Header
View tracker
USA

Finns knappt några övergångsställen i småstäderna här, trottoarer är det också ont om. Alltså blir man som utbytesstudent rätt så isolerad utan körkort.

Folk är så himla öppna här vilket förvånar mig varje gång. Det är inte konstigt att ha en lång konversation med en främling. Exempelvis började en freshmen prata med mig från ingenstans när jag väntade på min värdsyster. Har också fått ett antal komplimanger i skolan för bland annat mina outfits och mitt hår. Älskar det.

Det finns snabbmat överallt. Allt från Burger King och Dairy Queen till Dunkin' Donuts. Här i Canton finns det nog mer än en handfull snabbmatställen.

Vid högtider går folk verkligen all in på dekorationer. Det är en månad kvar till julafton och vissa hus är literally sönderpyntade med massa belysning.

Förutom öppna så är folk generellt trevligare även om det är ytligt. Man håller upp dörrar, säger tack ofta och visar hänsyn till folk i samhället.

Amerika är långt efter med exempelvis jämställdhet om man jämför med Sverige. Det går att se könsnormer och sexism väldigt tydligt. Inte så konstigt eftersom det här är mitt ute på landet. Men ibland har jag svårt att förstå hur folk tänker.

Rykten sprids väldigt snabbt. I småstäderna känner alla varandra. Det gäller att vara försiktig med vad man säger samt till vem. Det är svårt att veta vem man kan lita på då folk snackar bakom ryggen på varandra rätt så ofta, haha.

Det är inte konstigt att ständigt lyfta upp varandra i olika sammanhang. Folk har inga problem med att ge komplimanger eller berömma.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker
USA

Nu när Thanksgiving är över går alla över till jul på två sekunder. Har passerat ett flertal hus sönderdekorerade, min värdfamilj satte upp alla deras juldekorationer igår medan jag shoppade. Det var som sagt Black Friday igår vilket var så roligt. Jag spenderade Black Friday med Lily's familj . Kvällen innan kom jag över, vi kollade på två julfilmer och jag somnade i vardagsrummet med mina värdsyskon. Dagen efter gick vi upp rätt så tidigt och åkte till Peoria för en heldag med shopping och mat. Hade förväntat mig storbråk och kaos i affärer men det var faktiskt helt okej. Mycket människor men lugn miljö. Jag hittade inte så mycket, fick med mig ett par bootcut jeans och en ljusslinga till mitt nya rum hos The Scalf Family. Hittade även en julklapp till min nuvarande värdfamilj.

Likes

Comments

View tracker
USA

Idag var det Thanksgiving Day. Jag är så himla tacksam att jag fick möjligheten att åka på ett utbytesår. Jag är tacksam för alla människor jag lärt känna här och jag är så tacksam för familj och vänner hemma i Sverige som jag tänker på varje dag.

Kan beskriva hela dagen med ett ord: mat. Herregud vad mycket nytt jag åt idag, allt var så amerikanskt och supermysigt. Vi åkte en bit out of town till min värdpappas släkt. Vi åt, spelade kort och kollade på den amerikanska fotbollsmatchen som ägde rum idag. Favoritmaten var helt klart pecanpie, så gott! Om en timme ska jag hem till min andra värdfamilj för att inatt är det dags för Black Friday Shopping. Ska bli kul att uppleva det och se om det är totalt kaos överallt, haha. Kram.

Likes

Comments

USA

Min absoluta favoritrestaurang finns bara i USA. Världens bästa ställe, utan tvekan.

Likes

Comments

USA

I Söndags åkte jag med min värdfamilj upp till Chicago. Äntligen, som jag väntat. Vi stannade över natten och hann med en hel del. Vi besökte "The bean" och The Field Museum. Åt även massa god mat. Har aldrig varit där förut och förälskade mig totalt i staden. Skulle verkligen kunna tänka mig att bo där några månader i framtiden. Så himla fin stad, nedräkningen har börjat till nästa resa.

Likes

Comments

USA

Tisdag - Cheer Practice, åka till Wahlgreens

Onsdag - Thanksgiving Break. Rotary möte & Cheer (första gången) basketball game

Torsdag - Thanksgiving

Fredag - Cheer

Lördag - Cheer & Reindeer farm

Söndag - Läxor & Skypea med familjen

Likes

Comments

USA

Ny vecka på mitt utbytesår och imorgon har jag varit här i exakt 3 månader. På ett sätt känns det som att jag kom hit för 3 dagar sen. Nu är det "bara" 6 månader kvar. Jag har inte haft världens bästa dagar på senaste tiden. Närmare bestämt har jag känt mig nere, halvt sjuk och ensam. Inte bästa kombinationen tillsammans med en hel del hemlängtan. Jag ska försöka ta mig igenom måndagen och kanske gå en promenad när dagen är slut.

I lördags hade skolan en årlig "fall play" jag åkte dit med några vänner och såg den. Jag tyckte den var hur bra som helst! Igår hade vi också (som varje söndag) rehersal med Madrigals, är så glad att jag vågade mig på det även om min memorisation inte är på topp och min erfarenhet ligger på noll. Det är sådant tiden är till för här, att pröva allt man aldrig annars skulle gjort.

Likes

Comments