View tracker

Daily, Mat

Igår fyllde Sara 19 år, först i gänget och om en vecka är det min tur! Vi var i alla fall på favvisrestaurangen här i lilla Asås, Amvrosia! Ett mysigt grekiskt ställe med DÖgo mat, härlig atmosfär och supersöt personal. Mitt stora tips är Havsaborren, har tagit den varje gång jag ätit där sedan jag sedan jag slutade äta kött och ASSÅ. Nej. Den är mitt allt! Jag förflyttas till en annan värld av risotton som den serveras med. ÄT DEN.


Likes

Comments

View tracker

Text

Ett mål jag har 2017 är att lära mig att slappna av, att stressa mindre och att lära mig säga nej. Jag har haft väldigt mycket problem med det de senaste åren, just att säga nej menar jag. Jag tar ofta på mig alldeles för mycket för att jag är rädd för att göra folk besvikna och oftare än sällan slutar det med att min hälsa tar stryk istället. Som exempel har jag extremt svårt för att sova och det har jag haft länge, väldigt länge faktiskt. Jag snittar just nu 5 timmar per natt, vilket är alldeles för lite egentligen. När jag sover med en vän sover jag faktiskt mer. Är det konstigt? Jag vet inte vad det är, men jag slappnar kanske av lättare då eller något. Jag brukade hata att sova med folk, men nu uppskattar jag det mer och mer för att jag inser att det är bra för mig på något vis. Dessa fem timmar per natt är faktiskt en enorm förbättring från några somrar sedan. Jag tror det var 2014 som jag knappt sov alls, och jag undrar verkligen hur jag klarade det? Varannan natt spenderades på alla ställen utan i säng. Jag har bilder från tre på natten när jag är ute och åker longboard eller badar eller tränar helt själv, vad är det ens? Dock minns jag det som helt galet mysigt och lite terapeutiskt. Jag älskar att vara uppe när ingen annan är det och lyssna på tystnaden och njuta av ensamheten. Är jag den enda?

Vad är det som är så svårt med att säga nej då? Egentligen vet jag ju att folk har förståelse för att man inte alltid har tid och att man inte kan prioritera ALLT hela tiden. Kanske är det egentligen mig själv jag vill överbevisa. Visa att jag faktiskt kan och att jag är mogen nog att klara av mina åtaganden. Men att tacka nej till ett jobbpass eller säga nej till en kompis då och då, är det egentligen så farligt? Mina vänner har förståelse, det vet jag. Och likaså de andra människorna i mitt liv. Det är nog egentligen bara jag som är hindret. Det är nog ofta så, att det är en själv som är hindret som sätter stopp.

Jag har skrivit en bucketlist för mitt år som är fylld med så HIMLA mycket roliga och nyttiga grejer. Typ prova vegansk kost, lära mig lösa Rubiks Kub, läsa mer och ta hand om mig själv och mitt mående. På denna står som sagt också att lära mig säga nej. Vissa grejer måste man säga nej till för att hinna med att leva och att hinna med att må bra. För att hinna göra saker som gör en lycklig. Och det ska jag vara i år. Lycklig!

Likes

Comments

View tracker

Kläder

Likes

Comments

Daily

Mitt nyår började hemma hos Amanda med alla tjejerna där vi fixade iordning oss tillsammans innan vi började laga mat; bruschetta till förrätt, en sorts ugnsbakad lax med rotfrukter oså till varmrätt och Astrids mintchokladsmuffins till efterrätt! Som vanligt såg det inte alltför fancy ut som alltid när vi lagar mat, uppläggning är inte riktigt vår grej, men det va SVINgott! Hos Amanda körde vi även massa spel och musikquiz hehe, älskare!! Sen drog vi vidare på nyårsfest hos en kompis och firade in tolvslaget tillsammans med massa fina vänner<3

Jag har så svårt för att avgöra vad jag tycker om nyår. Det känns som att alla alltid har skyhöga förväntningar och tror att det ska bli bästa kvällen på hela året och lalala, men det blir sällan så. Missförstå inte!! Det är svinkul, men det är det ju alltid när jag umgås med mina tjejkompisar och är ute och festar och äter middagar och allt vad vi gör, så förstår inte riktigt det speciella? Den enda skillnaden är ju typ att man skjuter lite raketer (usch för det förresten, stackars djur!!) och att alla har nåt glittrigt på sig. Tycker ofta att det blir så himla mycket upptagg för nyår så man mest blir stressad tyvärr. Men aja, i år (eller förra året:P) var i alla fall skoj! Här kommer lite bilder på mig & några av mina fina vänner, lägg märke till mina fantastiska partypjucks;)

Likes

Comments

View tracker

Musik

Oktober:

November:

December:

Tycker det är kul att se hur mycket olika musikstilar jag faktiskt lyssnar på och hur långt jag faktiskt sträcker mig mellan olika genrer (i alla fall oftast hehe;)). Och när jag kikar på mina mest spelade låtar 2016 finns där allt från Wheatus, Coldplay, Dani M till Ty Dolla Sign, Linkin Park, Ken Ring och Bon Iver. Tycker sånt här är så mysigt att kolla tillbaka på, och minnas. Det finns så himla mycket minnen i musik, det gillar jag.

Likes

Comments

Musik

I år gjorde jag något som jag i efterhand tycker är askul, nämligen spellistor för varje månad! Jag kan alltså kolla tillbaka och se precis vad jag lyssnade på i januari, februari, mars, april... Tänkte dela med mig av några (typ en miljon) av årets favoriter<3 Här har ni january through march!

Januari:


Februari:


Mars:

Likes

Comments

Daily

Kom på att jag knappt berättat något alls för er om min jul (eller nyår för den delen, det kommer!), så då passar jag på nu! Min jul var fantastisk, precis som vanligt och herremingud vad jag är tacksam över det!! Började som vanligt med julstrumpor och morgonmys med familjen innan vi satte igång och förbereda julbordet som vi bjuder släkten på varje år, och det är såklart supermysigt och kul. Min släkt är så härlig<3 Runt Kalle Anka-tid brukar de åka hemåt igen och då börjar den eviga väntan på tomten. Och ja, tomten kommer definitivt fortfarande på besök hemma hos oss varje julaftonskväll även om minstingen fyllt 16. Sen öppnar vi julklappar framåt kvällen med diverse matpauser och det är alltid askul. Vi rimmar nämligen i vår familj och det till 100%. Inga mesrim här inte! Haha, vissa blir verkligen kassa, men försöker gör vi iallafall alltid! Sen sitter vi bara och myser och pratar och har det bra. Älskar jul och älskar min familj. De är bäst!

Likes

Comments