Header

Vi välkomnar en ny vecka och vi är redan i v.24 !! Det känns som att den sista månaden har bara flugit iväg för oss och veckorna bara flyger iväg. Jag brukar sätta ett mål varje vecka att blicka framåt till fredag, då vi går in i en ny vecka, nya mått och det bästa utav allt är att pappa L blir ledig. Dock är Lukas inte ledig denna helg då han står på mässa. Det är både hem och villa samtidigt som det är barn. Jag hade länge sätt fram emot att gå på barnmässan men beslutade mig i sista sekund att inte göra det. Kommer jag att ångra mig senare? Jo förmodligen.... jag tänkte berätta lite om små punkter jag går igenom varje vecka för att jag sedan lätt kan blicka tillbaka om hur det var under just min graviditet. Ni som har läst innan vet att jag inte alls har mått så vidare bra under graviditeten och att jag helt önskar att hon bara kommer ut så snabbt som möjligt.

Bristningar är något jag ännu inte har fått någon stor mängd utav. Jag ska absolut inte säga att jag inte har, då jag har haft sedan innan från mina unga år... redan som 14åring började jag växa i en väldig fart och då jag tidigare var väldigt sen med både rumpa och bröst. Men vid 14-16 så började jag växa något enormt åt alla håll och kanter. Bristningar är för mig något jag har levt med under många år men inga bristningar som är synliga utåt. Det har funnits bristningar på innansidan mina lår men de bleknade väldigt fort då jag solade på sommaren när man bar badkläder. Min rumpa är inget jag är stolt över, har aldrig varit det och kommer nog inte bli det heller. Det är något som säger mig att jag är vacker precis som jag är! Men samtidigt något som jämför mig med andra. Att ha stor rumpa (vilket jag säger att jag har) har förmodligen kommit från det att mina höfter är stora. Jag har alltid haft problem med att bära tajta klänningar och stå bredvid någon annan tjej i min ålder eller att ha vissa byxor då jag alltid måsta ha dem på ett visst sätt för att inte jag skulle se ut som en flodhäst bakifrån. Åter till ämnet ! Jag har iallafall en bristning på magen som ni kan se på den sista bilden, under handen. Den är inte stor utan är runt en centimeter lång och är lila för tillfället. Det är inget jag stör mig på alls utan kan lätt visa upp den. Jag har även fått bristningar på undersidan utav framförallt mitt högra bröst av någon konstig anledning. De är inte heller något som märks eller kommer märkas senare när man bär badkläder eller liknande. Inte ens Lukas märkte det förens jag nämnde det för honom. Bristningar jag får nu gör inte lika ont i mig själv som de jag fick förut, förmodligen för att dessa får jag utav en anledning och enligt forskning beror bristningar utav ett överflöd utav hormoner. Jag har väldigt mycket hormoner i vanliga fall och har fått ökat under graviditeten med 200% skulle jag säga. Jag försöker smörja in mig iallafall en gång om dagen med olika salvor varje dag och ber även Lukas att smörja in mig då lilla tjejen i magen verkar känna utav hans närvaro väldigt bra. Hon rör sig extra mycket i magen när pappa är bredvid och lugnar sig snabbt när han släpper.
Jag skäms inte alls över mina bristningarna idag utan ser det mer som en fin sak.

Finnar..är något jag hade förut men de har ökat betydligt mycket mer nu under min graviditet. Jag var super glad under en period om jag blickar bakåt då jag vart helt utan finnar och pormaskar och allt mellan himmel och jord. Men nu på de senaste veckorna bara blommar det ut nya, på nya hela tiden. Jag försöker att ta vara på min hy relativt bra men självklart kan jag slarva väldigt bra. Jag lever med en sjukt oljig hud och har väldigt svårt att hitta smink som varar mer än någon timme utan att den nästan ska börja gryna sig o h nästan rinna. Igår testade jag dock att blanda bakpulver, majsstärkelse och vatten och försökte gnugga in i ansiktet så bra som möjligt. Jag lät det sitta på i ca 2-3 minuter och tvättade sedan av det med varmvatten. Det resulterade i att min oljiga hud blev betydligt mycket bättre och porerna öppnar sig väldigt bra för att sedan kunna svettas ut de hade varit perfekt men jag försökte ånga bort de mesta med varmt vatten och jag anser att det hjälpte relativt bra. Pormaskarna som jag så fint har fått på näsan blev betydligt mycket bättre!! Självklart vet jag att speciellt bakpulver är inget man egentligen ska ha i ansiktet då det är frätande har jag hört men jag gjorde det ändå att fick ett fint resultat. Sedan kanske man inte ska göra det varje dag.

Illamåendet har börjat att variera väldigt kraftigt. Just nu gör jag inte alls så mycket på dagarna då jag inte lever i den bästa situationen dvs att jag inte får bära, jag får inte utsätta mig för vissa saker då det kan leda till skador för både mig och bebis i magen. (Mer om det senare) Jag försöker att sova så bra som möjligt på nätterna men dock är det svårt då jag har börjat att få mardrömmar de senaste dagarna och inte alls kan somna om efter dem. Men att vila mitt på dagen eller vid lunch är nästan ett måste för att jag ska må så bra som möjligt resten utav dagen och kvällen. Vissa dagar är värre än andra skulle jag kunna säga. Ett exempel kan vara för någon dag sedan när jag stressat på morgonen och sedan snabbt iväg, och när jag sedan varvar ner så slår huvudvärken in vilket leder till illamående. Det resulterar sedan i att jag blir sängliggandes hela dagen, kräks eller slutar äta vilket i sig inte är bra för bebisen i magen och inte mig heller för den delen men detta har blivit bättre och jag kan hantera det bättre nu. Jag har även varit hos doktorn som sjukskrev mig för huvudvärken, att jag kräks osv. Vilket kändes väldigt skönt då jag inte kan jobba under min graviditet då jag mår så sjukt dåligt. Ena dagen kan jag må hur bra som helst och den andra kan vara nära dödsångest nästan pga smärtor och illamående. Jag har även smärtstillande emot smärtor..

Bebis i magen ska vara runt en linjal lång nu och rör på sig som vilde i magen. Jag har både svårt att sova och får gå på toaletten konstant då hon gärna trycker sig neråt emot blåsan. Men det går inget!
Vi skulle även till barnmorskan nu tidigare i veckan men hon blev sjuk så vi fick ställa in tiden hos henne. Självklart gör det inget då vi inte hade något speciellt att prata om utan mer bara träffas. Det vi skulle göra var att vi skulle välja sjukhus inför förlossningen. Det är nämligen så att här i Stockholm så väljer man själv sjukhus som känns bäst och förhoppningsvis så finns det plats just när jag ska föda på de sjukhus man valt. Dock är jag lite fundersam över val utav förlossning och känner mig inte nöjd med något utav alternativen som finns. Självklart har jag inte fött barn där förut men har inte heller hört något, läst eller sätt att någon riktigt kommenterat hur deras upplevelse var. Sedan är det självklart att det är olika från person till person och jag kanske älskar det medans någon annan hatar det. Jag antar att jag är glad vilket som bara jag får den hjälp jag behöver och lillan mår bra. Men min känsla säger ända att jag helst vill kunna känna mig trygg i min sitts när det väl gäller, speciellt när det är första gången och jag egentligen inte har någon aning om vad som skall komma dvs smärta eller annat. Bedövning, slempropp, vatten som går osv det kan jag men jag syftar mest på de saker som har med mig att göra så som, smärtan och hur jag ska vara. Sedan valet utav sjukhus går lite åt det som är närmast då jag känner mig tryggast med det om det skulle vara kö. Sedan en annan sak som är lite avgörande är om de har badkar eller ej på plats. Jag funderar som sagt på om jag ska föda i badkaret då jag slappnar av som mest i badet och använder mig utav ett bad nu när jag behöver lite lugn och ro utav nerver osv i kroppen.
Annars har jag haft tur med min graviditet eftersom jag både har fått se henne flera gånger och hört henne varje gång jag varit hos barnmorskan, doktorn osv. Det är något som jag tycker känns väldigt skönt att ha gjort. Min första bild på henne är från när hon var i v. 8+2 och där ser man mestadels bara en liten söt klump med huvud.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag går vi in i vecka 23 och lillan där inne rör sig som en tok i magen dag in och dag ut. Bebisar reagerar och hör ljud ifrån magen och ganska bra nu i denna vecka. Att lillan hör oss är inget jag tvekar på då hon blir lugn utav pappa Lukas röst och när man lätt rör på magen med handen.
Magen annars har växt på sig lite extra och innan har jag växt både på bredd och längd men nu börjar magen växa mer utåt (anser jag själv som snart inte kan se ens fötter) Saker som har blivit svårare är bl.a att raka sina ben. Jag brukar i vanliga fall luta magen på benet lite lätt och så pass nå ända längst ner till fötterna, men eftersom magen har växt är det dessvärre lite svårare att göra det och rakning utav ben blir sjukt mycket vårare! Snart får Lukas hjälpa mig stackarn..

Annars idag så klev jag upp ur sängen i relativt bra tid för att plocka undan i lägenheten, diska, fixa kuddarna i soffan och även dammsuga inför att Lukas föräldrar (blivande farmor och farfar) skulle komma på besök. Gith Lukas mamma har nämligen varit på Ullared i veckan och köpt en massa fint till vår lilla flicka och lämnade då av det här. Vi har ännu inte bestämt oss riktigt vart lillans garderob eller förvaring för kläder skall vara men igår bestämde jag mig för att rensa i lådorna under vår tv. Det är en Ikea möbel som vi har sex lådor i under tvn som just nu ser ut som att få bli lillans garderob. Dock är två av lådorna fulla av kläder och en till snart påväg att bli lika full den med. Ännu har jag och Lukas inte köpt något alls till henne förutom små saker så hon har börjat bli lite bortskämd utav nära och kära, vilket alla vi i lilla familjen tycker är väldigt bra. Dock är det mycket kläder som inför BB och hemkomst de första veckorna som behövs köpas lite mer i, dvs strl mindre än 56 och vi har inte så mycket utav det. Sedan vet man självklart inte hur stor/lång hon kommer att bli men det får visa sig helt enkelt. Men att ha några plagg hemma i alla möjliga storlekar känns tryggt att ha för mig. Bilder från farmors Ullared tripp/shopping kan komma sig att komma upp senare så att ni får se vad mycket fint hon kom med.

Mitt mående är lite upp och ner för tillfället och huvudvärk blandat med foglossning är inget att leka med.. men annars är det bättre denna vecka än förra veckan, vilket är skönt. En hemsk förkylning har pappa Lukas dragit på sig och är lite hängig så jag hoppas på att jag inte drabbas utav den också.. annars bra!!

Likes

Comments

Idag har jag spenderat dagen med min kära svärmor. Vi har haft full rulle hela dagen med massor utav roliga äventyr. Vi började dagen med att ta pendeln ner till stan för att kika på lite mammakläder och bebiskläder. Vi hittade så himla mycket fina barnkläder och jag har även hittat min kommande favoritaffär för lillan i magen.. tänk att det finns så himla mycket söta kläder till så små varelser, mycket blommigt och rosa är självklart min favorit, volanger och hårband. Jag får som emojin med hjärtögon framför mig när jag ser alla kläder. Vi tittade även på overaller då lillan kommer att komma när det är vinter och kyligt. Dock är det väldigt svårt att hitta fina (enligt mig) Jag ser helst henne i något väldigt sött men ändå inte så sjukt klumpigt då vi kommer att ha en åkpåse i vagnen när vi är ute. Att vi ska vara ute och leka i snön när hon bara är någon månad gammal är inget jag ser framför mig så något mittemellan alternativ hade jag önskat. Men som sagt, innan lillan kommer så hinner vi med mellandagsrean och förmodligen så kommer det finns något jag anser passar henne då. Håller tummarna! Efter att vi hade kollat på massor utav bebiskläder så fann vi oss in för att kolla på mammakläder. Vilket är väldigt svårt! Det finns ingen affär som säljer snygga mammakläder? Jag bor ändå i Stockholm och för mig känns det självklart att de lite större affärerna ska ha mer än tre kortärmadade tröjor att välja på och fyra olika byxor. De allra flesta säljer inte ens mammakläder och har inte heller något i större storlekar som kan passa någon som bara växer åt ett håll dvs framåt. Det finns få butiker som säljer kläder till blivande mammor men det är ett väldigt litet sortiment och männens kalsonger finns det fler utav än vad det finns i hela det sortimentet med mammakläder och då i allt ifrån trosor till tröjor. Jag har svårt att bära vad som helat och vill helst känna att jag använder mig utav lite finare kläder än mjukisbyxor och trosor som går till armhålorna eller som min sambo säger "ovanliga t-shirts" ! Byxorna är för mig obekväma, de finns inte i rätt storlek och magen kommer växa ännu mer så att välja en mindre storlek är inget val. Byxorna hänger i rumpan och tygbiten som så fint sitter på alla byxor för att underlätta bärandet utav dem är alltid mörka!! Dvs du kan aldrig bära en ljus tröja under för att allt lyser rakt igenom. Man använder kläderna under en kort period, men de där korta perioderna vill man absolut inte känna sig som en flodhäst påklädd i overall. Kläderna är svåra att matcha och har väldigt fula mönster på sig. Det känns som om min mamma värld går under....... men jag gör det bästa utav situationen och har nu snart ett helt sortiment utav Skandinaviens störta (läs största) affär och känner mig ändå inte nöjd. Det täcker inte ens en hel vecka i klädmässigt. Jag får helt enkelt använda mig utav exakt samma varannan dag och tvätta hela tiden, var och varannan dag.
Efter det så blev jag bjuden på lunch och då åt vi ute i det vackra vädret. Vädret är helt sjukt underbart här i Stockholm. Jag fick ta av mig halsduken och den tjockare jackan som jag burit i helgen och helt enkelt gå utan, vilket var super härligt.

Barnmorskan var vi hos idag också. Vi pratade lite allmänt om hur jag mår och vi fick boka in läkarbesök + att jag ska få åka och ta prover. Mitt järnvärde var lite lågt och därför ska jag även börja ta järntabletter, vilket är vanligt under en graviditet. Vi fick även höra på lillans hjärtljud och det lät så fint, perfekt. Magen var precis så stor som den bör vara och hon tyckte den såg väldigt fin ut. Vilket gör mig jätte glad att höra. Idag är jag i vecka 21+4 och på fredag går jag in i vecka 22.
Vi pratade även om kommande kurser och andra händelser som kan vara bra att gå på för oss nyblivna föräldrar. Spännande!!

Likes

Comments

Som rubriken lyder så väntar jag och min älskade sambo oss tillökning i Februari! Jag kan inte tänka på annat än vår lilla skatt, finns så mycket smått och fint att köpa och hon, ja du läste rätt!! Vi ska få en liten tjej. Hon är redan så bortskämd utav nära och kära. Vilket känns så värmandes. Vår lilla tjej är beräknad att komma den 8e februari, vilket betyder att vi har gått mer än halva tiden.

Redan nu känner jag att jag bara vill att hon ska vara här ute med oss, vill inte vara gravid längre utan bara ha henne här. Jag vet att många säger att graviditeten är en underbar känsla och något man saknar senare. Just nu känns det som att jag aldrig kommer vilja blicka tillbaka till detta. Självklart kan det ändras med tiden men anledningen eller de stora anledningarna till att jag vill få det "överstökat" är att jag har mått så fruktansvärt dåligt under hela tiden. Från en början var det allra värst då jag kräktes utav att bara kliva upp ur sängen. Lukterna från början var exkremt känsligt, speciellt lukten utav korv gjorde mig sjukt illamående.

Men korven var inte det ända jag mådde illa utav utan det var i princip allt som var i matväg som gjorde mig illamående. Jag minns speciellt då jag gick ute bland massor utav restauranger och det ska tilläggas att det även var väldigt varma sommardagar dessa dagar och att varje resturang vi gick förbi fick jag kväljningar utav. Jag älskar annars att äta ute, fika osv men denna sommar har varit ett rent helvete om man får säga så. Varje gång jag och min sambo L valde att äta ute fick jag redan vid morgonen sätta mig in i att vi ska ut, göra som ett mål med dagen att jag ska klara av att äta upp en hel måltid utan att känna att jag ska behöva kräkas upp allt. Vilket var väldigt svårt! Svårare än vad man kan tro. Men det är inte bara uteserveringar som var ett problem, det kunde vara små saker som att gå på Ica förbi brödavdelning eller varm kyckling.....eller att göra mat hemma. Under denna sommar har vi även renoverat om vårt kök i lägenheten och vi hade inte heller ett kök att laga mat i vilket resulterade i att vi fick köpa oss mat varje dag, vi fick beställa hem dvs. Vilket både blev extremt dyrt och slutade med att man saknade husmanskost.

Just nu mår jag bättre och kan äta ute, men det är dessvärre ändå då man helst inte ska ta vad som helst på menyerna. Vissa restauranger har absolut inget du kan äta som gravid. Jag är relativt noga med vad jag ska äta, speciellt om man äter ute och inte riktigt vet hur bra tillagat eller vart maten kommer ifrån är. Ett exempel var när jag och Lukas skulle fira vår årsdag och stället vi skulle äta på hade fyra förrätter, ingen utav dom kunde jag äta då det inte alls var något att rekommendera en gravid person. Vilket gjorde att jag blev väldigt ledsen (mestadels med alla dessa hormoner) men vi nöjde oss med varmrätt och efterrätt istället, vilket var synd då vi tänkte lyxa till det lite extra. Men läser man menyerna på många ställen som är "lite finare" har de inget för gravida. Men man får väl nöja sig med snabbmat som gravid i detta läge. Världen går självklart inte under men i stundens hetta känns det värre. Idag kan jag äta både korv och gå förbi restauranger. Dock mår jag dåligt till och från varje dag ändå.

En annan faktor som gör att jag tycker att just min graviditet inte är underbar är att jag får migrän. Mer eller mindre varje dag får jag så ont i mitt huvud att det slutar i att jag lutar mig över toaletten och kräks. Det slutar inte bara vid kräkningarna utan jag blir sängliggandes sådana dagar och när det är var och varannan dag är det inte så underbart. Detta är även en utav anledningarna till att jag i nuläget inte har vågat jobba då jag mår så fruktansvärt dåligt hela tiden. Och migrän är värre än vanlig huvudvärk..... Jag har dock aldrig haft migrän innan min graviditet.

Oj oj vad negativ jag blev nu... men jag älskar självklart känslan utav att min lilla flicka ligger där inne och känslan av att hon är där inne och gror väger mer än vad någon smärta någonsin skulle kunna göra. Men tanken utav att min graviditet inte är underbar är svårt att släppa, men alla är vi olika.

Jag och Lukas är iallafall väldigt glada och förväntansfulla över vår kommande lilla prinsessa. Vi var på ultraljud den 19e september, då var det andra gången och denna gång fick vi reda på att vi väntar en flicka och att hon är frisk och super sprallig i magen. Hon längtar nog ut lika mycket som vi längtar tills hon är här ute med oss. Sådan mor sådan dotter....

Likes

Comments

Solen skiner här i Stockholm och jag vaknade upp på bästa tänkbara sätt. Klockan ringde på 7.30 och jag vaknade med en arm runt om mig som höll om mig hårt. Idag är det fredag och det finns inga planer för dagen ännu. Morgonpromenaden är gjord då jag är hundvakt åt jack hela långa dagen tills husse kommer hem igen, mysigt värre har vi just nu framför lite tv tittande, te i handen och filt omkring mig. Bättre fredagsmorgon kan jag inte tänka mig.

Till frukost... (JA jag har börjat äta frukost varje dag!!!)Så åt jag melon, och mackor. Testa att köpa äppeljuice igår och eftersom jag är allergisk emot äpplen var jag från en början lagomt rädd för svullnad i mun och hals. MEN jag klarade det. Äppel kan jag dricka i dagens läge!! Tummen upp på det 👍🏽

I helgen ska vi på en massa ärenden. Vi ska bl.a. till Enköping för att fira Lukas kusins barn som fyllt år. Vi ska även iväg till Lukas mor, Giths äldre bror och hälsa på en sväng. Det bästa av allt....om vi nu hinner.... är nog att jag ska få träffa min lilla ängel!!! Lilla ice. Ice är en hund som jag tog hand om under den tiden jag och Moa bodde i lägenheten tillsammans. Hon är en liten sprallig filur, en svart dvärg pudel. Det är någon jag saknar så enormt mycket! Jag var tvungen att lämna tillbaka henne då jag började jobba långa och sena pass på jobbet. Vilket i sig gjorde att hon fick vara hemma mycket själv, och det vet vi alla som äger/tar han om hundar att man ej ska behöva vara. Vilket också är djurplågeri. Därför bestämde jag mig för att lämna tillbaka henne och jag vet också att hon har det bättre där än vad hon skulle ha haft med mig och mina arbetstider. Men bara för det betyder det inte att jag inte saknar henne. Under en kort period så vart hon en stor del utav mitt liv och det gör också att jag saknar henne något enormt. Håller tummarna att vi hinner träffa henne i helgen.. nedan ser du hur lilla ice ser ut.

Likes

Comments

Hej hallå!! Vet att jag har varit urusel på att uppdatera bloggen men som sagt, jag lever ett jävla bra liv och har inte så mycket tid till att blogga som jag hade förut. Om vi kollar bakåt i tiden så har jag hunnit med en hel del. Jag och min pojkvän Lukas har rest runt lite på mini semester. Jag har varit i Hudiksvall hos min familj och Lukas har hunnit fylla 21år.... tiden bara rinner iväg känns det som.
Iallafall så idag (tisdag) är jag bara hemma och slappar lite. Jag är ledig från jobb och det känns väldigt skönt! Det är precis vad jag behöver kan jag säga. Jag är hemma med Jack, familjen Thögersens lilla hund idag och det går helt utmärkt. Rosorna son ni ser på bilden i mitten ovan är rosor som Gith fick utav mig på alla hjärtans dag i lite efterskott då jag jobbat och även varit i Hudiksvall.

Eftersom jag nästan aldrig äter en riktig frukost så köpte jag mig en riktig frukost till idag. Rostbröd, melon, avokado hade jag också (fast det finns inte med på bild). Att börja dagen med en fin frukost, så magen blir glad!! Det gör att även jag blir glad.

Likes

Comments

Hej på er!! Idag är det måndag igen och jag hade min lediga dag igår.....vilket betyder att jag jobbar mån-torsdag tills vi stänger över jul och nyår. Vilket ska bli väldigt skönt!! Det har varit så mycket just nu att jag stressat ihjäl mig nästan. Jag kan komma hem efter midnatt och bara gråta, utan att jag vet vad det är jag gråter över. Men, som sagt det är mycket för att det har hänt mig så mycket på senaste månaderna och jag inte hunnit sörja tillräckligt för att kroppen ska ha kunnat läkt. Men jag hoppas på att ledigheten över jul ska göra att jag känner mig hel igen.. Planerar även att försöka komma hem något till Hudiksvall över jul, men det får vi helt enkelt se.. om jag ens orkar kliva upp ur sängen efter all julmat dvs.
Igår stor städade vi hemma i huset, och jag gick även iväg helt själv när de andra var på fotboll för att kika på årets sista julmarknad. Där jag rundande massor av julklappar, smått och gott!! Hoppas ni har en bra vecka framför er, och att helgen varit super. Kram på er

Likes

Comments

Hej på er alla!! Just nu sitter jag på bussen påväg till jobbet efter två lediga dagar, som tyvärr spenderades på sjukhus samt hemma med smärta. Smärtan har blivit lindrande, men den är kvar där, känner mest utav den när jag sätter mig ner och ställer mig upp så står jag hela tiden eller ligger ner så funkar det super.
Iallafall så har jag haft en helg med massor att göra...Jag har varit på middag hos grannen, har varit på lucia, gått på julmarknad och massa annat smått och gott. Men allt har varit super mysigt och jag ångrar inte en sekund utav det.

Middagen var super god och det var Sveriges härligaste gäng som var där och även en super go värd. Vi blev bjuden på anka och till efterrätt hade de en röd super god tårta. Mannen som jag satt bredvid hade jobbat på NASA... hur fränt är inte det då? Han berättade att det var en mycket spännande jobb och att han kände astronauterna väl, så jag känner nu någon som känner någon som varit på månen !! Det ni !!

Lukas pappa Jerry fyllde nämligen år igår, så vi ställde klockan på 4.30 och klev upp och gjorde iordning frukost på sängen och även paket öppning såklart. Lukas och jag hann även med att köpa lite julklappar inför julen och det är en utav få stunder jag har slappnat av under mina lediga dagar då jag hela tiden tänker på att jag har ont och i med det så kan jag inte slappna av. Så det var väldigt skönt att få lite egentid med min älskling.

Likes

Comments

Hej! Godmorgon på er!!! Idag vaknade jag upp på ett bra sätt efter många dagar utan sömn.. jag har inte kunnat äta eller sova på väldigt många dagar. Men igår åkte jag iväg med pendeln in till MOS och handlade lite på black friday. Efter någon timme kom Lukas och mötte upp mig för att handla lite till. På vägen hem insåg jag att jag varken har ätit eller druckit något på hela dagen så Lukas bjöd mig på Olearys inne i Märsta. Vilket var super trevligt!!
Men idag är det lördag och idag ska jag för första gången på nästan tre månader dricka någon öl med killarna! Jippie

Likes

Comments

Hej! Ni som läser våran blogg vet att både jag (Amanda) och Moa inte alls har bloggat så mycket på sista tiden.. Detta för att det på senaste veckan har hänt så sjukt mycket saker i bådas liv, hela våra liv har rörts om, upp och ner och vi mår inte alls så bra efter alla dessa händelser. Både bra och dåliga saker har hänt, mycket har vi hunnit med och genom svett och tårar, skrik och kramades har vi tillsammans på mindre än en vecka hunnit förändrat våra liv totalt. Mer om dessa händelser kommer vi att komma ut med senare när vi tagit oss själva i kragen och bearbetat det bättre. Just nu är jag inte det bästa tillståndet för att skriva ner för er vad som har hänt, inte Moa heller.

På minisemester
Ja, som det står ovan åkte jag, Lukas och Moa på minisemester över natten till min och Moas hemstad Hudiksvall. Jag och Moa har under hela veckan mått sjukt dåligt, haft stressiga dagar och även hunnit med att vara hemlös, flyttat in i en lägenhet och gråtit i mängder. Jag var så nära botten att jag tänkte ge upp på allt. Men där fanns Lukas och tog upp inte bara mig utan Moa med, och vi ska inte glömma hans underbara familj också. Mer om det kommer också att komma upp senare...
Men Vi åkte till Hudiksvall, och Lukas var den som frågade om vi ville åka ner. Han var den som erbjöd sig att åka mer med oss. Hur underbart gulligt är inte det?? Börjar nästan gråta över bara tanken.
Här har vi umgåtts med våra familjer. Lukas träffade min familj för första gången i verkligheten (då vi enbart brukar prata i telefon, FaceTime osv) Lukas vart självklart deras nya favorit. Visade även runt Lukas i Hudiksvall lite grann. Vi stannande på köpmanberget, tog en massa bilder på oss gjorde mamma med. Har haft en underbar tid här, intensiv men underbar.
Vi åkte även och hälsade på hos vicky och Lasse en sväng, där jag hämtade några utav mina saker till vår nya lägenhet som vi precis har flyttat in i jag och Moa.

Lukas
Jag tänkte berätta lite grann om Lukas för er, då det många gånger har kommit kommentarer om vem Lukas är. För er som är intresserade att läsa om honom, hur vi träffades och så.
Det är såhär att Lukas hade jag aldrig träffat om det inte var för Moa. Moa och jag använde oss båda utav tinder under början utav vår period i Stockholm. För att vi båda kände att det var en enkel resa till nya vänskapskretser. Moa matchade med en kille som heter Felix och det ena ledde till det andra. Den tredje september skulle Felix hämta oss på slottet (där vi då bodde) för att ta med oss båda på en utekväll. Felix var inte själv utan han hade med sig Lukas. Han körde upp en röd sportbil på uppfarten och både jag och Moa kollade på varandra när vi såg dem båda kliva ut ur bilen och skrattade, frågandes om hur i hela friden vi fyra skulle få plats i den där bilen? Och vem var den där killen som körde egentligen??
Jag sprang ner, öppnade dörren och välkomnade in dem båda. Både jag och Moa var lite runt under fötterna utav vinet vi druckit till maten så konstiga ord och meningar kom självklart ut ur oss. Vi fick iallafall plats alla fyra i bilen och jag fick redan där upp ögonen för Lukas. MEN jag skulle inte ha pojkvän, aldrig i livet, det fanns inte på kartan!! Vi satte oss på en liten krog som heter blå i Sigtuna och drack lite öl, tog någon shot och hade allmänt roligt. Vi fick träffa nya ansikten och jag själv hade det väldigt mysigt. Vi åkte därifrån hem till Lukas och var där en stund tills vi åkte vidare till Jennie i Märsta för att förkröka ännu mer. Där pratade jag och Lukas ännu mer, och jag fastnade ännu mer. (Såklart, inte så svårt att inte falla för honom) Sedan gick vi till ett uteställe i Märsta som heter vinyl, där hade vi en väldigt trevlig stund och jag fick även min första kyss utav Lukas. Mitt på dansgolvet, bland alla. Jag och Moa fick sedan skjuts därifrån hem till slottet igen.
Därefter kände jag direkt att det var något speciellt med Lukas och att jag vela veta mer om honom. Jag skrev till honom, på det numret han under kvällen på vinyl hade skrivit in i min mobil. Komiskt då jag sedan insåg att det numret inte riktigt gick att skicka sms till då det inte ens var ett fullt fungerande nummer. Det fattades nämligen siffror. Men som tur va så skrev vi sedan på Facebook och bestämde att vi skulle ses igen. Bästa beslutet jag tagit på länge....
Idag har han träffat min familj, jag och Moa har i princip fått bott hos han och jag kan säga att jag älskar honom.
Under dessa få veckor vi varit i Stockholm har jag hittat något jag aldrig känt förut, och då menar jag det! Jag har träffat killar förut men har aldrig känt det jag känner med Lukas med förut. Han får mig att må så bra, han uppskattar mig, respekterar mig och tar verkligen hand om mig. Han betyder allt för mig.
Sedan får vi självklart se vad framtiden ger oss, men just nu känns det super bra med Lukas! Och jag hoppas innerligt att det för alltid kommer att kännas så som det gör nu.
Halsbandet, på bilden nedan är en utav många presenter jag fått utav Lukas. Ett halsband med ett A och ett L på. Detta är en utav de sakerna som gör mitt och Lukas förhållande så annorlunda i jämförelse med andra förhållanden. Han verkligen uppskattar mig, och visar det verkligen. Litet som stort så säger han alltid att jag är vacker, även fast jag ser ut som skit! Han ger mig gåvor, säger att han älskar mig så ofta han kan och vill verkligen hitta på saker med mig, upptäcka saker. Jag som själv är van vid att ha killar som inte ALLS respekterar mig. Jag är lycklig nu och vill ha det såhär.

Likes

Comments