Header
Søg

Spaghetti med kødsovs er en kendt ret blandt børnefamilier. Den er nem og hurtig og samtidig velsmagende. Idag skal vi pifte den lidt op men stadig holde den simpel. Så hvis du vil se hvordan man laver en god spaghetti med kødsovs, ,med et lille pift så kig med nedenunder.


Ingredienser:

500 g. hakket oksekød

2 store løg

2 presset fed hvidløg

1 oksekødsbouillion

2 dåser hakket tomater

1 dåse tomatpuré

350 g. champignoner

1 pakke cocktailpølser

1 pakke bacon i tern

½ dl mælk

3 tsk groft salt

1 tsk peber

½ tsk ingefær krydderi

4 tsk paprika

2 spsk. oregano

1 pose pastaskruer eller hvad du ønsker til.

Revet parmesan eller revet mozzarella ost til oven på.



Fremgangsmåde:

Svits løgene til det er gyldne. Tilføj så det hakkede oksekød, steg det til det bliver brunt, og opløs så bouillonterningen i det brunede kød. 

Pres de 2 fed hvidløg i kødet og tilsæt mælket og diverse krydderier. Lad det så stå på middel varme i 2 min. Tilsæt så de 2 dåser hakkede tomater, og tomatpuréen.

Skær så champignonerne i skiver og tilføj dem så til kødsaucen samt cocktailpølserne. Svits hurtigt baconen på panden, og tilsæt også dem til saucen. Lad saucen simre i den tid hvor du koger pastaen.

Hæld vand i en gryde så det passer med ca. 1 dl pr. 100 g. Tilsæt rigeligt med salt inden pastaen tilsættes i vandet. 

Sørg får at vandet koger når du putter pastaen i vandet. 

Rør først  i pastaen efter der er gået 2 min. så du ikke ødelægger pastaens struktur. 

Pastaen skal ca. koge i 8-12 min. Men du kan også kigge på tiden af kogning på pastaens pose.

Når pastaen er færdig hælder du det op i et dørslag, drypper pastaen fri for vand. Og så er maden klar til servering.


BON APPETIT <3

Design din blog - vælg mellem masser af færdige skabeloner på Nouw, eller lav din egen: "peg og klik" - Klik her

Likes

Comments

Dette pestobrød er en stor favorit, når vi er hjemme hos et af mine forældres venne par. Siden vi fik det første gang, har vi forelsket os fuldstændigt i det. Så hvis du vil vide hvordan man laver et lækkert sprødt, men også lidt cremet pestobrød så følg med nedenunder.

Ingredienser:

Dej:

25 g. gær

3 spsk olivenolie

5 dl. lunken vand

500 g. hvedemel

1 tsk salt

1 tsk sukker

Fyld:

2 fed hvidløg

Revet mozerella

Pesto


Fremgangsmåde:

Opløs gæren i det lunken vand. Tilsæt halvdelen af melet samt salt og sukker, ælt det sammen. Tilsæt olien og resten af melet og ælt det hele sammen til en fast dej.

Lad dejen hæve i ca. 1 - 1½ time.

Imens kan du tage din pesto op i en skål presse dine 2 fed hvidløg i bland det sammen og sæt på køl.

Når dejen er færdig med at hæve, tager du den ud på et bord med lidt mel, og modellerer eller trækker den ud til en firkant. Det er vigtigt den ikke bliver rullet eller æltet, men formet ud ved hjælp af hænderne.

Kom et lag pesto på dejen du syntes er pasende, put så din mozeralla ud over pestoen, og rul den som en roulade.

Når du har rullet dejen rund, skal du skære den over på midten. Men husk at i en af enderne skal der være et stykke på ca. 2-4 cm som ikke er skåret op.

Sno så de to dele dejen er delt op i op pres dejen sammen i den modsatte ende.

efter du har snoet dejen skal den stå lunt og hæve i ca. 20-25 min.

Sæt brødet ind i midten af oven på 225° lad det stå i oven i 10 min.

Sæt så ovne på 170° og bag så brødet i 10-15 min. Så brødet i alt for 20-25 min i ovnen., eller til det er gyldent brunt på toppen.



BON APPETIT <3

Likes

Comments

I vores familie har vi en tradition, hvor vi en gang om året har en lasagne-dag.

På vores lasagne-dag er det hele min familie der samles, og det er mig der laver lasagnen.

Så nu vil jeg vise jer hvordan man laver min kendte lasagne.

Ingredienser:

Fedt til at stege kød og løg

1000 g hakket oksekød

2 oksekødsbouillo

2 dåser flået tomater

1 dåse tomat purén

2 store finthakkede løg

2 fed hvidløg

5-8 store revet gulerødder

2 hakkede porrer

2 tsk paprika

1 tsk chili

2 tsk groft salt

1 tsk peber

Evt. andre krydderier efter eget behov

Lasagneplader

Mornay Sauce

Revet mozzarella ost


TIP:

Fordel lasagnen i fadet og hæld kun noget af mornay saucen på toppen. Sæt så lasagnen ind i ovnen i ca. 15-20 min.

Efter de 10 min. i ovnen er gået tager du lasagnen ud hælder resten af mornay saucen på og den revet ost.

Med dette trick undgår du at osten bliver brændt og helt sort, med en mere gylden overflade

Likes

Comments