vet att det är så, men det gör inte att jag mår bättre snarare sämre, för jag vill så gärna känna mig bekväm och trivas i min kropp. Men när jag ser mig själv i spegeln så är det inte mig själv jag ser. Hela jag är svullen och jag har gått upp 14 kilo och mer kommer det ju säkert bli. Samtidigt som jag tycker att jag är så sjukt jobbigt och bara vill försvinna, så älskar jag känslan av att ha min älskade pojke i magen och känna av honom hela tiden och att han verkligen ligger där inne och växer och växer. Så det är väldigt blandade känslor jag känner hela tiden, och mycket av allt jag känner är väl säkert hormonerna.
Och inte nog med att jag har massa känslor och känner mig obekväm så har jag fått foglossning, vilket gör att jag får så sjukt ont när jag jobbar, men det ska jag försöka lösa, jag ska gå till läkaren på fredag och hoppas på att jag får bli sjukskriven på 50% och hoppas att det räcker, för att vara hemma mer skulle nog få mig att klättre på väggarna här hemma.

Det här blev ju inte direkt något positivt inlägg men så kan det vara ibland, det va skönt att få skriva lite om vad jag känner iallafall, nu ska jag titta på Idol med min underbaring och avslutar det här inlägget med 3 härliga bilder.

Likes

Comments

Godmorgon!
Jag ska snart sticka iväg till jobbet men tänkte bara skriva lite snabbt! Igår så hade jag en lång dag på jobbet, jobbade 9 timmar, och det känns i kroppen idag. Men men, det va någonting annat kul som hände igår. Jag och Jesper beställde hem nya bilen, så i slutat av oktober kommer va att rulla runt i en helt ny Skoda, wihoo!
Jag känner att mer och mer börjar bli klart inför den lilles ankomst, nu är det bara jag som ska ta körkort så är börjar allt bli klart sen. Jag ska faktiskt på min första körlektion idag, så nu får vi se hur det går, om jag kommer hinna ta körkort innan december eller inte!
Nu måste jag sticka iväg till jobbet, tänkte lägga upp bilder på bilen sen!

En gammal bild, när jag var lite piggare och lite smalare, haha

Likes

Comments