Header

Hillman Töll, Hästar & Ridsport, Mill Potter
🐴 Mille är svårfångad i hagen. Han kommer alltid fram och gosar, står alltid vid staketet vid vårat sovrumsfönster och väntar på att vi ska klappa om honom. Men så fort man har med sig grimskaft/grimma eller vad som helst att ta in honom med så vänder han baken till. Väl inne är han dock väldigt snäll.

🐴 Hillman är väääldigt känslig för alla hjälper. Speciellt i munnen. Tar man i honom för hårt så bockar han nästan direkt, därför är det superviktigt att man känner av det där snabbt.

🐴 Både Hillman och Mille har jag köpt i samma stall. När jag köpte Mille så stod han i Hillmans grannstall. Tänk att min drömhäst bara fanns sådär bortanför knuten utan att jag ens visste något.

🐴 Mille, till skillnad från Hillman, är lätt i sin framdel. Lyfter gärna på framhovarna och trippar så fort han är lite pigg och taggad.

🐴 Hillman är svårlastad medan Mille lastar sig själv.

🐴 Mille ser ut att ha en lovande framtid inom hoppbranschen då han två gånger den här vintern har hoppat luftiga fina skutt över staketet i hagen (en gång mitt i natten, tänk er mig och Albin springa omkring bredvid våran centrala granne kyrkan med en överlycklig häst mitt i natten.

🐴 Hillman vill alltid pussas och kramas, han är världens gosigaste.

🐴 Mille är lite bakskygg inne i stallet, är man lugn så går det dock bra. Det han avskyr allra mest är när vi selar och ska sätta dit svanskappan, det kan ta flera minuter.

Likes

Comments

Vardag

Goddag!

Precis som i vanlig ordning så är jag inne på lunch. Det är så himla skönt att ha ladugården precis utanför huset, så att man kan höra korna råma in till köket. Dessutom är det soligt och plusgrader, det innebär att fåglarna också sitter och sjunger i sin "foderbank" vi satt ut bredvid köksfönstret. Katterna springer runt som tokar och är glada att jag kikar in mellan jobbtimmarna medan hunden ligger och snarkar efter att ha varit med och fodrat hos djuren. Hästarna som också håller till utanför köksfönstret har för en gångs skull tittat bort från höbalen och står och solar. Idag är det vår hos oss på Prästgården 🌸

Likes

Comments

Vardag

Så, måste väl ändå få dela med mig av bilden nedan här. Grabben, inklusive resterande team drog hem seger på Mila. Jag är alltid stolt över Albin, men kanske lite extra dagar som dom här ❤

Likes

Comments

Bolt
Tycker minsann att det är på tiden att våran hund får en beskrivning här.

Bolt är våran fyramånader gamla Australian Shepherdkille. 👇

Bolt var egentligen inte alls planerad. Både jag och min pojkvän har väldigt tidskrävande och tungarbetande jobb inom lantbruket, vilket gör att det kanske inte alltid blir jättemycket fritid, därför hade vi ju inte ens diskuterat det här med hund. Men ibland på kvällarna så kan man ju titta in på Blocket och vips så blir man lite kär. Ett besök hos valparna och jag tror att vi båda två var helt beslutade över att lille Bolt skulle få flytta hem till oss. Då var det bara att börja planera hur saker och ting skulle lösa sig i vardagen.

Självklart tänkte vi till lite innan vi bestämde oss. Läste på lite om rasen och dylikt. Både jag och min pojkvän har hundvana sedan innan men vi har aldrig haft någon Aussie. Men, det visade sig platsa in rätt bra hos oss på gården. Bolt är numera med i min vardag på jobbet och hjälper till med kossorna lite på dagarna, vilket han älskar. 🐮

Bolt är av en energisk hundras, visst visar han tecken på att ha mycket energi våran buse, men långt där inne finns en soffpotatis. Helt ärligt talat så är han ofta oerhört lat. Ofta låtsas han sova vidare när vi ska gå ut på kvällsrunda, eller försöker dra ut på saker onödigt länge. Men när det väl är lek eller träningsdags så vet vi alla vem som orkar hålla igång längst...

Hemma jagar Bolt helst katterna eller springer ett varv i hästarnas hage. Det är också otroligt roligt att springa ikapp med husse i hela huset. När vi åker bort där emot så verkar tennisbollarna ta över Bolts huvud, så fort han hittar en så är det allt han lever för, men tennisbollarna hemma duger absolut inte.

Våran hund är en väldigt trogen hund, som dom allra flesta andra hundar, full av bus men samtidigt en riktig latmask. En perfekt kombination för våran familj!

Likes

Comments

Hästar & Ridsport, Mill Potter, Tankar & Åsikter

För ett tag sedan lade jag ut ett inlägg här det jag gick in lite i tankarna jag hade kring mina hästar och främst kring försäljning av Mille. Tänkte berätta vidare om hur jag står kring det nu idag.

Jag är inte en person som säljer mina djur fram och tillbaka och hur som helst, absolut inte. Men, mina hästar har sedan början när vi släppte ihop dom i September förra året inte alltid gått jättebra ihop. Hillman är sedan fem år tillbaka min stora bebis och jag känner mig skyldig honom det allra allra bästa, det vill säga även en vän som han kan ha kul ihop med. Mille är helt klart bossen i hagen, han styr över Hillman som han vill. Ibland får han inte äta och ibland får han inte dricka. Det har verkligen gjort mig så himla ledsen. Jag vill inte ha det så. Hillman har en sådan fin sida och är aldrig dum så därför tycker jag inte att han förtjänar det tillbaka. Därför har jag faktiskt haft funderingar på att sälja Mille.

Nu, är det mycket bättre. Det är inte helt bra men mycket bättre. Därför har jag valt att avvakta. Mille har alltid varit och kommer alltid att vara min drömhäst, både i utseende och i psyket. Jag tror att han är mig i hästformat. Jag vet om vilken potential han har och hur mycket vi skulle lära oss av varandra.

Att lägga ut Mille på annons var jättejobbigt. Jag fick en hel del svar, jättebra svar, som verkade som jättefina hem för honom. Men innerst inne vill jag absolut inte göra mig av med honom. Det brister i hjärtat.

Just nu så vill jag absolut inte sälja Mille, det har jag aldrig velat. Han ligger inte ute på någon annons och jag hoppas innerligt att jag inte ska behöva lägga ut en igen. Allt beror helt och hållet på hur Mille beter sig mot Hillman. Som det ser ut just nu så är det helt okej mellan dom, men går det över gränsen igen så är valet tyvärr lätt. För det finns aldrig på världskartan att jag skulle göra mig av med Hillman, min trotjänare. Hur mycket drömhäst Mille än är.

Jag håller alla mina tummar och tår för att allt ska fungera så bra som det gör just nu!!

Likes

Comments

Bolt, Hillman Töll, Hästar & Ridsport, Mill Potter, Vardag

Så, som vanligt är det full kareta men samtidigt så lugnt i våran vardag.

Allt har kommit i ordning i vårat hus, faktiskt. Kanske saknas en garderob och lite sådant där pyssel men annars är det helt okej. Men när man har en lortgris till hund och två katter som lever livet här hemma så kan ni tänka er att det handlar om städning och pyssel nästan konstant. Är det inget sådant så är det alltid en viss Amanda som drar ut för mycket grejer när det är matlagning på schemat och en viss grabb som oftast (läs oftast) plockar och donar efter mig.

Våran hund är en riktig buse och myse på samma gång. Att aktivera honom tar sin tid. Även om han får utlopp av mycket av sin energi på jobbet.

På tal om annat så har jag faktiskt börjat komma igång med hästarna igen. Äntligen, efter en hel vinter. Sedan jag blev sjuk i Oktober så har vi liksom inte kommit igång helt. Men nu är vi på rätt spår!! Har främst fokuserat på att köra men har blivit lite lätt ridning också, tänkte fortsätta så ett tag framåt tror jag.

Likes

Comments

Vardag

Hej på er!

Efter många om och men så har vi alltså lyckats få vårat bredband att fungera. Efter något som känns som flera tusen samtal till Telenor... Det här betyder att jag kan uppdatera bloggen, vilket känns jätteroligt. Efter drygt ett halvår utan bredband och en aktiv blogg så kan ni tänka er att det kliar i fingrarna på mig. Har i och för sig kunnat blogga från telefonen, det har jag ju gjort någon enstaka gång. Men för mig är det verkligen en höjdpunkt på dagen att få slå upp datorn, tänka över dagen och bara skriva om allt och lite till. Det är avslappning på något vis.

Så jag hoppas att ni är taggade på att bloggen ska få blomma ut igen. Jag hoppas själv att jag kan hålla igång det. Tiden är ofta lite knapp, men jag ska ge det här hundra procent, typ en sista chans.

Likes

Comments

Hillman Töll, Hästar & Ridsport

Jag har haft sådan beslutsångest så himla länge över allt vad gäller hästar. I flera år faktiskt. Till och från, hela tiden. Men för första gången på länge så vet jag vad jag vill. Det kanske tar några dagar, kanske tar några månader, men huvudsaken är att jag vet vad som kommer att hända och att jag är fast besluten för det. Jag längtar väldigt mycket ❤

Likes

Comments

Hillman Töll, Hästar & Ridsport

Det är så mysigt att gå ut i stallet på förmiddagen, pyssla och bara vara.

Tog på Hillman travselen och lät honom jogga av sig en stund. Bolt var givetvis med också, njöt av det hela lika mycket som jag. Det är kul att se Hillman med travselen på. Vare sig jag jobbar från marken eller sitter i vagnen så är han lika lycklig varje gång!!

Likes

Comments

Vardag

Så, sedan vi hördes senast har en del hänt. För det mesta ser våran vardag ut som vanligt med jobb dagarna långa, matlagning, städning och kanske lite mycket sömn. Vi har fått ordning i huset hyfsat bra nu, fått upp gardiner och dylikt.

I början av året köpte vi ny tv, har jag nämnt det kanske? Det var väldigt skönt i alla fall. Fick ordning på kanaler osv. Tidigare när vi bodde i våran tillfälliga lya så hade vi inte speciellt mycket variation på kanalerna, det var lite trist. Inte för att jag kanske kollar på tvn överdrivet mycket, men det är trevligt att kunna bläddra på vad man vill när man väl tar sig en kik. Om inte annat trevligt på kvällen när grabben kommer hem. Vi var även inne till stan förra veckan och beställde bredband, oerhört skönt! Som bloggare tycker jag personligen mycket bättre om att blogga från datorn, kunna använda kamerans lite bättre bilder än att fixa allt från mobilen. Dock har mobilbloggningen blivit ett måste under våra dryga fem månader utan bredband. Jag hoppas verkligen att allt med det blir klart snart, vilket det ska bli inom några dagar. Det betyder att det är mycket mycket lättare för mig att blogga här.

Från en sak till en helt annan som har hänt i januari är väl min hästsituation. Hillman och Mille står kvar i hagen och jag hoppas av hela min själ att det förblir så. Visst kommer vi ha hästarna hemma, Hillman stannar här. Mille vet jag inte hur jag ska göra med riktigt i och med att hästarna inte går ihop till hundra procent. Har lagt ut honom på annons och har några spekulanter, men är otroligt mån om vart han i såna fall skulle hamna. Givetvis försöker vi i första hand att reda upp med hästarna, men det är såklart svårt för oss att göra och mest upp till hästarna själva. Med tanke på det här har jag varit och provridit en annan häst. Dock inget som föll i min smak den här gången, men har kollat in flera kandidater i alla fall. Men tänker inte ta ut något i förskott, för som sagt så är mitt främsta mål att kunna ha kvar Mille.

Likes

Comments