View tracker

Pâte sablée (söt pajdeg, till fyra minipajer):

90 gram smör, kallt och skuret i tärningar

50 gram florsocker

1 äggula

110 gram vetemjöl

Blanda ihop smör med florsocker ordentligt.

Tillsätt äggulan och till sist nyper du ihop degen med mjölet.

Låt vila i kylskåpet i cirka två timmar innan användning.

Sätt ugnen på 200 grader.

Kavla ut degen och fodra dina pajformar och grädda i cirka 10 minuter.

Låt svalna helt.

Lemon curd:

2 ägg

1 citron, skal och saft

1 dl strösocker

25 gram smör

Vispa ihop ägg, citronsaft, citronskal och socker över vattenbad tills det tjocknar. Ta av från värmen och rör i smöret.

Låt svalna helt.

Maräng på toppen:

2 äggvitor

1,5 dl strösocker

Värm äggvitor och strösocker över vattenbad tills sockerkristallerna har smält (cirka 65 grader), vispa hela tiden.

Vispa sedan kall i din köksmaskin eller med elvisp, tar ungefär 10-15 minuter.

Fyll dina små pajskal med lemon curd, spritsa på marängen och bränn med en brännare.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Jag har fastnat helt för den norska serien Skam, någon annan här som tittar på den? Tycker den är så bra, och älskar att det oftast är ganska korta avsnitt.
Har inte bloggat på ett par dagar nu, inte gjort någonting och inte haft lusten. Aja! Ska fortsätta kolla på Skam nu så hörs vi sen🦄

Likes

Comments

View tracker

Detta är absolut den bästa frukosten om man vill ha massa av energi, bra start på dagen!
Älskar att det går att variera hur man vill med olika bär, frukter och annat gott🍓🍋

Likes

Comments

Kanske världens lättaste julgodis att sno ihop och blir så gott! För er som inte gillar mörk choklad så kan ni använda hälften ljus choklad.

200 gram mörk choklad
0,5 dl grädde
2 msk baileys
50 gram polkagrisar

Koka upp grädden och slå över chokladen, rör om. Tillsätt baileys.
Häll upp i valfri form och låt stelna, tar cirka 1-3 timmar.
Under tiden kan du krossa polkagrisarna.
När din tryffel har stelnat så kan du börja forma till bollar och sedan rulla i polkakrosset.
Underbart lätta och underbart goda! Förvaras bäst i kyl.

Likes

Comments

Nu är det redan måndag igen, veckorna går så snabbt. Idag är det en vecka till jag åker hem, längtar efter att träffa familjen, men det är ju en hel vecka kvar så jag får sysselsätta mig sålänge! Jag är en människa som skriver upp precis allt som behöver göras, även om det är en sån enkel sak som att dricka vatten (är dålig på det).

Dagens planer:
Tvätta några maskiner
Dammsuga
Handla på rusta
Förbereda middag
Träna

Dags att sätta igång med dagen, ha en bra måndag!💛

Likes

Comments

Igår blev det en tur till mall of scandinavia! Det var sån mysig julstämning där, sååå härligt. Fick ett par julklappar inhandlade vilket är skönt, stressat lite över det. Har fortfarande några att handla dock, men det löser sig!
Brukar ni handla julklappar väldigt tidigt eller är ni ute sent? Jag brukar oftast vara tidigt ute.
Hoppas ni får en lugn och skön söndag💕
(Drycken på bilden rekommenderas inte, den var så besk! Kunde inte dricka upp den..)

Likes

Comments

Besökte för första gången Pinchos för några veckor sedan, såg att det har öppnat i Kalmar så det måste jag besöka nästa gång jag åker hem. Konceptet är roligt och maten är helt okej för priset, vissa rätter var jättegoda och vissa mindre! Om ni har Pinchos nära er så borde ni prova.
Det är en apprestaurang, man beställer mat via en app och så får man ett meddelande när maten är klar att hämtas. Smidigt!
Vi beställde in allt möjligt gott, rekommenderar er att prova deras gudomliga sötpotatispommes och högrevsgryta.
🌸Ha en jättebra lördag🌸

Likes

Comments

Fantastiskt recept på hemmagjord daim, det är också en rolig ge bort-present! Jag har alltid varit ett fan av daim, men inte provat att göra egen vilket är superenkelt. Ni borde absolut testa dessa, godast blir det om man strör lite havssalt ovanpå för att bryta av det söta.

Ingredienser:

2 dl strösocker

2 dl grädde

2 dl ljus sirap

100 gram mörk eller ljus choklad

Havssalt (valfritt)


Koka ihop strösocker, sirap och grädde.
Koka på medelvärme tills det uppnår en temperatur på 130 grader.
Häll ut kolan på ett bakplåtspapper och bred ut så det blir ett tunt lager.
Skär kolan i bitar innan den hunnit stelna.
Låt stelna.
Smält choklad och pensla på kolabitarna, strö över lite havssalt. Jag förvarar mina i en burk i frysen.

Likes

Comments

Min fredag har varit väldigt slapp hittills, vaknade klockan 09.00 och startade dagen med att äta frukost och kolla den nya julkalendern som började igår. Den verkar väldigt mysig, älskar att kolla på julkalendern! Det sprids en sån julkänsla i kroppen.
Efter julkalendern så kände jag för att kolla på en film och sminka mig, idag fick det bli The Purge: Election Year. Helt okej film! Nu väntar jag på att Niklas ska komma hem, då ska jag ställa mig och laga middag. Får se vad som händer ikväll! 
Hoppas ni får en bra fredag💗

Likes

Comments

Detta var första gången jag bakade en cheesecake i ugn, har bara gjort frusen cheesecake innan. Blev positivt överraskad! Älskar den söta vaniljfyllningen tillsammans med hallontoppingen. För att göra denna cheesecake mer julig, använd pepparkakor i bottnen istället för digestivekex.

Botten:

150 gram digestivekex eller pepparkakor

75 gram smör, smält

Sätt ugnen på 200 grader.

Krossa kexen i en matberedare. Tillsätt det smälta smöret och rör om ordentligt.
Häll i en form på 15 eller 18 cm och fodra formen, inte enda upp till kanterna. Tryck till med ett glas för att packa bottnen. Grädda i ungefär 8 minuter.

Cheesecakesmet:

1 dl strösocker

0,75 dl maizena

600 gram philadelphiaost

1 tsk vaniljpulver

1,5 dl kesella eller gräddfil

3 st ägg

1 dl vispgrädde

Blanda ihop strösocker och maizena.
Tillsätt kesellan och philadelphiaosten och vispa krämigt, tillsätt vaniljen.
Tillsätt ett ägg i taget och vispa ordentligt, häll i grädden lite i taget efter.
Häll smeten i den förgräddade bottnen.
Grädda i 30 minuter, stäng av värmen och låt stå i eftervärmen i 30 minuter till.
Låt svalna i kyl 6-8 timmar.

Hallontopping:

3 dl frysta hallon

1,5 strösocker

0,75 dl vatten

Häll allt i en kastrull och koka upp. Låt koka i cirka 10 minuter.
Glöm inte att röra om så inget bränns på botten! Häll upp i en rengjord glasflaska eller en skål.
Toppa sedan din cheesecake med sylten.

Likes

Comments