Given turistbild haha // lutande tornet i Pisa

Utsikten från toppen av tornet

Lars som fick passa alla väskor medan vi gick upp i tornet haha

Santa Maria del Fiore // klassen påväg upp för alla hundratals trappsteg i kyrkans kupol

Utsikten från kupolen i Florens

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Godmorgon! Visst ser det ut som snö på bilden? Trodde det var frost/snö första gången jag såg det men det är bara färg, haha;)

Denna morgon fick vi gå upp vid halv 7 för att sedan gå mot tåget vid 20 över 7. Börjar bli van vid att börja min morgon med tåg nu haha! Vi ska även åka två tåg till idag, ett tillbaka till Florens och ett till Venedig ikväll. Idag ska vi i alla fall till Pisa över dagen! Kul!!

Likes

Comments

Nu sitter vi på Trattoria San Lorenzo, en restaurang i centrum av Florens. Det SPÖREGNAR ute just nu så det var perfekt att gå in och sätta sig på en mysig restaurant. Hela klassen på samma restaurang, hur mysigt??! Jag åt Risotti (som alltid) och det var hur gott som helst, som vanligt här i Italien;)

Klänning - Zara // Tofflor - Nelly // Väska - Gina

Likes

Comments

Hur fin är inte denna staden?? Jag menar kolla denna kyrkan?!

Och kolla denna bron?? Hur söt?!

Idag åt vi väldigt god lunch!! Var lite som Ikea, man tog sin bricka och plocka/fick mat och gick sedan till kassan. Blev hur mätt som helst haha.

Hittills känner jag att jag gillar Florence så mycket mer än Rom. Rom kändes verkligen som ett slumområde och det var sjukt många skumma typer där, här är det inte alls samma känsla.

Likes

Comments

Tidig morgon även idag, tåget gick 06.03 så nu är vi lagom trötta... Denna gången går tåget mot Florens och där ska vi även sova inatt så vi har med all packning denna gången. Var så svåårt att få igen alla väskor eftersom vi köpt massa frukost och sjukt mycket vatten dessa dagar som skulle med nu. Tror att det ska regna i Florens idag:((( men ska fortfarande vara varmt så det är ju bra.

Likes

Comments

Idag tog vi tunnelbanan vid kl 08 till Vatikanstaten, världens minsta land. Kändes så konstigt att det var ett eget land, var ju liksom mitt i staden och huur litet som helst! Där gick vi in i Sankt Peterskyrkan och tog oss längst upp i tornet. Trapporna var vääääldigt smala och långa så jag var verkligen helt andfådd när jag kom till toppen!

Till lunch åt vi trerätters på ett jättegott ställe. Jag tog bruschetta till förrätt, risotto till varmrätt och jordgubbar med glass till efterrätt. Föör gott!

Efter Vatikanstaten åkte vi tillbaka till Rom och kikade på lite saker och nu ska vi snart äta middag!

Likes

Comments

Idag tillbringade vi hela dagen i Neapel och Pompeji. Väldigt läskiga områden enligt mig, så sjuuuuukt mycket ficktjuvar. Var verkligen på hugget hela tiden så vågade absolut inte sova på tåget eftersom jag hade med mig så mycket värdesaker... En ficktjuv öppnade en kille i min klass väska, hur läskigt? Hade blivit så rädd om jag kom på någon stå och rota i min väska!! Men trots alla ficktjuvar så var det faktiskt ganska fint på vissa ställen, i alla fall i Pompeji!

Likes

Comments

Godmorgon! Nu sitter vi på tåget påväg till Neapel. Därifrån ska vi sedan till Pompeji så även idag ska vi få se väldigt mycket!

Igår slutade det inte så bra för min del... Jag fick vätskebrist så jag kunde inte röra min kropp och det var riktigt läskigt. Som tur var så fick jag det på kvällen och kunde då ligga i sängen och vila. Kände mig verkligen förlamad, min kropp lyssnade inte på mig och jag hade verkligen panik. Tur att jag har så fina vänner som hjälpte mig! Så idag ska jag dricka MYCKET!!


Här kommer lite bilder från gårdagen!

Likes

Comments

07.20 skulle vi vara klara och stå utanför hotellet, väääldigt tidigt!! Hittills har vi gått mer än 1,5 mil och besökt ett flertal kyrkor och byggnader. Idag är det väldigt bra väder vilket är Såå skönt!! Dröm att gå från 3 grader i Sverige till 22 grader i Italien!!

Nu sitter vi på en restaurang för att äta lite lunch. Jag tog en jättegod Pasta Carbonara och en Lemon Soda, perfekt kombo!

Likes

Comments

Första dagen är avklarad och idag har det bestått av en hel del transport. Vi var framme i Italien vid 14 och sedan åkte vi buss till hotellet. När vi var framme på hotellet så lämnade vi våra väskor snabbt och sedan var det dags för lunch. Lunchen blev på något billigt ställe som kanske inte hade bästa maten, men det gjorde inte så mycket. Efter det gick vi och besökte lite olika platser så som Fontana Di Trevi och Pantheon och nu är vi tillbaka på rummet för lite lätt kvällsmat innan vi ska sova. En bra första dag enligt mig!

Likes

Comments