Det här med semester, det är nog inte min grej riktigt. Jag förstår inte hur jag kan bli så orkeslös av att vara ledig, det är som att hela kroppen bara säger ifrån "nä du, jag ska minsann inte rensa något garage, jag ska sitta i soffan och slötitta igenom Instagram och Facebook om och om igen". Missförstå mig inte, jag älskar att vara ledig! Men att vara ledig och inte ha några måsten är tyvärr väldigt sällsynt när man är både egen företagare och husägare.

Det här är också första semestern på länge när jag inte har åkt iväg någonstans. Jag trodde att det skulle bli mer avkopplande att slippa packa väskor och hålla reda på tider och dagar, men det är faktiskt betydligt mycket skönare att få den där veckan i Grekland när man inte behöver tänka på någonting annat än när det är mat nästa gång (förutsatt att man har all-inclusive då). Nästa år ska jag åka iväg, minst en vecka. Hoppas jag i alla fall, vi får väl se om vi har råd efter att ha byggt klart huset. Just det, den resan kommer ni också att få följa här.


Så, vem är jag då?

Jo jag är Hallstatjejen som inte nöjer mig med "lagom". Jag gillar att ha många järn i elden, jag sprudlar av idéer och jag älskar att arbeta och vara kreativ. Efter att jag gick ut gymnasiet 2009 jobbade jag en sommar på ett äldreboende innan jag valde att börja på Svenska frisörskolan i Stockholm HT-09. Ett av de bästa beslut jag har tagit. Men också ett av de jobbigaste. Detta innebar att jag var tvungen att pendla till Stockholm varje dag, visserligen bara under ett halvår, men det var nog jobbigt. Därefter fick jag en lärlingsplats på en salong i Västerås där jag jobbade som frisör på heltid i 2,5 år innan jag blev berättigad att avlägga mitt gesällprov. När gesällen var tagen 2012 startade jag eget företag och gick över till att hyra stol på salongen jag redan var på. 2015 hade jag med mina före- och efterbilder nått ganska stor framgång på sociala medier, och i samma veva valde jag att öppna min alldeles egna salong i min bostadsort Hallstahammar. Jag var nervös och visst hade jag mina tvivel, men det visade sig ganska snart att jag hade tagit alldeles rätt beslut. Nu driver jag, tillsammans med mitt fantastiska team, en framgångsrik salong i en liten ort - där jag är född och uppvuxen - och jag ångrar det inte en dag. Ni hittar salongen på Facebook under namnet "Hairdesign by Amanda" och mina bilder kan ni se på Instagram "hairdesign.by.amanda".

Som ni förstår tar detta upp en stor del av mitt liv, men jag är inte bara mitt jobb. Jag gillar andra saker också, till exempel djur, träning, kläder och inredning. Jag och min sambo Dennis ska precis till att bygga ett hus, i kvarteret jag är uppvuxen. Det ska bli så häftigt!

Förmodligen har jag missat en massa intressant information om mig själv nu. Skämtåsido. Men som sagt gör semestern mig alldeles trött och dåsig, så jag ska faktiskt ta och sova nu. Men jag återkommer inom kort. Nu har jag faktiskt bestämt mig för att börja blogga på riktigt igen, senast var väl 2008-2009, snart 10 år sedan.


Natti!

Likes

Comments