Hej! Idag markeras ettårsdagen för när jag började på min nuvarande skola i Uddevalla! Kan ni tänka er?? ETT ÅR. ETT HELT ÅR? Det är verkligen helt galet. INSANE. Hur har tiden gått så fruktansvärt fort? Det känns ju inte ens som att det har gått ett helt år...

Det känns verkligen så sjukt konstigt att tänka tillbaka på hur mitt liv var för bara ett år sedan då det är så mycket som har förändrats. Eller, nja, saker i sig har väl inte förändrats egentligen, men JAG har förändrats, och det är väl det som känns så konstigt att tänka på för jag har ju själv inte märkt av någon direkt förändring egentligen.

Så vad har förändrats undrar ni? Well:

- För ett år sedan levde jag med extrem ångest. Visade inte detta jättemycket för min omgivning, men ångesten var där. Jag kände ångest över att flytta från Mölndal då jag älskade att bo där. Jag kände ångest över att lämna skolan i Göteborg, trots att jag inte trivdes där längre. Jag kände ångest över att börja på en helt ny skola där jag bara kände en person från klassen jag skulle börja i. Jag kände ångest över stressen av att hinna ikapp med allt som behövdes för att slippa gå om ettan. Men främst, så kände jag ångest för att ur min synvinkel hade jag misslyckats och gjort hela min släkt besviken.

- För ett år sedan hade jag helt andra vänner än vad jag har numera. Jag har med egen vilja valt att "droppa" en del vänner på grund av många olika anledningar; dåligt inflytande, annorlunda åsikter, annorlunda syn på livet och framtiden, m.m. Men många vänner (om man verkligen kan kalla dem det) försvann från mitt liv ganska så oväntat, de flesta var från Göteborg, och jag kan väl på sätt och vis förstå varför vår kontakt bröts, men en del av mig blev riktigt sårad utav de förlorade vännerna. Andra som försvann oväntat försvann av andra anledningar, anledningar som jag endast kan gissa mig till...

- För ett år sedan trodde jag att jag var lycklig. Vad visste jag då? Jag kunde aldrig ha gissat på att min depression, ångest, m.m. faktiskt skulle kunna bli bättre än vad den var då. ALDRIG. Jag hade ingen aning om att jag nu, ett år senare, skulle må så bra som jag gör. Att jag nu verkligen är lycklig. Vem vet vad jag lär ha lärt mig vid det här datumet nästa år??

- För ett år sedan hade jag inte gått igenom de saker jag gått igenom nu. Saker som har förändrat mig på många olika sätt, och det känns super konstigt att tänka sig att om ett år kommer jag ha gått igenom en massa andra saker som jag idag inte ens kan föreställa mig.

Idag är jag en helt annan människa än vad jag var för ett år sedan. Hur då, undrar ni kanske? Well:

- Jag tror på mig själv ännu mer än vad jag gjort tidigare, detta för jag nu VET att jag klarar av så mycket mer än vad jag trott innan.

- Jag kan hantera mina dåliga dagar och stunder ännu bättre än vad jag gjort tidigare. Jag skriver det hela tiden, MAN HAR DÅLIGA DAGAR, that's just life my darlings, men innan - för ett år sedan - kunde en sådan där dålig dag hålla i sig i flera dagar, till och med veckor, och jag kunde knappt ta mig tillbaka från den där mörka hålan man hamnar i. Idag däremot, har jag fortfarande dåliga dagar men nu är det ännu lättare för mig att börja må bra igen, och jag kan hålla mig undan den där mörka hålan ganska bra. Jag trodde för ett år sedan att jag nästan hade bemästrat mina psykiska sjukdomar. Idag vet jag att det inte är sant, och att sanningen snarare är att jag lärt mig kontrollera dem istället.

- Jag är självsäker (well, ganska iallafall). Man kan inte alltid vara stark och stå upp för sig, eller andra för den delen, men jag försöker alltid att hålla huvudet högt och hålla hårt i självsäkerheten. Oavsett vad det är jag gör. För ett år sedan var jag dock inte alls lika självsäker; kanske var det för att jag kände mig otroligt ensam i Göteborg, kanske var det för att jag inte gått igenom rätt saker ännu. Jag vet faktiskt inte vad som är det korrekta svaret, eller om det ens finns ETT korrekt svar. Men det jag vet är att jag idag är självsäker.

- Jag är lycklig (så lycklig man kan vara som en stressad 17 åring alltså). Åhh hatar egentligen att skriva den här punkten för det känns som att den ger mer skada än glädje. För ett år sedan var jag också lycklig, jag totaltrivdes att bo i Mölndal, och jag har nästan aldrig känt mig så pass HEMMA som jag gjorde under den perioden. Det var ju trots allt skolan som var anledningen till att jag valde att flytta hem till mamma och Per igen, inte boendet i Mölndal. Så ja, jag är lycklig nu, men jag var lycklig för ett år sedan med. Det gäller bara lycka på olika sätt.

- Jag är FORTFARANDE mig själv, oavsett vad andra tycker. Jag har nästan aldrig brytt mig om vad andra anser om mig och mina handlingar, jag har liksom inte orken eller tiden att fixera mig vid andras åsikter utan vill hellre fokusera på mig själv. Själviskt? Kanske. Men som sagt, jag var sådan här för ett år sedan med. Fan, varför skulle jag annars välja att först gå på en skola i Göteborg när alla andra som jag kände och var nära valde skolor i Strömstad och Uddevalla; och sedan välja att BYTA skola efter att halva ettan gått? Jag hade ju ALDRIG någonsin gjort det om jag lagt en tanke på vad andra ansåg om dem valen...

Jag skriver om hur allt är "så bra nu", men ni kanske undrar om det är någonting jag hade velat ändra på och JA, det är det definitivt. Eller, det är framförallt två saker jag hade velat ändra på. Det är dessa saker:

- Jag hade velat berättat för familjen tidigare om hur jag mådde i skolan. Detta är en rätt avgörande punkt för att jag det jag inte vet, är att om jag faktiskt hade berättat tidigare om hur det verkligen var i skolan och om hur jag mådde, kanske jag fortfarande hade gått kvar där idag. Man kan ju aldrig veta om det faktiskt hade varit så...det kan ju vara så att om jag hade fått någon sorts "hjälp" eller stöd den sista tiden, hade jag orkat vara kvar, och den tiden hade inte varit slutet där. Anledningen till att jag hade velat berätta tidigare är dock att jag kände sådan otrolig ångest den där sista tiden, och jag tror det hade blivit bättre om jag bara öppnat upp mig lite för familjen.

- Jag hade velat ha mer tid att förbereda mig för flytten. Gud vad det gick undan när jag väl fick ett okej från skolan här i Uddevalla om att börja här. Alltså det gick på typ en vecka. Jag hade ångest över det här också, för 1. jag ville inte flytta från Mölndal, och 2. så ville jag inte att de jag bodde med skulle ta illa upp för att jag flyttade. Jag ville verkligen inte att de skulle tro att det var deras fel, för det var det ju inte, och med den där korta notisen om att jag skulle flytta därifrån kändes som en käftsmäll, en riktig jävla elak käftsmäll som de aldrig gjort någonting för att förtjäna. Jag hade ångest i MÅNADER över detta, och jag skämdes över hur jag agerat, så jag hade svårt för att ens se dem i ögonen, eller träffa dem för den delen....Jag mår fortfarande ganska dåligt över detta, vilket är den största anledningen till att jag hade velat "göra om och göra rätt".

Detta har varit ett suuuperlångt inlägg, och om ni fortfarande läser, TACK. Tack till er som läser, tack till min familj, och tack till mina vänner (både gamla och nya), utan er vet jag inte hur jag hade klarat det senaste året. Ha det bra. 👋❤

Likes

Comments

Hej! Hur har eran dag varit? Min har iallafall varit ganska så bra....

Började morgonen med att nästan försova mig, lyckades dock komma upp i tid och fick som tuuur va skjuts till bussen utav min snälla mamma då det regnade ute. Jag HATAR att gå till bussen i regn då jag vill undvika att få blöta jeans (det måste ju vara en utav de oskönaste sakerna som finns?!) när jag ska till skolan....ska man bara hem är det ju inga problem då man ändå bara kan dra av sig jeansen och sätta på sig torra mjukisbyxor (älskar), men när man ska till skolan har man inte det alternativet vilket leder till att man får gå där och hata livet för att ens jeans inte hunnit torka ordentligt. USCH säger jag bara. ☔ Enough rant about this. Sov iallafall nästan hela vägen till Uddevalla imorse och guuuud så skönt det var! Var verkligen så sjukt trött imorse så vet inte om jag ens hade klarat av hela skoldagen utan den stundens sömn... 💤

Skoldagen gick förbi utan några stora problem, hade en stund då jag trodde jag skulle avlida eller något för jag var verkligen så hungrig! Visst, detta är INTE första gången jag är hungrig i skolan, men de dagar som jag äter frukost hemma (som idag) blir hungern alltid som mest tydlig när jag inte äter någon ordentlig lunch.. Fick dessutom halvspringa till tåget efter sista lektionen då jag inte fick sluta några minuter tidigare som jag önskat, men men, vad ska man göra? Jag hann ju till tåget ändå, och fick mig en rätt skön och behövlig promenad hem från bussen (slapp ju till och med regn??) så tänker inte klaga på något utav det. 😊

Väl hemma har jag inte gjort mycket, köpte med mig lite saker till att göra semlor när jag gick hem, så ställde mig och vispade grädde så fort jag kom hem då jag varit sugen på semla heeeela dagen iochmed att det är fettisdagen idag. Visste ni förresten att det tydligen är pannkakans dag idag med?? What are the odds? Gjorde en enkel semla men valde dock att lägga på lite nutella då jag har en massa små burkar med det från när Per var i Tyskland i höstas...Det var dock ett misstag då jag efter det har mått så illa....Hoppas på att det går över snart då jag inte vill må såhär 😓 Resten av kvällen ska jag spendera framför min TV (som vanligt), funderar faktiskt på att sätta på årets oscargala trots att jag redan vet vilka som vann (men det är ju bara så roligt att kolla på?), sen blir det väl förhoppningsvis en ganska tidig sängggång då jag fortfarande är rätt trött.

Imorgon är det förresten officiellt ett helt år sedan jag började på skolan i Uddevalla! Kan ni förstå?? Tiden har verkligen bara flugit iväg! Kommer dock ett eget inlägg om endast detta imorgon, so prepare for feelings.

Ha det bra! 👋

Likes

Comments

Godkväll!! Det är officiellt slut på fredagen, vilket innebär att mitt sportlov nu tyvärr är slut....MEN, inga sura miner här inte! Jag har haft en alldeles för seg och händelselös vecka för att någonsin kunna klaga på att komma tillbaka till skolan nu på måndag. Det har verkligen inte hänt någonting den här lediga veckan. INGENTING. Har börjat varje morgon med att vakna runt 09.30, sedan har jag slagit på tv:n, druckit kaffet mamma förberett innan hon åkt till jobbet någon timme tidigare, ätit frukost, och sedan slökollat på tv:n resten utav dagen. Hur spännande?? Inte alls, jag vet. Har dessutom känt mig extremt ensam den här veckan, men vet inte riktigt varför då jag i vanliga fall ÄLSKAR att vara ensam hemma...(?)

I går (Torsdag) bröt jag min tråkiga vardag för en stund då jag åkte med mamma och bröderna till Tanums shoppingcenter efter att mamma slutat jobbet. Där gick vi runt och kollade i affärer (resulterade i att jag fick med mig två nya tröjor, samt naturgodis hem), stod en stund vid de hoppborgarna som var uppställda inne på centret, och avslutade vistelsen med att äta middag.

Idag började jag dagen med att anstränga mig lite inför frukosten, och gjorde mig en väldigt god jordgubbs/hallon/blåbärs smoothie (Sååå gott). Spenderade annars dagen likadant som annars fram till kl 17.30 då jag åkte bort till Cassandra. Där blev jag bjuden på middag (Räkor, aioli och baguette, kan det bli godare??), och efteråt satte vi oss och försökte kolla på film men det gick inte jättebra då vi inte lyckades hitta någon bra 😓 Slutade med att vi satt och pratade och kollade på youtube-videos. Men, men, hade det dock supertrevligt, och kom hem igen runt 23.15 tiden och är verkligen sååå trött (märkte inte ens av tröttheten förrens jag steg innanför min dörr....?)💤

Imorgon bär det iallafall av till Göteborg där det blir födelsedagsfirande, samt övernattning hos A, så nu blir det ett litet godnatt från mig så att jag orkar upp i tid imorgon. Ha det bra 👋❤

Bild 1; Dagens frukost. Bild 2; Bild på hur mysigt det var hemma hos Cassandra under middagen.

Likes

Comments

Ni vet den där allra mörkaste, och värsta stunden? Den stunden när den där känslan av att inte räcka till och att inte vara bra nog dyker upp helt oannonserat? Den där stunden som alltid slutar på samma sätt; att man gråter sig själv halvt till sömns?

Jag hoppas att ni inte vet hur det känns. Att ni inte förstår vad det är jag försöker skriva ner till riktiga ord. Att ni aldrig får uppleva en sådan stund.

En sådan stund hade jag iallafall igår. Eller, jag har sådana stunder rätt ofta fortfarande. Tyvärr. Jag trodde faktiskt att de skulle försvinna när det värsta av depressionen, ångesten, självhatet, och all annan skit försvann. Men tydligen inte.

Känslan av att inte vara bra nog, att inte räcka till, är en förstörande känsla. Den förgör all självförtroende man byggt upp. Kanske att självförtroendet raseras en liten kort stund, kanske en längre tid, men oavsett så förstör den ens välmående exakt lika mycket. Man blir exakt lika förlamad av ledsamheten. För en stund åtminstone.

Var osäker på om jag verkligen ville skriva ut detta, men trots den senaste ändringen på bloggen så finns ändå originalidén kvar. Jag tänker inte dölja de dåliga stunderna i min vardag bara för att få en "gladare" blogg, och jag vill inte strunta i en del utav mig själv bara för att inte oroa människor i min närhet. JAG MÅR BRA. Men alla har dåliga stunder. Olika grader på hur dåligt det blir kanske, men dåligt har alla det någon gång. Jag skriver alltid att jag är 100% ärlig, och hur kan jag hålla det om jag slutar skriva om dessa stunder?

Likes

Comments

Hej! Det är sportlov!? Det känns verkligen sååå skönt att ha en veckas ledighet, och just nu längtar jag verkligen inte alls efter att komma tillbaka till skolan....🙄😅 Ni som också har lov; har ni haft en bra början på lovet?

Så, hur har de senaste dagarna varit? Well, senaste helgen spenderade jag hemma i Grebbestad med A, vi var ensamma hemma mellan lördag och söndag och lagade därför egen middag (blev en jättegod pastarätt med en bacon- och tomatsås 😍)...dessutom gick vi på en väldigt skön och behövlig långpromenad på söndagen, utöver det gjorde vi inte så mycket utan tog det mest lugnt och umgicks med varandra. 👍

Gårdagen började avslappnat då jag vaknade runt 09.30 och låg kvar en stund och kollade på mobilen innan jag gick upp för att ta en dusch. Efter en behövlig frukost kollade jag och A på lite "American Dad", och jag gjorde mig iordning för middag i Uddevalla. Tog ett tåg vid 15, och sa hejdå till A vid Uddevalla då han skulle fortsätta vidare med tåget till Göteborg.

Middagen jag var på var ett litet firande för två kompisar som fyller 18 nu under februari månad, och middagen var verkligen super mysig. ❤ Restaurangen (som även är en sportsbar) heter Stars and Stripes och det serverades en massa god mat där....bland annat hamburgare (vilket Cassandra åt), och Club Sandwich (som jag åt)....dessutom fanns det oerhört många TV-apparater runt om i restaurangen där det visades fotboll och hockey, vilket jag tyckte var intressant, men de andra var dock mindre intresserade utav den delen...haha 🍴 Efter middagen tog vi en buss hemåt och det slutade med att Cassandra följde med mig hem för att snacka och kolla på film (vi såg 12 years a slave, vilket är en sjuuuukt bra film!), och efter att hon dragit sig hem strax innan 23 låg jag vaken en stund för att kolla lite på youtube innan det var dags att sova. 💤

Idag vaknade jag runt 09.30 (standard när jag är ledig typ, haha) och har sedan dess bara ätit frukost, och tagit det lugnt genom att ligga i sängen och se på youtube och Netflix...(Har förresten börjat se på en "ny" serie som heter "How to get away with murder" och den är än så länge väldigt intressant 👏...) I eftermiddag ska jag iväg och hämta bröderna på fritids/dagis då de två vuxna jobbar sent, men utöver det finns inga bestämda planer förrens på lördag, så får se vad som sker under den här veckan...

Nu ska jag inte tjata vidare, utan ska faktiskt gå tillbaka till mitt Netflixtittande en stund, så ha det bra 👋😘

Bild 1: En liten del utav restaurangen (sååå mysigt verkligen!!). Bild 2: Min och Cassandras dricka. Bild 3: Min mat (sååå gott!!). Bild 4: Jag och Cassandra 👏❤

Likes

Comments

Contains affiliate links

1. Var någonstans läser du helst böcker? Älskar att läsa böcker på tåg, tycker det är såå avslappnande och mysigt men eftersom jag blir så extremt åksjuk så skulle jag väl säga att jag helst läser böcker i sängen.

2. Köper du eller lånar du dina böcker? Hade ett tag under högstadietiden då jag lånade böcker på skolans bibliotek jätteofta, men numera köper jag främst böcker. Ibland händer det också att jag får böcker från bekanta, vilket jag tycker är väldigt roligt då man, samtidigt som man får nya böcker, får se vad andra människor tycker om för genrer.

3. Hur ofta och hur länge läser du? Läser så ofta jag bara kan, men det blir väl endast runt 3-4 gånger i veckan tyvärr. Brukar försöka läsa mellan 30 minuter och en timme, tiden jag läser beror mycket på vad det är för tid på dygnet, och vart jag läser.

4. Hur brukar du avsluta din läsning? T.ex. vid en speciell sida eller kapitel? Brukar alltid försöka avsluta en läsning vid slutet av ett kapitel, då jag känner att det är lättare att komma ihåg vad man läst, samt att det är lättare att komma i ni handlingen igen när man börjar läsa igen.

5. Favoritgenre på böcker? Har lite blandade favoriter faktiskt. Mycket beror på vad det är för författare, då jag exempelvis inte klarar av att läsa thriller/kriminalare som är skrivna utav svenska författare... Men några favoritgenres överlag är väl thriller, drama, och kriminalare.

6. Vilken bok läser du för tillfället? Håller just nu på att avsluta de sista kapitlen i boken Den första hustrun, skriven av Erica Spindler, och tanken är att jag ska börja läsa boken "Jag och Earl och tjejen som dör", skriven utav Jesse Andrews, så fort jag är klar.

7. Favoritbok? Du menar att jag måste välja en enda bok??? Tyvärr, men det går faktiskt inte. Har såå många böcker som jag anser vara mina favoriter och jag skulle aldrig kunna välja ut en som är absolut bäst. Men några utav mina favoriter är:

- The Fault In Our Stars, skriven av John Green.

- Spelets Härskare, skriven av Erica Spindler.

- Not That Kind Of Girl, skriven av Lena Dunham.

- Jag, En, skriven av David Levithan

8. Favorit barndomsbok? Vad som än händer, skriven av Debi Gliori. ÅHH vilka minnen jag får när jag tänker tillbaka på tiderna då jag läste den här med min mamma!! Absolut bästa barnboken som skrivits!!

9. En bok som inte uppfyllde dina förväntningar? Kollektivt självmord, skriven av Arto Paasilinna. Tyvärr var den här alldeles för seg och utdragen för att jag skulle kunna bli intresserad utav handlingen, och det slutade med att jag inte ens orkade läsa färdigt den...

10. En bok du gärna vill läsa? Skulle väldigt gärna vilja läsa boken A Walk To Remember, skriven av Nicholas Sparks. Har i ett inlägg där jag tipsade om romantiska filmer (det inlägget hittar ni HÄR) kommenterat på hur mycket jag älskar filmen A Walk To Remember, och är därför väldigt intresserad av att få läst boken för att se om den är lika bra och känslosam.


Frågor tagna från THE BOOK TAG

Vad som än händer - Finns tyvärr inte att köpa ny någonstans just nu // Every Day (Jag, en på engelska) - LÄNK // The Fault in Our Stars (US) - LÄNK //

Likes

Comments

Godkväll! Onsdag idag, vilket innebär att jag bara har två dagar kvar tills det är sportlov 😍 (som jag längtat!?!), dock är endast en utav dom dagarna med vanliga lektioner då fredag är en schemabrytande dag med bland annat lite sport/träning och "bio" tillsammans med resten av skolan. Ser verkligen fram emot sportlovet just nu då jag verkligen har känt mig skoltrött det senaste, och jag vet med säkerhet att den här kommande veckan med full ledighet verkligen kommer att göra det bättre igen. 👏

, vad har hänt de senaste dagarna?? Inte jättemycket, men i måndags gick jag och tre utav mina kompisar till Yomo, (vilket är en asiatisk restaurang några minuter ifrån vår skola) för att äta lunch då det i skolan inte erbjöds någon tilltalande mat (Kyckling-varmkorv med mos? Vem kom ens på idén att servera det på skolan??). På Yomo serverades det en underbar asiatisk buffé med bland annat sushi, dumplings och friterad kyckling (som jag tyvärr inte tog kort på), samt att det ingick både dessert och dricka. Allting var jättegott, men eftersom jag inte tycker om fisk så vågade jag tyvärr inte smaka på sushin... Cassandra gjorde dock det, och hon var inte allt för nöjd med det, men hade ju varit kul att själv smaka någon gång. 😪

Igår var det ju, som alla vet, alla hjärtans dag och jag har aldrig känt att det är någonting att "fira" eller göra någonting speciellt för, men jag åkte faktiskt till Göteborg för att träffa A (åkte dock inte dit just för att det var alla hjärtans dag), men valde ändå att ordna en liten gåva till A då jag verkligen kände för att göra någonting för honom, och snäll som han är så hade ju han köpt något till mig med så det var verkligen tur att jag ordnat en till honom för annars hade jag ju definitivt skämts ihjäl...😰❤

Idag har varit en rätt bra dag också, började lite dåligt dock då jag i morse slog i huvudet i väggen så jag har gått runt och haft ont i huvudet hela dagen...men förutom det har det varit bra som sagt. Min ena lillebror (Tim) fyller nio år idag, så passade på att köpa en present till honom igår när jag ändå var i Göteborg. Det blev en bok, vilket är en klassisk gåva från mig då jag äääälskar att ge folk böcker i present, och han verkade tycka om den vilket verkligen gläder mig. 📖❤ Fick dessutom en alla hjärtans dag present från två av mina bröder när jag kom hem idag; fick en nyckelring med ett rött hjärta där det står storasyster på, och jag blev sååå glad för den, det betyder verkligen sjukt mycket att jag fick just en sådan sak från dom då jag emellanåt kan få sådan extrem ångest över hur lite det känns som att jag gör som storasyster...

Iallafall så ska jag nu byta om till myskläder och värma lite middag innan jag somnar.... Ha det bra 👋

Lite bilder från Yomo; lite utav maten vi åt, samt kaffe från desserten (blev totalt förälskad i kaffekopparna som dom hade på Yomo, och försöker verkligen hitta någonstans där man kan köpa sådana! Så om någon vet vart de finns, meddela mig, snälla?). Visar även lite bilder från min skola där några har fixat iordning en massa lappar med fina meddelanden och sedan satt upp de på allas skåp (hur gulligt??) Bilden längst till vänster är iallafall lappen jag fann på mitt och Cassandras skåp, tycker verkligen det var en supergullig idé utav de som genomförde detta ✨💛

Likes

Comments

Nya inlägg