I dag havde jeg min første arbejdsdag på maccen!
Helt klart anderledes i forhold til hvad jeg har været vant til, med meget mere fart på, men helt klart også super hyggeligt! Allerede den her første dag, kunne jeg virkelig mærke den gode stemning der var mellem medarbejderne, hvilket bare gør det hele meget sjovere!
Jeg var på arbejde i 3 timer, og selvom det var en kort vagt, kan jeg allerede mærke at jeg har stået op og lavet fries i 3 timer hahaha.

På maccen er det sådan, at jeg får 25% på maden og samtidig et gratis måltid når jeg vagt på mere end 4 timer, det er selvfølgelig noget jeg skal holde lidt øje med, i forhold til kampen om ‘den bedste version af mig selv’
Men jeg ser allerede nu frem til mange flere vagter hahah

Kys Amalie

Design din blog - vælg mellem masser af færdige skabeloner på Nouw, eller lav din egen: "peg og klik" - Klik her

Likes

Comments

Det her er nok det mest grænseoverskridende jeg nogensinde har postet på internettet. Dette er nok først man ville have haft postet efter det havde været igennem en række af redigeringprogammer, men jeg vil bare put it out there. Jeg har længe gået rundt, og har det utroligt dårligt i min krop, mest af alt fordi jeg spiser alt for usundt efter at have stoppet på efterskolen, og begyndt at drikke væsentligt mere alkohol efter at have startet på gym, hvilket jeg kan mærke virkelig påvirker mig og min hverdag. Efter at have stoppet på efterskole, kan jeg godt mærke på min krop, at jeg ikke spiser så sundt eller dyrker så meget motion mere som jeg gjorde der, og jeg kan både mærke og se at jeg er begyndt at tage lidt på… Men det skal være slut nu!

Når man i første øjekast kigger på min krop, er det måske de færreste der vil mene der burde ske den helt store forandring. Og jeg vil da heller ikke selv mene, at det er fordi jeg skal tabe mig flere kilo, men ligesom alle andre, kan man ALTID finde ting hos en selv, som man ikke bryder sig om, og gerne vil gøre noget ved. Og det har jeg bestemt masser af! Jeg vil gerne gøre mig selv til den bedste udgave af mig.

Jeg har rigtig længe sagt til mig selv, at i morgen, eller næste uge, bliver der hvor jeg tager mig sammen og ændrer livsstil tilbage til den jeg havde på efterskolen, men det er aldrig rigtig blevet til noget.

Derfor er jeg gået til en anden metode. Netop det, at skrive og dokumentere hele mit forløb og min rejse ned, til at blive den bedste udgave af mig selv. Jeg tror på, at hvis jeg begynder at skrive alt det her ned, vil det gøre mig meget mere motiveret til at forsætte, selv på de dage hvor man har lyst til at bukke under. Selvom det her mest af alt skal bruges til mig selv, og skal være det der hiver mig i nakken, håber jeg det en dag vil nå ud til folk, og inspirere dem.

For hver måned der går, vil jeg poste lignede de her billeder, og sammenligne dem med forrige måned, for at se forandringer. Det håber jeg vil motivere mig til at forsætte, også når man føler at bare ikke sker det helt store ved ens krop.

Udover dette månedlige indlæg vil der løbende komme indlæg om b.la. mine træninger, hvad jeg spiser og eller de ting jeg normalt ville skrive om

Jeg glæder mig til, at komme i gang.

Kys Amalie.

Likes

Comments

Det er efterhånden et par måneder siden jeg sidst lavede et indlæg. Det sidste stykke tid har jeg haft RIGTIG meget at se til (føler jeg selv), både med ny skole og venner, kæreste, nyt arbejde og selvfølgelig også de mange lektier, at bloggen var blevet nedproiteret. Men efter at snakke med en af mine veninder i bussen i dag om det at have en blog, gik det op for mig hvor meget jeg egentlig savner det, og hvor meget jeg vil i gang igen.

Jeg kan ikke sige nu om det bliver daglige opdaterer (det gør det nok ikke, da mit liv er langt fra så interessant), men jeg vil rigtig gerne i gang igen. Og nu glæder jeg mig bare til at komme ordentlig i gang.

Amalie

Likes

Comments

Det er efterhånden et par måneder siden, at jeg stoppede på efterskole, og selvom jeg kigger tilbage på året værne godt, så er der stadig nogle ting jeg fortryder jeg ikke gjorde eller skulle have gjort mere af. Jeg vil i dette indlæg liste nogle af de ting op.


Tog billeder - et af de ting jeg nok fortryder allermest, er nok at jeg ikke tog flere billeder end det jeg gjorde. Jeg fortryder at jeg ikke fik billeder af bare de små øjeblikke i hverdagen, som jeg i dag kunne kigge tilbage på. (Og det er generelt noget jeg skal blive bedre til i alle sammenhænge).

Natterend - selvom natterend er imod de fleste efterskolers regler, så skader det ikke. Jeg lavede selv lidt natterend, men fortryder at jeg ikke gjorde det noget mere. Eller i det mindste lavede nogle lidt sjovere ting, end bare ligge mig ind til kæresten for at sove, selvom det også var ganske hyggeligt.

Ikke snakkede med flere nye - efter noget tid, danner grupperne sig på efterskole og man begynder lidt at gå med de samme og ved hvem man altid kan komme hen til. Jeg fortryder lidt, at jeg ikke var lidt bedre til at snakke med mange flere end det jeg gjorde.

Ikke være så kærestekedelig - Selvom det var skide hyggeligt, at putte med kæresten og jeg udemærket godt vidste at jeg valgte nogle andre ting fra, syntes jeg stadig at burde være bedre til at være mere med hos nogle af de andre. Syntes godt nok selv at min kæreste og jeg var meget gode til at admistrere det Altså jeg fortryder som sådan ikke, at jeg måske var lidt kærestekedelig, men det er bare et råd: pas på det ikke tager overhånd!

Nyde det - Jeg husker tydeligt, at jeg sidst på året følte mig klar til komme videre, og det egentlig blev rart at komme videre med mit liv, men jeg savner det! Og jeg fortryder, at jeg ikke nød det MEGET mere end jeg gjorde. Som alle siger så går et efterskoleår ekstremt hurtigt, og det er bare så vigtigt at nyde et hver minut af det. Både de små ting i hverdagene, weekender og både de gode og dårlige dag.

Amalie

Likes

Comments

I dag er det præcis et år siden, at jeg pakkede bilen og startede mit efterskoleår. Hold da op, hvor tiden har fløjet afsted, jeg husker det som var det i går. I dette indlæg, vil jeg fortælle lidt om min første dag.

D. 7 august hvor det var jeg havde første skoledag, var en super hektisk og kaotisk morgen. Vi var kommet hjem fra ferie dagen før, og var igang med at flytte så derfor var alt pakket ned. En halvtime inden vi skulle køre, var der en hel masse ting, jeg ikke kunne finde, og vi brugte derfor meget tid på at lede efter det, vi endte så heldigvis med at finde det hele. Da vi så endelig var på vej, kommer vi i tanke om, at jeg skal have en hel masse ting med til introturen, som jeg ikke havde, så det skulle selvfølgelig også liiige nå at købe ind, hvilket gjorde dagen endnu mere presset.
Jeg må være ærlig og indrømme at jeg var ved at skide i bukserne hele vejen derned. Alle tankerne fløj i hovedet på mig. "Er der overhovedet nogle der vil kunne lide mig?" "Får jeg nogle venner" "har jeg nu husket alt", men har så fundet ud af, at der var egentlig ikke så meget at bekymre mig om.

Vi ankommer endelig, og jeg bliver vist op på mit værelse. Min roomie var allerede kommet og havde valgt seng. Fordi vi kom så sent, nåede jeg ikke at pakke ud, før vi alle skulle mødes i den store hal. Her sang vi nogle sange, forstanderen fik sagt nogle ord om hvor ansvarsfulde og mere "voksne" vi ville blive på det her år Vores forældre blev så sendt hjem, også gik det igang.Vi havde vores første frokost sammen, og her blev både computer og telefoner taget. De ville blive taget den første uge, så vi ikke bare sad med dem.
Efter frokost, skulle alle mødes i hallen og vi skulle her lave nogle "ryst sammen lege". Vi blev udsat for en hel masse sygt grænseoverskridende ting, taget i betragtning af, vi skulle gøre det sammen med folk vi kun havde kendt i 4 timer. Vi sluttede dagen af med bål, sang og historier.

Jeg husker, at den første dag var fuld med obligatoriske aktiviteter, hvilket jeg var rigtig glad for, da man kom lidt mere ind på hinanden og det ikke var så skræmmende som hvis man selv skulle gå rundt og snakke med folk.

Jeg var rigtig glad for, at allerede fra første dag blev "udsat" for de her ting. På den måde, kom vi hurtigt ind på hinanden og allerede der kunne grine og være skøre sammen.
Jeg kan også mærke på mig selv, at jeg er blevet mere åben for nye ting og "udfordringer" i og med at på efterskolen, var det jo obligatorisk at være med.

Det fedeste ved første dag, var nok det der med alle var på. Der var ikke nogle, der ikke var med. Altså f.eks. for mit vedkommende, hvis jeg skulle lave sådan nogle ting i folkeskolen, var jeg en af de første til at sige nej tak, og det var bare fedt, at det ikke var sådan på efterskole. Og det er helt klart noget jeg vil tage med mig.

Amalie

Likes

Comments

August 2017

Syntes efterhånden at jeg allerede har skrevet mange indlæg om efterskole, men forvent mange flere hehehe ;)

Denne gang bliver det en pakkeliste med nogle must-haves du bare SKAL have med, allerede fra starten af.

Det smarte ved efterskole er, at du i løbet af året altid kan bringe flere ting med, men disse ting er nogle man i hvert fald vil få glæde af allerede i starten af året.


1. Joggingtøj - og MASSER af det! Joggingtøj er nok det mest essentiele for dit efterskoleophold. Allerede fra dag et, gik jeg allerede med joggingtøj og det gjorde jeg resten af året.

2. Lyskæder - Lyskæder er virkelig med til at skabe et rigtig hyggeligt efterskole værelse, og klart et af de ting jeg har været rigtig glad for.

3. Planter og pynteting - Nu når vi allerede snakker om lyskæder, vil jeg tilføje noget der vil gøre værelset en del hyggeligere, og det er nemlig en masse pynte ting. Det kan være alt fra planter (det havde jeg selv en del af;) til reoler, spejle eller plakater.

4. Højtaler - En højtaler er med at skabe fest, selv på en tirsdag. Nu er jeg selv typen der elsker at høre musik, og kunne snildt gøre det i alle døgnets 24 timer.

5. Ting hjemmefra - For at gøre dit værelse mere hjemmeligt, så medbring ting hvor du kan føle dig ekstra hjemme. Det kunne være nogle billeder, et specielt tæppe eller andet.

6. MASSER af slik - og gerne så meget, at du ikke engang selv kan spise det. Så kan du nemlig altid sælge det videre til de andre. Hvis du har mulighed for det, så tag til Tyskland og handel en masse ting ind som du kan sælge videre. (Det er især godt i eksamenperioden).

7. Toast og elkedel - En ting der helt klart også er et must have, er en toatsmaskine eller en elkedel. Der findes ikke noget bedre, end en go omgang kopnudler eller toast hvis aftensmaden skuffter.

8. Høretelefoner - Hvis du som mig elsker at høre musik, og din roomie måske ikke syntes det er fedt at dakke hele tiden, så er høretelefoner livsnødvendigt! De er også super smarte at have til timerne

9. Badetøj og tøfler - Hvis du er så heldig at skulle gå på efterskole hvor der er en sø (ligesom jeg havde) er badetøj oplagt! Eller hvis efterskolen måske ligger tæt på en svømmehal, er det hyggelig ting i kan gøre i weekenderne. Også i sommermånederne vil du sætte pris på badetøj. Også selvfølgelig, tøfler, eller badesandalerne. Tøfler er nok det ultamative musthaves, og når du har gået på efterskole i en uge, vil du forstå hvorfor.

10. PENGE - At på efterskole er dyrt. Vær klar på, at bruge ALT for mange penge på mad. Og hvis det ikke er mad du bruger penge på, så er det vaskemønter, shopping og alt mulig andet måske ubrugeligt.


Disse ting var i hvert fald nogle ting, jeg satte stor pris i mit efterskoleophold.

Amalie

Design din blog - vælg mellem masser af færdige skabeloner på Nouw, eller lav din egen: "peg og klik" - Klik her

Likes

Comments

Juli 2017

Da der snart ikke er lang tid til, at sommerferien er slut og der er mange der skal til, at starte på efterskole, rammer nu endnu et efterskole indlæg bloggen. 

Vær åben

En ting er 100% sikkert, og det er du skal være åben! Både overfor mennesker, men også de forskellige ting der vil være i starten af året. Selvom det kan være enormt grænseoverskridende at skulle møde så mange nye mennesker, et sted man ikke er van til at være, så er det ekstremt vigtigt man på og åben.

Drop fordommene

Før man starter på efterskole laver man normalt et lille researh på de andre, på diverse sociale medier, de gjaldt i hvert fald i mit tilfælde hheheh. Men når det så er sagt, så er det vigtigt at man ikke allerede dømmer deres profilbilleder fra 2012. Lad vær med at døm folk, før du har snakket med dem. Chancen for at du skal gå på efterskole med nogle du har hørt om eller mødt et par gange er der også, derfor er det især vigtigt, at man heller ikke dømmer disse mennesker inden skolestart.

Engagere dig

Vær med til så mange forskellige aktiviteter som muligt. Når man tager på efterskole er det oftest fordi man skal prøve noget nyt, og få skabt minder. Istedet for at isolere dig på værelset, så kom ud og snak med folk og evt få gang i noget, eller deltag i noget der allerede er igang. Jeg kan love dig for, at når året er slut vil du fortryde du ikke deltog noget mere.

Vær dig selv

Det er vigtigt, at du er 100% dig selv fra starten af. Drop facaden og bare kom som du er, selvfølgelig kan man godt skrue lidt ned for sig selv i starten, men lad vær med at lave om på dig selv, og lade som om du er en anden end du egentlig er. Der er ikke noget værre end, at blive venner med nogle også de viser sig, at være helt anderledes end hvad man troede.

Smil

Smil og vær positiv omkring tingene. Istedet for at starte året ud med en negativ attitude så tag "ja hatten" på, der kommer man faktisk længst. Hvis du starter året ud med positiv energi vil det smitte af på resten af holdet, og allerede der kan I måske mærke hvordan jeres sammenhold formes. Både lærerer og de andre elever vil have mere lyst til at være sammen med dig, hvis du er smilende og på istedet for, at stå i hjørnet og surmule, og brokke dig.


Og HUSK alle de andre er i samme båd som dig, de er nok ligeså nervøse og spændte som du nok selv er, så du har egentlig ikke så meget at frygte.

Amalie


Likes

Comments

Juli 2017

Jeg valgte at tage tiende klasse på Vestsjællands Idrætsefterskole, og jeg skulle for et par måneder siden tage afsked til det, jeg i et år kaldte mit hjem.
Efterskole er noget jeg altid har villet, i hvert fald så lang tilbage jeg kan huske, og har altid villet det i tiende klasse.
Det er helt klart været det år, hvor jeg har lært allermest om mig selv. Jeg kan mærke, at jeg lært mine grænser meget mere at kende, og er i den grad også blevet meget mere åben overfor nye mennesker men også nye udfordringer.

Jeg ville lyve hvis jeg sagde, der ikke var dage der hårde for der var dage hvor det hele ville være lettere hvis jeg droppede ud. Men thank god for aldrig gjorde det, for det ville jeg i den grad komme til at fortryde nu.

En af de ting jeg er mest taknemlig for, er alle de nye bekendtskaber jeg har fået gjort mig på dette år.
Selvom jeg kun har kendt disse mennesker i et år, er de blevet mine aller tætteste venner, og nogle af dem der kender mig bedst. Jeg synes det er utrolig, at man kan få det på den måde med andre som man kun har kendt i et år.
Man kan jo selvfølgelig ikke sige det endnu, om det er venskaber for livet, men det vil jeg næsten satse på at det er

​Selvom at jeg kunne skrive meget mere om mit efterskoleophold, så tror jeg at jeg vil slutte af nu.

Amalie 

Likes

Comments

Juli 2017

Hej.

Mit navn er Amalie, jeg er 17 år.

Jeg har LÆNGE tænkt på, at starte en blog, men aldrig rigtig fået taget mig sammen til at starte en, i og med, at jeg aldrig rigtig har forestillet mig, at mit liv på nogle måde skulle være interessant for andre.

Men eftersom, at jeg elsker at skrive og har en drøm om at blive journalist besluttede jeg mig at det skulle være nu.

Jeg har endnu ikke gjort mig nogle forestillinger om, hvad min blog skal handle om, det bliver nok bare hvad der på den pågældende dag skulle falde mig ind.

Jeg har ingen intentioner om, at nå ud til en masse mennesker og inspirere folk (dette ville dog kun være en bonus), men vil egentlig bare bruge bloggen som mit frirum til at komme ud hvad der nu end falder mig ind.

Og ellers så håber jeg selvfølgelig, at i vil følge med :)

-Amalie

Likes

Comments