View tracker
HÄSTAR

Eftersom jag är hästtjej så har ju jag min klassiska fredagkväll. Förr var det spendera tid i stallet vilket fortfarande händer ibland en fredagkväll inte lika länge på kvällarna mer än ta in, mata hästar och byta täcken och eventuellt borsta bort lera och så. Men idag fick Otto åka till mormor några timmar för att jag skulle ta med min unga häst till hovslagaren och kände att det inte hade blivit så bra med trött barn och häst som kanske inte vill gå in i transporten.
Men som sagt sitter här och kollar på när min nya stjärna får nya dojjor. Annars idag så vaknade jag av att Otto kom uppkrypandes i sängen och sa mamma, vi hade lit morgonmys innan han skulle till dagmamma. Så undertonen han va där passade jag på fixa stallet och rida både jilka och ville. Tror båda blev väldigt nöjda. Nu var det ju ett tag sen som jag red på båda så va skönt för mig med att komma upp i sadeln. Jilka var stel och trälig men släppte i slutet, ville kunde svängas bättre så det var framsteg och bara väldigt kul rida honom. Nu är det dax att dra igång ordentligt! Måste få fart på honom så han kommer framåt i utbildningen. Tanken är att skaffa ridhuskort nu med så de kommer hjälpa på traven.
Nej nu är han snart klar så ska lägga fokus på ville och va social med Andreas och hovslagaren.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker
ALLMÄNT

Hej på er!

Dagen började med lite stallmys och sedan lite bus, det har inte varit så mycket förrän framåt lunch då vi åte till vidingsjö motionscenter och gick spåret på 5 km. Riktigt skönt att komma ut och röra på sig idag igen. Gick ju spåret efter jag hade lämnat Otto hos dagmamma och det kändes i låren idag. Har ju haft en månads uppehåll från träning så nu jäklar kör vi igång igen! Men skönt komma ut röra på sig och veta att man verkligen går de där 5 km. Efter det blev det en tur till min mamma föra att äta lunch och dricka glögg. Riktigt mysigt, har ju börjat lyssna lite på julmusik nu när det är efter min födelsedag och november.

Nu är det inte så mycket som händer, ska lägga Otto för att sen se på film och ta det lite lugnt fram till 22 tiden då det är dax för hästarna att gå in. Blir inte så mycket mer än film, mysa i soffan och kanske kanske dricka glögg. Ta in hästar och sedan sova. Imorgon ska jag försöka hinna med stallet på morgonen, ta en promenad och handla och göra iordning för söndagsmiddag. Ja, vi i vår familj har infört söndagsmiddag för att alla ska äta tillsammans en dag i veckan. Det är riktigt trevligt faktisk.

Nej nu blir det natta min underbara lilla vilde. Hoppas ni alla haft en bra dag och får en fortsatt trevlig kväll.

Likes

Comments

View tracker
ELLIOTT "OTTO", ALLMÄNT

Imorse tog jag med Otto på en promenad när vi släppt ut hästarna. Han fick passa på att hå lite själv och leka lite i snön. Att en sån liten person kan göra en så glad och lycklig!

Efter promenaden gjorde vi ett försök till att harva ridbanan men det gick lite sådär, hade frusit rätt ordentligt.. ha ha... efter de var det bara äta mellis och fixa ordning för att åka till dagmamma. Och när jag lämnat av Otto så åkte jag och mötte upp min mamma på ikano. Fick bli en eftermiddag med min mor med lite shopping och fika. Alltid lika trevligt!

Nu väntar jag tappert på att klockan ska gå så jag får hämta hem min lilla skatt! Hoppas ni alla haft en riktigt bra dag!

Likes

Comments

ALLMÄNT

Hej på er!

Mitt namn är Amanda, jag är 22 år gammal och bor på en hästgård utanför Linköping. Jag och min son Elliott "Otto" hyr huset av min pappa. Förutom oss är det mina 3 hästar Jilka, Ville och Bollen, Vår bullmastiff Sonja, kaningen Smirre och alla våra höns. Jag har även en kompis häst "Pizzan" som sällskapshäst så det är alltså totalt 4 hästar som bor här.

Otto är född Juli 2015 så han är det fullfart på så den mesta tiden går till honom, jag håller för tillfället på att komma igång med hästarna men det går väldigt väldigt segt och är lite svårt att få allt att gå ihop samtidigt som jag nu har bestämt mig för att ta tag och börja plugga igen så ska söka in nu i veckan till att börja plugga i januari så håll alla tummar och tår att jag kommer in!

Förutom min fantastiska son, hästarna och ja livet på gården så gillar jag träna, fotografera och försöker även klämma in träffa vänner.

Det var en liten kort presentation. Ni kommer få lära känna mig mer genom att läsa bloggen om mina tankar och idéer har ni några frågor kan ni lämna en kommentar eller skicka ett mail.

Otto leker i sandlådan.

Jilka

Ville

Bollen, jag och Otto

Sonja

Likes

Comments