Skrevet i : Beauty & Makeup

Forrige fredag tok jeg meg tid å fikset de stakkars neglene mine. Før dette så de rett og slett ikke ut! Jeg jobber i en klesbutikk og får mange kolli med varer hver uke som skal pakket opp, merker at neglene gjerne skulle vært foruten det arbeidet der. I tillegg var det faktisk en kunde som presterte å ta en titt på dem, skrumpe leppen og tilby meg noen sm kunne fikse dem. Men se på dem nå! Jeg har alltid vært glad i denne grønnfargen og tenkte at et passet supert og ha denne til høsten. Hva syntes dere?

x

"Last Friday I took the time to fix my poor nails. Before this, they simply did not look good at all! I work in a clothes store and we get a lot of packaged of goods and clothing every week to be packed up, i wouldnt mind that the nails would have been beyond this kind of work, In fact, it was actually a customer who managed to take a look at them, shrink her lip and offer me someone who could fix them. But look at them now! I have always been fond of this green color and thought that this color was great for the fall. What do you think?"

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Skrevet i : Everyday life

Forrige helg har vært etterlengtet, etter en alt for lang uke på skolen. Her snakker vi tolvtimers dager altså, så sliten og trøtt at øynene holder på og falle ut. Det merkes at eksamensperioden er i gang for fult!
På fredag sto jeg opp tidlig, dusjet og stelte meg og dro for å fikse neglene mine. De skrek etter å bli fylt på, så faktisk så ille ut at en kunde på jobben presterte og ta en titt på dem og anbefale meg hennes negldesigner. AUCH DA, godt jeg ikke er hårsår.
På kveld tok jeg med meg gizmo på tur rundt Frogner for så og hente Susanne på Oslo S, hjertet mitt hopper hver gang jeg treffer henne, skulle bare ønske hun ikke bodde 5-6 timer unna meg...Distanse er heldigvis ingen problem for et vennskap så sterkt som vårt. Skrubbsultne som vi var dro vi på Mother India som er rett nede i gaten for meg. Har aldri vært der før men i følge Tripadvisor skulle det være bra, og det sto til forventningene. Mmmm, så mye mat for 230,- per person var ikke verst. Anbefales. Etter restaurantbesøket tok vi turen videre til Colosseum for å se Snømannen. Jeg likte filmen så godt mens frøkna ved siden av meg klarte ikke å kjempe mot trøttheten, så hun sank langsomt sammen på skulderen min og sovnet, er det mulig altså, skjønn var hun da. Men ikke en tilregnelig kilde for å si om filmen var god eller ei.
Lørdag sov vi ut litt og våknet til det smeigeværet, og lagde oss eggerøre og bacon! Stelte oss og dro på vinmonopolet for noen nødvendigheter, og handlet inn ingredienser for å lage mango daiquiri. Vi var litt sent ute for å rekke butikkene i Karl Johan og Bogstadveien, så tok like gjerne turen til Storo storsenter for å shoppe uten stress. Og gjett om jeg tok med noen godbiter hjem da? Selvsagt gjorde jeg det.. Eier jo ingen selvkontroll til tider. Uff.
Etter utskeielsen på senteret kom vi hjem, dusjet og stelte oss, vorset hos meg og dro på Nox, fordi dette har blitt en slags tradisjon hver gang susanne er i Oslo blir det alltid der vi drar sammen. Og det er like moro hver bidige gang.

x

"Last weekend has been long-awaited, after a long week at school. Here we speak for twelve hour days, so sick and tired that my eyes are about to fall out. It is noticed that the exam period is here!
On friday I got up early, showered and fixed myself and went to fix my nails. They screamed to be filled up, so in fact, it was so bad that a customer at work performed just by looking at them and recommending her her nail designer. AUCH, well, good thing I'm not easily hurt.
Friday night I took Gizmo on a walk around Frogner to later meet Susanne on Oslo S, my heart jumps every time I see her, just wish she did not live 5-6 hours away from me ... Distance is fortunately no problem for a friendship as strong as ours. Hungry as we were we went to Mother India which is right down the street from me. I have never been there before but according to Tripadvisor it was supposed to be good and it lived up to the expectations. Mmmm, so much food for just 230, - per person was not bad. Recommended. After the restaurant visit, we went on to Colosseum to see the Snowman. I liked the movie so well, while Susanne sank down next to me and slowly fell asleep on my shoulder, she was cute though. But not a reliable source to say whether the movie was good or not.

Saturday we slept a little longer and woke up to an amazing weather and made scrambled eggs and bacon! Showerd ang got dressed, and went to the liquor store for some necessities, and bought ingredients to make mango daiquiri. We were a little late outside to shop at Karl Johan and Bogstadveien, so gladly went to Storo Storsenter to shop without stress. And just guess if I brought some goodies home then? Of course i did. Do not own self-control at times. Uff.
After a day at the mall we came home, shower and got dressed, had a pre-party at my place, and went to Nox, because this has become a kind of tradition every time Susanne is in Oslo, it's always where we go together. And it's just fun every time."

Likes

Comments

Skrevet i : Personal

I dag våknet jeg så ekstremt trøtt, sliten, lei. Klarte nesten ikke å holde øynene oppe før jeg tok meg en lang og varm dusj, det hjelper som regel på morgenen for å kvikne til litt. Jeg trodde jeg hadde forelesning klokken 08:00 idag men når jeg ankom skolen sto det at det begynte kl 11:00. Så jeg bestemte meg for å sitte i biblioteket i 3 timer og lese krim novellen til Jo Nesbø. Det var i tillegg så hyggelig å bli møtt av to damer som delte ut gratis kaffe for oss trøtte studenter på morgenkvisten. Jeg trakk veldig på smilebåndet da, og alle disse små elementene igjennom morgendagen har gjort resten av ettermiddagen min så bra! Det koster så lite å glede andre, virkelig altså.
Det jeg vil snakke om i dag kan for mange være ubehagelig å åpne seg om, men realiteten er at de alle fleste har opp til flere ganger i livet følt motgang, alvorlige psykiske problemer og kanskje du gjør det akkurat nå, eller kanskje dette bare er en tøff periode du er igjennom. Psykisk helse har markeringsdag 10. Oktober  hvert år, for å øke fokus til nettopp dette. Det har vært alt fra tematikker som "ungdom og psykisk helse", "arbeid og psykisk helse", "mestring i livets overgangsfaser", "psykologisk førstehjelp", "noe å glede seg over" og "se på hverandre".

Okei... dette her er skikkelig skummelt å skulle dele på bloggen, tilgjengelig for alle å lese, og langt utenfor min komfortsone, men vett dere hva? FUCK IT! Dette er så mye viktigere enn hva jeg syntes er skummelt eller ubehagelig. Jeg søker ikke sympati når jeg skriver dette og jeg funderer over om jeg i det hele tatt skal dele. Men det er et alt for viktig tema til at jeg som av fri vilje har valgt å blogge ikke skal tørre og dele eller snakke om ubehagelige temaer.

Psykisk helse for meg er preget av en oppvekst med utestengelse, mobbing, verbal og fysisk misbruk og selv om ikke hele oppveksten min har vært slik har det vært med på og forme meg til en viss grad, den jeg føler meg som i dag. Det har også vært med på og minne meg på hvem jeg ikke vil være lengre og hva som ikke er greit å oppleve for barn og unge.
Psykisk helse finnes i alle aldre, former og livssituasjoner. Jeg føler jo selv at jeg kan oppfattes som ei jente som stort sett er glad, sprudlende, har et sosialt liv og har et fast grep på hva jeg ønsker i livet, svaret er nei. Livet er ikke så sukkersøtt som vi gjerne vil fremvise på Instagram og sosiale medier. Den delen av vår hverdag kan være så utrolig overfladisk og ikke ekte i det hele tatt, det er først og fremst ikke det som spiller størst rolle i livet, det er jo åpenbart de menneskene som får deg til å smile og føle deg elsket og de dagene som gjør deg lykkelig som betyr noe. Jeg har både gode og dårlige dager, og de gode dagene verdsetter jeg høyt for alt de gir meg. Det er de gode dagene som får meg igjennom de dårlige, bare tanken av hvordan noen dagen kan bli er en motivasjon i de dårlige dagene.

Det som kan gjøre den store forskjellen når det er snakk om psykisk helse er åpenhet, å ha noen å snakke med kan være den faktoren som får snudd om alt. Jeg skulle så gjerne ønske at jeg hadde motet til å snakke med noen når jeg ikke hadde det greit. Det å holde følelser og problemer inni seg over så lang tid tærer på deg som person, og det kommer ingenting godt ut av det, det kan jeg skrive under på. For meg har årsaken for å ikke å dele vært at jeg vil ikke at de jeg snakket med skal ta det innover seg som sin byrde og bære, når det er mitt problem og mine følelser. Herregud så idiotisk av meg å tenke slik. Mennesker med empati er jo bygd på en slik måte at man av naturlige årsaker har medfølelser for andre og bryr seg. Så det er ingenting å være redd for.

Jeg tok for noen uker siden det tøffeste steget så langt i livet, jeg åpnet meg for en person jeg kan stole på og delte alt grumset jeg har bært på de siste 15 årene. Selvom det gjorde forferdelig vondt å rippe opp i gamle sår var det som om jeg mistet vekter fra skuldrene og endelig kunne puste ordentlig ut. Følelsen jeg hadde der og da er ubeskrivelig. Og nå har jeg endelig tatt meg motet til å snakke sammen med noen som er utdannet til dette fagfeltet og har lyttet til tusenvis av mennesker i lignende situasjoner. Min første time hos psykolog er faktisk denne uken og jeg både gruer meg, blir kvalm av tanken og litt glad på samme tid. Om du ikke har turt å gjøre som meg å ta tak i problemene selv ber jeg deg i det minste åpne øynene for andre og snakke med den personen du tror sitter i den situasjonen eller han/hun som sitter alene i lunsjen. Man kan oppleve dette på arbeidsplassen, på skolen, hjemme, på fritidsklubben, i vennegjengen og på nettet for å nevne noen. Vår psykiske helse smitter over på hva vi gjør i hverdagen og hvordan vi oppfører oss mot andre medmennesker. Det er så lite som skal til, men det kan bety så mye!
Det jeg har gjort ekstra mye av idag er å smile til alle jeg møter, si hei til gutten bak kassen, være behjelpelig mot en stakkars jente som skled i en sølepytt, og det at jeg sitter her nå og deler dette med alle dere håper jeg kan gjøre en bitteliten forskjell.


Likes

Comments

Skrevet i : Travel & Explore

Albania byr på fantastisk natur og spennende kultur. Denne dagsturen var faktisk slått sammen med turen til The blue eye for å få sett mest mulig i løpet av dagen. Som forklart i det forrige innlegget var det en relativt langt busstur med et kort stopp før vi kom til Gjirokastër castle og museumet, etterfulgt av lunsj og videre til Syri I Kaltër, The blue eye.
Vi kjører gjennom Muzina-skaret i det ville og vakre fjellandskapet til Gjirokastër – ett av de få steder i verden hvor man fortsatt kan nyte det osmanske rikets arkitektur. Det er av dette slottet byen får sitt navn ifra. Det er en rolig landsby med krokete gater og smug. Vi legger også inn et besøk på Etnografisk museum før vi besøker borgen. Museet er reist på stedet av den kommunistiske diktatoren Enver Hoxhas fødested og gir et innblikk i den tradisjonelle livsstilen til byen.
Vi får en omvisning til fots gjennom borgen som kan by på spennende severdigheter med stor variasjon i utstilling og historisk dybde og bredde. Moderne foto- og gjenstandsutstilling av byens historie og utvikling, våpen og uniformer fra to verdenskriger, fengsel og celler med inskripsjoner som gir et grøss gjennom kroppen. Pent uteområde og høyt over byen med den utsikten!
Etter lunsj starter vi på tilbaketuren, og legger inn et stopp ved Det blå øye – dette vakre naturfenomenet skapt av større og mindre fossefall som flyter sammen. Det er sterke strømmer i jettegryten som har dannet seg, men det vil være tid til et bad, for den som tør og hive seg ut i det 10 grader kalde vannet.

x

"Albania offers amazing scenery and exciting culture. This day trip was actually combined with the trip to The Blue Eye to get the most out during the day. As explained in the previous blogpost, it was a relatively long bus trip with a short stop before we arrived at Gjirokastër castle and the museum, followed by lunch and on to Syri I Kaltër, The Blue Eye.
We drove through the Muzina cross in the wild and beautiful mountain scenery of Gjirokastër - one of the few places in the world where you can still enjoy the "Ottomanske" Empire's architecture. It is of this castle the city gets its name from. It is a quiet village with crooked streets and alleyways. We also gave a visit to the Ethnographic Museum before visiting the castle. The museum is erected on the site of communist dictator Enver Hoxha's birth home and offers an insight into the traditional lifestyle of the town. Get a guided tour through the castle which offers exciting sights with great variety in exhibition and historical depth and breadth. Modern photo and art exhibition of the city's history and development, weapons and uniforms from two world wars, prison and cells with inscriptions that give a grit through the body. Nice outdoor area and high above the city with the view!
After lunch, we start the hike and set a stop at The Blue Eye - this beautiful natural phenomenon created by larger and smaller waterfalls floating together. There are strong currents in the jellypot that have formed, but there will be time for a bath, for those who dare and venture into the 10 degree cold water."

Likes

Comments

Skrevet i : Travel & Explore

I forbindelse med en dagstur vi meldte oss på besøkte vi denne attraksjonen. Det var en relativt lang busstur med et stopp før vi ankom Syri i Kaltër. Tror det beste er og leie egen bil og dra til slike destinasjoner på egen hånd, da det tar litt lengre tid når det er en hel buss som skal være med. Vi stoppet på en café som serverte de mest ekstreme kakene jeg har smakt, ever! Stykkene var så mektige at meg og Marcus kjøpte to ulike kakestykker og delte dem uten hell i å spise opp alt. My gad, det er hva jeg kaller for food coma! Videre kom vi til inngangen til nasjonalparken og kjørte på en veldig kronglete og smal vei. Men når bussen stoppet og vi kom ut ble jeg målløs av den flotte, frodige naturen. Hovedpoenget med nettopp denne attraksjonen er "The blue eye", som er et naturfenomen med det klareste vannet du finner. Helt blått, turkis og krystallklart vann. Vannet holder alltid 10 grader, er rundt 50 meter dypt og det er strenge regler for hva man får lov til å gjøre rundt vannet. Det er blant annet ikke lov å bade i vannet, men det er turister som gjør dette likevel. Inni denne skogen er det en god del kjøligere enn hva det er i for eksempel serandë city, så gjorde absolutt ingenting med et lite avbrekk fra varmen også.
Alt i alt er The blue eye, et must å få med seg om du skal feriere til Albania, serandë ! Forbløffende vakker natur.

x

"In connection with a day trip we signed up for, we visited this attraction. It was a relatively long bus ride with a stop before we arrived at Syri in Kaltër. I think the best is to rent your own car and go to such destinations on your own, as it takes a little longer when there is a whole bus that will be included. We stopped at a cafe that served the most extreme cakes i have ever tasted! The pieces were so big and juicy that me and Marcus bought two different pieces of cake and shared them without luck in eating everything. My god, that's what I call for food coma! Furthermore, we came to the entrance to the national park and drove on a very chunky and narrow road. But when the bus stopped and we came out i became speechless by the beautiful, lush nature. The main point of this attraction is "The Blue Eye", which is a natural phenomenon with the clearest water you'll find. Completely blue, turquoise and crystal clear water. The water always holds 10 degrees, is about 50 meters deep and there are strict rules for what is allowed to do around the water. Among other things, it is not allowed to swim in the water, but there are tourists who do this anyway. Inside this forest, it's a lot cooler than what it is in, for example, serandë city, so we didn´t bother to take a small break from the heat as well.
All in all, The Blue Eye is a must to see if you are going on holiday to Albania, serandë! Stunning beautiful scenery"

Likes

Comments

Skrevet i : Personal

Vell... for en tid tilbake delte jeg et innlegg om min nabo fra helvete. Jeg skrev innlegget med en klype salt og en dæsj humor. Men nå ser jeg virkelig ikke humoren i dette lengre. Situasjonen før var som følgende: Min nabo tok seg friheten til å tenne seg en røyk (av typen hasj/ marihuana) opp til flere ganger om dagen hver bidige uke siden vi flyttet inn i denne ellers flotte leiligheten i en rolig blokk på Bislett. Dette trodde jeg var det eneste problemet, men det lå visstnok mye mere bak.

Vil si at situasjonen har eskalert og jeg liker virkelig ikke å føle meg utrygg i mitt eget hjem. I kveld ringte det på dørklokken min og jeg tar røret og spør hvem det er. "Det er fra politiet, lukk opp døren". Jeg åpnet døren og slapp dem inn i blokken. Dette er da ikke første gang de kommer på besøk, er vell 5 gangen på 4 måneder.

Jeg er ikke vandt til slik dramatikk rundt meg, men det gjorde meg selvsagt nysgjerrig på hva som foregikk. Det tror jeg de fleste hadde blitt. Naboen min er nesten 2 meter høy og nærmere 110 kg med muskler, han er rett og slett ingen lett mann og felle. Det måtte hele 6 politifolk til for å få kontroll over han og legge han i bakken, der han ikke kunne gjøre mere skade til seg selv eller andre rundt han. Og jeg ble helt sjokkert da jeg gikk inn i leiligheten hans for å sjekke at kjæresten hans hadde det bra. Det var glass over alt! døren til gangen lå på kjøkkenet og badet fult av blod. Jeg grimmes, ikke et syn jeg er vandt til å se og kommer til å glemme med det første. Heldigvis er det ingen vold innblandet mellom han eller kjæresten. Men han oppleves som destruktiv og jeg klarer ikke å slutte å tenke på hvordan han har det, hans historie og hva som vil skje i fremtiden. Jeg føler det er alt for mange tapte sjeler som vandrer gatene i Oslo uten å få den rette hjelpen, og frykter at dette er en av de mange tilfellene.

Så, hva kan vi som ser dette gjøre for vedkommende? Jeg vil ikke vitne naboen min på denne måten igjen, truende, ruset, ikke i stand til å ta vare på seg selv. Når man gang etter gang roper om å ende livet sitt er det er skrik om hjelp, og bli tatt på alvor. Jeg føler meg automatisk hjelpesløs under slike situasjoner, og det beste jeg har gjort er å ringe etter hjelp. Men når nødetatene kommer, snakker med han, og det er tilbake til det samme dagen etter ser jeg at det trengs andre midler for å hjelpe denne mannen. I kveld prøvde naboen min å ende alt ved å kutte pulsåren sin, jada, jeg vett at det helt sikkert er ekkelt og lese om dette og til og med unødvendig av meg å nevne detaljer, men dette er ikke noe å skyve under teppet. Det er alvorlig, og dette skjer så alt for ofte og ender i tragedie.

Jeg har de siste månedene tenk på han som den irriterende naboen som røyker hele tiden og ikke bryr seg om lukten kommer inn i vår leilighet og plager oss. Men etter i kveld er han ikke den irriterende naboen lengre, heller ikke naboen fra helvete. Men en som tydeligvis trenger profesjonell hjelp og de menneskene han har rundt seg har tydeligvis vært av feil selskap med feil intensjoner.
Selv om jeg til tider har vært redd i mitt eget hjem kommer jeg ikke til å være det lengre, hvertfall ikke for min nabo. Han trenger sårt hjelp, og det minste jeg kan gjøre er å banke på døren hans og snakke med han.


Likes

Comments

Skrevet i : Travel & Explore
Denne kvelden var muligens den mest minnerike jeg hadde i løpet av uken og jeg er nå glad for at Marcus maste på meg for å være med på dette. Jeg trodde nemlig det var en litt kjedelig utflukt, men tvert imot!
Vi ble hentet ved hotellet rett før klokken 18:00 og ble kjørt opp til Lëkurësi borgen som er på toppen av et fjell med utsikt over hele Serandë. Virkelig en fantastisk opplevelse når vi kom inn portene for borgen og ble møtt av en enda mere fantastisk solnedgang. Har hørt at det er flott å være ved borgen på dagtid også, som på kveldstid. Det er ytterst få ganger jeg mener at lykke kan kjøpes for penger, men denne er jammen en av dem. Det å bruke penger på reise og opplevelse er verdt så mye mere enn noen materialistisk lykke jeg har hatt. Og det gjorde ikke noe at jeg delte denne opplevelsen med gutten jeg liker aller best. Var over gjennomsnittet romantisk å se solen legge seg bak fjellene og fargene fordele seg ut over hele himmelen.

Etter en stund ved borgen dro vi videre til et stort lokale hvor det var stelt i stand for en tradisjonell Albansk aften. Vi ble servert lokale spesialiteter og lokal vin, akkompagnert av tradisjonsmusikk. Mer tradisjonelt enn dette blir det ikke. Underholdningen besto av folkemusikk i folkedrakten dems, og jeg måtte svelge stoltheten og smøre meg med litt tøffhet da jeg ble spurt til å danse sammen med dem. Var skikkelig moro da jeg følte jeg fikk ordentlig teken på trinnene!

Dette er en av de fire utfluktene jeg vil anbefale for turister som ikke bare ønsker sol og strand, men like godt vil lære om albania´s tradisjoner og kultur. De har MYE bra og by på!

x

"This evening was possibly the most memorable one i had during the week and i'm now glad Marcus dragged me with him to take part in this. I thought it was going to be a bit boring, but not at all! We were picked up at the hotel just before 18:00 and were driven up to the Lëkurësi castle which is on top of a mountain overlooking the whole of City of Serandë. Truly a wonderful experience when we entered the gates for the castle and were greeted by an even more amazing sunset. I have heard that it's great to be at the castle during the day as well, as in the evening. It's very few times I think happiness can be bought for money, but this is the absolutely one of them. Spending money on travel and experience is worth so much more than any materialistic happiness i have had. And in this case that i got to shared this experience with the boy I like most is even better. I will say that it was above average romantic to watch the sun set behind the mountains and the colors spread out all over the sky.

After a while at the castle, we went on to a large restaurant where it was stagnant for a traditional Albanian evening. We were served local specialties and local wine accompanied by traditional music and dance. More traditional than this, it will not be. The entertainment consisted of folk music in the folk dress, and i had to swallow my pride and lubricate with some toughness when i was asked to dance with them. Was really fun when I felt like i got a good mark on the dance steps!

This is one of the four excursions i would recommend for tourists who not only want sun and beach, but just as well will learn about Albania's traditions and culture. They have MUCH good to offer!"

Likes

Comments

Skrevet i : Everyday life

Jeg har vell og merke vært fraværende på bloggen den siste tiden, noe som er utrolig beklagelig fra min side. Men det er kun på grunn av jeg har vært på ferie og det har da bloggen også. Og uheldig nok som jeg er ble jeg syk når jeg ankom norsk jord. Har nå lyst og fortelle dere hvor fantastisk ferie jeg har hatt! For ryddighetens skyld kommer dette til å bli delt opp i flere ulike blogginnlegg. Så kan dere bare kose dere med bildene fra solen og tips fra en destinasjon som jeg anbefaler på det sterkeste.
Vell, den siste tiden har jeg vært heltidsstudent på deltid da immunforsvaret mitt ikke samarbeider med meg, ååårh.. begynner å se meg lei av dette. Er det karmaen som har kommet for å ta meg eller har jeg bare veldig uflaks? Har vært hos legen, tatt blodprøver, ligget rett ut, spist opp x antall halsdrops-pakker og levd på te og honning.
Heldigvis bor jeg ikke alene og har alltid noen å lene meg på når jeg ikke selv orker å håndtere hverdagen og rotet. Utrolig godt å ha en person i livet som kan hjelpe meg, lage mat, pleie meg og som liker meg like godt selvom jeg er grufullt stygg når jeg er syk. Fy søren, AMEN for snille kjærester der ute! Dere er mine hverdagshelter- ingen tvil om det.
I går orket jeg og dra på en lang tur med kosegrisen min. Vi tuslet bort til Frognerparken og nøt solnedgangen i kulden. Jeg hutret og sutret litt over gradestokken som ikke er noe å skryte av, men en ting er sant, Oslo er ganske pen på høsten. DER SA JEG DET! Sommerjenta sjæl. Kjente at det nærmer seg vinterkåper og tykke gensere. Må virkelig få fingeren ut og få opp vinter garderoben fra boden.

x

"I have been well-known absent from the blog lately, which is incredibly regrettable from my side. But that's only because I've been on vacation and so has the blog. And unfortunate as I am, I became sick when I arrived in Norwegian soil. Now i want to tell you how wonderful the holiday i've had was! For the sake of neatness, this will be divided into several different blog posts. Then you can just enjoy the pictures from the sun and tips from a destination that I strongly recommend.
Well lately, I have been a full-time student, part-time, as my immune system is not cooperating with me latel, Urrgh .. starting to feel tired of this. Is it my karma that has come to take me or do i have very bad luck? Have been at the doctor, taking blood samples, lying straight out, eaten x number of suger packages and living on tea and honey.
Fortunately, I do not live alone and i always have someone to lean on when I do not even manage to handle the everyday stress and mess. Amazing to have a person in my life who can help me, cook for me, take care of me and who likes me just as much, though I'm terribly ugly when I'm sick. AMEN for all the boyfriends out there! You are my everyday heroes - no doubt about it.
Yesterday I was able to go for a long trip with my little snugglebunny. We flung to Frognerparken and enjoyed the sunset in the cold. I huddled and shaked a little over the cold which is nothing to brag about, but one thing is true, Oslo is pretty nice in the fall. THERE, I SAID IT! A summer-loving soul like me. Feels like it approaches winter coats and thick sweaters. I really need to get my finger out and pick up of the winter closet from the storage room."

Likes

Comments

Skrevet i : Personal

Valg natten var ekstremt spennende og opphetet, jeg sjekket nettaviser og mobilen støtt og stadig for å få med meg de nyeste målingene og jeg må ærlig innrømme at jeg ble sittende paff. For 4 år siden, og forrige stortingsvalg var jeg nettopp vervet meg til Forsvaret, til min førstegangstjeneste. Vi hadde akkurat kommet hjem fra en lang øvelse i skogen og jeg hadde ikke tilgang til mobil eller internett under øvelsen. Når vi endelig kom hjem fortet jeg meg til TVen og ble sittende og følge med så lenge jeg kunne. Jeg ble knust når valgresultatet var endelig og sersjanten min (som var en Høyre-mann) kunne gni det inn i ansiktet mitt. Og tårene presset på, jeg var i mange år før førstegangstjenesten politisk engasjert og jeg vil påstå at jeg fremdeles er det. Om ikke aktivt i et politisk parti, så følger jeg med, diskuterer, gjør min borgerplikt, engasjerer meg og bruker stemmen min for alt den er verdt.

Tårene kom, og tankene løp løpsk om hvordan fremtiden ville bli, hvilke saker som ville jobbes med, hvor mye fremgang vi kom til å få. Listen er lang, og jeg kjenner det fremdeles den dag i dag. Som en innbygger av over 5,2 millioner i Norge deler vi mye, retten til å ytre våre tanker og meninger og bruke stemmeretten vår er en av de viktigste faktorene her.

"Min stemme har ingenting å si uansett, så ser ikke vitsen i å stemme i år".

Den har jeg hørt utallige ganger får og blir like frustrert hver gang. Altså, hvordan kan noen være så lavpannet at de ikke begriper viktigheten med å bruke stemmeretten sin? For det første burde man føle seg priviligert som får lov til å stemme, og vi er heldige som har et demokratisk samfunn. For det andre er det en borgerplikt og benytte seg av stemmeretten sin.

Etter min mening burde dere som ikke bruker stemmeretten deres bare klappe igjen brødboksen. Om dere likevel skal sitte der og sture og sutre over hva dere er misfornøyd med i samfunnet, vell, da kunne dere løftet på ræva den 11.september og stemt på det partiet som fremmer deres verdier og de sakene som er viktig for deg. Om du er en av de mange som mener at dere ikke er engasjert i politikk, ikke bryr seg, ikke forstår. Det tar dere maks 30 minutter og sette dere inn i hva de politiske partiene står for og jobber opp mot. Og om du bryr deg om at skolene skal være et sted for trygghet og godt arbeidsmiljø, veiene er for dårlige, skatten er for høy, innvandrere fortjener vår barnhjertighet, eldreomsorgen er for dårlig osv. Ja da er du faktisk politisk interessert.

Fra 2011-2013 var jeg veldig aktiv og engasjert i ungdomspartiet til Arbeiderpartiet og har aldri angret på mitt engasjement og min lærdom jeg innhentet i AUF.
Jeg gav mye av meg selv og min tid til politikken, men politikken gav enda mer tilbake til meg.
Jeg fikk muligheten til å starte opp eget lokallag i Mandal og Lindesnes, deltatt på fylkesstyret og en rekke turer inn til Oslo AUF og møte andre herlige mennesker som virkelig brant for det de arbeidet med.

Jeg fikk reise på lederskolering, politiske kurs, møte representanter fra Stortinget, holde 1.mai tale i Mandal, arrangere helgekurs for AUFere fra Vest-Agder, Aust-Agder, Østfold og Vestfold, delta på årsmøte for Vest-Agder Arbeiderparti og Landsmøte i Oslo for AUF. Listen er lang, og minnene er mange. Fantastiske opplevelser, fantastiske mennesker, fantastisk ungdomsparti med et unikt samhold og åpenhet for alt og alle.

Egentlig spiller det lite rolle i mine øyner HVA du stemmer på. Det viktigste er at du faktisk stemmer og engasjerer deg i hva som foregår rundt deg. Jeg vil til slutt gratulere Høyre med valget, og dele noen gamle bilder fra min glanstid som aktiv AUFer.


Likes

Comments

Jeg elsker og våkne opp til en solfylt søndag, generelt sett bare at det er søndag er noe jeg elsker. En dag jeg kan ta ta det helt med ro, ingen forelesning og ingen jobb. Bare sove lenge, lage koselig frokost, ligge på sofaen å se på favorittserien med gizmo på fanget. Etter frokost kledde jeg på meg og dro ut med gizmo i det deilige været. Vi fant en lun plass på i solen og lå og lekte på gresset i sikkert 1 1/2 time. Lover deg, jeg sovnet i solen så digg det var! Resten av kvelden har vi hatt besøk av marcus sin farmor og laget kyllingsalat med avokado og mozzarella.
I og med at jeg har vært syk denne uken var jeg ikke på første skoledag, derfor blir morgendagen min første skoledag, skikkelig spent. Godt og komme inn i de daglige rutinene slik at man har noe å glede seg til når helgen kommer.

Nyt søndagen deres !

x

" I love to wake up to a sunny Sunday, generally just that it's sunday is something i love. One day I can take it easy, no lecture and no job. Just sleep in, make cozy breakfast, lie on the couch watching my favorite series with gizmo on my lap. After breakfast I dressed myself and went out with gizmo in the amazing weather. We found a warm place in the sun and lay playing on the grass for around 1 1/2 hour. I promise you, I fell asleep in the sun! For the rest of the evening Marcus's grandmother visited ut and i made chicken salad with avocado and mozzarella for dinner.
Because I have been sick this week I was not on the first day of school last week, so tomorrow is my first school day, i´m really excited. Good to get into the daily routines so that i have something to look forward to when the weekend comes.

Enjoy your sunday!"

Likes

Comments