Hej! Nu var det ett tag sedan som jag uppdaterade här, men tro min jag har mina skäl!

Hörrni hur sjukt är det inte att vi tar sommarlov om 12 dagar? Detta året har gått otroligt fort! Inte ett så kul år men fort har det ändå gått! Iaf för min del, för er med? Denna sommarn har jag bestämt ska bli mycket bättre än förra året, för oj, det var en dålig sommar. Men iår så har vi väldigt roliga planer! Jag ska åka till vårt älskade hem, Spanien! Bo där i vårt hus i två veckor ungefär. Längtar så mycket, få paus från allt här i Sverige. Shoppa, sola, bada, äta gott, umgås med familj och bara vara. När vi kommer hem så händer något väldigt stort, vår familj ska flytta! Vi får tillgång till bostaden den 1 Augusti. Det ska bli så kul men samtidigt är det såklart läskigt. Har ni flyttat någon gång? Jag har flyttat 4 gånger men då var jag hyfsat liten och minns inte riktigt hur jag kände eller tänkte! Men har ni några tips till mig så man inte behöver vara så nervös! Har ni även några tips på inredningssidor? Jag älskar ju verkligen inredning! Ovan ser ni några wanties från Desenio! (Desenio är en webbshop där dom säljer superfina posters). Klicka på någon av bilderna ovan så kommer du direkt till sidan! Det lär senare komma upp bilder på både flytten och Spanien i sommar! Är ni taggade tillsammans med mig?

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej! Det har verkligen stått still här på senaste men anledningarna till det är för att jag har sjukt mycket i skolan just nu, vilket gör mig väldigt stressad. Väldigt mycket redovisningar, prov, inlämningar osv. Hinner verkligen inte med. Och mitt i allt ska det hända mycket personligt utanför skolan som påverkar mig och min energi väldigt mycket just nu. Det kanske tas upp senare men inte än på ett tag, hoppas det respekteras. Så just nu tar skolan alltså över mitt liv men shit, det är inte länge kvar tills man bara kan luta sig tillbaka och chilla! Längtar såååå! Men nu fick ni en liten uppdate om vad som just nu sker i mitt liv, stress och skola. Samma för er? Dock så har jag en liten rolig nyhet. Jag har fixat fram en systemkamera! Jag hoppas på att jag kanske kan lära mig använda den så fort som möjligt så det kan komma upp lite bilder från min vardag också! Hoppas ni har en skön kväll! Unna dig något idag tycker jag! Jag ska plugga, se om jag hinner gå ut och springa, duscha, sova. (Om jag känner mig rätt kommer det sluta med att jag bara sover, well lol). Ska se om jag hinner publicera ett inlägg ikväll också om lite frågor. Kramis från mig<3333

Likes

Comments

Hej! Mycket har faktiskt hänt sedan det senaste inlägget, jag har bal varit i Stockholm! Jag älskar verkligen den staden så så mycket. Mysiga områden, bra butiker, mycket att göra och (allt som oftast) snälla människor. Men vad gjorde vi där? På kvällen på lördagen kom vi bara på att vi gör en spontanare och drar dit över helgen (söndag, måndag). Så kul! Men efter 3 timmars biltur kom jag, min syster, pappa och en nära vän till vår familj fram och vi bodde hos våra vänner som bor Stockholm! 20 minuter efter att vi kommit fram beger vi oss ut på stan igen. Vi bestämde oss för att gå till fotografiska vilket var så värt. Det var så sjukt coola fotografier på växter, människor och ting! Några av mina favvo bilder ser ni ovan. När vi kände oss klara på fotografiska drog vi oss mot gamla stan, åt lunch där på en italiensk restaurang och sedan drog vi till GRÖNAN. Där kan ni ju gissa vad vi gjorde, åkte och åkte en massa karuseller! Vi hade sån tur med vädret också, lite kallt men det ska man inte klaga över! Vi hade en super dag verkligen. På kvällen blev det att vi satte oss på en av mina favvo restauranger, Tre vänner. Rekommenderar lätt! Så det var min Valborg, så bra var den! Och dagen efter blev det en tidig morgon hem. Nu har jag fått extra energi inför skolveckan, men lite söndagsångest har jag att, inte taggad precis! Men snart sommar! Vad har ni gjort i helgen och på Valborg?

Likes

Comments

Äntligen, äntligen helg! Denna vecka har varit en allmänt jobbig och lång vecka vilket nu gör så att jag är extra glad över att jag fått helg. Vad har ni gjort denna fredagkväll? Jag har bara varit med min killkompis hela kvällen, bara chillat. Älskar sånna kvällar. Imorgon har jag inte heller några större planer men på söndag är det Valborg!! Vad ska ni hitta på? Jag ska träffa mina kompisar och vi ska nog på något partaj som våra andra kompisar håller i. Men vi får se. Kanske bara blir vi närmsta som står och stirrar på en eld, får ont i ögonen och luktar rök. Well kul..! Vad är egentligen syftet med Valborg och brasan? Är det något med att välkomna våren? Har noll koll. Men lite mysigt är det iallafall! Hoppas ni får en super helg<3

Likes

Comments

Idag var jag på stan och har även kollat lite på hemsidor osv och jag måste verkligen få ur mig detta. Jag förstår mig inte på dagens samhälle och alla vidriga ideal. Det första jag måste säga är att skönhet är inte en storlek, skönhet är inte smal, stor rumpa, stora muskler och stora bröst. ALLA människor som finns runt omkring oss är unika och vackra precis som dom är. Alla ser olika ut, det är ett faktum och man är som sagt vacker oavsett vad. Sinnes jävla sjukt att människor idag kopplar ihop skönhet, snygg, vacker med smal? Det är ju sjukt tänkande. Jag blir personligen så himla frustrerad på när personer använder ordet tjock som något dåligt. "Jag ser för tjock ut i dom här jeansen", "denna tröja får mig att se tjock ut". Vart samhället gick det fel? Vart? Att vara större är absolut inget negativt! Jag förstår inte vad som hände, varför ska det vara så att man ska vara smal, ha strora bröst, stora muskler, stor rumpa osv enligt idealen? Detta måste ju få ett slut. Dessa jävla skönhetsideal har sänkt så mångas självförtroende. Så länge du inte lider av grova problem när det gäller din vikt (som tex övervikt, undervikt) så ska du fullständigt skita i din vikt och bara må bra! Det är nu dags att vinna över dessa sjuka skönhetsideal. För detta går över styr. Du är så jävla snygg, vacker, underbar oavsett vad, du är unik, var glad och tacksam för det!

Smalare, tjockare, mycket kurvor, mindre kurvor, stora bröst, små bröst, stor rumpa. mindre rumpa. DU ÄR SÅ JÄVLA VACKER OAVSETT, DET ÄR ALLA. 

Likes

Comments

Jag hade i början av denna underbara söndag sån himla ångest över att skolan börjar imorgon igen men jag gav mig fan på att den ångesten skulle försvinna. Jag satte igång med dagen och började med att gå upp och äta frukost, tog en tur till mina småkusiner och hälsade på dom, kom hem och satte igång med ett stort projekt i so:n som jag tidigare inte orkat börja med. Men jag satte igång och nu har jag skickat in den till min lärare, så skönt! Sen satt jag och övade och övade på ord till ett stort förhör som vi ska ha på torsdag i engelskan, 60 ord sitter nu;). Efter det började jag planera och spåna lite på två redovisningar vi ska ha i skolan! Tog en tiominuters nap också, thih älskar`t. Men när jag kände mig nöjd med skolan och pluggat på allt jag kunnat började jag städa på mitt rum och tränade därefter det. Körde mage, ben, armar:) sen blir det en tripp till gymmet imorgon också! Jag personligen älskar att träna, speciellt på dagar som dessa. Jag tycker man ska unna sig själv att göra någon man älskar på sådana dagar, det kan vara vad som helst! Träna, ta en fika, bio, träffa en kompis, vad som helst! Men se till att unna dig något du älskar! Men efter gymmet imorgon lär det bli plugg på kvällen med. Ska bli så skönt att lämna 8:an snart, för oss, på vår skola har det varit stressigt och mycket. Men i summan av kardemumman, jag vände denna ångestfyllda dag till att knappt ha någon! Jag brukar vara en person med mycket ångest så detta känns så himla skönt att ha gjort! Men nu är jag sjukt trött och ska strax gå och lägga mig men först ska jag kolla på inredning och möbler! Vår familj har några stora planer på G;)

Ni som också brukar få ångest, den enda som kan klå den är du själv och jag lovar, du är så sjukt mycket starkare än den. För du är du och du fixar allt, oavsett vad!

Likes

Comments

För ett tag sedan fick jag en kommentar på inlägget "Jävla feminist" av en person som hade fått olika sorters hot via brev, telefonsamtal och nätet när han började debattera feminism ur ett kritiskt perspektiv. I kommentaren berättar personen om en händelse. Personen och flera andra var i en lokal på söder och hen förklarar, "sen stormade det in en stor grupp feminister in i lokalen och delade ut en bild på en penis som hade huggits i bitar. Om det inte är hot, vad är det?". I denna stora grupp hade även två författare/journalister (Maria Sveland, Mian Lodalen) också deltagit. Och personen avsluter med att skriva "sammanfattning: en man ska inte behöva vara ett offer".

Jag kommer svara utifrån mina egna åsikter och tankar kring detta. Varför denna grupp valde att ta bilden dom tog kanske var för att visa att män idag har ganska mycket makt. Att dom har ganska mycket fördelar. Tyvärr är det ju så att kvinnor inte har samma valmöjligheter i livet (exempelvis inom jobb) som en man och genom denna bild vill dom kanske visa just det. Att mannen har mer makt än kvinnan.. Dom ville kanske visa att dom tycker att det är orättvist, vilket jag förstår och jag håller med om! Såklart är detta kanske bara en av många anledningar till varför dom valde att demostrera! Men, det är ju en stor chans att det är helt andra anledning till att dom gjorde det också och jag tror dom hade bra anledningar till att göra det. Kan säga att jag tror jag också skulle varit med i den där stora gruppen om de kämpade för något som skulle kunna förändras, definitivt.

Men detta ang att "en man ska inte behöva vara ett offer", jag förstår faktiskt inte riktigt där. Syftar du på själva bilden att du tyckte att det var orättvist och grovt eller i övrigt i samhället? För i övrigt anser inte JAG att mannen är ett offer inom detta ämne. Eftersom mannen har alltid, i alla år haft ett långt försprång. Mannen har alltid haft fler valmöjligheter, inom allmänna livet och jobb. Det kan ju ingen säga emot för det vet ju alla att det faktiskt varit och är så. Idag kämpar såå många människor, bal jag för att få ett jämställt samhälle där ingen ska behöva få mer eller mindre valmöjligheter pga av ett kön? Pga av en människa? Man föddes som människa och könet ska inte spela någon roll, inte alls. Så nej, mannen ska väll inte behöva vara ett offer men det ska definitivt kvinnor inte heller vara, inte längre, för det har väll kvinnan varit och är i vissa vinklar. Som sagt , vi kämpar idag för ett jämställt samhälle, där vårt kön inte spelar någon roll. Det ska inte finnas något "offer". Men då måste fler människor förstå vad vi faktiskt kämpar för och delta, för jag förstår faktiskt inte varför man inte skulle vilja delta och kämpa för att människor inte ska behandlas olika. Vet verkligen inte om jag svarade på ett bra sätt och jag fick heller inte riktigt fram alla åsikter. Detta kanske tas upp i ett senare inlägg också men detta är allt för nu. Puss och hoppas ni har en bra lördag! Och hörrni, glöm inte att kämpa vardagligen för något ni tror kan förändras, för ni kan alltid!

Likes

Comments

Här 1 wantie för min del från jfr, kanske blir något hemskickat? Är ganska sugen asså:) Tycker ni ska gå in o kolla lite där, dom har så mycket snyggt! Har inte rikigt kollat in sidan förns ikväll o jag gillar den verkligen! Gör ni? Ha en bra kväll hörrni! Klicka på bilden för att komma till plagget på jfrs hemsida!

Likes

Comments

Såhär ligger det till, jag mår inte super bra just nu och har för det mesta legat i sängen de senaste dagarna. Anledningarna tänker jag intre riktigt gå in på än, MEN nu har två av mina närmsta vänner fått upp mig ur sängen och ska ta med mig ut på en utekväll. Vi ska strosa runt i Karlstad och på kvällen bär det av mot den populära restaurangen Pinchos. Det är min första gång som jag besöker den restaurangen och jag har verkligen ingen aning om vad som finns, vad som är bra och dåligt. Men det antar att det kommer visa sig! Sedan tänkte vi kanske möta upp några andra vänner till oss och fortsätta kvällen! Den lär bli super bra! Dom är räddarna i nöden. Nu kan mitt mående bara bli bättre, ellerhur? Har ni känt så någon gång att ni behöver en extra knuff att komma ur sängen och ha lite kul? 

Likes

Comments

Igår började ju några skolan igen efter lovet, breath, det är inte länge kvar till sommarlov! Ta i och kör det sista nu, för när du väl är i mål kan du släppa allt och då brukar iallafall jag önska att jag hade kört på lite extra där på slutet. Så kör järnet nu, för sen kan du som sagt chilla och bara ha kul! Jag börjar skolan igen nästa vecka, klagar inte precis;) Men dock kommer jag tillbaka till en stressig period i skolan, mina lärare är inte jätte bra på lägga upp när vi ska påbörja och avsluta arbetsområden. Så det slutar ju oftast med att vi har 10 olika arbetsområden den sista månaden, great! Men antar att jag inte är den enda som har det stressigt, ellerhur? Även fast vi ska uppskatta att vi faktiskt går i skolan kan det också vara LIITE tufft ibland. Vilket datum får ni sommarlov?

Likes

Comments