Skrevet i : Travel & Explore

Noen dager før nyttår dro jeg, Marcus å Susanne på en ganske så spontan tur til Danmark, nærmere sagt Aalborg. Siden Susanne jobber på Colorline ble turen og businessklasse gratis for vår del.

Vi utnyttet dagsturen til å handle alkohol, fyrverkeri og litt shopping til egen formål. Jeg fant noen fine klær fra Samsøe & samsøe, og gjorde absolutt ingenting at det var salg på dette. Hvem elsker vell ikke romjulssalg? Det er ikke bare kos og avslapning i romjulen heller. Muligens den mest hektiske perioden av året da omtrent alle er ute å bytter gaver og handler inn til den store dagen. Vi var en passe sliten gjeng når vi kjørte tilbake til Hirtshals fra Aalborg.

x

"A few days before New Years Eve, Marcus, me and Susanne went on an rather spontaneous trip to Denmark, in particular Aalborg. Since Susanne works on Color Line, the trip and business class was free for our part.

We took advantage of the day trip to do some shopping for alcohol, fireworks and some shopping for your own purposes. I found some nice clothes from Samsøe & Samsøe, and did absolutely nothing that there was sales on this. Who does not love sales? It's not just cozy and relaxation in the holidays either. Possibly the most hectic period of the year when just about everybody is out to trade gifts and shop for the big day. We were one tired gang when we drove back to Hirtshals from Aalborg."

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

Skrevet i : Everyday life, Social Events

Jeg har mye og være takknemlig for dette året som virkelig har flydd forbi. Det har vært fylt med sinne, sorg og smerte. Smerter jeg ikke ante at fantes inni denne 23 år gamle kroppen. Kan mildt sagt si at jeg er glad året er kommet til en ende, og håper jeg kan la sorgene fra 2017 forbli i fortiden. Som de aller fleste forbinder jeg et nytt år med nye muligheter og ber om at 2018 kommer til å bli fylt med nye minner og gleder. Jeg er middels glad i å planlegge og har mange planer og overraskelser for det nye året som jeg gleder meg til å dele med dere.

Gårsdagen feiret jeg i Kristiansand hos Aleksander, sammen med Susanne, Marcus og en del andre gjester. Vi hadde pyntet bordet så fint og handlet inn morsomme hatter, briller og selfie rekvisitter. To mesterkokker på kjøkkenet som lagde kalkun, grønnsaker, poteter, waldorfsalat og god saus. Middagene var så ekstremt god og for å toppe det hele ble det servert sjokoladefondant og bringebærsorbet. Når det kommer til julen og nyttår så er maten etter min mening essensen av en vellykket kveld. Og alt smakte himmelsk, klapp på skuldren til kokken. Etter at maten var fordøyd og alle ble sittende med årets største foodbaby bestemte vi oss for å sprette boblene og nyte resten av kvelden da vi sang på ABBA og gamle slagere til halsen var sår.

Når klokken slo tolv ble jeg omfavnet av favorittgutten min, Marcus og favorittjenten min, Susanne. Blir ingen ordentlig start på det nye året uten et smask fra dere to.

Håper deres feiring var like god som min. Og viktigst av alt, at dere tilbragte den sammen med de menneskene som får det beste ut av dere og de dere ønsker å ta med inn i det nye året.

Likes

Comments

Skrevet i : Everyday life

Endelig var det min tur til å innta juleferie. Mine 4 tidligere semester på skolen har jeg vært sent ute med ferie grunnet sen eksamen. Men i år hadde jeg min siste eksamen 7.desember! Helt nydelig å slutte så tidlig likevel som jeg er passe ekkel som gnir det litt inn i trynene deres. Vi dro ut samme kvelden for feire at eksamensoppgaven var levert inn, og for min del at juleferien var i gang. Startet med et koselig lite vors hos Synne og dro deretter på Åpen scene for å danse salsa. Ettersom dette var på en torsdag stengte salsabaren rundt tolv og vi avsluttet kvelden på LaWo med dans og drinks.

Har vært veldig dårlig på bloggfronten og helt ærlig, det gjør meg ingenting faktisk. Jeg har bedrevet dagene med viktigere ting, nemlig skole. Hatt et veldig bra semester og sitter igjen med en god følelse på samtlige eksamener! Har fått tilbake to stykker alt, og fikk B på den første og A på den andre 🙌🏻 Smålig stolt av min egen innsats. Man får igjen for det man har jobbet hardt for, og det er da selvsagt fortjent å bli belønnet for arbeidet man har lagt inn.
Har jobbet hver dag siden den 8.desember og skal jobbe frem til 20.desember, da skal jeg reise hjem til Mandal for en lang og etterlengtet juleferie. Jeg har vært så heldig å få fri fra jobb hele julen og romjulen, og disse to ukene skal jeg tilbringe hjemme. Gleder meg så enormt til å treffe alle i familien, venninnene og få julestemning for fult med julebakst, pynting, julemat og musikk. Dette er min absolutt favoritt høytid!

Håper dere har like mye julestemning som meg og koser dere i den siste uken frem til julaften, det skal hvertfall jeg gjøre.

Likes

Comments

Skrevet i : Beauty & Makeup

Har vært hos favorittene mine og fikset neglene, nok en gang. Og jeg elsker dem like mye som hver gang jeg går ut døren. Nå som det nærmer seg jul går de fleste for mørkere farger som lille, rødt. Jeg derimot valgte french fade, ombre, kall det hva du vil. Jeg liker den "rene" looken man har med naturlige farger, og passer like godt hele året.

x

"Once again i´ve been to my nail designer to get some new, fresh nails. And i absolutely love them like i always do when i walk out the door. Christmas and vacation is around the corner, and most people want darker shades at this time of the year, like purple and red. But i wanted a french fade, ombre, call it want you want. I just love the "clean" look i get with these natural colors, and they fit perfectly all year long".

Likes

Comments

Skrevet i : Everyday life
For dere som ikke har opplevd den lille perlen, Mandal så har dere gått glipp av noe. Noe av det jeg elsker mest er å reise hjem til familien og hjembyen. Selvom Mandal har vært roten til alt vondt jeg har opplevd i livet er det virkelig et savn å dra fra Mandal, kun på grunn av de gode elementene. Min første kjærlighet, mitt første kyss, min beste venninne, min første hjertesorg. Gamle og gode barndomsvenner og størst av alt, familien min. Alt dette fikk å opplevde jeg her i Mandal.
Mange venninner rundt meg er nyutdannede og nyetablerte i den lille byen, noen har barn, andre venter barn, noen har eget hus, andre bor hjemme.

Har jeg dårlig tid? Er det noe jeg skal rekke? Det gir meg litt sommerfugler i magen over hvor rolig jeg er rundt temaet. Jeg er 23 år, har 1 semester igjen av Bachelorstudiet og jeg har en samboer som har vært sammen med meg i snart 4 år. Jeg elsker han, virkelig. Og jeg vil oppleve alt det gode livet har å by på sammen med deg. Har kun et ønske, og det er å studere ferdig, reise og se verden, ha en stabil og trygg økonomi før jeg i det hele tatt tenker på å ta et annet menneske inn i denne verden.
Marcus får sikkert hjerte i halsen når han leser dette innlegget, men no need for that honey! Alt til sin tid. Den aller viktigste faktoren er at vi to er sammen, og lykkelige.

X

«For those who haven´t experienced the little pearle, Mandal, you've really missed out on something. Some of the things I love the most are to go home to the family and the hometown. Although Mandal has been the root of all the horrible pain I've experienced in life, it's always sad to leave the city, and this just because of all the good parts of the city. My first love, my first kiss, my best friend, my first heartache, Old and good childhood friends and most of all, my family. All of this i got to experienced in Mandal.

Many friends around me are newly graduates and newly established in the small town, some have children, others are expecting children, some have their own house, others live at home.

All of this makes me think, Do I have little time? Is there anything i need to hurry? It gives me some butterflies in my stomach over how calm I'm around the theme. I am 23 years old, have 1 semester left of the Bachelor'study and I have a partner who has been with me for almost 4 years. I really love him. And I want to experience all the good things life has to offer together with you. I just have a wish and that is to finish my studying, do a lot of traveling and experience the world, having a stable and safe economy before I'm even thinking about taking another person into this world.

Marcus probably gets his heart in his throat reading this post, but no need for that honey! Everything in it´s time . The most important factor is that we are together and happy."

Likes

Comments

Skrevet i : Personal
Jeg har denne helgen vært hjemme hos mine foreldre i den lille sørlandsperlen, Mandal. Det er alltid en lettelse og komme hjem til familien, til et stappfullt kjøleskap og noen trygge skuldre og lene seg mot. Jeg kan daffe rundt i bamse pysjamasen min likevel som jeg ikke er et lite barn lengre, haha, i love it!
Det hele var ikke planlagt og jeg bestilte flyet hjem kvelden før jeg skulle ta morgenflyet. Snakker om spontanitet da. Hensikten med hjemreisen er fordi noen i nær familie er syke. Ei omsorgsfull og sprudlende dame som snart bikker 99 år. Jeg forstår jo at med alderdommen kommer det problemer også, som slitne og trøtte hjerter og kropper. Men likevel som hun er blitt så gammel slår hun enda av noen festlige vitser. Det var med andre ord godt å komme hjem og besøke henne.

Har også benyttet anledningen til å treffe gode venninner, slappet av og spist god mat sammen med familien. Jeg reiser tilbake til Oslo på Onsdag og der venter det lange dager på skolen og jobb.

Tradisjonen tro blir det alltid servert reker når jeg og min bror kommer hjem til Mandal. Og jeg vil dele en helt magisk mangosalat oppskrift med dere! Om dere ikke har prøvd dette sammen med reker, kongekrabbe, sushi eller vanlig krabbe har dere virkelig gått glipp av noe. Som mamma sier: "Det er en helt ny dimensjon av smakssanser" !

Du trenger:
1 stk mango
1 stk avokado
1 stk rødløk
1 stk rød chilli
Saften av 1 lime
Salt og pepper

Kutt alle grønnsaker/frukt opp i små biter, rens chillien og ta vekk frøene(helt valgfritt, men vi tok ikke med frøene i salaten). Smak det til med salt, pepper og lime til du er fornøyd. Bland godt sammen og server. Magisk deilig å ha litt mangosalat oppå skiven med reker.

x

"I have been at my parents house this weekend at the little southern pearl, Mandal. It's always a relief to come home to the family, to a stuffed fridge and some safe shoulders to lean on. I can walk around in my teddybear pajamas all day, even though i'm not a little child anymore, haha, i love it! This trip was not planned and I booked the ticket home the night before I had to take the morning flight. Talking about spontaneity though. The purpose of the trip home is because someone in my close family is sick. A caring and amazing lady which will soon be 99 years old. I understand that with an old age there are also problems, like tired and worn hearts and bodies. But nevertheless, as she has grown so old, she still hits some festive jokes. In other words, it was good to come home and visit her. My special little lady.

I have also used the opportunity to meet good friends, relax and eat good food with the family. I travel back to Oslo on Wednesday and there are long days waiting for school and work.

A tradition in our home is when i and my brother come home to Mandal we get served fresh shrimps . And I want to share a totally magical mango salad recipe with you! If you have not tried this together with shrimp, king crab, sushi or plain crab you've really missed something. As my Mom says, "It's a whole new dimension of taste senses"!

You need:
1 piece of mango
1 piece of avocado
1 piece of red onions
1 piece of red chilli
1 piece of tomato
The juice of 1 lime
Salt and pepper

Cut all vegetables / fruit into small pieces, clean chillien and remove the seeds (completely optional, but we did not bring the seeds into the salad). Season with salt, pepper and lime until you are satisfied. Mix well and serve. Magically delicious to have some mango salad on top of the plate with shrimp."

Likes

Comments

Skrevet i : Travel & Explore

Lørdag morgen var vi en passe redusert gjeng som helst ikke ville stå opp, men når vi endelig hadde kommet oss opp av sengen og ut av leiligheten passet det best og ta shoppingrunden i Kingston og spise middag i byen før vi nok en gang skulle ordne oss for å dra videre på en vors hos noen klassevenninner. Merker hvor fort en langhelg bare flyr forbi når man har det moro. Denne kvelden skulle vi ut i London, og føler ikke det trengs noen beskrivelse utenom at kvelden var super og uforglemmelig! Vi hev i oss litt nattmat og fikk tak i en Uber hjem til Kingston igjen. Jeg rakk å skifte til casual bekledning og pakke sammen kofferten før jeg måtte få tak i en ny Uber som kunne kjøre meg til Gatwick flyplass midt på natten. I London i motsetning til Oslo er det så simpelt å få tak i Uber på alle døgnets tider, heldigvis. Denne Uberturen gav meg nerver da sjåføren fant ut etter 30 minutter at han hadde kjørt meg i feil retning av flyplassen! Jeg hadde timet turen for å rekke å være på flyplassen 2 timer før. Hvis jeg ikke rakk dette kunne jeg ikke sjekke inn bagasjen min.. Så ja... BITTELITT stresset. Da Sjåføren i tillegg måtte fylle bensin før vi kom oss videre klarte jeg ikke annet enn å le nervøst. Jeg ankom flyplassen 2 timer og 10 minutter før flyet skulle gå, herregud så flaks.
Etter all shoppingen denne helgen visste jeg at kofferten min var for tung, så i forkant av hjemreisen bestilte jeg 2 kg ekstra. Og bare gjett da.. Kofferten veide 25 kg ! Haha. Jeg var klar til å betale 90 NOK pr kg da damen bak skranken sa det gikk fint, det var nettopp det jeg trengte etter alt stresset med Uber sjåføren. Tusen takk Norwegian!

x

"Saturday morning we were a pretty knocked out gang after the other day and would not get out of bed, but when we finally got up from bed and out of the apartment the best idea was to take the shopping round in Kingston and have dinner in town before we had to fix ourselves again to move on to one of our classmates for a preparty. Notice how fast a long weekend just flies by when you have fun. This evening in London did not feel it needed any description except that the evening was superb and unforgettable! We raised some night food and got a Uber home to Kingston again. I managed to switch to casual clothing and pack the suitcase before I had to get a new Uber that could drive me to Gatwick airport in the middle of the night. In London, unlike Oslo, it's so easy to get Uber at all times, fortunately. This Uber ride gave me serious nerves when the driver found out after 30 minutes that he had driven me in the wrong direction of the airport! I had timed the trip to reach the airport 2 hours before boarding. If I did not get this I could not check in my luggage .. So yes ... LITTLEBIT stressed. In addition, when the driver had to fill the gasoline before we got on, I only managed to laugh nervously. I arrived at the airport 2 hours and 10 minutes before the plane was going to go, bye so lucky.
After all the shopping i did this weekend, I knew my suitcase was too heavy, so I ordered 2 kg extra in advance of my return journey. And just guess what .. The suitcase weighed 25 kg! Haha. I was ready to pay 90 NOK per kg when the lady behind the counter said it was ok, that was exactly what I needed after all the stress with the Uber driver. Thank you so much Norwegian."

Kjolen er fra kjøpt på Topshop i London.
Når jeg skal prøve å se søt ut å posere på bilder og mitt ekte jeg skinner igjennom... Alltid.

Likes

Comments

Skrevet i : Travel & Explore

Fredagens shopping og sightseeing gjennom bilder. Vi var for det meste i Oxford street og sidegatene rundt.
Middagen spiste vi på Tigertiger som er restaurant på dagtid og club på kveldstid, det holder til i nærheten av Piccadilly Circus station, kun en kort gåtur fra dette krysset. Kan anbefale burger og pasta her.
x
"Friday's shopping and sightseeing through pictures. We were mostly in Oxford street and the side streets around.
The dinner we ate at Tigertiger , which is a restaurant in the daytime and club in the evening, it is close to Piccadilly
Circus station, just a short walk from this intersection. I can recommend burger and pasta here.

Likes

Comments

Skrevet i : Travel & Explore
Altså, wow! For en fantastisk helg jeg hadde forrige helg. Likevel som det ble minimalt med søvn denne helgen, og jeg nå ser at døgnrytmen min er totalt katastrofe var det verdt det alt sammen. Jeg klarer ikke å sovne før rundt 02:00-03:00 tiden nå om dagen, som er problematisk da jeg likevel må dra i tidligere forelesninger, lange dager på skolen og jobb i tillegg... Godt det snart er juleferie!
Men tilbake til temaet, natt til torsdag dro jeg til Gardermoen for å rekke et tidlig fly til London, Gatwick. Har kun fløyet til Heathrow før og da sammen med mange andre, så jeg følte meg rimelig lost der jeg ankom flyplassen og ikke forsto hvor jeg skulle gå og hvilket tog jeg skulle ta videre. Jeg bodde da i Kingston hos to av mine bestevenninner fra BI. De studerer begge på Kingston University, og jeg kjenner at jeg angrer svært på at jeg ikke valgt å studere 3 året i utlandet sammen med dem. Jeg bare elsker England, og London er alltid en god ide! Storkoser meg hver gang og det er liksom alltid noe å bedrive tiden med og ting og se og oppleve, + et sykt bra uteliv!

Torsdag kveld dro vi i bursdagsfeiring for en klassevenninne av dem på en mexikansk restaurant og fikk servert alt fra burger, enchiladas, fajitas og mye annet digg. Vi tok en tidlig kveld da morgendagens planer var å stå opp tidlig, stelle oss og ta toget til London sentrum for shopping, sightseeing og restaurantkos. Når man først drar til byer som har et så bredt og variert shoppingtilbud er det et must å først og fremst dra på Topshop, Forever 21, River Island, Selfridges, Victoria´s Secret, Primark, Urban outfitters og New look for å nevne noen favoritter. Føler ikke det er nødvendig og besøke de butikkene som vi har i Oslo og Norge generelt. Kåpen som jeg har på meg på bildene under kjøpte jeg på River Island på torsdagen, og jeg bare elsker fargen og materialet.
Etter mange timer i London tok vi toget tilbake til Kingston. Dusjet, stelte oss og vorset i leiligheten deres før vi tok en Uber til et utested i Brighton som heter Prysm. Kvelden var helt suveren, og utestedet fult av feststemte mennesker. Takket være Dj Dubl som en en av Englands mest hippe Dj´er fikk kvelden min en konge avslutning. Du kan sjekke han ut på hans Youtube kanal her: DJ DUBL TV .

x

"So ok, wow! What an amazing weekend I had last weekend. Nevertheless, it was minimal sleep this weekend and I now see that my day rhythm is a total disaster, it was worth it all. I'm not able to fall asleep until around 02:00 to 03:00 time now a day, which is problematic as I still have to go to previous lectures, long days at school and work as well ... Well good thing it's Christmas holiday soon! But back to the theme, night to Thursday, I went to Gardermoen to arrange an early flight to London, Gatwick. I have just flown to Heathrow every now and then with many others, so I felt reasonably lost when I arrived at the airport and did not understand where to go and what train I would go on. I lived in Kingston this weekend with two of my best friends from BI. They both study at Kingston University and I now feel that I regret that I did not choose to study 3 years abroad with them. I just love England, and London is always a good idea! I have so much fun every time and it always much to do and see in the city, good restaurants, shopping + a sick nightlife!

On Thursday night we went for a birthday party for a classmate of them at a Mexican restaurant and was served everything from burger, enchiladas, fajitas and many more dishes. We took an early evening when tomorrow's plans were to get up early and take the train to London for shopping, sightseeing and restaurant visits. When you first go to cities that have such a wide and varied shopping offer, it is a must to first and foremost go to Topshop, Forever 21, River Island, Selfridges, Victoria's Secret, Primark, Urban Outfitters and New Look to name a few favorites. I do not feel it´s necessary and visit the stores we have in Oslo and Norway in general. The coat i wear on the pictures below I bought on River Island on Thursday, and I just love the color and the material.
After many hours in London, we took the train back to Kingston. Showered, put on makeup and had a small preparty at the apartment before we took an Uber to a club in Brighton called Prysm. The evening was absolutely superb, and the night out filled with party-like people. Thanks to Dj Dubl as one of England's most hip DJs, my evening got a king's end. You can check him out here at his youtube channel: DJ DUBL TV . "

Likes

Comments

Skrevet i : Beauty & Makeup
Snill som jeg er raidet jeg de fleste departmentbutikkene for sminke på leting etter blant annet Sminkepalette fra Huda Beauty,den nye faux filter fondationen fra Huda Beauty, Benefit mascara, Mac fondation og leppestift og Eylure cosmetics London. Det var ikke med hell de første butikkene da ikke alle selger disse merkene, men på Selfridges hadde de er hav av merker og produkter, heldigvis. Bare se på dette sminke palette! Det er noe av det fineste jeg har kommet over, og jeg er nesten litt bitter for at jeg ikke beholdt det selv, da jeg kjøpte dette for en venninne. Det overrasket meg å se et titalls av sminkegærne jenter stå i kø for å prøve fondation fra Huda Beauty. Jeg anser meg selv som over gjennomsnittlig interessert i sminke og beauty, men dette var noe utenom det vanlige for meg.


x

"Kind like i am i raided most of the department stores for make-up looking for, things like: Eyeshade Palette from Huda Beauty, the new faux filter foundation from Huda Beauty, Benefit Mascara, Mac Foundation and Lipstick and Eylure Cosmetics London. It was not fortunate to find all of this in the first stores since not everyone sells these brands or products, but at Selfridges they had a sea of brands and products fortunately. Just look at this makeup palette! It's some of the finest i've come across, like ever, and I'm almost a bit bitter because I did not keep it myself when I bought this for a friend back home. It surprised me to see a dozens of makeup-crazy girls standing in line to try the new "faux filter" foundation from Huda Beauty. I consider myself to be above average interested in makeup and beauty, but this was something out of the ordinary for me."

Likes

Comments