Nytt år, nya möjligheter. Här har ni en super kort årsresumé, personligen tycker jag inte bilderna är något liknande av det jag faktiskt upplevt men å andra sidan kan jag inte ladda över femtontusen bilder för att visa er vad jag gjort. Men en liten liten del får ni här läsa om.

Detta året har varit det mest händelserika året som utspelats i mitt liv. Åkte till spektakulära Dubai som var rena drömmen samt Spanien med min spanska klass, ett minne jag alltid kommer bära med mig! nu kan jag bocka av att flyga med mina bästa vänner. Inte alltid man flyger en hel klass tillsammans.

Spanien

Sommarlovet

Jag sommarjobbade till stor del av sommarlovet, men jag la mycket fokus på min träning då jag skulle börja elitidrottsgymnasiet därför spenderades dagarna i gymmet antigen efter eller före jobbet. Umgicks med massa vänner hela tiden och levde livet.kämpat mig över höga hinder, föll oräknebart många gånger ner men tog mig upp tillslut. Vill tacka sporten som gjort mig starkare som individ.

Vill avslutningsvis tacka alla underbara vänner samt min fina familj och de nya människor jag stött på under årets gång, alla som varit en del av mitt liv. Jag hoppas detta året blir ett helt underbart år med massa minnen!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Likes

Comments

Godmorgon!

Gårdagen spenderades med min käraste väninna, hade även en träning som blev lyckad! Idag har jag tagit kommandot och ska faktiskt städa samt rensa ut lite saker från rummet, tvätta kläder och även skor, börja kika in och få lite inspiration om julklappar. Jag längtar så mycket till julen men månaden innan självaste julen är ju det mysigaste, små fikor i varma kläder, gå runt i stan och se på alla belysningar, lyssna på jullåtar, baka pepparkakor. Nu ska jag fortsätta dricka mitt kaffe och titta på serie tills jag behöver gå upp ur min varma säng.

Vi hörs!

Likes

Comments

SÅ nöjd över min favorit tjocktröja från favoritmärket! 

Klicka på bilden för att komma till sidan där du också kan finna denna drömmen. 

Likes

Comments

God kväll!

Kvällen har spenderats med mina två favorit bröder, vi gosade ner oss i soffan hos min äldre bror och tittade på Harry potter samt avengers som visade sig vara bättre än mina förväntningar. Kom hem för en stund sedan och har fixat lite med bloggen, ska sätta på ett avsnitt med oth och strax hämta mat att äta till (går inte annars). Imorgon är planerna inte riktigt bestämda än, antigen ger jag mig ut eller kollar serie hela dagen, har inte gjort det på flera månader trots allt. Nu ska jag bege mig ut på äventyr till köket, vi hörs imorgon! kram.

Likes

Comments

Häromveckan fick jag en fråga på om jag kunde göra ett inlägg om gymnasievalet och hur det gick till för mig av en läsare, självklart tyckte jag det var en super bra idé så därför handlar detta inlägget enbart om det och passar även på att ge tips till er som skall börja gymnasiet till hösten.


Jag går på Katrinelund och går på den naturvetenskapliga linjen samt basket inriktning. Jag kan konstatera att det är oerhört mycket plugg och det vet de flesta om. Om man dessutom har en sportriktning blir det en tung belastning som man behöver vara medveten om.

Mitt gymnasieval

Om jag ska vara uppriktig så var gymnasievalet det tuffaste och mest krävande beslutet jag fattat under hela mitt liv, det verkar så stort, det är ju trots allt början av den framtid just du ska åstadkomma. Personligen tyckte jag att detta val gav en så mycket press både dag som natt, jag kunde inte riktigt vila ut och känna ro utan jag bar alltid på tusen obesvarade frågor som nästan var intill omöjliga att svara exakt på. Jag ansåg och anser fortfarande att man är alldeles för ung för att börja planera sin framtid redan vid 15-16 års åldern, man fick ju sina mjölktänder för några år sedan bara sa jag alltid. Man har ingen aning om vart man ska ta vägen, iallafall de flesta av oss. Man hade så otroligt många saker man ville bli när man var ett litet barn men när det väl kommer till att man nu är stor och faktiskt ska välja mörknar det framför ögonen. I högstadiet kände jag varenda en av mina klasskompisar, hälften av dom sedan barnsben inkluderat mina allra bästa vänner som jag gått med sedan dagis. Vi levde med andra ord livet, det gick inte en dag utan att jag fick en massa skrattanfall även de perioderna man mådde som sämst. Därför var gymnasiet lite utav min fiende eftersom vi alla skulle separeras från varann. Jag visste ju om detta men man tänkte alltid att det var så långt kvar tills att detta faktiskt skulle inträffa och rätt som det är står man där på nians avslutning med betyget i handen, tårar i ögonen och ett steg närmare mot vuxenlivet.


Jag såg inte alls fram emot gymnasiet eftersom jag tyckte att jag redan hade allt jag behövde, många vill ju börja om och lära känna nya människor vilket är en super bra inställning men jag tyckte att jag hade de allra bästa vännerna jag någonsin kunde få. Därför var detta mycket svårt för mig att inse och acceptera.

Första skoldagen

Vi alla kommer på ett eller annat sätt ställas inför det vare sig vi vill eller inte, själv var jag äckligt nervös, hade svårt att somna dagen innan fick rent ut sagt panik veckorna innan. Så fort jag satte mig på bussen i riktning mot skolan ville jag hoppa av så fort som möjligt. När jag väl var framme mötte jag även några vänner som hade bestämt att gå in i byggnaden tillsammans dagen innan. Vi alla gick in i en stor sal och blev uppropade.Två timmar efter samlingen var det dags att stryka första dagen i skolan. Begav mig hemåt och det var dags att berätta allt för vännerna. Det kändes bra, gick ut med ett leende på läpparna. Jag var lättad och den stora stenen på mitt hjärta var äntligen borta. Det var trots allt inte så farligt som man trott. Jag är nöjd över det valet jag gjorde, men man vet aldrig om det kommer ändra sig. Är även enormt nöjd över min klass.

Tips till dig som ska börja gymnasiet

Gå på många öppethus- Jag ångrar lite att jag inte tog så mycket nytta av det, man får en större inblick om vad skolan går för och dessutom hur den ser ut utseendemässigt. Gå på öppethus på alla skolor du har på din lista. Starkt råd.

Gå efter vad ditt hjärta säger- enormt töntigt kanske men sant. För vissa räcker det att gå in se sig omkring på omgivningen och inse att detta är det rätta för just mig. Man kan känna av tillvaron kanske? Känns det rätt ska du ha skolan i minnet.

Plugga hårt nu det sista- Knappt två terminer kvar på nian, ansträng dig extra och sträva efter högre betyg, om du ligger bra till ska du fortsätta med det. När man kommer till gymnasiet kommer nästan alla klasskompisarna fråga om vad man gick ut med då ska man vara nöjd med sin prestation i högstadiet vare sig man svarar på den frågan eller inte.

Döm inte människor- Det är väldigt enkelt att döma människor, var inte för snabb med det då du troligtvis kommer gå med dessa människor hela din gymnasietid. Första dagarna är alltid svårast, jag kände inte riktigt att jag passade in i min klass men den tanken försvann snabbt efter någon dag,

Var trevlig och social- Första dagarna/veckorna är alla nya och alla är nervösa det medför att alla kanske inte kommer vara sig själva men med tiden som går kommer allt mer och mer vänner öppna sig, var inte rädd för att vara sig själv!

Skolka inte- Den enda som straffas är du, dessutom hamnar du efter i allt klassen gör vilket resulterar ännu mer arbete på en enorm tidspress. Ni vet om konsekvenserna.

Ha kalender och planera din tid- Tiden blir mer värdefull och dygnen blir tyvärr inte mer än 24 timmar, kalendern har verkligen hjälpt mig en hel del att komma ihåg saker och ting. Skillnaden mellan gymnasiet och högstadiet är att du helt enkelt måste ta mer ansvar för dina studier, lärarna är bara där för att lära ut, hur du sedan presterar är upp till dig.

Välj inte det din/dina vänner väljer- Man kommer ångra sig om man nu inte har samma intressen, det inträffar att vissa är tvungna att hoppa av linjen och börja på en ny som passar in mer på sig själv. Detta är ett individuellt val, super viktigt att komma ihåg det.

Njut av den sista tiden- trots att du kämpar och kämpar det sista nu så glöm inte av att ha kul och njuta av tiden du har kvar.

Så till den jobbiga frågan alla ställer, vad vill du bli när du blir stor?Gymnasiet är för vissa den bästa tiden under ens liv medan den är helvetet för andra, det gäller att alltid göra det bästa av situationen och påminna sig själv om att det är värt all möda i slut ändan.

Likes

Comments

Hej på er! Hej på er!

Söndag startade med sol och har för det mesta varit relativt lugnt samt pluggdag, har trots allt inte fått mycket gjort men får ge det ett nytt försök imorgon. Slutar klockan ett på måndagar men kommer inte hem förrän halv sex, pluggar nämligen några timmar i biblioteket så jag enbart kan ta det lugnt och vila när jag väl kommer hem men imorgon kommer jag förmodligen åka hem lite tidigare för att tillsammans med familjen åka och äta middag hos några familjekompisar. Efter middagen ska jag nog bara hem och ladda för morgondagen, tisdagar är nämligen värst.

Kom hem från träningen för några minuter sedan och sitter med en varm kopp te i handen och planen är att jag ska titta lite serier innan jag ska lägga mig. Ska upp tidigt imorgon och förmodligen göra ännu ett fystest.

Ha en underbar kväll!


Likes

Comments

Godkväll!

Äntligen fredag efter en lång men väldigt kort vecka, just nu sitter jag på bussen som åker i riktning mot Oslo. Är så oerhört trött, fick stressa hela vägen från skolan tills jag hamnade på Centralstationen.

Idag var jag äntligen tillbaka på fötterna igen och var med på morgonträningen, denna veckan har vi bara haft massa fystester och inget mer. Idag körde jag tester på både bänkpress och knäböj där man skulle köra med den maximala vikten man klarade av. Vi fick lite fel instruktioner och tog vikter som vi repeterade 20 gånger istället för 1, sedan fortsatte vi att öka vikten och göra 20 repitioner tills vi förstod att man egentligen skulle ta 1 repetion hela tiden så när jag då skulle ta den maximala vikten hade jag svårt att göra den fullt ut eftersom jag var så himla trött. Är extremt nöjd trots allt, visste inte ens om att jag klarade av det. Utöver dessa hade vi även en agilitybana där scensorer mätte av exakt hur långt tid det tog att göra banan, mycket snabbheten man visade, blev så otroligt glad efter resultatet, detta kommer vara svårt att slå när jag ska göra om detta om ett halvår för att se om jag utvecklats. Äntligen börjar alla timmarna som spenderats på gymmet ge resultat och jag kan inget annat än glad vara!

Ni får ha en underbar fredag samt helg!!! Vi hörs.

Likes

Comments

Hej käraste ni!

Haft en oerhört lång dag, började trots allt 8 (senaste sovmorgonen), sista lektionen fick jag verkligen kämpa mig igenom, kunde somna precis när som helst, men blunda gjorde jag haha. Efter skolan fick jag gjort lite plugg på idrottssupporten och sedan fick jag dra mig till träningen. Nu har jag äntligen kommit hem, ätit och lagt mig på sängen, ska dricka en kopp med varm te och sedan lägga mig för att gå upp till morgonträningen kvart över 7, behöver prestera mycket imorgon, så skönt med en fredag då!

Efter skolan hinner jag åka hem snabbt och lämna mina skolsaker innan jag åker till Norges huvudstad för att träffa min saknade moster, ska spendera helgen där nere och det ska bli så himla mysigt, ser verkligen fram emot det!


godnatt, vi hörs, kram. :)

Likes

Comments

Godmorgon!

en ganska så lång dag framför mig, är så sjukt trött och hängig, kvällsträningen igår slutade sent vilket i sin tur leder till att jag kommer hem sent, äter, duschar och slutligen sover sent vilket ger en negativ effekt på dagens träning i skolan, ska nämligen samlas 7:15 varenda gång men som tur är, om jag kan kallade det tur? ska jag inte träna förrens jag blivit frisk, vilket jag hoppas blir snart, detta tar verkligen kol på mig! nog om det, gårdagen var allmänt mysigt, direkt efter skolan åkte jag till min faster där vi myste och åt massa gott, fick tillslut mitt efterlängtade te. Mamma fick hämta mig för att ta mig till träningen därifrån.

Idag väntas ingen mer träningen än denna nu på morgonen, ska försöka plugga en del, får se vad dagen har att erbjuda, längtar efter att få krypa in i sängen och sova.

Ha en fortsatt trevlig dag, vi hörs!

Likes

Comments