Header

Hästar & Ridsport, Vardag, Hillman Töll

Jobb, stallet, jobb, handla... Äntligen landat hemma i soffan!

Planen för dagen var att klippa Hillman. Jag älskar hans tjocka björnpäls som kommer på hösten men tyvärr är det inte lika praktiskt när man ska träna och hästen blir svettig på fem minuters framskrittning. Sagt och gjort. Det är alltid spännande att ta fram klippmaskinen eftersom Hillman inte är jätteförtjust i den. Men, det gick faktiskt över förväntan.

Red även i paddocken i ca 20 minuter sedan. Jobbade med skritten: tragglade halvhalter, lätta flytt för skänkel i form av skänkelvikning och bakdelsvändningar. Fixade inte lite halter, åttor och volter med fokus på att rakställa extra länge innan jag formade honom igen bara för att förstärka rakställdheten. Han var väldigt positiv och framåt. Jag upplevde att jag mjukat upp honom när vi avslutat, vilket var själva syftet.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hästar & Ridsport, Vardag

I vårat stall här vi våra egna sadelkammarbås. Det tycker jag är så himla skönt, då kan man organisera precis hur man själv vill, det blir lättare att skilja på "ditt och mitt" och man kan låsa in sina saker.

Sedan vi flyttade tillbaka till stallet så har jag verkligen inte haft någon koll på mina grejor. Mitt bås här varit kaos och trångt. Fick ett spontant ryck igår och ville fixa iordning det. Vet inte hur populärt det var att fråga om sambons händiga kunskaper en fredagkväll efter jobb... Men snäll som han är så! Nu känns det mycket bättre, men finns mycket smådetaljer att greja med framöver.

Före & efter

Likes

Comments

Hästar & Ridsport

Jag älskar kombinationen höst + hästar.

Jag får alltid extra inspiration när det gäller hästar på hösten. Jag tror det är just det där med att man får sätta igång igen efter en hel sommar med bete. Jag brukar inte lägga in någon större sommarvila på mina hästar utan det blir mer på vintern och jag tycker verkligen att det är jätteskönt när dom går på bete hela sommaren eftersom det inte är så mycket jobb. Men, det är ändå så skönt när hösten kommer, det ligger löv överallt och det börjar bli kallt. Man får täcka hästen, börja mocka, fixa foder, greja med vatten osv, det är så himla mysigt. Hillman får sin långa björnpäls också, den är så bra att ha när det är kyligt.

Får dessutom inte glömma barbackaturer i skogen? Det absolut bästa som finns. När man får ta på sig underställ, halsduk och tjocka vantar för att bara lulla runt i skogen i flera timmar. När man kan ta med sig termos och ha fikastopp på ridturen.

Alltså, bästa årstiden relaterat till hästar!

Likes

Comments

Hem, Vardag

En av mina absoluta favoritstunder på dagen är att få krypa ner i sängen efter en lååång dag med jobb, stall, hundaktivering och dylikt. Vissa dagar slutar jag jobbet klockan åtta på kvällen, då är det så mysigt när sambon har fixat middag som vi kan avnjuta framför tvn innan vi kan krypa ner i sängen. Jag gillar att lägga mig tidigt, inte alltid för att sova utan för att bara krypa ner, mysa med hundar och prata om dagen. Liksom checka ut för dagen, varva ner.

Likes

Comments

Bolt, Vardag
Det är så himla mysigt att starta dagen i lagården, speciellt när jag har hunden med mig. Jag brukar alltid börja med att kolla kor, lappar, dator och så vidare, till det dricker jag varm choklad nu när det är kallare ute. Hunden brukar ligga under skrivbordet på kontoret och snarka under dom få minuterna vi sitter där. Sedan är det bara att köra igång, det skall göras väldigt mycket saker under morgonen och hunden är lika flitig som jag med sina egna uppdrag (som till exempel att kolla på råttor, jaga katten då och då samt att slicka upp mattes mjölkspill).
Tog den här bilden när vi var på väg hem. Det allra mysigaste är tiden efter morgonen i lagården. När vi går vägen upp från gården med kossor på båda sidor, Bolt springer fram och tillbaka i ren lycka och korna brukar följa oss. Det är mysigt.

Likes

Comments

Bolt, Liian's Penfold Max's Shiraz, Vardag

Lördag och ledig helg för både mig och sambon! Kan inte bli bättre än så. Jag minns helt ärligt talat inte ens när vi var lediga en endaste dag samtidigt senast...

Hur bra är det dessutom inte att bli väckt med frukost på sängen? För att sedan ligga och dra sig i sängen utan att behöva stressa till något. Bästa på absolut hela veckan. Sedan åkte vi hem till svärföräldrarna och träffade sambons farföräldrar. I eftermiddag har vi fotograferat hundarna och under kvällen har vi haft filmkväll. Sambon köpte rosor, det är tända ljus överallt, vi kan dricka en och annan cider, proppa i oss popcorn och för en gångs skull inte behöva tänka på att gå upp tidigt imorgon. Vi såg DET, jag är så så så himla besviken. Jag hade verkligen byggt upp förhoppningar kring den filmen och det visade sig vara helt i onödan... Men trots det så har kvällen varit otroligt bra, jag är nöjd så länge min sambo är heeemma!

Tänkte passa på att slänga in lite bilder på hundarna från idag 👇

Likes

Comments

Hillman Töll, Hästar & Ridsport, Vardag

God dag!

Fredag, sista arbetsdagen för veckan. Jag påbörjade min dag i mjölkgropen klockan sex i morse, så halva min dag är redan över. På något vis är det så himla skönt att komma upp på morgonen och ha jobbat klart halva sin dag klockan tio på förmiddagen. Så trots att jag, hunden och katten har spenderat resterande två timmar i sängen framför bra serier så känner jag mig inte seg eller "efter" med min dag. Jag har redan gjort fyra timmars nytta idag och kan mycket väl med god stämning lägga mig tillrätta och nyttja några timmars vila. I eftermiddag ska jag åka till nästa gård och jobba några timmar till innan det är leeedig helg... 😉

Nog om det. Igår var jag i stallet i fyra timmar på förmiddagen. Alltså jag minns inte ens senast jag tillbringade så många timmar i stallet, men det var så roligt och så avslappnande. Trots att vi står på en större anläggning med mycket hästar och människor så är det alltid lugnt på mornarna och förmiddagarna innan träningar på kvällen drar igång, det är då det är som allra bäst att lulla omkring i stallet. Hovslagaren kom ut igår, en ny hovslagare som vi tog ut för första gången igår, hon verkar toppen och jag är jättenöjd med hennes skoning. Jag tror verkligen att det kommer bli mycket bra. Efter det pysslade jag om Hillman ganska länge innan vi skrittade ut i skogen i ca 20 min. Det var soligt, vindstilla och fåglarna sjöng, alltså helt perfekt höstväder. Mockade och fixade lite i stallet därefter. Mysigt ❤

Likes

Comments

Hästar & Ridsport, Tankar & Åsikter

Jag har haft egna hästar i snart sju år.

Det är alltså sju år sedan jag fick hem min allra första egna häst, vilket jag absolut egentligen inte var redo för vid den tidpunkten. Jag hade långt ifrån så mycket kunskap som jag behövde, men hästar var det absolut bästa och roligaste jag visste. Jag tänker ofta tillbaka på den tiden. Då hade jag häst i ett stall tillsammans med fyra andra tjejer i min ålder inklusive min absolut bästa barndomsvän. Vi red alltid ut ihop och hade ofta väldigt roligt ihop trots att jag inte hade någon som helst aning om vad jag höll på med. Ibland saknar jag det, det här med att inte bry sig om vad någon tyckte, det här med att inget annat spelade någon roll för att jag hade min häst och min vänner i stallet, det var ALLT som hade mening.


Snart skaffade vi en ny häst, Hillman, som jag fortfarande har kvar idag trots många om och men. Hillman är det allra bästa som någonsin hänt mig, jag är så otroligt glad över att jag har kämpat för honom och att jag faktiskt än idag står kvar med honom i min ägo, det var aldrig självklart att det var såhär det skulle sluta. Hillman och jag har haft så många bra stunder och jag kommer aldrig att sälja honom, det vet jag.

Men, det har som sagt aldrig varit en dans på rosor. Framförallt inte för mig. Jag var i den här "sagoperioden" när jag först skaffade häst men efter några år så började prestationen steppa upp. Jag insåg hur duktig man behövde vara för att man skulle bli accepterad och jag fick en enorm prestationsångest blandat med mycket annat som pågick i mitt liv under den här tiden. Min prestationsångest gick så långt att jag till slut tappade mitt intresse, jag slutade tycka att det var roligt att åka till min häst. Jag fastnade i min bubbla och slutade lära mig, slutade utvecklas både inom den här sporten och även som människa, för jag var så inställd på att vi skulle vara bäst. Till slut lånade jag ut Hillman, inte enbart på grund av prestationsångest utan på grund av att så mycket annat allvarligt privat hände mig. Då var det inte kul att ha häst någon gång! Jag hade en sådan fas, som pågick fram tills att jag träffade min nuvarande sambo, alltså som pågick fram tills förra året.

Det senaste året har jag äntligen börjat hitta tillbaka till mitt intresse och till min älskade älskade häst. Idag är jag tillräckligt stor och tillräckligt mogen för att förstå skillnaden mellan min häst och prestation och jag kommer aldrig någonsin igen att känna mig dålig eller försöka att prestera bättre än vad som är möjligt. Idag känner jag bara sådan tacksamhet över att ha min häst, min bästa bästa vän. Hans existens, hans steg som möter mig i hagen och hans mule intill min kind är värt så mycket mer än att vi ska vara bäst på allt, försöka visa våran bästa sida jämt och att vi ska tävla. Att han bara finns hos mig och förgyller mina dagar är allt som egentligen behövs och sedan om vi någonsin blir redo för att prestera på den nivån som jag vill så är det bara ett plus i kanten och absolut inget krav. Jag är så lättad själv över att kunna erkänna min tidigare prestationsångest och stress som idag omvandlats till en helt ny reflektion av vad våran vardag faktiskt är värd. Vi gar vunnit allt på det, både min häst och jag. Det ska vara kul att ha häst!

Likes

Comments