Tack som påpekar, jag har velat vända tillbaka till min säng sedan jag gick upp och innan klockan blev 9 kände jag starkt för att så fort som möjligt dra täcket över huvudet och vakna någon gång nästa vecka. 

Onsdag 12 oktober, ingen dag jag uppskattat speciellt mycket.

Började dagen helt okej, det gick tyvärr snabbt utför.

Tappade mitt busskort på bussen(??) och märker såklart detta lite för sent och bussen hinner åka iväg. Mår inte bra. Yr, illamående, ont i halsen, huvudvärk och tror jag kommer svimma. Börjar gå upp mot skolan och känner mig lite klarare i huvudet efter frisk luft. Får istället lätt panik, börjar sticka i fingrarna.

Hopp dags för ångest.

Får ont i hela kroppen och kämpar emot tårarna. Kommer in i skolan och kan inte längre hålla emot. Brister. Försöker fly, men överallt är det människor. Finns ingenstans jag kan gå. Springer runt som en yr höna och vet inte vad jag kan göra. Gråter. Tydligen så hysteriskt att två (vänliga själar) undrar om jag är okej. Klockan blir halv och folk börjar försvinna ifrån korridorerna. Jag går ut, samlar mig och ringer till mamma. Personen som alltid finns där och lyssnar oavsett vad. Gråter lite till. Hoppas att mamma ska säga exakt vad jag ska göra och hur jag ska hantera det.

Skäms.

Skäms för att gå tillbaka till skolan. Skäms över att jag brutit ihop. Skäms över alla som sett mig. Skäms över att någon som kanske undrat vad de där va för psykfall, gråtande och hysterisk. Skäms över hur jag agerat inför mina vänner, dem måste ju undra. Skäms för att jag inte kunde stå emot.

Biter ihop.

Jag går tillbaka till skolan och min lektionen med tårarna brännande och tryckande i mina ögon. Försöker bita ihop. Jag lyckas dessutom ganska bra, väldigt bra faktiskt.

Allt detta innan klockan 9, underbara morgon.

Tar mg igenom hela skoldagen utan att åka hem tidigare. Kanske något bitter men också stolt. 

Vaknar på bussen på vägen hem och min brutala huvudvärk tillsammans med lätt illamående, då jag kan lova att mitt kostintag underdagen INTE varit de ultimata, är tillbaka. Är tyvärr ganska grinig mot min fantastiska mamma, vilket jag alltid får lite dåligt samvete för...

Nu tänkte jag rädda sista delen av dagen och vaxa mina ögonbryn, äta glass och kolla hjärndöd tv. Hoppas någon annans dag varit snäppet bättre än min.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Från och till under den senaste tiden har jag av någon anledning haft otroligt mycket ångest.

Inte så att jag varit stressad och känt ångest över något specifikt utan det har mer varit en generell ångest som hängt efter mig. Detta är något jag verkligen besvärats över. Det har fått mig att ständigt vara på gränsen till att bryta ihop, känna allt extra tydligt och att vara otroligt trött. Jag kan sitta själv och bara önska att det ska bryta ut, att jag ska kunna gråta ut allt jag känner. Skrika tills rösten spricker och tårarna är slut. Men jag vet att det inte kommer funka. Ingenting kommer bli bättre av detta för det är inte panikångesten som jag såväl känner till.

Den generella ångesten går inte över efter jag fått bryta ihop och allt fått rinna över, så som panikångest alltid gjort för mig. Den generella ångesten är borta en stund efter det fått rinna över, men kommer tillbaka som en skugga över mig. Sitter fast på mig, den skulle inte leva utan mig, jag är ångestens bränsle. Jag mår sämre under en längre period av den generella ångesten vilket jag tycker är hundra gånger värre än att få en panikattack. Som sagt försvinner nämligen den typen av ångest för mig när jag en gång fått bryta ihop ordentligt.

Jag kan alla dagar i veckan ta att må fruktansvärt i några timmar istället för detta. För att nästan alltid gå runt med en skugga av ångest kring mig, som tynger ner mig, gör mig låg, inte orka vara varken pigg eller glad, är verkligen plågsamt på en helt ny nivå. Något jag faktiskt inte längre orkar med.

Ångest suger. Puss hej xD.

Likes

Comments

Minsta lilla motgång efter två dygn av grov ångest var precis vad jag INTE behövde ikväll.

Jag har i två dagar väntat på något som ska få mig att rasa samman. Ett hål att ramla ner i så jävla hårt, få känna något som gör ont för att få känna något alls. Låta allting, som jag under en period försökt stänga av, rinna över för att jag ska kunna fungera någorlunda igen. Jag har längtat efter detta, för att bli av med en äckliga ångest jag känt och bara släppa kontrollen, inte vara den som styr för en kort stund. Jag vet hela tiden att stenen inuti mig  kommer kännas mindre efteråt.

Men tyvärr känner jag mig i stunden som ett vrak, någon som tappar allting helt och så jävla dålig. Att bli så arg, ledsen och upprörd som jag blir är inte roligt. Inte för mig och inte för någon runt mig som får ta smällen. Jag är ledsen för er som får ta skiten. Men jag kan inte hjälpa det. Mina känslor tar över hela mig och jag kan inte kontrollera det just där och då.

Jag hoppas att jag inte skrämmer iväg er alla i min närhet allt för mycket med mina utbrott, men jag kan lova att känna såhär är inte något jag ens önskar min värsta fiende. För att känna hur ögonen svullnar igen och blir rödsprängda är inte roligt och att känna sig som ett vrak är definitivt inte roligt de heller.

Så här har vi ju mina rödgråtna och svullnade ögon. För verkligheten är inte alltid så jävla fin som jag hade önskat, men det är faktiskt okej det också.  

Likes

Comments

SÖNDAG, 24 JULI, 2016, 23:46

I skrivande stund har jag för första gången på månader, ja nästan ett år inte bara ångest utan en panikattack. Jag gråter hysteriskt, skriker och vet inte vad jag ska göra, det känns som att kommer kräkas när som helst. Det har börjat svartna för mina ögon och vet inte vart jag ska ta vägen. Jag vet inte vem jag kan ringa, för jag vet inte vad som kommer hjälpa. Enda jag kan komma på är 112 för jag kommer att dö här och nu om jag inte får någon hjälp. Mitt hjärta kommer lite klara detta, jag kommer dö. Jag tappar kontrollen. Kan inte förstå hur spökena i mitt huvud får mig att känna så mycket fysisk smärta som jag gör just nu. Jag är rädd. Rädd att jag ska agera utifrån paniken och göra något jag inte borde, för att jag inte vet hur jag ska hantera smärtan. Jag känner mig ensammast i världen. Jag är själv men jag vet att jag inte är ensam. Vanligtvis kan jag njuta av att vara mitt egna sällskap men nu går jag sönder i rasande fart och jag vet inte längre hur jag ska hantera det för jag känner mig som ensammast i världen.

Likes

Comments

Efter en skoldag från 10 - 17:30 sitter jag nu i bilen(!!) på väg hemåt, hade tur idag och kunde åka med mamma och Terry som ändå var i Uddevalla.

Hur som helst, måndag och jag hade nog räknat med att veckans första dag, som även är min längsta, skulle kännas jobbigare än vad den gjort idag. Vet inte om det berodde på att jag hade ett hål på 1,5h innan min mattelektion, så jag hann med att gå till gymmet en snabbis, eller om det var tack vare extra sovmorgonen vi hade. Vad än anledning var är jag så otroligt glad att jag inte tycker skolan är så jobbigt som många andra i min omgivning tycker. Jag är faktiskt väldigt nöjd och gillar verkligen min vardag och, som jag tidigare skrivit, mina älskade rutiner. Trotts att det ofta är tidiga mornar och att jag kommer hem sent på eftermiddagarna trivs jag bra med det. Jag tycker inte det känns extra jobbigt att gå upp en timma tidigare för att åka buss till skolan varje dag när jag lika gärna hade kunnat välja en linje som finns hemma i stan och slippa pendlandet. Detta jag tror detta mycket beror på att det är något jag valt själv och något som jag vill göra från första början och inte något jag varit tvungen att göra, utan det har hela tiden varit mitt val.

Är nu snart hemma och ska i kväll äntligen träffa 2 av mina bästisar igen!! Känns så tråkigt att vi ses såpass sällan som vi faktiskt gör trotts att vi bor så nära varandra...

I brist på bilder, får de bli ifrån början av sommaren när inte alla jobbade och vi hade tid att umgås :p

Likes

Comments

Inställd första lektion vilket gör att jag börjar strax efter 10 och kan ta 2(!) bussar senare, uppskattas verkligen då jag varit van att ha 2 sovmornar i veckan men nu börjar tidigt varje dag. Gick iallafall upp lite tidigare än vad jag behövde och passade på att gå ut och springa tidigt. Så träningen för idag redan är gjord och jag behöver inte tänka på de sen då jag antingen ska träffa mina bästisar eller mamma och Matilda. Vad det blir återstår att se!! 

Likes

Comments

Trotts att det fortfarande är augusti tänker jag faktiskt säga att det är höst. Och med tanke på de gråa vädret som de senaste dagarna bjudit på så kan ni väl hålla med? Men att det börjar gå mot den både mörkare och kallare tiden på året gör iallafall mig ingenting då det är något av de mysigaste jag vet! Troligtvis mest för att jag kan ligga i min säng och göra ingenting all ledig tid utan att få minsta lilla dåliga samvete över det. 

Har förövrigt varit på otroligt bra humör idag vilket jag tycker är såå skönt! Kanske är ganska självklart att det är skönt att vara glad, sällan jag känner mig genuint glad en dag utan kan ofta känna att det alltid är något som drar ner mitt humör på ett eller annat sätt. Men så har inte fallet varit idag och detta tackar jag verkligen för! 

Måste också bara säga hur otroligt glad jag blivit idag av den responsen jag fått på mitt inlägg från igår, uppskattar verkligen det! Pussar till er!!

Likes

Comments

Fick höra att jag posade för mycket nyligen. Skrattade lite för mig själv och tänkte mest vadådå? Kvinnokroppen är ju något av de snyggaste som finns! Så därför tänker jag bjuda på dessa bilder på min fantastiska kropp. :p 

Första skoldagen för denna veckan är nu avklarad och jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. För att sammanfatta dagen så kan jag bara säga att jag verkligen förstår varför handels programmet har fått de ryktet som de har... Vilket är lite tråkigt men ska verkligen försöka göra det bästa utav det. Och istället för att klaga på våra slappa lektioner ska jag göra mitt bästa för att få de betyg jag faktiskt vill ha. 

Dessutom hann jag komma hem i tid för att hinna ner till GRIT passet, vilket var skönt så jag slapp att träna själv. Det var som vanligt ganska jobbigt, men jag gillar verkligen att det är ett kort och väldigt intensivt pass, istället för ett långt och utdragetSå nu har jag iallafall nyss duschat och ska strax gör mig i ordning för att kolla något avsnitt av Gossip Girl och sedan sova. 

Hoppas ni haft en bra måndag!

Likes

Comments

Jag hatar att jag är rädd när jag går själv, rädd att någon inta ska acceptera mitt nej. Jag hatar männen som fått mig att känna såhär.

Jag vill inte behöva vara rädd när jag går mina 5 minuter hem från bussen. Dessutom är jag inte längre bara rädd när jag går på mörka gångvägar utan jag är också rädd när jag går över upplysta platser, för tydligen spelar det inte någon roll om det är i en ensam gränd eller mitt i publiken på en konsert mitt bland 100 tals andra. Män tar sig friheten till andras kroppar.

Jag tänkte från början skriva att det är "folk" tar sig friheten till andras kroppar, för att inte göra någon upprörd, men eftersom att det till 99,5% är män som inte kan hålla händerna i styr tänker jag säga att det är männen som är problemet här. Det är männen och killarna jag är rädd för.

Usch usch usch för hur pojkar inte blir lärda att ta ett nej, hur liten jag känner mig och för hur vidrigt det är att jag och så många andra känner denna rädsla för pojkarna på kvällarna.

Likes

Comments

Första dagarna i skolan är nu avklarade och ingen är nog gladare än mig över att vara tillbaka! Men fråga mig helst inte i mitten av vintern när det är mörkt och kallt om jag fortfarande är lika glad över att vara i skolan hela tiden, haha. 

Hur som helst, klapp på axeln till mig över att krigat mig igenom de extremt ansträngande 50 minuter jag totalt spenderat där under dessa två dagar. Ska kanske inte klaga på en slapp start med tanke på hur långa dagar jag kommer att ha i höst, men att åka 1 timma enkel väg för att som idag vara där i, utan att överdriva, 15 minuter känns lite onödigt. För mig var det iofs inte helt onödigt just idag eftersom jag hade en tid hos tandläkaren vid 10 för att spänna min tandställning. Men ändå det känns lite respektlöst mot oss som faktiskt åker långt, vilket är mer än halva klassen, att komma in för 15 minuter.

Aja nu ska jag passa på att använda tiden som jag inte behöver vara någon annanstans, genom att ta mig ner till gymmet!

btw hur mysiga är inte mina knoppar?? älskar dem haha :p

Likes

Comments