Header

Vardag

Måste säga ändå, att Norra är väldigt bra på att sätta alla prov precis innan höstlovet. Vi har haft kopiöst mycket att göra eller så är det jag som är ovan vid att ha så mycket prov. Sätter mig efter skolan varje dag och försöker plugga eller skriva på någon sliten uppsats som ska in. Jag skrev ett matteprov igår och franska idag så hoppas att det gick bra. Idag gick jag förbi zara efter skolan och hittade en tröja, ska försöka leta efter nya jeans imorgon. Jag har ju försökt spara lite pengar den här månaden, det går haha. Men det kan gå bättre! Så efter imorgon blir det köpstopp igen innan jag åker till Göteborg. Lääängtar.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Tankar

Varför finns läxor? Inte ingår det i alla anställningar att ta med sig jobbet hem iallafall, så varför är det en självklarhet att barn ska ta med sig skolan hem? Det som har med skola att göra bör stanna kvar på skolan, iallafall enligt mig. Det är säkert olika från skola till skola, men för mig kändes det som någon form av skolhysteri, som om att det inte räckte att man var där på plats över 6 timmar på en dag, nej nej, du ska plugga på den där förbannade kartan över Östergötlands alla små byar och bäckar också. Som om jag tycker det var en viktig allmänbildning att skapa hysteri kring idag? Nej. Jag har nog aldrig haft användning för det faktiskt, och helt ärligt är den informationen så extremt onödig för mig idag att det är en kunskap jag har förträngt.

För mig innebar det under en lång period endast ännu en till läxa jag inte skulle kunna få ett bra betyg på, för när jag kom hem hade jag inte skolan i huvudet, och jag är långt ifrån den ende.

Alla barn har olika förutsättningar! Att säga något annat är ren bullshit. För det finns såna som lilla Pelle, han är 11 år gammal, och när han kommer hem från skolan får han torka upp mammas spya, och oroa sig för om mamma har tagit en öl för mycket igen. Sen finns det såna som Sandra, när hon kommer hem är hon helt ensam, för hennes mamma lämnade familjen när hon var 4 år och pappa är kvar på jobbet, igen, så det finns ingen som kan hjälpa henne med sina läxor, och hon har fått allt annat ansvar av pappa där hemma, så hon måste se till att gå och handla och få i sig något till middag. Sen finns det Lisa, när hon kommer hem kommer hon in i ett moln av dålig och hotfull energi så hon kan inte komma ihåg vilken bäck som anslöt sig nära Göta Kanal dagen därpå när det är dags för prov – igen.

Skolan är bra som den är, men inte för alla. Barn gör vad som helst för att få vara som alla andra, man vill inte sticka ut på något sätt och man vill absolut inte att klassen ska få reda på att man har på sig en skitig tröja – igen, för att mamma hellre tog en öl igen än att ta den där tvättiden.

Förklara för mig kära Sverige, varför är det så jävla viktigt att skicka hem den där läxan? Kan inte det som har med skolan att göra, stanna på skolan?


Likes

Comments

Likes

Comments

Det började ösa ner tidigare idag så jag passade på att göra iordning en kopp te. Har börjat kolla på Riverdale också så det känns roligt att ha en ny serie att följa. Det är något med hösten, att ha tekvällar inomhus utan att känna sig tvungen att ta vara på vädret. Nu går ju ändå hela Sverige in i mörkret vilket gör det ok. Stressen läggs åt sidan. Nu är det redan en ny vecka och imorgon ska jag till Hellasgården för en orienteringsdag, min allra sista för skolan. Det känns himla bra.

Likes

Comments

Tankar

Om det är något som jag gör i princip varje dag så är det att lyssna på podcasts. Jag överdriver inte när jag säger att det blir upp till 3 gånger per dag med allt från P3 till prat om allt mellan himmel och jord. Det är nog livskvalité på mig. Sätta på någon härlig podd och göra något samtidigt. Lyssnar för det mesta påväg till skolan. Här har jag i alla fall tre podcasts som jag lyssnar på varje nytt avsnitt. Livet på läktaren har blivit en ny favorit. Det är Sanna och Maja som har pojkvänner som spelar fotboll (som yrke då). Tycker att dem verkar vara så himla härliga och det är intressant att lyssna på tjejer som levt lite längre än en själv, haha. Lite mer livsråd. Sedan lyssnar jag på Tankar med... Daniel Redgert som intervjuar offentliga personer. Gillar att det är så långa avsnitt så att det går att lyssna hela vägen in till stan. Kul för mig som får veta lite roliga personliga saker om folk. En väldigt öppen och rå podd. Forni & Hamilton är väldigt ny men jag har börjat följa den nu också. Dem två är nog allt jag vill vara. Så fina och har så mycket vettigt att dela med sig av. Inspireras så mycket av deras texter. Ger en stor eloge till alla som vågar dela med sig så pass öppet såhär. Är skönt som lyssnare att bara gå in i en bubbla och få höra andras toppar och dalar.

Likes

Comments

Vardag

...eller rättare sagt skolan. Ja hörni, längtar tills dagen då jag kan göra mitt eget schema och inte vara fast i skolrutinerna. Suck, blir så less på hela skolvardagen. Jag har ju skämtat lite smått om att jag mentalt går i trean då jag ser alla mina vänner planera studentens lyckliga dar. Skolan ligger på nu och man känner av att tvåan lever upp till förväntningarna. Nog om det. Jag har haft en otroligt fin helg än så länge. Igår gick jag ut med mina 18-åringar på Norra, vi drog till wooken och sedan vidare till Sense. Det var mer mysigt då jag avslutade kvällen ganska tidigt. Men några drinkarna gick det inte nöd på! Nu har jag nyss kommit hem från Sverige - Luxemburg med familjevänner och vilken match det bjöds på. Hur kul förresten? Jag har aldrig gått på fotboll förut då jag varit anti mot att sitta och frysa och sitta och vänta på att något ska hända. Men det här var ju världens lyckokväll. Bjuder på två kassa mobilbilder från helgen. Jag VILL verkligen bli bättre på att blogga då jag faktiskt älskar att skriva och fota. Får rycka upp mig. Puss & kram.

Likes

Comments

Vardag

Hej på er! Har inte hänt så mycket i början av veckan. Fått mina uppgifter för Engelska kursen jag ska tenta av så nu är det full fart med pluggandet till det. Är verkligen nervös för nu har jag varit i tillbaka i Sverige ett tag, men det ska nog gå prima. Åt frukost på Café Pascal i måndags som är ett utav mina favoritställen i Vasastan, värt värt värt! Svängde förbi Åhlens igår efter skolan och provade min drömkappa på Filippa K. Så snygg är den men jäklar vilket saftigt pris. Får leta vidare efter en gosig och varm höst-och vinterkappa. Idag börjar jag 13 så ska göra iordning mig nu och åka till skolan sen. Ha en bra dag och ta hand om er.

Likes

Comments

Tankar

Det är jobbigt med döden. Man lär sig att leva med ett hål i hjärtat. För vardagen fortsätter ju, hur trasig en än är inuti. Det finns så många roliga småsaker som hänt som jag vill dela med mig av till dig. Det finns så många frågor jag har till dig som jag aldrig kommer få svar på. Det finns en speciell låt som jag inte kan lyssna på för då går hjärtat i mig sönder. Jag kommer fortfarande inte ihåg vad vår senaste konversation handlade om, för din fina röst hade försvunnit när jag kom hem. Jag önskar att du fick mer tid. Tid att finnas till på min studentdag, att få sitta längst fram på mitt bröllop och bli världens bästa gammelmormor ❤ 5 månader har gått men jag minns så himla klart sista gången jag såg dig. Tiden läker ju inga sår, vi lär oss att gå vidare ändå.

Likes

Comments

Mode

Zadig & Voltaire tröja - Marc Jacobs kjol - Zaful stövlar

Likes

Comments