Header

Hade min första lektion idag, nice.

Kan konstatera att jag, för en gångs skull, är längre än läraren men att jag är en tjej på 7 killar. detta gör dock inget då jag lärde känna några som ska gå den engelska kursen så de kanske man träffar på. En av dem var från Spanien, vi testade prata på spanska men det enda jag iprincip kunde säga var Hola och Tu eres guapo.. prioriteringar.. prioriteringar.. och något pinsamt. Nu kan jag komma på en miljon andra saker man kan säga.

För att summera dagen, eller ja har bara haft en 3 timmar lång lektion, men än så länge är jag positivt överraskad. Tänkte dock för mig själv "vafan har jag gett mig in på" men det är ju självklart att det inte kommer att vara som att studera historia på gymnasienivå. Men det ska bli riktigt kul, har redan fått min första uppgift så ska läsa igenom den innan det "Kanske" blir bullbak hos Ylva (Anledningen till kanske är att vi skulle baka igår men hamna framför teven samt skulle vi baka för drygt en vecka sen men hamna framför teven.)

Just nu håller jag på att göra i ordning något att äta.. Hittade dock inte ett enda paket med nudlar på ICA Kvantum.. Det förvånar mig något då vi bor i ett sådant tätt student område.

Om vi bortser från universitetet dock och kollar på musiken.

The Gazette släppte sitt nya album DOGMA här om dagen och jag kan inte sluta lyssna. Jag läste även en intervju med るき igår angående bandet och att det finns lite osämja och missnöje bland band medlemmarna. Värsta rädslan skulle vara en splittring men det lät på honom som om de hade kommit till en förståelse. Sen är det den negativa kritiken som DOGMA har fått... Till en viss del kan jag förstå att en del är missnöjda då de tycker att de inte längre spelar eller skapar den musik som de tidigare gjort. Personligen så är jag väldigt nöjd vart bandet är på väg, de vågar att satsa. Musik förändras hela tiden och ett band som är villiga att utvecklas och prova nya saker väcker hela tiden ett nytt intresse. Jag tröttnar väldigt fort när det alltid är samma sak som levereras i musik. Så för mig är det ett stort plus i kanten.

またね!​

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Torsdagen är här...

Har bott i den nya lägenheten i ca en vecka nu. Har två sköna rumskamrater en tjej från Tyskland och en från Stockholm.

Har min sista arbetsdag på jobbet idag.. spännande!

Skolan börjar inte för än på måndag så ska ut med mina vänner på lördag, Köpte baileys för första gången igår, men vet inte om jag köpte rätt variant.. Aja vi får se på lördag.

Annan nyhet.. The GazettE släppte sitt nya album igår (!) men på typ Itunes så finns ingen möjlighet att lyssna på den ännu.


Längtar till hösten.. då kan jag använda min nya kappa.. Bild nedan..

Likes

Comments

Det var tidigt på morgonen då jag fick samtalet, ännu ett mord. Bara några dagar tidigare fiskade vi upp ett lik ur sjön utanför stan. En äldre dam blev strypt och rånad av en liga som nu väntar på rättegång. Tragisk historia. Jag lämnade frukosten på bordet då alla tankar på mat försvann när min partner beskrev vårt fall. Jag skyndade framtill dörren och plockade på mig bilnycklarna, det skulle bli en lång åktur.

När jag anlände till brottsplatsen tog det inte lång tid innan jag kände lukten av blod. Snön knastrade under mina skor när jag följde den upptrampade stigen efter poliserna till liket. Som mordutredare har man sett det mesta men jag måste säga att jag aldrig sett något som detta. Hon låg där i snön under trädet, fastbunden i händerna med eltejp, det som skrämde mig mest var att hennes ögon var borta och någon hade skurit ett permanent leende i ansikte.

Min partner började beskriva de som hänt hittills och vad de visste om våran Jane Doe. Hon hade inga ID handlingar påsig men de räknade med att hon var mellan 20 - 25 år och att hon dött av ett slag till huvudet. Hon var död när förövaren tog ut ögonen och skar henne i ansiktet. Det fanns inte heller något tecken på sexuellt utnyttjande men de fanns märken på benen som tydde på att även de varit tejpade. Hon har varit dödi upp till 9 timmar och dog inte under trädet, vilket bara kunde betyda att mordplatsen var någon annanstans.

Jag ropade till mig Svensson, en av våra yngre poliser och bad honom åka tillbaka till stationen och kolla upp om någon ungkvinna som ser ut som våran Jane Doe har rapporterats saknad under de senaste 24 timmarna. Han nickade till och försvann snabbt ner för stigen.

Vem? Hur? Varför?

Det skulle bli en lång dag.


Okej blev lite sugen på att skriva ihop något så jag gjorde, hoppas ni gillar.. ev kommer del 2 snart.. har alltid velat skriva en deckare så ska försöka..

Likes

Comments

こんばんは!

'r precis mitt i en flytt! Kul att flytta och inreda på nytt.. men kaoset innan är aldrig uppskattad.. Att få allt i ordning, slänga allt skräp och lyckas hitta de man söker efter.. jag har inget ordningssystem.. förutom att de tunga kartongerna består av böcker...

Kommer att försöka få ner så mycket av smågrejjerna som möjligt när jag åker ner med en kompis imorgon och hämtar nycklarna kommer få hjälp av familjen att flytta ner de resterande (möblerna) på fredag.. såå snart är sista natten i lägenheten..

Ska gå förbi Röda korset och skänka bort kläder och massa saker som jag inte behöver,

Har inte packat allt än men har tänkt ha klart det imorgon kväll..

men nu ska jag ta det lite lugnt.. vi ska försöka få in allt på bilden i Linneas bil.. undrar om det får plats.. aja vi får se imorgon.

おやすみなさい。


Ps. 

De var ett tag sedan men ska köra ett foto pass med systemkameran när jag är klar med det nya rummet så bilder kommer, körde teman förut så ska försöka komma igång med det igen.


Likes

Comments

Som alla människor så har man någon form av osäkerhet, min var rädslan för vad andra tyckte om mig. När jag var mindre var det sjukt svårt att inte tänka "kommer de gilla mina kläder idag", "Duger tröjjan jag valde idag".. och mycket annat. De = alla. Kan minnas hur rädd jag var första dagen då jag hade köpt något nytt att ha på mig och kom till skolan. Jag hatade verkligen det, men det var svårt, så svårt att tänka annorlunda. Jag ville inte stå ut men ville samtidigt att folk skulle märka mig. I 8:an började jag smått förändras, jag började våga uttrycka mig själv, vara högljudd, klä mig annorlunda. Det slutade inte i åtta utan fortsatte och pågår än idag. Jag började tämja mina gränser långsamt men säker och idag finns inte tankarna kvar. Jag är jag med ett stort jävla bagage som gjort mig till den jag är idag. Men hej, vem är man om inte skapelsen av sina erfarenheter. Jag hade nog inte den bästa uppväxten men jag tvivlar inte på att mina biologiska föräldrar älskar mig och att de gjorde sitt bästa, det finns bra minnen men också flera jag gärna glömmer.

Jag kommer ihåg när jag satte mig ner med mina fosterföräldrar, eller som jag säger till mina vänner, Mamma och Pappa, och berättade att jag ville skaffa en tatuering. De sa till mig att de inte tyckte att det var snyggt men att det var upp till mig att bestämma hur jag ville göra och jag gjorde det. Pappa kom och fråga mig om jag ångrade mig vid några tillfällen efter men det enda jag kan säga att jag ångrar är att det råkade ske på deras födelsedag... till mitt försvar var det inte planerat, men lite komiskt. Iaf jag är en ganska envis person och har jag gett mig in i något så är jag ingen som direkt gillar att ge upp och sällan ångrar sig, jag ångrar inte att jag tatuerade mig den första gången eller den andra men jag ångrar att det skulle ta flera år innan jag tog tag i mig själv och jag ångrar den tiden då jag var yngre och tyckte att det var okej att ljuga. Jag ångrar också den tiden då jag önskade att avsluta allt. Det skulle vara lögn att säga att jag aldrig tänkt tanken för det har jag men det blev aldrig en verklighet då jag fick chansen på en ny start, och den tog jag.

Första gången mina fosterföräldrar träffade mig satt jag i en soffa med håret för ögonen och såg rätt arg ut (kände mig väldigt arg också), jag ville inte på något sätt prata med dem. Till mitt försvar var jag rätt liten i mitt sinne då, kände mig mer som 8 än 12. De började prata med mig och jag var tyst tills de nämnde att de hade hästar, jag kollade upp på dem och sa "Har ni hästar??" (Hästtokig). Det var nog starten på allt.. efter det har åren bara rusat förbi och i år fyller jag 22 år. såå gammal.. Jag har otroligt bra vänner en familj som jag älskar och främst föräldrar som jag inte vet hur jag ska kunna betala tillbaka, men det bästa jag kan göra är att studera, ta hand om mitt liv och främst, leva det. Att ta år från sitt liv för att hjälpa andra, att uppfostra två nya barn som inte är blodrelaterade, de, de är riktiga änglar.

Socialtjänsten ska man väl även passa på att tacka, även om jag inte gillade dem överhuvudtaget de första 2-3 åren så förändrades det med tiden. Ju äldre jag blev ju mer förstod jag hur mycket alt var deras förtjänst, så tack, för hade ni inte hämtat mig den dagen i Kramfors vem vet vad som hade hänt? Det jag vet säkert är att jag inte skulle varit den jag är idag. Även om jag förändras varje dag så har jag en solid grund att stå på jag känner en säkerhet i människorna omkring mig och jag har otroliga vänner.

Det var kort innan jag fyllde 20 år som jag förstod att jag inte längre frågade mig själv om vad andra skulle tycka om mig, det var då jag verkligen förstod att jag var jag, att jag funnit mig själv men att jag aldrig satt ord på det. Mina två tatueringar, Hic et nunc och 愛 står för Här och nu samt kärlek/att ge kärlek. Jag tror att det viktigaste är att se livet som det är nu ist för att hela tiden vända blicken bakåt och fokusera på det som varit. nu är det något JAG valde att göra för länge sedan för att jag inte fann någon ide med att stanna kvar där, jag har förlåtit min demon och stigit in i ljuset.

Jag älskar min familj, mina vänner, jag älskar att vara med familjen, jag älskar minnena av högstadiet då jag skulle på utflykt och min mamma alltid såg till att jag hade kex choklad med mig. Jag har aldrig frågat om de är okej att jag kallar dem Mamma och Pappa så har alltid kallat dem efter deras förnamn, jag har inte heller någon aning om när jag började kalla dem det för mina vänner. Men de är tack vare dem som jag står här idag och har verktygen och nycklarna för att klara av mitt liv och mer, jag har möjlighet att satsa på mina drömmar, möjlighet att leva det liv jag själv väljer och det är jag för evigt tacksam för. Jag vet att jag inte pratar med er varje dag men ni ligger mig varmt om hjärtat, hoppas ni vet det.

Tack så mycket för att ni är en del av mitt liv, och tack till att som tar sig tid att läsa denna text som nu tagit mig ungefär lite mer än tre timmar att skriva, vill bara tillägga att septum piercingen som jag har på bilden är fejk och att den är lite söt men inget jag kommer att skaffa permanent, då jag är allergisk och inte vill riskera något, men snygg på bild blir den.

Vad är nästa mål? Det blir nog att studera historia i ett halvår och sen får vis se, Japan lockar väldigt, väldigt mycket och har varit i kontakt med olika företag men inget som jag bestämt att göra nu, inget jag har råd med heller. men vi får se, vem vet hur det ser ut om ca 5 år.


Tack för mig

またね

På bilden i uppe i högra hörnet går jag i 8:An eller 9:an, lite osäker där.. men har min gamla An Cafe tröjja.. Bilden nedanför den så är jag väldigt liten men vet inte exakt ur gammal jag är där.. har väldigt få bilder på då jag var liten.. På bilden bredvid så för söker jag ta en av mina ego bilder men våran hund Quittra är i vägen.. Sen är de den uppenbara studentbilden och så en bild på hur jag ser ut nu.. med insta filter och allt.

Likes

Comments

(Expression swallowed in perfection...)

~The GazettE, Leech

Dagens ord är 歴史(Rekishi - History) kan även skrivas れきし.

(dagens ord.. haha... lär dock glömma att fortsätta med dagens ord.. ska försöka).

Anledningen till att jag valt 歴史 är för att jag ska börja studera det i slutet av augusti. Fan, kan knappt vänta. Om det är något jag gillar så är det 歴史 och 日本語 (Nihongo - Japanska) och 音楽 (Ongaku - Musik).

Antar att jag är lite av en 御宅.. im not translating that..

När det kommer till 歴史 så är det mestadels antika Egypten och specifika händelser jag är intresserad av, Titanic, Tsarväldet m.m.

日本語 började jag bli intresserad av i samma veva som jag började lyssna på musiken, mins den tiden så väl, fick en grundkurs i Japanska med CD skivor i julklapp av mina fosterföräldrar eller föräldrar som jag mer ser dem.

音楽 stötte jag på i 8:an på högstadiet när jag lärde känna en tjej klassen över mig. Jag har alltid sett musiken som en av anledningarna att jag hade möjlighet att växa som person. Det märks nog inte nu men jag var ytterst blyg tidigare. Det började med An cafe (har fortfarande kvar en tröjja som jag köpte på marknaden, den är dock XL så sover i den.) sen gick det över till Alice nine och slutligen The GazettE, Miyavi och Gackt. Var så fascinerad av sångaren i The GazettE att jag faktiskt köpte ett par guld tights som jag bar stolt samtidigt som jag sminkade meeed waay to much makeup (svart runt ögonen). HAR INGA BILDER TACK OCH LOV!!

じゃあまたね。

Likes

Comments

今晩は。

アマンダです。

わたしはおんがくをきくのがすきです。

Skriver som ett barn..

är meningen att jag ska sova (寝る) nu men.. men.. men つかれたです!!

Har kollat om och om på Teasern nedan...

aja

おやすみなさい。

Likes

Comments

今晩は。

Sitter och äter Soba nudlar, skulle egentligen göra chicken nuggets (igen).. men efter att jag gått runt Ica utan att hitta den där gula-plast-behållaren-som-ser-ut-som-en-citron efter 50 minuter blev jag något less och köpte soba nudlar. Ville prova något annat än nudlarna som man vanligtvis köper. (De som man sedan kryddar när de är färdig kokade). おいしい!(Delicious)

2 ord jag gillar att använda:

1. うまい - Umai

2. おいしい - Oishii

aja ska mysa till det med げんき resterande del av kvällen.

じゃあまたね。Likes

Comments

Blev nyligen tipsad om:

JapanCrater, Kawaii Crate. Basically så är de en låda man får hem med en blandning av japanskt godis/ eller anime saker m.m. Om något så vill jag prova med den där man kan få hem en massa japanskt godis! Me like!! Är mindre intresserad av Kawaai crate, skulle vara kul om man någon gång hade chansen att få Rilakkuma eller något gulligt men är inte så mycket för tex pokemon kepsen (Se bilden nedan).. så säkrare att köra på godiset :D Julklapp/present ;)

De kan se ut som på bilden nedan :D

Bild 1: Japan Crate

Bild 2: Kawaii Crate

Likes

Comments