Header

Hej! Idag blir jag 15 år gammal. Haha det känns inte så speciellt om man frågar mig. Men den här dagen har varit långt ifrån dåligt, sen två år tillbaka hade jag gråtit under min födelsedag, men idag känns det väldigt bra. Jag vaknade med att mamma väckte mig med tårta och presenter, hur mysigt som helst! Sedan gjorde jag mig i ordning till skolan och nu är jag här. Jag hade fysikprov inom ämnet astronomi. Väldigt enkelt. Denna dag har flutit på bra och jag vet inte riktigt vad jag ska göra när jag kommer hem men vi får se. Jag tror att jag ska kolla på lite serier och sen kanske spendera tid med familjen. Jag brukar inte ha värsta festen när jag fyller år, utan jag tycker om att ta det lugnt och ha en lugn födelsedag, men vi får se om några år *wink* hahah. Det är liksom 3 år innan jag blir myndig, 5 år innan jag blir 20 och 15 år innan jag blir 30. Tiden går så fort och jag måste ta vara på tiden som finns för ens barndom varar inte länge, så nu ska jag börja ta vara på tiden och vara mer positiv. Inte vara så ledsen för min depression börjar gå mot sitt slut och jag ska snart trappa ned på medicinen igen.


I Fredags var jag på italiensk restaurang med mamma och hennes jobb och deras familjer, sedan gjorde jag lashlift, blev så fint! I lördags skulle jag stanna över hos Manuel ett tag men det sluta med att det blev för sent så jag sov över. Mysigt. Igår for jag hem och pluggade ett tag. Och idag är det min födelsedag.

Hoppas ni har haft en bra helg och ha en fortsatt bra måndag.


Puss&Kram

Amanda

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

  • 63 Readers

Likes

Comments

Hej! Förlåt att jag inte uppdaterat, jag har haft nationella prov och jobbat, men beslutat för att sluta, trivdes inte alls. Jag har uppmärksammat att #meetoo är en ny hashtag som handlar om kvinnor/tjejer som råkat ut för överfall, sexuella trakasserier och/eller våldtäckt. Jag kan säga att jag är med er, jag är också ett offer, första gången var när jag var 12 och blev tagen på min bakdel, andra gången var jag på en festival och då var jag 13 år, i den trånga folkmassan stod jag och mina vänner och dansade till musiken som högt spelade upp ''panda'' av desiigner, jag var 13 och mina vänner med, en grupp killar tog tag i våra höfter och juckade mot oss bakifrån mitt i folkmassan, samma kväll förföljde en kille oss, vi sprang in i folkmassan för att tappa bort honom. När jag var 14 år, alltså i somras, (fyller 15 år nästa månad) polisanmälde jag en kille som hotat mig sexuellt och skulle hitta upp mig och våldta mig, om jag inte träffar honom och har sex med honom, men förra veckan fick jag reda på att fallet läggs ned.

Och det SJUKA i rättegångar eller i förhör frågar de om VAD man haft på sig, det är inte så att våldtäcksmän våldtar kläder, utan människor, och ärrar dem på alla sätt RESTEN av deras liv. VAD SPELAR DET FÖR ROLL VILKA KLÄDER MAN HAR? Så trött på rättsystemet.


Vi måsta göra skillnad!! Vi kvinnor är så starka o borde absolut inte behandlas på detta vis!!

STAY STRONG! du är inte ensam.

Puss och Kram

Amanda

Likes

Comments

TW DETTA INLÄGG - DEPRESSION/SJÄLVSKADA

Hej, det var ett tag sedan. Mycket har hänt.

Jag har gått på moppekurs. Fått jobb och inte mått så bra.

Mitt mående - TW

Som ni kanske vet så har jag lidit av depression i snart ett år och den 26 september var en ganska tung dag då det var ett år sen då jag började skada mig själv. Jag önskar att jag aldrig började för det gör mig beroende och jag känner varje gång jag har ångest att jag bara vill skada mig, så om du aldrig skadat dig på nåt sätt, snälla börja inte.

Vissa utav mina vänner har börjat röka och det är svårt för dem att sluta.

Jag har gått upp jättemycket i vikt och sover alldeles för mycket, det är vissa symptomer på att min depression blir värre. Innan gick jag ned jättemycket och sov aldrig. Innan grät jag varje dag, Nu KAN jag INTE gråta, det är helt sjukt, men när jag väl gråter känner jag knappt igen mig själv, senast jag grät skrek jag verkligen, alltså SKREK, jag skakade och hade så mycket ångest att jag hostade och var nära på att spy, jag åt samtidigt jag grät för att hålla mig tyst. Jag går igenom en svår period och jag är väldigt känslig, rädd och förvirrad. Vad är jag rädd för? Jo det jag är rädd för att bi lämnad av de jag älskar, att bli oälskad, bortglömd, och att inte känna att jag är tillräckligt bra. Jag försöker att detta inte går ut över andra. I ett förhållande mådde jag så dåligt och han lämnade mig för att jag var jobbig, för att jag mådde dåligt. Jag förstår honom, men nu är jag ännu mer rädd att bli lämnad av fler jag älskar.

Jag kan känna mig så värdelös, äcklig, ful och allt dåligt jag kan hitta om mig. Sedan den 23 Oktober har jag skrivit anteckningar om vad jag känt. Här är några exempel:

29 december 2016

''Jag vill dö, jag har aldrig gråtit såhär mycket i mitt liv, ALDRIG. Det känns som att alla hatar mig, alla tycker jag är jobbig, varför finns jag kvar här? Kan jag inte bara försvinna?''


23 april 2017 01:16

''Jag har haft 3 panikattacker idag, jag sitter här och gråter i all panik, fuck all jae done''


15 augusti 2017 20:20

''jag vet inte om jag orkar kämpa mer, minatankar för självmord blir bara starkare och starkare.''


12 september 2017

''jag skar mig.''

Just idag 30 september känner jag mig trött, mentalt och fysiskt, jag jobbade idag genom att lämna reklam i folks brevlådor. Jag känner mig tom, har ina ord. Men jag kämpar igenom dagarna hur jobbigt det än är, för jag vill komma ur depressionen, JAG ska ha kickat depressionen i arslet, inte tvärtom. SNÄLLA TA HAND OM ER. jag kämpar, ni kämpar, stay strong!!! Jag ska fortsätta kämpa, var inte oroliga.

Moppekurs

Jag har nu gått på moppekurs och nu behöver jag bara fylla 15 och göra teoriprovet, sen har jag moped, äntligen!! Så taggad!!


Mitt jobb

Ja, jag skrev att jag skaffat jobb, jag lämnar reklam i folks bevlådor nära där jag bor, det gick bra, jag gör det en gång i veckan. Ganska kul så att jag har nåt jag kan sysselsätta mig med. Det är jobbigt men jag köttar på ändå, nte mitt drömjobb men jag tjänar pengar och det är det jag behöver, så därför jobbar jag lite extra. :)


Detta var allt, puss o hej. Ta hand om er <3

Likes

Comments

Hej!

Igår började jag nian, kul tagga nationella prov och allt :)))))) or not.... Men jag är ändå väldigt glad över att jag änsålänge klarat alla 9 år utan några problem och att det är sista året innan jag börjar gymnasiet och flyttar :) Jag började igår och fick massor m ed papper info osv. Idag hade vi en chill dag på stranden och imorgon börjar vi med vanligt schema, för att tillägga, mitt schema är det sämsta nånsin :))))

Vi hörs

Puss&Kram <3

Likes

Comments

Hej! Nu är jag tillbaka i Sverige, jag kom hem i söndags och idag får jag besök av en vän från Danmark :)!!

Vi träffades på bornholm för ca 2 veckor sedan, han bad om mitt nummer haha och jag sa nej, men sen hittade jag upp honom på nätet och gav mitt nummer då jag kunde se oss som vänner.

Tyvärr har jag och Folke gått skilda vägar, dvs vi är inte tillsammans längre, men vi är fortfarande vänner :).

Nu ska jag chilla ett tag och sedan åka upp till stan och hämta Alberth som han heter då. Vi hörs snart igen <3

Puss&Kram

Amanda

Likes

Comments

Hej!

Nu är jag hemma i Sverige igen, men på lördag ska jag till Bornholm och då kommer jag tyvärr inte ha internet.

Vill bara då informera er att jag är hemma igen på Måndag. Så att ni vet att jag inte kommer uppdatera tyvärr. Men ha det så bra sålänge så hörs vi snart igen.

Likes

Comments

Fotografering, Life, Min dag, Resor, Mat

POLEN

Allmänt, Life

Imorgon drar jag

Life, Resor

Reser snart igen