Jag är tillbaka.
Tillfälligt. Men definitivt tillbaka.
Hyreskontrakt-berätta för alla gamla vänner-pappa är glad-tillbaka.
I lägenheten. Vår familjelägenhet som inte bara gett oss tak över huvudet men agerat stödpelare under olika faser och problem i livet.
Den renoveras. Denna gången är det min bror som ska få bo i den kära räddaren. Allt är tömt. Allt har målats vitt. Väggar och golv har tagits bort. Lägenheten har fått en helt annan atmosfär. Skalet är det enda som återstår.

Jag sitter i ena hörnet av sovrummet. Tittar ut över dammen. Det är så fridfullt här.
Davids piano spelar. Det är nära jul. Vi har varit tillsammans i ett år och bott ihop några månader. Inga pengar till möbler. Sovandes på en alldeles för liten och alldeles för hård säng placerad i mitten av ett gigantiskt rum. I ena hörnet står den stulna granen endast iklädd juleljus. Han kommer in till mig från rummet bredvid. Grabbar tag i gitarren på väg mot sängen. Lägger sig intill mig med instrumentet på magen och börjar spela en stilla låt. Vi båda stirrar hypnotiserat in i ljusen på våran första julgran och andas in alla känslor. Julen. Sambolivet. Musiken. Det fullständigt otroliga kärleken till varandra. Jag känner mig så fruktansvärt lycklig när jag tänker på hur vi ska berätta det här för våra barn om några år. Hur vi blev blixtkära. Att han är den största kärleken i mitt liv och hur vi flyttade in tillsammans berusade på kärlek, hopp och alldeles för dåligt med pengar.

Golvet i köket knakar när vinden tar ett tag om byggnaden. Jag rycker till och återkommer till verkligheten. Till skalet av de som tidigare var mitt allt. Till den vita boxen med ny atmosfär. Till en bostad som snart kommer frodas med ny kärlek.

Men även om. Min och Davids kärlek försvann för länge sen. Och även om. Allt sorgligt och hjärtskärande har hänt. Så kan jag sitta här i mörkret, i hörnet av sovrummet och titta ut över dammen samtidigt som jag lyssnar till Davids piano spela. För att minnen är det enda som varar förevigt.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

  • 14 Readers

Likes

Comments

Pappa säger åt mig att inte tänka på livsavgörande beslut när jag är helt utmattad men jag kan inte låta bli. Det har tagit över min dagliga tankeverksamhet helt och hållet. I grund och botten förstår jag inte vad mitt problem är, jag har långsiktiga mål, kortsiktiga mål, mellanmål och en orationell lust att göra precis det jag känner för för stunden. Ibland är det inte lätt att få det att gå ihop. Människor runt omkring mig stagnerar sig, trivs precis som det är och känner sig nöjda men jag blir aldrig nöjd. Jag känner mig så annorlunda, avvikande från resten av alla de som lever sina liv vid sidan om mitt.

I dimman av trötthet ligger jag under mitt täcke och tänker. Tänker mycket. Vad vill jag göra med mitt liv? Jag är inte nöjd. Ska jag bara flytta hem och erkänna nederlag. Att jag är den misslyckade personen som så många hoppas att jag är. Eller ska jag fan inte ge mig för sen jag får det jag vill ha? Orkar jag det? Jag orkar. Jag måste orka. Men vad är nästa steg?Likes

Comments

Dagen som började med ro och förväntan förvandlades till en känsloladdad storm. Efter fyra timmars sömn vaknade jag relativt pigg och glad. Mötte upp min vän och vi tog sällskap till jobbet. Under passet börjar jag se dåligt, svettas och känna lätta panikkänslor i kroppen, tog medicin men alldeles försent. Migränen var ett faktum och jag fick åka hem. Väl hemma sov jag fyra timmar till och vaknade inte upp igen för sen klockan slagit halv fem. För en gångs skull hade jag en idé på vad jag ville laga till middag, det blev rödcurry gryta med pumpa och lime blad, och den blev så oförskämt god! Under tiden jag lagade mat tänkte jag ta och lyssna på ett avsnitt av P3 dokumentär som pappa tjatat att jag måste lyssna på som handlar om personerna som omkom på Roskilde festivalen år 2000.

Helt oförberedd blev jag förfärligt tagen av hela historien. Jag hade genomgående rysningar och fick lov att pausa då och då när det blev för mycket. Huvudpersonen i dokumentären blev 20 år gammal. Han hade allt framför sig. Min vän som omkom förra året blev bara 22 år.

I slutet av dokumentären kände jag hur gråten pressade i halsgropen och tårarna letade sig upp i ögonen. Jag har inte tänkt på Martin så mycket de senaste månaderna men nu har det gått ett halv år sedan han gick bort, och konstigt nog känns det som att ju längre tiden går, ju mer verkligt blir det. Det här med att hantera en jämnårig väns hastiga bortgång är något jag fortfarande har svårt med. Vart gör man av alla skuldkänslor? Hur hanterar man känslorna som kommer när man plötsligt inser att han aldrig mer kommer få uppleva någonting? Att man aldrig mer kommer att få höra hans karakteristiska skratt? Han kommer inte att komma tillbaka, det tog stopp för honom där på motorvägen men makabert nog måste vi andra lära oss att leva med tomheten som ekar klart och får oss förlamade av sorg långt, långt efteråt.

  • 19 Readers

Likes

Comments

På väg hem igen. Längtar dock inte ett dugg.

Känns inte alls coolt när man träffar barndomsvännerna och vi glider in i samtal om bilkostnader, bygglov och fasta anställningar när jag själv ryckt tag och dragit åt livets handbroms. Stopp. Stanna. Vänta ett slag. Allas frågor. Har du träffat någon speciell? Vart bor du nu för tiden? Vad jobbar du med egentligen? Jag svarar undvikande: Nej jag har bestämt mig för att vara singel. Jo jag bor i Oslo. Och just nu jobbar jag som säljare. Jag tillägger: Allt är skitbra! Samtidigt som jag bländar dem med ett leende tills de lägger fokus på någon annan.

Jag lämnas ofta lite ledsen. Inte för att jag inte har bilkostnader, ansöker om bygglov eller har en fast tjänst, utan för att jag saknar att ha en trygghet.

Nu ska jag tillbaka till vardagen jag egentligen inte trivs i men gör det bästa utav. Vad är det egentligen att längta till?

  • 19 Readers

Likes

Comments

Stockholm. Som jag längtat efter dig.

Ju närmare tåget kommer Centralstationen känner jag mig mer och mer förväntansfull. Jag känner en känsla av lättnad över att jag utan ansträngning kan förstå vad folk säger. Att jag är på utforskad mark igen. På T-C är takten oförändrad och stationerna på väg till Medis lika nötta som innan. Götgatan, är lika smutsig och full av rödljus.

Mina vänner, jag har längtat efter att sola i er närvaro alldeles för länge. Det är så härligt att se era fina ansikten igen.

Men i tunnlarna under staden hänger negativiteten tungt i luften. Folk surar och trängs. Väggarna skvallrar om liven som passerar förbi. Stressen. Oron. Problemen. Jag ställer mig tvångsmässigt till höger i rulltrappan. Blundar en sekund när blåsten från dörrarna till ingången som öppnas och stängs fattar tag i mitt hår likt en lejonman och kastar runt det på axlarna. Drar in så mycket jag kan av stadens andedräkt och tänker "där är du ju" men jag lämnas med en känsla av förundran.

Staden jag är så löjligt kär i känns inte densamma. Kanske har jag fått smaka på en frukt mycket sötare?

  • 22 Readers

Likes

Comments

En kommentar från min lillasyster ekar i mitt huvud. "Du ser på saker och ting mer svart och vitt". Mm tänker jag. Jag gillar svartvitt. Inge fel med det.

I helgen åker jag hem. Efter ett halvt år i både Oslo och Köpenhamn så är känslan över att åka hem till pappa helt obeskrivlig. Hem till allt det som känns igen. Krama om min bästa vän, ha sleepover. Äta gott. Inte stressa. Inte ha ångest. Nu är det nära att flyget lyfter men känslan av lugn och glädje inom mig har redan infunnit sig.

Sov gott, det kommer i alla fall jag göra.

Likes

Comments

En av det bästa sakerna med mitt jobb är alla människor jag träffar.

Likes

Comments

I huvudet mitt peppar jag mig själv genom att säga "det är aldrig för sent" om och om igen; som ett mantra. Jag kämpar med att få in det i skallen och genuint tro på det själv. Jag måste annars riskerar jag att glömma bort det. Det regnar idag och jag hör att trikken åker förbi utanför fönstret och hur någon rotar runt i kollektivet bredvid. Själv koncentrerar jag mig på att andas in och ut i djupa pustar för att på något sätt lätta på ångesten. Den kom redan igår eftermiddag, klumpen i magen, gråten i hjärtat, stressen i kroppen. Jag har hela morgonen försökt läsa dikter, lyssnat på musik, kollat på en dokumentär, sådant som annars brukar hjälpa mig att känna eufori över livet och motivation till att göra något igen men idag funkar det inte.

Det känns som att det har rotat sig en rastlöshet inom mig som triggar igång min ångest. Rastlösheten växer i magen varje gång jag blir exalterad över idéer jag så desperat vill genomföra men läggs på hold när jag för tillfället inte har möjlighet att utföra dem och det fungerar som gödsel för rastlösheten. Det finns en vildvuxen urskog inom mig vid det här laget som kittlar mig i maggropen och gråter ut i vinden att de behöver se solens ljus; och det känns frustrerande. Jag är bara 23år gammal men lägger otroligt mycket press på mig själv att bli framgångsrik och framför allt; lycklig i livet. Alla i min familj är egenföretagare och har i princip alltid vetat vad de vill. Jag är bestämd men vill alldeles för mycket med alldeles för lite tålamod. Att hela tiden pusha mig själv är utmattande men jag klingar mig fast i tron om att det är värt det tillslut. Vad jag än vill göra i livet måste jag komma ihåg att det aldrig är för sent, man måste bara komma till punkten där man är redo att ge sig på utmaningen att lyckas och att aldrig sluta resa sig.

Om några timmar ska jag på spinning, förhoppningsvis svettas jag ut ångesten.

Likes

Comments

​Idag på morgonen hade tidningen Mini & Me tillsammans med Bonti en läsarträff. Jag har i samarbete med Bonti planerat eventet som var i deras butik på Norrtullsgatan. Bonti hade fixat grymma priser till alla som var med och tävlade medan Mini & Me bjöd på kakor. Tack alla som kom. 

Likes

Comments

STYLING


Jag erbjuder styling vid fotograferingar, till exempel marknadsföringsbilder, annonsbilder samt dekorationer av varor.

I mitt nätverk finns ett antal olika fotografer att tillgå.

BUTIK

Det är viktigt att skapa en upplevelse, väcka nyfikenheten och inspirera till köp hos kunden. 

Jag hjälper er att förstärka butikens image och profil samt tydliggöra butikens varumärke och koncept, allt för att öka er försäljning och lönsamhet. Jag identifierar lösningar som ommöblering eller omhängning och ser till att butiken utnyttjas på bästa sätt. 

Utefter ert behov och önskan kan ni välja en konsultation i er butik där vi löser många problem på plats, eller så kommer jag tillbaka med en mer genomgripande förändring. 

Butiksplanering – rätt vara på rätt plats
Exponering – visa varan
Tydlighet – det ska vara enkelt för kunden att se, hitta och välja att köpa varan
Kundvarv – lokalens utformning, färgsättning och möblering
Första intrycket – Skyltfönstret
Röda tråden, Uppföljning – Annons/Kampanj – Skyltfönstret – Entrén – Butiken – Avdelningen
Butikskommunikation – förstärker och förtydligar


SKYLTFÖNSTER

Skyltfönstret har mindre än 3 sekunder på sig att locka en potentiell kund in i er butik. Det är i skyltfönstret som kunden får det första intrycket och det är aktivt dygnet runt. Jag skyltar om ert fönster så att det blir säljande, inspirerar och lockar in såväl spontana som lojala kunder. Jag ser även till att ert fönster följer en röd tråd i linje med er butiksprofil så att det ska bli så tydligt som möjligt för kunden. 

MÄSSOR

Vill ni sticka ut på mässan? Alla vet hur viktigt det är att en mässmonter drar in och intresserar. 
Jag hjälper er att inreda en monter som sticker ut i mängden. Vi går igenom vad ni vill kommunicera och uppnå på mässan, sedan tar jag fram ett förslag som jag presenterar till er tillsammans med en offert.

HOMESTYLING

Vill ni öka intresset för er bostad vid försäljning? Genom homestyling finns det stora möjligheter för er som säljare av ett objekt att få fler intressenter, högre försäljningspris och snabbare köpbeslut. 
Jag hjälper er att exponera bostadens bästa sidor samt skapa ett välkomnande och personligt hem. Man vill att intressenten ska se möjligheterna och direkt falla för bostaden. 
Normalt stiger slutpriset på ett objekt med ca 15-20% efter homestyling.

INREDNING 

Jag inreder ert hem, kontor eller butik efter era behov. 
Jag besöker er och vi går tillsammans igenom lokalen och jag tar bilder. Jag försöker bilda mig en uppfattning och tar till mig av era idéer och visioner.
Därefter träffas vi och går igenom en sammanställning. Då har jag med mig inspiration såsom färgprover, tygprover, bilder och en väl genomarbetad idé. Efteråt kommer vi överens om en tidsplan, och en offert överlämnas.

Likes

Comments