Man kan ju alltid drömma hahaha.

Samshield - ska faktiskt spara ihop till en och köpa den i höst på SIHS. Blir utan swarovski då de förmodligen ramlar av ganska lätt när det är dåligt väder eller när man ramlar av.

Ps of Sweden (Jump Off Revolution) - ska köpa ett till Zelda faktiskt, blir nog mot slutet av februari.

Ps of Sweden (tyglar) - funderar på att köpa samtidigt som jag köper tränset, men är så extremt osäker på om jag vill ha gummi eller softy/supergrip! Avskyr stroppar (vilket softy/supergrip) har, men de är så mjuka! Har känt på båda i stallet.

Ridstövlar - behöver och vill verkligen ha nya ridstövlar. Mina nuvarande är såå slitna, dessutom alldeles för korta i skaftet. Jag har smala vader och långa ben, det är så jävla svårt att hitta ridstövlar haha.

Rambo Competition Sheet - alltså hallå, hur mysiga och snygga är inte dessa? Hade jag haft egen häst hade jag lätt investerat i ett.

Poponcini bett - vill så gärna testa ett!! Men 1200 kr känns lite saftigt för ett bett när jag dessutom inte ens har egen häst.


Vi hörs iaf i nästa inlägg. Kram !

Likes

Comments

Bild lånad från psofsweden.se
Som titeln lyder. Inom en månad kommer jag förmodligen klicka hem ett Jump Off från PS of Sweden till Zelda. Ja, det är så jävla onödigt eftersom hon inte är min, men låt mig haha. Jag kan faktiskt inte låta bli. Kanske blir ett par tyglar också, vi får se. Utan tyglar blir det 2500, med tyglar blir det strax över 3000. Så jäkla saftigt pris men jag kan som sagt inte låta bli. Jag förväntar mig att Zelda nu kommer gå 1,50 felfritt !! Hahaha nejdå. Självklart kommer det aldrig hända, men om det gör någon skillnad och är bekvämare för henne så är jag beredd att lägga ut de pengarna. Zelda förtjänar det, finaste tjejen <3

Kram på er, vi hörs i nästa inlägg.

Likes

Comments

Måndag: Skola 9.40-16.05. Efter det ska jag rida Zelda, blir dressyr.

Tisdag: Skola ca 14-15.20. Ska på läkarbesök vid 11 så jag kommer till skolan runt 14. Sen blir det ridning på Enskede.

Onsdag: Skola 10.20-16.30. Efter det blir det handboll!

Torsdag: Skola 8.45-15.30. Har inga planer, skulle träffa en kompis men hon ångrade sig hahah.

Fredag: Skola 8.55-14.05. Rida Zelda, blir förhoppningsvis hoppning. Medryttaren som rider denna dag kunde inte så jag hoppade in.

Lördag: Ev. handboll 9.00-11.00. Har inga planer utöver det, kanske träffa någon kompis eller åka in till stan typ.

Söndag:
Inga planer förutom att jag ska rida ut med Zelda på eftermiddagen.

Likes

Comments

Vad hände med uppdateringen? Haha.
Nu är jag iaf tillbaka. Har inte hänt så mycket sen sist, har varit plugg och skola. I måndags hoppade jag och Zelda, det gick superbra och vi fokuserade på kontroll, inte på höjder. Men jag har kommit fram till att jag ska rida Zelda med bett på vanliga pass och endast rida ut bettlöst. Zelda blir helt enkelt för känslig för tryck på nosen annars.
I onsdags tränade jag handboll för första gången på 3-4 månader och det var så jävla skönt att börja röra sig igen. Snart är jag förhoppningsvis back on track.

Har inte mycket mer att skriva haha så vi hörs !

Likes

Comments

Måndag: Njuta av sista dagen på lovet... Ska även rida Zelda på eftermiddagen, blir nog hoppning.

Tisdag: Skola 9.55-15.20. Efter det ska jag rida på Enskede.

Onsdag: Skola 10.20-16.30. Efter det ska jag träna handboll för första gången på 3-4 månader <33

Torsdag: Skola 8.45-15.30. Efter det måste jag plugga på mitt prov.

Fredag: Skola 8.55-14.05. Efter det måste jag också plugga på mitt prov haha.

Lördag: Fortfarande plugga på mitt prov... Blir kanske lite magträning om jag orkar (hehe). Ska sitta framför datorn och fixa en del saker också.

Söndag: Rida Zelda, blir dressyr eller kanske hoppning om ridhuset är ledigt.

Likes

Comments

Alltså, jag skäms typ över hur dåligt det gick igår. Det kunde inte gått mycket värre.
Lång historia kort: Zelda gick 60 cm med bett, och sprang förbi ett hinder en gång pga att hon inte var inramad men hon hoppade bra och så. Jag bytte träns till mitt bettlösa och laddade om för 1 m, och på framridningen var hon hur fin som helst. Dessutom så tränade vi liksom bana på 1 m för några dagar sen, bettlöst. Hon hoppade fint och lyssnade bra. Men väl inne på banan vet jag faktiskt inte vad som hände. Hon blev helt till sig. Både jag och Zelda blev stressade och kunde inte koncentrera oss. Det blev två vägringar och en rivning, och jag la typ 3 volter innan ena kombinationen för hon var helt stressad och jag kunde inte ta tillbaka henne. Hon hoppade fint, men hon bara sprang liksom. Alltså kommer jag inte fortsätta tävla bettlöst, hon blir helt enkelt för uppspelt på tävlingar. Hon verkade dessutom extra stressad igår men oavsett. Jag kommer träna bettlöst, men tävla med bett. Och om jag börjar vara med på hoppträningar blir det också med bett. Tycker det är synd eftersom jag vet att hon inte gillar bett, men jag känner att jag inte har så mycket att välja på. Idag ska jag rida igen, blir en skrittur ute om vädret håller sig.


Vi hörs iaf i nästa inlägg, kram !

Likes

Comments

Idag var vi bara tre ekipage i ridhuset så jag och de två andra ryttarna hoppade lite. Vi la bara fram en bom med 18 meters avstånd till en oxer för att kunna variera galoppen, korta och länga. Efter vi värmt upp så plockade vi bort bommen och höjde oxern. Vi höjde den inte högre än 1 meter dock då underlaget i detta ridhus rent ut sagt suger haha. Hästarna får liksom styltor bara av att skritta. Så hovkratsen följer alltid med in ahahah. Men Zelda hoppade iaf superfint, inte en enda vägran osv. Något jag velat lite om fram och tillbaka ett tag fick jag även bekräftat av de andra i ridhuset, att jag måste driva mer. Zelda är pigg och framåt, men driver jag som ryttare inte tillräckligt blir sprången fel och hon vägrar mycket mer. Så när jag började driva mer gick allt som en klocka. Alla språng var bra, hon hoppade superfint och ja. Duktiga Zelda <3 Flög över 1 meter utan några problem alls. Det är ju också pay & jump på fredag, jag hade från början skrivit upp mig på 90 cm men jag ändrade idag till 1 m då allt känns bra. Vi blev ju liksom felfria i 90-klassen förra gången och det var bara en månad efter Zelda kommit.

Vi hörs iaf i nästa inlägg, kram på er !

Likes

Comments

Måndag: Har inga speciella planer, ska kolla på serier. Någon gång på eftermiddagen ska jag rida Zelda, blir dressyr eller kanske hoppning om jag är själv i ridhuset.

Tisdag: Ska rida Zelda någon gång på förmiddagen, blir en uteritt. Efter det vet jag inte faktiskt, kanske vara med någon kompis.

Onsdag: Rida Zelda på förmiddagen, vet inte riktigt vad vi ska göra ännu, förmodligen dressyr. Efter det ska jag nog bara ta det lugnt hemma.

Torsdag: Vara hemma och göra ingenting. Haha.

Fredag: Ska tävla med Zelda, blir en pay & jump. Vi ska hoppa en klass då en av hennes andra medryttare ska hoppa en också. Jag och Zelda kör en 90-runda. Hade tänkt lite högre höjder men eftersom vi inte tävlat på länge så...

Lördag: Någon gång under dagen ska jag rida Zelda, vet inte riktigt när ännu. Blir iaf en uteritt.

Söndag: Ska träna mage och rida Zelda. Blir dressyr eller hoppning om vi är ensamma i ridhuset. Har inga fler planer än så länge hahah.

Likes

Comments

Oj. Det var ett tag sen jag satte mig framför datorn och skrev. Jag behövde en paus från bloggandet, det tog helt enkelt mer tid än vad jag hade denna höst. Trots att jag inte lagt särskilt mycket tid på min blogg så tar det ändå tid att skriva inlägg, tid som jag behövde till annat.
Men nu är jag redo att försöka igen.
Så vad har hänt sen sist? Inte särskilt mycket, inget speciellt liksom. Zelda har fått ett nytt träns, ett bettlöst. Det har varit jul, vilket jag spenderade i Oslo med min pappas familj. Fick julklappar, bl.a. en väska för hästgrejer, Calvin Klein set, pengar, lite kläder osv. Nyår firade jag hemma i Stockholm med min familj och vänner.

Vi hörs i nästa inlägg som kommer upp strax, blir en veckoplanering. Puss och kram !

Likes

Comments

Har en del grejer som jag måste bli av med då jag inte använder det. Mejla mig på amalie.brinch03@gmail.com vid intresse :)
Kan mötas upp på Enskede ridskola på tisdagar (ca kl 16-18.30), och Swartlings ridskola på måndagar (ca kl 17-19) och söndagar (ca kl 14-16). Kan även skicka grejerna mot fraktkostnad.
Priserna är ej huggna i sten och jag kan ta emot bud, dock med rätt att neka.

Hästgrejer först, sen kommer en del "vanliga" kläder och saker.


1. Vinrött grimskaft. Använt några få gånger, dock legat i min ryktväska så lite höstrån osv förekommer. 20 kr


2. Zebramönstrat nackludd. Aldrig använt, aldrig ens varit i stallet. Vitt och mörkbrunt/svart. 25 kr


3. Svart ryktväska från Showmaster. Knappt använd, finns fack för borstar, hovkratsar osv. 50 kr


4. Svart sammetsridhjälm. Stl 59, dock något liten i stl. Använde den i typ 9-11 års ålder. Har ramlat av med den ett fåtal gånger men i fint skick. 100 kr


5. Svarta ridstövlar i CVP. Stl 39. Vaden är ca 35 cm om jag inte minns helt fel. Man behöver smala fötter för att använda dem, jag använde dem i typ 9-11 års ålder. I någorlunda bra skick, inte trasiga någonstans. Tvättas av innan dem säljes. 100 kr


6. Borste och mankam.
- Borsten är väl använd men i någorlunda bra skick. Något smutsig. 25 kr
- Mankammen är använd någon enstaka gång (har endast en kvar), så i fint skick! 5 kr


7. Sporrar med kula, 15 mm. Endast använda ca 5 gånger men då jag varit ganska "hårdhänt" när jag tagit av/på dem så är lädret något slitet. Rengjorda och smorda sen bilden togs, dock är lädret fortfarande något slitet. 70 kr (nypris 220)


8. Svart rem/nackrem. Har suttit på en remontnosgrimma, men då jag bara använder själva nosgrimman så säljer jag remmen. Storlek cob, men väldigt ställbar så passar även ponny och full. Bortskänkes


9. Grå tröja med svart text. Stl XS. Använd men i okej skick. Använd i stallet så har några fläckar osv men i övrigt i bra skick. 15 kr


10. Plånbok/liten väska. Beige (bilden är tagen på kvällen så något annorlunda i verkligheten), i fake-mocka typ. Ca 23,5x14,5 cm. Inte mycket använd, köpt i Marocko. 50 kr


11. Svart vindjacka, luvan är avtagbar. Stl 152. Väl använd men i fint skick. Kan vara något tvättpåverkad. 150 kr


12. Ljusrosa jacka, luvan är avtagbar. Stl 158. Väl använd men i ganska bra skick. Något nopprig på muddarna och små mini-fläckar längst ut på ena armen men i övrigt bra skick. Otroligt mjukt foder. 100 kr


13. Svarta jeans. Stl XS, passar smalare ben (jag har XS och dessa är något smala för mig). Väl använda men i fint skick. 100 kr


14. Vit- och svartrandig t-shirt i peplum-modell. Stl XS. Djup rygg. Använd men i fint skick. 50 kr


15. Vit peplum-tröja. Stl XS. Blom-mönster, genomskinlig där mönstret inte täcker. Använd men i fint skick. 50 kr


16. Blå tröja med vit text. Stl S, passar dock även XS (den är lite "oversize-modell" eller vad man ska säga). Använd men i fint skick. 50 kr


17. Indisk klänning, köpt i Indien. HELT NY! Passar både barn (ca stl 152 kanske?) och vuxna upp till stl XS-S ungefär då den är väldigt stretchig. Axelbanden är justerbara. 300 kr


18. Marockansk "klänning", köpt i Marocko efter specialbeställning. HELT NY! Passar både barn (152 kanske?) och vuxna upp till stl XS-S ungefär då man kan spänna den hur hårt/löst man vill, dock är banden inte hur långa som helst. Den går mellan benen och är inte som en vanlig klänning men den har långa sidor så det syns knappt att det är så. 300 kr

Likes

Comments