Alex Öqvist 18 år i Uppsala finns inte. Alex Öqvist har aldrig funnits. Han som gett mig råd i svåra situationer, han som försökte hjälpa mig, han som jag litade på och berättade allt för. Han finns inte.

Bakom Alex Öqvist satt den kille som jag en gång gillade. Den kille som gillade mig, han som älskade mig, han som älskade mig alldeles för mycket.

Killen bakom Alex heter Patrik.

Patrik ville genom Alex se den bild av mig han aldrig fick se när han var sig själv. Han ville ge mig råd om hur mitt och Patriks förhållande skulle hålla för alltid. Han ville veta det han aldrig fick reda på. Så han skapade Alex.


Alex hade nyligen blivit 18 och bodde kvar i Uppsala med sin familj.

Han var bara intresserad av mitt liv. De gånger jag frågade om hans liv gav han mig korta och inte alls utvecklade svar. Men fortfarande tillräckligt för att få mig att tro på hans existens. Alex var väl planerad, hans profilbild ändrades då och då. Det var alltid samma person på bilderna. Samma unga man med askblont hår, blåa ögon och ett runt ansikte. Han log ibland med sina vita raka tänder, ibland bar han keps och kollade mystiskt från kameran.


Alex skrev ofta, han ville alltid veta hur jag mådde och hur det gick mellan mig och Patrik. Jag antog att han försökte vara vänlig och ville det bästa för oss.

När jag och Patrik bråkat eller haft en oense konversation ville Alex fixa det. Han gav mig råd som att jag skulle skriva en lång text om hur jag kände, träffa Patrik och prata osv. Detta upprepades flertal gånger eftersom min och Patriks relation aldrig var riktigt bra.

Jag och Alex skrev varje dag i flera månader. Jag berättade mycket av allt det som hände i mitt liv. Även de saker jag inte ens nämnt för Patrik. Alex lyssnade, han förstod, han kunde hjälpa.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments