Mode, Personligt, Outfits

Jeg har da helt glemt at lave et outfitindlæg på bloggen med de her billeder fra min Instagram! Jeg købte den fine, gule Ganni kjole på billedet med et gavekort fra min søde faster, som jeg fik til min fødselsdag i november. Billederne er dog først taget i sidste weekend, men alligevel...

På det seneste har jeg læst til eksamener, som først foregår i januar, men jeg mangler desværre at få læst en del pga. min bacheloropgave, så det indhenter jeg nu og tager killer notes. Jeg skal læse omkring 40 sider hver dag plus/minus, og tage noter til begreber og figurer indtil d. 7. januar, så der er lidt pres på igen med uni, selvom jeg lige har afleveret bacheloropgave. Men jeg vil så sige, at det er en anden slags pres med eksamenslæsning, som jeg ikke er ved at få grå hår af, fordi jeg ikke skal være bange for at formulere mig ukorrekt ift. akademisk sprogbrug.

Udover mit kedelige uniliv, som I nok er trætte af, at høre om, har jeg også været til fødselsdag hos min yngste fætter, og få dage efter blev min anden fætter far til en lille dreng, som jeg glæder mig til at møde. Jeg har en lille familie, så vi er meget tætte med hinanden, og jeg ser faktisk nærmere mine fætre og min kusine som søskende.

I denne weekend skal jeg til kæmpe 60 års fødselsdag for min plejefar, så det glæder jeg mig også til. Jeg er ikke meget for kæmpe forsamlinger af folk, men jeg glæder mig til lækker mad, at iføre mig et stilfuldt outfit, og ikke mindst at fejre min plejefar.

Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - Klik her

Likes

Comments

Mode

// Reklame //

I samarbejde med LLA COPENHAGEN har jeg fået en personlig rabatkode på 10% til jer skønne læsere! Koden hedder AmalieJ10 og kan benyttes på alle produkter på LLA COPENHAGENs hjemmeside.

LLA COPENHAGEN sælger fint, eksklusivt lædertilbehør - heriblandt iPhone cases, kortholdere, nøgleringe, armbånd, punge og tasker. Kerneproduktet hos LLA COPENHAGEN er deres fine iPhones cases, som jeg selv har i turkis rokkeskindslæder, som I kan se på billedet. Derudover kan man få det forskellige lædertilbehør i python, kalveskind og krokodille i forskellige farver.

Jeg er helt vild med de farverige iPhone cases fra LLA COPENHAGEN, og går også og tænker på at købe en af de virkelig pæne kortholdere i krokodilleskind i en grøn eller blå farve. Den pengepung jeg har nu er temmelig stor og voldsom, så det ville være rart med en lidt mindre kortholder, som endda også er pæn og i god kvalitet.

Hav en dejlig lørdag alle!

Likes

Comments

Kultur, Personligt

Jeg har været lidt stille på bloggen det seneste stykke tid, dels på grund af bacheloropgaven (som nu er afleveret!) og dels på grund af, at jeg ser de samme slags blogindlæg hele tiden i øjeblikket, og det gør mig lidt træt. Nogle af grundene til at jeg ikke har lavet blogindlæg om hverken Black Friday-rabatter og juleønskelister til 'ham' og 'hende', er at jeg faktisk ikke bryder mig om det der med at købe for at købe noget, når det er på udsalg, og fordi jeg har det lidt ambivalent med de juleønskelister, jeg ser på andre blogs.

Jeg synes mange af de ønskelister, der bliver lavet som inspiration på blogs, er enormt dyre ønsker. Det er vel fint nok, hvis man er klar over, at dem man ønsker sig disse ting af også har råd til det, men på den anden side mener jeg også bare, at det er enormt uhøfligt at ønske sig dyre ting. Jeg mener det er uhøfligt fordi folk også skal give gaver til andre og det må man tage hensyn til. Og så mener jeg også at det er uhøfligt fordi man ikke kan tillade sig, at stille så store krav til folk om f.eks. dyre designertasker, møbler eller en iPhone.

Jeg elsker virkelig jul, som for mig er hyggen med familien, at lave julepynt, drikke varm kakao med skumfiduser i, spise lækker julemad og æbleskiver, at slappe af og være fri for stress, at lave julekager og konfekt, julelys og bare ren 'peace, love and harmony'. Men jeg elsker ikke at kapitalismens grimme ansigt viser sig i dyre julegaver, og at vi hele tiden skal overgå hinanden i julegaver til dem, vi holder af. Dem der ikke har råd til de dyre julegaver kan ikke følge med mere, og man føler sig derved utilstrækkelig, hvis man ikke kan give lige så dyre gaver som 'Onkel Hans'. Det er ikke sådan man viser, at man holder af hinanden, vil jeg mene. Jeg elsker heller ikke, at man skal fare rundt fra butik til butik med en masse andre mennesker, som er sure og stressede, for at finde de perfekte gaver, som står på diverse ønskelister.

Kan man ikke bare lave pakkeleg for de voksne (og teenagere), hvor man medbringer to gaver hver, som højst koster 50kr.? Det er i hvert fald det vi gør, der hvor jeg skal holde jul i år, hvilket gør at det der julegavepres nu er lettet fra mine skuldre. Til juleaften glæder jeg mig bare til det hyggelige selskab, den gode julemad (som jeg selv skal lave noget af), og en lang gåtur med en glad labrador på landet, hvor der forhåbentlig er noget sne til den tid.

Mit budskab med dette blogindlæg er egentlig bare: 'Genovervej lige hvad julen indebærer, og fokusér mere på hyggen og maden end gaverne.'

Likes

Comments

Mode

Indeholder reklamelinks // 1. Storm & Marie (her) // 2. Asos (her) // 3. Tommy Hilfiger (her) // 4. Asos (her) // 5. Asos (her) // 6. Asos (her) //

Jeg må være ærlig og tilstå, at jeg allerede har fundet min kjole til jul; nemlig denne smukke sag fra Ganni, som jeg allerede har købt. Men måske kan jeg stadig godt bruge en anden til nytår også, tænker jeg. Den til nytår må dog godt være lidt mere på budget, så det bliver hverken kjolen fra Storm & Marie eller den fra Tommy Hilfiger, selvom jeg synes de er SÅ fine! Jeg kunne godt overveje den lavendelfarvede kjole til nytår, som jo er it-farven lige for tiden. Den er så fin i farven og lige mig med dens fine farve, lange skørt, lidt glitter, som ikke er for meget, og naturligvis plads til at spise i.

Husk i øvrigt, at der er 30% rabat på 'partywear' hos Asos!

Hvilken kjole er din favorit? Og hvad går du efter i en kjole til jul og nytår?

Likes

Comments

Mode

(Billede fundet på Google)

Mode mødes ofte med en undren over, hvor skørt det kan forekomme til tider. Det kan være kontroversielt, indeholde politiske budskaber, ligne noget fra et cirkus, være inspireret af ting, som man ikke normalt ville iføre sig, o.s.v.

Jeg har også selv undret mig til tider, for som mine veninder siger: "hvem gider at gå med det?". Hvem gider virkelig at bruge penge på et par bukser, der ligner en harmonika? Eller en kjole formet som en halv vandmelon? Måske Lady Gaga havde gjort det i år 2010, for at vedligeholde sit crazy image med kjolen af glimtende hulahopringe og den famøse kødkjole. Jeg tror dog ikke et helt almindeligt menneske ville gå ud og investere i en festlig kjole formet som en vandmelon, især ikke de minimalistiske, farveafvigende skandinaver.

Nu er det jo ikke al mode, der er så vanvittigt som på ovenstående billeder, så der kan vel godt være plads til både det sjove og det pæne? Jeg tænker at det pæne er det, vi køber og går med, som designerne laver for vores skyld, mens det sjove mere er for underholdningens og kunstens skyld, som designerne laver for at udfordre sig selv og den generelle opfattelse af mode. Mode er jo i og for sig kunst - som Blair Waldorf sagde det i et afsnit af Gossip Girl: "Fashion is the most powerful art there is". Det skal være nyskabende, interessant og anderledes. Derfor ville det også være kedeligt, hvis alle modeshows involverede pæne designs, hvor der ikke er blevet udtrykt nogen form for kreativitet og fantasi.

Til gengæld lægger mange designere i dag også vægt på kreativiteten af lokalet eller stedet, hvor de store modeshows foregår. Dette ser man især hos Chanels modeshows, hvor catwalken bl.a. har været omdannet til en havbund i år 2012, et supermarked i år 2014, og en feministisk demonstration i år 2015. På den måde undgår de store modehuse, at gå på kompromis med de klassiske, tidløse designs, men formår stadig at levere et kreativt, nytænkende modeshow.

For at vende tilbage til udgangspunktet for dette blogindlæg, nemlig om mode skal være sjovt eller pænt, vil jeg mene, at begge dele skal være en del af modescenen. Mode er de nye trends, der løbende opstår, som dikterer, hvordan vi bør gå klædt i dén og dén sæson. Men mode er også kunst, der kommer til udtryk i det, vi ifører os. Designerne skal have lov til at være kreative og udfordre sig selv med deres gakkede påfund, for også at kunne udvikle sig som designere, og give os forbrugere noget nyt, kreativt og anderledes at tage på, så vi kan skille os ud fra mængden af de farveløse mennesker uden fantasi. 

Hvad tænker I om dette? Skal mode være sjovt eller pænt? Eller må det gerne være begge dele?

Likes

Comments

Mode

Indeholder reklamelinks // Til venstre: Lovechild 1979 // Til højre: H&M //

Så har detektiven været på spil igen. Denne gang har jeg fundet den fine lyserøde og stribede kjole med lange ærmer fra Lovechild 1979 i en lignende version fra H&M. Godt nok er mønstret på den fra H&M lidt asymmetrisk, men farverne og striberne og nogenlunde formen på kjolen ses også på den fra H&M. Man sparer altså hele 2.000 kr. ved at købe den fra H&M frem for den fra Lovechild 1979, hvilket jo er riiimelig fordelagtigt for os, der er studerende og lever af SU. På den anden side bliver jeg faktisk også lidt forundret over, hvor meget de forskellige high street brands egentlig kopierer designer brands. Jeg har f.eks. også set det i forhold til Gannis meget kendte striktrøjer og tasker, som blandt andet Mango og H&M har hentet 'inspiration' fra. Det kan godt være, at de ikke ligner fuldstændig, men der er da en klar lighed, som nærmest grænser til plagiat rent designmæssigt.

Hvor går grænsen egentlig med design? Må high street brands godt designe lignende items og sælge dem meget billigere? Hvad mener I selv om dette?

Likes

Comments

Opskrifter

I går var det min fødselsdag, så jeg lavede naturligvis en kage til mine gæster. Det blev til en citron cheesecake, da jeg endnu ikke havde lavet en cheesecake med citronsmag, og jeg har altså bare et eller andet med blandingen af sødt og syrlig citron. Jeg fandt selvfølgelig en opskrift på herligheden, men har faktisk ikke holdt mig til opskriften alligevel, da jeg syntes det var nemmere, at lave den som min sædvanlige oreo cheesecake.

Anyways, I får selvfølgelig lige opskriften her:

- 250ml piskefløde
- 100g flødeost
- Smeltet smør (mindst 2 spsk.)
- 3 spsk. flormelis
- 1 økologisk citron
- lidt vaniljesukker (jeg bruger 1 tsk. vaniljesukker, men det styrer man egentlig selv)
- Ca. 15 digestive kiks

Fremgangsmåde:

- Blend kiksene i en blender eller knus dem i en plastikpose med en ske.
- Smelt smørret og bland det med de smuldrede kiks i en kageform. Tryk kiksebunden hårdt sammen med en jævn overflade.
- Pisk fløden i 4 minutter.
- Pisk derefter flødeost, vaniljesukker og flormelis i en anden skål.
- Hæld flødeskummet over i den cremede blanding med flødeost, vaniljesukker og flormelis.
- Riv citronskallen fint over skålen. Del derefter citronen og pres saften ud over skålen med alle ingredienserne i.
- Rør nu det hele sammen, så citronsmagen er godt fordelt.
- Fordel det ud over kiksebunden i kageformen, så det har en jævn overflade stadigvæk.
- Drys til sidst med lidt guldstøv/guldpulver fra Odense Marcipan med en teske (lidt pricy, men worth it).
- Herefter skal cheesecake på køl til dagen efter eller 5-6 timer, hvis den skal spises på dagen den bliver lavet.

Likes

Comments

Mode

Jeg er meget aktiv på Instagram, ligesom så mange andre, og derfor er det også der, jeg finder det meste af min stilinspiration. Her er blot et lille udpluk af de influencers, jeg følger på Instagram.

1. Annabel Rosendahl @annabelrosendahl

2. Joanna Halpin @joannahalpin

3. Celine Aagaard @celineaagaard_

4. Marie My @nemesisbabe

Lige så vel som jeg er til det underspillede, minimalistiske skandinaviske look, elsker jeg simpelthen også bare farver! Marie My aka 'Nemesisbabe' er en mester i farverige outfits på den helt rigtige måde.

5. Ayda Hadi @ayda.hdi

6. Catherine Parkinson @sailorvenusdemilo

7. Angelica Blick @angelicablick

Angelica Blick er en svensk blogger, som faktisk var den første blogger, hvis blog jeg fulgte.


Sidst, men ikke mindst vil jeg selvfølgelig lige tilføje min Instagram, så I kan gå ind og følge mig. Det ville i hvert fald gøre mig rigtig glad!

@amalieknoche

Likes

Comments

Mode

Indeholder reklamelinks // 1. Monki (her) // 2. Zara (her) // 3. Zara (her) // 4. Mango (her) //

Hello my darlings!

Tiden er over os, hvor julefrokosterne melder sin ankomst. Når jeg tænker julefrokost eller bare jul generelt, tænker jeg masser af glitter, men samtidig på en sofistikeret måde. Der skal med andre ord ikke gå børnehave i den.

Jeg har længe haft mit øje på det smukke jumpsuit fra Monki, men selvom den står til en budgetvenlig pris, har jeg endnu ikke turde købe den. Jeg regner ikke selv med at skulle til julefrokost, eller jo, måske med min studiegruppe, når vores bacheloropgaver er afleveret. Men altså, jeg synes måske den er lige i overkanten, at have på en almindelig dag på uni, så derfor er jeg bange for, at jeg ikke vil komme til at bruge den. Hvis jeg skulle til julefrokost, ville jeg dog style jumpsuitet med de fine sparkly statement øreringe, et nedtonet bælte, og så de hvide støvler, som jeg har i forvejen.

Hvordan ville I style et julefrokost outfit?


Likes

Comments

Personligt, Outfits

Hello my darlings!

I dag har simpelthen været den dejligste dag længe! Inden længe skal jeg aflevere min bacheloropgave, og den er derfor stort set alt, jeg har i mit hoved for tiden. Jeg må indrømme, at jeg har været lidt presset med den på det seneste, da der var nogle ting, der skulle rettes, slettes og erstattes med ny tekst. Det tror jeg man skal lære, at tage med som en del af processen, ved at skrive så store opgaver. Det havde jeg dog ikke tænkt skulle fylde så meget, før nu. Jeg fik det dog rettet, men følte mig derefter overhovedet ikke motiveret til at fortsætte med opgaven (ikke at jeg ville stoppe med at skrive min bacheloropgave).

Derfor er det bare så opløftende, at have et succesfuldt vejledningsmøde, for derefter at kunne skrive en side i dag. Jeg mødtes desuden kort med min veninde Clara på uni i dag, hvor jeg fik lokket hende til at tage et par outfitbilleder af mig, som I kan se ovenover. Hun er også i gang med at skrive bacheloropgave, så vi har faktisk ikke set hinanden i rigtig lang tid, selvom vi bor i samme by. Derfor var det super hyggeligt at catche up på hinandens liv og hverdag, imens vi gik ude i det skønne efterårsvejr. Det er sådan nogle små ting i livet, der gør mig glad og lykkelig.

Husk at lægge mærke til, hvad der egentlig gør jer glade og lykkelige, så man ikke blot dvæler ved de ting, der gør livet surt til tider. Det sidste er måske mere en note til mig selv, da jeg ikke har været særlig positiv på det seneste pga. bacheloropgaven. Jeg synes dog alligevel, at det er en god ting generelt at huske på.

Likes

Comments