Header

Hejhej, jaa då har det var ett långt upperhåll men nu ska jag fortsätta berätta om min Roadtrip✌🏼

Denna dagen skulle vi åka in till Gibraltar och det är en liten bit av södra Spanien där finns det en plats som ägs av England. Sååå man skulle kunna säga att vi ska till England.

Hit ska vi idag för att kolla på apor och på ännu en delfintur och hoppas att vi ser några idag. Vi åkte iväg och när vi är framme och står och väntar på chauffören som ska visa oss runt och kolla på aporna, så kommer han inte... Vi tänkte att han var sen, men sedan ringer vi till honom. Tror ni inte då att vi är en hel dag sena och har kollat fel datum😦 men vi får en tur ändå för att kolla på aporna meen vi får betala det själva (denna resan var redan betald av Min Stora Dag). Det var segt och dessutom sedan blev vår utflykt även förkortad så vi fick inte träffa aporna länge men det var en häftig upplevelse✨🌅 Sedan var det även väldigt rolig att se min bror så överlycklig och att det blev en mycket lyckad tur tillslut trots allt

Vi fick även gå i gångar som var i berget som användes förr för soldater som försvarade England mot Spanien. Från en tunnel fick vi se ett plan lyfta från en av världens farligaste flygplatser.

På eftermiddagen åkte vi ut på delfinturen som också var otroligt härligt att se så många delfiner som det var. Jag tror det kan har vart några hundra delfiner som vi såg och de var överallt. Jag skulle någon dag vilja simma med delfiner men har hört att det kan vara farligt för att de är rätt lekfulla men jag vet inte, det skulle vart roligt iallafall.

När även denna turen är slut så går vi i stan och äter och handlar. Emil köpte en apa till mig som en souvenir där det står Gibraltar på och för att jag tyckte de var så söööta! Så hoppades att vi kunde se dem längre. När vi går tillbaka till bilen så ha aporna kommit in i stan och då blev jag så glad✨ de får egentligen inte vistas där utan de vill ha apor i kontrollerade former.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Idag blir det först ut på ett träningspass då det blir en kort jogg och sedan backlopp. Jag körde 2x100 meter, 3x75 meter och sedan 4x50 meter. Efter detta blev det en nedjogg och efter förkylningen som har vart känner man sig inte i topp form men det kommer väll allt eftersom. Efter detta blev det stretch och för mig är det extra viktigt att stretcha runt höfterna eftersom jag har vart skadad där och blir väldigt lätt stel på högra höften. Men aaya, efter detta åt vi hotellfrukost och det är väldigt gott. Sen bar det iväg till Marbella, jag kände inte att jag hade mycket energi och inte Emil heller så det var rätt segt och gå runt och kolla hur stan såg ut. Men det var ändå väldigt fint✨Upplägget var så att vi gick runt och kollade och så gick vi och spelade inne i ett spelrum med bland annat airhockey, basket osv och när man fick en viss poäng så fick man biljetter som man kunde byta in mot någon grej. Vi fick 150 biljetter och då kunde man byta in den mot en Pokémon i en kiosk. Efter detta gick vi vidare och kollade och då hittade vi smågator som var mysiga.

Var rätt trött så orkade inte gå så mycket mer men vi gick och åt med hela familjen efter detta tänkte jag och Emil gå och bada men vädret var inte det bästa den här dagen. Så efter vi hämtat badkläder så bestämmer vi oss för att inte bada utan istället ta en glass och ta det lugnt.

Vi hittade även en jättemysig liten park som jag fick en känsla av djungel👌🏽 Efter en heldag i Marbella beger vi oss till hotellet och påvägen köper vi sockrade popcorn vilket inte var så farlig utan det var rätt gott. Om man inte år för mycket för då mådde man inte så bra efteråt^^

Likes

Comments

Idag bestod dagen av att vi åkte in till Tarifa, när vi väl var där så var det väldigt blåsigt men ändå varmt i luften. Vi skulle besöka en Borg och dagens uppdrag blir att ta ett kort uppifrån på Emil när han gör en volt.

Först fick vi en rundtur av en från personalen för att vi kunde inte gå in den vanliga vägen då det fanns trappor och min bror sitter i rullstol. Men i borgen fick vi bland annat se ruiner av en utegård, konstverk som var som en inklädd skyltdocka som de hade satt på en hjärna som kostade ungefär 6 000 kr, såå efter detta funderade jag på om man inte ska bli konstnär och göra saker som man säljer dyrt, det verkar funka bra med tanke på vad vi såg och vad det kostade ^^. Vi såg äldre grejor som hittats och en film om borgen. Sedan visade det sig att slottet har blivit invaderat och för att de inte skulle ta sig över muren så släppte de från borgen ner stenklot. De var sjukt stora då de vad större än fotbollar, en sån sten ville man inte få i huvudet..😅

När rundvandringen var klar i borgen då ville guiden visa något extra som många inte får se, vi gick in i en gammal kyrka och där står det jätte många statyer/skulpturer med överdrag på sig. Han visar en av figurerna och det är ett lejon, han är jätte stolt att få visa den och vi förstår inte vad eller från vem den är och fattar inte vad grejen med den var. Men det kändes som vi var tvungna att ta kort med/på den för att visa uppskattning.

Men nu ska vi försöka att hitta ett ställe att ta kort på, jag tyckte jag hittade ett bra meen det var tydligen inte bra. Vi kollade vidare och då hittade vi ett till, jag stod uppe på en mur medan han vad nedanför. Det var läskigt för att jag var tvungen att luta mig över kanten så mycket som möjligt med min mobil som jag fick sträcka ut framför mig. Jag hoppades att jag inte skulle tappa den för då skulle den paja totalt, men hade tur.

Det han gör på bilderna är en cork (stavning) och alla är från samma volt.

Efter denna rundturen skulle vi åka till ett ställe som har fått namnet världens finaste strand, det vet jag inte om jag tror på riktigt men det stranden var väääldigt fin och det var en speciellt sand så man brände sig inte på den.

Men innan vi gick till stranden så åt vi på en restaurang och då tog Emil och pappa bläckfisk för första gången till middag och på bläckfisken var sugpropparna och allting kvar. Det så väldigt äckligt ut med de sa att det gick att äta, men det är tveksamt alltså😅 Emil fick även en utmaning och det var att han skulle äta upp 9 oliver och det är en av sakerna Emil hatar, men pappa gjorde en deal och sa att han får 20 euro. Då började han äta och sista som han tog fick han kväljningar för det smakade så illa, vilket var äckligt men lite kul att se att han kämpa.

Efter detta gick vi till stranden och sanden räckte sig långt. Det var som en sanddyn längre bort. Så jag och Emil gick upp för den och sanden bara fortsatte och det var rätt sjukt. Det tog tid att gå upp men ner gick det väldigt snabbt.

Likes

Comments

Denna dagen har vi inget planerat men jag och Emil bestämmer oss för att träna innan frukosten. Det är rätt kämpigt för man har inte mycket energi och så är man lite smått hungrig. Men ut skulle vi. Träningen bestod av jogg till en bro som har en backe och där tog vi och tänjde och körde löpskolning. Sedan körde jag intervaller som var mellan 50m-100m med gångvila och ungefär 6 stycken backlopp. Emil körde 150m intervaller och 7 stycken.

Efter träningen var man inte hungrig längre men vi gick ändå ner till frukosten för hungriga skulle vi säkert bli inom kort. Efter detta blev det dopp i poolen och sedan iväg till shoppingcenter med resten av familjen. Där såg vi bland annat hundar som satt i glasmontrar i affären och Rasmus min bror fick hålla i en hund som precis skulle registreras in i affärer. Den var verkligen super gullig😍 Annars hittade vi lite kläder och skor men det blev ingen jättebra bild på grejorna men man kan se på ett ungefär vad det blev.

Likes

Comments

Idag är det dag 14 det har alltså gått 2 veckor och betyder att nääästan halva resan har gått, vilket har gått sjukt snabbt😅 Men idag ska vi iallafall ut på delfintur och det ska vi göra innefrån Gibraltar. När vi åker in i Gibraltar då åker vi över en landningsbana för flyg som är unik för det är ingen annan i världen som har så att man kan gå och åka på den. Eftersom flygplatsens landningsbana är begränsad kort så var det ett tag endast militära flygmän som vara fick landa där. Detta gör flygplatsen till den tredje farligaste flygplatsen i världen.

Men idag iallafall åkte vi iväg och de hade kollat fel med tiden till hamnen, såå vi hade inte gott om tid överhuvudtaget. Det blev stressigt och när vi kom till gränsen och tänkte parkera utanför Algeciras då var det en man som försökte lura oss att betala parkerings biljett till honom och han var väldigt övertygad och vi skulle betala 20 euro. Jag trodde honom men vi betalade inte som tur var för han skulle tydligen luras. Men vi skulle inte hinna gå in till Gibraltar från parkeringen, så det fick bli att vi åkte igenom parkeringen in i Gibraltar och där är det tydligen väääldigt ont om parkeringsplatser. Men som tur var hittade vi en handikappsparkering som vi kunde ta.

Denna dagen var den blåsigaste dagen på hela sommaren vilket var synd för det gör att delfiner oftast håller sig i den djupare delen av havet. Men vi fick hoppas på det bästa. Vi sitter längst fram på båten och det skvätter jättemycket vatten så det blir som vi duschar. Tillslut gick jag bak och in för man kunde sitta inne. Men för mamma var det svårt att flytta på min bror eftersom han har dålig balans redan innan det är vågit så gjorde det att de fick sitta där. Men vi såg inte en delfin vilket var oturligt... vi fick en gratis tur som vi skulle genomföra på torsdag.

När båtturen var klar var vi genomvåta och hade inget ombyte, men vi försökte torka i solen och sedan gick vi och åt på en restaurang. Så fort det var klart åkte vi till hotellet och då blev det sprint pass med dopp i poolen och sola till det.

Likes

Comments

Nu ska vi bege oss iväg till ännu ett ställe och nu ska det bära åt Spanien till en stad som heter Algeciras. Det ligger 30 minuter från Gibraltar som tillhör England.

Denna veckan som vi har framför oss kommer vara i Algeciras och min bror har fått hela denna veckan av Min stora dag. De har gett oss två utflykter, den ena är att kolla på aporna och den andra är att kolla på delfinerna i Gibraltar och hotell övernattningar för hela familjen✨.

I första anblicken av hotellet så kändes det väldigt fräscht för det är ju ändå 4,5 stjärnor. Men det var väldigt fint men vissa saker kunde de ju ha ansträngt sig lite för att förbättra. Som att de säger att de har ett gym, vi gick och kollade där inne och det bestod en motionscykel, crosstrainer och en maskin som man träna mage med och det var det som fanns därinne. Det fick knappt plats för det var så litet. Sen stod det att de hade en inomhuspool jarru, den var ju avstängd hela veckan så den kunde man inte bada i. Sen ute i trädgården var gången fylld med grus och jord. En sista sak som var dåligt var att det kröp myror inne i hotellrummet. Det hade även en mini golfbana och vi gick och frågade om klubbor. Så sa det att alla klubbor är upptagna och då var det två som var ute och spelade😅

Eftermiddagen/kvällen bestod av att bada på hotellet och äta pizza inne i en restaurang som heter Telepizzor.

Likes

Comments

Hejhej,,
Kommer inte ha internet på ett par dagar så kommer fortsätta att lägga ut inlägg på Fredag igen🖖🏼

Likes

Comments

Denna dagen var även denna dagen en lugn dag. Har ännu inte blivit frisk men tror det snaaaaaart försvinner men man vågar inte hoppas för mycket. Mina förkylningar brukar vara flera veckor innan det försvinner och oftast kommer som nu först ont i halsen, sen feber, och när det har försvunnit kommer snuva och en omgång till av ont i halsen😌👍🏼Men det gäller att bara vänta ut och inte stressa, för jag vill gärna komma igång med träningen och brukar inte har tålamod. Men denna gången så tror jag värmen har gjort sitt också för har vart yr och det har vart kämpigt att ta sig upp på morgonen. Men som sagt tror att det vänder för att imorse var jag piggare.

Men idag har vi (allihopa) solat endel och eftersom det var runt 40 grader i skuggan så klarade jag inte av att sola så länge utan att det blev jobbigt så vi använde vattenslangen och spolade av oss när det blev varmt.

Kvällen bestod av en 7 - kamp och då körde vi olika typer av spel/lekar vad man vill kalla det. Några saker av det vi gjorde var bottle flip, poker, Mölle och andra spel. Men denna kvällen var oroligt fin men det blev inte mycket bilder från denna dagen.

Imorgon bär det vidare till Spanien och ett ställe som heter Algeciras och ligger 30 minuter från Gibraltar som tillhör England. Ligger även 30 minuter med båt från Afrika och Tanger.

  • Resa

Likes

Comments

Idag har jag och Emil vart tillsammans i 1,5 år! Det är ganska sjukt för tiden har gått jättefort men vi har hunnit med att göra många saker. Eftersom vi har det så kommer dagens kväll att sluta med ett firande som jag skriver mer om senare.

Men vi åkte iväg tidigare på morgonen till Faro till ett köpcentrum som låg cirka 40-60 min från Tavira. Här hittade vi en affär där det fanns super billiga kläder i då man kunde hitta snygga tröjor för 6 euro och ibland 2 euro. Jag köpte en tjocktröja och träningskläder✨

När vi var tillbaka på hotellet tog vi det lugnt, sedan började vi göra oss klara och då beställer Emil en Uber (en taxi fast man kör i privatbil) genom en app och då stod det att han kommer om 3 minuter. Då blev det bråttom!!! Men vi kom ut och hen var inte där som tur var men det var lite osäkert hur vi skulle se vem vi skulle åka med. Det kom en privatbil som vi misstänkte, så vi gick mot den. Hon vevade ner rutan och sa Felicia, det stämde ju så det var bara att hoppa in och så tog hon oss till Taviras köpcentrum där vi ska kolla på bio. Vi hade inte någon aning om filmerna hade engelskt tal eller spanskt meen vi chansade på att det var på engelska. Filmen som jag ville se och som Emil gick med på var The Mummie, den var rätt bra men den skrämde upp mig. Sååå sen när vi skulle gå till en restaurang var jag rädd för allt som lät ungefär😝😝

Nu är det tänkt att vi ska gå från köpcentrumet till en restaurang och äta. Vi kollar på många restauranger på samma sida av floden som köpcentrumet men bestämmer oss för att gå över och gå till en restaurang där vi har sett en bild på en hamburgare på utsidan. När vi kommer dit ser det stängt ut men vi tänker att vi går runt hörnet och kollar. Där sitter det folk, det kommer personal och vi får ett bord. På bordet finns det en lapp där det står reserverat. Jag visar lappen och servitrisen "ohhh, not any more". Vi får menyerna och inser att det inte finns någon god mat😅😅😂 Vi säger att vi bara vill beställa en dricka efter att jag har frågat om vi kan bestämma mat, eheh. Vi beställer en dricka och efter vi har gjort det kommer det tre olika servitörer/triser efter varandra och frågar om vi vill beställa mat och varje gång säger vi: "No thanks, we just want to drink". Men det är ingen som uppfattar eller förstår oss så det var jobbigt när det kom nya personer och fråga hela tiden.

Vi letar vidare och går ännu en gång över floden till den sidan där köpcentret ligger och denna gånger bestämmer vi oss för --> KOLLA MENYN, innan du sätter dig på en restaurang👐🏽.

Vi kollar var enda meny men de flesta bjuder på pizza eller fisk, vilket ingen av oss vill ha. Vi letar och letar, tillslut hittade vi en.

Likes

Comments

Denna dagen består av en boattrip från centrum av Tavira till en ö som sagt har en väldigt fin strand. Men idag var det super blåsigt så när sanden blåste mot en då var det som att man fick tusen nålar på benen. Det gjorde ont, vilket var segt för detta är troligen sista gången vi är på denna stranden.

Men det som blev positivt var att det blev höga vågor och det var roligt, så trots att det var kallt i luften så var det ändå skönt att bada.

(Bilden under är inte stranden, utan där båten släppte av oss och sen var stranden på andra sidan ön)

Sen när vi var i Tavira måste jag säga att vi åt en riktigt god våffla😍😍 det var nog en av de bästa sakerna jag har ätit under resan hittills. Vi gick till ett glass café som min lillebror hade valt ut och där kunde man välja mellan våfflor, cookies och glass. SÅÅ GOOTTT!!

Kvällen bestod av grillning på taket med en fin solnedgång som utsikt. Pappas tanke var att få "grilled mix", alltså flera olika typer av kött och till fick det bli vitlöksbröd och sallad. Även detta var väldigt gott men jag tycker mest om vanligt kycklingfilé och inte det andra för det var senigt och det är en av de sakerna som jag inte tycker om alls.

Natten spenderas även uppe på taket i en så kallad liten koja som jag och min mamma fixade. Då jag och Emil ska sova på en luftmadrass och så har vi fäst ett lakan som tak för så fort solen går upp imorgon då kommer det bli varmt, så tänkte att det kunde bli lite skugga iallafall. Det var allt för idag, läs vidare för att veta vad som händer imorgon

Likes

Comments