Header

Igår (söndag) blev jag super överraskad med en babyshower av otroligt fina vänner och lillans farmor. Jag kan vara helt ärlig och säga att jag blev totalt lurad utav allihopa, inklusive Lukas som lurade mig under hela helgen... Dagen började med att jag och Lukas gjorde i ordning en god adventsfrukost och tände det andra ljuset i adventsstaken. Jag ska tillägga att ända sedan i fredags så har Lukas sagt att vi ska iväg på något bara han och jag, en liten överraskning. Strax efter ett skulle vi åka iväg, först skulle vi förbi en kille som jobbar med Lukas. Vi skulle upp och säga hej och Lukas skulle hämta några viktiga papper hos honom. Det började med att när jag hade klätt på mig alla kläder och vi skulle sätta oss i bilen så sprack mina strumpbyxor i mellangärdet rakt upp. Vilket gjorde att jag fick springa upp och byta men då Lukas sa att vi hade en viktig tid att passa så skyndade jag mig så mycket att jag började små svettas. Upp och ner i trappan och in i bilen igen. Väl när vi satt i bilen så frågade jag (vilket jag gjort hela helgen) vart vi skulle? Jag försökte lista ut det med en hel del olika frågor. Jag hade mina aningar om att Lukas ville att vi skulle gå på fotmassage. Vilket jag inte gillade!! Det låter självklart jätte gulligt och super mysigt men jag gillar absolut inte när någon tar på mina fötter eller att se fötter i huvudtaget. Så det slutade med att jag små surade och sa att om vi ska på fotmassage stannar jag hellre hemma då jag kommer avstå! Då fick Lukas lite panik och sa att man kunde göra naglar där med... iallafall så skulle vi till hans kollega först och hämta papper. När vi väl var framme så frågade jag om jag skulle stanna i bilen, men jag skulle med upp sa Lukas. För det första så hade Lukas aldrig själv varit där så vi letade ingången och han bodde längst upp, så det var bara att ta trapporna upp med lilla kulan. Men när vi kommer fram till dörren så tar Lukas tag i handtaget och bara öppnar....jag viskar "men Lukas man måste knacka först, såhär brukar du väl inte göra" så jag knackar smått och från vardagsrummet när vi stiger in så hör vi "suprise" min första tanke i dörröppningen var inte att vi skulle bli överraskade med en babyshower för lilla Lea.
Det var iallafall inte Lukas arbetskamrat som bodde där utan det var linas nya lägenhet som vi inte hade haft chansen att besöka ännu..

Vi möttes av varma kramar och skratt vilket gjorde min dag. Vi åt super god tårta som var gjord på morotskaka som botten med Philadephiaost (tror jag) i mitten, samt på tårtan vilket i sig var super mäktigt och väldigt väldigt god. Fika, popcorn, godis och dryck fanns också på plats. Vi gjorde även en lek där jag och Lukas fick ha på oss ögonbindel och smaka på barnmat. Det var väldigt svårt att gissa ska jag säga och Lukas är annars i vanliga fall väldigt känslig emot sådan mat och speciellt när det är i en sådan konsistens som barnmat är (puré). Vi skulle alltså gissa vad barnmaten innehöll och jag fick iallafall ett självklart rätt och för Lukas gick det lite svårare för, haha. Men det var köpt mat och jag har tänkt mig att försöka göra egen mat så mycket som möjligt och då kanske det smakar lite bättre förhoppningsvis. Det som smakade äckligast var lax och potatis! Det var vidrigt rent ut sagt och det var både jag och Lukas överens om. Men det var väldigt roligt att testa och viktigt också, eftersom vi nu vet att vi aldrig kommer köpa lax åt henne.. tyvärr har jag inga bilder ifrån detta men ni får föreställa er helt enkelt.

Presenter fick vi också! Väldigt fina presenter faktiskt. Vi har få saker kvar på listan som bör köpas innan lillan kommer till världen och då är det enbart små saker som termometer, kam osv och ett bad stativ när vi ska bada henne som bör införskaffas. Vi hade även overall på listan men efter detta så fick vi tre nya och behöver inte införskaffa oss en sådan. Vilket jag och även Lukas blev väldigt glad över. En utav overallerna vi fick har jag faktiskt kollat på själv och tänkte att vi skulle köpa senare efter jul, men nu behövs inte det! Vi fick även två till, en utav dom är formad som en åkpåse vilket är väldigt bra och den andra är super bra att ha i bilen exempelvis. Sedan hade jag en rosa från min lillasyster när hon var liten och vicky har köpt en i leopard också så nu har vi så det räcker perfekt.

Blöjtårta med nalle, blöjor, nappar och babyolja med en champagneflaska inuti fick vi också! Sängkläder med moln, nallar, mössor, myssockar/tofflor, sedan en massa små söta kläder och även bodys där de som var närvarande hade skrivit sina namn på. Är så glad att hon har så eller kommer ha sådana fina människor runt omkring sig med massor utav kärlek. Blir varm i mammahjärtat. Och både jag och Lukas är så otroligt glad över att vi har dem alla med, och de ska ha ett stort tack för allt de gör!!!!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag är det hela 80dagar kvar tills lillan i magen är beräknad att komma till världen. Om jag blickar bakåt i tiden under min graviditet är det absolut inget jag saknar men samtidigt så känns det precis som att dessa veckor bara har flugit förbi oss i raketfart.
Idag är vi i vecka 29 (28+3) och har även kommit in i sista trimestern, alltså 3 av 3 är snart avklarat!! Det känns helt sjukt att om någon månad så är hon här i vår famn.

Hur mår jag då? Jag mår bättre nu när jag har ökat min dos utav järn och även får ta smärtstillande. Men samtidigt så finns det och kommer till de dagar där jag inte orkar mer. Min rygg gör så ont att varken smärtstillande eller något annat hjälper på långa vägar, vilket blir jätte jobbigt då det resulterar i att jag både sover dåligt, blir på sjukt dåligt humör och vill inte göra annat än bara ligga ner. Att gråta över allt som jag gjorde förut är inget jag gör nu utan det känns som att jag har börjat få mina hormoner mer i schack! Dock så kan det lätt komma tårar vid könsliga ämnen, vilket om jag jämför mig själv med innan graviditet inte alls var likadant.

Hur mycket väger jag? Är en fråga jag ofta får höra. Hur mycket väger jag nu? Tidigare i ett inlägg skrev jag mycket om hur jag har gått upp och på två veckor har jag faktiskt inte gått upp speciellt mycket mer än ett kilo+ och det är jag också glad över på många olika sätt. Barnmorskan säger att jag ligger precis som man ska och är varken under eller över i vikt!! Jag har gått upp sammanlagt ca 11kg men det är inte från min startvikt som jag beskrev i mitt tidigare inlägg utan det är pga att jag från en början gick ner i vikt och sedan gick upp över min normalvikt också. Så tar vi från den normala vikten är det bara ca 8kilo+ (vilket ska vara bra) det är vatten, bebis och moderkaka som väger och även växer på sig. Jag har perfekt med vatten också då jag senaste veckan har varit inne och kollat två gånger på BB. Varför jag var på BB kommer att komma i ett senare inlägg då jag inte riktigt vet hur det är och vill inte gå ut med felaktig information eller göra någon orolig eller fundersam. Det är en pigg tjej i magen med perfekta värden och mamma mår också bra.

Lillan i magen är idag, eller ska vara ungefär 35cm från huvud till fot och i slutet på veckan ska hon väga ca 1,4kg (enligt appen Preglife) Annars sparkar hon på som hon ska, är väldigt envis och vill gärna komma ut redan nu kan jag avslöja.. *mer om de senare*

Likes

Comments

Oj vad tiden rinner iväg.. Vi är nu i v.27 och mycket har hänt sedan jag skrev här senast. Måste bara säga att jag är jätte glad över de olika meddelandena jag får av er som läser min blogg och jag lovar att jag ska försöka vara lite mer aktiv här på bloggen...

Nu är vi i vecka 27 och jag mår idag bättre än vad jag trodde jag skulle må för några dagar sedan. Igår hade jag feber hela dagen och låg mestadels hela långa dagen i sängen och vilade upp mig. Lillan i magen har börjat att ta på mina krafter mer och mer på senaste veckorna och det kanske är som de brukar säga "att ens dotter suger skönheten ur än", det känns iallafall som det just nu.

Nya saker som har uppkommit är bl.a. dessa eländiga sendrag som mestadels kommer på natten eller på morgonen. Men det som är värst är ändå att jag har halsbränna som aldrig förr!! Inatt vaknade jag strax efter tre med halsbränna och kunde inte somna om. Jag försökte med allt för att få bort det. (Känns det som) jag drack mjölk, jag drack vatten och jag drack juice. Jag åt även kvarlämnade popcorn, macka och frukt men INGENTING hjälpte för att dämpa halsbrännan. Jag googlade och fick inte upp något vettigt svar på den frågan heller så efter 2,5 timmar så försökte jag somna om igen men det var svårt. Klockan ringde på morgonen och duschen kallade för att invänta svärfar som skulle hämta mig för att vi senare skulle baka bullar. Bullarna blev jättegoda, det blev både vanilj och kanelbullar. Iallafall åter till ämnet! Jag har även upptäckt att min navel har blivit väldigt förändrad till sitt utseende. Jag har alltid haft en väldigt djup navel, så djup att man nästan inte ser slutet men nu ser man slutet väldigt tydligt och när jag duschar så fastnar det vatten så att jag måste luta mig framåt för att vattnet ska rinna ut. (Har aldrig haft det problemet förr, haha)
Bristningar osv har jag inte fått fler utav än och hoppas på att det håller sig såhär tills hon kommer. Dock känner jag att magen har börjat växa som tusan och den är stenhård! Man kan lätt känna vart hon ligger i magen med rumpa och huvud och hon sparkar väldigt kraftigt numera. Eftersom jag har moderkakan i framvägg så kan man inte se så tydligt att hon sparkar och rör sig tyvärr men om man lägger en hand på så känner man. Jag känner såklart hela tiden men pappa Lukas får få tillfällen när hon verkligen sparkar för att det ska kännas utanför magen. Känslor angående det att moderkakan är i framvägg är sisådär från dag till dag. Självklart vill jag att jag ska kunna se henne röra sig i magen och inte bara känna henne men jag hoppas att när hon blir lite större i magen att det verkligen syns lite mer. Jag jämför mig gärna med andra i samma vecka och ser alla dessa filmklipp på när deras bebisar växer i magen och rör sig, synd nog så kan jag inte känna desamma då moderkakan sitter fel. Under dessa 27 veckorna har jag en filmsnutt som det syns på att hon rör sig i magen men det är också den ända.

Min viktresa hittills har varit ganska jämn varje vecka. Jag har hittills gått upp i vikt och rasar inte som jag gjorde i början. Min startvikt i graviditeten började på 66kg och i början gick jag ner till nästan 60kg för att jag kräktes och åt väldigt lite under en period. Jag vet själv att det ej var bra men ingen skada på bebisen skedde! Jag har nu på senaste tiden börjat gå upp och nu på de senaste fem veckorna har jag iallafall gått upp 1kg per vecka. Min vikt just nu ligger på ca 77kg i dagsläget och från förra söndagen till idag fredag visar vågen nästan +2kg. Att gå upp under graviditeten hade jag självklart räknat med och det gör mig inget men det som gör mig något är bilden jag har utav mig själv i ansiktet. Jag har fått ett sådant runt ansikte så jag känner knappt igen mig själv vissa dagar. Fötterna har inte svullnat men det kommer förmodligen. Om min viktkurva ska fortsätta som den gör just nu med ca 1kg per vecka så kommer jag sluta på ca 90kg... det har jag delade meningar om, må jag säga. Men jag utgår utifrån min startvikt som var på 66kg och därifrån är det ca 10kg uppgång just nu. Lukas mamma gick upp 30kg med honom och min mamma gick upp 20kg med mig. Så vi får helt enkelt se hur mycket jag går upp i slutändan.

Hemma i Hudiksvall tog vi oss förra helgen och där hämtade vi bl.a. spjälsängen, skötbordet, babysitter och sedan köpte jag en gunga utav en tjej i stan som hennes son har använd tidigare. Det är en gunga som går på batterier så den gungar själv (vilket jag hoppas att hon gillar så att jag kan använda den till henne när jag behöver lite egentid som i duschen osv, så hon hålls sysselsatt)
Vi gick även på födelsedagskalas i forsa där vi firade min kusin som fyller fyra år. Hon hade ett tema kalas vilket var väldigt kul. Efter det åkte vi hem till min mor, åt kärlknöl på älg och potatisgratäng. Sedan fortsatte vi kvällen med att umgås med varandra och se på tv. Massor utav bebiskläder fick jag med mig hem och även lite julgrejer, vilket är super. Nu i efterhand längtar jag mest tillbaka, känns jobbigt att vara så långt ifrån min mamma och familj.

Lite bilder från kalaset

Likes

Comments

Hej hej! Jag har börjat att blogga veckovis inser jag...MEN ska börja blogga lite mer jämt nu när allt börjar räknas ner mer och mer med graviditeten.

Denna vecka har det inte ändrats super mycket förutom att jag har börjat tagit min smärtstillande mer och mer. Jag har länge funderat på om det är värt det att ta alla dessa tabletter. Men det jag överväger är mestadels om det är bra eller ej för lillan i magen med alla dessa tabletter då hon också får ta del av det, har ingen aning hur mycket eller om det blir påverkande egentligen men mitt huvud har sagt att det är fel. Dock levde jag ett tag på Ipren innan jag fick smärtstillande emot värken och det var inte alls bra enligt barnmorskan. Varför jag tar dessa tabletter är för att jag har sådan värk i huvud, rygg och mage vilket gör att jag blir sängliggandes. Tabletterna jag nu tar har visat sig vara till hjälp i vissa fall men verkligen inte alla! Min smärta i vissa fall hjälper nog ingenting emot då det inte ens känns mänskligt att ha sådan värk i kropp och själ.
Annars förutom tabletterna och värk så har vi spenderat vår helg hos mina svärföräldrar i Sigtuna, utanför Stockholm och bara myst på. Vi har grillat marshmallows, hälsat på Lukas faster och alla hennes små hundar vilket var lika roligt som vanligt för mig som är hundtokig!! Jag kallar det en helg där vi laddade batterierna inför veckan helt enkelt.

I veckan ska jag, Lukas och hans mor Gith till Hudiksvall och hämta bl.a. lillans säng, skötbord och babysitter. Vi har redan bestämt vagn i förväg, och den finns på lager i Hudiksvall också men vi kommer inte att hämta den ännu då vi inte har så mycket plats för den i nuläget med alla andra saker som ska med oss hem. Vi planerar att åka över helgen och ska även passa på att gå på barnkalas hos min kära kusin som då redan har fyllt år. Sedan förhoppningsvis hittar vi på något annat spännande att göra medans vi ändå är där uppe. Det är något jag ser fram emot!!

Något annat jag har gjort är att jag har börjat baka som en tok här hemma... ena dagen är det muffins, ena morotskaka eller sockerkaka. Jag bakat enbart lätta saker som ej tar lång tid då jag inte har ork till att stå upp så länge. Mitt socker har varit lågt och jag höjer de lite lätt med socker i mängder. Dock äter jag verkligen inte allt själv!! Jag äter i normala mängder.

Min vikt har inte alls ändrat så mycket även fast lillan är ganska stor i magen och väger sin del, moderkaka och vatten osv... men jag jämför gärna mig med andra i samma sits och de flesta går upp massor under dessa veckor. Dock har jag drygt gått upp mellan 4-6 kg under hela min graviditet hittills och ser inte alls så mycket på ansiktet och andra delar utan enbart på magen, lite på rumpan (men jag bär på en tjej och de säger att man ska bli bred om höfterna/rumpan då) så antar att jag ligger i relativt bra fas ang det jag skrev ovan med allt socker. Jag äter annars som jag ska, frukost, lunch och middag med små mål emellan som päron och annat gott.

Cravings har jag tidigare skrivit att jag gärna äter godisnappar, vilket inte alls har blivit ofta utan någon gång enbart men däremot köpte jag små päron och kan inte sluta äta dem då de är sååå goda, har även morötter här och ska börja knapra i mig mycket utav de så jag får i mig lite vitaminer, förhoppningsvis.

Likes

Comments

Vi välkomnar en ny vecka och vi är redan i v.24 !! Det känns som att den sista månaden har bara flugit iväg för oss och veckorna bara flyger iväg. Jag brukar sätta ett mål varje vecka att blicka framåt till fredag, då vi går in i en ny vecka, nya mått och det bästa utav allt är att pappa L blir ledig. Dock är Lukas inte ledig denna helg då han står på mässa. Det är både hem och villa samtidigt som det är barn. Jag hade länge sätt fram emot att gå på barnmässan men beslutade mig i sista sekund att inte göra det. Kommer jag att ångra mig senare? Jo förmodligen.... jag tänkte berätta lite om små punkter jag går igenom varje vecka för att jag sedan lätt kan blicka tillbaka om hur det var under just min graviditet. Ni som har läst innan vet att jag inte alls har mått så vidare bra under graviditeten och att jag helt önskar att hon bara kommer ut så snabbt som möjligt.

Bristningar är något jag ännu inte har fått någon stor mängd utav. Jag ska absolut inte säga att jag inte har, då jag har haft sedan innan från mina unga år... redan som 14åring började jag växa i en väldig fart och då jag tidigare var väldigt sen med både rumpa och bröst. Men vid 14-16 så började jag växa något enormt åt alla håll och kanter. Bristningar är för mig något jag har levt med under många år men inga bristningar som är synliga utåt. Det har funnits bristningar på innansidan mina lår men de bleknade väldigt fort då jag solade på sommaren när man bar badkläder. Min rumpa är inget jag är stolt över, har aldrig varit det och kommer nog inte bli det heller. Det är något som säger mig att jag är vacker precis som jag är! Men samtidigt något som jämför mig med andra. Att ha stor rumpa (vilket jag säger att jag har) har förmodligen kommit från det att mina höfter är stora. Jag har alltid haft problem med att bära tajta klänningar och stå bredvid någon annan tjej i min ålder eller att ha vissa byxor då jag alltid måsta ha dem på ett visst sätt för att inte jag skulle se ut som en flodhäst bakifrån. Åter till ämnet ! Jag har iallafall en bristning på magen som ni kan se på den sista bilden, under handen. Den är inte stor utan är runt en centimeter lång och är lila för tillfället. Det är inget jag stör mig på alls utan kan lätt visa upp den. Jag har även fått bristningar på undersidan utav framförallt mitt högra bröst av någon konstig anledning. De är inte heller något som märks eller kommer märkas senare när man bär badkläder eller liknande. Inte ens Lukas märkte det förens jag nämnde det för honom. Bristningar jag får nu gör inte lika ont i mig själv som de jag fick förut, förmodligen för att dessa får jag utav en anledning och enligt forskning beror bristningar utav ett överflöd utav hormoner. Jag har väldigt mycket hormoner i vanliga fall och har fått ökat under graviditeten med 200% skulle jag säga. Jag försöker smörja in mig iallafall en gång om dagen med olika salvor varje dag och ber även Lukas att smörja in mig då lilla tjejen i magen verkar känna utav hans närvaro väldigt bra. Hon rör sig extra mycket i magen när pappa är bredvid och lugnar sig snabbt när han släpper.
Jag skäms inte alls över mina bristningarna idag utan ser det mer som en fin sak.

Finnar..är något jag hade förut men de har ökat betydligt mycket mer nu under min graviditet. Jag var super glad under en period om jag blickar bakåt då jag vart helt utan finnar och pormaskar och allt mellan himmel och jord. Men nu på de senaste veckorna bara blommar det ut nya, på nya hela tiden. Jag försöker att ta vara på min hy relativt bra men självklart kan jag slarva väldigt bra. Jag lever med en sjukt oljig hud och har väldigt svårt att hitta smink som varar mer än någon timme utan att den nästan ska börja gryna sig o h nästan rinna. Igår testade jag dock att blanda bakpulver, majsstärkelse och vatten och försökte gnugga in i ansiktet så bra som möjligt. Jag lät det sitta på i ca 2-3 minuter och tvättade sedan av det med varmvatten. Det resulterade i att min oljiga hud blev betydligt mycket bättre och porerna öppnar sig väldigt bra för att sedan kunna svettas ut de hade varit perfekt men jag försökte ånga bort de mesta med varmt vatten och jag anser att det hjälpte relativt bra. Pormaskarna som jag så fint har fått på näsan blev betydligt mycket bättre!! Självklart vet jag att speciellt bakpulver är inget man egentligen ska ha i ansiktet då det är frätande har jag hört men jag gjorde det ändå att fick ett fint resultat. Sedan kanske man inte ska göra det varje dag.

Illamåendet har börjat att variera väldigt kraftigt. Just nu gör jag inte alls så mycket på dagarna då jag inte lever i den bästa situationen dvs att jag inte får bära, jag får inte utsätta mig för vissa saker då det kan leda till skador för både mig och bebis i magen. (Mer om det senare) Jag försöker att sova så bra som möjligt på nätterna men dock är det svårt då jag har börjat att få mardrömmar de senaste dagarna och inte alls kan somna om efter dem. Men att vila mitt på dagen eller vid lunch är nästan ett måste för att jag ska må så bra som möjligt resten utav dagen och kvällen. Vissa dagar är värre än andra skulle jag kunna säga. Ett exempel kan vara för någon dag sedan när jag stressat på morgonen och sedan snabbt iväg, och när jag sedan varvar ner så slår huvudvärken in vilket leder till illamående. Det resulterar sedan i att jag blir sängliggandes hela dagen, kräks eller slutar äta vilket i sig inte är bra för bebisen i magen och inte mig heller för den delen men detta har blivit bättre och jag kan hantera det bättre nu. Jag har även varit hos doktorn som sjukskrev mig för huvudvärken, att jag kräks osv. Vilket kändes väldigt skönt då jag inte kan jobba under min graviditet då jag mår så sjukt dåligt. Ena dagen kan jag må hur bra som helst och den andra kan vara nära dödsångest nästan pga smärtor och illamående. Jag har även smärtstillande emot smärtor..

Bebis i magen ska vara runt en linjal lång nu och rör på sig som vilde i magen. Jag har både svårt att sova och får gå på toaletten konstant då hon gärna trycker sig neråt emot blåsan. Men det går inget!
Vi skulle även till barnmorskan nu tidigare i veckan men hon blev sjuk så vi fick ställa in tiden hos henne. Självklart gör det inget då vi inte hade något speciellt att prata om utan mer bara träffas. Det vi skulle göra var att vi skulle välja sjukhus inför förlossningen. Det är nämligen så att här i Stockholm så väljer man själv sjukhus som känns bäst och förhoppningsvis så finns det plats just när jag ska föda på de sjukhus man valt. Dock är jag lite fundersam över val utav förlossning och känner mig inte nöjd med något utav alternativen som finns. Självklart har jag inte fött barn där förut men har inte heller hört något, läst eller sätt att någon riktigt kommenterat hur deras upplevelse var. Sedan är det självklart att det är olika från person till person och jag kanske älskar det medans någon annan hatar det. Jag antar att jag är glad vilket som bara jag får den hjälp jag behöver och lillan mår bra. Men min känsla säger ända att jag helst vill kunna känna mig trygg i min sitts när det väl gäller, speciellt när det är första gången och jag egentligen inte har någon aning om vad som skall komma dvs smärta eller annat. Bedövning, slempropp, vatten som går osv det kan jag men jag syftar mest på de saker som har med mig att göra så som, smärtan och hur jag ska vara. Sedan valet utav sjukhus går lite åt det som är närmast då jag känner mig tryggast med det om det skulle vara kö. Sedan en annan sak som är lite avgörande är om de har badkar eller ej på plats. Jag funderar som sagt på om jag ska föda i badkaret då jag slappnar av som mest i badet och använder mig utav ett bad nu när jag behöver lite lugn och ro utav nerver osv i kroppen.
Annars har jag haft tur med min graviditet eftersom jag både har fått se henne flera gånger och hört henne varje gång jag varit hos barnmorskan, doktorn osv. Det är något som jag tycker känns väldigt skönt att ha gjort. Min första bild på henne är från när hon var i v. 8+2 och där ser man mestadels bara en liten söt klump med huvud.

Likes

Comments

Idag går vi in i vecka 23 och lillan där inne rör sig som en tok i magen dag in och dag ut. Bebisar reagerar och hör ljud ifrån magen och ganska bra nu i denna vecka. Att lillan hör oss är inget jag tvekar på då hon blir lugn utav pappa Lukas röst och när man lätt rör på magen med handen.
Magen annars har växt på sig lite extra och innan har jag växt både på bredd och längd men nu börjar magen växa mer utåt (anser jag själv som snart inte kan se ens fötter) Saker som har blivit svårare är bl.a att raka sina ben. Jag brukar i vanliga fall luta magen på benet lite lätt och så pass nå ända längst ner till fötterna, men eftersom magen har växt är det dessvärre lite svårare att göra det och rakning utav ben blir sjukt mycket vårare! Snart får Lukas hjälpa mig stackarn..

Annars idag så klev jag upp ur sängen i relativt bra tid för att plocka undan i lägenheten, diska, fixa kuddarna i soffan och även dammsuga inför att Lukas föräldrar (blivande farmor och farfar) skulle komma på besök. Gith Lukas mamma har nämligen varit på Ullared i veckan och köpt en massa fint till vår lilla flicka och lämnade då av det här. Vi har ännu inte bestämt oss riktigt vart lillans garderob eller förvaring för kläder skall vara men igår bestämde jag mig för att rensa i lådorna under vår tv. Det är en Ikea möbel som vi har sex lådor i under tvn som just nu ser ut som att få bli lillans garderob. Dock är två av lådorna fulla av kläder och en till snart påväg att bli lika full den med. Ännu har jag och Lukas inte köpt något alls till henne förutom små saker så hon har börjat bli lite bortskämd utav nära och kära, vilket alla vi i lilla familjen tycker är väldigt bra. Dock är det mycket kläder som inför BB och hemkomst de första veckorna som behövs köpas lite mer i, dvs strl mindre än 56 och vi har inte så mycket utav det. Sedan vet man självklart inte hur stor/lång hon kommer att bli men det får visa sig helt enkelt. Men att ha några plagg hemma i alla möjliga storlekar känns tryggt att ha för mig. Bilder från farmors Ullared tripp/shopping kan komma sig att komma upp senare så att ni får se vad mycket fint hon kom med.

Mitt mående är lite upp och ner för tillfället och huvudvärk blandat med foglossning är inget att leka med.. men annars är det bättre denna vecka än förra veckan, vilket är skönt. En hemsk förkylning har pappa Lukas dragit på sig och är lite hängig så jag hoppas på att jag inte drabbas utav den också.. annars bra!!

Likes

Comments

Idag har jag spenderat dagen med min kära svärmor. Vi har haft full rulle hela dagen med massor utav roliga äventyr. Vi började dagen med att ta pendeln ner till stan för att kika på lite mammakläder och bebiskläder. Vi hittade så himla mycket fina barnkläder och jag har även hittat min kommande favoritaffär för lillan i magen.. tänk att det finns så himla mycket söta kläder till så små varelser, mycket blommigt och rosa är självklart min favorit, volanger och hårband. Jag får som emojin med hjärtögon framför mig när jag ser alla kläder. Vi tittade även på overaller då lillan kommer att komma när det är vinter och kyligt. Dock är det väldigt svårt att hitta fina (enligt mig) Jag ser helst henne i något väldigt sött men ändå inte så sjukt klumpigt då vi kommer att ha en åkpåse i vagnen när vi är ute. Att vi ska vara ute och leka i snön när hon bara är någon månad gammal är inget jag ser framför mig så något mittemellan alternativ hade jag önskat. Men som sagt, innan lillan kommer så hinner vi med mellandagsrean och förmodligen så kommer det finns något jag anser passar henne då. Håller tummarna! Efter att vi hade kollat på massor utav bebiskläder så fann vi oss in för att kolla på mammakläder. Vilket är väldigt svårt! Det finns ingen affär som säljer snygga mammakläder? Jag bor ändå i Stockholm och för mig känns det självklart att de lite större affärerna ska ha mer än tre kortärmadade tröjor att välja på och fyra olika byxor. De allra flesta säljer inte ens mammakläder och har inte heller något i större storlekar som kan passa någon som bara växer åt ett håll dvs framåt. Det finns få butiker som säljer kläder till blivande mammor men det är ett väldigt litet sortiment och männens kalsonger finns det fler utav än vad det finns i hela det sortimentet med mammakläder och då i allt ifrån trosor till tröjor. Jag har svårt att bära vad som helat och vill helst känna att jag använder mig utav lite finare kläder än mjukisbyxor och trosor som går till armhålorna eller som min sambo säger "ovanliga t-shirts" ! Byxorna är för mig obekväma, de finns inte i rätt storlek och magen kommer växa ännu mer så att välja en mindre storlek är inget val. Byxorna hänger i rumpan och tygbiten som så fint sitter på alla byxor för att underlätta bärandet utav dem är alltid mörka!! Dvs du kan aldrig bära en ljus tröja under för att allt lyser rakt igenom. Man använder kläderna under en kort period, men de där korta perioderna vill man absolut inte känna sig som en flodhäst påklädd i overall. Kläderna är svåra att matcha och har väldigt fula mönster på sig. Det känns som om min mamma värld går under....... men jag gör det bästa utav situationen och har nu snart ett helt sortiment utav Skandinaviens störta (läs största) affär och känner mig ändå inte nöjd. Det täcker inte ens en hel vecka i klädmässigt. Jag får helt enkelt använda mig utav exakt samma varannan dag och tvätta hela tiden, var och varannan dag.
Efter det så blev jag bjuden på lunch och då åt vi ute i det vackra vädret. Vädret är helt sjukt underbart här i Stockholm. Jag fick ta av mig halsduken och den tjockare jackan som jag burit i helgen och helt enkelt gå utan, vilket var super härligt.

Barnmorskan var vi hos idag också. Vi pratade lite allmänt om hur jag mår och vi fick boka in läkarbesök + att jag ska få åka och ta prover. Mitt järnvärde var lite lågt och därför ska jag även börja ta järntabletter, vilket är vanligt under en graviditet. Vi fick även höra på lillans hjärtljud och det lät så fint, perfekt. Magen var precis så stor som den bör vara och hon tyckte den såg väldigt fin ut. Vilket gör mig jätte glad att höra. Idag är jag i vecka 21+4 och på fredag går jag in i vecka 22.
Vi pratade även om kommande kurser och andra händelser som kan vara bra att gå på för oss nyblivna föräldrar. Spännande!!

Likes

Comments

Som rubriken lyder så väntar jag och min älskade sambo oss tillökning i Februari! Jag kan inte tänka på annat än vår lilla skatt, finns så mycket smått och fint att köpa och hon, ja du läste rätt!! Vi ska få en liten tjej. Hon är redan så bortskämd utav nära och kära. Vilket känns så värmandes. Vår lilla tjej är beräknad att komma den 8e februari, vilket betyder att vi har gått mer än halva tiden.

Redan nu känner jag att jag bara vill att hon ska vara här ute med oss, vill inte vara gravid längre utan bara ha henne här. Jag vet att många säger att graviditeten är en underbar känsla och något man saknar senare. Just nu känns det som att jag aldrig kommer vilja blicka tillbaka till detta. Självklart kan det ändras med tiden men anledningen eller de stora anledningarna till att jag vill få det "överstökat" är att jag har mått så fruktansvärt dåligt under hela tiden. Från en början var det allra värst då jag kräktes utav att bara kliva upp ur sängen. Lukterna från början var exkremt känsligt, speciellt lukten utav korv gjorde mig sjukt illamående.

Men korven var inte det ända jag mådde illa utav utan det var i princip allt som var i matväg som gjorde mig illamående. Jag minns speciellt då jag gick ute bland massor utav restauranger och det ska tilläggas att det även var väldigt varma sommardagar dessa dagar och att varje resturang vi gick förbi fick jag kväljningar utav. Jag älskar annars att äta ute, fika osv men denna sommar har varit ett rent helvete om man får säga så. Varje gång jag och min sambo L valde att äta ute fick jag redan vid morgonen sätta mig in i att vi ska ut, göra som ett mål med dagen att jag ska klara av att äta upp en hel måltid utan att känna att jag ska behöva kräkas upp allt. Vilket var väldigt svårt! Svårare än vad man kan tro. Men det är inte bara uteserveringar som var ett problem, det kunde vara små saker som att gå på Ica förbi brödavdelning eller varm kyckling.....eller att göra mat hemma. Under denna sommar har vi även renoverat om vårt kök i lägenheten och vi hade inte heller ett kök att laga mat i vilket resulterade i att vi fick köpa oss mat varje dag, vi fick beställa hem dvs. Vilket både blev extremt dyrt och slutade med att man saknade husmanskost.

Just nu mår jag bättre och kan äta ute, men det är dessvärre ändå då man helst inte ska ta vad som helst på menyerna. Vissa restauranger har absolut inget du kan äta som gravid. Jag är relativt noga med vad jag ska äta, speciellt om man äter ute och inte riktigt vet hur bra tillagat eller vart maten kommer ifrån är. Ett exempel var när jag och Lukas skulle fira vår årsdag och stället vi skulle äta på hade fyra förrätter, ingen utav dom kunde jag äta då det inte alls var något att rekommendera en gravid person. Vilket gjorde att jag blev väldigt ledsen (mestadels med alla dessa hormoner) men vi nöjde oss med varmrätt och efterrätt istället, vilket var synd då vi tänkte lyxa till det lite extra. Men läser man menyerna på många ställen som är "lite finare" har de inget för gravida. Men man får väl nöja sig med snabbmat som gravid i detta läge. Världen går självklart inte under men i stundens hetta känns det värre. Idag kan jag äta både korv och gå förbi restauranger. Dock mår jag dåligt till och från varje dag ändå.

En annan faktor som gör att jag tycker att just min graviditet inte är underbar är att jag får migrän. Mer eller mindre varje dag får jag så ont i mitt huvud att det slutar i att jag lutar mig över toaletten och kräks. Det slutar inte bara vid kräkningarna utan jag blir sängliggandes sådana dagar och när det är var och varannan dag är det inte så underbart. Detta är även en utav anledningarna till att jag i nuläget inte har vågat jobba då jag mår så fruktansvärt dåligt hela tiden. Och migrän är värre än vanlig huvudvärk..... Jag har dock aldrig haft migrän innan min graviditet.

Oj oj vad negativ jag blev nu... men jag älskar självklart känslan utav att min lilla flicka ligger där inne och känslan av att hon är där inne och gror väger mer än vad någon smärta någonsin skulle kunna göra. Men tanken utav att min graviditet inte är underbar är svårt att släppa, men alla är vi olika.

Jag och Lukas är iallafall väldigt glada och förväntansfulla över vår kommande lilla prinsessa. Vi var på ultraljud den 19e september, då var det andra gången och denna gång fick vi reda på att vi väntar en flicka och att hon är frisk och super sprallig i magen. Hon längtar nog ut lika mycket som vi längtar tills hon är här ute med oss. Sådan mor sådan dotter....

Likes

Comments

Solen skiner här i Stockholm och jag vaknade upp på bästa tänkbara sätt. Klockan ringde på 7.30 och jag vaknade med en arm runt om mig som höll om mig hårt. Idag är det fredag och det finns inga planer för dagen ännu. Morgonpromenaden är gjord då jag är hundvakt åt jack hela långa dagen tills husse kommer hem igen, mysigt värre har vi just nu framför lite tv tittande, te i handen och filt omkring mig. Bättre fredagsmorgon kan jag inte tänka mig.

Till frukost... (JA jag har börjat äta frukost varje dag!!!)Så åt jag melon, och mackor. Testa att köpa äppeljuice igår och eftersom jag är allergisk emot äpplen var jag från en början lagomt rädd för svullnad i mun och hals. MEN jag klarade det. Äppel kan jag dricka i dagens läge!! Tummen upp på det 👍🏽

I helgen ska vi på en massa ärenden. Vi ska bl.a. till Enköping för att fira Lukas kusins barn som fyllt år. Vi ska även iväg till Lukas mor, Giths äldre bror och hälsa på en sväng. Det bästa av allt....om vi nu hinner.... är nog att jag ska få träffa min lilla ängel!!! Lilla ice. Ice är en hund som jag tog hand om under den tiden jag och Moa bodde i lägenheten tillsammans. Hon är en liten sprallig filur, en svart dvärg pudel. Det är någon jag saknar så enormt mycket! Jag var tvungen att lämna tillbaka henne då jag började jobba långa och sena pass på jobbet. Vilket i sig gjorde att hon fick vara hemma mycket själv, och det vet vi alla som äger/tar han om hundar att man ej ska behöva vara. Vilket också är djurplågeri. Därför bestämde jag mig för att lämna tillbaka henne och jag vet också att hon har det bättre där än vad hon skulle ha haft med mig och mina arbetstider. Men bara för det betyder det inte att jag inte saknar henne. Under en kort period så vart hon en stor del utav mitt liv och det gör också att jag saknar henne något enormt. Håller tummarna att vi hinner träffa henne i helgen.. nedan ser du hur lilla ice ser ut.

Likes

Comments

Hej hallå!! Vet att jag har varit urusel på att uppdatera bloggen men som sagt, jag lever ett jävla bra liv och har inte så mycket tid till att blogga som jag hade förut. Om vi kollar bakåt i tiden så har jag hunnit med en hel del. Jag och min pojkvän Lukas har rest runt lite på mini semester. Jag har varit i Hudiksvall hos min familj och Lukas har hunnit fylla 21år.... tiden bara rinner iväg känns det som.
Iallafall så idag (tisdag) är jag bara hemma och slappar lite. Jag är ledig från jobb och det känns väldigt skönt! Det är precis vad jag behöver kan jag säga. Jag är hemma med Jack, familjen Thögersens lilla hund idag och det går helt utmärkt. Rosorna son ni ser på bilden i mitten ovan är rosor som Gith fick utav mig på alla hjärtans dag i lite efterskott då jag jobbat och även varit i Hudiksvall.

Eftersom jag nästan aldrig äter en riktig frukost så köpte jag mig en riktig frukost till idag. Rostbröd, melon, avokado hade jag också (fast det finns inte med på bild). Att börja dagen med en fin frukost, så magen blir glad!! Det gör att även jag blir glad.

Likes

Comments