God morgon! Vaknade till att himlen fullkomligt öppnat sig. Det vräkte ned! Niklas tassade ut, tog upp barnen och klädde på dem och upp kom jag till att de åt frukost och så väntade nykokt kaffe på mig. Mums! Vi brukar alltid gå upp tillsammans men idag sov jag en stund extra. Guld värt! Nu väntar fredagsmys hela dagen lång.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Imorse höll jag på med ett inlägg hur länge som helst och lyckades aldrig publicera det, i sista stund vaknade barnen från sin förmiddagsvila också så det blev inget med det men det är inte hela världen. Jag känner att jag ligger lite i lä här inne men dagarna går verkligen i ett och all min fokus ligger på barnen. Jag har hela tiden känt att tiden går fort men nu börjar jag inse mer och mer att jisses vad barnen växer! Så stora, kloka och med två helt fantastiska och olika personligheter. Det är så roligt att varje dag få se hur de utvecklas, hur de integrerar med andra barn och hur finurliga de är som lyckas hitta på alla möjliga hyss. Förra veckan gjorde vi entré på säsongens första tvillingträff och det blev succé minst sagt! Väldigt roligt att se.

Just nu är jag inne i ett virrvarr av tankar och känslor, tänker på framtiden samtidigt som jag bromsar och njuter i nuet. Drömmer, spånar, många idéer men samtidigt skrämmer det mig den dagen vi ska skola in barnen även om det dröjer, allt är en balansgång här i livet men just tiden känns så så viktig för mig, att inte missa för mycket av barnen. Hur tänker ni kring det? Stor plånbok eller tid med barnen? När skolade ni in era barn? Varför just då? Berätta gärna...

Likes

Comments

I lördags hade vi en sån mysig kväll med plockmat. Niklas har länge tjatat om räkor men ja, jag ska erkänna att jag har lite svårt för det här med kräftskiva... Räkor är så gott och jag äter det gladeligen, men att sitta och skala dem får jag äckelkänsla över. Tycker inte alls det är trevligt utan bara ofräscht. Måste skala räkor under rinnande vatten! Absolut inte känna fiskrommen på fingrarna, och framför allt inte doften och skalen... Haha! Jag är absolut inte kräsen men är det något jag känner att jag inte klarar av så är det just det här.

Likes

Comments

Nu ska ni få världens enklaste recept på den magiska marmeladen jag delade med mig av på min Instastory häromdan. Enklare än såhär blir det inte, så känner du dig inte bekväm i köket lovar jag dig att alla lyckas med den här marmeladen!

Plommonmarmelad med kanel
500 gram färska plommon
2 1/2 dl syltsocker
1 kanelstång
1-2 tsk vaniljsocker

Kärna ur alla plommon och dela de på mitten, lägg ned de i en kastrull tillsammans med resterande ingredienser. Låt koka upp under omrörning och låt det sedan stå och puttra i 10-15 minuter. Fiska upp kanelstången och häll upp i väl rengjorda burkar som går att försluta. Klart! Försvaras i kylskåpet och är så galet gott till ostbrickan.

Likes

Comments

Godkväll, här sitter jag så trött att jag inte vet vad, precis plockar ur sista maskinen tvätt och inväntar pappan i huset som varit på gymmet. Det har varit en fullspäckad dag från morgon till kväll men ack vilken härlig helg vi haft. Det är alltid så härligt att gå och lägga sig på söndagskvällen och känna att man haft kvalitetstid som familj.

Mina föräldrars plommonträd blommar för fullt och i år är det mer än någonsin, kan inte minnas under mina år som jag bodde hemma att det varit såhär mycket någinsin. Ingen är såklart gladare än jag, så mycket gott och kreativt man kan göra med plommon och bästa av allt, de kommer direkt från trädgården!

Likes

Comments

Mmmh! Dessa skorpor bakade Ernst i ett av sina sommarprogram och jag kunde inte låta bli att sätta fingrarna i en deg jag heller. Så otroligt enkelt att baka skorpor och jag håller med honom om att alla borde ha ett bra förråd med skorpor hemma. Mums vad gott! Jag har ändrat lite i receptet och här kommer det!

Choklad & Timjanskorpor
120 gram sötmandel
5 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk torkad timjan
0,5 tsk salt
2 dl strösocker
100 gram mörk blockchoklad
3-4 ägg

Gör såhär:
Hacka sötmandeln och blanda det tillsammans med vetemjölet och bakpulvret i en bunke. Blanda ned timjan. Hacka blockchokladen och blanda med resten av ingredienserna. Knäck i två ägg och rör ihop till en deg, är degen för torr knäcker du i ett till. Jag upplevde att man behövde minst 3 ägg för att få ihop en bra deg. Mjöla degen och rulla ut den, skär i fyra delar som du sedan rullar ut till långa längder, platta till dem och lägg dem på ett bakplåtspapper. Pensla skorplängderna med lite äggvita och strössla socker över. Baka av i ugn på 175 grader i ca 15 minuter. Ta ut, sänk temperaturen till 100 grader, snedskär fina skorpor och låt dem sedan torka med fläkten på och ugnsluckan lite öppen i ca 30 minuter.

Likes

Comments

Contains affiliate links

God morgon! Igår slocknade barnen prick klockan sex, super trötta efter att ha härjat natten innan och dessutom bara sovit en gång på förmiddagen. Niklas åkte iväg en sväng och jag satt hemma i soffan, njöt av en kopp té och slösurfade.

Det kliar så i mina inredningsfingrar när hösten närmar sig! Är det inte något magiskt med hösten? Tror det känns igen, det är som att man vill vända upp och ned på hemmet och byta ut varenda möbel. Jag vill så gärna ha en ny soffa, men vi har konstiga mått så det känns som ett evighetsprojekt att hitta den där perfekta soffan som dessutom passar in. Är också så sugen på att få in lite mer färg, men jag måste erkänna att jag är feg med det, men dova sådana älskar jag. Och så har jag spanat in den där kaffebryggaren länge länge, den står högt upp på must-have listan tillsammans med ljusstaken.

SOFFA // MATTA // GRÖN KUDDE // GRÅ KUDDE // ROSA KUDDE
LJUSSTAKE // KAFFEBRYGGARE // GRÅ KOPP // BRUNLILA KOPP // BRICKA


Likes

Comments

Dessa två huliganerna hjälper varandra och hittar på hyss... Favoriten just nu är att titta på Lilla Barnkammarboken på Youtube, om inget annat är det perfekt att det klippet kan underhålla dem så jag hinner städa undan efter middagen. Men så plötsligt åker telefonen ner i bordet och jag tönker, har barnen plötsligt fått så långa armar? Haha, nä då hämtar de en plastspade som de har bland sina leksaker, den ena puttar från sidan så telefonen åker ner i bordet och den andra snor åt sig telefonen snabbt som tusan för att sedan dyka ner på matten och låtsas som ingenting.

Snabba är barnen också, ja jisses, jag hinner knappt vända ryggen till förrän jag hör de små tassarna i golvet. Häromdan hade de lyckats dra ner en blomma från fönsterkarmen och det var jord precis överallt...

Likes

Comments

Hur coola? Byxor är svårt att hitta till pojkar tycker jag. Vill gärna ha lite tuffare men fortfarande bekväma. Jeansen från Lindex är favoriten här hemma, de är så mjuka och sköna i materialet men så snubblade jag över dessa joggers från H&M. Älskar färgen och passformen! Tajtare i benen och lagom långa med fina detaljer. Tummen upp!

Likes

Comments

Den här äppelpajen blev sådär magiskt god! Provade ett nytt knäckigt täcke den här gången som fick full pott. Nog för att varma äpplen med smak av kanel är gott men man vill gärna ha lite mer av det där goda knäcktäcket...

Knäckig äppelpaj
6 st äpplen (jag använde discovery)
1 msk kanel
150 gram smör
2 dl rörsocker
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl vispgrädde
3 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 tsk flingsalt

Skala och skiva äpplena i lagom tjocka bitar. Lägg dem i en pajform och strö kanel över. Blanda smör, rörsocker, sirap och vispgrädde och låt koka upp. Blanda ned resterande torra ingredienser till en smet som du sedan häller över äpplena. Grädda av pajen i mitten av ugnen på 200 grader i ca 20 minuter. Servera med vaniljsås.

Likes

Comments