Er ikke så mye å si om resultatet. Som utvekslingselev skal du frastå fra å snakke for mye om politikk. Når Trump vinner er det veldig vanskelig å være stille! Jeg hadde aldri trodd at han skulle vinne og jeg forstår det fortsatt ikke... Både Allisa og Nicholas stemte på ham, ikke fordi de synes han er en fin fyr, men fordi de liker hans "politikk" bedre. Ser ut til at det har vært en faktor i store deler av Mesa. Religiøse og konservative stemmer som regel for en republikaner, redde for hav en mer liberal demokrat kan finne på. Et eksempel Allisa gav meg var hvordan de i kirken er imot abort noe Clinton er for. Hun er også mer åpen (i talene sine) mot minoriteter og LGBT enn det Trump har vært.

Som jeg sa i Instagram posten min har jeg flere venner som er av meksikansk opprinnelse. Noen av dem har ikke amerikansk statsborgerskap eller foreldrene deres har ikke. Jeg fant det vanskelig å ikke diskutere politi når vennene mine er åpenbart preget, mens vertsforeldrene mine stemte for Trump. På den andre siden er det ikke så mye å gjøre med saken. Resultatet ble som det ble og selv om jeg med flere andre er forvirra kan vi ikke gjøre annet enn å håpe det går bra. Jeg er spent på å se hva han faktisk kommer til å få igjennom og hva slags politikk han kommer til å kjøre når deg gjelder klima, utenriks og spesielt immigrasjon.

Han tar jo ikke over før i januar så er jo et par måneder igjen med Obama.

Dette er to klassevenninner av meg på onsdag. Jeg sier ikke at det de gjør er riktig, men tenkte å vise et eksempel på hvordan noen reagerer. Det nederste bildet er av Frida, president i feminist klubben på skolen og førstegenerasjons amerikaner. Hun er politisk aktiv og jeg digger henne. Definitivt en motstander av alt Trump står for og hadde de møttes ville det ikke vært et pent syn...

Over til lykkelige tanker; jeg er på vei til Disneyland. Det er Veterans day denne fredagen, så vi får fri fra skolen. En ca 6 timers kjøretur, men jeg er gira og klar for Disneyland i to dager :)

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - klikk her!

  • 130 lesere

Likes

Comments

Nå er det godt og vel ei uke siden Halloween. Amerikanerene har vel feiret siden 1.oktober med pynt både inne og utenfor huset. Så godt som alt smaker visstnok mye bedre med gresskarkrydder i oktober. Alt fra drikke til middag til dessert... Skal innrømme at jeg ikke hadde så mye i mot det, spesielt når vi hadde pumpkinparties hele tida.

På lørdagen før Halloween hadde vi et pumpkin-carving-party i vårt hus. Et par naboer var der og to søstre fra Bergen som bor litt litt unna. Vi spiste chili (se for deg meksikansk gryte) en visstnok amerikansk suppe/gryte og har ikke noe med Mexico å gjøre. Gresskarcookies og cupcakes var selvfølgelig også på plass :)

Alle var samlet rundt et bord og hadde hvert sitt gresskar og så satt vi igang. Til sammen med å spise brukte vi vel 3-4 timer på dette! Tida gikk veldig fort og når vi lina de opp så det sabla bra ut synes nå jeg !

På mandagen var det ordentlig Halloween. Tror ikke jeg hørte en eneste amerikaner som ikke mente det burde være en fridag. De tar det litt mer seriøst her enn i Norge og alle digger det.

Etter at jeg var kommer meg hjem fra skolen var det raskt i gang med å skifte. Familien min skulle være sirkus; jeg var spåkone, Farris var søt klovn, Nicholas var den sterke mannen, Allisa var løvetemmeren og Holliday var løve. Vi feiret med en fetter av Nicholas som bodde ca en halvtime unna. Der spiste vi chili igjen, og satt i oppkjørselen og delte ut godteri til barna. Vi tok oss også en liten runde rundt i nabolaget med Farris så hun kunne få gått knask eller knep.

Alt i alt var det veldig koselig og mer en familiefeiring enn noe annet. Jeg synes det var kjempegøy og dere skulle sett hvor ekstremt noen av husene var pyntet. Det var alt fra fullt opplyst til store oppblåsbare spøkelser. Dessverre litt vanskelig å få bilder av det i mørket..

Den følgende onsdagen var det klart for Harvest Dance. Det er en stor dans i Mesa organisert av og for mormonerne i området. Det er mildt sagt mange av de her og det var et stort oppmøte. Aldersgrensa er 14-18 år og de fleste møter opp. Musikken er for det meste popmusikk med litt country innimellom. Footlose blir alltid spilt her i USA ved slike anledninger, uansett om det er kristent eller skolen, og ALLE kan trinnene. Gøy å være med og mye liv! Er ikke så mange mormonere på min skole, men jeg gikk med noen jenter fra kirka og jeg hadde det supert :) !

  • 130 lesere

Likes

Comments

Denne helga var det klart for det vi på norsk ville kalt utdannings messe. IB klassen min og et par lærere tok turen ned til Phoenix og snakket med hundrevis av colleger og universiteter. Jeg synes jo det var veldig gøy å få se så mange og tok med meg en haug av brosjyrer. Etter å ha snakket med flere av representantene var jeg egentlig mer forvirra enn jeg var fra starten, men hvis jeg får det til har jeg fortsatt veeeeeeldig lyst til å studere her etter videregående!! Vet bare ikke helt hva eller hvor enda..

Etter et par timer på denne messa tok vi metroen tilbake til Mesa og stakk innom en liten festival. Det var en meksikanske feiringen av de døde (Dia de Muertes) og det var stappfullt av folk. De hadde opptil 20 foodtrucks lina opp med masse forskjellig mat. Flere hadde kledd seg ut og det var et band der som spilte meksikansk musikk. Det var også en haug av salgsboder så jeg og en av mine meksikanske venner kjøpte matchende armbånd og en liten hodeskalle. Det var veldig gøy å se, og hun fortalte meg også litt om det og hvordan de feiret det i Mexico.

Alt i alt var det en god helg til tross for at jeg nå har klart å få meg halsbetennelse, hjalp litt med norsk sjokolade og brev fra tante der hjemme :)

  • 279 lesere

Likes

Comments

Torsdagen var en lang dag! Vi startet på et museum med gamle biler og amerikansk historie (mest Indiana). Jeg elsket bilene og historien var også interresant, men Farris på 4 var ikke like imponert... Etterpå møtte vi familien vi bor hos og spiste mat på et vietnamesisk restaurant.
Jeg bommet ganske godt på valget mitt. Holdt meg unna rare navn og sauser men endte jo da med noen tørre risnudler og kylling. Kyllingen skulle være grilla og det var den, men den var også heilt oransje pga en svært merkelig saus de hadde dynka den i.. Heldigvis dro vi på en sjokolade cafe etterpå og fikk oss en stor is. Denne isen var noe av det beste jeg har smakt, men tror ikke den slår isen på fiskebrygga i Kristiansand :)

Etter dette bar det videre til Thistleberry Farm. Her var det skikkelig amerikansk og jeg digget det. De hadde forskjellige "gårdsleker" og dyr, masse gresskar og en maisåker labyrint! Prøvde meg også på maiskanon :) da jeg fikk se alle gresskarene klarte jeg ikke å la være å kjøpe med meg to små. Allisa sa at de var mye dyrere i Arizona så jeg gjorde et godt kjøp pappa, ikke noe å alle seg for ;) . Tida gikk fort og etter tre timer på en relativt liten gård var vi på vei hjem igjen. På veien fikk jeg møte ei norsk jente fra Trondheim/Oslo. Det er alltid deilig å møte nordmenn. Jeg snakker jo med familien hjemme og venner, men det er noe med å snakke med en i samme situasjon. Det var kjempehyggelig og vi prata mye om skolen, venner, familien våre og alt vi kunne komme på før vi igjen gikk tilbake til familiene våre og amerikansken.

Fredag var vel en like lang dag som torsdag! Stod opp kvart på syv for planen var at vi skulle komme oss av gårde innen halv åtte. Etter to måneder (selv om vi rakk kirka på søndagen) visste jeg at det ikke kom til å skje.. Ti over åtte derimot var vi klare til å dra. En tre timers kjøretur mot Indianapolis der jeg sov godt og vel heile veien førte oss til et av USA's beste barnemuseum. Det var himla stort og delt inn i forskjellige emner. I begynnelsen kjedet jeg lovet av meg fordi det var et BARNEmuseum og ikke noe særlig for meg.
Jeg var naturligvis imponert over alt de hadde fått til, men det var nada for meg å verken gjøre eller lære. Litt senere derimot kom vi til en del som handlet om tre viktige barnestemmer i historien deriblant Anne Frank. Dette var super interresant og de hadde mange bra effekter. Alle hadde en spillefilm som forklarte livet deres og hva de gjorde. Pluss forskjellige fakta om deres tid og andre i samme situasjon.
De hadde også en arkeologisk avdeling om Kina og Egypt, en romskip avdeling (helt awesome) og en dinosaur avdeling med kjempestore skjeletter. Vi kunne lese på dem hva som var ekte og hva som var gips. Overraskende mange deler var ekte! Min favoritt derimot var velkommen til Kina. De hadde alt mulig her. Det var en dame som viste oss hvordan vi skulle skrive, de hadde både apotek og marker og kjempemange dine kinesiske ting. ELSKET DET!! Tro det eller ei men vi brukte hele dagen på dette museumet. Til sammen var vi der vel i 6 timer hvor 30 minutter ble brukt til lunsj.
På veien hjem stoppet vi på en søt cafe/restaurant og fikk oss noe mer mat. I det siste har vi spist mye auberginer i maten vår så jeg gikk for en grilla auberginer sandwich rett. Jeg elsker det og skjønner ikke hvorfor vi ikke spiser mer av det hjemme. Når jeg kommer hjem skal jeg lage både beandip, salsa og en haug av auberginer retter til alle sammen!!

Lørdag var det dagen for å dra hjem. Vi skulle derimot ikle dra før på kvelden så vi hadde hele dagen foran oss. Jeg var pakket og klar kl.09 og vi hadde deilig frokost. Angrer på at jeg ikke tok bildet av det, men det kalles frokost burrito og alle i Arizona og folk som liker meksikansk spiser det. Ganske vanlig rett her i USA. Varianten som ble presentert for meg var eggerøre, ost (cheddar - eneste osten de spiser her nesten) og bacon i en tortilla lefse. Dette dypper vi da i salsa. Jeg digger det. Lover dere at når jeg kommer hjem skal alle få smake for det er rett og slett nydelig. Alltid gøy å prøve noe nytt! Etterpå begynte resten av familien å pakke sammen. De hadde god tid. Forde de ikke vasker klær på søndagen bestemte de seg for å få det unnagjort her... Svigerbror til Allisa begynte på middagen og resten av oss slappet bare av. Etter lunsj gikk vi til nok en gård. Denne var ikke like søt som Thistleberry farm, men den hadde en gedigen mais labyrint. Da vi dro hjem var kl 5 og middagen som ble startet et par timer før var klar. Vi spiste spear ribs som han hadde røkt selv med hjemmelaga barbequesaus. Hvis det hadde vært sånn tullips sin fra Danmark var ville jeg aldri stoppet å spise det! Skikkelig god middag, men hill mye gris. Barna hadde saus i heile ansiktet og fingrene mine så ikke ut.

Når jeg skriver dette sitter jeg i bilen på vei til flyplassen i Chicago. Vi kom oss avgårde en time etter planlagt tid, men heldigvis lite trafikk så vi skal nok rekke det. Flyet lander i Arizona ved midnatt og så er det tidlig opp i kirka i morra. Vil ikke en gang tenke på å gå tilbake på skolen, for denne ferien har vært både innholdsrik og avslappende!

  • 330 lesere

Likes

Comments

Fredag 7.oktober var det endelig høstferie. Litt kjipt å se alle hjemme i Norge ha den uka før, men sånn er det jo bare. Nå var det min tur og den startet med at skolen sluttet kl. 12:17. Jepp de er veldig presise her når det kommer til minutter for skoletimene og pauser i mellom. Vi hadde kaker, muffins og kjeks i flere av timene i stedet for å gjøre noe og i den første timen hadde læreren vår tatt med doughnuts til oss :)

På kvelden gikk jeg på rulleskøyter med noen venner. Det var høy musikk heile tida og dj-en var på vår alder så det var au gøy. Litt vanskelig var det i begynnelsen, men etter hvert gikk det fortere og fortere. Vi holdt på i 2 timer ca og beina mine var heilt daue når vi var ferdige. Men GØY var det, og jeg kommer nok til å gå dit igjen.

På lørdag morra kl. 04:30 var vi på vei til flyplassen i Phoenix. Det var både tidlig og kjølig, men gikk nå fint. Vanligvis når jeg reiser med min kjære (av og til stressa) mamma har vi god tid på flyplassen. Gjerne så god tid at jeg nesten kjeder meg i hjel. Det er ikke sånn det er å reise med vertsfamilien min. De er litt mer avslappa og til tider dårlige til å beregne tida men det er visstnok sånn mormonere flest er. (De sa det, ikke meg). Slapp i hvertfall og vente på flyet med denne familien her. Vi kom oss til gaten 10-15 minutter etter de hadde starta boarding så vi var i rute vi...

Flyturen er en 3 timers flytur og jeg sov nesten heile veien. Jeg var sabla sulten når vi landa i Chicago kl. 11 det er sikkert og visst. Vi hadde bestilt en leiebil allerede så vi hoppet inn og kom oss fortest mulig til en diner. Deretter fortsatte vi videre til Chicago city. Det var dritkult men vi kjørte bare rett gjennom for vi havna selvfølgelig i en laaaang kø og omvei på omvei pga et maraton. Planen var at vi skulle stoppe å se oss litt rundt men det ble ikke noe av det. Stoppet kom på en Mc Donalds litt utenfor byen før det var rett til Indiana. Alle barna sov resten av veien (meg inkludert ;) ) . Da vi kom frem var det nærmere kveld så vi hadde litt pizza og så la vi oss. Huset vi bor i er en av søstrene til vertsmor med 4 barn og mann. I tilleg var søstera til mannen med 3 barn her også lørdag+søndag så det sier vel litt om størrelsen på huset vi er i !

Søndag er jo kirke i fokus. Det som var annerledes her var at kirka ikke starta før kl 1. Tenkte jo i mitt stille sinn det må jo være midt i blinken, men jeg foretrekker faktisk å gå 08:30. Med et hus fullt av barn er det ikke mulig å sove halve dagen så jeg stod vel opp rundt 8-9, heilt greit det. Vi hadde god frokost og så gjorde vi nada frem til vi skulle gå. Mormonere gjør absolutt ingen verdens ting på søndager. Hvis de er i en sport som spiller på søndagen kan de ikke gjøre det. De handler ikke i søndagsåpne butikker og alt sånn. Da klokka var rundt 11:30 begynte huset å våkne fra dvalen og det var fullt hysteri med å få alle barn i kirkeklær og alle de voksne måtte fikse håret og jeg vett ikke hva. Da vi endelig kom oss ut av huset rakk vi kirka akkurat til min overraskelse ettersom vi vanligvis er hakket forsinka. Kirka var kjedelig for å si det mildt. De få som er mormonere i Indiana og i området der vi var er nesten alle gamle og kjipe. I kirka jeg går i i Arizona er det mye mer liv og flere unge. Derfor var jeg med vertsmor alle tre timene i stedet for å gå med ungdommen for de eksisterte nesten ikke. Glad jeg ikke trenger å gå i denne kirka hver søndag for å si det sånn.. Da vi kom oss hjem
var klokka 4:30 så det var tid for middag og så gikk vi på en liten tur etter det. Mye av landskapet her kan minne om Norge uten fjell. Til og med temperaturen er nokså lik, men jeg som har vennt meg til Arizona fryser jo titt og ofte så jeg fikk heldigvis handla litt varmt tøy før vi reiste.

Mandag skjedde det ikke stort da heller. Vi tok oss en tur til et Amish bakeri/cafe og hadde lunsj. Godt å endelig få hjemmelagd grovbrød! De hadde smaksprøver rundt om heile bakeriet og jeg og barna var vel innom alle tror jeg :) Det var skikkelig mye godt!

Tirsdag var det klart for en Amish dyrepark. Her gikk nesten alle dyra "fritt" og det var dyr fra heile verden. Aper, indiske kuer, fjellrev, papegøyer, kaniner, kameler, zebraer, griser, geiter og mange fler som jeg ikke kan navnet på ei gang. Vi satt i en slags vogn dratt av hester og hadde en bøtte med mat hver. Litt redd skal jeg innrømme jeg var når alle dyra kom løpende etter oss og kua med sin store lange tunge slikka både kanten av vogna og skoen min.. Alle dyrene var tamme og ikke skjønner jeg hvordan de klarer å ta vare på alle. Jeg syntes apene og fjellreven hadde litt små bur ettersom de var et par av dyrene som faktisk var innelukket men ikke vet jeg. Etter vi var ferdige med turen på vogna gikk vi litt rundt og jeg fikk holde både kaniner og små andunger. Var også en liten papegøye der som kunne si hi og bye. Helt klart en opplevelse og hvis jeg en gang kommer tilbake hit skal jeg gå igjen!

Onsdag formiddag tok vi turen til et universitet kalt Notre Dame. Det er ganske vanlig i USA å gå rundt å se på forskjellige universiteter spesielt hvis du vurderer og studere der. Ellers er det turister eller fans av fotballag og lokale som bare liker å gå tur der. Campusen var heilt nydelig og det var noen fantastiske blomster der jeg tror både mormor, farmor og onkel ville likt. Alle byggene er inspirert av Irland og nokså like. Inni var de også fine å se på og jeg har virkelig lyst til å gå på college her i USA. Ikke alle skoler er like men nesten alle har visstnok noen eldre bygninger og de fleste er godt vedlikeholdt. Denne spesifikke skolen er katolsk og de hadde faktisk ei kirke på campusen. Når vi var der var det dessverre gudstjeneste så vi kunne ikke gå inn å se i den. Litt lengre nede fra kirka var den en uthulet knaust der man kunne tenne lys og be. Selv om skolen er katolsk kan alle som vil gå her og det samme gjelder andre skoler rundt om i USA som er både mormon, lutherske metodist og alt annet du kan komme på. Jeg kunne ikke tenke meg å gå på skole her da for Indiana er litt for ut i hutt i heita for meg og det INGEN fjell her. Men nydelig var den :)

  • 369 lesere

Likes

Comments

Denne uka har vært travel og gøy på samme tid! Vi har hatt homecoming week og schoolspiriten har vært på topp.

Spiritweek:
Mandag til fredag hadde vi spiritweek som gikk ut på å kle oss opp i diverse klær.
Mandag: amerika dag/blått,rødt og hvitt.
Tirsdag: tropisk/palmer, hawaiiskjorter
Onsdag: wild/dyremønstre
Torsdag: go for the gold/ gull(gult), sølv, glitter
Fredag: blackout/alt svart

Det var også diverse arrangementer i lunsjene og plakater på ale vegger. På fredag hadde vi en samling i første time i gymsalen. Alle klassene var representert og både korps, cheerleadere, dansere, fotballspillerne og elevrådet var der og hadde opptredener. Det var skikkelig gøy og masse liv!! De har også slagord for alle klassene (freshman/sophmore/junior/senior) så vi har alltid en konkurranse på alle samlingene om hvem dom klarer å skrike høyest (seniorklassen vinner alltid pga fotballspillernes brøling)

Etter skolen var det rett til Earth Club for å gjøre oss klare til å gå i paraden. Det kan sammenlignes litt med borgertoget bare at det er alle klubbene/lagene som går og det er hovedsakelig naboer som står langs veien og heier. Det var kjempegøy (og heldigvis kortere enn borgertoget) med mye musikk og leven.

Så fort vi fikk rydda bort det vi hadde med i paraden var det rett ut på baseballbanen og sette opp standen vår. Dette var visst kalt Tailgate, går basically ut på at alle klubbene er representert og selger forskjellige ting og så er det hoppeslott og slikt for barn. Både elever, lærere og familier i nabolaget deltar så det var veldig gøy å være en del av det. Dette holdt på til 18:30 og fotballkampen begynte 19:00 så vi skyndte oss å rydda sammen alt og kledde oss om til svart igjen pga blackout!

Endelig klare for kamp fant vi IB plassen blant alle andre elevene og det har aldri vært så mye leven på de andre kampene. Homecoming fotballkampen er noe heilt for seg selv der alle er enda galere enn de pleier! Det var mer fokus på musikk/dansing og maskoten enn det var på selve kampen. I tillegg krona de homecoming dronning og konge under halftime, og da kom det biler kjørende inn med representanter fra alle klassene (elevråd) + fyrverkeri så det var ekstra stemning. Vi tapte, så den var kjip fordi vi har vunnet ganske overlegent de siste kampene men jaja tror det for deg meste var spillerne som brydde seg om det. Da jeg endelig gikk hjem var klokka 21:30 og da hadde jeg vært på skolen siden 07:00 så det var deilig å komme seg hjem.

På lørdag var selve dansen. Vi skulle egentlig gå i en gruppe på 6 jenter men 4 av de droppa ut på torsdagen så det endte i at det bare var meg og en jente fra noen av timene mine som gikk. Vi hadde det veldig gøy da, så jeg angrer ikke på det!
Første timen (begynte kl.19:00) var litt kjip, fordi mange folk kom sent og vi visste ikke helt hva vi skulle gjøre. Vi spiste litt nachos og tok noen bilder i photobooten før vi møtte andre jenter fra klassen.
Resten av kvelden, til 22:30 dansa vi som gale og tok bare pauser for å drikke vann. Det var skikkelig stemning og mye spansk musikk :) Når jeg kom hjem var jeg fortsatt så gira at jeg klarte ikke å legge meg med en gang... Sov lenge neste dag!

  • 451 lesere

Likes

Comments

Denne helga campet vi med resten av familiene i kirka til vertsfamilien min! Det var en 2 timers kjøretur fra hvor vi bor og det var bare for en natt. De hentet meg på skolen, så vi var der rundt halv seks fredag ettermiddag. Jeg gikk i tights og en tynn hettegenser og frøys for det føltes som vår hjemme i Norge. Vi begynte å sette opp teltene og da fikk jeg varmen i meg igjen, men det varte ikke lenge... Jeg hadde mitt egent lille telt og familien min sov i et annet. Koordinatoren min, hennes mann og tyskeren Manu kom 15 minutter senere og de campet like ved.

Det ble fort mørkt, rundt 07:30 og da grillet vi hamburgere og spiste doritos (himmelsk chips). Vi hadde vår egen bålpanne rett ved teltene våre som holdt oss varme og så satt vi der og snakket om alt mulig. Det var et annet par med verdens søteste baby der au så litt skriking fikk vi også høre i blant! Nærmere 9 hadde pastoren en liten preken og vi hadde noen musikk innslag, deretter var det bare å hive innpå av cookies, brownies og chips (var ganske mett, men fikk jo plass til litt til)

Da det nærmet seg leggetid (rundt midnatt) var temperaturen mellom 0-5 grader! Jeg hadde på meg to hettegensere, en poncho og vindtett (varm) jakke + teppe inne i en sovepose og jeg frøys gjennom hele natta. Skulle gjort mye for Kari Traa ulltøy og ullvangen min da...

Neste morgen var det frokost kl. 07:00 og sola var så vidt oppe så det var fortsatt relativt kaldt! Vi fikk servert nydelige pannekaker med sirup, eggerøre og "frokost pølse"! Ikke verst til å være på camping synes nå jeg :) Senere var det et par "leir leker" PG så pakka vi sammen teltene våre igjen. Før vi kjørte hjem tok vi turen ned til en innsjø i nærheten. Den var sabla stor (og falsk) og fullt av speidere og fiskere. Meg og tyskeren vasset litt og vannet var nok gode 20 grader celsius - altså kaldt i amerikanernes øyne.

​Alt i alt hadde jeg en fin tur! Selv om jeg klager på kulda, var det deilig å gjøre noe annet og se litt annen natur enn asfalt og oransje fjell. Barneskrik den siste halvtimen gjorde ikke så mye når jeg ikke en gang fikk ett myggstikk ute i skogen! Var heller ingen skumle insekter eller bjørn (de finnes faktisk i området) så var heldig med den :)

  • 481 lesere

Likes

Comments

Jeg har gått på skolen et par uker nå og kommet (halveis) inn i rutiner. Hver morgen (utenom onsdag) går jeg ut av døra 05:35 for å ta bybussen rundt 05:50. Bybussen går ikke rett forbi skolen, så jeg må gå av i nærmeste gatekryss og gå i 5-10 minuter langs gata for å komme til den ene inngangen på skolen. Deretter er det å vente på at skolen starter 06:45. Heldigvis er det ikke så mye varmere enn 30 grader og sola skinner ikke like sterkt så tempen er ikke så ille. Å kalle lærerne med etternavn og tittel går overraskende greit det og, jeg har bestemt meg for å ikke lære fornavnene deres for å ikke glemme meg, men de er ikke så nøye på det som man får høre


A hour - Mr Dexter

Den første timen min er økonomi med Dexter. Han går alltid i Hawaii skjorter og spiller musikk før klassen starter. Han har litt av hvert i klasserommet sitt; blant annet et lite kjøleskap og mikrobølgeovn. I kjøleskapet er det også ekstra vannflasker hvis vi skulle være uheldige å glemme det en dag. Han er nok en av mine favorittlærere på skolen, selv om faget kan være vanskelig er han gøy å høre på. Meg og mine venninner og flere andre spiser ofte lunsj i klasserommet hans og han forteller historier om alle plassene han har vært.

Første time - Mr Leistner

Etter økonomi er det bare å kommer seg ut av klasserommet og videre til matte på den andre siden av campusen. Matte er jo et av de fagene jeg ikke kan fordra, men denne læreren er ikke så verst. Så langt har det meste vært repetisjon så de to prøvene vi har hatt gikk veldig bra. Leistner er litt nerdete og sær, men også utrolig hyggelig og hjelpsom. Han forklarer alt slik at det er mye lettere å forstå og gir ikke opp før alle har forstått det. Leksene vi får daglig er som regel rundt 20-30 regnestykker, men de er i samme kategori og du blir fort ferdig. De siste 15 minuttene av timen får vi som regel startet og nesten fullført leksene eller vi kan jobbe med andre lekser/prøver.

Andre time - Mrs Thompson

Etter matte er det en enda lengre vei for å komme seg til kinesisk. Jeg går så fort jeg bare kan og leggene svir, men det er så sabla mange folk på denne skolen at det ikke alltid er like lett å komme forbi. Det er ikke alle som skal like langt og de somler seg henover så treigt at du ikke kan forestille deg det hvis du ikke opplever det selv. Det er som å prøve å komme seg fremover i en stillestående gruppe på flere hundre. Når jeg endelig er framme rekker jeg å sette meg på plass før klokka ringer.... Det er ikke en time hvor Mrs Thompson ikke får meg til å le. Forrige uke var hun innom temaet mannlige ingeniører og hvor dårlig de designer toaletter langs veien - poenget hennes her var at flere kvinner måtte bli ingeniører. En annen dag snakket hun om hvordan det ikke var noe problem for henne at vi slo henne hvis vi ikke var fornøyde. Dette var fordi det ville gi henne ''betalt ferie'' på sykehuset og foreldrene våre ville komme med gaver å beklage... Mrs Thompson er garantert den rareste, artigste men også mest godhjertede læreren jeg har møtt! :)

Tredje time - Mrs Harper

I denne timen er jeg ikke ''elev'' men Teachers aid/hjelpelærer. Det er ikke elevene jeg hjelper, men læreren. Oppgaver kan være å sjekke om alle har levert inn skjemaer og sortere dem alfabetisk, gå med papirer over til administrasjonen, stemple bøker eller hente/printe noe på kopirommet. I dag hadde jeg opplæring i hvordan vi bruker kopirommet, men det fungerer som regel slik at jeg bruker max 15 minutter av timen på å hjelpe læreren med noe og de resterende 45 minuttene kan jeg gjøre lekser eller øve til prøver.

Fjerde time - Mrs Guy

For å komme med til denne timen må jeg gå gjennom 2nd hall, hvis å bevege seg ute er vanskelig er det nesten umulig her. Det går en hovedgang, men det er et par mindre kryssene korridorer som skaper trøbbel. Jeg har funnet ut at jeg må se etter et par ting for å lettere komme meg gjennom: vær en av de første (skjer 1:100 ganger), gå bak en lærer, gå bak en høy muskuløs fotballspiller eller en gruppe som tar lott plass. Fotballspiller funker best!

Jeg tror engelsklæreren min er den strengeste læreren jeg har. Jeg liker henne og jeg liker faget, men hun sier for eksempel at vi må skrive hennes type heading i høyre hjørne og hvis vi ikke gjør det mister vi poeng. Vi fikk et ferdigskrevet A4 ark om alt hun forventer fra type skrift til størrelse etc. I denne timen begynner jeg også å bli veldig sulten (slutter 12:15) så det kan jo også ha noe med saken å gjøre.

Femte time - Mr Bowman

Etter lunsj har jeg ''politiske tanker og demokratiske idealer'', et fag hvor vi fokuserer på ideologiske idealer og ser på forskjeller, likheter og bakgrunn. Noen ganger er det litt vanskelig å forstå fordi han sammenlikner mye med amerikansk styreformer og lover, men jeg har bedre forståelse nå en jeg hadde første time. Vi fik mye leselekser + notater de to første ukene, gjerne 20 sider uten bilder med masse vanskelige ord. Nå har det roet seg og er aldri mer en 10, vi har også færre dager med leselekser. Som den eneste europeeren i klasserommet er jeg ofte stilt spørsmål om jeg ank svare utifra hvordan vi har det i Norge, og det er jo utrolig gøy for den svært lite politisk aktive meg... Heldigvis merker jeg at jeg kan mye mer enn jeg trodde om politikk, og det er faktisk lettere for meg nå og forstå hva vi lærer. Fordi jeg har begynt å svare bedre og mer utdypende får jeg som regel flere spørsmål i løpet av en time og det har skjedd et par ganger at jeg har formulert meg litt feil. Jeg oppfattes til tider som en veeeeeeldig stolt nordmann og har et par ganger uttrykt meg som at vi har det mye bedre i Norge enn i Amerika. de bare ler og når jeg får forklart og rettet opp i hva enn jeg har sagt, høres det ikke like dumt ut lengre.

Sjette time - Mrs Patrick

Å gå til denne klassen er noe av det kjedeligste jeg gjør. Biologi siste time er ikke gøy. Hodet er slitent og begrepene er harde. I tillegg er klasserommet iskaldt så vi må ha døra åpen for å prøve å få inn noe varme. Læreren er grei og vi får ikke for mye lekser, men fem minutter før klokka ringer (kl 15) står hele klassen ved døra og venter på at vi kan gå ut. Lærere i siste time får nemlig ikke lov til å slippe oss ut før klokka ringer. Når klokka ringer går jeg like fort som når jeg går til kinesisk. Dette er for å få plass på bussen, helst litt foran fordi jeg skal av på det første busstoppet.

Etter en klam og svett busstur stiger jeg ut i varmen og har en ca. 10 minutters gåtur for å komme meg hjem. Sola steiker, kroppen svetter og den svarte sekken er gloheit når jeg kommer fram. for å kommer meg helt fram må jeg krysse en firefelts vei, uten gangfelt eller gå langt nedover veien for å finne et gangfelt. det er lyskryss begge veier og gata jeg skal inn i ligger i midten av lyskryssene . Jeg pleier bare å løpe over når det ikke er noen biler og det gjør som regel alle andre også. SÅ LANGT HAR DET GÅTT GREIT!!

-

Dette er noen bilder fra hvordan det ser ut utenfor kantina før A hour. I lunsjen er det stappullt av folk her og køen står angt utenfor kantina selv om det er tre ''kasser''

Kart over skolen - det er mye mer avansert enn det ser ut som...

​Mr Dexters klasserom. Oppe i hjørnet er hvor han har alle hawaiitingene sine + kjøleskap og mikrobølgeovn

  • 615 lesere

Likes

Comments

I dag var det tid for sesongens første hjemmekamp i amerikansk fotball. I går var jeg å ordnet meg t-skjorte med skolens logo på og en caps og var super gira på kamp. Jeg gikk med to venner fra skolen og italieneren og tyskeren som bor rett borte i gata. Ei av venninnene mine hadde med ansiktsmaling i tillegg, så vi passa godt inn i mengden av oransje og blått på vår tribune. Oppmøtet var sånn halvveis, det hadde vært plass til flere, men det var mye leven allikevel. ''Skolekorpset'' stod for musikken og cheerleaderne var også på plass.

Tidligere på dagen, da vi fortsatt var på skolen, kunne du se at det skulle være kamp i kveld. Alle cheerleaderne gikk i sin uniform, fotballspillerne gikk i jerseyen og skolekorpset marsjerte og spilte gjennom alle gangene på hele skolen slutten av siste time. Det ble også annonsert flere ganger over høyttaleren at det var kamp i kveld kl 19 og at vi måtte møte opp i oransje og blått for å støtte laget.

Selve kampen gikk ikke så bra. Har funnet ut av at laget er et av de dårligste og i dag spilte de mot et av de beste lagene og tapte 0-64... Likevel kunne du merke schoolspiriten var der og vi var nære touchdown et par ganger :) På slutten av kampen var alle helt hysteriske. Laget kom bort til tribunen for å takke for støtten og korpset spilte høyere enn noen gang, alle skreik og klappa som om de skulle ha vunnet kampen. Det ikke siste gang jeg skal heie på Westwoods fotballag det er sikkert og visst.

  • 724 lesere

Likes

Comments

I dag den 10.August2016, fikk jeg Amalie, endelig kjøre amerikansk skolebuss og det varfantastisk! Bussjåføren, som var en dame, var skikkelig hyggelig og bussen varakkurat som du ser på film. Det eneste kjipe var at den gikk 06:19 fra etbusstopp 10 minutter gåtur fra huset mitt. Onsdag er den eneste dagen jeg begynnersent, det vil si 08:30 så jeg var på skolen en og en halv time før de begynte åhadde ingenting å gjøre. Heldigvis møtte jeg på en annen jente i samme posisjonså vi pratet litt og da gikk tiden mye fortere. Det kom også en del lærere åhilste på og synes det var veldig gøy at jeg kom fra Norge.

Første time hadde jegmatte. Jeg fikk gått inn i klasserommet litt før tiden og snakket med lærerenfør de andre elevene kom inn. Jeg går 11th grade og er en junior så de som gåri klassen min er 1 år yngre og mange kjente hverandre fra før. Amerikansk HIghSchool fungerer nemlig sånn at de går fra 9-12 klasse i motsetning til norskder vi har 11-13. Overraskende nok kom det to jenter bort til meg også! Jeg haralle klassene med i hvertfall en av dem, så det var en lettelse. Plass ikantina ble heller ikke vanskelig da, men maten er en annen sak. Maten deselger i kantina er så godt som uspiselig! Det er lange køer for lunsj, menflere er enige i at det ikke akkurat frister...

Resten av dagen varjeg gjennom så godt som resten av fagene mine også. På denne skolen har de allefagene i same rekkefølge hver dag, men vi slipper som regel å drasse på bøker.De fleste klassene har nemlig et klassesett og en bok til hver elev de kan hahjemme til lekser :)

Kinesisklæreren miner et av de sprøeste menneskene jeg har møtt! Hun kommer fra Kina, men har boddi USA i ca. 20 år så hun kan engelsk. På skolen min er derimot har mange avelevene spanske navn, så hun sliter med uttalelsen akkurat som jeg ville hagjort. Hun virker som hun sier det hun vil si, og tenker ikke alltid like nøyegjennom det. For eksempel kobler hun til PC-en til tavla og har navne oppropmed bilder. Hvis bildene er rare sier hun det rett ut; ''wow, that was a weirdpicture!'', men så retter hun det alltid opp med å si at de ser mye bedre ut ivirkeligheten.

Hun hadde også enrant om kommunismen og måtte etterpå forklare at hun ikke prøvde å verve noen idet ene eller det andre, men det var viktig at vi forsto hvordan Kina fungerte.Hvis vi kunne flytende mandarin hjalp ikke det i Kina hvis ikke vi kjentekulturen. Da ville vi ikke kunne få hjelp til å saksøke for vi visste ikke hvemvi skulle spørre!

De andre lærerne jeghar er også utrolig gode. Det er ingen dårlige/kjipe lærere, men jeg tror detkan ha noe med at de er IB-lærere :) De er ikke like strenge mot oss, til ogmed dresscode er ikke like nøye for oss så lenge vi kler oss sånn nogenlundefornuftig.

Så langt (2 dager) erdet derfor ikke mye negativt med skolen. Det eneste jeg ikke liker er maten, Ahour (1. time kl 06.45) og at vi har 5 skoletimer før lunsj og to etter! Vi fårheldigvis lov til å spise i de fleste klassene, for skoletimene her varer enklokketime og du spiser jo frokost før du kommer!

  • 866 lesere

Likes

Comments