Header

Förra helgen spenderade jag i Eskilstuna samt i Stockholm tillsammans med min fina syssling Ofelia. Vi åkte upp och kikade på finalen av Melodifestivalen. Riktigt mäktig upplevelse samt lite skumt att se kollegor på scenen och tävla. Väldigt lugn men lyckad helg som jag gärna gör om igen. Dock så åker jag till Stockholm på fredag igen för en weekend. Dock blir det med Sofie denna gången och det blir bara massa mys med shopping och go mat. Hoppas att vädret blir lika bra som förra helgen.

Likes

Comments

Det har inte skett så mycket den senaste tiden. Jag har varit upptagen med jobb och träning den mesta tiden. Dock har jag hunnit med att färga håret mörkbrunt (Ischoklad) vilket jag blev väldigt nöjd med. Jag är hopplös när det kommer till hårfärger och ångrar mig var och varannan dag. Hoppas att jag ha hålla i med denna färgen ett par månader nu.

Igår bokade jag även mina biljetter till Eskilstuna. Jag åker upp om tre helger då jag och min kära syssling ska spendera någon dag i Stockholm och bara mysa. Vi ska även se genrepet på finalen i Melodifestivalen på främre parkett vilket ska bli mysigt. Även om Eskilstuna är väldigt lik Halmstad så är det något med staden som gör att jag dras dit. Riktigt mysigt.

Likes

Comments

Trots att regnet faller ner utanför fönstret har jag gått med ett leende på läpparna hela dagen. Det finns ingen speciell anledning till varför. Det finns heller ingen anledning till varför man inte ska le. Första helgen på länge som jag är helt ledig i tre dagar vilket är väl behövligt. Skönt att få vila upp sig, både från jobb och ta en dags paus från gymmet. Det har varit intensivt denna veckan med både jobb, tidiga morgnar och hårda pass på gymmet. Dock ska jag inte klaga eftersom allting känns så bra just nu.

Passa på att le du också, trots om det regnar ute. Det finns ingen anledning till att inte le. Sprid glädje med ditt vackra leende. Ha en underbar helg!

Likes

Comments

Något som jag älskar med vintern (det enda) är att man har Melodifestivalen att se fram emot varje lördag. Sitta bänkad framför tv:n eller på plats och bara njuta av lördagsmyset. Hela Sveriges fest. I år känns det lite speciellt eftersom jag har några kollegor som är med och tävlar. Riktigt roligt faktiskt eftersom det känns lite annorlunda att titta på programmet. Det finns en del som jag fotograferat under åren som tävlar i år. Därför tänkte jag dela med mig av några gobitar från årets deltagare för att ge det lite feeling.

Likes

Comments

Lördag igen, vilket innebär andra deltävlingen av Melodifestivalen. Ikväll ställer denna pinglan (Lisa Ajax) upp med en dunderhit som direkt satte sig i mitt huvud. Det är dags att rösta allt man kan så att vi får höra och se henne igen på Friends Arena. En annan som ställer upp idag är Halmstads stolthet Mariette. I veckan gick dem även ut med att hon är klar för Tall Shop Race som kommer tillbaka till stan i början av Juni. Där kommer ni få se både Mariette och mig som fotograf.

Det blir en lugn helg för mig. Klockan är ställd på 02:45 då det blir jobb för hela slanten. Goa komptimmar som man kan ta ut senare i sommar även man frågar sig själv varför man tackar jag när klockan väl ringer. Men men...

Ha en underbar helg!

Likes

Comments

Idag finns det över 6000 olika språk i världen. Vi befinner oss på olika platser, har olika bakgrunder och talar olika språk. Det finns en sak som förenar oss, det är kroppsspråket (kärleken). Även om vi alla talar olika språk från grunden så kan vi alla förstå ett kroppsspråk. Det går att kommunicera med varandra trots olika språk. Det är bara vi som är rädda och tänker på konsekvenserna. Vi tror alltid att det behövs ord för att kunna kommunicera, men det räcker med ett kroppsspråk.

Det behövs inte mer än ett leende, en kram eller en hjälpande hand för att kommunicera och visa det goda till andra. Det är någonting som alla förstår och som behövs idag. Du visar att du är en god människa samtidigt som ni kommunicerar. Med tanke på hur världen ser ut idag, behövs det mer utav det goda kroppsspråket.

Ett stort exempel på detta är den stora flyktingkrisen som ser över hela världen idag. Vi talar inte samma språk, men det betyder inte att vi inte ska göra något. Det räcker med ett leende, en kram eller en hjälpande hand för att dem ska känna trygghet, kärlek och känna sig sedda av oss. Vi möts på vägen. Vi vet inte hur det är att leva i ett land och behöva vara rädd så fort man går utanför dörren. Att behöva vara rädd för att dö varje dag eftersom man inte vet när nästa bomb ska smälla. Att mötas av vår kärlek gör deras liv. Det behövs inte ord för att vi ska kunna kommunicera. Om alla barn hittar kompisar på semestrar och kan kommunicera utan att först varandra med ord, då kan vi också precis lika bra. Sträck ut en hand, var inte rädd för konsekvenser. Agera innan du tänker.

Vi är idag rädda för konsekvenser och det är allt vi tänker på. "Om vi gör såhär, då kommer detta och detta ske". VI måste sluta och tänka innan vi agerar, utan vi måste agera och tänka efteråt. Vi är nojiga, fega och tänker bara på oss själva. Hårda ord men det är sant. Vi tänker så det knakar, men det är på alla negativa konsekvenser. Vi måste lägga av med detta. När vi en dag står där och behöver en hjälpande han, då vill vi att andra ska finnas där oavsett språk eller kultur. En liten sak för oss kan betyda enormt mycket för dem. Den där kramen eller det där leendet kan förändra ett liv.

Om vi skulle le emot en främling i Sverige idag, då hade vi tyckt personen var ett pucko eller en pedofil!? Ett leende kan faktiskt betyda mer än något annat. Det kan betyda att en person känner sig sedd igen. Man syns, man finns och man blir bemött av kärlek. Det drömmer alla om, både du och jag. Därför ska vi agera innan vi tänker. Vi måste mötas på mitten. En liten tjänst kan betyda mer än vi någonsin trott. Även om vi aldrig ler mot främlingar på stan, eller bara sitter hemma och reagerar på allting som händer måste vi börja använda kroppsspråket mer. Vi kan kommunicera trots att vi inte kan varandras språk. Det är dags att reagera och direkt agera. Du mår bättre efteråt, och personen du hjälper mår bättre. Det hjälper alla och det ger mer kärlek i världen. Citatet ge kärlek - få kärlek stämmer in så mycket. Om du gör en god tjänst, då kommer du få tillbaka detta. Det kallas karma. Det finns en god karma och en ond. Våga agera istället för att sitta hemma och tänka på alla negativa konsekvenser det finns. Det är inte konstigt att vi har blivit så rädda, lata och negativa. Våga tänka på alla positiva konsekvenser det finns för varje handling. Du kommer gå så mycket längre som person då.

Ge kärlek och du får kärlek tillbaka. Det behövs inte samma språk för att kommunicera. Gör vad du behöver göra, och gör en annan persons dag.

Likes

Comments

Hej på er1
Idag fick jag äntligen hem min nya pärla Olympus E-Pen. Riktigt snygg kamera som jag väldigt länge velat ha. I helgen fick jag ett spontant tänk och klickade hem den. Självklart kommer den följa med i jackan vart jag än åker nu, även till Göteborg och Scandinavium på lördag.

Tidigare idag gick jag hem från jobbet.. Har åkt på en rejäl förkylning med halsont och hela köret. Riktigt jobbigt är det då jag varken kan äta eller sova om nätterna. Ska vila hela kvällen och kriga mig igenom veckans sista jobbpass i morgon.
Hoppas allt är bra med er!

Likes

Comments