Hei hei

Her kommer et lite bildedryss fra prom! Veldig, veldig gøy og minnerikt!

"Prom was good, the after party was better!"

-Hawa Diallo

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

  • 315 Lesere

Likes

Comments

Hei hei, alle sammen!

Da var nasjonaldagen i boks for i år og det er på akkurat slike dager at jeg savner Norge ekstra mye. Heldigivis hadde vi en liten feiring verdig 17.mai her nede i England, og det ble ikke så steike gæli som man skulle tro!

På selve dagen sto jeg og de tre andre norskene fra skolen i kantina og solgte både kake og cupcakes. På høyttaleren spilte vi skikkelig gode norske klassikere. Vi hadde det kjempekoselig, og folk var veldig interessert å høre hva vi feira.

Og ikke nok med det! Vi tok feiringa videre til residence der jeg fikk lov å komme på besøk å feire. Dette var dagens høydepunkt og vi hadde så utrolig gøy! Vi hadde kake, jordbær, flagg og champagne. Riktig nok en alkoholfri champis, da. Vi sparer den morroa til litt seinere! Vi spilte herlig musikk og sang masse! Herlige jenter, på en herlig dag!

Vi måtte selvfølgelig også synge nasjonalsangen, så patriotiske som vi er!

17.mai ble super selvom den ikke ble feiret hjemme, mye takket være disse herlige jentene! Hurra hurra!!!

Prom og graduation nærmer seg med stormskritt, og mamma, pappa og Herman er på vei til Torquay! Det er masse å glede seg til, men jeg begynner allerede å føle klumpen i halsen av tanken på å måtte dra herfra. Huff, nei - det vil jeg ikke tenke på engang! Siste tiden skal nyyyytes!

Masse klemmer fra Amalie, VI SNAKKES!

  • 300 Lesere

Likes

Comments

Hei hei

Rask oppdatering fra England kommer her!

Med skolen har jeg fått lov å blitt med på mye gøy, bla "caving" som direkte oversatt til norsk betyr "grotting", hahaha. Vi fikk lov å dra ned i en underjordisk grotte som har blitt dannet etter millioner av år av en elv under jorda. Jeg var skikkelig nervøs i starten, og var 90% sikker på at jeg kom til å få et lite klaustrofobisk anfall (det er noe med den følelsen av å ha flere tusen tonn over seg i et knøttlite kammer som gir et lite guffs). MEN, det gikk KJEMPEBRA og vi kom oss helt ned til den dypeste "tørre" delen av grotta. Det dypeste vi kom var en underjordisk innsjø, det var helt utrolig å kunne få oppleve. Så folkens, grottevandring/kravling er til å ANBEFALE!

Jeg har hevet sammen noen klipp fra den siste uken til en kort video og håper dere liker den!

Masse klem fra Amalie, vi snakkes!

Likes

Comments

Halloo!

Oi oi, nå har jeg mer enn nok bilder å legge ut og eeevig nok å skrive om! Spring break er akkurat ferdig og jeg har farta mye!

Den 16. mars kom hele familien til Torquay, og jeg fikk endelig sjangsen til å vise dem litt rundt på skolen og i selve byen. Det var SÅ koselig å se mamma, pappa og Herman igjen, jeg har savnet dem veldig! De fikk møte lærere og mange fra vennegjengen fra skolen. Det er så fantastsisk å møte familien igjen, spesielt Herman, jeg har savna han veeeldig!

Etter et par dager i Torquay dro vi til London der vi var SKIKKELIG turist. Jeg har det alltid så gøy med familien og vi ler og tuller heele tiden, fun - fun - fun!

Mamma og Herman reiste fra London den 20 for å dra tilbake til Norge. Pappa skulle på en telecom-konferanse i Dublin uken derpå, derfor reiste vi begge til Dublin for å fortsette den evige turistferden :-D

"A WOMAN needs a MAN like a FISH needs a BICYCLE"

Utdrag fra "The book of Kelts" til høyre

Tiden i Dublin var helt super, men det eneste som la en liten "boomer" på stemningen var terrorangrepet i London den 22. mars. Det var utrolig ubehagelig å tenke på at vi var i London bare litt over 48 timer tidligere, akkurat der angrepet tok plass. Det ga meg et ordentlig kyll og det ga meg virkelig en oppvekker på at man har null kontroll over var livet slenger din vei..

Etter Telecom-konferansen var ferdig tok jeg og pappa veien opp mot Nord Irland, Belfast. Belfast har en utrolig unik historie som jeg og pappa fikk en skikkelig smakebit på i en Taxi-tur som guidet oss rundt i hele byen. IRA, katolikker vs protestanter og moderne segregering var store deler av guidingen.

Den siste uka av spring break reiste jeg til Spania for å besøke Pica og Hawa! Denne uka var en god miks av rolig solslikking, byvandring og litt moro!

Fantastiske Rosario som lagde den beste spanske maten jeg noen gang har smakt! AMAAZING!

Hahahaha, såå morsom kveld! Herlige jenter <3 <3

Dette ble et veeeeeldig langt innlegg, men men!
Vi snakkes <3

Likes

Comments

Hei alle sammen

En rolig tirsdag startes med en kopp med nudler, kaffe og podcast - veldig, veldig deilig midt i eksamenstresset! Neste uke skal seks eksamener besvares på fem dager, så nattesøvnen har allerede blitt godt redusert.

I helgen kom en mine beste venninner, Karen på besøk til England og det var bare sååå gøy! Jeg hadde gledet med veldig, veldig lenge så når hun endelig kom var planen klar!

Karen kom på fredagskvelden. Jeg og Emma hentet henne på busstasjonen og dro henne med oss ut for å møte alle vennene våre fra EF. Hun fikk hilst på mange av mine gode venner og fikk en smakebit av bobla jeg lever i.

Lørdagsmorgen våknet vi tidlig og hev oss på et tog til Exeter for å få unnagjort litt shopping. Dessverre, var både jeg og Karen skikkelig forkjøla så energinivået var ikke på topp, men det var koselig likevell! Senere samme dag, møtte vi resten av gjengen, danset og koste oss!

På søndag dro hele gjengen på kystsiden og ble sittende der hele dagen. Stemninga var god og samtalene tok ikke slutt.

Når mandagen kom, ble Karen med meg på skolen og jeg fikk vist henne rundt på hele skolen. Jeg beundrer deg Karen for å ha holdt ut med meg i en laaang Biologitime og Shakespear-skuespill.

Vi rundet opp oppholdet med en DIGG burgermiddag med Simon, Emma, Leonie og Juan.

Karen, tusen takk for at du tok deg tid til å komme på besøke ei venninne som savner deg veldig! Du er så fantastisk og du gjorde helga mi perfekt - jeg er superglad i deg! <3

Dagens visdomsord;
Bryt ut av komfortsonen!

God Tirsdag.

  • 462 Lesere

Likes

Comments

Hei hei

I dag er min andre dag sengeliggende etter hjemkomst fra Paris. Flyturen hjem var veldig slitsom og tung, noe som førte til at den milde forkjølelsen jeg hadde hatt i Paris ble enda, enda verre. MEN - dette betyr ikke at turen til paris ikke var bra, tvert i mot! Paris er en utrolig vakker by og vi fikk sett mange av de største turistattraksjonene. Tre dager er rett og slett for lite tid til å se og oppleve alt, men jeg fikk i alle fall en god smakebit av "the city of love".


  • 467 Lesere

Likes

Comments

Hei alle sammen.

Forrige helg var sinnsyk og jeg har sjuke nyheter. Hvis du/dere har lest det tidligere innlegget her vet dere at vi vant den lokale konkurransen på skolen og vi fikk muligheten til å reise til London får å få bli med i finalen. Jeg har skrevet et helt innlegg om dette for EF Academy, MEN det er på engelsk. Jeg håper det går bra, og jeg skal oppsummere kort på norsk helt under innlegget.


Hello everyone!

My name is Amalie Røsnes and I am a student at EF academy Torbay, studying the IB program. This will be my first blog post, updating all of you guys in English. I am really excited to start writing these blog posts, not only to update all of my friends and family back in Norway, but also informing present and maybe future students interested in EF Academy. My post for today is going to be al little bit different and weird, because that is exactly what these last three days have been like. I have to start by giving you guys some back story. At Torbay I study among other subjects, Business. It´s one of my favourite subjects and a while ago our school was given the opportunity to enter the global Hult business challenge. This was a competition and the task was to develop a product that Ford was going to sell and aim at generation Z (teenagers). Our group immediately started thinking about what this product would be and we figured out quite quickly that we wanted to develop a bike, an electric bike. This bike was going to be special and customisable for the customers need. It was going to have 25 different accessories that we defined as “add-ons”. Safety, gadgets and extra design was the three categories we had, each containing about seven add-ons. It was really exciting

.
We worked and developed our concept for over two months. Then came the day when all the different groups from our school gathered together to compete against each other. The jury consisted of teachers from our school and people from Hult university. We presented last and we were told later that we literally “dropped the mic”. We won this competition and we would be competing in the finals in London the 14th of January against two other groups. One group from EF Academy Oxford and the other one from EF Academy New York.
We had two months to prepare ourselves for the finals and during those two months, we had our winter break. We worked on our presentation in our business class and off school. It was fun, but a lot of work. We experienced a period were there were no new ideas and cool things to add. Our minds were stuck in the box.
The 12th of January we left the Academy and headed towards London. I’ve never been to London, so it was an AMAZING experience to see the London taxis, the London Eye, Big Ben and the London Bridge. Let me just tell you, reality beats movies and HD pictures! We arrived at Hult four o clock and was greeted by DittH, one of the people working for HULT. Me and Chalisa (one of my teammates) shared room at the campus. We were expected at the reception one hour later to socialize and meet the other teams. I was a bit nervous to mingle with everyone, but it turned out to be a great experience. All of the students were amazing and super, super nice! That night we had a lot of fun, eating good pizza, talking, getting to know each other and listening to live music.


Friday we woke up at seven thirty to get ready for our exciting day at Hult. We ate a good breakfast and enjoyed our surroundings (by that I mean the funky canteen at Hult!). We than went to class were Eli Bohemund held a really good presentation about public speaking. I learned a lot and he helped us calm some nerves. “If you fail to prepare, you prepare to fail” was something that got stuck in my head after his class. This is especially important if you are going to try to convince your audience to but your idea! Btw, here is a smart tip we learned from Eli. If you ever feel your mouth drying up before a presentation, eat or drink something sweet. It will help you and may even calm you down a bit! After Eli´s class we had a coaching session with Daniel Rukare were he helped and prepared all the individual groups for our presentations on saturday. Daniel did a really good job helping our group. He helped us think outside the box and make our ideas POP! He was truly an amazing coach helping us along the way! After working for a long, long time we finally went to a restaurant and ate some really good steak! Hult had booked us tickets for a Stomp show, and yes I was as confused as you probably are now. Stomp? Stomp uses the body and ordinary objects to create a physical theatre performance creating rhythms, music and acrobatics. And it was unbelievable! It was so much fun and was so cool!

Saturday we took the bus to Ashridge were the finals was going to be held. It was a one and a half hour drive from the Hult campus. We had been told it was an amazing castle, almost looking like a Hogwarts replica. I am not exaggeration when I am telling you guys, this place was one of the most beautiful places I had ever seen in my whole life. The pictures can explain for themselves!! Wow!! We were guided to some parts of the castle and it was so amazing! We separated in to our groups pretty fast after arriving and started the last finishing touches of the presentation. We had lunch at 12:30 and had to present the final product to the jury at 14:00. I was SO nervous. My heart was pounding so hard in my chest, I swear my shirt was moving up, down, up, down. We were the second group to present, after New York. New York had an amazing presentation with a complex prototype of their product. I got the feeling we had already lost before even entering the “stage”. When it was our turn my mind went from chaos to focus. Things went pretty smoothly, other than getting the “one-minute warning” a bit sooner than we expected.

We answered the questions from the judges in an okay-way. We took our seats again and listened to the last group from oxford. I was really disappointed, because I was 100% sure we had lost. One of my team mates, Juan from Mexico was super confident and whispered to everyone “We won, we won, don’t worry!”. We had to wait for over an hour for the results, and finally we were asked to come to the Ashridge chapel were we would get the results. The judges gave every group feedback of their presentations and gave certificates for attendance of the competition. It was so nerve-wracking, it felt like I could get a heart attack any minute. The judges gave as good advice and told us that the most important thing in life is to grow and always strive to do better. And finally, the judges announced the winners. There was a long pause. I didn’t like it, not even one bit. My whole body froze. “And the winner for the Hult challenge 2017 is the school from… Torbay!!!”. The most awkward squeaky sound came out of my mouth when I heard the judge say our school. I couldn’t believe it!! I was in complete shock, so many emotions at the same time! I must admit, my eyes started sweating a bit, when I saw an electric Chalisa crying in front of me. We were given a round of applause from all the people in the room and were given diplomas. OMG, I was so happy! I called my parents as quickly as possible and announced the great news!


I am so happy to have been a part of this great experience, I have learned a lot and I have made so many new friends! Thank you, EF and thank you HULT for giving me this amazing opportunity, this was truly incredible!

Vi vant altså denne syke konkurransen og ikke bare dro vi hjem med masse erfaring og lærdom, men vi fikk også en veldig, veldig fin premie! 

Vi fikk alle et sommerkurs i enten San. Fransisco eller London til en verdi på 2500 pund OG et scholarship (stipend) til Hult Business School London på 5000 pund hvert år man ønsker å studere på universitetet. Jeg er evig takknemlig!

Vi snakkes snart igjen - bye!!

  • 553 Lesere

Likes

Comments


Endelig gir jeg lyd fra meg på denne bloggen. Hei hei! Nå er kommet hjem fra julefeiring i Norge og det var suuuperdigg å få være hjemme med mine nærmeste! :-) Norsk mat, norsk vær og familie og venner var virkelig etterlengtet. Juleferien var en ren dvale, noe som jeg virkelig trengte! Selvom at tiden hjemme var bra, savnet jeg England veldig og alle vennene mine her nede.

Nå har jeg allerede lagt to skoleuker bak meg etter ferien, men jeg føler døgnrytmen fremdeles er skeiv. Forrige helg ble den i allefall verre da vi dro til London og konkurrerte i Hult Global Business challenge. Jeg har skrevet et blogginnlegg om denne turen allerede, men den er på engelsk. Jeg kommer til å legge det innlegget ut her på bloggen, forhåpentligvis i morgen da jeg får litt flere bilder fra turen. Det var i allefall en helt fantastisk tur som jeg lærte masse på!


Norsk frokost!!

Snakkes snart!

  • 546 Lesere

Likes

Comments

Halloo

Jeg har noe veldig spennende å fortelle ! På fredag var HULT university på besøk på vår skole og holdt semifinale for "the HULT challenge". Denne konkurransen begikk seg ut på å skape et produkt som Ford ville selge, spesielt rettet til generasjon z (unge mennesker). Denne konkurransen har vi jobbet med i flere måneder og på fredag presenterte vi det endelige produktet. Eksempler på produkter de andre gruppen presenterte var en app, offentlig transport system og biler. Vår gruppe presenterte en elektrisk sykkel. Det var veldig spennende å se på hva alle gruppene hadde kokt sammen siden startskuddet gikk av.

Vinneren vant en tre dagers tur til London i Januar og får bli med på finalen av HULT challenge der man kan vinne et sommer-scholarship og lot´s of MONEY. De får også sove på et top-notch hotell og bli med på mange spennende kurs holdt av hult - global internasjonal business school. Turen inkluderer også city sightseeing og shopping! Og gjett hvem som vant - vår gruppe!! Jeg ble sååå glad og jeg gleder meg massemasse!!

I Februar reiser jeg til Paris for å dra på "art trip" med skolen. I løpet av turen får vi dratt på museer og besøkt kjente monumenter i Frankrikes hovedstad. Vi reiser den 15 Februar og blir til den 17. Hele vennegjengen er med på turen så det blir helt sjukt bra!

Og som ikke det var nok reiser jeg til Nord-Spania i Spring Break med alle venninnene fra EF! En av venninnene mine (Pica) er fra Spania og hun inviterte oss alle til Spania i ferien! Jeg blir SÅ gira av å tenke på at jeg får bli med på så sykt mye gøy og jeg er så utrolig heldig!
Det ryktes at hun har egen leilighet som er 10 min fra stranda!! wæææ!

Jeg har startet tidlig med å gjøre akkurat det jeg vil her i livet - reise. Jeg vi oppleve og se alt som kan sees, og jeg er virkleig #blessed, hahah <3

Vi snakkes snart

Likes

Comments

Hei hei

I helga var jeg og vennegjengen på juleshopping i Exeter. Vi svidde en del cash og var bla. inne i en fantastisk katedral midt i sentrum av byen.

Her er noen bilder fra helga.

  • 718 Lesere

Likes

Comments