Måndag: Skola 9.40-16.05. Efter det, hoppträning med Zelda. Sen ska jag senare på kvällen jobba med en SO-redovisning.

Tisdag: Skola 9.55-15.20. Sen ska jag till en läkare, därför blir det ingen ridning för mig tyvärr. Sen ska jag jobba med SO-redovisningen och en SO-läxa.

Onsdag: Skola 10.20-13.00. Slutar egentligen 16.30 men ska på läkarbesök så... Efter det ska jag jobba färdigt med SO'n och om jag hinner, träna på mitt NO-prov. Hinner ej träna...

Torsdag: Skola 8.45-15.30. Efter det ska jag plugga inför mitt NO-prov. Hinner ej träna idag heller.

Fredag: Skola 8.55-14.05. Inga planer egentligen, typ älska livet pga höstlov. Haha. Någon gång under eftermiddagen ska jag träna cardio.

Lördag: Har inga planer faktiskt, bara njuta av höstlovet. Ska träna cardio någon gång under dagen men förutom det så har jag inga planer haha.

Söndag: Ska rida Zelda på eftermiddagen. Blir förmodligen uteritt, men kanske dressyr. Ska även träna mage någon gång under dagen.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Igår genomförde jag och Zelda vår första "tävling", en pay & jump. Vi hoppade 80 och 90 cm. Alltså SHIT vad bra det gick !!! Hon har på senaste tiden när jag hoppat varit koncentrerad på allt annat än det vi hållit på med och varit väldigt stressad. Förmodligen för att vi ridit utomhus och det är rätt mycket ljud osv. P&j'en var inomhus och gud vilken skillnad det var. Hon var inte alls lika pigg (framåt men inte extremt pigg som hon brukar vara). Hon koncentrerade sig, och kunde sänka huvudet och slappna av. Vi gick in på banan som låg på 80 med en otrolig känsla, och blev felfria utan problem. Coach KG Svensson stod på banan och gav mig lite tips för att det skulle bli ännu bättre. Vi laddade om inför 90-rundan och den rundan kändes ännu bättre, allt gick perfekt. Världens bästa älsklings Zelda <3 Åh vad jag tycker om henne.
Film från 90-rundan finns på min instagram, @amalieochzelda

Idag red vi ut i skogen i typ 1 timme ungefär, vi skrittade mest och travade lite. Hon såg lite spöken och ville galoppera iväg men jag kände att vi fick hålla oss lite samlade haha. Det var iaf supermysigt, och skönt att ha lite ensamtid...med Zelda. Kan det bli bättre ? Tror inte det.

Imorgon blir det hoppträning, förhoppningsvis inomhus om jag hittar ett ledigt ridhus. Hon blir så stressad av att vara ute...

Vi hörs iaf i nästa inlägg, kram på er !!

Likes

Comments

Hej på er ! I detta inlägg tänkte jag dela med mig av och länka osv utrustningen jag använder när jag hoppar med Zelda. Allt är i färgen svart (sadel, träns, benskydd, förbygel etc). Självklart används en del även när jag gör andra saker än att hoppa men ja. Sakerna hon inte hade innan jag började rida henne har jag och ägaren tillsammans köpt, begagnat.


Sadel - en helt vanlig allround-sadel från CH, ni hittar den HÄR.

Stigbyglar - vanliga säkerhetsstigbyglar, vet ej var de kommer ifrån dock. Förmodligen från Hööks.

Fårskinnspad - från Börjes, ni hittar den HÄR.

Hoppgjord/magplatta - inte exakt den på bilden som är med men liknande, ni hittar den hon har HÄR.

Förbygel - inte exakt den på bilden men en väldigt lik, från början köpt på Ullared.

Benskydd - inte exakt de på bilden men liknande, från början köpta på Ullared. Från märket Copperfield.

Träns - hunterträns från CH, ni hittar det HÄR. Dock ingick inte tyglarna.

Bett - tvådelat, rostfritt. Vet ej om det är exakt det på bilden, men ni hittar ett liknande HÄR.

Tyglar - vanliga gummityglar. Inte säker på vart dem är köpta, men ni hittar liknande HÄR.Vi hörs i nästa inlägg !

Likes

Comments

Det här med att uppdateringen skulle skärpas till gick ju såhär jättebra... Menmen haha, här är ett inlägg iaf.

Igår red jag Zelda, körde lite lätt markarbete på banan. Travade över bommar, hoppade ett lågt kryss med travbommar framför, en låg kombination för att träna på att korta och länga galoppen mellan hinder, och en låg studs-serie på fyra hinder. Det kändes bra, men hon var verkligen på attackhumör haha. Hon attackerade verkligen hindrena. Det börjar ju bli mörkare och kallare, vilket leder till en extremt pigg Zelda. Hon ville inte ta ett enda steg i varken skritt eller trav. Men det får vi träna på, tempoväxlingar !

Idag hoppade vi. Vi hoppade lite olika hinder, på båge och volt, kombination, rättuppstående, stigsprång, oxrar, titthinder osv. Kändes helt okej, men det som inte kändes bra tar jag på mig. Jag kände mig helt borta idag, typ svimfärdig. Hoppade upp och körde ändå, vilket kanske inte var så smart...orkade typ inte ens trampa ner hälarna. Det gjorde ju att jag inte ramade in eller drev ordentligt inför hindrena, vilket ledde till en del stopp. Men det tar jag som sagt på mig. Till slutet bestämde jag mig för att vi skulle hoppa en bana med alla hinder, oavsett vad. Så jag la all min sista energi på att komma runt, och det gjorde vi. Utan problem. Världens bästa Zelda <3 Banan låg på ca 90-110 cm ungefär.


Har även anmält oss till en p&j i helgen som arrangeras av ridskolan där hon står, och vi ska hoppa 80 och 90 cm. Vi skulle nog klara högre såklart men jag vet ju inte hur hon är på "tävling". Jag tror iaf att det kommer gå super, och hoppas på att hon kommer koncentrera sig mer när vi rider i ridhus. Ska tänka på tempoväxlingar, att rama in och driva inför hinder, lätta i handen och sätet några galoppsprång innan hindret och ja.

Vi hörs, kram !

Likes

Comments

​Åhhh, vad händer med uppdateringen? Skärpning Amalie !
Från och med idag lovar jag att uppdatera minst 4 dagar per vecka. Och det är ett löfte. Ni har mitt ord, haha.

Nu kör vi !

Likes

Comments

Måndag: Skola 9.40-16.05. Sen ska jag till Zelda och hoppträna. Efter det ska jag plugga som bara den på ett prov jag har på tisdag.

Tisdag: Skola 9.55-15.20. Har ett SO- och engelskaprov. Sen ska jag till Enskede och rida, får förhoppningsvis Pie.

Onsdag: Skola 10.20-13.00. Slutar egentligen 16.30 men ska iväg så jag slutar kl 13. Efter det ska jag träna ben och mage.

Torsdag: Skola 8.45-15.30. Kl 16.50 ska jag möta upp en tjej jag ska köpa en sak av. Sen ska jag träna cardio med inslag av magövningar. Självklart plugga också.

Fredag: Skola 8.55-14.05. Har typ inga planer, men ska i alla fall träna mage, och ev. ben också.

Lördag: Inga planer faktiskt. Ska träna cardio någon gång under dagen men utöver det har jag inga planer haha.

Söndag: Har inga planer förutom att jag ska rida Zelda på eftermiddagen. Blir antingen dressyr eller markarbete på banan, eller kanske uteritt om någon kan följa med. Ska också träna mage någon gång under dagen.

Likes

Comments

Igår var det hoppträning med en väldigt pigg Zelda. Min kompis Linn från min klass följde med och tog lite bilder. Det gick superbra förutom att hon var extremt pigg och kunde verkligen inte stå still, hon började trippa på stället och stegra haha. Men själva hoppningen gick super, hon är så galet fin !! Vi hoppade på volt, båge, kombination osv. Har inte så mycket att skriva förutom just att hon var så pigg. Vi får helt enkelt träna mycket på tempoväxlingar.
(Ingen behöver kommentera typ "du ger för lite eftergift" eller så, för det gör jag inte. Hon har en lite speciell hoppteknik och tar upp huvudet istället för att ta ner det som de flesta hästar gör. Och ja: benskydd, magplatta/hoppgjord och förbygel/martingal är påväg).

Vi hörs iaf i nästa inlägg, kram !

Likes

Comments

Måndag: Skola 9.40-16.05. Efter det så är det hoppträning med Zelda.

Tisdag: Skola 9.55-15.20. Sen ska jag rida på Enskede, får förhoppningsvis Pie eller Dakari.

Onsdag: Skola 10.20-16.30. Efter det, handbollsträning 17.30-19.00.

Torsdag: Skola 8.45-15.30. Sen måste jag plugga, och träna ben + mage om jag hinner.

Fredag: Skola, vet dock inte hur dagen ser ut riktigt då vi har orienteringsdag. Inga särskilda planer, ska träna cardio med inslag av magövningar. Måste plugga också...

Lördag: Antingen matcher eller handbollsträning 9.00-11.00. Ska också träna cardio med inslag av benövningar.

Söndag: Oklart om det är matcher i helgen så vi får se, men kanske match. Annars har jag inte så mycket planer förutom att jag ska rida Zelda på eftermiddagen. Antingen blir det ett lugnt pass på ridbanan/i ridhuset, eller ev. uteritt om någon kan följa med. Ska även träna mage någon gång under dagen och plugga om det behövs.

Likes

Comments

Hej på er ! Usch, har så mycket i skolan just nu så uppdateringen är kass... Ska verkligen försöka bli bättre.
Det har inte hänt särskilt mycket sen sist. I måndags red jag första riktiga passet på Zelda, hon var såååå fin !! Vi körde lite bomövningar och hoppade några små hinder som stod framme. Sen, i tisdags, så red jag Pie på Enskede. Det gick superbra, han var jättefin.
Sen har det typ inte hänt något haha, har mest suttit och pluggat. Ska verkligen bli bättre på att uppdatera.

Vi hörs iaf !

Likes

Comments

Måndag: Skola 9.40-16.05. Efter det ska jag möta upp Julia S och vi ska tillsammans åka till Swartlings där jag ska rida Zelda. Blir nog ett ganska lugnt pass på banan, kanske något litet skutt. Sen måste jag göra min engelskaläxa.

Tisdag: Skola 9.55-15.20. Efter det ska jag till Enskede och rida. Hoppas jag får Dakari, kändes så bra förra tisdagen !

Onsdag: Skola 10.20-16.30. Sen handbollsträning 17.30-19.00.

Torsdag: Skola 8.45-15.30. Efter det måste jag plugga, och sen träna ben/rumpa och mage.

Fredag: Skola 8.55-14.05. Inga särskilda planer, ska träna cardio med inslag av magövningar. Sen måste jag plugga.

Lördag: Antingen match eller handbollsträning 9.00-11.00. Någon gång under dagen ska jag träna cardio med inslag av benövningar. Kanske plugga om jag måste.

Söndag: Ev. match, haha vet inte om det är matcher i helgen ännu. Sen ska jag iaf träna mage och rida Zelda lite senare på dagen. Såklart plugga också om det behövs.

Likes

Comments