Magiskt goda bullar med chokladfyllning kommer lastat! Ni som älskar både bullar och choklad, visst är det svårt ibland att välja där i fikadisken? Det behöver du inte nu! Den här kombinationen är magisk!

Vetedeg
50 gram jäst
5 dl mjölk
1,5 dl strösocker
13-14 dl vetemjöl
2 tsk stött kardemumma
0,5 tsk salt
150 gram smör

Fyllning
150 gram rumsvarmt smör
1,5 dl strösocker
1 dl kakao

Ägg
Pärlsocker

Gör såhär:
Smula jästen i en bunke och ljumma mjölken till 37 grader. Rör ut jästen med mjölken och tillsätt sedan socker, kardmumma, salt och nästan allt mjöl. Ta lite i taget och försök att inte stirra dig blind på mängden utan försök känna på degen, den ska släppa kanterna men samtidigt vara lite klibbig. Arbeta nu in det rumsvarma smöret i tärningar och knåda degen kraftigt ett par minuter. Låt degen jäsa under en bakduk i 30 minuter.

Rör ihop alla ingredienser till fyllningen. Kavla ut degen till en stor rektangel och bred på fyllningen jämt över hela. Rulla ihop degen och skär klassiska bullar eller så viker du ihop degen långsida mot långsida, skär centimetertjocka remsor som du sedan tvinnar till en knut. Låt bullarna jäsa på en plåt klädd med bakplåtspapper i ytterligare 30 minuter.

Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och strö pärlsocker över. Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 8-10 minuter. Låt bullarna svalna på ett galler.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Godkväll, än är ni ett gäng som fortfarande kikar in här trots att det ekar, väldigt roligt förstås! Jag lovar att bättra mig men ni vet, livet kommer emellan ibland och sedan går tiden av bara farten och man tvingas prioritera sin dyrbara tid.

Har snön fallit hos er, vart ni än nu bor i det här avlånga landet? Än lyser den med sin frånvaro i Skåne men jag håller tummarna för att den snart kommer. Vi närmar oss första advent med stormsteg och det vore så mysigt om vi kunde få ha en vit decembermånad och sen är jag så nyfiken på att se barnens reaktion vid första snön! Snart ett och ett halvt år gamla och de lär sig något nytt varje vecka och känns så stora och medvetna på ett helt annat sätt nu än förut. Intensivt är bara förnamnet men det blir bara roligare och roligare med tiden, och det är så roligt att se hur de utvecklas!

Likes

Comments

Long time no see. Tiden springer iväg, jag säger det jämt, men det tåls att upprepas. Snart går vi in i november och vi närmar oss advent och julmys. Barnen blir ett och ett halvt år bara dagarna innan julafton och jag tycker bara det blir roligare och roligare ju större de blir. Vardagen blir på ett annat sätt, ska vi åka iväg på utflykt ett par timmar behöver vi inte packa för en hel armé utan ett par blöjor räcker oftast, resten kan man alltid köpa och det är en sån frihet. När de var små bebisar var man tvungen att anpassa efter deras rutiner på ett helt annat sätt. Men alla faser har ju sina för och nackdelar.

Nu har de börjat leka mer och mer med varandra, pratar på som bara den, båda har en vilja av stål och humör som heter duga, undrar just vem det kommer ifrån... Hihi. Vill gärna vara med mig i köket och den här goda pajen funkar året om! Du kan variera med bär/frukt som du vill efter säsong, nu tror jag att äpple/kanel hade varit en hit, och så är den busenkel att baka!

Hallonpaj 6-8 bitar
150 gram smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

2 dl cream fraiche
1/2 dl strösocker
1/2 tsk vaniljsocker
2 st ägg
200 gram hallon

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Nyp ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut den i en pajform. Blanda ihop övriga ingredienser i en bunke förutom hallonen, häll smeten i pajskalet. Lägg ned hallonen i smeten och grädda den sedan i mitten av ugnen 30-40 minuter. Fyllningen ska ha stannat. Servera gärna med en klick grädde eller vaniljglass.

Likes

Comments

God morgon! Det känns som att jag plockat in sommaren igen men jag kunde bara inte låta bli när jag såg den här otroligt fina buketten. Njuter av höstdagarna som bjudit på värme och sol, försöker ladda batterierna och känner att jag är på väg tillbaka igen. Det har varit en tuff period, barnen har varit två plåster på mig och varit allmänt missnöjda. Tålamodet tryter tillslut och frustrationen växer sig stor när man känner att man inte räcker till, trots att man gör allt och lite till. I söndags hade jag en väldigt viktig och välbehövlig dag där jag fick tid för mig själv, och jag glömmer nog lätt bort att prioritera mig själv, eller så har jag inte tidigare känt behovet av det förrän nu så det var väldigt skönt att få andas och bara vara jag.

Dags att kicka igång den här dagen! Först, en stor kopp kaffe och morgonbus i pyjamas med barnen.

Likes

Comments

God morgon! Vaknade till att himlen fullkomligt öppnat sig. Det vräkte ned! Niklas tassade ut, tog upp barnen och klädde på dem och upp kom jag till att de åt frukost och så väntade nykokt kaffe på mig. Mums! Vi brukar alltid gå upp tillsammans men idag sov jag en stund extra. Guld värt! Nu väntar fredagsmys hela dagen lång.

Likes

Comments

Imorse höll jag på med ett inlägg hur länge som helst och lyckades aldrig publicera det, i sista stund vaknade barnen från sin förmiddagsvila också så det blev inget med det men det är inte hela världen. Jag känner att jag ligger lite i lä här inne men dagarna går verkligen i ett och all min fokus ligger på barnen. Jag har hela tiden känt att tiden går fort men nu börjar jag inse mer och mer att jisses vad barnen växer! Så stora, kloka och med två helt fantastiska och olika personligheter. Det är så roligt att varje dag få se hur de utvecklas, hur de integrerar med andra barn och hur finurliga de är som lyckas hitta på alla möjliga hyss. Förra veckan gjorde vi entré på säsongens första tvillingträff och det blev succé minst sagt! Väldigt roligt att se.

Just nu är jag inne i ett virrvarr av tankar och känslor, tänker på framtiden samtidigt som jag bromsar och njuter i nuet. Drömmer, spånar, många idéer men samtidigt skrämmer det mig den dagen vi ska skola in barnen även om det dröjer, allt är en balansgång här i livet men just tiden känns så så viktig för mig, att inte missa för mycket av barnen. Hur tänker ni kring det? Stor plånbok eller tid med barnen? När skolade ni in era barn? Varför just då? Berätta gärna...

Likes

Comments

I lördags hade vi en sån mysig kväll med plockmat. Niklas har länge tjatat om räkor men ja, jag ska erkänna att jag har lite svårt för det här med kräftskiva... Räkor är så gott och jag äter det gladeligen, men att sitta och skala dem får jag äckelkänsla över. Tycker inte alls det är trevligt utan bara ofräscht. Måste skala räkor under rinnande vatten! Absolut inte känna fiskrommen på fingrarna, och framför allt inte doften och skalen... Haha! Jag är absolut inte kräsen men är det något jag känner att jag inte klarar av så är det just det här.

Likes

Comments

Nu ska ni få världens enklaste recept på den magiska marmeladen jag delade med mig av på min Instastory häromdan. Enklare än såhär blir det inte, så känner du dig inte bekväm i köket lovar jag dig att alla lyckas med den här marmeladen!

Plommonmarmelad med kanel
500 gram färska plommon
2 1/2 dl syltsocker
1 kanelstång
1-2 tsk vaniljsocker

Kärna ur alla plommon och dela de på mitten, lägg ned de i en kastrull tillsammans med resterande ingredienser. Låt koka upp under omrörning och låt det sedan stå och puttra i 10-15 minuter. Fiska upp kanelstången och häll upp i väl rengjorda burkar som går att försluta. Klart! Försvaras i kylskåpet och är så galet gott till ostbrickan.

Likes

Comments

Godkväll, här sitter jag så trött att jag inte vet vad, precis plockar ur sista maskinen tvätt och inväntar pappan i huset som varit på gymmet. Det har varit en fullspäckad dag från morgon till kväll men ack vilken härlig helg vi haft. Det är alltid så härligt att gå och lägga sig på söndagskvällen och känna att man haft kvalitetstid som familj.

Mina föräldrars plommonträd blommar för fullt och i år är det mer än någonsin, kan inte minnas under mina år som jag bodde hemma att det varit såhär mycket någinsin. Ingen är såklart gladare än jag, så mycket gott och kreativt man kan göra med plommon och bästa av allt, de kommer direkt från trädgården!

Likes

Comments

Mmmh! Dessa skorpor bakade Ernst i ett av sina sommarprogram och jag kunde inte låta bli att sätta fingrarna i en deg jag heller. Så otroligt enkelt att baka skorpor och jag håller med honom om att alla borde ha ett bra förråd med skorpor hemma. Mums vad gott! Jag har ändrat lite i receptet och här kommer det!

Choklad & Timjanskorpor
120 gram sötmandel
5 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk torkad timjan
0,5 tsk salt
2 dl strösocker
100 gram mörk blockchoklad
3-4 ägg

Gör såhär:
Hacka sötmandeln och blanda det tillsammans med vetemjölet och bakpulvret i en bunke. Blanda ned timjan. Hacka blockchokladen och blanda med resten av ingredienserna. Knäck i två ägg och rör ihop till en deg, är degen för torr knäcker du i ett till. Jag upplevde att man behövde minst 3 ägg för att få ihop en bra deg. Mjöla degen och rulla ut den, skär i fyra delar som du sedan rullar ut till långa längder, platta till dem och lägg dem på ett bakplåtspapper. Pensla skorplängderna med lite äggvita och strössla socker över. Baka av i ugn på 175 grader i ca 15 minuter. Ta ut, sänk temperaturen till 100 grader, snedskär fina skorpor och låt dem sedan torka med fläkten på och ugnsluckan lite öppen i ca 30 minuter.

Likes

Comments