Header

Liian's Penfolds Max's Shiraz

Shiraz fyller snart sju månader. Jag förstår inte riktigt vart min tjocka och lurviga lilla boll har tagit vägen??

Jag blir alldeles varm i hjärtat när jag ser vilken uttrycksfull och smart individ han har blivit. Det slår mig aldrig att han håller på att växa upp. Jag är så lycklig över Shiraz, han är så arbetsvillig och så vacker, han har sådan stor potential och är sååå rolig att jobba med varje dag!

Tog den här bilden idag, den gör mig så varm inombords!!

Likes

Comments

Vardag

Idag är julkänslan hög!

Jag började min tredje advent i lagården. Mjölkade lite och pysslade med kalvar. Mysigt. När jag kom hem stod det frukost på bordet och direkt efteråt åkte vi till stallet. Det finns inget bättre än att gå och greja i stallet, det är det mest rofyllda jag vet. Stannade till i hagen och tog lite bilder samt pussade på Hillman ❤


Resterande tid av förmiddagen spenderade jag ihop med sambon och hundarna i skogen. Hundarna fick springa och busa, vi kastade pinnar. Våra hundar lever livet nu, snö är det absolut bästa dom vet och dom skulle kunna leka hela dagarna utan att bli trötta. Förutom hundstoj så valde vi ut en gran att hugga ner också och jag är så himla nöjd över granen som vi fick med oss hem! Finns förmåner med att känna markägare... Att släpa tillbaka granen till bilen var dock inte lika lätt och fridfullt som man tror, men det gick och trots allt så kändes det så juligt! Jag önskar att den här snön stannar i några veckor till!

Likes

Comments

Hästar & Ridsport, Hillman Töll

December är absolut min favoritmånad på året, bland annat på grund av snö, advent och jul, men också på grund av alla hästminnen som väcks. December innebär att ett år till har gått tillsammans med min fantastiska häst, min fina fina Hillman! Det finns inget som har en sådan stor plats i mitt hjärta som honom, han har verkligen hjälpt mig igenom hela livet som jag kommer ihåg. Högstadiet, gymnasiet och ut i vuxenlivet. Utan honom hade jag varit helt ensam under högstadiet, jag hade aldrig kunnat ta mig igenom min psykiska sjukdom under gymnasiet eller vågat ta steget att flytta hemifrån, skaffa sambo och allt därtill. Han har hjälpt mig igenom alla äldre år när jag har velat ge upp på livet, för det är jag skyldig honom allt.

I sex år har vi hängt ihop. Sedan jag träffade honom där för första gången 2011. Bästa bästa häst ❤

Likes

Comments

Hem

Det är så himla mysigt att komma hem till detta! Efter en lång jobb eller stallkväll så blir jag alltid helt lugn när jag får komma hem. Tror aldrig att jag känt mig så hemma någonstans som jag gör här. Det här lilla torpet är verkligen som gjort för oss ❤

Likes

Comments

Hästar & Ridsport, Hillman Töll

Jag har satt igång Hillman lite försiktigt hela sommaren och hösten, väldigt lugnt och försiktigt då mycket har känts vingligt och inte helt rätt. Men nu äntligen har nog den där spärren lossnat, nu ska vi försöka trimma på, massera och få in lite rutiner innan vi åker till Sven efter nyår någon gång.

Häromdagen trimmade vi bommar för första gången på flera månader. Lite skritt, lite trav och lite galopp, bara körde igenom i alla gångarter och ville inte traggla någon perfektion. Hillman var otroligt pigg, för pigg. Varje gång jag fattade galopp gjorde han fina fattningar och höll sig lugn, men när vi styrde mot bommarna blev han extra pirrig och stark. Han älskar att träna bommar av alla slag, så förstå hans lycka...

Försöker just nu hålla raka spår men var verkligen tvungen att lägga in lite volter under detta träningspass för att fånga upp och rama in lite av energin. Men, är supernöjd, det känns som ett steg i absolut rätt riktning!

Likes

Comments

Så, den här foderdjungeln...

Vi har alltid gett våra hundar torrfoder, Bolt fortsatte med det valpfoder (Royal Canin) som hans uppfödare startade med och sedan har vi fortsatt med vuxenform av samma foder, enbart för att det har varit lätt för oss under hans växtperiod. Sedan införskaffade vi Shiraz när Bolt gick över till vuxenfoder och därav fick Shiraz fortsätta med sitt valpfoder från Doggy som hans uppfödare använde i början för enkelhetens skull. Dock är jag ingen fantast av varken Doggy eller Royal Canin utan är mer för naturligt råfoder. Jag har velat vänta med att byta foder tills Shiraz varit så pass stor att dom båda kan äta samma och äntligen har vi hittat ett som vi är supernöjda med.

Mush barf!

På sin hemsida (HÄR) skriver dom:

"Vi på MUSH vill ge alla hundar möjlighet att äta bättre mat – mat som är färsk, ren, oprocessad och fri från tillsatser och onödigheter. Mat deras kroppar är skapta att äta, mat som bygger upp och stärker, ger energi och matglädje"

Likes

Comments

Hem

Jag har jobbat hela morgonen och försöker få klockan att ticka för att kunna gå på mitt kvällspass. Vad fungerar inte bättre än att förmiddagspyssla hemma? Plocka in dekorationer från naturen och pimpa på ljusstakar, fönster, byråar och lyktor. Samtidigt går radion i fullt gung, trots att musiken egentligen inte tilltalar mig så är det skönt att ha något rullande i bakgrunden.

Likes

Comments