Header

I detta inlägg tänkte jag berätta för er om min värdfamilj. Tycker själv det är så intressant att läsa om andra au pairer och deras familjer så jag hänger på den trenden.

Min värdfamilj blev match #5 för mig så jag hann prata med en del olika familjer på olika ställen i Usa. När denna familj mailade mig första gången och jag hade läst igenom deras ansökan så kändes det sådär. Det var tre barn, vilket kändes ganska mycket för lilla mig. en pappa som jobbar nästan hela tiden och en mamma som är hemma rätt mycket. Men som med alla andra familjer så gav jag det ett skypesamtal och OJ vad glad jag är för det. Mamman i familjen är nog den mest varmhjärtade personen jag talat med och pappan galet trevlig. De tre barnen, alla med ett namn som börjar på bokstaven A är riktiga energitroll. Inte en lugn stund i något av alla de skypesamtalen vi haft vilket har gjort mig glad. För så som person är jag också, jag gillar att hålla igång och alltid hitta på något. Så jag fortsatte att skypea med denna familj ett flertal gånger samt deras senaste au pair tills den dagen då jag fick mailet om att de gärna ville ha mig som deras nästa au pair. För mig fanns det ingen tvekan utan jag var helt säker på mitt beslut.

Mamma S är svensk och Pappa D amerikan. Så jag kommer att prata mestadels Svenska i huset då målet är att alla barnen ska bli flytande på det språket men engelska med pappan. Barnen är 4, 5 och 7 år gamla så jag kommer garanterat att ha fullt upp varenda dag. Längtar!!! Det är en pojke på 4 år och två tjejer på 5&7.

De bor mitt i centrala Boston med gångavstånd till barnens skolor samt de mesta. Jag kommer inte att bo hos familjen utan i trappuppgången tar jag en till trappa upp där jag har min egna lägenhet, min första ''egna'' lägenhet!! De har även två beachhouses, ett i Florida och ett i Duxbury så det är två ställen jag också kommer spendera en del tid på. I våras köpte de också hund, Pippi. Vilket måste vara den sötaste valpen jag sett som påminner galet mycket om min gamla hund Wilma!

Jag längtar så mycket då jag efter varje samtal känner sån glädje över den fina familjen jag haft turen och få flytta till.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Alltså wow... om 14 ynka dagar så flyttar jag, tiden går så otroligt fort fast min flytt blev flyttad. Annars skulle jag suttit i bilen påväg mot arlanda just i skrivande stund. Jag är ändå ganska glad för dessa två extraveckor jag får i Sverige.

Jag har äntligen varit på hälsokontrollen som tog mig ett halvår att få tid till vilket var surt och när jag fick hem provsvaret från TBC testet så visade det positivt.. Vilket kom som en chock. Så då var det bara att börja om från början med att ringa läkare, vårdcentraler, sjukhuset, cultural care osv. Träffade en läkare i fredags som skulle fixa en akutremiss till röntgen så idag vaknade jag av ett samtal från sjukhuset som kunde ta emot mig vid 14.45! Med svar direkt efter röntgen så jag snabbt kan skicka iväg det till CC så jag äntligen kan få andas ut och vara klar med allting. Ska också skicka iväg beställning efter körkort till USA som man tidigast kan göra två veckor innan avresa.

Har även varit i London nyligen med Mamma, bror och hans tjej vilket var härligt. Att få lite mer tid med dem och lite semester. Så det får bli lite bilder därifrån till detta inlägg. Hörs snarast, xoLikes

Comments

Hallå där!

Är ju tyvärr ingen mästare på att blogga då det blivit ett inlägg och om ungefär en månad åker jag. Har hänt en hel del under senaste veckorna som att min flytt blivit flyttad två veckor, så reser iväg 28onde Augusti nu istället för 14onde. Hade blandade känslor när jag fick det samtalet men det känns bra nu! Har även hunnit vara på ambassaden och få mitt visum godkänt, betalat in de sista avgifterna, lärt känna andra tjejer som flyttar till Boston och bockat av de mesta på min to-do list innan avgång. Har lite kvar så som hälsokontroll vilket jag haft en del problem med men efter att ha suttit i ca tio olika samtal idag med olika personer så börjar det lösa sig och förhoppningsvis är det också avklarat snart.

Tänkte ta ett eget inlägg och berätta lite om ambassaden, ett om min matchningsprocess och ett om familjen & vardagen jag flyttar till. Nu kikade jag mest in för att visa att jag lever och att det är påväg framåt med min flytt, inte alls lång tid kvar nu. Bara 1.5 vecka kvar på jobbet också, vilket är galet skönt!


Likes

Comments

Hej och stort välkommen till er alla som hittat hit!

Denna blogg har jag startat för att den 14 augusti tar jag min resväska och flyttar till USA för att vara ay pair i ett år, jag har nog själv inte förstått det än men jisses vad jag längtar. Har fått otroligt många kommentarer utav familj och vänner att jag ska starta en blogg så alla här hemma kan följa mitt liv även fast jag befinner mig på andra sidan atlanten. Jag skulle själv inte kalla mig en mästerbloggare men något är bättre än ingenting.

Jag har precis tagit studenten vilket jag gjorde med blandade känslor så för tillfället jobbar jag på Coop, vilket jag gjort i över ett år nu och där hittar man mig fram tills 30 Juli. Då gör jag mitt sista pass för att sedan bara kunna njuta och ta vara på tiden i Sverige i två veckor innan planet lyfter.

Jag tänker att jag kan berätta mer om hur allt startade, hur denna process gick till och självklart om familjen jag flyttar till! Så jag hoppas att ni vill hänga med mig på denna resa, mitt livs resa.


Likes

Comments