Sitter just nu påväg ner till Göteborg och första dagen på min praktik. Så är tbh lite nervös men tror nog ändå att det kommer gå galant. Tänkte att jag kunde passa på att berätta mina planer för denna veckan då de kommer se lite annorlunda ut med tanke på att jag kommer spendera tre dagar i veckan på praktik. Ja inte bara denna veckan utan nästan resten av denna termin.

Måndag: praktik ca 10-16, hem och eventuellt träna om jag hinner och orkar.

Tisdag: praktik i Göteborg igen med samma tider ungefär. Kanske hittar på något på eftermiddagen och sover i Gbg.

Onsdag: praktik och åker hem på kvällen, hoppas kunna träna och jag känner mig frisk.

Torsdag: Ullared med skolan för att lyssna på en föreläsning om Gkås historia om jag inte minns helt fel, sen är det lite tid för shopping innan det bär av hemåt igen. Följer nog med mamma på yoga på kvällen om hon ska dit.

Fredag: första och sista dagen i skolan för denna veckan, troligtvis en lugn kväll hemma.

Helgen vet jag inte än så det får ni nog höra om lite längre fram!

Puss

Likes

Comments

Detta är, som de flesta nog fattat vid detta laget, ett ämne som ligger mig otroligt nära hjärtat. Psykiska hälsan. Det är inte lätt att vara en vilsen tonåring i en värld där allt som betyder något är framgång och pengar. Det är inte lätt att vara en tonåring i vilken värld somhelst. Alla försöker hitta sig själva men ändå passa in så bra bland alla andra.

Du ska helst ha topp betyg, jobba varje helg, träna och ha ett aktivt socialt liv.

Klart det är lätt att sätta press på sig själv då. För det är ofta vi själva som sätter pressen, i mitt fall har det varit så.

Jag ville ha bra betyg för att mamma och pappa skulle bli stolta över mig trots att dem alltid sagt att man gör så gott man kan. Men jag ville så göra visa att mitt bästa var dedär höga betyget.

Jag ville vara som "alla andra" och vara med kompisar var och varannan dag för att inte bli bortglömd. Jag behövde ju egentligen tid för mig själv men pressade gärna gränsen gör att passa in.

Jag ville ju bara att jag skulle ses som bra. Jag trodde alla såg mig på samma sätt som jag själv gjorde. Därför ville jag bara vara lite bättre, jag ville vara lite snyggare, lite roligare och lite gladare.

Men det är inte så. Ingen är i närheten av lika kritisk till dig och dina prestationer som du själv är. Ingen skulle någonsin klanka ner på dig på sättet du gör.

Trots att det inte alltid är lätt att tänka på, speciellt inte när man själv grävt sin grop djupare, är vårat psykiska mående alltid viktigare än de kraven som sätts. Av oss själva eller andra. Det är inte viktigt att alltid prestera på topp om vi inte mår bra eller om vi mår bra, vårt t bästa räcker alltid.

Vi är tyvärr, som käraste Linn i SKAM (<3) säger, "generation prestation".

Likes

Comments

Fredagens kväll spenderades konstigt nog inte med tacos och soffhäng. Istället befann jag mig hemma hos Felicia i Grundsund tillsammans med henne, Clara och Ida. Mycket mat och mycket trevligt sällskap. Det kan väl knappast bli bättre?

Inte nog med att det var ett trevligt sällskap var det även gaanska snyggt sällskap att dela kvällen med. Så även om det inte var tacofredag var det en mycket bra fredag!

Pussar!

Likes

Comments

Tänk lite på att detta med att man oftast har olika vänner för olika tillfällen. Fick verkligen upp ögonen för detta när jag för ett tag sen när jag träffade en av mina äldsta vänner och pratade om skolan och framtiden. Något som jag vanligtvis inte är något jag ens reflekterar så mycket över, men det kändes så himla skönt att kunna få tänka högt tillsammans med någon som har lika åsikter och tankar som mig kring juste dessa saker.

Sen är det också oroligt skönt att ha kompisar som jag vett att jag kan ringa när som helst för att diskutera hur man på bästa sätt ta på sig sina strumpor och i evigheter kunna överanalysera sms och prata om sånt som inte egentligen spelar någon roll.

Andra kompisar jag vet lyssnar på mig och är genuint intresserade av mig och mina tankar. Som vågar ställa frågor och vill höra svaret hur det än kan låta. Någon som man uppskattar att lyssna på. Som kan öppna sig för mig och jag kan öppna mig inför.

Ibland kan de också vara skönt att träffa de där bekanta vännerna, inte bara ytligt bekanta men inte heller någon man dagligen har kontakt med. Lyssna på andras åsikter och tankar, någon som inte har samma synsätt på allt som ens vardagliga umgänge. En ny vinkel av allt.

Sen är ju såklart bästisarna en kategori för sig, man vet var man har dem. Vilket vanligtvis inte är mer en någon minut bort. Dem man ligger med en lördagskväll i mjukis och fett hår samtidigt som man kollar en ganska kass film som ingen egentligen kollar på. Men åh van man uppskattar de där trots allt.

Något som alla dessa "olika vännerna" har gemensamt är såklart att dem alla är fantastiskt roliga att spendera tid med och att jag blir glad av dem allihop! Dem är så otroligt fina och jag är evigt tacksamt att jag fått dem i min närhet!

Puss

Likes

Comments

TORSDAG, 24 FEBRUARI, 2016, 18:10

Det är så fint.

Att ge hela sitt hjärta till någon.

Ge de till någon man alltid vill vara nära.

Sträcka de rakt ut säga "varsågod, det är ditt att förstöra".

Ge de till just den personen man hoppas aldrig ska lämna.

Ge de och hoppas hen kommer ta väl hand om det.

Ge hjärtat rakt ut och hopps de inte tappas.

Men vi alla har hjärtan av glas.

Som behandlas oförsiktigt.

Tappas.

Dem går i kras.

Ändå ger vi gång på gång hjärtat rakt ut.

Tänker "denna gången är det på riktigt".

Det är så fint.

Se hur vi vågar riskera att gå sönder.


Likes

Comments

En outfit från förra veckan när det var alla hjärtans dag!! Fick ju passa på att använda mina strumpbyxor med massa små hjärtan på! Minns jag inte helt fel hade jag även dessa på mig förra året dagen till ära. Traditionen blev dock inte långvarig eftersom att strumpbyxorna såklart gick sönder efter knappt halva dagen och jag fick gå runt med en "reva" över typ hela benet och känna mig som trash. Men men får skaffa mig ett par nya tills nästa år eller nått och fortsätta med min oerhört viktiga tradition.

På morgonen när dem fortfarande var fina och betydligt mindre trasiga än när jag kom hem. Var iallafall fin en liten stund!

Puss

Likes

Comments

Kanske lite sent men här kommer iallafall bilder från min betydligt mer hänvändelse rika helg än vanligt.

FREDAG

Strosade runt inne i stan och åt en såå god lunch på Fratelli, pasta går ju alltid hem...

Och på kvällen var det som jag nämnde tidigare Hov1. Dem har ju inte så många låtar än, så dem spelade väl drygt en timma. Men det var riktigt bra faktiskt, kul att göra något man inte brukar lixom!

LÖRDAG

Födelsedagsfest stod på schemat så vid halv tolv satt vi på tåget på väg hemåt. Kvällen blev lycka och jag hade verkligen så roligt! Hur snygga är inte dessa tre pinglor som jag fick äran att spendera delar av min kväll med!

Söndag vet ni ju redan vid detta laget vad jag hade för mig, så behöver inte skriva om det en gång till gissar jag haha.

pussar!

Likes

Comments

Ansiktsmask från Lush, så fräsch och får bebis len hud efteråt!

Som ni kanske minns är söndagar min lugnaste dag på veckan, för jag lever så stressigt liv (lol eller inte). Hur som, denna söndag var inget undantag. Städade lite på mitt rum, tränade, hade mitt obligatoriska "söndags spa" och började kolla en film. Så numera förstår jag inte alls vad folk menar med söndagsångest, det är ju bästa dagen på hela veckan? Dagen då det verkligen är okej att skrota runt i pyjamas hela dagen och göra sig fräsch inför kommande vecka, klyschaaaaaaa. Jaja jag älskar söndagar och tänker fortsätta med de tills jag hittar en anledning att inte göra det.

Puss och hej!

Likes

Comments

Andas.

Andas Amanda.

Amanda!!

Du måste andas."

Jag vill inte. Jag vill inte andas. Jag vill inte ha ont. Jag vill inte andas. Jag vill inte känna längre. Jag vill inte längre ha ont. Jag vill bort. Jag vill inte höra. Jag vill inte finnas. Jag vill inte vara kvar. Jag måste sluta andas. Jag måste slippa smärtan. Jag klara det inte längre. Jag kommer snart inte finns längre. Kämpa sista biten nu. Snart finns jag inte mer. Snart gör det inte ont. Kom igen lite till. Snart gör det inte ont. Amanda du klara detta snart gör det inte längre ont. Snart är det över. Snart finns du inte mer.

Panik och ångest. Det är inta bara känslan av att jag tror att jag kommer dö utan även en längtan efter att slippa ha så fruktansvärt ont. I tron om att inget skulle hjälpa förutom att sluta andas, varken kunna eller vilja ta ett andetag till. Mamma som så snällt försöker få mig tillbaka till en normal andning. Aldrig ger hon upp. Alltid vid min sida för att hjälpa mig andas. När det behövs och jag inte längre vill finns hon där och andas med mig och ibland även för mig. Jag är så evigt tacksam att jag fortfarande andas. Det är ibland så jävla jobbigt och det är okej.


Likes

Comments

I måndags slutade vi betydligt tidigare än vi skulle så jag och Felicia bestämde oss för att fika på Uddevallas, troligtvis, mysigaste café. Varit där en gång innan bara men gillar det verkligen, så ett tips! Yerba i Uddevalla om man nu skulle vilja hänga där, hehe.

Likes

Comments