Header

Jag gör mig en kopp kaffe just nu.
Jag kan inte sluta le över att det är en så jävla härlig dag.
Jag vet inte alls hur framtiden ut.
Jag tycker att vi kvinnor måste samarbeta mer.
Jag borde sluta klippa mig själv och gå till frisören.
Jag tänker mycket på min man.
Jag lyssnar endast på Beyonce i bilen.
Jag förbrukar disktrasor.
Jag måste, tråkigt nog, bli av med något enstaka elefantöra för dem börjar ta över vårat hem. Som min sambo säger.
Jag drömmer om att Vincent ska bli storebror.
Jag längtar tills jag står på Arlanda med känslan av att ha en hel resa framför mig.
Jag använder min sambos deo för han luktar så gott
Jag njuter av den färska klunken kaffe på morgonen
Jag struntar aldrig i att borsta tänderna.
Jag ska bara, som Alfons Åberg.
Jag vill så gärna att Vincent börjar på gymnastik.


Jag ser fram emot att fylla vaserna med helgens blommor.

Hoppas ni får en fin helg! Kram,

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej fina ni!

Denna morgon var en av de tyngre. Vincent ville precis som varje morgon ligga kvar i sängen och så fick det bli idag. En liten stund iallafall. Jag kröp ner under hans stora och fluffiga täcke istället för att väcka honom. Jag möttes av hans lite morgontrötta men så ljuva röst ”mysa mamma” innan han kröp ännu närmare mig. Det var precis det här jag behövde.

Jag blev lugnare av att ligga där. Jag låg och funderade samtidigt som jag låg och lyssnade på hans djupa andetag. Han hade somnade om. Jag ville göra detsamma, mest av allt i den stunden. Plötsligt resar han sig upp med världens finaste leende och det var just det leendet som fick mig att sluta känna denna tyngd. Vet inte om det var sömnbrist, en förkylning som ligger och spökar eller bara längtan efter helg som gjorde denna morgon så tung. Kanske var det just kombinationen av allt.

Jag kände att jag behövde få tanka mer energi. Sekunden senare hade jag bokat in en pannkaksträff med dem som får mig att må så mycket bättre. Med dem som får mig att glömma bort sömnbristen och allt runt omkring. Min syster. Min kusin. Men framförallt mina kusinbarn, Elise och Ines.

Det blev en bra dag tack vare min fina familj. Dem hjälpte mig bara av att vara dem, helt ovetandes om att jag helst av allt ville hoppa över denna dag imorse.

Vi lagade pannkakor, passande att det var torsdag då man som liten alltid fick pannkakor i skolan på torsdagar. Vincent och Elise ville gärna hjälpa till och deras teknik att få ut grädden från vispen ör ju rätt underbar.

Hoppas ni har haft en fin dag. Kram,

Likes

Comments

Ja, tyvärr måste jag. Jag måste dela med mig för att få någon slags förändring i denna värld som normaliserar det mest vidriga. Att få bli utsatt. Det är vidrigt, hemskt men så viktigt att vi delar med oss. Att vi är starka, kloka och gör andra medvetna. Just det är så viktigt. Därför väljer jag att dela med mig.

Det är så fruktansvärt viktigt att få känna att man inte är ensam om detta. Att vi vägrar acceptera alla dessa övergrepp och tystnaden runtomkring. Jag har både varit rädd och förbannad. Mest rädd. Jag har ställt mig upp och skrikit i en full tunnelbanevagn för att skämma ut personen som precis framför mig gör sexuella ofredanden. Jag har dagen därpå, också i tunnelbanan, iakttagit en person som försökt fota en kvinna mittemot, sittandes i en fin somrig kjol. Helt ovetandes om vad som sker. Jag skrev ”försökt fota” då vi stoppade personen. Jag kan rabbla upp fler utekvällar där jag fått uppleva sexuella trakasserier än kvällar så som det faktiskt ska vara. Jag har också haft pojkvänner som varit riktiga svin. Mot lilla mig som bara ville bli älskad. Jag blundar inte längre och jag är inte ensam.

Nu är det dags att någon annan tar skammen. Det är förövarens tur. Jag är så glad över att det är så många kvinnor som inte orkar vara tysta längre. Att vi är så många som inte längre orka bära någon annans skam och någon annans skuld. Jag är mindre glad över hur många som faktiskt blivit utsatta. Det här visar att vi finns här för varandra.

Likes

Comments

Hej fina ni!

Igår gjorde jag något jag länge funderat över. Något som jag hoppas underlättar i vårat lilla småbarnsliv som jag så alltid försöker få ihop på bästa sätt. Det bästa för just min familj. Nu känner jag för att få lite hjälp i vardagen för att kunna fokusera på annat så som min familj och mig själv.

Jag har nämligen beställt vår första matkasse - Linas matkasse. Så efter att jag har velat ett tag har jag nu bestämt mig, det blev hennes Orginalkasse och tanken är att jag ska få med mig en matlåda till jobbet dagen efter också. Jag tror på det här och hoppas att det blir bra. Någon som har erfarenhet? Kommentera gärna!

Det bästa av allt är att dem hade 50% på alla kassar. Vi fick även med en fruktkasse. Så nu ser vi fram emot en leverans utanför dörren om någon vecka. Jag kan skriva ihop lite senare om vad jag tyckte, både för- och nackdelar.

Mer tid för dem. Mindre tid i affären.

Likes

Comments

Missa inte chansen att delta i tävlingen som avslutas ikväll. En lycklig vinnare vinner en egendesignad bok. Det kan vara en saga, en fotobok eller en bröllopsbok. Du väljer precis själv. Tävlingen avslutas redan ikväll kl 20.00 och vinnare presenteras kort därefter under tävlingsbilden på min Instagram. Tävligen är i samarbete med Solentro. En länk till deras hemsida finner ni HÄR.

Så in på min profil ’mandalindstroms’ och klicka in på tävlingsbilden som ser ut som den nedanför här och tävla, reglerna är enkla.

Direktlänk till Instagram: mandalindstroms.

Stort lycka till! Kram,

Likes

Comments

I HELGEN

Kunde jag inte hålla mig från att åka till Mr Cake. Roy Fares nyöppnade cafe. Vi var där hyfsat tidigt på lördagen men kön var tyvärr lite väl mycket för oss och våra barn.

Fick jag uppleva en otroligt fin söndagsmorgon. Efter frukost gick vi ut på en promenad i solen. Ja, en varm strålande sol där höstens olika nyanser dansade runt omkring oss. Vi stannade för att köpa bröd till ankorna och efter det blev dem helt tokiga.

Skrattade jag lite nervöst åt mig själv under en quiz på lördagskvällen. Pinsamt hur lite jag kan om just 80-talet. Riktigt pinsamt faktiskt.

Planerade vi lite kring om vi ska ta med vår vagn på resan om en månad eller låna från hotellet. Någon med erfarenhet kring det?

Sov jag med en virvelvind. Vincent kom in tidigare än vanligt och snurrade runt ännu mer än vanligt. Om det nu ens är möjligt.

Ordnade jag med en hemlis. Mer om det senare. Måste först luska ut om personen det handlar om läser min blogg.

Åt jag så mycket fika. 30års fest, 1års kalas och ett inflyttningspartaj. Så mycket gott överallt och jag kunde inte motstå. Tur jag kör på med min utmaning inom träningen. Läs om den här.

Älskade jag alla vackra minnen jag lyckades fånga på bild denna helg, se nedanför.

Likes

Comments

Jag kommer för all framtid att vara hans hem. När han lärde sig att gå vinglade han sakta fram ett steg i taget för att sedan komma tillbaka till mig. Alltid tillbaka till mig även fast steget blev stabilare och med längre avstånd. Alltid tillbaka. När han prövar nya saker letar han efter mitt stolt leende. När han kommer att börja läsa kommer han läsa samma bok för mig över tjugo gånger. Jag är den som kommer finnas där och lyssna alla tjugo gånger på samma bok. Han kan ju läsa. Wow.

När hans lag har match är det mitt ansiktet jag vill att han ska leta efter i publiken. När han blir sjuk kommer han ringa mig. När han gör misstag i livet kommer han ringa mig. Det ska jag sträva efter.

När han har vuxit upp, blivit stark, stor och tuff och känner för att gråta så får han komma till mig. Gråta ut. Oavsett hur stor han har blivit. Tillochmed när han är så där stor, köpt ett hus, skaffat sig en familj och fått ett eget hem, är jag hans mamma. Jag är hans mamma livet ut och han kommer för all framtid att vara mitt hem. Precis som att jag är hans hem och trygghet. Livet ut. Jag är hans mamma. När jag ser honom växa upp och utvecklas är det med dem känslorna jag påminner mig själv om att oavsett om han växer så är jag hans mamma.

Likes

Comments

”Jag tycker om dig, mamma” kom Vincent in imorse och sa. Först ett glatt hej. Jag undrar lite hur länge han hade varit vaken innan han väckte mig. En annars så morgontrött kille var redo för dagens äventyr direkt. Han som också annars startar dagarna med en timmes morgonmys framför en film ville borsta tänderna redan innan frukost. Jag undrar om det har med att göra att pappa äntligen kommit hem.

Vilken start på lördag, en härlig start. Här kommer fler härliga känslor enligt mig.

Känslan innan familjen samlas framför ett uppdukat frukostbord. Och man vet att här råder ingen stress.

Känslan över att det verkligen är meningen att just hon ska vara min syster. Min syster är bäst.

Känslan av att bara gå ut i naturen och få ihop en efterrätt.

Känslan av att få en liten fot i ryggen mitt på natten och du ser de som ryggmassage.

Känslan över att stå på en flygplats och vara precis i början av en resa.

Känslan över att se leenden ända ut i ögonvrån.

Känslan av att lyssna på Astrid Lindgrens röst.

Känslan av att hoppa i en stor vattenpöl och inte alls bry sig om att bli blöt.

Känslan av höstlöv under frusna skosulor.

Och såklart, känslan av den första klunken kaffe. Den känslan precis nu. Godmorgon fina ni!

Likes

Comments

Hej härliga ni!

En liten utmaning är precis vad jag behövde i dessa tider. En utmaning tillsammans med min syster och min kusin. Jag behöver dem. Jag behöver verkligen dem i denna utmaning. Vi pushar varandra på något sätt. På ett bra sätt såklart.

Om lite mer än en månad står jag där med sanden mellan tårna. Kanske bygger ett sandslott och kanske med något läskande i handen. Vad passar då inte bättre med en liten utmaning i träningens anda. Vi kör enligt ett schema jag hittade på Pinterest. Jag säger inte att jag kommer få en förvandling, det jag säger är att all träning är bättre än ingen. Så därför kör vi. Häng på ni med, träningen tar inte lång tid med det känns så himla bra efteråt.

Bilden nedanför visar exakt hur vårat schema ser ut. Spara den! Någongång kanske ni blir sugna om ni inte är det just nu.

Likes

Comments

Contains affiliate links

Kyliga kvällar och en förberedande mamma. Vi börjar sakta förbereda oss för den kommande kylan. Med kylan kommer även varmare kläder. Med varmare kläder kommer även för många alternativ. Vad ska man välja?

Håller ni med om att utbudet är enormt när det kommer till overaller, regn- och skalkläder, fleece, underställ, ull och allt däremellan. En sak som är säker och det är att kvalité kostar. Om någon undrar vart alla mina pengar tagit vägen så är det Vincent som bär dem. Och så även till vintern. Ett par nya vinterskor har hittat hem till hans garderob. Nu ligger vi ett steg före kylan iallafall.

Barn är ute och leker långa lekar i låga temperaturer och behöver därför kläder och skor efter det. Förra året körde vi på Kavat Yxhult XC, som var jätte bra då, det året var Vincent så pass liten och lekte inte alls på samma sätt som han gör nu på förskolan. Så i år fick det bli ett par rejäla. Dessa vinterskor tror jag kommer bli perfekta när snön hittar hit. För att läs mer om den så är det bara att klicka på bilden. Har ni börjat förbereda bågot inför den kommande vintern?

Ha en fin kväll!

Likes

Comments