Header

Idag började jag att hjälpa till i receptionen. Men det var inte så mycket där så vi gick ner till tvätten. När det var klart så gav jag en hund cartrophen injektion SC.
Sedan kom det in två NK katter. Så jag drog upp butador och dexomitor som veterinären sedan skulle ge. När dem var trötta gav jag ilägg i ögonen på båda katterna. Satte även en kanyl på ena katten och även rakade och tvättade inför kastrationen. Innan de skulle vakna gav jag de smärtstillande sedan gav jag båda anticedan. Innan så kopplade jag på dropp och efter kopplade jag lös droppet på båda.

Det kom sedan in en valp på 7 veckor som jag gick och bar på. Gav den mat och vatten. Sedan städa jag ur burar och gick ner i tvätten innan jag slutade.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

När jag kom så började vi att bada en hund för klåda. Innan den skulle gå hem jag gav jag den SC inj.
Satt kanyl på sederad katt och en mindre hund. På den sederade katten så gav jag först gegg i ögonen. Sedan började jag raka en stor knöl som den hade. Sedan tvättade jag med klorhexidin på. Sedan kom det en veterinär och stack hål i den. Då klämde jag och en annan djurvårdare ut varit i bölden.
Jag gick in till röntgen och röntgade efter patella operation.
Idag fick jag ta SC injektion framför ägare och även på hundstall.
Sen var det dags att börja stänga så jag stängde nästan alla rum, gick ner till tvätten och gjorde det sista och förberedde inför imorgon och slängde dagens sopor.
Sedan det sista jag gjorde var att ta bort kanyl på en hund som skulle hem, och ge den en SC Injektion.

Likes

Comments

På morgonen så spritade jag av medicin lådan och medicinerna. Jag la 3 kanyler idag, 1 blodprov.
Jag var inne på röntgen med en sederad hund. Röntgade efter patella operation.
Men det som tog mest tid idag var att lejonklippa tre katter.
Så idag har det varit många sederade djur så jag har dragit upp butador, dexomitor och anticedan mest hela dagen. Även kopplat på dropp på djur, tog bort dropp från kanylen.
Det sista vi gjorde var att skriva i journalen.

Likes

Comments

På morgonen började jag med att sprita av medicinerna.
Sedan blev jag avbruten för att lägga kanyl på katt. Jag fick in den i blodkärlet på första försöket. Genom kanylen tog vi blodprov eftersom katten skulle sättas på dropp senare.
Det kom senare in en hund med sår på tassen då fick jag raka, tvätta med schampo och sedan själva av och badda torrt.
Jag gick till isoleringen och började sanera efter en katt med ringorm.
De fick hem allt de hade beställt så jag kryssade i så vi hade fått allt och sedan packade jag upp det där det ska vara.
Det var en hund som blev klar på operation som vi tog blodprov på. Det gick bra men så fort jag stack honom så rock han till och skrek. Så då fick jag ta blodprovet från kanylen som satt på andra tassen istället. Det gick bättre.
Det sista jag gjorde var att sanera efter rävskabb nere på isoleringen.

Likes

Comments

Idag började jag med att göra iordning ögon rummet åt ögon specialisten. Vi gick ner till tvätten och tvättade. Det fanns tvätt som var torkat och klart som vi gick upp med till POLOP och till OP.
Sedan skulle vi och fixade tandborstar till isoleringen. (Används till för att ta bort hår på rakapparaten)
Jag fick sen lägga kanyl på en sederad katt. Dock så var den fet så det var jättesvårt.
Sen fick jag ta in patienter på rum, väga dem innan och kolla id nummer. Sedan gick jag till journalen och skrev in det.
Jag gick sen ut och rastade en hund. När jag kom tillbaka så fick jag änka katten med anticedan. Det var en annan katt som behövdes vätskas upp (SC) så det fick jag göra.
Det var en hund som låg inne som vi skulle ta blodprov så då fick jag ta det. Det gick jättebra. Sen hela eftermiddagen så städade vi hela isoleringen.

Likes

Comments

Idag var det bestämt att jag skulle vara med en annan djurvårdare uppe på sterilen. Så när jag letat upp henne så började vi med att förbereda maskiner och bord för operation. Hon visade mig sedan runt i sterilen och hur allting fungerade.
Strax efter det så vill en veterinär att vi ska lägga kanyl på hund. Så jag höll och hon stack. Men när vi rakat och spritat så inser vi att vi behöver en till som håller i. Men det gick ändå inte.
Så vi sket i det och vi gick ner till röntgen med den hunden istället. Vi tog bilder på armbågen (elbow). När vi var klara så gick vi upp till OP igen. Då bad vi en djursjukskötare prova sticka och då gick det bättre.
Sen fick jag sätta mig och steril packa instrument.
Hunden som låg inne ville ha en promenad så jag gick på en kiss runda med den.
Sen tillbaka och steril packa instrument igen. Jag fick även lära mig hur de olika diskmaskinerna fungerade och även autoklaven.
Sen var det en hund till som behövde rastas så jag rastade den också.
När jag kom in så gick vi upp och städade hela sterilen, alltså rummet.
Vi gick ner efter vi var klara och kollade om vi kunde göra något där. Men det var ingen patient bokad och ingen på akuten. Så det var helt dött. Så vi tog en av personalhundarna och tränade på tassbandage.

Likes

Comments

Idag blev jag sen till praktiken för att mitt tåg var inställt utan ersättningsbussar. Så jag kom dit vid 10.10 så då fick jag gå med en annan djurvårdare och fylla på saker på POLOP. Sedan gick vi ner till tvättstugan och tog hand om tvätten. Med den torra tvätten gick vi och lämnade på ISOL, POLOP och OP.
Därefter kom det in en katt som var arg. Vi skulle ta blodprov men det var inte det enklaste. När vi var tre stycken som gjorde det då gick det.

Det kom in en hund som ev. Hade rävskabb och dem skulle ha blodprov och den skulle rakas. Så jag höll medan hon tog blodprov, sen fick jag raka armbåge och buk. När de hade åkt så sanerade vi hela rummet och även i korridoren där de hade gått.
När vi var klara då så gick vi upp på personalmöte i en timme. När det var klart så gick vi ner på ISOL och då skulle jag ta ut kanylen från en hund. Vi städade rummet efter den patienten. Sen behövde två hundar på ISOL gå och rastas (de låg inne), båda två låg på dropp så jag tog bort droppet och gick och rastade båda en och en.

Likes

Comments

Idag så började jag med att gå direkt in på röntgen och då röntgade vi knä. Strax efter det så kom det in en hund som jag fick sätta kanyl på. Det gick bra. Kom in i blodkärlet men sedan ryckte hunden till ordentligt och hon som höll tappade greppet så det sprack. Men när det var två som höll i så rock hen inte och det gick mycket bättre.
Jag fick i uppdrag att senare under dagen gå ut med hunden jag satte kanyl på. När jag kommit in så gick jag ner till tvätten och la in torra kläder. 

Vi gick sedan och storstädade två rum. 

Det kom senare in en katt som hade urin stopp. Efter vi fått bort de som täppte för så stack veterinären in en spruta och sög ut all urin. Katten hade inte kissat på flera dagar så det var en hel del urin i urinblåsan. Jag var som en hjälpande hand för veterinären så när hon skulle spola rent med koksaltlösning så fyllde jag sprutor och hon sprutade in. Så det skulle gå snabbare.

Hunden som fick kanyl skulle jag senare raka på innerskidan av armbågen för att veterinären skulle kunna ta vätska från leden. Efter jag rakat så sederade en djursjukskötare hunden så att vi kunde ta ut ledvätska. Innan hon sederade hen så gjorde jag i ordning ett dropp.
Efter vet. Tagit ut vätskan så rullar vi hunden in på röntgen och röntgar armbågen. När allt var klart fick jag ge hen antecedan IM och ta bort hens kanyl.
De kom in ännu en hund som skulle röntgas men då skulle vi röntga buken. Först tog vi en vanlig bild sen gav vi hen kontrast och tog ännu fler bilder.
Idag har det varit mycket röntgen så nu vet jag hur allt funkar och det är jag som förbereder allt innan djuret kommer in.

Det sista jag gjorde var att ge en katt foder och skriva in det i journalen.

Likes

Comments

Det var väldigt lugnt på morgonen. Det var redan någon som hade tagit ner medicinerna men jag såg att hon glömt en korg. Så jag gick upp och hämtade den i medicin förrådet. Och jag spritade även av den. Eftersom det var så lugnt så blev det en morgon med at göra saker som behövs göras. Så vi fyllde på alla rum och vi städade rum.
Senare när vi var klara så ser vi att det kommit in en hund som ska tas blodprov på och tvätta förhud på. Så en djurvårdare tog blodprovet och jag tvättade förhuden.
Strax innan lunch gick jag ner till labbet och var där en stund. Så jag skulle få se hur det funkar. Jag var där en kort sväng så jag kollade bara. Vi kollade om det var en hund som hade fått panikreatit. Vi kollade om blodplättarna såg bra ut.
Sedan fick jag sanera efter en hund om varit nere på ISOL.

Även idag var det en röntgen patient som vi tog. Jag skriver in allting och skriver vilka värden vi använder oss av. Sen börjar vi och ta bilderna Thorax lateral Right, thorax lateral Left och VD.

Det kom senare in 2 hundar som hade gjort en liknande operation och båda kom tillbaka för att ta bort stygnen. Det var 2 stygn på varje hund och jag fick plocka bort de. Sen när de var borta fick jag ge de en SC inj.
Det var en hund som var sedernad fick jag väck upp genom att ge den en IM inj.
Sist på dagen så kom en hund in efter att ha opererats för länge sedan och den blödde ur såret. Så vi skulle raka och tvätta såret. Så jag fick göra det.
Jag har även efter varje patient skrivit journal helt själv medan djurgårdaren gör något annat och innan jag signerar så kollar hon om jag ska ta bort eller lägga till något.

Likes

Comments

Nu har första veckan gått.
Och idag så var det super lugnt hela förmiddagen. Så jag gick ner i tvättstugan och kollade hur dem gjorde där. De fanns inte så mycket att göra där. Så jag gick upp på POLOP och kollade om de var något som behövdes fyllas på och de behövdes. Sen var det en patient som kommit in på isoleringen. Så jag gick ner och tog in dem på rummet och frågade lite frågor med en sköterska. Hon tog blodprov på den innan vi gick upp och tog emot nästa patient.
Efter lunch så var det väldigt mycket att göra.
Nästa patient var en katt som vi skulle klippa klorna på och ta blodprov.
De kom in en hund som jag skulle ta men en sköterska var med. Jag började med att ta temp. på den. Sen hade jag förberett en tvätt så jag kunde tvätta skrevet.

Efter de så stod jag i receptionen med en djurvårdare. Så då fixade jag nästan allt själv. Djurvårdaren stod bara och kollade och jag frågade om de var något nytt.
Sen fick vi varor så jag hämtade en pirra så lastade jag upp allt på den och körde iväg den.

De kom in en hund som skulle ha klorna klippta så de fixade jag.
De kom in en hund som skulle ta bort stygnen. Hon skulle visa så skulle jag få ta resten. Men hunden sprattlade så jag kollade på denna gång.
Vi gick sedan ner och förberedde för avlivning.
Jag stod en stund i receptionen igen. Gick sedan in på röntgen.
Sen fick jag tre blodprovs rör i handen som jag skrev på namn, journalnummer och tid på de gröna. Jag skickade ner de på labb.

Sen var de helg!

Likes

Comments