Kära bröder.

Jag  tänkte ge upp, kasta in handduken, eller vad du nu vill kalla det.

Det tänkte jag verkligen.


Men  sedan kom jag och tänka på er, och jag började gråta.

Inte utav sorgsenhet, utan snarare glädje.

För jag hade äntligen hittat en anledning att fortsätta leva; en anledning till att  fortsätta kämpa emot mina oändliga demoner.

Ni var Ni ÄR min anledning till att vakna varje morgon, och ni är anledningen  till att jag aldrig tänker ge upp igen.

Ni är de enda människorna jag någonsin kommer älska ovillkorligt. För alltid.


Det  komiska, eller sorgsna (beroende på hur man ser på situationen), är att när ni  föddes var min främsta avsikt att vara era egna, personliga, skyddsängel.

Dock  visade det sig senare att ni var mina.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments


Att skriva en blogg kan vara extremt avslöjande.

Om bloggaren själv vill det.

För som bloggare kan man själv välja hur personlig man vill vara med sina inlägg och sin profil.

Man kan avslöja allt eller ingenting alls.


Och jag önskar så att jag kunde vara en utav de som klarar av att skriva om sin vardag.

Men det går inte, jag får liksom inte ner orden på ett någorlunda intressant sätt.

Hur jag nu ens skulle kunna försöka översätta min trista vardag till intressanta och spännande ord är ju komiskt bara det. Men det känns som om det hade underlättat så mycket för mig själv om jag bara kunde skriva ner en massa opersonliga och ointressanta saker och ändå underhållit människor. Då hade jag ju sluppit den pressande känslan av att lägga ut nya saker, nya tankar, och nya känslor konstant.

Det är konstigt, för det är ingen som har bett mig skriva, men ändå känner jag en sådan press över att lägga ut intressanta, och originella inlägg.


Jag kan känna att jag avslöjar så mycket, men samtidigt så lite med mina inlägg.

För jag skriver ner mina djupaste och personligaste tankar, samtidigt som jag försöker att aldrig avslöja namn på de inblandade.

Och jag tror att det är mitt egna lilla skydd.

För om jag skriver ner det jag själv tycker, tänker och känner borde ingen få säga åt mig att jag har fel, tycker fel, eller har uppfattat någonting fel.

Och om någon tar illa vid sig över någonting jag skriver är det väl ändå inte mitt fel? Eller?


Likes

Comments

 

En olycka sker.

Olyckan är ingens fel.

Eller kanske allas fel.

Men vilka är vi att avgöra det egentligen?


Någon du älskar mister nästan livet.

Allt du någonsin trott ha vetat om livets mening ochbetydelse krossas, utplånas, exploderar, förstörs, och förintas.

För alltid.


En olycka sker.

Du förlorar din handlingsförmåga.

Mister förmågan att tala.

Och du orkar inte längre stå upp på dina egna ben.


Någon du älskar mister nästan livet.

Du klandrar dig själv.

För olyckan.

För att inte kunnat hjälpa till mer under den värsta tiden.


En olycka sker.

Du har hanterat mycket saker under livet.

Men inget så betydelsefullt som detta.

De närmsta berörda pratar ut om det.

Du stänger allt inne, och försöker förtränga tankarna.


Någon du älskar mister nästan livet.

Han klarar sig.

Men alla inblandade är för alltid ärrade djupt in i själen.


Likes

Comments

Om du väljer att sluta bry dig om mig och mitt välmående, så gör det mig ingenting.

Jag har ju faktiskt aldrig bett dig att bry dig, och jag kommer aldrig någonsin tvinga dig att göra det heller; för i slutändan är det helt upp till dig vad du vill ha för relation med mig.

Jag har bett dig vara min vän, och det är det ända jag någonsin kommer be dig om. Men om du nu väljer att ta den vädjan som att jag behöver dig att prata ut till, så tar du ändå ganska fel.

En vän för mig är inte någon som alltid bryr sig om hur jag mår hela tiden, eller någon som låter mig prata ut om hur jag känner mig, och varför. Utan en vän för mig är någon som alltid finns där för en, och bara är där liksom. En vän är någon man kan vara med och glömma alla de där dåliga tankarna och känslorna. En vän är någon man känner sig trygg med och någon som man aldrig ska ta för givet.

Kanske tog jag dig för givet, eller kanske var det så att jag pratade för mycket om mitt välmående, eller kanske var det för lite jag pratade om det.

Men tänk på att om jag pratar mycket med dig om hur jag mår, är det ingen vädjan om hjälp eller stöd jag ber om, utan det är ett tecken på att jag litar på dig, och att jag bryr mig om vad du har för åsikter om saker och ting. Jag tror alltså inte att du är min terapeut och jag kräver egentligen ingenting ifrån dig. Du behöver inte ens bry dig om vad jag säger, om du inte känner för det.

Om jag inte pratar ut mycket med dig om mitt välmående så är det INTE för att jag inte värderar dina åsikter och tankar, och det är INTE för att jag inte litar på dig. Utan det är för att vår vänskap betyder mer för mig än vad chansen att tala ut om alla mina problem gör. Jag försöker inte nervärdera dig på något sätt utan tänker snarare på att vår vänskap ska hålla, trots att jag inte alltid mår bra.

Jag har månganog i min närhet som låtsas att de bryr sig redan, så för allas skull är det ju bättre om du bara är ärlig och säger som det är; att du inte orkar bry dig. Och jag säger det igen; om du väljer att sluta bry dig om hur jag mår, så är det okej.

Det tog mig flera år att själv lära mig att bry mig om mitt egna välmående, och att faktiskt prioritera mig själv för att må bra, så jag behöver inte fler som försöker sitt bästa för min skull, bara för att bli besvikna på mig tillslut. Vi kan ju försöka vara vänner ändå.


Likes

Comments


Vem är jag?

En ganska känslokall, pessimistisk, nedstämd, och stressad människa med en del psykopatiska drag. Jag är också en perfektionist och någon som funderar mycket på livets mening.


Jag älskar att vara ensam, men kräver uppmärksamhet.

Jag älskar att vara ensam, men hatar att känna mig utanför.


Vem är jag?

En ganska känslosam, optimistisk, glad, och lugn människa med uppochner dagar. Jag är också ganska lat och gillar att ta dagen som den kommer ibland.


Jag älskar att göra saker, men kräver att få göra det på mitt sätt.

Jag älskar att göra saker, men hatar att känna mig pressad.


Frågan är inte vem jag är, utan vad jag är; och svaret är en paradox.

En paradox är något som är motsägelsefullt eller verkar orimligt. Ett annat ord för paradox är motsats, och jag antar att det är det jag försöker säga att jag är. Jag är en motsats till mig själv.


Likes

Comments

Okej, så jag vet att jag inte brukar göra inlägg om min vardag, men nu är jag så jävla lycklig så jag bara måste.

Onsdagen den 24 Februari fick jag samtalet jag väntat på i vad som kändes som en evighet, samtalet som berättade för mig om jag kunde byta till Plusgymnasiet i Uddevalla. Kvinnan som ringde mig (SyO i Uddevalla) berättade för mig vad hon tänkt på angående hur vi ska göra med alla kurser jag har missat under min tid i Göteborg, och jag var med på att göra allt som behövdes till 200% ,  så länge jag inte behövde börja om ettan. 

Den ända frågan jag verkligen ville ha svar på var NÄR jag kunde börja, och hon sa till mig att jag var välkommen den kommande måndagen (Måndagen den 29 Februari) och ni inser verkligen inte hur jävla lycklig jag blev över att höra att jag kunde byta så fort. 

Nu hade jag liksom gått där i Göteborg med ångest över att gå till skolan sedan fucking November och nu äntligen har jag gjort någonting åt det. Visst det SUGER att pendla varje morgon, men jag ser det på den positiva sidan; jag ser mina kompisar ​varje dag​. 

Idag har jag gått hela fem dagar i nya skolan, och jag mår så bra, jag är verkligen så lycklig över detta valet. Jag ska väl vara ärlig och säga att jag ändå missar Göteborg, och mina kära, kära släktingar som var snälla nog att låta mig bo hos dom under min studietid där. Jag som ändå har flyttat 18-19 gånger under mitt liv har nog aldrig haft sådan ångest över att packa ihop mina saker och lämna ett hem. 

Jag frågade några människor om den här senaste flytten verkligen kunde räknas som en flytt och några sade att det inte gjorde det eftersom jag inte hade kallat hemmet i Göteborg för hemma, men sanningen är att jag gjorde det från stunden jag flyttade dit, till stunden jag lämnade tillbaka nyckeln, för att för mig var det mitt hem. Jag hade tre hem under en tid; ​Hemma hos pappa, Hemma hos mamma, ​och ​Hemma i Göteborg​. Så frågan är fortfarande; Räknas detta verkligen som en flytt? Och om det är upp till mig så är det ett sorgsamt ja. 

Jag har en del uppgifter att göra här i Uddevalla, men än så länge har jag kontroll över allting. Idag fick jag äntligen min nya Macbook Air från skolan så nu kan jag verkligen komma igång och skriva på mina uppsatser som ska in inom de närmsta veckorna om jag får som jag vill. Jag har under denna veckan skrivit i mitt vackra anteckningsblock under alla lektioner för att inte missa något bara för att jag inte hade någon dator under tiden, så nu behöver jag nästan bara tyda mina anteckningar och skriva dom i separata dokument så är jag ikapp inom kort ;) 


Likes

Comments

Är att jag har gjort fel val i livet. Missförstå mig inte, jag älskar livet, men jag är ändå rädd att jag har gjort fel val. Jag är rädd att jag valt fel skola, fel linje. Jag älskar att bo här i Göteborg, och jag älskar allt stöd som jag får från alla människor i min närhet. Men när jag får ångest över att gå till skolan vissa dagar, och paniken sköljer över mig för att jag känner mig så ensam ibland, så känns det så fel att gå kvar.

Nu finns det antagligen ingen chans att byta till något jag verkligen vill läsa, men hade jag kunnat gå tillbaka till när jag valde i början av förra året, hade jag troligtvis valt helt annorlunda. Det låter som att allt är jätte dåligt när jag skriver som jag gör, men sanningen är att jag älskar min skola, min klass, och mina vänner här i Göteborg, men jag gör det inte tillräckligt. Inte tillräckligt mycket för att välja detta igen om jag hade haft chansen att byta. Tror jag.


Nu tänker du väl något i stil med "Om du har kompisar i Göteborg, varför känner du dig ensam?" och den tanken förstår jag, för den har jag också fått ett X antal gånger, och för några veckor sedan kom jag på ett svar:

Jag har svårt att öppna mig för människor, i alla fall helhjärtat, utan några tvivel liksom. För jag har svårt att lita på folk, och jag har verkligen extremt svårt att börja prata med nya människor. Jag tror det tog mig ungefär en hel vecka för mig att börja prata riktiga konversationer med mina klasskompisar, och då ska vi inte snacka om hur jobbigt det var att faktiskt känna mig bekväm nog för att kunna prata om mig själv, inte bara vädret, eller skolrelaterade grejer.

Så en liten sidenote; om vi precis har träffats och jag är helt öppen, eller pratar ordentliga meningar överlag med dig så är du jävligt speciell, för det är sällan det händer.

Likes

Comments

Må bättre

Okej, så 2015 har varit ett av de värsta åren i mitt liv, men samtidigt ett utav de bästa. Jag har haft riktiga skitdagar, men också riktigt grymma dagar. Och att skriva att jag ska må bättre får det att låta som om jag inte mår bra just nu, vilket är så fel då jag mår så sjukt bra i denna stund. Hela Januari har varit som en dröm och jag vill inte vakna upp från den. Därför är inte mitt mål bara att fortsätta må bra, utan att må bättre då jag tror att det faktiskt går nu.


Träna mer

Detta mål innebär inte att jag ska börja träna 24/7 , utan snarare att jag ska komma ut ur den bubbla som jag har skapat mig de senaste åren. Det är en evig cirkel den där bubblan, jag åker hem direkt från skolan och väl hemma sätter jag mig framför min TV, eller dator och fastnar oftast där fram tills det att jag ska sova. Med detta mål får jag därför en motivation till att börja röra mig mer. Jag har därför skaffat mig ett gymkort så att jag faktiskt kan gå och gymma när jag inte har någonting annat för mig.


Äta nyttigare

Varje år det senaste har jag sagt att jag ska sluta med både det ena och det andra, men inte en ända gång har jag faktiskt hållit detta. Därför har jag detta år bestämt mig för att inte sluta med något helt och hållet, utan bara sätta regler och gränser för vad jag trycker i mig. Jag har nämligen under en väldigt lång tid tyckt att jag äter ganska onyttigt och jag tror verkligen på att jag kan äta bättre (Nyttigare)om jag försökte, men jag vet samtidigt att jag skulle haft extremt svårt att sluta med saker som chips, eller typ kakor, och genom att sätta upp egna regler/gränser för vad jag äter kommer det bli enklare att hålla vad jag säger detta året.


Tänka på min ekonomi

Anledningen till detta mål är det faktum att jag lägger så sjukt mycket pengar på onödiga saker; mat, kläder, böcker, filmer, och mer mat. Detta året har jag därför bestämt mig för att dra ner på slösandet och hålla ordentlig koll på vad jag lägger mina pengar på. Detta mål kommer även hjälpa mig med målet om att äta nyttigare då jag bestämt mig för att jag inte längre får köpa t.ex. godis eller chips själv då mycket av mina pengar ofta går åt sådana saker.


Tänka på miljön

Jag har länge funderat på vad jag kan göra för att världen ska må bättre, och när det enda jag kunde komma på var att själv bli känd för att få min röst hörd, blev jag lite ledsen. Varför måste man vara känd för att få sin röst hörd?? Jag kom senare på att man även kan skänka pengar, men vart fan skulle jag få tillräckligt mycket pengar för att förändra världen ifrån?? Men så var jag i Stockholm förra veckan och bodde hos min morbror o hans familj, jag märkte att dom försökte handla ekologiskt så mycket som det gick, och då fick jag en idé; Jag ska börja handla ekologiskt, så ofta som jag kan, för det kostar ganska mycket -även om det är för en bra sak i slutändan- och hur mycket pengar får man egentligen som 16år?? Så slutligen kom jag på att man inte måste vara känd, eller rik för att förändra världen, man måste bara ha viljan för att göra en förändring.

Likes

Comments


Min vän du är så otroligt viktig för mig.

Jag skulle göra vad som helst för dig.

Men du kommer dra dig undan från mig, om inte jag hinner bort först.


För jag har svårt att lita på folk.

Och människor får inte komma mig för nära.

För du kommer såra mig, om inte jag hinner såra dig först.


Min vän, du känner mig inte ordentligt.

Jag är skadad, och farlig för dig.

Och för din egen skull, håll dig borta från mig.

quote, love, and perfect-bild

Likes

Comments