Header

Hallå vänner, och ovänner!
Sitter i soffan och går igenom gamla jobb-bilder när jag egentligen borde packa. Har sagt hela veckan att jag ska packa, men det har alltid varit något som kommit i vägen. Idag är det ett måste eftersom jag jobbar i morgon och på tisdag. Åker upp till Eskilstuna redan på onsdag morgon så det börjar bli ont om tid. Resväskan är uppe allafall, vilket är ett litet framsteg. Det får bli eftermiddagens problem.

Gick spontant och färgade mitt hår rött igen i veckan. Har alltid älskat rött som färg och har haft den färgen på mitt korta hår ett x antal gånger innan. Tog mig an och färgade hela efter jobbet och jag ÄLSKAR det. Dock kommer det inte bli lika fint när jag kommer hem, det får man ta då.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

  • Filed under: Vardag

Likes

Comments

Jag måste vara perfekt
Jag måste få andra att må bra
Jag måste få bra betyg
Jag måste göra bra ifrån mig på provet
Jag måste träna mig snygg
Jag måste vara bra i det jag gör
Jag måste hålla mig uppdaterad på sociala medier
Jag måste få synas och höras
Jag måste få vara bra

Ibland är dagarna värre än andra. Jag vill sträva mot det perfekta. Jag vill ha dem bästa betygen i skolan. Jag vill vara perfekt. Jag vill vara så bra som jag bara kan bli, i allting. Om jag inte gör allt detta så samlas det en inre ilska och besvikenhet inom mig. Jag vill prestera på topp varje gång i alla lägen. Gör jag inte det bra ifrån mig i en uppgift och inte får högsta betyget så känner jag att ämnet är kört. Hur ska jag nu kunna få toppbetyg om jag failade på en uppgift? Det kallas prestationsångest. Jag lider av det i perioder, och vissa gånger är det värre än andra. Det finns så många saker uppe samtidigt och jag vill prestera i allting.

Jag lovar att internet har påverkat inte bara mig, utan många andra med prestationsångest också. Att man få en press, vi måste lyckas. Om man lyckas så får man beröm. Misslyckas man så syns man inte längre, och man bara försvinner bakom allting.

Även om jag har detta så vill jag dela med mig av tips samt erfarenhet till er där ute som sitter med samma problem som mig, och även har det värre. Släpp allting under en period. Ta det lugnt och fokusera på dig själv. Det lönar sig inte i längden att prestera mer än vad kroppen kan. Det kommer sluta med att man kommer må ännu sämre än vad man gör. Kroppen har en gräns, även hjärnan. Att sitta och plugga varje kväll och må dåligt kommer bara göra att du mår sämre senare. Man kan inte alltid prestera på topp, alla har sina dalar. Ingen är perfekt, utan du är bara dig själv. Det du kan göra är att lita på dig själv, att du klarar av det. Att du inte ska må dåligt av vad du gör. Du ska inte må dåligt av att plugga, du ska inte må dåligt av att träna, du ska inte må dåligt över att lägga upp en bild på sociala medier. Man kommer inte alltid vara bäst på allting.

Men; jag vet. Det är inte enkelt. Jag vet att hur mycket man än försöker så är det inte enkelt. Man har ändå tankarna kvar att man vill prestera på topp. Du vill vara bäst i skolan, ha bäst betyg, för att du är van vid det. Men ta då och fråga dig själv, mår du bra av det? Om inte, släpp allting och fokusera på dig själv. Du är värd lycka, glädje, positivitet och allting. Gå nu ut och kriga för din glädje, för din styrka och för DIG.

Likes

Comments

Godmorgon på er!
Är ute på vägarna igen, men dock tänker jag inte tala om vart jag ska ännu. Finns anledningar till detta som jag kommer ta upp senare. Skönt med långhelg efter en småseg, turbulent vecka på jobbet. Krossade min telefon i onsdags klantig som jag är. Tvungen att åka och köpa en ny vilket jag inte direkt var ledsen över. Kameran på den nya 8an är galet bra.

Sitter nu och tittar ut på snön som ligger på marken längst landet. Lite typiskt mig då jag alltid åker iväg med högklackat!? Jag får skylla mig själv eftersom jag aldrig lär mig av mins misstag.

  • Filed under: Vardag

Likes

Comments

Jag är inte en person som tror på nyårslöften. Oftast hör och ser man folk som bryter det efter ett par dagar, eller veckor. Oftast handlar det om "Åh jag ska börja träna" eller "Åh jag ska bli mer hälsosam". Ett tag nu har jag tänkt lite extra och har känt att nyårslöften är det som jag behöver för att kunna nå mina mål detta året. Jag är fruktansvärt dålig på att hålla saker, och bryter gärna mina rutiner. Därför har jag lagt upp några stora mål i år.

💢 Jag ska bli mer hälsosam. Jag skrattar lika mycket åt detta löfte som ni. Vi alla vet att de flesta lägger av efter ett par veckor. Dock har träning varit en del av mig ett bra tag nu så det är inget nytt. Dock är jag väldigt duktig på att bryta rutiner efter ett tag och hamnar ofta i en vardag där jag blir lat, bekväm och ur motivation. Jag kan ha motivation ett par veckor, men det går upp och ner riktigt mycket. Det är väldigt jobbigt eftersom jag har mina mål att jag ska få in träning och kost som rutin och bygga mot den kropp som jag känner mig bekväm i. Frustrerande när allt bryts.

💢 Tänka på mig själv personligt och inte bara alla andra. Jag är en expert på att tänka på andra före mig själv. Det spelar ingen roll om det påverkar mig negativt, då handlar det bara om att göra mina nära glada, positiva och hjälpa dem på alla sätt och vis. Eftersom mitt mående ändras från dag till dag måste jag börja tänka på mig själv före jag lägger all energi på alla andra. Det handlar inte om att vara själviskt och egoistisk, men det får man vara ibland. Det är okej att vara självisk. Jag har tänkt att det ger både nytta till mig och till mina nära om jag lägger min energi på mig själv och kommer på fötterna för att sedan kunna lägga min energi på andra. Då blir både jag och dem glada.

💢 Våga chansa. Jag är också väldigt bra på att tänka på konsekvenser. "Om jag gör si eller så, eller säger detta; vad kommer konsekvenserna blir". Det har lett till att jag har backat mycket när det kommer till situationer, både inom vänskap, kärlek och rent av vanliga händelser. Man lever bara en gång känner jag och jag måste få säga, göra och tycka det som jag verkligen vill. Det finns alltid konsekvenser i allting, men det får man ta. Man vet inte vad allting kommer leda till om man inte gör det. Jag måste våga. Jag måste leva. Jag måste göra det som gör mig glad och inte vad min hjärna säger.


Spenderade min nyår i Köpenhamn tillsammans med tjejerna. Riktigt rolig tripp trots en extrem ångest efteråt samt total kaos på tolvslaget. Det finns idioter överallt, men att slänga in smällare och former av raketer in i en folkmassa på tusentals är inte okej. Jag har inte hört hur många som blev skadade, men folk sprang åt alla håll för att komma undan smällarna. Fick två smällare som smälldes bredvid och på mig. Skråmor på benen samt problem med öronen, men det var så mycket tur i det hela. Stannar nog hemma nästa år.

Om man bortser från det så var resan nyttig för mig på alla sätt. Jag börjar tänka och reflektera på rätt mycket saker nu som behövs för min kommande framtid. Vad borde jag gjort? Vad borde jag inte gjort? Tack till mina tjejer för en superbra resa!

Likes

Comments

Har alltid en årlig sammanfattning på året som varit. Det är rätt jobbigt att behöva ta tillbaka hjärnan och hjärta tillbaka på det som hänt, eftersom personligt, det inte varit ett bra år. Jag tänkte ta två olika sammanfattningar, en personligt och en karriärmässigt. Det är viktigt att skilja på vardagen och det personliga med karriären, annars hade jag nog direkt sagt att allting varit toppen när det faktiskt inte har varit det.


Personligt

Det har inte hänt direkt mycket i år, men ändå har det inte varit ett bra år. Startade året med en djup depression efter våldtäktsförsöket och andra händelser i livet. Klart det inte var lätt att då börja ett nytt år, tänka positivt och försöka se framåt. Inte nog med att jag inte är ett stort fan av vintern så gjorde saken inte bättre. Dock så var det en positiv tid när jag ofta åkte till Eskilstuna för att komma iväg. Min andra familj som även är mina släktingar. Tog med Ofelia upp till Stockholm för att stötta Lisa Ajax och Robin under finalen av Melodifestivalen, och ni vet väl hur det gick? Jag sprack av stolthet när Bengtsson tog hem hela. Stolt!

När väl våren kom in började den tyngsta delen som skulle förändra allt. Täta dödsfall som skulle påverka mig och hela familjen. Jag är en person som alltid bryr mig om mina nära och denna perioden var riktigt tuff. Jag var rädd, ledsen, besviken, orolig över andra i min närhet. Samtidigt att behöva sörja själv men även lägga den mesta fokusen på en annan människa som var krossad. Riktigt jobbigt. Jag klarar mig alltid men den andra personen ligger mig nära hjärtat. Hur går man vidare efter dödsfall? Vad ska man säga? Hur ska jag bete mig? Det var några tuffa månader, men jag kan säga att det var tur att det började lida mot sommar och ljusa tider.

Fyllde även 20 under sommaren, firade midsommar och nöjt av värmen. Hade några mysiga resor i Stockholm under sommaren vilket var början till en större person i mig. Stockholm är den bästa staden som finns enligt mig, och jag känner mig så hemma när jag kommer dit. Det blir ett lugn i mig, ett gladare jag och det händer något när jag är där. Hela sommaren blev hel stor resa. Var både i Stockholm, Eskilstuna, Göteborg, Linköping personligt, men även tio andra städer när det kom till Rix Fm Festival. Jag blir automatiskt gladare när jag reser. Att få uppleva nya städer, möta nya människor och att kunna vara anonym, slippa tänka och slippa möta någon som man känner. Underbart!

Hann med ett par konserter i år också utan jobb (konstigt nog) och det handlade om Coldplay, Håkan Hellström och Per Gessle. Alla tre var magiska upplevelser, men på olika sätt. Coldplay har jag ett personligt band med då det var ett par av deras låtar som gjorde att jag tog mig ur mobbning. Jag ställde mig, femton år gammal (mobbad, ensam, utfryst) på skolans scen och sjöng. (ett stort jävla finger till er alla haters, för jag gjorde det!). Håkan Hellström där emot är en magisk skribent och artist. Sättet han förmedlar texter och sprider hopp till andra är magisk. Han är en stor inspiration och hans låtar ger mig en enorm motivation till att fortsätta. Många tårar som föll under den konserten.
Per gessle var ett speciellt tillfälle eftersom det var på hemmaplan här i Halmstad. Han har något speciellt band med oss eftersom det var hemmaplan för oss alla. Alla kan hans låtar och det bästa på hela kvällen kan nog varit när Lars kungen Winnerbäck gästade och fick hela Halmstad att jubla.

När jag tänker tillbaka och skriver allt detta får det mig att inse. Detta är nog ett år med lärdom. Jag har gjort enorma misstag, varit ledsen, blivit sviken, svikit, varit glad, varit dum, blivit utnyttjad, utnyttjat och allt man kan göra. Jag har inte vetat vem jag är och vet fortfarande inte vem jag är. Det får bli en resa in emot nästa år. Hitta den jag vill vara och kunna göra allting mycket bättre än vad jag gjort detta året. Tack till alla inblandade på gott och ont.

Karriären

Eftersom jag gjorde en sammanfattning på konsertera för ett par veckor sedan så kommer detta vara kortfattat. Det har varit ett bra år karriärmässigt. Nya kollegor, nya städer och skapat enormt mycket nya kontanter. Rekordmånga städer i sommar under Rix Fm festivalen vilket gjorde mig gladare bara. Jag är nöjd med resultatet i år och känner en utveckling som går uppåt för varje konsert som går. Jag ser mycket fram emot nästa år som börjar redan under Melodifestivalen då jag har kollegor som tävlar.

Hoppas att få möta nya människor, uppleva ännu fler städer och få utvecklas ännu mer under nästa år. Jag ser fram emot Rix Fm, festivaler, resor och att få visa er vad jag brinner för. Tusen tack för allting i år. Jag har fått så mycket positivt respons till mig och det betyder otroligt mycket för mig. Jag är redo för ett nytt år, är du?

Likes

Comments

De senaste dagarna har varit ett rent helvete. Haft extrem ångest i två dagar vilket jag inte kunnat kontrollera eller ens kunnat säg varför. Riktigt jobbigt, speciellt nu i jultider när jag vill njuta och koppla av. Bättre blev det inte med stress när man skulle trängas i stan igår samt idag med resten av staden. Aldrig igen

Äntligen ligger jag i soffan och kan koppla av. Halvsover emellan alla bingo, trött som jag är. Hoppas ni får en underbart mysig uppesittarkväll!

  • Filed under: Vardag

Likes

Comments

Det är lite sjukt att det är julafton denna veckan. Det känns fortfarande som vi fastnat i oktober / november och inte kan ta oss ur den perioden. Känner ingen direkt glädje denna tiden. Vädret är kasst, man har ingen ork och det enda man gör är att jobba och sova. Visst är det mysigt med tända ljus, massa god mat och film men det finns inte mycket mer än så. Det händer inte direkt någonting och man går ständigt och väntar på att något ska ske.

Tänkte egentligen kika in och önska er en fantastisk vecka, och att ni ska göra det bästa av situationen. Vissa dagar är bättre och vissa är sämre. Det kommer bättre tider. Ta hand om er!

Likes

Comments

Firmafesten igår var väldigt lyckad. Jag brukar egentligen vara väldigt skeptiskt eftersom man hör hemska, pinsamma och fruktansvärda historier av att det alltid händer någonting under firmafester. Dock var det väldigt mysigt. Vissa känner man knappt igen utan arbetskläder, vilket är extra roligt när man möts utanför arbetet. Inte lika roligt var det att vakna upp i morse med extrem huvudvärk. Tyvärr får man tåla det om man ska hålla igång.

Gick precis och hämtade min cykel hos pappa, då jag ska upp och jobba i morgon. Tyvärr tänkte jag inte på att det skulle börja snöa när jag hade gått i fem minuter. Där gick jag i en stor pälsjacka, träningstights och tunna adidasskor. Hur typiskt är inte det mig? Full med snö gick jag där som en levande snögubbe (haha). Ska ta och göra lite mat nu och sedan ta ett varmt bad innan sängen kallar. Det är någonting som jag uppskattar extremt mycket under vintern. Att göra varm choklad eller ta ett varmt bad när det är ruggigt och kallt ute. Så mysigt.


  • Filed under: Vardag

Likes

Comments

De flesta tänker på julen som en stor riktig högtid där alla nära och kära samlas. Allting är positivt, lyckligt och man håller hårt i dem som ligger nära hjärtat. Tyvärr är julen också en extremt sorgsen och dyster högtid för fler än vad vi tror. Det sitter extremt många människor ensamma under julen där ingen kommer och hälsar på. Där ingen ringer eller önskar en god jul. Tystnaden ekar och det enda dem vill är att få ha någon där, att få känna sig betydelsefull och få dela närhet med någon.

Det hugger i mitt hjärta när jag tänker på alla dem ensamma människor under julen. Jag kan känna en ensamhet eftersom jag inte firar med en stor släkt som många andra gör, men jag har ändå min familj vid min sida. Jag har ändå människor omkring mig att fira mig, att skratta med och visa tacksamhet till. Att behöva sitta ensam och att inte ha någon nära som hör av sig eller finns där, det krossar mitt hjärta. Detta inlägg samt alla mina tankar går till DIG.

Du som sitter ensam under julen
Du som sitter och väntar på att någon ska dyka upp, men inte gör.
Du som sitter ensam och tittar på Kalle Anka
Du som sitter ensam vid köksbordet och äter julmat
Du som gråter dig till sömn varje jul
Du som inte har ett hem att gå till
Du som inte har någon familj
Du som skulle gjort att för att få känna gemenskap och kärlek.


Vi är många som tänker på er ensamma människor där ute.
Jag vill sända all min kärlek och mina tankar till er nu i jul. Ingen ska behöva sitta ensam under julen.
Jag ser julen som ett stort hopp och ljusens högtid. Därför vill jag skicka ljus till dig. Du är inte ensam. Vi står bakom dig och önskar DIG en god jul. Just DIG. Du är en fantastisk människa på alla sätt och vis och du förtjänar den lycka som du kan få. Du är underbar!

Likes

Comments