Header
USA

Var och såg den nya Star Wars filmen, rogue one. Vi åkte till Peoria och åt middag efter på en live-music restaurant. Jag åt världens godaste hummuswrap. Filmen var sådär, hade förväntat mig lite mer handling. Dock älskar jag Star Wars så det var härligt att se en ny film. Hade en supermysig eftermiddag. Kram.

Likes

Comments

USA

Fick hem ett par gosiga blåa UGGs idag. Dessa får hålla mina fötter varma i vinter. Det är otroligt kallt I Illinois, igår skiftade det mellan -15 till -20°C. Har aldrig varit så frusen (konstant) som jag är här.

Likes

Comments

USA

Äntligen 2017. Mina förväntningar på gårdagen var väldigt höga. Kan säga att Amerikanare vet inte riktigt hur man firar nyår, haha. Jag hade en trevlig kväll. Blev inbjuden till en väns familjefest. Vi spelade spel och pratade och det blev en bra avslutning på året. Dock var det i princip inga fyrverkerier eller hemmafester. Efter tolvslaget tog min värdsyster mig till en fest som blev pricken över i:et. Träffade även en kille som varit på utbyte i Sverige där vilket var otippat. Ser så himla mycket fram emot det här året och allt jag har kvar att uppleva på mitt utbytesår.

Likes

Comments

USA

Några julklappar från min värdfamilj. Åh vad jag är tacksam för dem. Tvålen är från min värdmammas märke A1 of a kind.

Fuzzy socks, en clutch, choklad, scarf och ett armband

Scrunchies, sminkväska, sketchbook, färgpennor och notebooks

Här är ett urval på julklappar jag fick av min värdfamilj, släkt och vänner. Jag är så himla tacksam över allt jag fått och över antalet julklappar jag fått av människor jag inte känt så länge. Fick väldigt mycket godis och halsdukar haha. Toppenbra eftersom det är kalla vintrar här i Illinois. Julafton var verkligen favorithögtiden hittills. Hade så mycket nya upplevelser och intryck.

Likes

Comments

USA

En äkta amerikansk julgran

Klädde mig i princip helsvart förutom halsduken som var en av mina julklappar, gos

Jag, Tristen, Trinity & Tegan

Nu är julafton officiellt över och det var en härlig upplevelse. Vi spenderade nästintill hela dagen hos min värdpappas föräldrar och däremellan följde jag med Lily till hennes pappa en stund. Träffade i princip hela släkten, kusiner, sysslingar, mostrar, farbröder. Listan är lång. Det bjöds även på lite härligt familjedrama haha, älskar USA. När all mat var uppäten spelade vi även boardgames. Kan sammanfatta dagen med mycket mat, nya människor och en drös julklappar. Jag kunde inte vara mer tacksam för att jag är här och fick spendera julen med dessa människor.

Likes

Comments

I USA firar ju dem julen "på riktigt" imorgon den 25:e. Så min dag har varit väldigt lugn. Jag pratade på FaceTime ett tag med min familj imorse och tårarna forsade ner för mina kinder. Herregud, har inte gråtit sådär mycket på riktigt länge haha. Det var mycket känslor på samma gång och en viss längtan efter en traditionell Svensk jul. Nu känns det bättre efter att jag har fått reflektera. Nu ska vi åka över till min värdpappas föräldrar och senare kommer min värdmammas släkt över för att öppna julklappar. Hoppas att ni alla utbytesstudenter får en magisk jul. Ta vara på dagarna och njut tillsammans med era värdfamiljer. Kram

Likes

Comments

USA

Kl. 18 igårkväll åkte jag och min värdmamma hem till Kathy, en av mina kontaktpersoner från Rotary. Hon bjöd oss och andra personer från Rotary på en middag. Åh det var så gott. Hon hade gjort "svenska" köttbullar, chili och till efterrätt åt vi jordnötsmörsskaka av något slag. Chili är förresten himla populärt här, vi äter det ungefär 3 dagar i veckan. Vi hade det så mysigt. Jag fick även julklappar av alla, blev så chockad men jättetacksam. Idag har vi varit i Peoria och senare ska vi till mina värdfarföräldrar och julbaka. Vi hörs.

Likes

Comments

USA

Innan jullovet började traskade jag ner till "The Office" och bytte några klasser till nästa termin. Jag njöt verkligen av mina dåvarande klasser då jag endast hade "riktiga" läxor i en och det var matten. Nu har jag utmanat mig själv lite och valt svårare ämnen så vi får se om jag byter ännu än gång eller om jag stannar kvar i alla. Har hört en del klagomål om vissa lärare men det ska nog gå bra. Har bytt alla förutom 3 st. Amerikansk historia, kör och study hall. Dessa är de jag valt:

Algebra ll - Skulle gissa att nivån är samma som i Sverige. Dock har jag aldrig varit bra eller intresserad av matte utan det är mest för att hålla igång kunskapen.

Creative writing - Den här klassen ser jag så mycket fram emot. Jag älskar verkligen att skriva och att få lära mig skriva ännu mer målande och bättre på engelska är guld värt.

Biology ll - Valde mest biologi för att jag känner en del personer i den klassen. Har ingen aning om vad jag ska förvänta mig mer än att jag måste lära mig alla ord på engelska. Tror att det blir kul.

Music appreciation - Samma här, har en vän som har valt denna. Har egentligen ingen aning om vad det är, tror att det är mycket musikhistoria och musikteori. Jag älskar musik och vill lära mig läsa noter så har höga förväntningar.

Likes

Comments