Header

(Billede taget fra Google)

Jeg har tit tænkt på det her med, hvornår man bør bryde et venskab, og hvornår man ved, at det allerede er brudt. Det har især været gældende i forhold til 'lang-distance-venskaber', og de veninder og venner, som man måske bare ikke har snakket med i lang tid. Der synes jeg, at det er enormt svært at vide, om man egentlig stadig har et solidt venskab.

Jeg var forleden til en slags lille reunion i Aarhus med 4 af mine efterskoleveninder, hvor vi er en gruppe på 6 veninder, der siden efterskolen har holdt sammen og ses i ny og næ. Den ene af pigerne havde jeg spist brunch med nogle måneder forinden, sammen med en af vores andre fælles veninder, men de andre havde jeg ikke set i i hvert fald over et år. Ingen af os kunne faktisk rigtigt huske, hvornår vi sidst havde set hinanden alle sammen. Det var da også noget af et mirakel, at vi alle sammen, på nær én, kunne samles.

Anyways! Det jeg vil nå frem til med den lille historie er, at da vi mødtes, var det som om det var i går, at vi alle var samlet sidst. Der var derfor ingen tvivl om, at vi har nogle solide venskaber med hinanden. Jeg følte mig helt hjemme, da jeg bare sad og snakkede om alt og intet med de veninder, som kender mig til fulde, og stadig har den samme gode humor og stærke personligheder, som jeg elsker dem for.

Men hvis man kan mødes et år eller to år senere siden sidst, man sås med hinanden, og stadig have det mega fedt sammen, hvordan ved man så, hvornår sådan et 'lang-distance-venskab' ikke længere holder?

Jeg tror jeg vil svare på mit eget spørgsmål således, at man ved det, hvis der går længere og længere tid, hvor man slet ikke hverken skriver, ringer eller snapper til hinanden, så man kan følge med i hinandens liv. Det gælder især, hvis man slet ikke aftaler at mødes eller har intentioner om det. Hvis man slet ikke tænker på det, som noget man har lyst til at bevare og ikke 'orker' at gøre en indsats for det, så tror jeg godt, at man kan sige, at det venskab er ovre.

Men hvis det nu ikke er et 'lang-distance-venskab' eller bare et venskab, hvor man ikke har snakket med hinanden i lang tid, der er tale om, hvordan ved man så, at man bør bryde venskabet? Jeg må nok hellere uddybe lidt her... Jeg tænker mere på, hvis man derimod er rigtig meget sammen og har det skide sjovt sammen, men der er nogle brister i venskabet på anden vis - hvordan ved man det så?

Det kan være din bedste veninde eller ven, som du kan det super sjovt med, og som forstår dig som ingen andre, men som du samtidig bliver svigtet af og skuffet over gang på gang. Måske støtter hun/han dig ikke nok? Kritiserer dig ofte og er liidt for ærlig? Måske aflyser din bestie altid lige i sidste øjeblik, fordi der var et bedre tilbud?

Jeg synes det kan være rigtig svært, at vælge mennesker fra, som man har eller har haft det rigtig godt med, men som man bare må indse ikke gør noget godt for dig i sidste ende. Jeg er ikke typen, der bare 'smider' mennesker ud af mit liv, så der skal virkelig meget til for, at jeg tager så drastisk en beslutning.

Det vigtigste er dog, at man passer på sig selv, så derfra må man afgøre, hvilke mennesker, der kan blive i ens liv, og hvilke man må sige pænt farvel og tak til.

Design din blog - vælg mellem masser af færdige skabeloner på Nouw, eller lav din egen: "peg og klik" - klik hér!

Likes

Comments

Jeg er så super glad for min lange, gule nederdel fra Asos med tern og flæser på, selvom jeg ikke har brugt den så meget endnu. Det har nok noget at gøre med, at den er så speciel, så enten kan folk lide den eller ej. Ofte kan man godt få den der kommentar med: "Nå, du har lige hugget en borddug fra caféen inde i byen, hva'?", i hvert fald fra folk, der ikke lige forstår sig på mode, haha. Det er nok grunden til, at jeg ikke lige tager den på, hvor som helst jeg er.

Jeg har egentlig haft nederdelen i et par måneder nu, og har længe ville vise den til jer, men så har tiden måske ikke lige været til at tage billeder, eller også har jeg bare haft noget andet på, som jeg også har haft lyst til at vise jer.

I dag var jeg sammen med en veninde i Odense, som netop er kommet hjem fra en længere periode i Uppsala i Sverige. Derfor skulle vi lige mødes og catche lidt op til en kop kaffe og varm kakao på Nelle's inde i byen.

Bagefter var jeg jo lidt snedig og lokkede hende til at tage et par billeder af mig i mit outfit. Det er altid lidt grænseoverskridende, at spørge om det, synes jeg - også selvom det er en god veninde. Jeg føler mig i hvert fald lidt for selvfed, når jeg spørger om sådan noget, haha!

I må have en dejlig søndag! Jeg tror jeg vil bage lidt hygge-pandekager nu.

Likes

Comments

Jeg var temmelig grøn i det der med at bo for mig selv, og hvad jeg skulle gøre, da jeg flyttede hjemmefra. Det var småting som at lave mad, som jeg faktisk ikke have gjort så meget i førhen. Også bare det med at købe ind, kunne snildt give mig grå hår før tid. I starten havde jeg derfor et ret vildt madbudget, som var fuldstændig åndssvagt, for man behøver altså ikke at købe ind for 2.000 - 2.400kr. om måneden, når man bare er studerende og skal lave mad til sig selv.

Nu har jeg boet for mig selv siden juli/august 2014, så jeg synes efterhånden, jeg er blevet ret god til det. Jeg er endda blevet glad for at lave mad, og elsker at eksperimentere med det og lave madplaner til mig selv.

Da det nu er tiden, hvor rigtig mange skal til at flytte hjemmefra i forbindelse med et nyt studie eller bare noget frirum fra forældrene, tænker jeg, at det vil være oplagt med en guide til det her med at være udeboende.

1. Find den billigste lejlighed/værelse

Jeg ved, at det kan være svært, at finde en billig lejlighed eller et værelse - især hvis man skal bo i København eller Aarhus, men ellers må man søge ud i udkanten af byerne eller til byer tæt på.

Jeg flyttede dog til Aarhus første gang, og der fandt jeg et billigt værelse i Risskov til 2.800 kr. om måneden med alt inklusiv, hvor der også var en vaskemaskine og tørretumbler i lejligheden til gratis benyttelse. Jeg valgte derfor i sin tid at slå til med det samme, da det var så billigt i forhold til så meget andet i Aarhus og omegn. Det var desuden et meget fint og lyst værelse på 16 kvadratmeter, hvor jeg så boede i lejlighed med to andre piger, som jeg ikke kendte på forhånd.

Nu bor jeg så i en endnu billigere lejlighed i Odense, hvor jeg ikke skal dele den med andre, og stadig har vaskemaskine og tørretumbler til gratis benyttelse.

Det jeg vil sige med det er, at det altså godt kan lade sig gøre, at finde en billig lejlighed eller et værelse, men du skal have øjne og ører åbne for det.

For mig er det et kæmpe frirum, at jeg ikke skal betale i dyre domme i husleje, så jeg i stedet kan forkæle mig selv lidt med nyt tøj osv.


2. Køb ikke for mange møbler og andre ting til hjemmet

Det kan være fristende, når man flytter hjemmefra, at gå i Ikea og/eller Magasin og gå amok i pæne møbler, spiseborde og stole, tøjskabe, tallerkener, spisestel, og andet service. Det er selvfølgelig spændende og fedt at flytte hjemmefra, og vælge sine egne ting til hjemmet.

MEN du skal nok regne med at flytte et par gange eller mere, hvis du fx kun kan bo i din nye lejlighed i et år, flytter sammen med din kæreste eller flytter til en anden by. Derfor kan det være en god idé, at undgå at have alt for mange ting, som man skal flytte rundt med.

Desuden vil det nok være svært at få plads til alle de ting - især hvis du bor sammen med andre, som også skal bruge skabsplads og gangplads.

Derudover er det nogen gange på forhånd møbleret, så du ikke behøver at købe hverken spisebord og stole, tøjskab eller seng. Det vil derfor være dumt bare, at have dine nye møbler til, at stå og samle støv i et eller andet creepy kælderrum.


3. Disse ting skal du købe til hjemmet

I forlængelse af punkt 2, vil jeg lige nævne, hvad jeg har erfaret er vigtigt, at have i hjemmet fra start af.

Køkkenet:

- Store tallerkener til aftensmad, mellemstore tallerkener til frokost og skåle til morgenmad og is.

- Vandglas, krus til kaffe og te, rød- og hvidvinsglas.

- Bestik: cirka 6 knive, 6 gafler, 6 skeer og 6 teskeer, så man har til, hvis der kommer gæster.

- Store knive: En brødkniv, en stor og skarp kniv til kød og grøntsager, og to mindre knive, som er skarpe nok til at skære grøntsager ordentligt.

- Skærebræt (gerne 2 store), et lille og et stort ovnfast fad, rivejern, osteskærer, piskeris, saks, kartoffelskræller, decilitermål, dejskraber, palet, opøser, brødkurv, bøtter til madrester (ja, madrester bliver et hit, når du flytter hjemmefra).

- Opvaskebalje, viskestykker, opvaskebørste, klude.

- Sølvpapir, folie.

- Elpisker, køkkenvægt, elkedel.

- Gryder: 2 store og 2 små gryder, 1 lille og 1 stor pande, grydelapper, bordskåner.

Badeværelset:

- Tandkrus til tandbørsten.

- Håndklæder.

- Toiletpapir.

- Shampoo, balsam, skraber, body wash, hårkur.

- Bademåtte og badeforhæng (hvis du bor alene, og selv skal anskaffe dig det).

Rengøring:

- Rengøringsmidler: gulvrens, rens til overflader, rens til komfur, håndvask og bad.

- Spand og gulvmoppe (hvis det ikke allerede er i lejligheden).

- Affaldsposer.

- Støvsuger (hvis der ikke allerede er en i lejligheden).

Møbler til værelset/stuen:

Okay, den her afhænger jo virkelig af, om det er møbleret i forvejen og om man bor sammen med andre, men jeg vil derfor tage udgangspunkt i, hvad jeg selv har haft med i den lejlighed, jeg bor i nu.

- Seng.

- Skrivebord og stol.

- Tøjkommode og tøjstativ.

- Sminkebord og dertilhørende stol.

- Natbord og bordlampe.

Andet:

- Stygejern og strygebræt (uundværligt for mig i hvert fald!).

- Tørrestativ.

- Dyner, pyder, lagen, sengebetræk.

- Evt. planter og billeder til at gøre lejligheden mere personlig.

- Evt. bogreol eller trækasse til dine studiebøger (de fylder ret meget).


4. Hold styr på din økonomi

Her mener jeg ikke bare igennem din netbank engang imellem, når du lige orker at tjekke det, men hver gang, du har købt noget.

Jeg har det sådan, at jeg hver måned trækker de udgifter fra, som jeg kender beløbet på - dvs. min husleje, fitness, mobilabonnement, makeup og ansigtsrens.

Derudover laver jeg mig et madbudget, som nu lyder på 1500kr. om måneden, dvs. 375kr. pr. uge, men det varierer selvfølgelig, hvad jeg bruger af penge på mad hver uge. Det månedlige madbudget på 1500kr. synes dog altid at holde stik for mit vedkommende.

Til sidst kan jeg så regne ud, hvad jeg har til sjov og ballade, som inkluderer tøj, cafébesøg, biografture, transportudgifter, fødselsdagsgaver til folk, osv. Her må man lære at prioritere, når man er studerende på SU.


5. Lav din mad fra bunden selv

Jeg ved godt, at det er svært, at lade være med lige at købe den der frysepizza eller lidt take away, men det er faktisk langt billigere og lækrere, at lave maden fra bunden selv.

Noget der har hjulpet mig i den forbindelse, er at kigge på opskrifter fra diverse madblogs eller i kogebøger. Man kan ofte finde meget inspiration til nye og spændende retter, samt noget der er nemt at lave og billigt at købe ind til.


6. Disse madvarer skal du som regel altid have

Rugbrød, æg/erstatning for æg, mælk/havredrik, smør, havregryn, sukker, olivenolie, løg/rødløg, mel. Selv har jeg desuden også altid kikærter, kokosmælk, røde linser, kanel, karry, oregano, basilikum, chiliflager, garam masala, spidskommen, og ofte hummus på lager.

Det afhænger selvfølgelig af, hvad du selv spiser og ikke spiser. Derfor kan det være en god idé, at sætte dig ned og skrive ned, hvad du plejer at spise, og hvad du gerne vil have på lager altid.


Likes

Comments

Indeholder reklamelinks // 1. United Colors of Benetton (her) // 2. Tommy Hilfiger (her) // 3. H&M (her) //

Jeg ved godt, at jeg er lidt tidligt ude med denne her, men det virker bare ikke rigtigt som om, at sommervejret er med os i år, så derfor er jeg allerede begyndt at kigge på vinterfrakker. Jeg har faktisk kun én vinterfrakke i forvejen i en meget kraftig lilla, tæt på blommefarvet, men ikke helt. Den er fra H&M, og jeg fandt den på januarudsalg til 150kr. for nogle år tilbage i Aarhus, så der var jeg heldig. Den har lige siden været en del af min daglige efterårs- og vintergarderobe, men er dog svær at kombinere til alt slags tøj med den farve den har. Derfor har jeg nu valgt at investere i en mere neutral vinterfrakke i camel-farven, og har faktisk allerede købt den fra United Colors of Benetton. Jeg synes camel-farven er super elegant, tidløs og klassisk, uden at den bliver for kedelig ligesom sort eller grå. Jeg vil hellere gå og lyse lidt op i en grå tid, end at gå i mørkt tøj, der ikke ligefrem booster humøret, når man kigger på det.

Jeg glæder mig så meget til at modtage den med posten - der er altså intet bedre end pakker med posten!

Likes

Comments

Jeg var i går på Louisiana Museum of Modern Art for første gang med min skønne faster. Jeg har længe ønsket at opleve netop dette kunstmuseum, fordi selve museet er en oplevelse i sig selv. Derudover var jeg heldig, at der lige var to udstillinger, som jeg rigtig gerne ville se - nemlig Tal R og Marina Abramovic. Jeg kender ikke så meget til Tal R, men havde hørt, at hans udstillinger var et must. Marina Abramovic havde jeg derimod lidt kendskab til i forvejen, som en af de mest berømte performancekunstnere. Vi havde haft lidt om hende i en af timerne på mit studie, men før det havde jeg også set den berømte video med hende på Youtube, hvor hun under en performance på MoMA i New York sad overfor en person ad gangen og kiggede dem i øjnene. Dette kom der forskellige reaktioner ud af fra dem, der på skift sad overfor hende og skulle kigge hende i øjnene. Under denne performance dukker hendes ekskæreste og tidligere samarbejdspartner i performances, Ulay, uventet op og sætter sig foran hende, hvilket er et meget stærkt og smukt øjeblik. Du kan se hendes performance på MoMA lige her. I princippet er det altid et meget psykologisk projekt, som Marina Abramovic laver med sine performances, hvor hun tester folks psyke og reaktioner.

Den danske kunstner Tal R. Jeg elsker de meget farverige malerier, som Tal R formår at kreere. Dette ville jeg gerne have hængende derhjemme.

Det klassiske Louisiana 'postkort'.

Vi var temmelig heldige med vejret, som bare var perfekt solskin og dejlig varmt. Det føltes næsten som at være på ferie i udlandet.

En del af Marina Abramovics lidt grænseoverskridende udstilling. Der var forresten også en indgang til en udstilling, hvor der stod to nøgne mennesker, som man kunne gå forbi - og man kunne ikke undgå at komme i nærkontakt med deres ædle dele. Heldigvis var der da også en anden indgang til udstillingen, haha.

Jeg vil helt klart anbefale jer at tage på Louisiana bare for at opleve selve stedet, så er det næsten ligegyldigt, hvad for en udstilling man ser. Men jeg vil også klart anbefale udstillingerne med Tal R og Marina Abramovic, som er to meget forskellige kunstnere, men spændende begge to.

Likes

Comments

Indeholder reklamelinks // 1. (her) // 2. (her) // 3. (her) // 4. (her) // 5. (her) // 6. (her) // 7. (her) // 8. (her) // 9. (her) // 10. (her) //

Wow, wow, wow! Ganni er et af mine absolut yndlings brands, men jeg havde alligevel ikke regnet med, at jeg ville være vild med stort set det hele fra deres nye kollektion Love Society. Hold nu op, hvor er det fint og lige mig! Der er skruet op for det feminine og elegante. Masser af farver og print, men også lækre nedtonede, klassiske items. Det er meget blandede priser, som det oftest er hos Ganni, men jeg tror nu nok at den fine t-shirt med 'Love Society' printet skal med hjem. Det samme gælder det blomstrede sæt, og det fine sorte sæt undertøj, hvis jeg altså får råd til det hele, haha!

Likes

Comments

En super nem ret til aftensmad, som jeg ofte laver, er laksepandekager. Jeg smagte det første gang hos min tante og morbror, da jeg var barn, og har siden fået dem ofte, når jeg har været på besøg hos dem. Det er nærmest det min tante er blevet kendt for, at lave hver fredag til aftensmad, så jeg vil ikke tage æren for det, men blot dele det med jer.

Fremgangsmåde:
1. Lav først madpandekagerne fra bunden selv.
2. Strø derefter revet cheddarost på midten af den lukkede pandekage og smelt osten i ovnen på 200 grader.
3. Tag pandekagen med den smeltede cheddarost ud af ovnen, og smør naturel flødeost på indeni i midten. Tilføj til sidst et stykke røget laks. Voila! Så har du en hammer lækker og nem aftensmad.

Opskriften på madpandekagerne kan du vælge at finde på nettet selv, men jeg plejer som regel at følge Feminas grundopskrift til madpandekager.

Ingredienser til madpandekagerne:
100 g mel
3 æg
2,5 dl mælk (sød-, let- eller minimælk)
1-2 spsk. olie

Fremgangsmåde til madpandekagerne:
1. Pisk mel, æg og mælk sammen.
2. Rør olien i, og lad dejen stå 1,5-1 time.
3. Rør den igennem.
4. Kom olie på panden og hæld dejen langsomt på.

Likes

Comments

Indeholder reklamelinks // 1. Day et (her) // 2. Day et (her) // 3. Ganni (her) // 4. Rains (her) // 5. Herschel (her) // 6. Royal Republiq (her) // 7. Herschel (her) // 8. Sandqvist (her) // 9. Royal Republiq (her) //

Studiestart er så småt ved at nærme sig, selvom det for nogen måske alligevel synes lang tid med en måned endnu (hvis man går på universitetet). Jeg synes dog at den første måned er gået super stærkt, hvilket jeg faktisk ikke lige havde regnet med, eftersom jeg ikke har lagt de store planer for ferien. Jeg har hverken været ude at rejse, i sommerhus i flere dage, på wellnessophold eller lignende. Men alligevel er det bare gået lynhurtigt, fordi jeg har haft så mange aftaler med folk om at mødes, hvilket som regel er endt ud i et par dage i København eller Aarhus.

Jeg er derfor allerede begyndt at tænke på både bacheloropgaven, som jeg i dag laver en plan for, og studiestart. Jeg er faktisk lidt spændt på at starte igen, selvom det bliver mit 5. semester. Jeg har nemlig ikke undervisning i dansk længere, men derimod et tilvalgsfag, der hedder Organisatorisk Kommunikation. Det bliver derfor noget lidt andet end det, jeg er vant til, og så bliver det rart med noget, der er nærmere rettet mod det, jeg ønsker med min uddannelse.

På grund af min 'excitement' over at skulle begynde 5. semester inden længe, har jeg også kigget lidt efter en ny taske til studiet. Lige nu skifter jeg lidt mellem en temmelig slidt og grim Fjällräven, som jeg har haft i 7-8 år, og en lidt større taske, som efterhånden også har fået en del skrammer. Det kunne derfor være meget rart, at købe en helt ny taske, der på en måde symboliserer et nyt kapitel. Jeg er meget kræsen, hvad angår rygsække, da jeg synes de hurtigt kan komme til at se kiksede ud, så man ligner en lille folkeskoleelev med sin multifarvede kasket med propellen på. For mig skal en rygsæk helst være minimalistisk og feminin af udseende, rummelig og have plads til min computer. Derudover er det vigtigt, at have et beskyttende cover til computeren, som jeg også har fundet to fine eksempler på fra henholdsvis Day et Birger Mikkelsen og Ganni. Det kunne også være fedt bare at have en klassisk brun/camelfarvet taske med plads til en computer, hvis man fx har sine bøger elektronisk. 

Jeg vil forresten gerne lige anbefale Lix, hvis man gerne vil have bøger elektronisk - det er nemlig billigt og super nemt! Man skal dog være opmærksom på, at man kun kan købe bøger skrevet på engelsk derinde. Du sparer rigtig mange penge på, at købe dine bøger online på Lix, og så slipper du samtidig for, at have en masse tunge bøger med hver dag.

Likes

Comments

Indeholder reklamelinks // 1. Asos (her) // 2. Asos (her) // 3. Brixton (her) // 4. Brixton (her) // 5. Sacred Hawk (her) // 6. Shikumi (her) //

Baker boy-hatten er ved at have vundet frem igen, som set på blandt andet den svenske modeblogger Alexandra Blick og den danske Isabella Thordsen. En kvinde med en baker boy-cap, tænker jeg som en kvinde med attitude på den gode måde. Man skal nok have en god portion selvtillid for, at bære baker boy-hatten. Ikke desto mindre bliver baker boy-cappen omtalt som værende den nye Fedora-hat for fashionistaer.

Som i kan se kommer den i mange farver, mønstrer og detaljer, så der er noget til enhver smag. Jeg kunne godt tænke mig den sorte fra Asos eller den lyserøde fra Brixton, men da jeg ikke rigtig er til hatte og huer normalt, ved jeg ikke om jeg skal investere i sådan én eller ej.

Elsa Hosk med baker boy-cap (billede fra Popsugar.com)

Bella Hadid med baker boy-cap (billede fra Popsugar.com)

Suki Waterhouse med baker boy-cap (billede fra Popsugar.com)

Likes

Comments

Indeholder reklamelinks // 1. (her) // 2. (her) // 3. (her) // 4. (her) // 5. (her) // 6. (her) //

Der er simpelthen noget med den ærmetrend, som altid drager mine øjne. De fede 80'er ballonærmer, ærmer med sløjfer og knuder, flæser på ærmerne, osv. Jeg elsker når der bliver gjort lidt ekstra ud af tøjets design med små kreative justeringer. Den prikkede og den stribede bluse må nok hjem og bo hos mig, tænker jeg. Den hvide bluse er også super elegant og ville tilføje lidt ekstra 'class' til dit outfit, uanset hvad du sætter den sammen med. Jeg må nok bare indrømme, at jeg har virkelig mange hvide skjorter og bluser efterhånden, så her må jeg lige prioritere lidt.

Nu er det jo også snart tid til at købe nyt til efterårsgarderoben, og der ville en lyserød strik og en glitterstrik lyse lidt op i de ellers lidt falmende farver, som kendetegner efteråret. Alt med glitter er et hit hos mig i øjeblikket, selvom det også giver lidt flashbacks til min barndom, hvor alt også bare skulle være med glitter, lilla og lyserød.

Likes

Comments