Header

AMALIA, LÄSVÄRT, KÄRLEK

Jag har slutat känna de där fjärilarna i magen. Mitt hjärta slår inte längre fortare när jag ser dig, istället lugnar allting ner sig. När du är nära känner jag ett lugn - en säkerhet. Ljudet utav din andning får inte längre mitt hjärta att rusa, istället ger det mig en trygghet. Det är inte längre en känslomässig berg-och-dalbana, istället känns det hemma.

Vi sover inte längre tätt intill, med benen så tätt inslingrade i varandras så att det blir svårt att avgöra var dina ben börjar och mina ben slutar - istället sover vi bekvämt, sida vid sida, ibland åt olika håll. Mitt i natten drar du mig tätt intill dig & håller mig nära, som om jag vore din ända trygghet. Och varje natt när du inte ligger bredvid mig är det någonting som fattas.

Jag vaknar innan solen gått upp - när världen fortfarande sover, och ser att du ligger där. Hela kroppen fylls utav lycka, sen ligger jag och beundrar dig tills solens första strålar tränger sig in genom fönstret.

Kyssar är inte längre så romantiska och intensiva som de en gång var. Men det finns så många fler av dem nu. Det är kalla kyssar när vi äter glass på sommaren, blöta kyssar i duschen och kladdiga kyssar över frukostbordet. Det finns "jag går nu"-kyssar, och "en till kyss innan du åker"-kyssar. Det är nyvakna morgonkyssar och kyssar innan vi somnar. Det är kyssar för att du är så söt när du sover, och kyssar när jag kommer på mig själv med att vara lyckligast i världen med just dig och ingen annan. Det är snabba kyssar på gymmet och långsamma kyssar under stjärnklara natthimlar.

Jag behöver inte längre ha mitt personliga space, och du behöver inte längre ha ditt. Istället har vi vårat - tillsammans. En bubbla där ingen annan än vi tar oss in.

Vi skriver inte längre kärleksförklaringar varje morgon som vi en gång brukade, för allt det är så självklart nu. Vi delar blickar av frustration och lycka när vi är ute - eftersom det nu är våran värld mot den övriga. Men förhållanden är inte alltid en saga - det är inte alltid fyrverkerier och gnistor. Men det är en tyst rytm av kärlek och omsorg, en trygghet och värme som räddar mig när mörkret faller. För i dina armar klarar jag allt, och i dina armar har jag hittat hem.

Jag älskar dig.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

AMALIA, KÄRLEK, LÄSVÄRT

Tack. Tack för att du lever med mig i mina bra stunder och tack för att du lever med mig i mina dåliga. Tack för det där leendet du ger mig varje morgon när jag rullar över till din sida av sängen och tack för alla pussar på pannan jag får innan vi ska sova. Tack för att du peppar mig till att vinna denna strid och tack för att du inte låter mig ge upp. Tack för att du hjälper mig bekämpa motgångar och tack för att du höjer mig i allt det bra. Tack för att jag varje kväll får somna på din arm och tack för att du är min bästa vän. Tack för att du älskar min familj som om det vore din egen och tack för att jag får vara en del utav din. Tack för att du i slutändan alltid tar mitt parti och tack för att du gör mig till den lyckligaste i hela världen. Tack för att du gett mig den starkaste kärlek livet kan erfara och tack för att du lovar att alltid finnas här, alldeles nära. Tack för att jag varje dag får leva med vetskapen utav att du är här för att stanna och tack för att du tar hand om mig som om det vore din enda uppgift i livet.Tack för att du kom in i mitt liv och gav ordet hem en helt ny mening och tack för alla de gånger du berättar för mig att jag är det vackraste som finns. Tack för den trygghet du varje dag ger mig och tack för att du är min livboj på ett stormigt hav. Tack för att du älskar mig mest när jag förtjänar det som minst. Tack Jimmy för att du älskar mig sådär villkorslöst, overkligt, hårt & evigt och tack för att du låter mig älska dig. Föralltid.

Vår kärlek är det vackraste som finns, precis som du.

Likes

Comments

AMALIA, LÄSVÄRT

Det har snart gått två år. Än idag kan jag komma på mig själv sitta och fundera över hur det kunde bli som det blev, hur jag kunde låta mig själv vara så blåögd och korkad. Hur jag kunde ge bort mig själv så lätt, till någon som absolut inte ville ha mig. Hur jag kunde tro på att det vi hade betydde något. Och varje gång gör det lika ont när jag faller tillbaka till verkligheten. Jag är trött på att höra ge dig nu, har du inte släppt honom än? För jo. Det har jag. Men den dagen för två år sedan var det ingen som tog mig på allvar. Det fanns ingen i min närhet som hade gått igenom samma sak. Det ända människor sa var att det skulle bli bättre, att jag skulle släppa honom. Jag fick inpräntat i pannan att detta inte var något att vara ledsen för. Men där och då var det inte vad jag ville höra, eller vad jag BEHÖVDE höra. Jag hade behövt att någon berättade för mig att verkligheten gör ont. Att DETTA var verkligheten. Att det var okej om jag grät tills jag spydde. Att det var okej om jag struntade i allt för ett tag. Att det skulle ta tid. Att medan jag låg hemma med söndergråtna ögon var han ute och fortsatte leva sitt liv. Att han redan hade glömt mig. Att han just då var en skitstövel. Inte att jag skulle rycka upp mig och gå vidare över en natt. För så fungerar det inte. Det har aldrig fungerat så. Vi behöver få verkligheten slängd i ansiktet, som en käftsmäll kastad till oss. För det är verkligheten vi lever i och den vi måste möta. Och dit har jag tagit mig på egen hand, medan omvärlden levde vidare samlade jag ihop alla krossade bitar utav mig själv och började bestiga ett berg. För typ så har denna resa känts. Som en jäkla bergsbestigning. Men idag kan jag vara så galet tacksam över att han krossade mig, för det har fått mig dit jag är idag. Utan honom hade jag aldrig fått erfara att en människa klarar något sånt här. Även fast jag den dagen för två år sedan inte ens kunde se framtiden. Och utan honom hade jag aldrig träffat Jimmy. Du tog något stort ifrån mig men gav mig något så himla mycket större. Så tack. Tack för att du var en skitstövel.

Likes

Comments

DAGENS PLANER, VARDAGSPRAT, RESOR

Hej där, hur är det?

Har precis hoppat ur duschen efter ett löppass på gymmet med J och Emelie. Drog av 5 km på knappa 30 minuter vilket jag ändå får vara nöjd med eftersom jag gick ut VÄLDIGT lugnt, höften krånglar och benen kändes lagom stumma.
Sitter nu och dubbelkollar för femtioelfte gånger att jag packat ned allt (kontrollbehov..haha) & laddar samtidigt över alla bilder från kameran så jag har tomma minneskort. Jimmy ligger och sover då han och pappa ska turas om att köra sen. Jag hade egentligen också tänkt sova lite för att inte vara så trött imorgon, men vi ska åka om bara tre timmar så känner att jag lika gärna kan få den lilla sömnen i bilen på väg till flygplatsen. Planet går vid 07 imorgon bitti så vi ska checka in vid 05 tror jag (överlåter den biten till mammsen och pappsen ).

Har funderat på om jag ska, likt alla andra resor, försöka filma lite och sedan klippa ihop till en video väl hemma. Det är guld värt att ha som minnen då det blir en annan känsla än stilla bilder.

Ville mest bara kika in och säga hej en snabbis. Vi hörs snart igen, puss


Likes

Comments

AMALIA, DAGENS PLANER, VARDAGSPRAT, INSPO, RESOR

Hej där! Hur mår ni?
Själv är det bara bra, känner för första gången på länge ett lugn i kroppen och en känsla utav att äntligen kunna andas ut. Sommaren har gått i ett och det är skönt att skolan börjat & kravet på att hela tiden hitta på något finns inte längre kvar.

Idag slutade jag vid 14.30 och gick raka vägen hem för att städa, packa & nu på kvällen träffa Emelie en stund för en dejt på gymmet och en massa skitsnack. När jag kom hem nu var mormor här och hälsade på en stund. Min favoritperson ♡

Ska snart hoppa in i duschen och sätta kameran på laddning för imorgon kommer dagen gå i ett innan vi sätter oss i bilen och styr mot Landvetter. Räknar timmar just nu, ska bli såååå galet skönt med en veckas semester (första veckan på hela sommaren!!)


Räknar med att gå upp typ fem kilo den här resan, men det kommer de vara värt - för när vi kommer hem har jag och J ett tolv veckors projekt på gång.. jaja inte tänka på det nu, haha. Nu ska jag bara njuta!!'

Godnatt, puss ♡

Likes

Comments

AMALIA, @FOTOGRAFAMALIAJANSSON, VARDAGSPRAT

Hej mina hjärtan ♡
Herre guds skapare vad jag har saknat att blogga, men tiden har verkligen inte funnits!! Har jobbat & tränat men samtidigt försökt hunnit med att leva livet där emellan - trassligt men det har fungerat. Nu börjar det dock lugna ner sig något (peppar, peppar...) och nästa fredag är det ÄNTLIGEN dags för en veckas semester vid varmare breddgrader tillsammans med min fina familj. Välbehövligt och alldeles underbart. Min morot att jobba mot just nu, haha.

På måndag börjar skolan igen och därmed även sista året i skolbänken för mig. Kan inte riktigt förstå att jag snart gjort mitt och att studenten ligger alldeles runt hörnet. Om bara ca 50 dagar fyller jag 18 (!!) och allt vad det innebär. Hallå - stoppa tiden lite. Åldersnojja delux samtidigt som jag inte kan låta bli att längta, vilken frihet det kommer innebära.

Idag har jag bara tränat, ätit och vilat. En slappardag helt i min smak. Jimpan har gått tillbaka från semester och jobbar just nu, han går av imorgon bitti. Tomt att sova ensam när man vant sig vid att ha någon där hela, hela tiden. Men men, det får gå. Skönt att vara på hemmaplan ibland också, ladda om med ny familje-energi.

Hoppas allt är bra med er så hörs vi snarast möjligast. Puss.


Likes

Comments

AMALIA, DAGENS PLANER

Hej där. Livet går i ett och dagarna lika så. Hur ska man hinna med? Jag jobbar, sover, tränar, äter. Samma visa varje dag - typ. Idag fick jag dock sjukanmäla mig, jag är emot sånt och sköljs över utav dåligt samvete - men jag skulle inte ha klarat av en jobbkväll. Vaknade inatt med en sån sjuk värk i munnen och halsen. Grät en skvätt, tog två alvedon & en ipren och sen kunde jag inte somna om. Fick en akuttid till tandläkaren och det visade sig vara visdomstanden som spökade. Så - efter många om och men sitter jag här med ett uppskuret tandkött, en svullen hals och en icke existerande röst. Det går liksom inte att gapa utan att det gör pung-sparks-ont (inte för att jag vet hur det känns, men kan föreställa mig). Knaprar värktabletter, dricker vatten med sugrör och hoppas på att smärtan ska avta. Orkar inte...

Mamma körde dock iväg till affären nyss för att handla icke-tuggbara saker, såsom yoghurt, soppa & lohilo (såklart) så kanske jag kan få i mig något litet iallafall. Träning blir det inget med idag, hade tänkt träna först - men fick snällt inse att hälsan ibland måste få gå före ibland. Träna lär jag ju hinna med bra många andra dagar utav mitt liv.

Hoppas allt är bättre med er än vad det är med mig, nu ska jag lägga mig ner och försöka sova bort detta (kanske gråta en skvätt till). Puss & Kram


Likes

Comments

Det var ett tag sedan nu. Livet har gått i ett och jag har varken haft tid eller ork att stanna upp & möta verkligheten. Den har varit för skrämmande och alldeles för känsloladdad. Verkligheten är stor, den är nu och den är på riktigt. Den knackar mig på axeln men jag bara ignorerar, för jag vill inte. Jag behandlar inte mig själv rätt, jag säger inte nej när jag borde och jag sätter mig ständigt i för tuffa situationer. Situationer jag helst skulle slippa.

Jag mår inte jätte bra och jag vet inte varför. Men jag accepterar det. För livet kan inte vara på topp jämt, det måste finnas motgångar och tillslut så måste man få krascha. Hårt och brutalt, men iallafall ärligt. Jag gör detta för mig själv, för när huvudet tillslut slår i väggen har jag nått den punkt där jag inte kan köra på längre. Där jag måste lägga mig ner och be någon säga stopp. Den punkt där jag tillslut möter verkligheten. Och då kommer jag behöva det, men fram tills dess vill jag inte se, jag vill inte veta & jag vill inte förstå.

Allt kommer till en punkt. Tillslut. Håll bara ut.


Likes

Comments

DAGENS PLANER, VARDAGSPRAT, RESOR

Hej igen. Jag suger, helt ärligt. Nu ska jag blogga seriöst här Ja den planen sprack ju, haha, man kan ju alltid låssas.
Nu är vi iallafall hemma igen sedan några dagar tillbaka, och alltså, wow vilken resa och WOW vilken stad Paris är. Gick runt med ett pirr i magen hela resan, allt var så fint, gulligt, stort - magiskt. Och att få uppleva allt tillsammans med min kärlek gjorde det hela oslagbart. Vilket team vi är, han & jag.

Håller på att knåpa ihop en video ifrån resan som ni ska få se, och såklart alla bilder. Tog sisådär 500 stycken... Haha, Jimmy skrattade åt mig när vi bara hann gå fem meter innan jag var tvungen att stanna för att det fanns någonting att föreviga på bild.

I eftermiddag ska jag iväg och provjobba för ett, förhoppningsvis nytt jobb. Vart vågar jag inte berätta om det skiter sig, för det vore ju inte jätte roligt. Haha.

Nej, sluttjatat. Hoppas allt är bra med er, puss


Likes

Comments

DAGENS PLANER, HEMMA HOS OSS, VARDAGSPRAT

Hej och förlåt, igen. Det har ekat tomt här ett tag, och orsaken är att jag har levt. Festat, sovit bort halva dagarna, tränat, shoppat, tagit ikapp förlorad tid med vänner och familj. Ja, listan kan göras lång - men jag har haft det fantastiskt. Så efter många om och men så har jag landat, hoppat tillbaka in i vardagen och tänkte därför börja uppdatera er här lite mer.

Denna vecka har susat förbi, kanske eftersom vi hade måndagen ledig och det var måndag i tisdags, men snart är helgen här och det kommer inte finnas en lugn stund. Igår tog jag tag i det där körkortet som jag naivt tror ska bli mitt lagom till min artonårsdag om sex månader och gick handledarutbildningen tillsammans med J så nu har jag tagit första steget på en lååååång väg.

Idag sitter jag i skolbänken tills klockan slår 15.20 sedan står frisören på schemat. Har, med handen på hjärtat, inte varit hos frisören på två år. TVÅ. Så det är inte en dag förtidigt att gå dit i eftermiddag. Ska faktiskt satsa på en riktig förändring för en gångs skull och inte vara så feg som jag brukar. Spännande. Imorgon jobbar jag 16-20 (Just det, jag har fått jobb igen.!!) sen ska jag plugga lite och se till att jag ligger i fas inför Paris nästa vecka, längtar ihjäl mig.

Helgen spenderas i Kumla, Jimp & jag ska vara hundvakt så stannar där över natten tills svärmor & Pelle kommer hem igen. Mysigt.


//Godaste frukosten//Min fina kille//Hemma hos oss//En utav alla buketter med rosor jag fått//
-Lite bilder från senaste tiden-

Hoppas allt är fint med dig så ska jag lova att bli bättre på att uppdatera, vi hörs med största sannolikhet imorgon (ska sluta lova saker, haha) Puss /A
Likes

Comments