Header

Hem, Vardag

God morgon!
Efter gårdagens fläng fram och tillbaka mellan städer för att fixa massa ärenden så är jag fortfarande trött trots min sovmorgon. Dock hindrar det inte mig från att fortsätta packa upp i huset. Kom i ordning hyfsat bra igår men jag vill inte ens tänka på klädberget som väntar på att vikas in i garderober... 😥 Här försöker jag få ordning och reda.

Nyinskaffade hyllor i köket 👆

Likes

Comments

Vardag, Bolt

Hej på er!
Efter en hel helg i Ullared och en dag i Falkenberg så är vi helt slutkörda. Det har varit en toppenhelg men det var ändå oslagbart att få komma hem till hunden som dansade av lycka när vi klev innanför dörren. Vi åkte sedan vidare mot vårat nya hus och kan numera kalla oss för Hjobor igen. Dagen har jag spenderat åt att packa upp vårat flyttlass samt att pussa massvis på vovven ❤

Likes

Comments

Hillman Töll, Hästar & Ridsport

Just nu är min häst&ridinspiration på topp, men oj vad jag har dragit mig för denna igångsättning!

Jag tycker generellt att igångsättningar efter vila är det tråkigaste som finns. Men vem tycker inte det? Jag tycker givetvis att det är jättekul att komma igång, att få rida igen, att få umgås med min häst på ett annat sätt en att bara borsta och mysa. Det är just det här ältandet, 20min skritt, vila, 30min skritt, vila, osv... Jag försöker göra våran igångsättning så rolig och varierad som möjligt med varierade underlag och varierade miljöer. Lite bommar och liiite övningar. Fast varje gång jag rider vill jag trimma. Så jag mest sitter där och längtar, drar en suck och låter tiden ticka på. Snart dags för trav och snart dags för galopp.

Jag har även varit totalt livrädd för att börja rida Hillman efter den här vilan. Rädd för att han ska kännas oren eller på något sätt ovillig. För så mycket som jag har kämpat under den här långa svackan... Tro mig, vad jag har rådfrågat angående det här. Nu har vi skrittat ca varannan dag i två veckor, smygtagit någon ynka trav. Jag är livrädd för att trava lite längre, livrädd för att Hillman ska trampa snett typ. Vill inte ha några mer krångel!! Men, bara att ta tjuren vid hornen. Nu är det dags.

Likes

Comments

Hillman Töll, Hästar & Ridsport

Hillman är under igångsättning.

Han har haft en lång lång vintervila på grund av många olika skäl. Bland annat för hans egen hälsa och jag så himla himla glad över att han känns fräsch och framåt igen. Nu är jag väldigt peppad på ridning igen när Hillman visar lite lycka!

Albin klickade lite kort på oss häromdagen, detta är mina favoriter 👇

Likes

Comments

Hillman Töll

Har alltså tänkt börja sätta igång Hillman nu. Idag fick han springa fritt i ridhuset lite samt ha lite effektiv gång för hand med mig. Min fina häst.

Likes

Comments

Hästar & Ridsport

Har hunnit vara i stallet två gånger idag och kikat till hästarna. Lika lungt. Skönt!!

Jag och Albin var inne till Hem&Hobby och köpte lika praktiska saker till sadelkammaren och fixade iordning lite ikväll. Blev väldigt bra med täckesförvaring osv. Hoppas på att få dit lite mer saker och få mer ordning imorgon. 👇

Likes

Comments

Hillman Töll, Hästar & Ridsport

Från och med idag så är jag och Hillman inackorderade på ridklubben igen. Nu när vi är i flytt hemma osv så har jag valt att bara satsa på en häst, alltså Hillman. Sedan vi flyttade till gården där vi bor nu så har jag verkligen längtat efter att få flytta till ska till ridklubben. Det är så mycket roligare och bekvämare att ha hästen där. Med massa kompisar i både folk och hästväg, ridhus, ridbana, massa ridvägar och dylikt. Allt är som vi vill ha det och inte så vi har haft det hemma i flera långa månader nu.

Jag är så så sååå imponerand över Hillman. Vi har jobbat en del på lastningen men när vi inte har en egen transport så är det svårt. Senast vi lastade så gick det inte alls bra så hade inga större förväntningar idag. Men gick in med en positiv och bestämd inställning. 20 minuter och han gick på jättebra. Så imponerad verkligen!!

När vi lastade av honom i stallet efter turen så var det som att han kände sig hemma. Han förstod att vi var tillbaka på ridklubben. Ihopsläppet var inget problem alls. Inte en enda spark, ingen attack, ingenting. Alla hästarna fann sig i det. Hillman slängde sig i gräset och rullade sig, betade på och pussade på stona. Det här känns så himla bra 💗

Likes

Comments

Hästar & Ridsport

Idag är dagen jag länge har fruktat. Idag är sista dagen som ägare på min drömhäst, min fina Mille.

Jag har länge velat fram och tillbaka väldigt länge över det här beslutet. Men efter att ha gett mina hästar all tid dom behöver så går dom fortfarande inte ihop. Dom går oftast i varsin ände av hagen och Mille är aggressiv mot Hillman. Jag tål inte att se på när Hillman får bitmärke efter bitmärke när han själv är så himla snäll och står ut med allt. Jag har gett dom så mycket tid, för mycket tid. Jag har lagt ut Mille på annons många gånger och haft många intresserade men alltid dragit mig ur till slut. Jag älskar Mille, han är min drömhäst, det har han varit sedan dag ett, jag vill inte sälja honom. Men situationen är som den är, båda mina hästar mår bäst av det här valet och jag tänker inte vara egoistisk.

I vevan händer det mycket annat. Jag ska byta jobb, vi ska flytta och det är så mycket annat som ska göras. Jag har inte tid för två hästar just nu. Mille är ingen "gå i hagen-häst". Nu när jag inte har all tid i världen åt mina hästar så vill jag ge en av dom all tid jag har. Om jag måste välja så är Hillman den som är kvar, det kommer alltid vara Hillman som är kvar. Hur mycket jag än gråter och skriker över att det är Mille som måste bort. Min fina fina Mille ❤

Jag skulle vilja skriva världens längsta text om hur han har fått mig att skratta och om hur mycket inspiration han har gett mig. Men jag vill helst behålla våra minnen, våra speciella stunder och våran relation inom mig. För all framtid. Jag vill kunna gosa ner mig i minnen och veta att dom bara är mellan oss båda. Därför vill jag enbart säga tack. Tack Mille för allt du har gett mig, tack för att vi upplevde detta ihop! På återseende, vi ses snart igen... ❤

Likes

Comments