Har ni provat Rituals té? Om inte så måste ni göra det! Mycket smak och så otroligt gott att dricka varmt som kallt. Denna gången gjorde jag en variant av isté och är det något jag gärna dricker när temperaturen stiger så är det just isté.

Koka upp två dl vatten till 80 grader, sänk ned tépåsen och låt dra i fem minuter så att all smak dras ur påsen. När vattnet svalnat tillsätter du en nypa socker och iskuber efter tycke och smak. Ju fler, desto mindre smak i téet.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

God morgon, hoppas ni sovit gott! Igår hade jag så ont i mitt ena öra och en blixtrande känsla i huvudet så idag håller jag tummarna för att jag inte ska känna av det. Så himla obehagligt, det räckte att jag vände på huvudet en sekund för fort så kände jag av det och örat? Ja, det känns som jag har lock på ett konstigt sätt för det hela tiden, aldrig känt såhär förut.

Idag är det onsdag och jag tycker tiden går så himla fort. Veckorna bara susar förbi och jag tycker vi närmar oss helgkänslan så fort vi checkat av tisdagen. Snart får vi en hel veckas ledighet ihop och det ska bli så otroligt mysigt! Tiden är något vi verkligen försöker ta tillvara på och prioriterar den hela tiden, barnen växer så fort och jag är så tacksam att vi kunnat spendera mycket tid ihop deras första år. Vi får aldrig igen tiden och vi värdesätter den och familjetiden högt.

Likes

Comments

Förra helgen var jag på stan med min mamma medan barnen var hemma och busade med sin pappa. Vi hittade dessa söta kläderna till barnen och jag bara älskar hela outfiten! Mjuka, sköna jeans och cool body. Måste slå ett slag för Lindex barnkläder än en gång, deras kvalité är så bra och jag som tidigare var så insnöad på Newbie måste nog säga att jag lägger min slutgiltiga röst på Lindex, just för kvalitén, kläderna blir plötsligt prisvärda i slutänden då.

Likes

Comments

Vår helg var fantastisk! Vårsolen visade sig från sin bästa sida och åkpåsarna fick åka bort i vagnen. Än kan det vara lite svalt i vinden så vi lade i varsin fårfäll. Jag planterade vårblommor på balkongen, Niklas rensade i förrådet och nu är det snart dags att byta till sommardäck. Dopet och påsken närmar sig med stormsteg och vi har snart en veckas ledighet framför oss. Prästen kommer på besök i veckan och ska gå igenom dopet med oss, spännande!

Sommartiden är nu här och jag är nog inte den enda som väntat på denna dag. Temperaturen ser ut att vara på väg uppåt runt omkring i landet också och alla dessa soliga härliga dagar är så tacksamt. Efter en lång och grå vinter behöver vi minsann tanka upp oss med både sol och värme.

Likes

Comments

Contains affiliate links

Vårnyheterna trillar in i butikerna och jag har börjat se tjusningen med nätshopping. När jag var yngre älskade jag att strosa runt i butiker men idag tror jag faktiskt att jag hellre klickar hem kläder online. Det är inte alltid enkelt, man får inte en rättvis bedömning av färgen men tiden jag sparar på att inte stå i kö i butikerna, trängas med andra människor och bli trött i huvudet av allt surr på köpcentra gör det värt att riskera att returnera om jag inte skulle vara nöjd. Så smidigt! Ett slag för näthandeln. Den tror jag bara kommer expandera ännu mer i raketfart med åren. Alla vill spara tid idag.

Hur snygga byxdressar? Älskar färgen på den första! Lite vårinspiration nu när vi närmar oss. Örhängena har jag ett par liknande som jag tänkte ha på mig på barnens dop. En ny parfym letar jag också efter men visst är det svårt? Tröttnat på dofterna jag haft genom åren men samtidigt är det så svårt att hitta en doft man bara gillar direkt.

Jumpsuit rosa HÄR // Jumpsuit vit HÄR // Parfym HÄR // Örhänge HÄR // Läppstift HÄR // Iphoneskal HÄR

Likes

Comments

Har ni smakat hastkaka någon gång? Väldigt enkelt och gott. En mjuk, saftig kaka med smak av kanel som går av bara farten att svänga ihop och sedan sköter den sig själv i ugnen och blir perfekt saftig. Gott till fikat!

Hastkaka 12 bitar
1 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
7 dl vetemjöl
150 gram smör
3 1/2 dl filmjölk
Kanel
Strösocker

Gör såhär:
Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt rumstempererat smör i tärningar. Nyp ihop degen och tillsätt sist filmjölken, rör nu samman allt till en kladdig deg. Fördela hälften av degen i en smord och bröad form, strö över kanel och strösocker i valfri mängd och mönster, fördela sedan resterande deg över. Toppa med kanel och pärlsocker. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 40 minuter och låt svalna något innan du skär bitar.

Likes

Comments

Ljusa jeans har fått ta plats i barnens vårgarderob och jag bara älskar dem! Otroligt mjuka i materialet och det är viktigt tycker jag, det ska sitta bekvämt och barnens rörlighet ska inte begränsas med valet av kläder. Nu längtar vi tills varmare dagar gör entré så att åkpåsen kan åka bort och vi inviga både jeans och skor.

Jeansen kommer från Lindex.

Likes

Comments

God morgon! Solig fredag i sikte och våren är nu runt hörnet. Hur härligt? Jag njuter verkligen! Så otroligt fint med alla blommor och knoppar som kikar fram för att inte tala om solen som visat sig senaste dagarna.

Här inne har det ekat tomt ett tag. Jag har varit så mentalt trött sista tiden. Barnen hamnade i en fas som hette duga och mitt tålamod sattes verkligen på prov. Nu har två tänder spruckit upp på båda barnen och jag tror minsann att båda två kryper vilken dag som helst. Allt har mer eller mindre varit en utmaning och det har varit så frustrerande att inte räcka till. Mitt i allt detta fick Lion feber ett par dagar men nu känner jag mig piggare och den här jobbiga fasen verkar gå åt rätt håll.

Likes

Comments

Contains affiliate links

När solen kikar fram kliar det i fingrarna efter att klicka hem fina inredningsprylar. Håller ni inte med att man drabbas av något inspirationssyndrom när våren är runt hörnet? Men så svänger det fort i detta land och blir regn och grått igen men nu närmar vi oss våren och det med stormsteg hoppas jag. Snöat in mig på dessa fina detaljer från KLONG. Visst är ljusstaken till vänster to die for? Älskar den! Så klassisk och stilren. Och oljelampan? Wow! En sådan hade jag velat ha.

Ljusstake HÄR // Blomvas HÄR // Ljusstake HÄR // Oljelampa HÄR (adlinks)

Likes

Comments

Vi närmar oss fettisdagen och en klassisk semla sitter aldrig fel, det är ju så gott! Den ska vara hembakad tycker jag, inte ens en stor maffig semla från ett kondis slår hembakat. En saftig bulle, mycket grädde och en krämig klick mandelmassa. Mums!

Semlor (12 st små)
25 gram jäst
2 1/2 dl ljummen mjölk
75 gram rumsvarmt smör
2 krm salt
1 tsk stötta kardemummakärnor
1 dl strösocker
8-10 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning
100 gram riven mandelmassa
2 dl vispgrädde
Florsocker

Gör såhär:
Smula jästen och lös upp den med den ljumma mjölken. Tillsätt smöret i tärningar, salt, kardemumma, socker och nästan allt mjöl blandat med bakpulvret. Arbeta degen smidig och låt jäsa under en bakduk i 40 minuter.

Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela degen i bitar och rulla till bullar. Låt jäsa i ytterligare 40 minuter. Vispa upp ett ägg och pensla bullarna när jästiden är ute, grädda sedan bullarna i mitten av ugnen i 8-10 minuter. Bullarna ska ha fått en fin färg.

Riv mandelmassan och blanda med en skvätt mjölk. Rör samman till den konsistens du önskar. Vispa grädden hårt. Skär av ett lock på bullen och gröp ur lite deg. Spritsa mandelmassan i hålet och sist grädden jämt fördelat över hela bullen, lägg på locket och pudra florsocker över.

Likes

Comments