1. Musik
Något av det enklaste man kan göra enligt mig är att sätta på sig hörlurarna, skruva upp volymen, blunda och bara lyssna. Hitta låtar som du kan relatera till, lyssna på texterna, följ med i takten, trumma med fingret eller bara va helt still. Något jag brukar göra är att jag lyssnar extra noga på vad dom sjunger, ibland kan jag till och med leta upp texten för att hitta nya meningar gömda i låten. Jag kan känna att att en låt som jag lyssnat på i flera veckor plötsligt handlar om något helt annat än vad den gjorde från början efter att ha läst och lyssnat mer noggrant på texterna, en låt kan få en helt ny betydelse för mig.
Här är en lista på några av de låtarna som jag har lyssnat på de senaste veckorna:

Every Evening (Nick Lopez)

Cyklar ni så springer jag (Mares)

Edge of the World (Michael Aasen)

Ingenting (F.N.Y)

Crazy (James TW)

Somebody Else (VÉRITÉ)

2. Ta tid

Att låta mig själv ta tid på mig är något som många gånger kan hjälpa mig att stressa ner lite, att helt enkelt lägga allt som jag är stressad över åt sidan i någon timme och bara fokusera på en sak ett litet tag. Alla har förstås olika saker som det väljer att göra men för mig är det som oftast att jag tar en helgmorgon helt ledigt, att ligga kvar en timme extra i sängen när man vaknar för att senare gå upp och göra iordning en mer genomtänkt frukost. Kanske göra en smoothie, toast, hos mig händer det oftast att jag gör scones.

Andra kanske går ut och springer eller helt enkelt sover sig igenom hela förmiddagen och långt in på eftermiddagen, men poängen är att oavsett hur mycket du har på axlarna så ska du tillbringa tid med bara dig själv och inte lägga vikten på alla "att göra saker". För det är viktigt att inte låta sig själv bli överväldigad av jobb eller läxor, det gör ingenting om din uppsats kommer in en dag försent.

3. Do you

Denna hör till viss del ihop med nr 2 men gör något du gillar, något du blir helt uppslukad av. Någonting du verkligen brinner för, träna, måla, skriv, sjung, gå ut i skogen, vad som helst. Gör helt enkelt något annat än att tänka på jobb och skola, den där läxan du borde göra eller träningspasset du lovade din kompis att gå på.

Lyxa till det, gå i mjukisbyxor hela dagen, ät en fryspizza, dra för alla gardiner och sätt på en film även fast klockan bara är två. Unna dig.

Jag hoppas att detta kanske kan ha hjälpt någon så hörs vi nästa gång jag lägger upp något.

Kram!

Likes

Comments

Att inte alltid vara medveten om hur fort tiden passerar runtomkring mig är en av mina bästa förmågor. Inte bara det faktum att jag inte har skrivit här på över åtta månader, eller att jag vaknade upp imorse och insåg att dom fem veckorna innan provet hade gått och att jag nu hade vaknat upp den 11/11, provdagen.
Även när jag kollar på gamla foton på mig och kommer ihåg precis dom stunderna då fotot tagits, år och mil bort. För mig som tittar mig i spegeln och kameran flera gånger om dagen, finns det ingen förändring. Jag ser lika dan ut varje dag, det ända som förändras är min tonårshud och om jag haft turen att ha en bra hårdag eller inte.
Men det är verkligen sjukt att se tillbaka på en själv som liten, se bilder som är över tio kanske femton år gamla. Jag gillar tanken på att det jag gör idag kanske blir ihågkommen om några år eller mer, så tar alla chanser jag får att skapa minnen.
Ångrar hellre något jag gjort än något jag inte tog chansen till att göra.

Ha en fin helg nu!! Och glöm inte att vara ditt allra bäst och mest unika du.

Likes

Comments

Har ni hört om appen VSCO? Jag har själv haft den ett tag och jag kan inte låta bli att älska den! Om ni inte vet vad det är så är det ungefär som Instagram, hälften bildbehandlings program och hälften uppdaterat flöde. Även om jag är mycket mer aktiv på Instagram så tycker jag personligen att VSCO är mycket snyggare gjord, och mycket mer i min stil. Appen är stilren och det är lätt för dig att få känslan som du själv vill ha på ditt flöde och på din profil. Själv använder jag appen främst till att beskära och redigera alla bilder som jag senare lägger upp här på bloggen och på Instagram, men också till att lägga upp många av dom bilderna som inte kommer upp på andra sociala nätverk.

Jag har förresten en tanke om att gör om detta till endast en bildblogg? Skulle de vara något? Jag är ju mer intresserad av att dela med mig av mina bilder som jag tar så tänkte att de nog skulle falla mig enklare att hålla bloggen vid liv om jag gjorde så.

Glöm inte att kika in min profil på VSCO! Lägger en länk här så kan ni gå in och kolla, annars så får ni ha en fortsatt bra helg!!

Likes

Comments