Thoughts, Do's & don'ts


Jeg vil først og fremmest lige beklage den politisk ukorrekte caption til dette indlæg og håber på forhånd ikke at den forårsager at jeg bliver blokeret, anmeldt eller andet for brug af grimt og stødende sprog i det offentlige rum 🙏

At skulle forklare sig, er en unødvendig situation mange mennesker ofte bliver sat i. Men det er i mine øjne, de færreste situationer hvori man rent faktisk bør forklare sig selv.
Det er slet ikke fordi jeg ikke anerkender faktummet, at man selvfølgelig kan være uenige og kan have forskellige synspunkter på og meninger, om hvordan livet skal leves. Det jeg ikke bryder mig om er, når der ikke bliver givet plads til de forskellige måder at leve livet på. Når der gang på gang bliver peget fingre og stillet kritiske og dømmende spørgsmålstegn ved forskellige livsstile eller at der sågar bandlyses visse måder at leve sit liv på, bliver jeg sgu træt og skuffet...
Solidaritet, åbenhed og respekt. Det mangler jeg altså til tider, hvor ignorance, usikkerhed og fordømmende adfærd dominerer.

Personligt opdagede jeg, at jeg i en periode af mit liv følte en trang til at skulle forklare mig selv og den måde jeg levede på hele tiden.
Det kom sig af, at jeg lærte mig selv bedre at kende og derfor tog nogle valg som, i mine øjne, førte til at jeg - selvfølgelig forandrede - men mest af alt forbedrede mig.
Desværre skulle det vise sig, at disse forbedringer af nogle - både nære og knap så nære bekendtskaber - blev mødt med stor uforståenhed.. Og pludselig begyndte denne kritik at forplantede sig i mig, som et ønske om, at vise den bedst mulige side af mig selv til andre og imødekomme deres forventninger til, hvordan jeg var.
På et tidspunkt slog det mig, om det var fordi jeg selv var usikker på, om de valg jeg tog og levede efter, mon var de rigtige? Jeg ræsonnerede mig dog lynhurtigt frem til, at jeg sagtens kunne stå ved hvad jeg var og gjorde, overfor mig selv.
Men hvorfor følte jeg så denne trang til at forklare mig selv overfor andre?
Det eneste svar jeg kunne komme op med var, at jeg ikke orkede diskussionerne og de mistroiske og fordømmende blikke. Men det var bestemt ikke et svar jeg kunne godtage, da det forekom mig at være ubeskrivelig nedværdigende!
Så fra den ene dag til den anden besluttede jeg, at jeg var dødtræt af ikke bare at give en f#ck, for at sige det mildt...
Jeg har altid levet efter det mantra, at man ikke skal tænke på hvad andre synes om én! Så ikke at efterleve det betød, at jeg slet ikke kunne genkende mig selv. For andres mening betød vitterligt ikke noget som helst, så for hvem var disse forklaringer egentlig gavnlige? For dem der krævede forklaringen, på baggrund af at kunne dømme. Men som før nævnt, har jeg altid været af den overbevisning, at den eneste her i livet man virkelig skal bestræbe sig på at please, er sig selv. Så jeg lovede mig selv, at jeg aldrig nogensinde ville forklare mig og mine valg overfor nogen igen - så længe at jeg selv følte, helt ned i maven, at det var det rigtige for mig.

Dette er også min største skam i livet; den periode hvor jeg var utro mod mig selv. Utro i den forstand, at jeg ikke handlede på en måde, der stemte overens med hvordan jeg så mig selv.
Jeg oplevede, at jeg begyndte at gå på kompromis med mig selv, mine visioner og drømme for at tilfredsstille andres forventninger til og forestillinger om, hvem jeg var og skulle være. Og det er det mest nedværdigende jeg har gjort mod mig selv nogensinde. Ikke at stå ved mig. Ikke at give en fløjtende fis for, hvad andre tænkte. Selvom det ikke varede ved særlig længe, lærte det mig den vigtigeste lektie i livet; det er okay at leve et liv andre ikke forstår!

Hvorfor man lever som man gør, hvorfor man spiser som man gør, hvorfor man træner som man gør, hvorfor man læser de bøger man gør, hvorfor man prioriterer som man gør... Listen af ting jeg alt for ofte blev (og bliver) forlangt en forklaring for, er uendelig. Og jeg vil vædde min venstre lillefinger på, at jeg ikke er den eneste, der har det sådan...

Én side af sagen er, hvordan vi selv tænker, om det vi gør og de valg vi tager. Og i den sammenhæng er det vigtigeste, at vi selv står ved det, tror på os selv og er stærke nok til at give en f#ck for hvad andre tænker. For ansvaret for hvordan vi vil være og hvordan vi ser os selv, bærer vi selv!

Så... Én ting er hvad vi kan gøre for os selv. En anden ting er hvad vi kan gøre for andre. Hvilket fører mig videre til den anden side af sagen; nemlig hvordan vi møder folk, i deres måde at vælge at leve deres liv på.
Og der ville det virkelig være prikken over i'et, hvis vi alle sammen kunne møde hinanden med den indstilling og opfattelse, at vi lever som vi gør for en grund - nemlig at det giver mening og gør os glade.

Selvfølgelig er det ikke lige nemt altid, at leve på en måde nogen ikke kan relatere til eller forstå. Men det er jo selvfølgelig uundgåeligt. Det helt essentielle er, at vi selv kan relatere og forstå. Og hvis nogen så har noget at skulle ha' sagt ift. til den måde du lever dit liv på, så keep in mind, at det måske er fordi de selv enten har et problem, en usikkerhed eller et mindreværdskompleks, som bunder i deres utilfredshed med dem selv. Men andres kvaler er bestemt ikke noget, man skal stå til regnskab eller ansvar for! Og man må aldrig begynde at tvivle på sig selv, på grund af andres projiceret usikkerhed.

Hvad jeg vil sige er bare, at livet handler om at være glad helt ind i sjælen. Og hvad dét så end betyder, er altså op til os selv at definere, realisere og udleve! 🌸 Det ansvar kan vi ikke tillægge nogen andre! Så hvis du finder styrken og troen på at dét du gør er det rigtige, inde i dig selv, navigerer efter dét og desuden lærer at blæse på hvad andre tænker, så vil jeg mene, at du er rimelig godt udrustet til at udrette store og succesfulde ting her i livet 😉✨💛


Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - klik hér!

Likes

Comments

Thoughts

Hvis man begår sig på de sociale medier, er det ikke til at undgå at støde på et af de mange billeder, vi som flittige brugere, lægger op af vores kroppe - i bikini, træningstøj, undertøj og nogle - intet tøj (!) 😳
Hvorfor vi gør det, er der sikkert flere forskellige og individuelle grunde til. Og det er lige netop grunden hertil, som optager mig. Intentionen bag!

Personligt, har jeg ikke noget imod det faktum, at man gør det. Jeg gør det jo selv - af flere forskellige årsager, som jeg vil uddybe om et kort øjeblik. Men der er især én af grundene til hvorfor at man gør det, som godt kan forurolige mig lidt...

At man gør det for likes, forventninger om en forøget følgeskare, anerkendelse og bekræftelse er vel blot nogle af de bevidste - eller ubevidste grunde til, at vi vælger at vise os frem på de sociale medier. Det kan lyde en smule primitivt at remse det op på den måde, men ikke desto mindre vil jeg mene, at der er noget om snakken!

For mig er Instagram både et arbejdsredskab; altså en måde at "brande" mig selv på i relation til mit arbejde som model. Men det er ligeså meget (hvis ikke mere) en måde at formidle inspiration på. Og selvom, at det er en uhyre lille procentdel af mit liv jeg portrætterer dér, er det stadig super vigtigt for mig, at det jeg vælger at vise, er så autentisk og virkelighedstro som muligt og at indholdet er noget, som jeg kan stå inde for. For mig giver det slet ikke mening at skabe et forvrænget billede af mig selv og mit liv. Jeg ønsker at inspirere, men ikke hvis det betyder at jeg skal iscenesætte og forfalske.

Jeg sætter selv uvurderlig stor pris på autencitet, så selvfølgelig er det også det jeg ønsker at levere og repræsentere.
Desuden tager jeg stor afstand fra dem, der lægger ultraredigerede og retoucherede billeder op, da jeg kun synes det bidrager til at skabe ekstremt forvrængede billeder af virkeligheden og opfattelsen af diverse aspekter - såsom fx kroppen og udseende. Og også meget vigtigt - selvopfattelsen.
Jeg går selv meget op i min krop og min sundhed. Det er en stor del af min livsstil at pleje mit indre og ydre gennem træning og sund kost. Og fordi jeg selv føler utrolig stor velvære ved det jeg foretager mig, ønsker jeg selvfølgelig at formidle det videre til mennesker, der også ønsker inspiration til at leve et sundt liv fyldt med glæde, inspiration og alt hvad der høre med 🌸

Vigtigst af alt er dog, at jeg ikke lader mængden af aktivitet på mine sociale medier - såsom likes og antallet af følgere - definere mit eget værd!

Og det er netop dét, der er min pointe og formålet med at skrive dette indlæg.

Jeg overhørte en samtale mellem to piger, i den kaffebar jeg arbejder på. Og den satte en seriøs tankestrøm igang hos mig...
De to veninder sidder og snakker om Instagram, da hende den ene beklager sig over, at hun ikke har fået flere følgere de seneste 3 dage. I den forbindelse sukker hendes veninde dybt og får sagt: "Ej jeg kender det godt, man [jeg] føler sig bare ikke en skid værd, hvis der er gået en dag hvor, jeg ikke har fået nye følgere. Synes folk ikke længere jeg er lækker eller hvad?" Den anden pige erklærer sig herefter enig og bekræfter, at hun har det på samme måde, hvorefter hun tilføjer: "Måske skulle jeg bare lægge et billede op af min krop. Det plejer at hive lidt followers".

Og det bekymrede mig max.

Okay, hands down - at få andres bekræftelse spille en større eller mindre rolle, når man poster et billede af sin krop. Og det er nok i relation til, at søgen efter bekræftelse hos andre, er et helt naturligt instinkt vi mennesker har. Problemet er, hvis denne søgen efter andres bekræftelse er hele årsagen til og intentionen bag, at man poster et billede af sin krop! For så bliver det pludselig hvad ANDRE synes om ens måde at se ud eller opfører sig på, der bliver afgørerende for, hvad man selv føler og synes man er værd. Og det er jo ubeskrivelig farligt, da man i mine øjne, på den måde lader andres mening være målebarometer for ens egen lykke og selvværd...

Så! Min pointe er ikke, at man ikke skal lægge et billede ud af sin krop, hvis man føler for det. Men så længe, at man kan gøre det - om det så er for at inspirere, motivere, prale eller vise sig frem - uden at lade den offentlige modtagelse og respons være afgørende for, hvordan man har det med sig selv, så synes jeg da man skal post the shit out of hot bodypics! 🌸 Men blot sørg for at observer jeres egen tankegang og intention inden, så det ikke har en risiko for at blive noteret som et stort minus i selvværdsregnskabet 💗


Likes

Comments

Food & recipes , Thoughts, People we looove, Travels

Hej med jer <3

Okay… time for some big changes and big NEWS!

Det er ved at være noget tid siden, at jeg sidst har opdateret bloggen. Først var jeg overbevist om, at det var ren og skær mangel på inspiration. Men jeg fandt hurtigt ud af, inspiration havde & har jeg nok af - det var mere dét at få den nedfældet, der var problemet. Jeg kan nu berette, at jeg nu også har stiftet bekendtskab med hvad det vil sige, at have en seriøs!3 skriveblokade .. For jeg har vitterligt massere af ting, som jeg gerne vil dele med jer og involvere jer i.
Ideerne har myldret frem når jeg har cyklet rundt i København eller har været midt i en yogatime, men hver gang jeg har sat mig ned foran computeren klar til at nedfælde det hele på skrift, er jeg gået helt i sort …

Jeg har derfor overvejet at stoppe med bloggen. Trække mig helt. For den markante skuffelse over mig selv og følelsen af manglen på kunnen, når jeg ikke har kunne leve op til det jeg ønskede, har været destruerende…
Så jeg lagde kortene på bordet for mig selv, skar ud i pap - HVAD ER DET JEG GERNE VIL? HVAD GØR MIG GLAD OG HVORDAN FÅR JEG DET TIL AT SKE?

Først og fremmest bryder jeg mig ikke om, at gøre noget halvhjertet. Der er hverken projektet eller mig selv værdigt.
Og i den forbindelse har tanken om, at jeg måske i bund og grund ikke rigtig dur til det her bloggeri, strejfet mig nogle gange. For jeg er en forholdvis privat person forstået på den måde, at jeg faktisk ikke bryder mig om, at skulle servere mig selv på et sølvfad klar til at blive skuddømt af andre - den risiko er der jo, når man udfolder sig online.
Og så fordi jeg mest af alt søger autencitet frem for noget andet - hvilket jeg synes kan være et noget mangelfuldt aspekt på sociale medier.

Men så gik det op for mig, at grunden til, at jeg startede min blog first of all, var fordi det gav mig enooormt meget at vide, at jeg kunne bidrage til at tilføre andre dét jeg selv hungrer efter og lever af - nemlig inspiration og motivation. Inspiration til at få ting gjort. Et spark i røven, enten i den ene eller den anden retning. Inspiration til at opdage nye verdener og mod til at udforske nye sider af mig selv og mine omgivelser.

Og derfor stopper jeg selvfølgelig ikke. Til gengæld vil der ske MARKANTE ændringer her på bloggen -af flere årsager ;) Jeg er en person, der motiveres af forandringer - hvis de vel at mærke er til det bedre! Og derfor skal der nye boller på suppen.
Og hovedårsagen til dette er, at jeg har mødt min soulmate - intet mindre! Og i vil meget snart møde hende <3 <3 <3 Sammen har vi udformet et nyt projekt som vi GLÆDER os HJERNEDØDT meget til at løfte sløret for! Men i må vente et par uger endnu hihihihi

Jeg føler lidt jeg er har taget et hovedspring ud i det uvisse - og så alligevel ikke. For det vi har gang i, lægger mig totalt nært og er super relaterbart for mig.
Men sådan er det altid med “det nye”. Man føler sig sgu lidt på bar bund indtil man får fodfæste … <3


Jeg vil gerne takke jer af hele mit ydmyge hjerte for at læse med hver gang & så håber jeg
INDERLIGT at i vil fortsætte med at læse (og se) med, når vi relancerer bloggen her - very soon! <3 <3

En milliard kys fra mig <3

Likes

Comments

Food & recipes , What we eat in a Day

Hey babes <3

En travl sidste uge med fuld skrue på Copenhagen Fashion Week og arbejde endte med en lille get-away til Budapest med min kæreste! Men det var kun skønt og inspirerende med noget fashionabelt kaos ;) Jeg er netop kommet tilbage fra Budapest og har 3 uger med non-stop arbejde i vente, men det er i orden når man kan lide det man laver hiihi

Sidste weekend lavede jeg de her veganske burgere til min familie - og de er ovenikøbet glutenfrie! Så der er ingen grund til ikke at eksperimentere den her totalt lækre og guiltfree udgave af en burger ;)

Opskriften til bollerne er tyvstjålet fra www.glutenfriforbegyndere.dk og i kan finde opskriften her.

Opskriften på "bøfferne":
- 450 g optøede ærter
- 250 g bagt sød kartoffel
- 1 finthakket løg
- 1-2 fed hvidløg afhængig af størrelse
- 1,5-2 tsk salt
- 1 tsk chilipulver
- 1,5 tsk sort peber
- 80 g kværnet (glutenfri) havregryn

Optø ærterne
Bag de søde kartofler (med ell. uden skrald) på 200 grader i 25-30 min
Lad dem køle af og blend dem derefter sammen med ærterne i en foodprocessor

Hak løg + hvidløg og bland med de resterende ingredienser
Blend herefter med den søde kartoffel/ærteblanding

Form "bøfferne" i den ønskede størrelse
Bag dem bed 180 gr i 15 min på hver side
De kan også steges i kokos- eller olivenolie!

Ift fyld er der selvfølgelig frit slag! Men jeg har her frisk spinat, peberfrugt, rødløg og en avokadocreme lavet af blendet avokado og saft af en lime + lidt salt og peber!

Nå, jeg har tusinde ting jeg skal have taget mig til, men jeg håber i har haft en dejlig weekend <3

Kys fra mig!

Likes

Comments

Food & recipes

Hej babes <3

Efter jeg fik fri lørdag eftermiddag, tog jeg hjem til mine forældre for at slappe heeeelt af. Jeg har ikke set dem et par uger og næste weekend skal jeg ud at rejse, så det var virkelig dejligt at se dem <3 Det er noget af det bedste jeg ved, efter at være flyttet hjemmefra; at komme hjem til dem, at kunne koble helt af og selvfølgelig at blive møgforkælet!

I går morges var jeg til yoga, men efterfølgende brugte jeg det meste af dagen med at tulle rundt i køkkenet, høre musik og hygge med mine parents og min søster <3 Det er en ultimativ måde for mig at koble helt af på! Og jeg fik også afprøvet et par nye opskrifter, som jeg nu vil dele med jer.

Hovedingredienserne er de samme og begge dele er virkelig nemme at lave!

Den første er en gammel kending, dog med en lille upgrade;)

1. Havregrød m. blåbær, kanel & stegt banan
- 40 g. havregryn
- 1,5 tsk kanel
- 1 lille håndfuld blåbær
- 1/2 banan

Bland havregryn m. kanel og dæk det med kogende vand. Lad det stå 5-10 min for at sætte sig.
Skær bananen ud i 4 strimler på langs og steg dem ved høj varme på panden i nogle sek.

Den stegte banan tilføjer en skøn og beskeden sødme til grøden, som komplementerer kanelen virkelig godt!


2. Glutenfrie choko-pandekager m. blåbær og banan (3 stk)

- 1/2 banan
- 40 g. havregryn
- 1 tsk usødet kakaopulver
- Et lille nip salt
- 3 spsk soyamælk (ell. andet plantebaseret mælk)
- 1 chiaæg (1 tsk chiafrø opløst i 3 tsk vand i 8-10 min)

Bland først chiafrøene m. vand og lad frøene opsuge al vandet.
Bland havregryn, kakaopulver og salt sammen.
Mos bananan, bland den med soyamælk og tilsæt derefter chiaægget.
Bland "tørstofferne" ned i, rør rundt og steg først pandekagerne på den ene side i lidt kokosolie ved mellem varme.
Før pandekagerne vendes, læg da et par skiver banan og blåbær i dejen og vend dem så.

Et lækkert og sundt alternativ proppet med antioxidanter og gode kulhydrater, til en morgen hvor man har lidt ekstra tid <3

Likes

Comments

Food & recipes , What we eat in a Day

Hej babes <3

Endnu en skøn dag! Jeg er simpelthen i så godt humør for tiden og jeg har så mange planer og ambitioner, som jeg glæder mig til at få ført ud i livet; store som små. Nogle er super håndgribelige, andre er en smule mere abstrakte. None or the less er det vigtigt at huske på, at det fantastiske og lærerige ikke kun ligger i at opnå målet, men også vejen mod dertil! 🌸

Okay, et lille sidespring!

Min morgen startede ud med et lidt alternativt morgenshot. Jeg havde ikke mine faste ingredienser, da jeg sov hos min kæreste, Så det blev til et shot på
- limesaft
- sort peber
- kanel
- cayennepeber
- lidt varmt vand

Derefter lavede jeg havregrød til både ham og jeg. Min bestod af:
- 40 g havregryn
- 1,5 tsk kanel
- kogende vand
- toppet med boghvedekerner, æble og banan

Til min kæreste lavede jeg en portion af:
- havregryn
- 2 tsk kakaopulver
- 1 tsk honning
- kogende vand
- toppet med banan

Inden jeg mødte på arbejde, lavede jeg lige hurtig frokost som bestod af en sød-kartoffel-sandwich m. hummus, bagt aubergine, rød peber, salat og frisk persille m. en lille salat m. bagt rosenkål.

- skær den søde kartoffel ud i 2 skiver på ca. 1,5 cm tykkelse
- drys med røget paprika og bag dem i 25 min ved 200 gr
- skær en aubergine samme form som batatten, 1,5 cm tyk og bag også dén og rosenkålene i 20-25 min ved 200 gr
- lad det køle af og put derefter ønsket fyld i sandwichen

Jeg har toppet min med lidt tahin og rosenkålene med lidt balsamicodressing.

Den her sandwich er et sindssygt godt alternativ, hvis man vil prøve at undgå brød af den ene eller anden grund. Den fylder godt og så smager den bare ekstremt lækkert!!

Som mellemmåltid spiste jeg et æble og en "rawbar", som består af bl.a. dadler, tranebær, mandler, kokos og kakaopulver. Og da jeg var på arbejde indtil kl. 20 blev min aftensmad i dag altså bare et stykke ristet rugbrød, 1/2 avokado og et par gulerødder... Kunne desværre ikke tage et billede, da jeg af gode grunde ikke må have min telefon på min i arbejdstiden :-*

Nå, men nu skal jeg i seng! Jeg har et stramt program i morgen hahah
Tidligt op til en fitting, derefter til et kursus i forbindelse med mit arbejde, PÅ arbejde og så videre hjem og hygge med mine kollegaer <3 Det bliver en travl, men dejlig dag.

Kan i sove godt lovelies <3
Stort kys fra mig!

Likes

Comments

Food & recipes , What we eat in a Day

Hej skønne jer <3

I dag har - madmæssigt været en af de mindre æstetiske og inspirerende hahah men sådan er det altså nogle gange ... har haft lidt travlt, så har ikke haft så meget tid til at være kreativ :P

You know the deal med morgenshottet, men til jer nye læsere får i selvfølgelig alligevel opskriften her:

- 2 spsk æblevineddike
- Saft af 1/2 citron
- Cayennepeber
- Kanel
- Lidt varmt vand

Det er det første jeg indtager om morgenen, samt et stort glas vand!

Efterfulgt af min havregrød 😏 og da jeg kom lidt sent op i morges (hvilket ellers ALDRIG sker) blev det en slaveomgang, der mest af alt lignede noget, der kunne minde om opkast... Så i mangel på præsentabelt billede, får i lige ét af en lækker omgang havregrød m banan, palmesukker og pecannødder, som jeg fik til morgenmad én af dagene i Paris på Le Pain Quotidien.

Apropos u-præsentabelt - bestemt en kategori min frokost i dag hører under :P DOG kun udseendesmæssigt, for den smagte virkelig godt og var dejligt mættende. Den bestod af:

- Rød- og grønkål
- Grøn peber
- Avokado
- Kikærter
- Humus
- Grøn pesto
- Hjemmesyltede løg
- Peber

Dertil spiste jeg et stykke ristet rugbrød

Efter jeg fik fri fra arbejde, spiste jeg et stykke ristet rugbrød og et æble inde jeg tog til yoga et par timer. Og da det sluttede relativt sent, havde jeg ikke rigtig tid til at kokkere det store gourmetmåltid, så jeg baksede bare en hurtig salat sammen bestående af:

- Kålmix fra Nettooo
- Grønne bønner
- Kikærter
- Hummus
- Saft af en lime + balsamicoeddike og sort peber

Dertil spiste jeg også en rød snackpeber!


Beklager i dag's haltende inspiration. Men jeg lover at være back on track i morgen <3

Ha' en skøn aften <3

Kys fra mig :*

Likes

Comments

Food & recipes , What we eat in a Day

Hey you <3

Jeg håber i har haft en dejlig dag! Min har været virkelig skøn! Jeg har været på arbejde fra 7-14, derefter tog jeg til yoga og så hjem til min soulmate, som har været væk fra mig en hel uuuuge fordi hun liiige synes hun skulle til Malaga og slænge sig efter eksamen - hvilket selvfølgelig kun er veltjent hihi. Men en uge uden at se hendes smukke ansigt, er bare lidt lang tid i:

Nå, men another day another fooddiary ;)

Selvom det nok ikke kommer som nogen overraskelse, startede jeg min morgen med mit morgenshot.
Morgenshottet består af:

- 2 spsk æblevineddike
- Saft af 1/2 citron
- Cayennepeber
- Kanel
- Lidt varmt vand

Til morgenmad spiste jeg min havregrød, som jeg også spiser HVER dag - dog med variationer. Denne morgen spiste jeg det med banana, lidt usødet æblemos fra Urtekram samt kanel og hampefrø.


Opskrift:


- 40 g finvalsede havregryn + 1,5 tsk kanel dækkes af kogende vand
- Rør det rundt og lad det stå et par minutter indtil vandet er absorberet og grøden er dejlig cremet
- Tilføj toppingzzz og SPIS <3

På arbejdet drak jeg min morgenkaffe, fordi den bare er SÅ meget bedre end en hjemmebrygget kop Nes.... Jeg drikker normalt en Americano eller en Flat White på mandel- eller soyamælk.

Inden frokost snakkede jeg bare på et æble og lidt blåbær og da jeg havde glemt min madpakke derhjemme, blev min frokost én af vores avokadomadder & en grapefrugt m. kanel. Avokadomaden skal jeg forresten hilse at sige er én af de bedste jeg har smagt so far! Det hjemmesyltede løg og kryddersalten på toppen er 👌👌 Endnu en god undskyldning for at slå et smut forbi Original Coffee!





Opskrift:

1 stk ristet rugbrød toppet m. 1/2 avokado, hjemmesyltede løg, kryddersalt og fennikelspirer

Easy peasy


Dertil drak jeg også en af vores nye grøntsagsjuice fra GRO. Juice'ne er biodynamiske, koldpressede og organiske og de smager helt fantastisk! De er så friske og rene i smagen, hvilket selvfølgelig er fordi kvaliteten af råvarerne er helt top!


Efter yoga spiste jeg en banan & til aftensmad lavede min veninde og jeg en vegansk "pasta"-ret.

Opskrift til 2:

- 1 pakke soyabønne-fettuccine-pasta
- Rosenkål
- Cherrytomater
- 1 avokado
- Saft af 1 lime
- Salt & peber

- Rens rosenkål og tomater og bag dem i ovnen i balsamicoeddike på 220 gr i ca. 20-25 min
- Blend avokado m. saften fra lime, lidt vand og salt & peber indtil det bliver en hel smooth creme
- Kog pastaen i 5-7 min
- Lad det køle lidt af og bland det hele sammen

Nemt, hurtigt og virkelig lækkert!


Lige nu ligger jeg bare og slapper den med en kop grøn te og er egentlig på vej i seng, da jeg skal op før fanden får sko på i morgen! At least it's not snowing... hahah <3 Nå, men stort kys til jer og TAK fordi i følger med <3

Likes

Comments

Food & recipes , What we eat in a Day

Hej lovelies <3

Jeg håber i har haft en skøn weekend! Min har stået i arbejdets tegn, men i dag har jeg fri og herudover er det jo første dag, hvor i kan få et indblik i hvordan min daglige kost ser ud! 😏💪🌸

Jeg starter altid min morgen med mit morgenshot og i dag var selvfølgelig ingen undtagelse. Morgenshottet består af:

- 2 spsk æblevineddike
- Saft af 1/2 citron
- Cayennepeber
- Kanel
- Lidt varmt vand

Til morgenmad spiste jeg min havregrød, som jeg også spiser HVER dag - dog med variationer. Denne morgen spiste jeg det med kanel, blåbær og lidt usødet æblemos fra Urtekram. Opskrift:

- 40 g finvalsede havregryn + 1,5 tsk kanel dækkes af kogende vand
- Rør det rundt og lad det stå et par minutter indtil vandet er absorberet og grøden er dejlig cremet
- Tilføj blåbær og 1 spsk usødet æblemos

Og viola!

Dertil en kop sort kaffe ☕ Essentielt!


Som mellemmåltid
et par timer efter morgenmaden, spiste jeg en banan og et æble på størrelse med mit hoved, nede fra min æblepusher på Nørrebrogade - det er uden tvivl de største og bedste æbler i verden!

Dette kræver af gode grunde ingen opskrift ;)

Til frokost lavede jeg denne salat som bestod af:

- Står håndfuld "kålmix" fra Netto
- Sød kartoffel, rosenkål og gul peber bagt i ovnen på 200 gr i ca. 20-25 min
- Grønne bønner
- Dressing bestående af 1,5 tsk tahin, citronsaft, peber og oregano


Som 2. mellemmåltid spiste jeg et par gulerødder m. hummus til, men det nåede jeg desværre ikke at tage et billede af, da jeg skulle skynde mig til yoga, så det må i have til gode!

Til aftensmad lavede jeg bare en bagt aubergine m. kikærter på bund af "kålmix" (det lyder sgu lidt kikset, men det er altså det de kalder det i Netto) Opskrift:

- Tænd ovnen på 220 gr
- Udhul auberginen og marinér den i lidt balsamicoeddike, salt og peber og smæk den ind i ovnen i et ildfast fad
- Bag den i 15 min
- Steg i mellemtiden kikærterne og auberginekødet på panden i dine yndlingskrydderier eller som jeg - i lidt kokosolie, tomatpure, peber og røget paprika
- Put kikærter + auberginekødet tilbage i auberginen og bag det i yderligere 15 min til både auberginen og fyldet er helt mørt
- Top med lidt hjemmelavet (eller købe) hummus og drys med oregano 😏


Udover at jeg spiser (surprise haha), sørger jeg også for at få drukket en masse vand i løbet af dagen! Jeg aimer efter at få drukket min. 2 liter dagligt. Herudover er jeg også kæmpe fan af grøn te & urtete. Så der kan også snildt ryge 3-4 kopper ned dagligt 😁
Kaffe ELSKER jeg også og heldigvis for det, arbejder jeg på en kaffebar. Men da fantastisk kaffe ad libitum godt kan gå hen at blive farligt, prøver jeg at holde det på et minimum, da det altså ikke er det bedste for kroppen i for store mængder. Men min morgenkaffe har jeg svært ved at undvære 😊

Jeg håber i kunne bruge det til noget og har lyst til at følge med resten af ugen! <3

Stort kys fra mig!

Likes

Comments

Food & recipes , Guides, Thoughts

Hej babes! <3

Der har været meget stille på bloggen den seneste måneds tid og det beklager jeg. Men det har taget langt mere tid og overskud at tilpasse og indfinde mig med at være hjemme, end jeg lige havde regnet med. Lad os bare sige jeg gennemgår en mindre identitetskrise pt hahah! Ej, det har været en sindssyg hård måned, men den har været/er også meget lærerig. Der er også en masse ting, der er gået op for mig ift mig selv, mine ønsker og helt konkret dét at gå på kompromis med mig selv og mine drømme - men det er noget jeg vil uddybe på et andet tidspunkt :)

For det det skal handle om nu, er noget, der personligt hjælper mig er, hvis jeg føler mig lidt lost in life og har brug for at få skabt mål og fokus igen. Nemlig at få sat et - større eller mindre - projekt i gang, som jeg selvfølgelig både finder spændende og inspirerende. Der er ikke noget, der kan få mig mere ovenpå, end når jeg skaber. Og da mental og fysisk sundhed er noget jeg går meget op i, så jeg tænkte, at det kunne være sjovt hvis jeg næste uge, gav jer et indblik i, hvordan jeg fysisk holder mig sund!

Helt konkret er min ide, at jeg hver dag vil give jer et indblik i min træningsrutine, hvad jeg spiser og selvfølgelig deler opskrifterne med jer! Hvad siger i til det? 😍

Jeg vil dog på forhånd lige understrege, at jeg ingen professionel viden eller kendskab har til kost & madlavning - blot en masse erfaring samt en stor portion passion og interesse for at lave lækker, nem, sund og vegetarisk mad 💚

Så hvis i har et ønske om at kickstarte en sundere livsstil, blot har brug for lidt inspiration eller har brug for at detoxe kroppen for diverse giftstoffer så følg med i mit #whatieatinaday projekt, starting from this Mondaaaaay 😍
LEEEEEET'S DO THIIIIIIIS!

Likes

Comments