Header


Låter inte det ganska gott? Med denna kalljästa rågsiktskaka är det fullt möjligt, och gott var det vill jag lova.
Detta bröd jäser i kylen över natten och bakas på morgonen. Jag delar med mig av denna nya favorit. :)

Kalljäst rågsiktskaka

25 g jäst
2 1/2 dl mjölk, fingervarmt
1 tsk salt
1 msk rapsolja
5 dl rågsikt
1-2 dl vetemjöl

Garnering
mjölk
sesamfrön

Gör så här

På kvällen: Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja, rågsikt och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter.

Tryck ut degen till en rund kaka i en form, ca 24 cm i diameter klädd med bakplåtspapper. Dela degen i 6-8 bitar med en kniv. Täck formen med folié och ställ den i kylskåpet över natten.

På morgonen: Pensla brödet med mjölk (eller vatten) och strö över sesamfrön. Låt det jäsa under bakduk i ca. 50 min. Sätt ugnen på 250 grader.

Grädda brödet mitt i ugnen i 13-15 min. Sänk värmen till 230 grader när du sätter in brödet. Lyft upp brödet i pappret och låt det svalna under en bakduk.Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments


Visst längtar man till vår och sommar men det är nåt' visst med att gå ut en tur på isen!

Likes

Comments

Som ett blombud hemifrån kom dessa fina liljor på posten! Så härligt! Tack!
Skönt med lite vårkänsla trots all snö på marken här. Nu längtar jag riktigt mycket till vår!!

Likes

Comments


Tentorna är skrivna och mycket slit är nu över! Det fick bli en lyx-kväll igår med god resturangmat med min fina vän (som tyvärr flyttar ifrån Luleå nu.) :(

Likes

Comments


Som tiden springer iväg!
Mitt inne i en tentaperiod just nu och då vet man inte vad som är måndag, onsdag eller lördag. Pluggar dag ut och dag in och vill verkligen fixa denna matte-tentan. Imorgon skriver vi och sen ska jag unna mig lite ledighet innan nästa läsperiod börjar. :)


Igårkväll blev det en spontanare och drog in till Espresso House med en kompis och det förgyllde verkligen dagen!

Kram

Likes

Comments


Denna veckan har det varit fullt upp! Haft så mycket att göra och har nu betat av en hel del. Helt klar med cad-kursen vilket känns otroligt skönt och nu kan jag lägga all fokus på andra kursen vi läser med. En labb ska göras klart och sen är det plugg inför tentan som gäller.

Precis hemkommen från jobbet nu och än finns det energi kvar i denna kropp. Trots en tung vecka och jobb hela helgen så ska jag ta slut på den sista energin genom att dansa mig svettig på kvällens zumbapass.
Det ska kännas att man lever! :)

Kram på er!

Likes

Comments

Fullkomligt älskar detta väder!
Snö + sol = sant

Synd att det är så stressigt och mycket att göra nu bara! Hade gärna njutit ute i helgen men då är det dags för jobb! (och allt som behövs göras i skolan nu är inte riktigt klokt!)

Likes

Comments


Två väldigt tidskrävande kurser just nu gör att man inte har så mycket tid och ork över. Slutklämmen på dessa kurser nu med så det är mycket som ska göras innan tenta snart med.

Annars är det bra med oss! Det har kommit mycket snö nu med, stora flingor som faller. Vinter ett tag till hel enkelt!😊

Nu ska jag ta tag i ännu en fullspäckad dag från morgon till kväll!

Kram!

Likes

Comments


Det har varit superhärligt att ha mamma och Thea här hos oss! Vi har hittat på en massa roliga saker och hunnit ha ett litet sportlov tillsammans! Allt från pulka-och sparkåkning till äventyrsbad och sällskapsspel mm. Betyget från Thea var, "världens bästa sportlov" och det håller jag med om! :)

Tack för att ni kom och förgyllde dagarna!
Saknar er alla därhemma!

Kram!!!

Likes

Comments


Underbar dag med solsken ute på isen!
Så härligt att ha mamma och Thea på besök!

Lycka in i skälen! 💙

Likes

Comments