Header

Igår hade min värdmamma en grand opening i hennes nyöppnade butik i Canton. Jag gick dit och köpte en mason jar och en badbomb. Det var supertrevligt, några personer som marknadsförde sina företag och massa mat. Jag går inte dit så ofta då jag vanligtvis slocknar efter skolan men ska försöka gå dit oftare då jag flyttar snart och inte kommer umgås med min värdfamilj 24/7. Det var aldrig planerat för mig att flytta till en tredje värdfamilj men försöker vara positiv och glad över att uppleva ännu en ny familj. Förhoppningsvis kommer allt bli bra.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Innan jag åkte till USA fick jag höra gång på gång "du kommer få hemlängtan. det kommer att komma". Hemmagrisen som jag alltid varit, lyssnade jag med elefantöron när någon pratade om hemlängtan, jag var helt dundersäker på att det skulle träffa mig flera gånger om under mitt utbytesår. Förvånansvärt har jag klarat mig hyfsat bra hittills. Allt tack vare rätt inställning.

Men ibland mår jag inte så bra, ibland får jag hemlängtan. Tänker på mitt hem, doften, bekvämligheten, friheten. Tänker på alla mina fina vänner, dom jag alltid har så kul med, kan prata om allt med, de som känner mig från grund och botten och som jag känner lika bra, vänner jag vet inte är falska och personer jag kan lita på fullt ut. Tänker på min familj, alla vardagssituationer, allt kul vi hittar på, bara att sitta ner och prata, umgås med de människor jag älskar så och som har varit vid min sida sedan dag ett. Tänker på Axel, min pojkvän, som är den absolut finaste människan jag någonsin träffat. Långdistans må vara tufft, men det är värt precis allt, utan en sekunds tvekan.

Har faktiskt insett precis när hemlängtan träffar mig. Det är när något går snett här; när jag känt att jag inte har några kompisar som bryr sig, när jag är uttråkad och känner mig låst, om något händer i värdfamiljen eller om någon här beter sig taskigt mot mig. Då börjar jag jämföra situationen här med hemma och inser att det antingen inte skulle hända om jag var hemma eller åtminstone att det hade varit betydligt enklare att tackla det om jag vare hemma med alla mina nära och kära runt omkring mig. Har även känt att jag är oerhört sårbar när jag har hemlängtan. Om något litet oviktigt går snett, som att jag inte förstår en fråga på ett prov, blir jag superstressad och nästan känner hur tårar tränger fram. Har dock aldrig börjat gråta när något sånt händer för det hade ju varit lite småpinsamt, men grejen är att det är inte frågan på provet som i huvudsak får mig att känna så, det är allt annat som pågår i huvudet samtidigt. Dom som känner mig vet att jag inte är den som viker ner mig för småsaker.

Nu till den där inställningen jag nämnde i början. Man får försöka tänka att det är detta man växer av. Har sagt der förr och säger det igen: att lösa problem på egen hand ett världshav hemifrån må vara 100 gånger jobbigare, men det gör dig 100 gånger starkare. Dessutom, detta är bara 10 månader av mitt liv, det är upp till mig om jag vill haka upp mig på de saker som går snett, eller om jag vill borsta av det och göra det bästa av situationen. Allt blir ju vad man gör det till, inte sant?

Så framtida utbytesstudenter. När något jobbigt händer, när en drös av småsaker händer. Andas, och gå vidare.

Taget från http://nouw.com/explorellen

Likes

Comments

I fredags åkte jag på min sista helg med mina utbytisar. Det känns så sjukt att vi inte kommer vara tillsammans allihopa förens om några år om ens det. Några av dem har jag kommit så nära, känns som min egna lilla familj från världens alla hörn. Min fina utbytesfamilj.

Likes

Comments

Thursday - Play Rehearsal. Work on my "exchange scrapbook"

Friday - Rotary weekend begins, going to Katie's house.

Saturday - Rotary weekend & going to the Y. Watch cheer-tryouts (?)

Sunday - Homework day, buy Prom stuff

Likes

Comments

Samples jag fick med mig hem II Såhär grått & trist ser det ut nu


Slutet på min vecka avslutades med världens mest välbehövliga ansiktsbehandling. Känner mig så himla avslappnad nu, så nu kan en ny vecka börja. Har inte gjort något speciellt idag, städat och skypeat med nära och kära. Har inte så mycket planerat för nästa vecka förutom att hjälpa till med musikalen. Vi hörs!

Likes

Comments

I slutet februari hade CHS Senior Night vilket är den sista basketmatchen för säsongen. Då hyllas Seniors från Basketen, Cheerleading och Dance-team. Det var något av det roligaste jag upplevt i hela mitt liv. Jag fick gå ut på planen och från andra sidan kom min värdmamma, vi stod i mitten och blev fotade. Kände mig som en riktig kändis haha. Folk applåderade och skrek. Detta var också min sista Cheerleading kväll. Är verkligen så glad att jag tog mod till mig och började, det var det mest amerikanska jag har varit med om under mitt utbytesår. Har haft så fantastiskt kul med mina fina vänner i squadet som jag aldrig kommer glömma.

Likes

Comments

Här har det stått tomt ett tag, tyvärr. Jag har haft en rätt så lång nedförsbacke i USA. Har egentligen ingen saklig anledning utan jag känner mig bara trött och ensam. Det har tagit tid för mig att bli en del av min amerikanska familj när dem är ganska tillbakadragna (inte så varma) och vill ge mig mitt personliga "space" vilket gör att jag ofta är lite för mig själv i vårt stora hus. Jag har även hela tiden haft det svårt att leva i nuet eftersom min vardag är helt annorlunda här än hemma. Jag har vänner här som jag kan ringa om jag vill umgås med någon. Men samtidigt är det frustrerande att vara beroende av alla andra när tonåringarna tar sina bilar överallt. För att göra en lång historia kort kan det vara emotionellt jobbigt och påfrestande att bo i en småstad omringad av, ja i princip bara gräs och träd. Inga tåg eller bussar som går in till någon storstad som jag är van vid i Sverige.

Det blir bättre med tiden dock. Jag försöker ta varje dag som den kommer. Just nu hjälper jag till med musikalen i skolan vilket får mig att tänka på annat. I April åker jag till Hawaii som jag dagligen tänker på. Nästa helg får jag äntligen träffa min underbara utbytesfamilj som består av utbytesstudenter och blivande. utbytisar. Det var allt för stunden. Kram

Likes

Comments

Clearwater beach

Downtown Winter Garden

Ron Jon surf shop

Disneyworld

Likes

Comments