View tracker

En sen god jul-hälsning från mig till er!🎅🏼 Julen har spenderats hemma med familjen med mycket paket och mys.
Hoppas ni haft en bra jul💕

Likes

Comments

Idag är det onsdag vilket innebär att Niklas kommer hit ikväll, inte setts på nio dagar! Så pappa och jag ska åka och hämta honom vid stationen. Längtar💓
Tänk att det bara är tre dagar till julafton, det bästa är verkligen att alla är samlade och har det mysigt tillsammans och äter god mat. Ska bli så mysigt!
Hoppas ni får en bra onsdag!✨

Likes

Comments

Snart är det äntligen julafton, och innan jul är det uppesittarkväll! Något jag ser fram emot mycket. Jag har förberett med tre olika sorters minipizzor, jag tog lite av allt möjligt som fanns i kylskåpet.
En pizza är med pesto och fetaost, en med tomat och mögelost och en sista med västerbottenost och vitlökssalami. Här kommer recept på både pizzadegen och tomatsåsen:

Pizzadeg (recept av Leila Lindholm):
50 gram jäst
2 tsk socker
1 tsk flingsalt
0,5 dl olivolja
3 dl ljummet vatten
7 dl vetemjöl

Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en degbunke.
Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg. Spara resten av mjölet till utbakning.
Jäs pizzadegen i bunken under bakduk i cirka 25 minuter.
Dela degen i två degar. Kavla degen tunt och stansa ut ringar, lägg på bakplåtspapper.
Lägg på valfri topping och grädda i cirka 10 minuter.

Tomatsås:
1 burk passerade tomater
1 liten gul lök
2 stora vitlöksklyftor (eller tre mindre)
1-2 msk torkad basilika
Salt & peppar

Hacka gul lök och vitlök fint, fräs sedan i en kastrull med olivolja. Löken ska inte få färg.
Häll på passerade tomater och alla kryddor. Låt koka tills tomatsåsen tjocknat och reducerat, cirka 15-20 minuter. Smaka av under tiden. Låt svalna!

Tips på pizzatopping:
Parmaskinka och ruccola
Päron och getost
Pesto och fetaost
Salami och västerbottenost
Tomat och mögelost
Soltorkade tomater och mozzarella
Kronärtskocka och lufttorkad skinka
Sparris och pecorino

Likes

Comments

​Idag kom min faster och farbror hit med sina familjer för att ge julklappar och julfika, vi brukar inte fira tillsammans på julafton så då ses vi alltid innan. Jag hade bakat lussekatter, lussebullar, brownies med kolaglasyr och kaffekolor. 
Recept på mina kaffekolor kommer inom en snar framtid, det blev väldigt lyckat! Jag experimenterade lite här hemma, ibland lyckas man och ibland inte.
​Men dagen var mysig, hoppas ni har en fortsatt bra lördag⛄

Likes

Comments

Jag älskar alla sorters pannacotta, det är så himla enkelt att slänga ihop och det blir alltid gott! Här har jag valt att göra en klassisk chokladpannacotta med en julig apelsinsallad som jag serverade med lite vispad grädde och riven choklad.

Chokladpannacotta (4 pers):

4 dl vispgrädde

2 gelatinblad

100 gram mjölkchoklad eller någon annan ljus choklad

1 msk strösocker

1,5 stora apelsiner, filead

1/2 citron

1 krm malen kardemumma (du kan tillsätta mer om du vill ha mer smak!)

1,5 dl vispad grädde

Lite riven choklad

Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten i minst fem minuter.
Koka upp grädden med sockret, dra av från värmen.
Rör ner chokladen och till sist gelatinbladet.
Häll upp i serveringsskålar och låt svalna i kyl, jag lät mina stå i kyl över natten.
Filea apelsinerna och lägg i en skål, tillsätt saft från 1/2 citron och malen kardemumma.
Servera pannacottan med lite vispad grädde, apelsinsalladen och riven choklad.

Likes

Comments

Det första jag gjorde i måndags när jag kom till Kalmar var att klippa av mitt långa slitna hår, har varit så trött på det en lång tid nu. Klippte till det själv och jag är väldigt nöjd och glad, äntligen åkte det av! Klippte av typ 20 cm. Ni vet kanske inte hur mitt hår såg ut tidigare, hittade ingen bra bild heller tyvärr! Men på bilden ser ni att det är mycket kortare i alla fall. Så skönt!✂️

Likes

Comments

Ikväll åkte jag, Pontus och Natta in till nyöppnade Pinchos i Kalmar! Som ni förstår har jag åkt hem, återvänder till Stockholm den 27:e.
Vi hade det så mysigt, behövde verkligen en kväll med vänner och skratt.
Denna gången testade jag två nya rätter, friterad halloumi och svamprisotton! Risotton blev min nya favorit, rekommenderas verkligen. Vi blev dock besvikna på väntetiden, väntade i över fyrtio minuter på maten, annars nöjda. Hoppas ni får en fin kväll💕

Likes

Comments

1. Hög musik
2. Slå in presenter, helst i kombination med punkt ett
3. Guacamole
4. Marmordekorationer
5. Att vakna tidigt och känna sig pigg
6. Gå på bio på kvällen
7. Nyklippt hår
8. Klipp på söta kattungar och hundvalpar (vem gör inte?)
9. The walking dead, någon annan här som är beroende?

Likes

Comments

Pâte sablée (söt pajdeg, till fyra minipajer):

90 gram smör, kallt och skuret i tärningar

50 gram florsocker

1 äggula

110 gram vetemjöl

Blanda ihop smör med florsocker ordentligt.

Tillsätt äggulan och till sist nyper du ihop degen med mjölet.

Låt vila i kylskåpet i cirka två timmar innan användning.

Sätt ugnen på 200 grader.

Kavla ut degen och fodra dina pajformar och grädda i cirka 10 minuter.

Låt svalna helt.

Lemon curd:

2 ägg

1 citron, skal och saft

1 dl strösocker

25 gram smör

Vispa ihop ägg, citronsaft, citronskal och socker över vattenbad tills det tjocknar. Ta av från värmen och rör i smöret.

Låt svalna helt.

Maräng på toppen:

2 äggvitor

1,5 dl strösocker

Värm äggvitor och strösocker över vattenbad tills sockerkristallerna har smält (cirka 65 grader), vispa hela tiden.

Vispa sedan kall i din köksmaskin eller med elvisp, tar ungefär 10-15 minuter.

Fyll dina små pajskal med lemon curd, spritsa på marängen och bränn med en brännare.

Likes

Comments