Nu till våren när allt blir nytt så dras jag lite extra till de nya vårskorna. Att ha ett par nya fräscha skor till våren är bara så skönt! De senaste veckorna har jag kollat mycket på Adidas superstar skor. Jag gillar de svarta och vita men de silvriga är också sjukt snygga. Det enda problemet har varit att de är slutsålda nästan överallt. Just nu skulle jag helst vilja ha de silvriga men de finns ingen stans! Har ni några tips på var de kan finnas i storleken 37 1/3?? Vilka är era favorit vårskor?

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Idag kan jag känna att vi ungdomar är mer pressade än vad t.ex våra föräldrar var när de var i våran ålder. Förmodligen kände väl de samma sak men jag kan känna att bara pressen påverkar mitt skolarbete. Betygssystemet har ändrats sedan våra föräldrar var små och idag är det mycket svårare att få ett A än det var att få en "femma" på deras tid. Några hade betygssystemet med MVG och några har siffersystemet. Ett C kan man t.ex jämföra med en 4 som var det näst högsta betyget. Jag kan själv känna att det sätts mycket press i skolan också, om man inte får minst över C så räknas man som dålig. 

Jag har själv ganska bra betyg men eftersom att det sätts så höga krav blir jag lätt stressad och skäms för att se vad jag får för betyg. Jag tycker att de vuxna ska förstå att det sätts väldigt höga krav på oss ungdomar och att de ska stötta oss i alla tillfällen. Även om vi får ett E så ska vi bli stöttade så att vi blir inspirerade att jobba för ett högre betyg. Om man istället får en mer arg eller missnöjd reaktion kan det lätt bli så att man tycker att man är dålig och inte kan nå bättre betyg. Jag fick själv ett D i samhällskunskap fösta terminen i sexan men det senaste betyget den här terminen har jag fått ett A. Nu går jag i sjuan och det är ingen brådska med vad jag få för betyg nu. Jag kan lätt höja mina betyg till nian och jag behöver inte oroa mig över någonting. Det jag oroar mig för är att när jag sedan går i nian och kanske har halvbra betyg så kan jag inte göra någonting.

Jag hoppas att någon håller med mig och ni kan i sådana fall lämna en liten kommentar! Vi ses senare!

Likes

Comments

Romme

Hej! Hoppas att ni mår jätte bra! Själv känner jag mig väldigt nervös inför morgondagen. Som ni förmodligen ser på rubriken så ska jag till Romme. Varje år har vi en idrottsdag i skolan där vi får välja en aktivitet. Det är dock alltid en aktivitet som är väldigt populär. Att åka skidor. Vi kommer att åka kring 6 på morgonen och komma hem klockan 8. Jag har själv aldrig varit med på denna dagen förut så det ska bli jätte spännande. Tyvärr så kommer jag att f gå upp väldigt tidigt för att hinna bli klar tills bussarna går men jag känner att det är värt det.

Jag tror att jag är en tidsoptimist. Jag får panik om jag tror att jag ska komma för sent och kan till och med börja gråta. Jag vll ofta vara på plats tidigt för att slippa säga hej till alla som redan är där!😂Så kommer jag förmodligen känna för imorgon. Men en sak är bra och det är att det känns som att det har blivit bättre. Jag är inte lika stressad längre och jag tänker på ett annorlunda sätt idag.

Likes

Comments