God Søndag og ikke minst første Søndag i Advent! Vi startet dagen alt for tidlig, allerede kvart over seks var M klar for å stå opp.. Så for øyeblikket ligger jeg langflat på sofaen og prøver å holde øynene oppe, samtidig som adventslyset er tent. Jeg syns enda det er skummelt å skulle ha levende lys stående når Matheo er våken siden han er både høyt og lavt stort sett hele dagen. Så da drøyde vi det til han var i seng! Idag har M vært en skikkelig håndfull og jeg har virkelig måttet telle til 10 mer enn en gang. Å være sliten etter en uke på jobb, mamma til en to-åring og gravid er ikke alltid like enkelt, spesielt ikke når jeg langt fra har det energinivået jeg skulle ønske jeg hadde og noen dager helst bare vil ligge i senga uten å røre en finger. Jeg skal ærlig innrømme at jeg sikkert kjefter litt for mye noen ganger, og idag har vært en sånn dag. Der jeg helst ikke ville stå opp og mest sannsynlig har kjeftet en gang eller to for mye.. Men enkelte dager er virkerlig hardere enn andre, som når ordet "nei" går like fort inn som ut igjen av øret på den lille rakkeren og han helst bare skal gjøre ALT han ikke får lov til istedefor å leke med en av 62727 lekene han har. To-års alderen er vel tiden for å begynne å teste grenser, men det og en sliten mamma er virkelig ingen god kombo. Så får jeg selvsagt dårlig samvittighet når kvelden kommer snikende og han bare vil ligge å kose på sofaen med både meg og pappaen.

Imorgen er heldigvis en ny dag og jeg håper på å få ladet kreftene litt fremover som jeg ikke skal jobbe så mye. Forhåpentligvis vil det også gi meg litt mer energi til å være mer tilstede og å orke å leke mer med Matheo enn hva jeg har gjort i det siste.

Vi har forresten matchet i de fine sokkene vi fikk for ett par dager siden og i like kosebukser, perfekte anntrekk på en inne-søndag!

Vi blogges.


Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

Okei, jeg skal ærlig innrømme at ukene faktisk flyr avgårde.. Spesielt nå som vi er i Desember kommer dagene til å gå enda fortere. Jeg er allerede i uke 31 og jeg kjenner jeg begynner å bli litt stresset for at jeg snart er tobarnsmamma. Men det tenker jeg å skrive litt om i ett eget innlegg. Nå kommer en liten ukesoppdatering, det er jo allerede tre uker siden sist. Uuups!

Så,

Hvordan har jeg det? Akkurat nå er jeg mye sliten, spesielt siden jeg har jobbet de to siste ukene er bekkenet blitt mye værre. Det å sitte i en kontorstol hver dag, er ikke særlig behagelig. Ellers er jeg også ekstremt trøtt, det er nok mest sannsynlig på grunn av at jeg har jernmangel.

Hvilken uke? Akkurat idag er jeg faktisk 30+0 og går inn i uke 31.

Hvor mye opp i vekt? Sist jeg var hos jordmor hadde jeg gått ned 1,5kg faktisk, noe som selvsagt ikke er helt bra. Alikevell hadde heldigvis magen vokst, i sitt eget tempo vel og merke. Jeg ligger enda under gjennomsnittet. Og ca 10kg opp fra startvekt før jeg ble gravid.

Hva er klart til babyen? Fortsatt er det meste klart, stellebord/seng er også montert nå. Vi mangler sånn sett bare litt klær til baby.

Er navnet til baby bestemt? Samme svar som sist, nei. Ikke har vi diskutert det så mye heller. Navn må hun jo ha, men vi har jo enda noen uker på oss! .

Har jeg noen spesielle cravings? Det må vel også bli samme som sist, å lukte på tøymykner. Nå har jeg faktisk en tom flaske som jeg stadig lukter på, haha! Den står til og med på nattbordet når jeg legger meg og har vært med på jobb. 😂

Tanker om fødselen? Den kan egentlig ikke komme fort nok og jeg bare gleder meg!

→ Og ting ellers? Hun er fortsatt veldig aktiv og hikker flere ganger for dagen. Bevegelsene er litt annerledes og det merkes at det begynner å bli trangere der inne. Strekkmerker har jeg heller ikke fått siden uke 27 da jeg oppdaterte sist. Kynnere derrimot har det blitt mer av, men fortsatt ikke ubehagelig mye. Jeg har som nevnt over også lavt jernlager selv om jeg har tatt tilskudd siden uke 16. Så etter sist jordmortime avtalte vi at jeg nå tar to tabeletter hver dag istedefor en. Håper virkelig det kan hjelpe, for det er slitsomt å konstant være i zombie-modus. Zzzz.

Nå skal jeg slappe av på sofaen resten av kvelden, før en laang dusj og tidlig i seng. M er på julebord (passelig sjalu på pinnekjøttet), og siden jeg er såpass sliten og gravid som jeg er, orket jeg faktisk ikke å bli med. Det er uansett deilig med noen kvelder for seg selv med litt egentid! Håper dere alle har en fin Lørdag.


Likes

Comments

(Sponset)

Denne uken har jeg spent trippet til posten hver morgen i håp om at akkurat denne pakken skulle ligge å vente på meg, idag var endelig dagen! Altså hvor kule er ikke disse FAM-BAM hearty-sokkene? De skal jeg og den lille gjengen min matche i hele Desember og de kom jo til perfekt timing! Rart hvordan noen par sokker kan gjøre en så himla glad, haha. Men med den fine fargekombinasjonen, alle hjertene OG at man kan dele gleden av like sokker med HELE familien må man jo bare smile av. Disse kommer i flere farger og går altså fra babystørrelse helt til 45. Så her er det faktisk ingen unnskyldning til at ikke alle i familien kan ha like kule sokker gjennom den koselige adventstiden som er rett rundt hjørnet! Ikke minst er de jo en perfekt gaven til noen du er glad i. Jeg hadde hvertfall hoppet av glede om jeg fikk disse til jul!

FAM-BAM Green og flere andre finner du hos www.lillster.com.


Likes

Comments


Lørdagskveld startet jeg på en enkel og etter min mening fin DIY. Den ble ihvertfall enkel når jeg endret tankegangen min litt. Først startet jeg med å prøve å lage ett tre som skulle være helt perfekt for å bruke som mal så alle ble like, så det ble noen banne ord før jeg fant ut at litt av "sjarmen" er jo egentlig at trærne ikke er helt like.

Det du trenger er:

⇾ Litt tjukkere ark i den fargen du ønsker, jeg valgte sort.

⇾ Hyssing. Jeg brukte i sort hamp kjøpt på Nille.

⇾ En saks og kulepenn.

⇾ Tape, her har jeg brukt sort elektrikertape da det var det eneste vi hadde. Hehe! (OBS. Denne kan farge av på veggen, så eneste grunnen til at jeg har valgt å bruke denne er at hvis den farger av så skal vi uansett male veggen sort veldig snart)

Fremgangsmåte:

Så, jeg startet med å tegnet jeg 8 ulike trær i både forskjellige utforminger og størrelse. Her kan man jo velge selv hvordan man vil ha de, men jeg syns det ble fint at ikke noen av dem er helt like. Deretter klippet jeg de ut og plasserte de ut på ett bord sånn som jeg ønsket å henge dem på veggen. Startet med å tape hamphyssingen på baksiden av trærne og lå de langs kanten. Her syns jeg det var greit å ha endel hyssing å gå på, for så å klippe av rett lengde etterpå. Kanskje litt sløsing av hyssing, men det var sånn jeg gjorde det. Deretter klippet jeg til tapebitene, ca like lange og delte de i to for at de ikke skulle bli så tjukke. Jeg festet tapebiten på tråden i kant med bordet, så det på en måte ble målet for å få de til å henge i de forskjellige høydene jeg hadde plassert trærne ut på bordet på. Før jeg klippet av hyssingen som ble til overs "bak" tapebiten. Jeg startet med å henge opp det første treet på veggen og fortsatte med en og en til alle var hengt opp. Hamp-hyssingen er jo ikke helt rett, så for å få de til å "stay in place" tok jeg til slutt en liten tapebit på baksiden av hvert tre og trykte mot veggen så de sitter fast.

Jeg glemte jo selvsagt ta bilder underveis, typisk! Det skal jeg prøve å huske neste gang jeg går igang med ett DIY. Dette kostet meg faktisk veldig lite og jeg har masse sort papp igjen! Jeg syns det ble ganske kult og ikke minst noe som ikke "alle" har på veggen.

Hva syns dere?


Likes

Comments


MONDAY - Let's go! Vanligvis en dag i uken jeg ikke er kjempegiret på, men idag våknet jeg faktisk av meg selv litt før 8. Da hadde Mads allerede stått opp med Matheo og gitt han frokost, så jeg bare kunne levere han i barnehagen. Deilig! Ellers har jeg brukt morgenen og formiddagen på sofaen under teppet med Kardashians på skjermen. Noen dager er det virkelig godt å slappe av, spesielt etter en helg som gikk i ett. Jeg fikk virkelig unnagjort en del juleforberedelser både Lørdag og igår, og gikk bla til innkjøp av 5 svibler som har fått plass rundt om i huset. Den ene på hyllen på M sitt rom. De er så enkle og vakre, samtidig som de gir en fin feeling av jul om du spør meg. Hvert år pleier vi å ha disse som pynt, ikke minst lukter de helt herlig! Det er ingen tvil om at jeg er helt i jule-modus her hjemme, hehe! Jeg gjorde også en DIY veggpynt som jeg tenker å dele med dere imorgen.

Nå skal jeg gjøre meg klar for å reise på jobb, vi skrives. Klem!


- A.


Likes

Comments

Da er endelig adventskalenderen til Matheo ferdig og henger klar til neste fredag da første pose skal åpnes. Jeg gikk til innkjøp av enkle hvite på Panduro for 79kr og har tegnet motiv på dem. Jeg ble inspirert av flinke @moa_nyberg sin (HER) instagram ifjor, da jeg falt pladask for hennes ble det en lik hos oss i år. Har riktignok tegnet endel andre motiv enn det hun hadde og prøvd å gjort den til min egen versjon, samtidig som den er hengt opp på en annen måte for at det ikke skulle bli helt likt. Knaggen den henger på var egentlig i hvitvasket eik, men denne sprayet vi sort. Jeg klippet også ut noen grantrær i sort papp som jeg syns passet perfekt å pynte med over knaggen. For å få kalenderen litt mer juleaktig har jeg også pyntet med granbusk på noen av posene. Det tok litt tid å tegne på alle motivene, men jeg koste meg veldig mens jeg holdt på. Her er det jo bare fantasien som setter grenser og man kan tegne på akkurat det man vil. For min del ble det noen populære figurer, mønster og julemotiver. Enkelt og greit, min smak. I hver pose ligger det en liten ting, enten det er en liten leke, sokker, eller en liten sjokolade.

Håper dere alle har en fin Søndag! Matheo har tatt en tur ut med pappa'en så nå skal jeg hive meg rundt å rydde litt før vi får middagsbesøk senere.


Likes

Comments

God morgen!

Her har vi allerede vært våken noen timer, for min del i skikkelig zombie-modus. Som forventet våknet Matheo alt for tidlig spør du meg og var klar for å starte dagen allerede halv 6 idag. Zzzz!!!! Vi har tatt en rolig morgen i sofaen, med Mikkes-klubbhus på skjermen. I mens har jeg igjen vært å spanet inn inspirasjon til jul jeg tenkte å dele med dere, denne gangen morsomme måter å gjøre julegodis på!

Tidligere skal jeg ærlig innrømme at jeg ikke har bakt noe særlig til jul, jeg er ikke så veldig glad i å stå på kjøkkenet hverken om det er baking eller middagslaging, haha! Så jeg har egentlig bare vært med svigermor når hun lager cookies som hun gjør hver jul. Hun lager forresten verdens beste cookies, de er så store, saftige og gode! I år tenkte jeg å prøve meg på å lage litt forskjellig. Det er jo koselig nå som Matheo begynner å bli såpass stor å lage egne tradisjoner og bake litt sammen. Han er jo veldig glad i å leke med sitt eget kjøkken, og er ofte med under middagslaging i hverdagene. Jeg tenker spesielt Mikke-mus cookies må jeg jo bare prøve ut, de tror jeg M vil syns er supergøy. Alle bildene er så klart hentet fra Pinterest, om noen skulle være i tvil. Her ligger det også ofte link til oppskrifter på de forskjellige, genialt for en bake-amøbe som meg!

Pleier du å bake mye før jul?


Håper dere alle får en fin Lørdag! Tenk neste helg er det allerede Desember, hurra! ♥️🌲⛄️Likes

Comments

God fredagskveld dere, endelig helg! Planen var egentlig å oppdatere for en gooood stund siden, typ halv 8 for å bruke kvelden på jentefilmer siden jeg er alene... men det var en liten M som ikke var villig til å legge seg idag. Han kom ut i stuen x-antall ganger og det er jo typisk når Mads er på middag med jobbet og jeg er alene, sliten etter en lang uke og ganske klar for en kveld for meg selv på sofaen. Han sovnet faktisk ikke før klokken var nærmere halv ti, så jeg er spent på når han våkner imorgen. Vanligvis våkner han enda tidligere enn vanlig når han er seint i seng..

MEN dere, er det flere enn meg som har fått shoppet litt idag? Egentlig syns jeg helt ærlig at veldig mange nettbutikker ikke har kommet med så veldig gode tilbud, i utgangspunktet liker jeg konseptet "black friday" men syns butikkene godt kunne vært litt mer rause. Mange kjører bare 15-20%, og det er det jo stort sett hele året ellers med jevne mellomrom. For min del har det bare vært nettshopping, sånn blir det når man bor på landet og jeg har ikke helt fått med meg tilbuder i de fysiske butikkene.. Så godt mulig de er bedre! Uansett syns jeg at jeg har fått klikket hjem noen godbiter idag, både julegaver og noen tidlige julegaver til meg selv.

Året's julegaver er definitivt unnagjort til Matheo og vel, jeg skal innrømme han kanskje er en smule bortskjemt. Samtidig er noen av gavene ting jeg selv ønsket til han, som han nødvendigvis ikke syns er så gøy selv. Jeg tenker det var penger spart og julegaver er en fin unnskyldning når jeg mest sannsynlig hadde kjøpt det uansett. Fatet fra Design Letters og Dombo koppen er jo uansett praktiske ting. Jeg tror han kommer til å bli veldig glad for lekene ihvertfall. Planen er å kjøpe ett lekekjøkken fra IKEA som jeg skal pusse opp, som skal være "hovedgaven". Vi har jo ett lekekjøkken fra før som er vanvittig stort og han elsker det. Men nå som han har ett ganske mye mindre rom enn han hadde, så får han få ett litt mindre. IKEA-kjøkkenet i seg selv er jo ganske kjedelig, men det finnes jo så mange kreative mennesker der ute som har malt og fikset på dem, så da tenker jeg å prøve det samme selv. Jeg tror handlekurven (finnes HER) vil fin sammen med lekekjøkkenet og han syns det er så gøy å trille. Gå-vognen hans bruker han enda ute og elsker å gå tur med den. Om jeg henter han i barnehagen når de er ute på ettermiddagen finner jeg han som regel trillende på dukkevognen de har der. Så den tror jeg vil bli suksess! Han er også veldig opptatt av Lynet McQueen for tiden, så duplo-settet (finnes HER) blir perfekt for han! Det er heller ingen hemmelighet at jeg er veldig glad i treleker, noe han for såvidt også veldig glad i selv. Så jeg håper han også vil bli glad for å få politistasjonen (finnes HER) som ser superfint ut! Puten og panda'en var kanskje unødvendig men det må vel være lov en gang i ny og ned å kjøpe noe bare fordi det er fint. Jeg satser på at det blir en veldig fornøyd Matheo på julaften!


Det ble også noen godbiter på meg selv, det hører faktisk sjeldenheten til at jeg kjøper noe nytt til MEG. Ullundertøy er jeg såå glad i og spesielt Kari Traa (finnes HER), jeg har allerede to sett jeg fikk i julegave av Mads for ett par år siden. Her sparte jeg faktisk 30%! Tøfler (finnes HER) er også noe jeg har ønsket meg eg god stund, disse ser jo bare superdeilig ut. Jeg gleder meg til å bruke dem og tenker faktisk de blir veldig deilig å ha med på sykehuset etter fødsel. De sparte jeg 33% på.

Hva har du shoppet idag?Likes

Comments


God morgen dere!

Akkurat nå må jeg faktisk telle til ti, da dette blogginnlegget egentlig var skrevet og publisert før jeg oppdager at all teksten jeg hadde skrevet bare hadde forsvunnet når jeg hadde postet det. ARG!

Så here we go again! Igår kom endelig den første snøen til oss her på Vestlandet, gleden var til min fortvilelse kortvarig da den allerede idag er regnet bort... Jeg får alltid litt ekstra energi når snøen kommer, den gjør liksom denne mørke årstiden litt lysere, samtidig som alt blir så vakkert ute. Julestemningen kommer absolutt enda mer av snø for min del, men selv om den først dukket opp igår så har jeg allerede startet å snikpynte litt til jul. Med alle de fine bildene som florerer både her og der med lekkre dekorasjoner og pynt, blir man jo ekstra giret på å starte selv også. Spesielt jeg som er en skikkelig jule-person som virkelig elsker denne årstiden! Vanligvis har jeg pleid å ta opp all pynten de siste dagene av November, da jeg syns det er mye koseligere å nyte julepynt hele Desember. I år, allerede i helgen som var flyttet det faktisk en liten mini-gran inn i stuen vår. Jeg elsker hvordan man enkelt kan bruke naturen til å gjøre det koselig inne, det skal nemlig ikke så mye til og ikke trenger det koste noen ting heller. Jeg bor ganske landlig til og måtte faktisk bare ca 5 meter utforbi døren før jeg fant den perfekte lille granen. Jeg plukket også med meg noen busker fra ett større grantre som jeg har puttet opp i en vann-karaffel, enkelt og pent akkurat som jeg liker det! Rødt er liksom ikke helt meg og det har det vel heller aldri vært, men alikevell har jeg faktisk klikket hjem ett par putetrekk i velour i en dyp rødfarge fra Jotex. Jeg er spent på om hva jeg vil syntes om de, akkurat nå har vi noen mørkegrønne puter fra Ikea i sofaen. De syns jeg gir en fin julefølelse og passer godt inn hos oss. Desverre kommer ikke fargen frem helt på disse bildene da jeg knipset om kapp med dagslyset igår og har måttet redigere bildene ganske mye lysere..

En julestjerne har også kommet opp på veggen, og denne er fra House Doctor. Jeg har sett den sånn ca over alt på instagram, og falt pladask! Så jeg kjøpte en i hvit og en i sort. Planen er jo at veggen bak sofaen skal males i dempet sort, forhåpentligvis før jul og da vil det jo passe bedre med en hvit stjerne. Vi får se hva vi rekker!

Når starter du å pynte?- A.

Likes

Comments

Annonse

Årets største kampanje er i gang på Jollyroom ! Vi kjører Black Friday hele uken og har sendt et team med prisjegere ut i rommet for å finne galaksens beste Black Friday-deals. Vi gir deg nye varer til Black Friday-priser hver dag. Hele uken! Gjelder så langt lageret rekker.


Likes

Comments