Gooomorgon gooomorgon!


Här hare varit lite tomt ett tag och jag har inget att skylla på. Jag har varit lat..

Idag ska de bli fint väder och jag tror att de är heldag i skolan som gäller... Efter skolan är de stallet som gäller och tävlingsförberedelser. Emelie träningen blev tyvärr inställd, så de blir ridning på eget ansvar idag, tänkte rida igenom programmet en gång. Sen ska sandro ev duschas, kanske väntar med de tills torsdag eftersom jag inte startar förens 1440, än så länge.

Igår fick sandro sig en omgång av klippmaskinen, han klipptes från topp till tå! Jag klippte även ansiktet, de gör jag typ varannan gång men jag tycker inte de blir snyggt, alltså de är ju snyggast om man rakar allt men just sandor han som en mörk bläs i ansiktet och den försvinner när man rakar.. så nu ångrar jag mig, men de kommer ju tillbaka om någon vecka jag r stå ut så länge.

Ha de bra!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hallå!

Ursäkta lite frånvarande med inläggen, men de har kommit lite annat imellan och de har tyvärr inte funnit några nya bilder att lägga upp.Igår va de iallafall ridning på banan och sandro kändes väldigt fin. Lite loj till en början, inte hyrsteriskt pigg, men han kom igång efter några varv i trav. Samma uppvärmning som vanligt sen gick jag in på några diagonalen med tre i vart fjärde och även några tre i vart femte och de funkade jätte ta t tills blev lite pigg hysteri i mitten av ridpasset, Då tycker jag det är viktigt att, för de första, inte låta honnom latja runt för på banan jobbar vi och där är de inte utrymme för bus när han känner för de. Men också att inte bli arg på honom, konsekvent men inte arg eller tappa humöret. Därför sänker jag ribban och tar ett eller två byten på diagonal eller långsidan och när han gör de rätt skrittar vi en stund på lång tygel och sansar oss. När jag sen kortar tygeln är han uppmärksam på vad jag lön och lyssnar bra. När jag n kor hade tygeln och han lyssnar så tog jag några varav på volten i piruettgalopp och de känns bra! Jag är taggad på träning nästa vecka och tävling efter de!

​Hoppas ni haft en bra dag! 

Likes

Comments

God...förmiddag blir de vell nu!

Idag ska de bli "bra" väder (varmt men mulet) så jag tänkte jag skulle ta mig en härligt promenad, plugga och plocka undan hemma innan jag ska cyckla till stallet i eftermiddag där jag ska möta upp mamma jag tänkte jag tar med videokameran och sätter den i händerna på mamma. De skulle ju ha blivit träning idag men tyvärr blev de inställt så nytt försök på den fronten. Nästa vecka är de äntligen dax för Emelie träning.

Igår blev de lite jogg på banan och jag fortsatte på samma sätt som i måndags med kontroll och kontakt. Eftersom jag var på banan så fanns de inga speglar, därför hoppade jag alla övergångar och fokuserade istället i uppvärmningen på att jag skulle kunna ställa honnom både innåt och utåt men nästan bara tanken och att de bara vara halsen som skulle böja men att kroppen fortfarande skulle spåra. Samma sak i galoppen, och utan att de ska bära i väg fortfarande och fortare. Efter de gick jag över på de klassiska serpentinbågarna. Sandro är lite olikasidig, de är vell alla, men han blir gärna att han ligger på i handen när jag byter till vänster ställningen, och springer i från bakbenen lite, därför blir de en miljon små halvhalter och att han ska vänta på mig. Sen märker jag ju att de är ju mitt fel att de är så för bara jag är på honnom och ser till att han väntar då blir de ju bra! På slutet kunde jag inte motstå att bara känne lite på en stor arbetspiruett för att se hur de ligger till nu. Och ska man se något positivt i de hela med skodor så är de att man får börja om från start igen och kan då vara väldigt noggran med sånt man glömmer längs vägen.

Ne nu är de dax att dra igång dagen!

Ha de bra!

Likes

Comments

Kvalen är satta målet är satt och då är de ju dax att börja kolla efter en frack! När man är mitt uppe i häseriet, de är lera upp till magen, tappskor var och varannan dag, när hästen är halt och man riskerar livet varje dag man ska ut på tjugominuters promenaderna då känns de väldigt avlägset med vilken frack man vill tävla i. Men nu är hästen frisk och då får man njuta varje minut, och då går ju min outfitt hjärna på högvarv.

Jag har bestämt mig för att jag vill ha en svart, och bling är ju nästan en självklarhet när de gäller mig.

Först har vi denna från amino och modellen heter lurlo VC och är ny för denna säsong, jag tycker den är vlidigt snygg! Däremot matchar den inte jätte bra med min bruka kephjälm då blottares på den är mer åt coppar och på kavajen är de silver. Den finns även i kavaj och jag kollade på den när vi var på Charlies senast och den är riktigt snygg! Om jag skulle satsa på denna fracken skulle jag isåfall behöva matcha om lite

Skitsnyggt! Hjälm från kask, schabraket från cristina sport, handskar från roeckel och fracken från animo.

Denna kommer också från animo och modellen heter lurlo VB och har små stenar på stenarna på flärparna och kragen. Denna skulle funka bättre till min hjälm men jag har en annan matchning på denna också.

Pannband från rown, stövlar från deniro med bling, hittade ingen bild på svarta men mycket snyggt med blinget. Schabrak från horseguard och hjälm från samsheild.

Denna fracken kommer från equiline och modellen heter Marilyn. Snygg klassisk men med lite detaljer med bling på krage och flärpar. Denna ligger med på min top tre lista.

Hittade inte bilder på de jag ville matcha med men ni får fantisera. Först och främst så skulle den matcha sååååååå bra men denna sjukt snygga svindyra hjälm från kask. Sen skulle jag matcha detta med ett egendesignat schabrak från equiline som har att man kan få svarta blingstenar, så ett vitt schabrak med silvrig eller svart passpoal (har inte riktigt bestämt) och svart bling. Sen skulle de vara snyggt med ett pannband med svarta blingstenar.

Denna frack är också på topplistan, den är även den från equiline och modellen heter Astrid. Med diskret mönster på ärmarna, kragen och flärparna. Och bling på kragen. Denna får man matcha ganska diskret då de kan bli mycket med båda bling och mönster.

Denna hjälm skulle vara sjukt snygg till, men hittar den tyvärr bara i brunt.

Till denna skulle jag välja ett schabrak med vita blingstenar men jag skulle välja svart passpoal detta kommer ifrån cristina sport. Och jan kan inte bestämma mig mellan ganska vanligt kask hjälm eller den glansiga kep med vita blingstenar.

Och på benen på hästen skulle jag så klart matcha med lite bling. Dessa från br.

Och på mig själv vore de snyggt med dessa polerade stövlar från amazona sueca med blingkant

Detta har varit min absoluta favorit sedan sweden horse show. Dock så klart i svart och med svarta flärpar och med svarta blingstenar. Jag såg den hos AB nians hästsport men hittar inte den på deras hemsida och den är specialdesignad och så även priset som är sjukt saftigt 15000;- men den var så himla snygg och satt så snyggt. Men ändå ganska diskret. Denna skulle jag matcha med:

​Kan inte bestämma mig mellan ankyskydden med bling eller lite mer sportigt med Eskadron skydden och glittriga boots bara från br. Byxorna från equiline så otroligt sköna ut. Och glittriga kep hjälmen är pricken över i, i denna outfitt. Schabrak skulle jag återigen välja ett vitt schabrak med svart bling men de hittar jag ju ingen bild på så fantasin får flöda åter igen.


Ha de bra!

Likes

Comments

Godmorgon!

Gårdagens frackinlägg uteblev, men jag lovar att de kommer idag.

Igår var de som sagt inte mycket planerat, och de blev heller inte jättemycket gjort, men jag lyckades få dagen att gå ändå. De blev iallafall en banankaka bakad, lunch med mamman, uteritt på Sandro och avslutades med en fika med Ingrid fram till midnatt. Härligt!

Uteritten gick iallafall bra, något energisk och lite spänd,speciellt när vi red förbi brukshundklubben och dom hade skottträning, då fick jag ta några djupa andetag och hålla i mig en stund. Men skönt för sandro att se annat än ridbanan eller ridhuset. Kvällen avslutades med så mycket fika att jag trodde att jag skulle spricka, och massa prat.

Ny dag nytt filter.

Ha en bra dag!

Likes

Comments

Hallå!

Jag tänkte jag skulle dela med mig av mina bästa tips och trix för en skinande häst till tävling och träning.

Vi börjar med schampo till häst där måste jag säga att jag provat mycket då jag är lite av en pedant på den fronten.. De överlägset bästa skulle jag säga är k9, jag älskar lukten och att jag inte alls upplever att de torkar ut vilket jag upplever att många schampon gör. Även toppen att de finns balsam till som är perfekt att ha i svansen. Jag brukar annars andvända vanligt människo schampo i svansen de funkar de med.

Jag brukar, om jag ser att hästen är väldigt torr, späda ut schampot som de står att man kan göra på baksidan så häller jag i lite babyolja vilket återfuktar bra och hästen blir väldigt glansig tips tips!

Nästa grej som jag älskar är den nya pälsglansen som jag upptäckt! Helt OTROLIG glans! Den kommer från groom away och finns att köpa på hööks bland annat.

Hästen blir så blank att man nästan kan spegla sig, perfekt till tävling eller om man ska vara extra fin på träning. Jag använder den inte till vardags då den är lite extrem.

Och när. I ändå är inne på groom away så kommer nästa tips, deras "färg spray"

Jag andvänder den till att ska lite mer svarta ben och dölja något fult ärr. Perfekt att dölja om hästen har fått vita strån på benen efter skav eller liknande. Man skakar den och sprayar på området. Låter den torka i några minuter sen tar jag en mjuk borste och borstar bort de överflödiga. Den torkar matt så man måste avsluta med glans ovanpå om de ska smälta in helt. Finns även i vit och brun. Går även den att köpa på hööks

Detta är den absolut bästa utredaren till svansen. De är en "balsamkräm" som man har i svansen innan man borstar den. Jag kan helt ärligt säga att denna jävel har räddat sandros svans till de den är idag. Jag hatar trassliga svansar och borstar den varje dag, men de sliter ju så extrem om den är trasslig men denna klämmer man ut en liten klick i handen och drar i svansen och sen kan man nästan kamma igenom svansen utan att den tovar sig. Den finns att köpa på bland annat horze

Bästa återfuktaren till hovarna, den är lite svårarbetad till en början tycker jag speciellt på mörka hovar då de är en vit kräm som kommer ut ur pumpen. Men för tävling gäller de attinte ta så mycket och mer gnugga in de än att stryka på. Egentligen har jag lite svårt för balsam eller olja till tävling då de bara gör att skiten fastnar på hoven. Men denna tycker jag funkar bra de fastnar ju fortfarande. Jag föredrar lack på hovarna om de ska vara glansigt men har hittills inte hittat någon jag är nöjd med. Vet ni någon så tipsa mig!

Likes

Comments

Godmorgon!

Jag ligger och kollar på Nyhetsmorgon, och väntar på att maxi ska öppna vid åtta, de är jag och pensionärerna, jag saknar lite grejer till banankakan jag tänkte baka idag.

Dagens planer är inte alls många. På grund av sjukdom är lektionerna i skolan idag inställda så ingen skola och en helt ledig tisdag framför mig. Men en banakaka med choklad ska bakas och fikas på, och stalllet ska fixas. Planen med sandro är uteritt och hoppas att vädret håller med. Jag ska även anmäla mig till tävling nästa torsdag.

Kika in under dagen den kommer både mina bästa stalltips & frackdrömmar under dagen.

​Ha en bra dag!

Likes

Comments

Goddag!

Utsläpp, ridpass och skolan är avklarad för idag. Jag tänkte bjuda på några snabba dåliga bilder från morgonen, och lite tankar om dagens ridpass.Idag var de bara ett joggingpass som gällde för oss, och de blev tyvärr (på grund av dåligt väder) en sväng i ridhuset. Typisk svensk som jag är tänker jag jämt att jag måste passa på att vara ute för de vet man aldrig när de blir tillfälle igen, men lagomt tills jag skulle ut så öppnade sig himmelen så jag fick rart traska in i ridhuset. Och när jag ändå var där bestämde jag miför att ändå utnyttja speglarna som finns i ridhuset att kolla av rakriktningen som har blivit allt annat ån rak efter igångsättningen. Sandro har ganska svårt med rakriktningen (eller de är vell egentligen jag som har de) men han har ju så kort rygg och långa ben att de blir svårt att få plats med allt och för att få plats springer han gärna lite på tvären.

Jag värmde upp honnom i en lite lägre form än vanligt och var noga med att han rund, de brukar inte vara ett problem att få honnom rund men han vill ju så gärna krypa in med nosen. Så från start var jag noga med att försöka få stödet längre fram, och de va ju lättare sagt än gjort när de visade sig att sandro tydligen vara tankad med raketbränsle idag.När jag fått hyfsad koll på traven la jag in några skrittövergångar och var noga att ha honnom rak hela tiden och utan att han vek in nosen eller blev hög och kort i formen. Sen blev de galoppen där var de mest rulla på och hitta ett bra tempo. Tänkte från början att jag skulle fortsätta med övergångarna där men när sandro. Är på de humöret eldar de bara upp honnom ännu mer och de kändes inte som rätt läge! Därför bestämde jag mig för att köra superbasic och fortsatte med övergångarna. Han kändes jättefin och var lagom i handen idag, även om energin var något överflödig..


Mitt nya favorit schabrak kommer från Cristina Sport och är med både glitter passpoal, lack och bling😍 inhandlat på Stockholms hästbutik klickbar länk

På benen blev de ny/gamla skydden fick vänta på bakskydden i typ 3 månader för de var nyhet såklart.. De kommer från anky och är bruna med svart glitter! Såå snygga!! De är beställda från Dressyr Catrin Henriksson

Och nu till mitt favorit köp de senaste året! Mitt Antares y precision. Innan hade jag ett high jump av PS of sweden men jag var inte alls nöjd med läderkvaliten och kvalitén över lag på de så jag chansade och beställde ett Antares och vilken kvalité på lädret! Jag beställde de från Charlies men såg att de inte fanns kvar där. Går även att beställa från Erik jerneld .

Bilderna bara snurrar hela tider så tvåfärgade vara på sne..

Jag hade ridbyxor från cavalleria Toscana köpta på sharpman, svart tröja från United colors of benneton, köpt typ förra året i Dubai så vet inte om den finns kvar. Jacka från Svea köpt på Hööks så även skärpet men hittar inte de så de är nog slut. Stövlar polo från deniro köpta på skara hästsport.


De var allt, ha de bra!!

Likes

Comments

Godmorgon!

Klockan är 06.30 och jag trycker i mig en ostmackan innan jag ska dra till stallet, ta ut hästar och hinna rida innan de är dax att dra till skolan. Jag tänker mig att det blir lite jogging i ridhuset idag då vädret inte ser askul ut just nu.

Ha de bra så länge!

Likes

Comments

Hallå alla!


Jag har flera gånger under de senaste halvåret hört från olika personer, att jag med allt mitt matchande ( som tydligen kan driva vem som helst i min närhet till vansinne😇) att jag borde satsa på en "outfit blogg" så jag tänkte att de skulle bli lite mer inslag av de.

Jag ÄLSKAR själv att läsa/titta på olika outfits och få inspo. Ni får tyvärr stå ut med mina AS KASSA bilder en stund till då min telefon ha råka ut för ett missöde eller rättare sagt typ fyra...

Så här sen den stackars telefonen ut nu för tiden...

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om den mer än att den borde bytas ut helt klart! Men jag har bestämt mig för att vara ekonomisk och vänta tills mitt abonnemang går ut och hålla ut tills dess de är 2,5 månader kvar, KÄMPA!!

Men denna KÄMPE (måste ändå ge Apple att de är en sjuk kvalité ) har överlevt de mesta för att göra en lång historia kort har denna iPhone överlevt ( på mindre än 2 månader) 1. tappad i vatten hink 2. Borttappad i ridhus i 3 dygn i -30 grader 3. Trampad på av häst med brodd (därav den något böjda profilen och buckeln på baksidan) 4. Tappad i betonggolvet 2 gånger (då kom den spruckna skärmen och de har ju lett till att lite bitar lossnat uppe i hörnet)

Men nu skulle ju inte de här handla om telefonen men kände att de behövdes en förklaring till dom extemt kassa mobilbilderna.

Men outfitten som de skulle handla om! De är en av mina senaste favoriter.

Vi börjar med schabraket, som på bilden ser ut att ha en SJUKT DÅLIG passform, vilket de absolut inte har! De är ett egen designat schabrak som jag beställde från skara hästsport (alla länkar i inlägget är klickbara) på breeders. Schabraket kommer från Anna scarpati med bling! Såklart! Sadeln är från Antares, och sadelgjorden är från prestige (köpte den direkt av prestige på en tävling, och den har varit lite svår att få tag på så vill inte rekommendera något och så blir de krångel för er)

Paddarna är de höga från Eskadron och dom är beställda från horsemeup. Lindorna är också de från Eskadron, köpte dom på GHS kommer tyvärr inte i håg vart men de finns ju överallt. Bootsen är mina favvisar! Dom sitter bra, lagomt "hårda" så de skyddar men mjuka så de inte blir skav! LOVE! De kommer iallafall från ANKY och är beställda ifrån Sanna Nilssons Dressyr. De är tyvärr en dålig bild på bootsen..


Försökte göra nått åt bilden de syntes bäst om jag gjorde den svartvit, de blev inte bra men skitsamma! Bootsen är vita med små "hål" där de är glittrigt.

Vad jag själv hade på mig blev de inga bilder på så får bli bättre på de och bättre på bilderna överlag! Jag har dessutom shoppat något mer nytt som jag ÄLSKAR! Men de får bli i ett annat inlägg.

Ha de bra!

Likes

Comments