Så erjeg tilbage efter en lang pause tilbage på bloggen. Der er sket så meget påhalvanden måned, at jeg ikke har haft tid/overskud til at opdatere på bloggen.Jeg har haft så meget at lave, så mange nye indtryk og så mange nye mennesker.Denne blog er ikke opgivet, og jeg kommer i fremtiden til at opdatere mere –det lover jeg.

Tilbagetil overskriften. Ja, jeg er begyndt i skole, og selvom det er hårdt ogudfordrende, så har jeg det fantastisk. Jeg har mødt så mange imødekommendemennesker og lærere, der er villige til at hjælpe mig. Og så har jeg ikkemindst fået fantastiske venner.

Tiljer, der ikke ved så meget om det australske skolesystem, minder det om detamerikanske med forskellige klasser alt efter fag. Du tiltaler lærerne Mr. andMrs. og går i skoleuniform - blazer, skjorte, nederdel, strømpebukser, lakso ogslips hver dag! Jeg går i year 10, hvilket svarer til 1.g i Danmark, og iskolen har jeg fag som Science, General Maths, English, Religion and Society,Food Tech, Drama og Sports. Alle fag er meget forskellige fra, hvad jeg kenderfra Danmark. Sjovt nok, er et af mine stærke fag hernede Science, der er enblanding af biologi, fysik og kemi, og også matematik, for det er de fag, derer mest ”de samme” som i Danmark.

Påskolen er der for de ældste elever 4 ”houses” med 3 ”homegroups” i hver, hvoryear 10, 11 and 12 mødes hver morgen 15 min. og bliver opdateret om alt fraevents til klasseværelsesændringer. Jeg er i yellow house, også kaldet Acacia.De 4 houses kæmper mod hinanden til forskellige sportsangementer, og deter også i sit House, at man har den voksen, man skal henvende sig til, hvis manhar problemer. Hvis jeg skulle sammenligne det her system med noget, er detnødt til at være Harry Potter kollegierne.

Genereltoplever jeg niveauet, som nogenlunde tilsvarende mit eget, dog skaber det somforventet udfordringer, at jeg ikke har engelsk som førstesprog. Ja, jeg kenderdet periodiske system, de forskellige former i geometri og madprocesserne ihjemkundskab – bare ikke de engelske navne. Jeg kan godt følge med og laver detsamme som alle andre i alle fag, undtaget engelsk hvor de lige pt. har omShakespeare. Alle mine lærere er tilfredse med min indsats, og der er da ogsåfaldet et A eller 2.

Detvigtigste for mig har dog været at få venner. I starten var det hele megetovervældende. Alle de 140 elever på min årgang var interesseret i den nye pige,og jeg blev kastet rundt mellem forskellige grupper. For her i Australien erdet virkelig gruppeopdelt. Halvanden månedefter skolestart har jeg nu fundet min ”gruppe” af venner. Alle er stadigimødekommende og søde, men nu ”tilhører” jeg ligesom en af de faste grupper -og de er helt vildt søde. Jeg føler mig virkelig velkommen, og jeg har detkanonsjovt sammen med dem. Det er 10 drenge og 2 andre piger, så kender manAmalie :P

Jeg hardet helt igennem fantastisk her i Australien, og jeg er helt igennemtaknemmelig for denne fantastiske mulighed. Jeg føler mig virkelig velkommenbåde i skole og i familien, og jeg kan ikke sige for mange gange, hvortaknemmelig jeg er for denne utrolige start. Jeg håber, at alt går, som detskal i Danmark for jer alle sammen.

-Amalie

Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - klik hér!

Likes

Comments

Så er jeg endelig i Australien. Det er næsten ikke til at tro, at det er 5 dage siden, at jeg ankom – og hvilke 5 dage. Det var, som ventet, rigtig svært i lufthavnen, og især Laura var svær at sige på gensyn til. Over Quatar gik turen med først 15 danskere og senere flere danskere og nordmænd. 20 timer i fly, og der stod jeg så i Sydney lufthavn. Klar til at begynde det eventyr, jeg så længe har drømt om.

Som en del af mit australske rejsebureaus koncept startede jeg med 3 dages soft landing camp i Sydney. Vi var de sidste, der ankom, og vi sluttede os dermed til de allerede omkring 150 udvekslingsstudenter fra hovedsagelig Frankrig, Norge, Spanien, Italien, Danmark og flest af alle Tyskland. Jeg blev jetlaget ført til mit værelse, hvor jeg boede sammen med en dansker, en tysker og en italiener. Næste dag blev vi inddelt i grupper på tværs af nationaliteter, som vi primært skulle være sammen med de næste dage. Dagen blev startet med oplæg om sport og skolesystem i Australien, og så var det tid sightseeing i Sydney. Det var det rigtig fint med gåtur til operahuset og senere Manly Beach, hvor vi havde noget fritid til at gå rundt. Dog var det desværre koldt og regnvejr og ikke som sidste gang, jeg var der. De fleste var mest sammen med dem fra egen nationalitet, men jeg lærte også andre at kende især et par norske og italienske piger. Aftenen blev rundet af med af med modeshow med skoleuniformer vist frem australske elever assisteret af udvekslingsstudenter. Og nøj, hvor er det er altså underligt at tænke på, at man selv skal have sådan en på.

Efter en stadig jetlagget nat, hvor jeg lå og lyttede til højlydte latterfugle, kaldet kookaburra, begyndte en ny dag. Vi begav os fra morgenstunden ud i grupperne og talte en masse om regler og forberedte et lille teaterstykke om det at være udvekslingstudent. Dagen gik med regler og søde mennesker, og den sidste aften blev brugt på talentshow. Det danske indslag var sangen ”pas på den knaldrøde gummibåd” hvor vi sang og fik mange i salen med på en dansende kæde rundt i det, der nærmest var en gymnastiksal.

Næste dag skulle jeg møde min værtsfamilie. Vi var derfor oppe 06:00 for at tage bussen til lufthavnen, hvor mit fly måtte ændres, så jeg som den eneste dansker rejste 2 timer senere. Jeg kom dog frem helskindet frem og mødte min værtsfamilie, der er SÅ søde! Men dem kommer deret separat indlæg om en anden dag.

Alt i alt var det en god camp. Menneskerne varrigtig søde, og det var rart ikke at møde sin familie med jetlag og uglet hår. Det var til tider liiidt kedeligt, men igen så var det sjovt at møde så mange andre udvekslingsstudenter, der ligegyldigt om de skulle være 3 eller 10 månederi Australien, havde det på præcis samme måde som mig.

Håber, at I har det godt derhjemme, hvor I jofor en gangs skyld har det varmere end her i Australien. God sommer!

- Amalie

Likes

Comments

Det er helt surrealistisk, at der kun er 1 dag til, at jeg rejser. 5. juli går turen fra København via Qatar til Sydney, hvor jeg er fremme 6.juli 17:35 lokal tid.  Derefter tager jeg på Soft Landing Camp med udvekslingsstudenter fra hele verden. På campen skal der foregå alt fra sightseeing i Sydney til workshops om hjemve. 9.juli flyver jeg videre til Melbourne, hvor jeg skal møde min nye australske familie.

Og spørgsmålet er så, hvordan man forbereder sig på sit hidtil største eventyr? Jeg kender ikke svaret, men for mig har det væretvigtigt at sætte mig op til det. At få tænkt scenarier igennem, læse lidt om Australien og ikke mindst sætte denne store mulighed i perspektiv. For jeg ved også, at det bliver rigtigt hårdt! Til tider vil tanken om Danmark, og det livI har herhjemme trække, det er jeg sikker på. Men jeg har fået denne utroligemulighed for at udvikle mig som person og styrke min viden om verden. Og den har jeg i sinde at udnytte.

Jeg tror også, at noget af det jeg har fokus på nu og endnumere dernede er at nyde nuet. Herhjemme nyder jeg den sidste tid med venner ogfamilie i fulde drag for at skabe gode minder, der kan hjælpe, når det bliver svært down under. Og dernede hvor jeg vil forsøge ikke at tage hverdagen, vennerne og den smukke natur for givet.

I praksis er jeg begyndt at pakke – yeaks, til 10 måneder med 20 kg er noget af en udfordring, for ikke at tale om alle de papirer ogforsikringer jeg skal have styr på.

Og igen 1 dage til mit eventyr begynder!!!!

Det er helt vildt, selvom det bliver hårdt at sige farvel, glæder jeg mig utrolig meget!

-     - Amalie

Likes

Comments

Jeg er så heldig at have fået en sød værtsfamilie. Jeg skal bo hos familien Wrangles, der består af mor Vicki, far Murray, bror Sullivan på 18 år og endnu en bror Carter på 16 år. Familien bor i en by på ca. 10.000 indbyggerekaldet Somerville, der ligger 30 min fra millionbyen Melbourne i statenVictoria. Jeg skal gå i klasse med Carter på Flinders Christian Community College, Tyabb, hvor der går ca. 1000 elever alt i alt. Skolen starter d. 13.juli altså en uge efter, at jeg er ankommet til Australien. Her skal jeg hverdag møde op i den traditionelle skoleuniform og have skoledag fra ca. kl. 8-16.

Jeg har den sidste måned været i kontakt med familien på både mail og skype, og de er så imødekommende! De har allerede planlagt ferie i september, har tjek på skoleuniformen, og jeg har endda fået Carters værelse. Jeg glæder mig helt ubeskriveligt til at lære dem at kende og komme afsted på eventyr.

- -   - Amalie 

Likes

Comments