Halloo

Jeg har noe veldig spennende å fortelle ! På fredag var HULT university på besøk på vår skole og holdt semifinale for "the HULT challenge". Denne konkurransen begikk seg ut på å skape et produkt som Ford ville selge, spesielt rettet til generasjon z (unge mennesker). Denne konkurransen har vi jobbet med i flere måneder og på fredag presenterte vi det endelige produktet. Eksempler på produkter de andre gruppen presenterte var en app, offentlig transport system og biler. Vår gruppe presenterte en elektrisk sykkel. Det var veldig spennende å se på hva alle gruppene hadde kokt sammen siden startskuddet gikk av.

Vinneren vant en tre dagers tur til London i Januar og får bli med på finalen av HULT challenge der man kan vinne et sommer-scholarship og lot´s of MONEY. De får også sove på et top-notch hotell og bli med på mange spennende kurs holdt av hult - global internasjonal business school. Turen inkluderer også city sightseeing og shopping! Og gjett hvem som vant - vår gruppe!! Jeg ble sååå glad og jeg gleder meg massemasse!!

I Februar reiser jeg til Paris for å dra på "art trip" med skolen. I løpet av turen får vi dratt på museer og besøkt kjente monumenter i Frankrikes hovedstad. Vi reiser den 15 Februar og blir til den 17. Hele vennegjengen er med på turen så det blir helt sjukt bra!

Og som ikke det var nok reiser jeg til Nord-Spania i Spring Break med alle venninnene fra EF! En av venninnene mine (Pica) er fra Spania og hun inviterte oss alle til Spania i ferien! Jeg blir SÅ gira av å tenke på at jeg får bli med på så sykt mye gøy og jeg er så utrolig heldig!
Det ryktes at hun har egen leilighet som er 10 min fra stranda!! wæææ!

Jeg har startet tidlig med å gjøre akkurat det jeg vil her i livet - reise. Jeg vi oppleve og se alt som kan sees, og jeg er virkleig #blessed, hahah <3

Vi snakkes snart

Likes

Comments

Hei hei

I helga var jeg og vennegjengen på juleshopping i Exeter. Vi svidde en del cash og var bla. inne i en fantastisk katedral midt i sentrum av byen.

Her er noen bilder fra helga.

  • 176 lesere

Likes

Comments

Hallais!

Jeg er helt elendig i å blogge, ja, jeg innrømmer det!! Nå er det 7 dager til jeg er hjemme i Bodø og i armkroken til mamma og pappa, hehe <3 <3 Jeg gleder meg ENOOOORMT til å møte alle kjente og kjære hjemme, spise norsk mat, feire jul og ikke minst - sove i egen seng!

Men skitt folkens, livet her nede fortsetter å være så sjukt bra! Jeg har så fantastiske mange gode venner fra alle steder i verden. Jeg smiler bredt når jeg tenker på hver eneste en av dem! Hver helg finner vi på masse gøy og koooooser oss i hverandres selskap! Jeg har allerede skapt uforglemmelige minner, ting som ikke kommer svart på hvitt her på bloggen i alle fall.

Selvom at jeg har det veldig bra her nede har jeg selvfølgelig hjemlengsel noen ganger. Jeg innser ekstra godt hvor mange gode venner og familie jeg har og hvor heldig jeg egentlig er. Hjemlengselen ble ekstra tøff da jeg fikk en STOR pakke fra Norge med masse godis i. Norske aviser, godteri og skikkelig norsk pålegg. Lillebror Herman hadde laget tegning og mamma hadde skrevet brev. Det var en god-vond følelse å få pakke fra Norge som inneholdt så mye hjemmekjært.

Den engelske maten er jeg på godt norsk dritt lei av og livets luksuriøse goder har hatt sine konsekvenser. Flere bukser har sunget på sitt siste vers, for å si det sånn. JAJA!

Været her nede får meg til å klø meg i hodet hver eneste dag. I dag var den første dagen minusgrader ble registrert i år, men senere på dagen var vi oppe i 8 grader. Hmm.. Det engelske været er vanskelig å gjøre seg klok på.

Utsikt fra "The Castle" (Den eldre delen av skolen)!

I det siste har det igjen vært tentamenstress med fem prøver på fem dager. Jeg har forstått at IB-studiet jeg tar her nede er fryktelig tungt og man må jobbe knallhardt for å oppnå toppkarakterer. Flere av mine klassekamerater er next-level studenter som ikke tar seg en eneste pause fra studiene. Det er litt sjokkerende å se hvor dedikerte enkelte er til studiene, spesielt elever fra øst-asia. Noen av dem er bare på skolen for å gjøre èn ting - JOBBEJOBBE! Det er utrolig å se hvor målrettet de er for å lykkes og bli godkjent av det universitet de ønsker. Jeg kunne nok trengt litt av den staheten og vært like fokusert og målrettet, men man må jo kose seg litt også , da!

Vi snakkes snart igjen!

  • 185 lesere

Likes

Comments

Heii

Nå befinner jeg meg midt i HELVETESUKA der seks tentamener skal utføres før fredag! Det har ført til lite mobil og pc og mer snuten rettet mot boka.

Likevel har jeg masse bilder jeg gjerne vil dele med dere fra de siste ukene, inkludert noen bilder av soverommet jeg og Emma deler. Det har jeg vell tid til, i mellom all lesingen!

Livet her nede fortsetter å være superspennende og lærerik, men akkurat nå har jeg faktisk ikke tid til å skrive så mye mer pga. øving til tentamen... Jeg kommer til å legge ut et litt mer detaljert innlegg senere med kanskje litt mer spennende info.

Masse hilsner fra meg!!

^EF Academy Torbay ^

Soverommet vårt

hahaha, jeg og Emma har klaget over at det ikke finnes noe SALT LAKRIS i Torquay, så når Emmas mamma kom på besøk hadde hun veska stappfull med lakris <3 :D

  • 241 lesere

Likes

Comments

Hei hei!

Jeg ville bare oppdatere dere der hjemme fort om hva som har skjedd de siste to ukene! Jeg har møtt og blitt kjent med en haug med masse hyggelige og inkluderende folk, allerede shoppet alt for mye og opplevd store deler av byen jeg nå bor i. Det har vært litt drama i det siste ang. bytte av vertsfamilie, men det har nå heldigvis ordnet seg. Jeg er dødsimponert av skolen og lærerne, som alle er av den type folk som strever hardt for å gjøre skolehverdagen gøy og interessant. Jeg har fått vært med på en arrangert aktivitetsdag med kajakkturer, pil- og bueskyting og hopping fra klipper osv (video under). I morgen venter en to-dagers tur med surfing, bading og bli-kjent aktiviteter på et sted jeg rett og slett har glemt navnet på. Jeg og Emma (romkameraten min) er ferdigpakket og klar for en to-timers lang busstur i morgen tidlig.Masse hilsner fra Torquay, jeg savner dere alle hjemme. X

btw: jeg har fått et nytt, engelsk nummer som ikke kan nås fra Norge, men jeg er ofc tilgjengelig på facebook, der vi kan ringes eller meldes!


Husk å skru på HØY kvalitet på youtube-videoen! :-)

  • 337 lesere

Likes

Comments

Hei hei!

Jeg er nå vell installert hos vertsfamilien min i England og jeg koooser meg. Jeg har fått et godt inntrykk av både skolen, lærerne og vertsforeldrene jeg bor sammens med. Det kommer to ekstra studenter som skal bo med samme vertsfamilie (en av dem på samme rom som meg) om noen dager,

Hittil har opplevelsene og inntrykkene vært helt fantastiske. Hver kveld har jeg kommet hjem med et varmt kamera, såre ben og ufattelig mange tanker og følelser. Torquay er en nydelig liten by med gamle murhus så langt øye kan se. Været har vært ustabilt, en av dagene opplevde vi et tykt teppe av havtåke legge seg over hele byen og en annen dag var det skyfri himmel med 22 varmegrader. Jeg har blitt kjent med mange hyggelige studenter som finner seg i akkurat samme situasjon som meg, noe som gjør det litt lettere å møte nye mennesker og starte samtalen.

Reisen startet tidlig tirsdagmorgen. Jeg møtte søskenbarnet mitt, Kristoffer på Jernabnetorget og tok en matbit før jeg satt meg på flytoget på vei til Gardemoen.

På gardemoen møtte jeg Ragnhild som reiser med samme program som jeg, bare på en annen skole. Vi fløy sammen helt til London, men skiltes der. På flyplassen i London møtte jeg Tiril (fra Norge og i rød t-shorte) som også skulle til Torbay. Transporten skulle egentlig stå klar, men den dukket ikke opp før en og en halv time senere. Taxituren var lang (3,5 time) og vi var ikke framme før i to-tiden.

Første skoledag startet 08:30 dagen etter, og det var SLITSOMT!

Dagene har gått sakte, siden det har skjedd så enormt mye. Jeg føler meg veldig utenfor komfortsonen og jeg må innrømme at jeg får en liten klump i halsen hver gang jeg tenker på venner, familie og hjemme, men likevell føles hele opplevelsen så langt sjuuukt DIGG!

Jeg vet virkelig ikke hvorfor alle "utebildene" er tatt når været har vært litt vell ENGELSK. Skal være flinkere neste gang!

Takk for at du følger med - vi snakkes snart!

-Amalie

  • 397 lesere

Likes

Comments

Hei igjen!

Jeg har nå laget en rask, liten video om hvordan tiden i Oslo har vært. Dårlig kvalitet og dårlig filming, men sånn er livet av og til.

Snakkes snart! :D

  • 439 lesere

Likes

Comments

Hei!

Det er så utrolig SPRØTT å innse at reisen til England er begynt. Tanken streifet meg selvfølgelig hver dag før avreise, men det var på selve flyplassen det gikk ordentlig opp for meg - Jeg skal bo og studere i England et HELT år!! Det er skummelt å tenke på, men den spente følelsen i magen veier opp for frykten. Nå er jeg ankommet Oslo, etter en trist avskjed ved Bodø Lufthavn. Flygningen over Bodø var grå og våt, men i det vi nærmet oss Oslo skinte solen på en skyfri himmel! Jeg ble møtt ved Oslo S av min kjære onkel som hjalp til med bagasje og koffert, så rettet vi snuten mot tante Lailas leilighet lengre ut av byen. Hos tante Laila satt jeg og Onkel Terje koffertene fra oss og dro tilbake til byen for å spise middag.

På tirsdag reiser jeg fra Gardemoen til London Heathrow noe som jeg gleder meg enormt mye til! Alt er så spennende og nytt, og eventyreren i meg BLOMSTRER!

Så glad i dokker alle! <3

Pekingand

  • 557 lesere

Likes

Comments