Header

Jag är inte och har aldrig varit en sådan person som tänker på "livets gåta" och vad meningen med livet är, jag tänker ibland varför just jag kom till denna värld och att jag tycket det är coolt att jag fått chansen att vara delaktiv på denna jord. Ja jo jag vet att jag kanske låter lite "gammal modig" nu men det är typ coolt att jag är en person som fått chansen att uppleva allting och få leva de liv som många andra gör.

Även om jag inte riktigt haft det "perfekta" livet eller hur man ska förklara det så är jag ändå nöjd över hur bra jag har det och hur allting egentligen bara rullar på. Jag har fått gå i skolan vilket bara det är en hur stor sak som helst. Tänk dom som inte har chansen att få lära sig saker, bli smarta och få ett bra jobb. Jag vet att alla hela tiden säger "tänk på barnen i Afrika" men jag menar verkligen detta. Tänk på dom som har det sämre ställt än oss som faktiskt har rättigheter och tillgång till datorer, mobiltelefoner m.m.Vi ungdomar känner oss på visst sätt sig tvingade till skolan. Många tänker såhär innan dom tänker skolka "Hmm undra vad mamma och pappa skulle säga när dom ser att jag har frånvaro på lektionen, Som tjej - Jag kan säga att jag hade mensvärk och att jag låg hos skolsyster. Som Kille - Jag va visst där vafan."

Visst gymnasiet är frivilligt men om man vill ha en bra utbildning som leder till en bättre framtid så måste du fortsätta studera.Jag själv är hur glad som helst att jag får mat som står på bordet när jag kommer hem från skolan och är hungrig. Jag läser just nu en bok i skolan där en liten flicka på 8 år inte vågar äta maten hemma för att hon är rädd att den ska ta slut och att det inte kommer att ha råd med mer mat, därför säger hon att hon är mätt.

Tänk oss som klagar på skolmaten, den kanske inte är den bästa men jag skulle säga att det är mat, är det du får och va nöjd. "Usch blodpuddig" ät det som är till eller om det är så, gå och köp någonting.

Det är klart att man inte kan gilla allting i livet men man kan få ner det mesta.Jag känner att det blev mycket om just mat i detta inlägget men många tar för givet att alla får mat och är mätta 1 timma efter att dom sagt hemma att dom är hungriga.

Snälla tänk på detta innan du klagar nästa gång.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Som jag skrev i tidigare inlägg så har jag väldigt svårt att sätta ord på känslor. Jag tar det som både en fördel och nackdel.

Jag har på grund av det som hänt lite i mitt liv lidit av en depression. Många vet vad det är medans många bara tror att dom vet. Sedan så finns det såklart sådana som endast hört ordet "Depression".


Jag kommer att berätta för er hur jag såg på det som. Detta hur jag ser det men det behöver inte betyda att det är så just för er. Det är olika för all som lider av diagnosen.

Jag fick diagnosen depression under hösten 2014 men jag vet att jag haft det så mycket längre än så men det var inte fören sommaren 2014 jag sökte hjälp.

För mig att inse vad som pågick med min kropp var att jag ville inte äta, jag fick sömnsvårigheter, jag blev lättare utmattad och jag låg gärna i sängen hela dagarna utan problem för jag var såpass trött att jag inte ens orkade gå upp och dricka vatten eller äta. Jag grät allt oftare och kände mig mer ledsen.

Detta gick ut väldigt mycket över vänner och familj och dom blev lätt påverkade av mitt beteende.

Mina känslor i den perioden var mycket att jag kände mig väldigt ensam och att det bara var jag som kämpade med depression. Jag visste att det inte var sant för jag kände många som mådde ungefär på samma sätt men jag ville heller inte inse att jag var sjuk och att det gick att bli frisk utan jag trodde att jag alltid skulle må sådär. Jag blev bara mer och mer ledsen när jag insåg hur mycket mitt beteende skadade andra.


Jag kmo till det stadiet då jag började att skada mig genom rakblad. Det började med små jack i armen för att mer känna hur det kändes och se om det hjälpte, det ledde till ett beroende. Jag gjorde det oftare och oftare och djupare och djupare. Jag försökte att dölja mina sår och ärr för min familj för jag skämdes och ville inte att dom skulle få reda på det. Jag hade ofta långärmade tröjor på mig för att det dolde det lite mer.

Sedan kom jag på att man kan göra det på låret för man ser det inte på samma sätt när man har på sig jeans.


Sedan började det att avta innan sommaren 2015 vilket gjorde mitt liv lättare och jag började att må bättre och bättre.

Jag skulle inte direkt vilja säga att jag började må bättre på grund av att jag gick hos psykolog för enligt mig så var den människan inte helt frisk om man tänker på hennes beteende.

Likes

Comments

Jag vill börja med att jag inte vill peka ut någon eller få det att framstå som att alla killar är såhär för jag vet att det är lååångt ifrån alla som beter sig på detta viset.


Jag har haft ett antal pojkvänner i mitt liv men jag har nog hållit på med fler. Jag har alltid lyckats hitta dom rätta killarna som behandlat mig jätte bra och aldrig fått mig att må dåligt på något sätt. Dom har alltid funnits för mig om det är något och vi har haft det allmänt bra. Just därför så har jag aldrig haft några fördomar om så kallade "fuckboys" eftersom jag själv aldrig varit utsatt för dom innan.


Jag har fått uppleva hur det känns att bli lämnad på grund av att känslor försvinner men aldrig pågrund av att någon aldrig haft känslor för mig utan bara haft mig som en "leksak".


Vi tar allting från början.

Jag höll på med en kille i april förra året men det blev ingenting utan vi slutade bara att prata under sommaren vilket inte gjorde så mycket för mig då jag redan då tyckte att han betedde sig illa mot dom flesta. Jag började dock att prata med honom igen lite smått på snapchat och vi fick mer och bättre kontakt. Vi började att träffas lite smått igen och jag känner att jag börjar att uppskatta att vara med honom mer och jag började utveckla några känslor.

Dom blev starkare och starkare och man märkte på hans beteende mot mig att han också kände någonsin men jag vågade inte riktigt fråga vad för jag vet själv hur svårt det är att sätta ord på känslor.

Vi höll på mer och mer och man kunde nästan tro att vi var tillsammans då vi betedde oss som det.

Vi träffades oftare och oftare och jag blev mor och mer säker på våran "status". Sedan får man då meddelandet att man aldrig har dugit och att han aldrig har haft några känslor för mig utan jag har mer varit en person som man testar sig fram med. Jag blev ju såklart jätte ledsen för jag förstår ju inte vad han menade men jag orkade inte bry mig för det var i den stunden som jag insåg att han bara var ute efter min kropp och inte mig som person.

Jag har lärt mig av mina misstag men efter detta så har jag väldigt att kunna se "bra" killar just nu eftersom jag är inne i det stadiet då alla killar är fuckboys.

Likes

Comments

Jag har länge levt med ett tryck mot bröstet pågrund av att en familjemedlem (vill inte skriva ut namn eller "plasering" i familjen) är alkoholiserad. Jag är väldigt nära med denna personen och har varit hela mitt liv.


Jag har fått utstå misshandel vid flera tillfällen, både psykiskt och fysiskt.

Jag tänker att jag inte tar upp några av dom händelserna som är grövst och allvarligast då jag inte vill dela det.

En gång så var jag med denna människan (vi kallar han/henne för det) så hade Det druckit en stor mängd alkohol vilken man väldigt lätt märkte då ögonen blivit mycket större och munnen blir som en ledsen smiley. Det luktade även väldigt mycket sur sprit. Vi som känner Det vet att en lögn då och då mot oss alla skulle inte skada igen då det sker alldeles för ofta. Vi konfronterade Det men som vanligt som var Det oskyldig och hade inte druckit något utan det var vi alla andra som inte förstår att Det var oskyldig.

Detta var nästan en vardag för familjen. Alla försöker att hjälpa Det så att Det ska inse att det inte är bra att göra såhär mot sin kropp.

Detta har pågått i snart 5 år men det var inte fören 3-4 år sedan jag iallafall insåg att det var som det var.

Efter det har Det och jag haft upp och ner gångar. Vi har brutit kontakten flera gånger men sedan förlåtit varandra. När Det är nykter så har vi det jätte bra men så fort viner eller vodkan kommer fram så förendras allting på så kort tid att man inte ens hinner blinka.


Jag kommer att lägga upp fler inlägg om just detta ämnet då det är många som sitter i samma sits.

Då tänker jag ta upp lite mer om upplevelserna under stunderna då Det har varit påverkad av någon slagt alkohol eller tabletter.


kram så länge XoXo

Likes

Comments

​hej igen nu efter några veckor. 

Det har varit julafton och nyår så de vill säga 2017. Jag tänker ta tag i mitt liv i år, göra saker som får mig själv att må bättre. Jag har därför en plan på att jag vill starta upp bloggen ordentligt och skriva om saker som bekymrar mig och hur jag egentligen mår. 

Jag är lite trött på bloggar som bara handlar om vad man gjorde under helgen och hur kul man ska ska de i skolan för man får träffa sina vänner igen.


Jag vill bli mer personlig och skriva som jag vill. Jag ska sluta anpassa mig efter vad folk tycker man ska vara.

Jag förväntar mig inte att någon ska läsa för jag har detta som en liten "dagbok". Jag skriver lite när jag känner för det och inte för att jag ska ha pressen att det inte kom ett inlägg just den dagen.

Om ni inte klarar av djupa inlägg så är det bara i så fall att klicka  bort från hemsidan för då är inte detta någonting för dig.

:)

Likes

Comments