Prøver jo å gjøre så mulig som mulig så selv om ferien er ferdig og vi har mer og mer å gjøre på skolen går vi ut hver helg :)

Forrige helg stod renessanse festival og skateland for tur. Lørdag formiddag dro vi på renessanse festival som er en festival over hele landet og flytter fra sted til sted. Den er i Arizona for ca.2 måneder. Det var veldig imponerende; en liten by var satt opp midt i ørkenen og alle som jobbet der var kledd opp. Flere av de som var der hadde kledd seg opp au, og alt de solgte var "typisk" renessanse. Vi gikk på rotteshow hvor vi så tre rotter gjøre triks og vi fikk ridd en elefant :) det var diverse komiker show også og de var veldig gøye og varierte fra pirater til konger og dronninger!

På kvelden gikk vi på skateland og skøyta i 3 timer så du kan tro beina var nokså slitne etter det. Mange av vennene mine var der og noen utvekslingsstudenter, så vi hadde det veldig gøy! Søndag er blitt vår leksedag så vi gjorde lekser og laget lemonade med sitroner fra hagen. Blir nesten litt bortskjemt her borte med basseng og sitrusfrukt i hagen :)

Denne helga var det Pride festival jeg deltok på. Jeg har fått venner på alle spektrum her på skolen og synes det er viktig å støtte så mye som mulig, spesielt nå som USA har fått Trump som president og Pence som visepresident...
Det var egentlig en artig opplevelse å få være med på. Mange tusen folk møtte opp og det var alle mulig type folk der, noen stod litt mer ut enn andre i mengden. Det var flere scener satt opp og til og med et danse gulv. En av scenene hadde dragqueens opptredener mens enn annen hadde talentshow. Det var også flere stands med både t-skjorter og armbånd men også kunst og organisasjoner som var der for å være synlige og vise at de var der i støtte og kunne være til hjelp i dagliglivet.
Mine venner var veldig fornøyde med dagen og det var jo i grunn jeg også :)

Når vi snakker om minoriteter går tankene mine rett til innvandrerne også. Det er ikke lett å forklare følelser som går rundt på skolen nå som Trump virkelig har satt i gang arbeidet med å sende ulovlige immigranter ut av landet. For en liten stund var det fred, men nå som flere og flere blir sendt ut og ulike lover blir signert og kastet bort er det nå plakater og brosjyrer (som bildet under) som preger veggene på skolen og blir sendt ut personlige til utsatte elever fra skolens administrasjon. Det er en rar følelse å være så nær på alt dette. Mye av det Trump gjør blir latterliggjort og/eller kritisert, men å faktisk se det og høre lærere advare og lære oss om hva slags betydning disse lovene har det er virkelig noe annet enn å se det på TV. Skolen jeg går på er såpass mangfoldig og jstaten jeg bor i er på grensa til Mexico så jeg opplever nok mer enn andre på dette punktet. Vet ikke om det er bra eller dårlig, men en ting er sikkert og det er at jeg virkelig får sett USA og amerikanere fra alle ulike ståsteder under oppholdet mitt.

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

Endelig 18 og sluttet tidlig på skolen denne fredagen fordi vi hadde ferie. Meg og Annie dro for å kjøpe inn de siste varene vi trengte og ballonger før vi dro hjem og dekorerte kaka. Festen begynte kl.19 og vi var vel klare 30 minutter før, ingen ettermiddagstur denne dagen! Vi hadde invitert rundt 30 folk, noen fra skolen og noen utvekslingsstudenter :) alt i alt veldig gøy, og merker jeg kommer til å savne alle jeg har blitt kjent med dette året. Vi hadde pinata, som var veldig gøy og mange var ivrige. En av vennene mine ble nesten slått ned! Glasses vi brukte hadde vi spraya med gullglitter på forhånd og kaka ble spraya i gull også (men ser gul ut i bilde). Annie dekorerte også med kaktuser!
Hva er vel en fest i USA uten å hoppe i bassenget? Så det gjorde vi au så klart. Hadde ikke planlagt dette fordi vannet var fortsatt for kaldt til å ha pool party , men jaja gøy var det. Var ikke så kaldt som de skulle ha det til og meg og Margrethe (norsk utvekslingsstudent) hoppa uti et par ganger ekstra :) Skulle jo ønske jeg fikk feiret med de hjemme, men tror ikke denne feiringa kunne blitt mye bedre!!

Lørdag morra satte vi oss i bilen klokka 10 og var på vei mot California. Etter 7 timer med en par stopp på veien var vi fremme ved hotellet i Venice. Planen var å komme tidlig nok til å se solnedgangen, men når vi kom nærmere og nærmere standa var det bare tåke. Vi fikk likevel sett piren og havet. Et par surfere var ute og en del folk fisket på enden av piren. De hadde til og med "kjøkken vasker" der man kunne skylle fisken. Det lukta jo au for å si det sånn.. Vi vandret litt videre langs strands og kom til mange små butikker. De hadde til og med "green doctors" som er folk som lovlig selger medisinske drugs. Mange rare folk å se og mange fulle folk også fordi det var springbreak. Etter all denne kikkingen dro vi hjemover igjen og fant oss et sted å spise før vi dro til hotellet hvor meg og Annie satt oss i boblebadet for en liten stund. Dagen etter var jo planen å se på alt livet Venice har, men fortsatt tåkete og på grensa til kjølig ble det med at vi stoppet på stranda og fikk tatt et par bilder før vi dro videre. Det var utrolig deilig å kjenne litt saltvanns lukt igjen. Er jo ikke det samme som sørlandskysten, men jeg tar det jeg får!

Turen dro videre bord opp mot colleget som Annie vil gå på, UC Davis.Det er verdens beste for veterinær-utdannelse. God å lang kjøretur og alt vi så var åker på åker. Denne delen (midten) av California er nemlig den største produsenten av alt slikt og er en stor del av produksjonen for hele USA. Kult det, men kjedelig å se på og kuene stinket så vi sov nå for det meste av turen. Endelig fremme sjekket vi inn på hotellet før vi dro ut i den lille byen for å spise å kikke litt rundt. Første gang jeg fikk spise thai mat, men traff på valget og var veldig fornøyd og mett etterpå. Dagen etter var det tidlig opp for å se på colleget. Vi fikk først en liten presentasjon før vi hadde en guidet tur (med andre familier) rundt om store deler av campusen. Deretter fikk vi også tatt oss en tur inn i student blokkene og fikk sett på "dormrooms", (de var mindre en jeg trodde). For min del var universitetet helt greit, men veldig stort og moderne. Jeg likte mye bedre det jeg besøkte tidligere i PR i Indiana. Jeg elsket derimot den lille collegebyen som var der. Etter et par timer med omvisning tok vi oss en matbit og dro videre mot Yosemite nasjonal park.

Husker ikke hvor lang turen var til Yosemite, men den var land nok. Da vi nærmet oss begynte jeg nesten å lure på om jeg var tilbake i Norge. Hadde aldri trodd at slik natur fantes i California. Vi stoppet i parken på vei til leiligheten vi hadde leid. Vi var ledige å fikk sett en fin foss med en veldig klar regnbue over den. Så nesten litt photoshoppa ut, men fint var det jo :) Da vi kom frem til leiligheten var Annie helt gal etter snøen som var der, hun har ikke vært så mye i snøen ettersom at hun mesteparten av livet har vært i Arizona. Gøy var det jo for meg også å se snø, men kjipt at den ikke var kram så vi fikk ikke gjort så mye med den. Vi avsluttet kvelden med en film og så la vi oss.

Nesten dag dro vi ut for å se litt på parken og fikk tatt en kort liten fjelltur. Vi fikk også sett rådyr på nært hold. De var så vant til mennesker at du kunne stå 10 meter unna og de brydde seg ikke i det hele tatt! Vi brukte hele dagen ute, dro på en lokal restaurant å spiste middag og avsluttet med kortspill før vi la oss. Morraen etter pakket vi og etter 13 timer på veien (inkludert et par små stopp) var vi hjemme igjen, OG JEG HADDE PAKKER FRA NORGE Å ÅPNE :)

Vel hjemme tilbragte vi en heil dag ved en innsjø i nærheten. Mange folk var ute denne dagen og sola steika så mye at jeg var for det meste ute i vannet hele tiden. Lørdagen før skolen startet dro vi på rodeo! Det hadde jeg jo gledet meg veldig til og det var kjempegøy. Full av mange cowboys og glitrende belter. Mye god mat og gøy å se på alle konkurransene, spesielt bullriding. Vi var litt uheldige med at billettene egentlig var utsolgt, men vi stod utenfor og så inn og i løpet av 20 minutter hadde vi fått stempel gratis og inngang vi au :) Etter konkurransene var det dans og her lærte vi litt line dance og dansa litt rundt med cowboy bootsa våre. De hadde også et lite tivoli med et par karuseller osv! Gøy å bo i Arizona når sånt skjer :)

Likes

Comments

Mens alle hjemme startet vinterferie var det eneste jeg kunne glede meg til en ekstra fridag på mandagen (Presidents day). I løpet av helgen fikk jeg en god handletur og mange nye sommerklær fordi nå begynner det jammen å bli varmt igjen. Sola steiker, men bleik er jeg nå fortsatt :)

På mandagen tok meg og Annie og to andre venner oss en liten fjelltur. Jeg tror aldri jeg vil få nok av fjellene her i Arizona. Denne turen tok oss opp til hieroglyfer fra når indianerne levde i disse fjellene. Det var ikke bare en vegg, men hele skråningen var fylt med bilder og vi gikk bare rundt å så på alle sammen. Fordi det var den eneste dagen med sol den helga var det ganske så folksomt også, men vi fikk nå sett det vi ville :) Jeg elsker å lære om indianerne her og på veien opp fant vi også små hull i steinblokker hvor de har hugget for så å samle/spare mat/regnvann, veldig gøy å lære om!

Uka gikk fort og nå var det endelig helg igjen. Fredag var vi ute med et par venninner, koste oss i boble bad og hadde det veldig greit :) Før dette tok vi oss en tur på et internasjonalt marked, i håp om å finne noe europeisk, men det gikk mest i asiatisk og mexicansk! Fant jo noe kult uansett :) masse rare greier au, alle slags bein og ører, men også mye kul frukt. OG KAKTUS; en av kaktusslagene her er faktisk spiselig og brukes mye i Mexico i salater eller til å lage syltetøy eller sirup.

Lørdag morra gikk vi på goodwill fordi det var "50% off day" som egentlig bare er at hele butikken er på salg noe som gjør at klærne du skulle kjøpe for 5 dollar nå er 2.50 i stedet. Rett og slett veldig billig, og greit nå som sommeren tar tak her i ørkenen! Etter dette gikk vi innom ei av venninne mine sitt hus og her fikk jeg en opplevelse. Lillesøstera har både en kameleon og en slange på rommet sitt og jeg fikk holde begge to, noe som var både skremmende og kult... Tenkte jo som så at hvis hun kunne ha de som kjæledyr så dauer jeg vel ikke med det første jeg heller.

Så var det klart for en liten tur til den nærmeste innsjøen. Jeg var veldig klar for å bade i noe annet enn klorvann så jeg tok på meg badetøyet og hoppet uti. Faktisk utrolig godt, sikkert 20 grader ( ihvertfall 15) det føltes nå varmt. Kan ikke sammenlignes med sørlandskysten, men for å være ferskvann var det en superfin plass :)

Lørdagen var ikke ferdig ennå så etter badeturen tok vi oss en tur på kino. De har en liten kino i nærheten hvor de spiller filmene som ikke er på de andre kinoene lengre, men heller ikke er på DVD så det koster bare halve prisen. Da vi kom hjem tok vi oss en tur i boblebadet og varmet oss godt opp før vi planla bursdagen min (JEG BLIR 18 OM 2UKER!!!!) og gikk til sengs.

Søndag var litt roligere, må jo gjøre lekser også... Startet dagen med frokost og ferskpresset appelsinjuice før Annie og jeg gikk med Marcy og bestemor til kirka. Kan vel sammenlignes mest med en frikirke, bortsett fra hvordan den så ut. Litt mer moderne enn frikirkene jeg har vært i! Var mer som en møtesal med seter og en scene hvor det faktisk er plass til 2000 folk. Mange som går her au for de har to gudstjenester etter hverandre!

Etter kirka og litt lekser dro vi på en ettermiddagstur rundt i "ørkenen". Den er rett bak huset her og det er veldig enkelt å komme til stiene rundt omkring. Fikk sett en smilende kaktus og et par harer men ellers lite til dyrene jeg hadde håpet på som coyoter. Fikk meg også litt aloe vera som passet bra siden vi begge hadde gnagsår. Ikke så verst å bo her rett i kaktus ørkenen :)

Likes

Comments

Av litt forskjellige grunner har jeg fått byttet vertsfamilie og bor nå med en av venninne mine fra skolen. Huset er like ved fjellene og flere "skumle og farlige" dyr lusker rundt i nærheten, men klarer amerikanere å bo her skal vel vikingen fra Norge klare det au! Dere aner ikke hvor mange folk som spør meg om vikinger her borte...hvis de i det hele tatt vet at Norge er et land. Har også blitt kalt svensk flere ganger en jeg kan telle, men sånn er det vel bare. Geografi er ikke akkurat min sterke side heller, men de fleste amerikanere har denne oppfatningen av verden; USA, Kina + Asia, Russland, England og Europa. Europa blir ofte sett på som et land akkurat som at USA er et land av flere stater, og mange rare spørsmål kommer mot meg pga denne oppfatningen!

Men tilbake til familien min; venninna mi er Annie og gå også på IB, hun bor alene med foreldrene hennes Doug og Marcy (søstrene hennes er mye eldre) og en søt liten hvit klump av en hund som er kalt Frecles (norsk oversettelse: Fregner). Nå har jeg vært her akkurat ei uke, og det har vært gøy å ha en søster på min alder. Vi har flere felles venner og jeg har også fått blitt kjent med flere som bor her i nærheten. Nå er jo vinteren over her i Arizona, men fortsatt hakket kaldt å svømme hele dagen. De har et lite boblebad på siden av bassenget da, så vi har kost oss der et par kvelder :) Leksene er også lettere (og gøyere) nå som jeg har noen å gjøre dem med!

Denne lørdagen var det klart for Sadies en skoledans som er i forbindelse med Valentines day. Temaet var "Blast to the past" og vi gikk som hippier :) Selve dansen var på taket av et museum i downtown Mesa så det var deilig å ikke være i en gymsal for en gangs skyld! Litt dårlig oppmøte var det jo som alltid, men vi hadde deg gøy likevel. Blir jo ikke bedre enn det du gjør det til selv! Mens vi ventet på å gå hadde vi Twilight maraton og hjemmelaga appelsinjuice fra treet i hagen. Så var det i gang med å klippe blomster å krølle hår. Alt i alt en super kveld med gode venner :)

Likes

Comments

Nå har jeg hatt to spennende helger her i USA. Første helgen var Martin Lither King Jr. helg, så vi hadde mandagen fri. Lørdagen var jeg på biltur med en nederlandsk utvekslingstudent og vertsforeldrene hennes. Først dro vi til Tonto Natural Bridge, rett og slett en bro av stein som er laget pga. et fossefall. Det var ganske kult da og bare en liten spasertur fra parkeringsplassen ned til broa. Vi fikk oss en del bilder før vi dro videre til Tonto National monument.

Jeg elsket dette stedet. Det er ruiner inni ei fjellhylle fra når indianerne bodde der ca. 700 år siden. Her var også turen kort, men Guri å mange fine kaktuser!! Ved ruinene var det guider som kunne fortelle oss alt mulig og vi fikk gått rund i det meste av ruinene. Så ganske smått ut til å være så mange folk som skulle ha bodd der, men var nok fordi mesteparten av "andre etasje" var borte.

Deretter dro vi til den minste bygda, mitt inni hutt i heita med ca.6 innbyggere. Og stedets navn: TORTILLA FLAT. Ikke så mye å se her; et lite museum, kiosk, bar/restaurant og en suvenir butikk. Både kiosken og baren hadde "tapet" laget av penger. For det meste var det dollarbills, men innimellom kunne du finne europeisk eller asiatiske valuta. Så fant jeg en norsk en? Ja, en norsk hundrelapp fra 2012 hang på veggen i nærheten av en eldgammel euro rett ved kassa og jeg gliste til, ikke vet jeg hvorfor. Har merket at gleden av å være nordmann er sterkere når jeg er her, til og med litt stolt når svenskene blir nevnt...rare greier!

På mandagen, selve Martin Luther King dagen, gikk jeg på en liten fjelltur med ei venninne fra skolen - Lenika og lillebroren hennes. Målet var "the wave cave" som rett og slett er en liten hule hvor en steinblokk ser ut som en bølge hvis du ser på den fra riktig ståsted. Ganske så kult og ment til å være en kort tur, men ble litt lengre fordi vi gikk oss vill 3 ganger. Mye tåke og dårlig merking gjorde det veldig vanskelig å finne den riktige stien, men vi fant den nå til slutt! Kan ikke annet enn å si at jeg elsker fjellene her i Arizona. Kaktusene er så kule og de røde fjellene er et mesterverk i soloppgangen!

Den neste helgen var det klart for kvinnemarsjen! Litt dårlig planlegging og mye rare opplegg på skolen den uka gjorde det vanskelig å få laget plakater, men jaja marsjen var jo dritkul. Hvis ikke alle har fått det med seg er jeg stolt medlem av feministklubben her på skolen sammen med flere av vennene mine og det var dem jeg dro i marsjen med. Er jo kult p tenke på at dette var en marsj som gikk på over hele USA, men også steder i Europa. Selve marsjen som foregikk her i Phoenix var ikke særlig lang pga. sikkerhet og tillatelser, men høylytt var det! I tillegg var det taler både før og etter fra forskjellige aktivister om egentlig alt mulig. Gira på å gjøre mer av dette!
Her som jeg går på skole er det et også stort mangfold av mennesketyper, unikt noe sted jeg har sett og jeg absolutt elsker det. Jeg lærer så mye her og er også mer bevisst på mine hele holdinger og verdier :) Er også mer takknemlig for oppveksten min i Norge og av å være nordmann, finnes ikke mye bedre!! Dette er definitivt en opplevelse for livet og jeg kommer aldri til å glemme hva jeg lærer her. Har jo også fått så mange gode venner at selv om jeg savner de hjemme har jeg det nokså greit hvor jeg er. Bare å forberede seg på en hardnakket feminist (og menneskerettsforkjemper) når jeg kommer hjem! Ikke så altfor lenge til nå :)

Likes

Comments

Desember har ikke vært som de andre jeg har opplevd. Selv om det kanskje ikke var så mye snø i Norge heller, kunne dere i hvertfall håpe på snø. Her i Mesa går ikke det ann. MEN, nord I Arizona finnes det og jeg fikk jammen sett snø i år au :)

Julesanger var det eneste jeg hørte på hele måneden og enda bedre stemning var det med pakkekalender hver morra! Fikk også laget min favoritt; riskaker med Farris en lørdag ettermiddag.

Her i USA har de noe de kaller ELF on the shelf hvor de setter en alv rundt om i huset hver dag og later som han gjør forskjellige ting. For barnas oppførsel er det også denne alven som rapporterer tilbake til julenissen.

Bortsett fra Winter Formal fikk jeg også gått på min første baskeball kamp med Nicholas. Vi hadde bra seter og tro det eller ei men jeg hadde det veldig gøy. Ikke like bra som Norges kvinnelandslag i Håndball, men storkoste meg uansett.

For selve jula hadde vi besøk av Allisa's bror med joke og tre barn. To jenter på 15 og 12 og en gutt på 8. De var her fra 23-28 desember og selv om vi ikke gjorde stort hadde jeg det gøy med "kusinene" mine. Nesten kveld hadde vi filmkveld til ca.2-3 tida på morraen og den ene kvelden hadde vi spakveld i tillegg.

Selve julaften (24.desember) gikk vi først ut å så på andre folks hus og deres ganske så kule juledekorasjoner. Det finnes en liste på nettet over de beste husene!! Deretter hadde vi noen meksikanske greier fra frysa som vi varma opp i mikroen og så satt vi oss i sofaen og så Santa Clause.

Neste morra var det å komme seg til kirka 08:30. Til barnas misnøye var det ingen pakkeåpning før dette. Da vi kom hjem tok vi et par bilder og så var det rett i joggedressen... Pakkene ble fordelt i hvert sitt hjørne og så gikk vi på omgang med å åpne dem. Vi tok oss en pause og fikk oss litt brunch men ellers ble pakkene åpnet ganske så kjapt.

Seinere på dagen var det juleskinke på menyen. God var den, men ser frem til litt norsk julemiddag og riskrem neste år :) På kvelden gikk vi å så på julelysene de har med LDS tempelet i Mesa. Det var overraskende kult :)

Nyttår var heller ikke den store feiringa her. Jeg endte opp med å gå på en ungdomsfest (kirkeorganisert) med nabostudentene :) Den var bra den, men litt rart å få "godt nytt år" meldinger og videoer klokka fire på ettermiddagen. Tidsforskjell er rart, ekke no annet å si enn det. Ble ikke noe særlig fyrverkeri å se heller ettersom at festen varte til 12 og vi var i downtown Mesa. INGEN folk var der bortsett fra denne festen. Jaja

Dagen før skolen begynte igjen gikk jeg med noen venner opp til Payson (mer nord i Arizona) for å se snø. Tok oss ca. 2 timer å komme opp dit men det var verdt det. Grantrær og såååå mye snø gjorde at det så ut som Norge og vi fikk til og med akt litt i en akebakke der oppe. Super dag for å ende juleferien.

Likes

Comments

Den 10.desember var det klart for nok en skoledans. Denne gang; Winter formal. Etter litt tilfeldigheter har jeg endelig fått meg senior venner også. De er min alder og har noen ganger litt mer lyst til å finne på ting fordi det er deres siste år på high school. Derfor fikk jeg meg også en date denne gangen. Vi hadde en gruppe på 8 personer og det var kjempegøy.

Helga før dansen gjorde vi noe de kaller "day activity". Dette skal egentlig gjøres den dagen dansen er, men ettersom at jenter bruker LITT tid på å gjøre seg klare gjorde vi det helga før. Vi gjorde det også på kvelden i stedet for på dagtid. Det vi gjorde var å gå til dyreparken hvor de har noe de kaller zoolights. Det er julelys over hele parken i mange forskjellige farger og figurer. I stedet for å se levende dyr er det bare lysfigurer. De hadde også et lite lysshow og spilte musik. Jeg syntes det var helt fantastisk og kunne gjerne dratt igjen :)

Etterpå møtte vi en annen gruppe og gikk til ei av mine venninners hus. Der hadde vi smøres i peisen og bare satt og koste oss. Pga innetid måtte jeg derimot være hjemme klokka 23 så jeg dro litt tidligere enn de fleste, men det gikk nå greit. Jeg hadde det gøy uansett!

For selve dansen måtte jeg jo spørre ut daten min først. Gøy å gjøre det på den amerikanske måten, selv om både meg og Finn visste vi skulle gå sammen allerede :) Lindsay en av mine nyere venner (som satte meg og Finn opp) hjalp meg og lage plakaten og så satt vi den bare på trappa hans. Fra mine Instagram kunnskaper om dette trodde jeg i grunnen at dette skulle leveres rett til ham, men var helt greit for meg å legge den fra meg på døra. Et par dager etter fikk jeg plakat på døra jeg og med svar. Må jo si at disse plakat greiene var veldig gøy, men var en liten lettelse å vite at vi skule gå sammen uansett fordi vi var venner og hadde planlagt det.

Da dagen kom fikk jeg håret mitt fikset hos ei vennine fra kirka mi først. Deretter hentet Lindsay meg og vi gjorde oss klare hos henne. Det tok oss et par timer og gjøre 4 jenter klare, men vi ble nå ferdige. Før vi dro til middag tok vi bilder hos Lindsay og på en plass de solgte juletrær. De tar disse bildene veldig seriøst og leter lenge etter de "perfekte" stedene.

Restauranten vi gikk på etterpå hadde italiensk UTROLIG GOD mat. Aner ikke hva det het, men var noe slags brød med masse forskjellig på toppen. Ikke pizza altså. Da vi var ferdige og kom oss til gymsalen på skolen var klokka nærmere halv ni (dansen begynte 7) og det passet greit for min del. Selve dansen var nemlig ganske så dårlig. Sånn sett var homecoming bedre der, men samlet sett var jo denne opplevelsen mye bedre :)

Etter dansen gikk alle tilbake til Lindsay og skiftet til mer komfortable klær. Vi kjørte til en innsjø i nærheten og satt å snakket i et par timer før vi kom oss hjem igjen. Pga min innetid hadde vi planlagt før dansen at det ville være bedre om jeg sov over hos Lindsay så da gjorde jeg det. Vi kom oss i seng rundt 3 og våknet igjen 8:30. De er ikke mormonere som min familie men to av jentene som sov over skulle i en annen kirke så vi måtte opp tidlig allikavel. Jeg gikk hjem og sov et par timer til..

Likes

Comments

I år var Thanksgiving den 24. November, nøyaktig en måned før julaften. Som med mange andre tradisjoner har familier forskjellige måter å feire høytider på. For min del var det ikke helt som jeg hadde trodd. Etter et par måneder her ser jeg at mindre og mindre er slik som jeg trodde basert på min kunnskap fra amerikanske filmer. På den andre siden er det familier som gjør det slik også, men ikke min.

Vi hadde familiebesøk; broren til Allisa med familie var her fra lørdag til lørdag :) Gøy å møte nye folk og lære nye ting. Jeg var jo på skole og Allisa jobbet, helt fram til torsdagen, men etter det var det fri for alle.

Selve dagen begynte vi å lage kalkun å tilbehør på morraen samtidig som vi så på paraden fra NY. Etter en liten stund tok vi oss tur rundt i nabolaget før vi dro hjem for å spise middag. Jeg elsket kalkunen og det de hadde som side rett (aner ikke hva det var) smakte også :)

Dessert var helt greit det au. Må innrømme at jeg liker norske desserter litt bedre i flere tilfeller. Vi hadde bananpai, gresskarrull og sugarcookies. Var stappa etter deg måltidet.


Dagen etter tok vi oss en tr i dyreparken de har i Phoenix. Jeg har vært der en gang før og, men til nå enda ikke sett hele parken. Den er ganske stor. Mange gøye dyr å se. Før vi dro dit stoppet vi ved en liten "turtopp". Den var rett ved parkeringsplassen, og hold dere fast; hele 700 meter til sammen. 350 opp og 350 ned. Ikke misforstå meg toppen var kul nok, men ville ikke kalt det en tur. Plassen het "whole in the rock" og var rett og slett en knaust med et stort hull i.

Likes

Comments

Heisann! Vært lenge siden jeg har oppdatert på denne bloggen nå.... Mye å gjøre i det siste og mange nye inntrykk! Nå sitter jeg å ser på julefilm på norsk julaften, mens klokka ikke en gang er 11 på morraen her! Siden sist har jeg vært i Disneyland, feiret Thanksgiving og vært på en ny skoledans :) Laster opp litt innlegg nå om alt dette så få dere nyte en god jul der hjemme

Likes

Comments

Torsdag 10.november - søndag 13.november

Bilturen til California var ikke så lang som jeg forventet. 6 timer + spising gikk overraskende fort. Meg og Farris sov halve veien og så på prinsesse filmer resten. Vi stoppet og spiste i en liten by på grensa mellom Arizona og California, men ellers kjørte vi hele bein uten stopp. Da vi kom frem til leilighetshotellet var vel klokka rundt 23:30, foreldrene til Allisa kom en tur innom og vi fikk lagt oss rundt 00:30. Et relativt lite rom med to dobbeltsenger og et lite bad. Jeg delte seng med Farris, som endte opp med å ligge horisontalt og tok opp nok plass.

Neste morra stod vi opp kl. 07:00 og begynte å gjøre oss klare. Frokost var frokostblanding (og melk ;) ) og planen var og komme oss av gårde klokka 08. Det gikk nesten. Vi bodde ca. 10 minutter i gåavstand fra parken og vi var der 08:40. Først var det en liten kø til security så var det en lengre kø inn til selve parken, men gikk relativt fort. Selve attraksjonene i parken åpnet ikke før 09 uansett. Første ting vi gjorde var å løpe over ei bro fordi vi så tornerose og ingen kø. Karakterene i parken må være i rollen hele tida og det bar veldig rart. De snakket rart og bevegde armene rart. Vanskelig å forestille seg hvordan de klarer å gjøre det hele dagen.

Selve attraksjonene var ikke sommer trodde. Var ikke særlig skumle berg-og-dal baner, men dekorasjonene gjorde opp for det. Detaljer var nøkkelordet i Disneyland og alt var tydelig tenkt gjennom.

Etter en god stund i parken og to små matpauser var det tid for paraden! Den var dritkul. Vi hadde fått oss plasser rett i veikanten så de danset rett foran oss og flere karakteren kom bort til Farris og sa hei. Mye gøy musikk og dans og alt var selvfølgelig juletema fordi det var november!

Da paraden bar ferdig var det blitt mørkt men vi rakk innom en siste del av parken før vi gikk hjemover. Her var det lysshow på høyt nivå! Ganske mye bedre enn det i Markens, Kristiansand :)

Det er visstnok alltid en "avslutning" i parken. De har fyrverkeri og sang, men parken stenger ikke med en gang etter. Denne gangen var det bare fyrverkeri for ca. 2 minutter fordi det var for mye vind. Men de vi fikk sett var veldig kult!

DAG 2 - California Adventure

Den andre parken var litt mer tivoliinspirert og her var min favoritt berg-og-dal bane! Akkurat som i den andre parken var det mye god mat og mange ting å gjøre. OG MYE KØ. De fleste var minst 40 minutters ventetid.

Før vi dro hjem på søndag var vi nede i Disneyland igjen. De var hoteller, restauranter og butikker inne i Disney men ikke selve parken = trenger ikke billetter for å komme inn. Her spiste vi frokost og et par figurer gikk rundt å hilste på :)

Likes

Comments