Lite bilder från då vi tvättade henne efter ridpasset!

Första ridpasset gick med varierande resultat. Hon kändes inte oren eller nått, men benet var lite varmare än det andra före ridpasset. Vi bestämde oss för att sätta på benskydd lite som stöd, samt ifall hon skulle få för sig nått.

Jag började med en lång framskrittning både från marken och uppsuttet. Jag blev helt paff när jag satt upp och insåg hur annorlunda hon faktiskt är jämfört med Pertti! Hon är sjukt tung att rida men mycket lättare att flytta än han är. Jag märkte direkt att hon blivit mycket svagare. Speciellt i vänstervarv för där ville hon inte ställa sig i travfattningarna och sökte sig inåt på volten. Men efter lite jobb så började jag fatta vilka "knappar" jag skulle trycka på för att få henne att fungera.

Jag har tagit med mig mycket från att ha ridit Pertti nu i sommar! Han är helt annorlunda att rida. Han vill jobba och söker sig för att använda musklerna rätt osv. Det gör inte Nessa. Hon vill ta den lättaste vägen runt allt! Därför försökte jag söka lite efter samma känsla jag har haft med Pertti när han jobbar rätt och går på tygel. Det hjälpte lite och när hon är starkare tror jag det kan fungera bra.

I traven hade hon verkligen bra fart och takt på. Jag insåg också hur sjukt lätt hon var att sitta ner på jämfört med Pertti och hans skumpiga trav😂 Sen tänkte jag ta lite galopp på slutet för att känna på den också. Där började testperioden... Hon skulle INTE fatta galopp. Nej, man skulle slänga med huvudet, bocka, stanna plötsligt och kicka bakåt samt bete sig som en åsna. Där har vi en ganska bra sammanfattning! Fast jag tyckte förstås det bara var kul😂 Hon testar ALLTID nya ryttare eller när man inte tränat på länge. Men eftersom jag inte föll av eller gav upp så fick vi till några bra fattningar i båda varven och avslutade efter det. Hade jag ramlat av hade det blivit ännu värre för då hade hon försökt få av mig en gång till tills jag gav upp😂 Men det gick mycket bättre nu i söndags för då testade hon inte alls. Det brukar räcka med 1-2 gånger innan hon inser att det inte är värt det.

Så det max 30 min passet blev till 45 min... Sen red jag ut på Nessa en bit med Amanda som hade Pertti i grimma. Hon var lite svettig när vi var tillbaka så vi tvättade henne (för första gången på typ 1 år😂) och kylde benet. Jag tror det hjälpte lite. Sen dess har det varit lite varmare än det andra men imorse så var det lika kallt som det andra. Vilken lättnad❤ Jag får kolla det lite senare idag ifall det blivit varmare men jag hoppas att hon ska bli bra nu så vi kan träna på ordentligt.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hallå! Det var ett tag sen senast. Mycket har hänt så jag kan inte berätta allt i det här inlägget. Jag tror jag delar upp det i 2 eller 3 inlägg. Så blir det inte så mycket att läsa😂 Idag har jag iallafall varit på konfirmationsfest. Riktigt kul faktiskt! Det var ett jättefint ställe de hade den på. Och riktigt god mat.

Jag menar titta på inredningen😍😍😍 Jag älskar alla former av grått, beige, svart och vitt. Rosa är också en favorit😉 Men inte mörkrosa då, usch alltså.

Det härliga med att satsa på ridsport sålänge man går i skolan😉 Här ser ni en snygg kombination av finska ord och framskrittning. Emma fick sköta framskrittningen så jag kunde göra läxor😂

Jag låter bilden tala för sig själv. Red andra passet på Nessa idag men tänkte berätta mer imorgon. Tog ett pass på Pertti också och det skulle verkligen sitta fint med en träning just nu. Både för Pertti och Nessa! Jag får ta och kolla med Sari lite när hon hinner. Det skulle vara bra ifall vi kan ta båda på samma dag.

Hörs imorgon!😘

Likes

Comments

Idag red jag ett lite mer ansträngande pass på Pertti. Det känns verkligen som att man ser skillnad varje dag som går och jag känner skillnaden i hur mycket starkare han blivit. Sååå stolt över min pojke!!!❤ Vi börjar få lite bättre kläm på traven. Den är mycket mer samlad nu då han är starkare. Jag har lite svårt att få till rakriktningen i traven och ställningen men det får Sari hjälpa oss på rätt väg med. Såå tacksam att jag har henne!❤ Det är bra att ha någon som håller ögonen på en och påminner en. Man blir lätt för avslappnad och nöjer sig. Nu ska vi träna vidare imorgon i form av lite lättare arbete. Ska bli kul att känna lite på honom efter dagens pass. Övergångarna från skritt till trav börjar bli mycket bättre. Jag vet att det är väldigt ansträngande för honom så jag hoppas han inte känns trött imorgon. Jag vill ju inte överanstränga honom. Vi hörs imorgon!

Jag lovade ju ni skulle få se mina nya jeans så här är de😂Från GinaTricot tror jag (haha bästa minnet som vanligt😉 ) Väldigt enkla och jag gillar byxor som är lite stretchiga men ändå tajta. Jag har alltid svårt att hitta jeans. Det är precis som med ridbyxor. Men de här är precis perfekta😍

Likes

Comments

Då var första skoldan avklara!😍 Och det är  187 dagar kvar!!❤ Ifall det är nån som undrar och inte har märkt så älskar jag skolan😂 Jag kan inte fatta att jag bara har ett enda kort år och sen har jag gått ut grundskolan. Tiden går så fort... Men nu ska jag verkligen försöka njuta av det sista året och förbättra mina betyg. Sen får vi se vart jag försvinner. Nu blir det tidigt i säng så jag orkar upp kl 7 imorgon. Ganska stor omställning då jag steg upp 10-11 på sommaren😂 Vi hörs mer imorgon!

Likes

Comments

Jag och min kusin

Nu tänkte jag berätta lite om hur det gick vid kliniken i fredags. Amanda kom med den här gången så hon hjälpte till att lasta. Lastningen gick faktiskt bra. Så länge jag lastar i träns så går hon oftast in nästan direkt. Jag märker att hon börjar bli mycket vanare och säkrare i transporten och att åka iväg. Hon står mycket lugnare i transporten och stressar inte upp sig som förr.

Hon är jättefin att lasta ur och hon går lugnt ut ur transporten. Så när vi var framme och jag hade lastat ur så skrittade vi runt lite tills vi fick komma in. Jag är verkligen sååå stolt över henne😍 För då märkte jag jättetydligt hur mycket hon faktiskt "växt upp" kanske man kan säga. Hon skrittade snällt och lydigt bredvid mig trotts att det var andra hästar där. Förut brukade hon vara väldigt het, speciellt när hon såg andra hästar. Men inte den här gången!❤ Sen har vi haft stora problem med att få in henne i själva kliniken, hon har vägrat gå in och bara drog iväg eller stannade och vägrade gå fram alls. Så de som jobbar där har fått komma och hjälpa till. Men nu gick hon lugnt in efter mig. Såå stolt!!!❤

Precis som förra gången fick vi skritta och trava fram och tillbaka några varv. Det var fortfarande kvar lite vätska men hon borde inte "halta" sådär mycket för sådär lite vätska. Det betyder att om den här sprutan hon fick nu, inte hjälper så kan hon ha ett hål på nått (jag minns inte vad det hette ) mellan två ben i hennes skelett. Men det kan de bara se genom en operation, och fast de skulle operera så kan de ändå inte göra nått åt det. Det betyder att hon kan vara halt FÖR ALLTID! För när kortison sprutan slutar verka kan hältan komma tillbaka, hon kan bli "frisk" för nån månad men sen kan det komma tillbaka. Hålet kan ha orsakats av tyngden och belastningen på benen när hon var så överviktig. För hon har väldigt "fina" ben jämfört med hennes ganska grova kropp. Det gör belastningen ännu större.

Men vi ska vänta nu en vecka och se hur det blir för det finns såklart chans att det blir helt bra av den här sprutan. Jag får börja rida henne i skritt och trav efter veckan och om allt känns bra och hon inte är oren så är hon väl frisk. Men det kan komma tillbaka så om hon inte blir helt bra så får vi fundera hur vi ska fortsätta...

Likes

Comments

Godmorgon! Det var ett tag sen. Men det har varit lite mycket de senaste dagarna. I torsdags var jag i Kokkola/Karleby med Evelin hela dagen. Emma hängde också på en sväng till Biltema osv. som ni ser😂 Jag köpte inget annat än ett nytt grimskaft (som jag redan börjat använda). Ett svart med guldknäpp. Jag har funderat på ifall jag skulle behöva köpa en kedja att sätta fast i mina grimskaft ifall det är nödvändigt. Så jag får mer koll liksom. Så köpte jag också två par nya byxor som ni kan få se sen. Så dit försvann mina pengar💸😂

Vi var hela dagen i stan och när vi kom hem åkte jag och pappa för att hämta transporten. Jag provade som vanligt att lasta henne några gånger innan och hon testar alltid första gången men sen gick hon nästan rakt in gångerna efter det. Hon börjar vänja sig och det är jag stolt över❤ Jag tror jag tar hur det gick i nästa inlägg så det inte blir så långt. Vi hörs senare!

Likes

Comments

Idag kom de nya sakerna som vi beställt från Horze! Äntligen!😍Jag har verkligen saknat spöet😂 Nessa bet nämligen sönder handtaget på det förra så jag fick beställa ett nytt. Så beställde vi också nya gummiband, jag hoppas de håller bra. De verkar göra det iallafall. Ett nytt schabrak, i vitt tills vi ska börja tävla och det kommer inte få se dagsljuset innan det är dags😂 Så jag kommer nog förvara det här inne nånstans så det inte blir dammigt och smutsigt. Sen beställde vi ett par ridbyxor också, de sitter jättebra faktiskt. Jag har alltid haft svårt att hitta byxor som passar. Antingen är de för breda i midjan men passar i längden eller så passar de i midjan men är för korta😉 Hursomhelst var de tänkta att vara vita men de är mer grå/beigea men de får duga för tillfället.

Nu ska jag ta och mocka och rida ett pass på Pertti. Jag skulle ha ridit ut igår men jag och Amanda gick ut och promenerade hästarna istället. Riktigt kul faktiskt! Det finns visst mer ridvägar än vad jag trott här omkring😂 Idag eftersom jag inte red igår, kommer jag nog ta det lite lugnare än tänkt. Bara för att få honom lite mer lösgjord. Jag tänkte rida lute öppnor och slutor också bara för att rätta till honom och korrigera. Sari sa att han var mycket rakare redan förra gången och han bygger muskler väldigt fort. Kanske jag skulle anmäla oss till nått trav program😂

Likes

Comments

Gomorgon! Det är riktigt dåligt väder idag. Det bara regnar hela tiden. De har lovat regn typ hela nästa vecka. Det betyder hela sista veckan innan skolan börjar igen. Trist! Jag har annars ganska mycket för mig nästa vecka. På onsdag ska jag till stan och på fredag har vi tid till kliniken igen. De ringde nämligen i torsdags så vi fick en ny tid. Jag måste kolla med Amanda om de ska ha transporten. Jag är sååå taggad!😍 Äntligen kanske hon blir bra igen och jag kan börja träna!

Igår vilade Pertti och det får han göra idag också. Så var jag en sväng till stan och sen på kvällen satt jag barnvakt. Idag ska jag på nån form av kalas. Så vi hörs senare!

Likes

Comments

Naaleis fint jär?!😍😍

Gårdagen var ju bra! En perfekt blandning av häst och kompis tid😍 Jag skulle aldrig kunna tänka mig att BARA hålla på med hästar. För jag älskar tiden med kompisar precis lika mycket som jag älskar tiden i stallet. Så igår var verkligen perfekt! Jag var förstås 1 timme sen som alltid men jag hann dit iallafall😉

Träningen gick jättebra, men han var väldigt ofokuserad då det var så varmt och så mycket kryp. Idag är det däremot bättre väder. Mycket svalare och så blåser det lite. Jag märker verkligen så stor skillnad på honom och han bygger muskler väldigt fort. Sari sa att han svarar jättebra på mina korrigeringar och att han var mycket jämnare redan igår. Vilken häst jag har alltså❤ Så idag så blir det uteritt för min älskling. Han är verkligen värd det!

Idag har jag plockat x antal liter jordgubbar och nu ska jag väl rensa dem också... Men annars så ska jag ta det lugnt och njuta av att det är varmt och soligt. Tills jag rider ut på Pertti ikväll då.

Likes

Comments

Om 30 min har jag träning och herregud vad varmt det är. Jag fattar inte hur nån av oss ska orka träna i den här hettan! Vi kommer säkert kolla Nessa sen också och jag tycker nog det har blivit bättre. Det blir inte lika varmt efter att hon rört på sig. Så det är ju bra men man ser fortfarande att det finns vätska kvar där. Mamma har ringt till kliniken några gånger nu men de svarar inte... Det gör mig ännu mer irriterad! Jag hoppas de svarar senare idag.

Igår red jag ett joggingpass på Pertti och han kändes riktigt fin så jag hoppas han ger samma känsla idag. Det här blir sista träningen innan Sari tar semester. Hon har semester till den 14.8 tror jag. Alltså tills vi börjar skolan igen.

Jag var också en sväng till Amandas igår. Så vi var ut och kör med Popi. Idag åker hon nämligen iväg till Helsingfors där hon ska tävla shettis FM i monté tror jag. Är inte säker på om det var det men... Nu måste jag börja sadla och tränsa Pertti så jag hinner i tid idag också😉

Likes

Comments