Hejsan hoppsan, läsare!

Flytten till Lettland närmar sig med stormsteg och jag hänger inte riktigt med. Jag verkar ha hittat en person som ska hyra lägenheten (som verkar mer än nöjd med dealen) och det som egentligen är kvar just nu är att skriva kontraktet, packa ihop mina saker, rensa lägenhet och förråd, fixa ett utdrag som ska följa med till nya jobbet, träffa Jennifers mormor, Kicki, för att fylla på Aloe Vera-förrådet (jag vill ta hand om min hud ordentligt och personligen tycker jag att produkterna från Aloe Vera är de enda som ger mig det resultat som jag vill ha) och boka biljetten. Ibland verkar det inte riktigt ha sjunkit in att jag verkligen ska lämna den här lilla staden och ge mig ut på äventyr, men det händer verkligen på riktigt! Förstår ni? Jag ska till Lettland! Det är galet!

Nåväl, nu ska jag göra mig klar för att gå på jobbet (på förskolan) och få min dagliga dos av högljudda barn. Ta mig inte fel, jag älskar de små trollen och jag kommer verkligen att sakna dem och fröknarna när jag är borta.

Ni får ha det så bra och tills nästa gång, buhbye!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hejsan hoppsan, läsare!

Jag sitter och mumsar i mig mackor med majonnäs till frukost (ja, det är gott) och tänker kika in en sväng innan jag går till jobbet. Det blir en kortdag idag, bara fem timmar, innan jag ska poa på hemma, putsa och feja så att lägenheten är visningsvärdig i tid till imorgon eftermiddag! Vad har ni för planer? Skola, jobb, träning? Jag hade helst velat ta mig till ute-gymmet för att göra av med lite energi, men det får nog vänta tills imorgon förmiddag helt enkelt.

Nu måste jag rusa om jag ska hinna bli klar innan det är dags att gå till jobbet!

Tills nästa gång, buhbye!

Likes

Comments

Hejsan hoppsan, läsare!

Det har gått spikrakt uppåt på jobbfronten senaste tiden! Jag har fått vara på förskolan ovanligt mycket och även på restaurangen oftare än jag trott att jag skulle den senaste månaden, vilket känns underbart. Det kommer rulla in pengar den tjugosjunde, om jag säger så. Dessutom så har jag fått erbjudande om en heltidstjänst inom kundsupport i Riga, Lettlands huvudstad. Hur häftigt är inte det!? Som planeringen ser ut så börjar jag min "inskolning" den sjunde november och jag längtar som en galning, men det är mycket som måste ordnas först.Jag ska fixa ett utdrag ur belastningsregistret, ställa i ordning lägenheten, kolla med hyresvärden om jag får hyra ut den i andra hand (då jag planerar att bli borta i minst ett år och det känns onödigt med en lägenhet som bara står) eller om jag blir tvungen att säga upp den, vilket jag helst inte vill göra i nuläget utifall att jag inte blir borta lika länge som jag tänkt. Uppdatera passet kanske är på sin plats? Jag måste också prata med förskolan och berätta hur det ligger till så att de kan hitta en annan vikarie. Det är väl det som känns jobbigast. Jag älskar verkligen att jobba med barnen där och de andra fröknarna är helt underbara så det gör lite ont i hjärtat vid tanken på att lämna dem, men jag måste ju leva också, eller hur? Lite äventyr skulle jag inte dö av och att flytta till ett annat land är ett äventyr som heter duga!

Jag ska ta min nervositet och rastlöshet och omvandla till energi för att träna och vara ute och röra på mig så mycket jag kan de kommande fem veckorna. Jag kanske ska krångla upp cykeln ur förrådet igen och cykla till ute-gymmet dagligen? Jaja, det finns mycket att fundera på och nu ska jag ta tag i att äta lite frukost. Ni får ha det så bra och kom gärna med tips inför hela den här grejen som pågår i mitt liv just nu, ifall ni känner er manade att dela med er av erfarenheter eller åsikter.

Tills nästa gång, buhbye!

Likes

Comments

Hejsan hoppsan, läsare!

Ikväll får det bli en kort uppdatering medan jag gör mig klar för sängen. Jag jobbade igår, på restaurangen, vilket kändes relativt bra. Det var ett sällskap i vilket några blev lite irriterade över att deras desserter tog lång tid, men sånt är livet på en finare restaurang. Jag jobbade från två till elva och åkte sedan runt en sväng med Jennifer innan hon släppte av mig hemma där jag fick stupa (klättra upp) i säng. Idag låg jag och drog mig länge innan Jennie och jag gick en promenad runt Hörnsjön och tog ett varv på ute-gymmet som finns där, så gissa vem som kommer ha träningsvärk imorgon! Jo, jag, i mina ickeexisterande muskler. Det här känns som ett hållbart träningssätt för mig nu när jag inte riktigt har intresse av att prioritera gymkort, men ändå vill träna. Det finns allt möjligt där uppe! Marklyft, bänkpress, situp-ställning, en ställning för rygglyft, monkey bars (en såndär ställning med pinnar tvärs över som du klättrar i), balansstång... you name it! Jag planerar att ta mig dit igen imorgon ifall jag inte blir inringd till jobb på förskolan. Det är bara lite synd att det ligger en bit bort, men då får jag väl se promenaden dit som en uppvärmning! Om inte annat blir det nog en morgonpromenad kan jag tänka mig, då jag tycker att det är så himla skönt att sträcka på benen.

Det får vara allt för idag och jag hoppas att ni haft det bra i helgen, tills nästa gång, buhbye!

Likes

Comments

Hejsan hoppsan, läsare!

Som ni nog vet har jag hunnit vara på iallafall två arbetsintervjuer sedan jag började med bloggen och imorgon ska jag på ännu en. Sammanlagt har jag nog varit på fyra i år (om vi inte räknar den i London då den aldrig riktigt blev en intervju) och jag har fortfarande inte minsta lilla koll på mig själv och mina nerver inför varje ny intervju, märkligt va? Så slog det mig nu att jag inte är ensam om att känna såhär, vi är alla människor, eller hur! Därför vill jag samla ihop mina egna små tips om hur du kan få ut bästa möjliga av din intervju!

Ta reda på fakta

Okej. En bra början är att ta reda på lite grundläggande fakta om företaget du ska jobba för, så att du har koll på vad de sysslar med, vad som förväntas av en anställd och vilka möjligheter du har till att klättra karriärsmässigt. Det här är självklart sådant som du kan ta reda på under intervjuns gång genom att ställa frågor, men det skadar inte att ha ett litet hum om vad saken gäller. Några saker som du kan kolla upp är:

Hur länge har företaget funnits?

Hur många jobbar för företaget?

Vad sysslar företaget med?

Vilka arbetspositioner finns inom företaget? Vilken position skulle bäst passa dig? Vilka av dina egenskaper gör dig lämpad för den positionen?

Då du har koll på dessa frågor har du kommit en bit på väg! Så vad borde du göra nu för att känna dig bekväm med att gå på intervju? Det vet du nog bäst själv, men ett tips är att ta god tid på dig att hitta kläder. Börja leta kvällen före och se till att kläderna du väljer är hela, rena och lämpar sig bra för en intervju. Första intrycket är väldigt viktig och där spelar utseendet stor roll. Se till att du är lika hel och ren som kläderna och hoppa över att sminka dig som Pennyvise haha det kan nog sätta käppar i hjulet. Det viktigaste med din outfit är nog ändå att du är bekväm i den, men försök kombinera bekväm och presentabel.

Förslag på kläder

Jeans, enkelt, ofta bekvämt och väldigt stilrent, så länge de inte har en massa trendiga hål och slitningar.

En enkel t-shirt, eller långärmad tröja beroende på vad som du är mest bekväm med, gärna utan tryck och i en neutral färg.

Är du bekväm i skjorta kan det vara ett bra val! Även här är det bra med neutrala färger. Skjortan, om den är av ett mer formellt stuk, kan vara snygg att kombinera med kostymbyxor.

Träningstights, min personliga favorit, går att kombinera med tröjor som är lite längre, för ett avslappnat och mysigt intryck.

Välj skor utefter vad du kan gå bekvämt i. De där superhöga klackarna med öppet över tårna kanske får stå kvar hemma den här gången, va?

Jag vet att jag är tråkig nu, men välj kläder där dina underkläder inte syns alltför mycket. Vare sig det är trosor, kallsonger, bh eller någon typ av bindning runt brösten så ger det ett bättre intryck ifall de hålls där de "ska" vara: under kläderna.

Med kläderna på plats är det dags att fokusera på vad du har med dig till intervjun. Dig själv är en bra början (uppskatta min dåliga humor, tack), men det finns mycket annat som kan vara bra att ha.

Att ta med

CV och personligt brev, även om du mest troligt redan har skickat dessa då du ansökt om tjänsten. En del arbetsgivare vill gärna ha en fysisk kopia av papperet under intervjuns gång. Se även till att både CV:t och ditt personliga brev är uppdaterade, så att du inte har missat att skriva in din senaste erfarenhet. Den kan spela en stor roll.

Kopior på betyg. Allra helst om du tagit studenten eller examen. Det är inte alla som ber om att få se dessa, men de är ett plus.

Kopior på övriga intyg, till exempel diplom (jag har ett diplom inom Ansvarsfull Alkoholservering) och ifall du avslutat en viss kurs (jag har gått en trestegs-utbildning för att platsa som Ung Ledare inom konfirmation). Dessa kan vara bra att ha, de visar på olika egenskaper som kanske just din framtida arbetsgivare är ute efter.

Samla alla papper i en mapp eller plastficka och se till att det är kopior som du tar med dig, då en del arbetsgivare kanske vill behålla dina papper och därav ser du dem inte igen. Ta aldrig med originalet till en intervju! Okej, bra. Då tror jag att vi är redo att gå på intervju! Se till att vara på plats i god tid, så de andra slipper vänta. Punktlighet är väldigt viktigt, men du behöver absolut inte vara där mer än tjugo minuter innan intervjun börjar, då hinner du bara jaga upp dig ordentligt inför mötet. Så, tidig men inte för tidig. Verkar det logiskt? Bra.

Det som vi har kvar att ta upp är; var dig själv! Det kommer gå bra, försök att slappna av, även om du är nervös. Andas. Tänk glada tankar, men var närvarande. Le. Håll ögonkontakt. Försök ha en bra hållning (rak i rygg etc.) Ställ frågor om företaget, positionen, lönen och allt annat som du känner att du vill ha reda på. Du kanske vill veta hur många fler som sökt tjänsten eller hur snart du skulle kunna börja jobba. Ta reda på när de senast ska höra av sig angående ifall du blivit anställd eller inte. Visa att du är nyfiken och taggad. Vrid upp charmen på max och viktigast av allt; tro på dig själv. Du kan klara det här. Det är bara en intervju och ifall det inte går vägen den här gången så är det inte hela världen. Du får så många fler chanser i livet. Fortsätt söka och låt aldrig hoppet falna.

Nu ska jag krypa ner under täcket, det har varit en lång dag och jag ska tagga upp för intervju vid halv elva imorgon. Lite peppande musik skulle också vara på sin plats.

Ni får ha det så bra och tills nästa gång, buhbye!

Likes

Comments

Hejsan hoppsan, läsare!

Nudlar till frukost är väl inte alltför dumt, va? Det är vad jag slängde i mig igår innan jag gick till jobbet, där jag var i fyra och en halv timme. Underbart är kort. Efter det tog jag mig hem, städade, duschade och sprang sedan runt inne på glasbanken (aka Systembolaget) en sväng. jag har ju som bekant åldern inne. Tanken var att Jennifer, Olivia och jag skulle ha en tjejkväll, men Olivia fick förhinder så det var jag och JenniePennie som hade det trevligt i min lilla etta innan vi drog oss mot O'learys strax efter tio. Det var verkligen huuur kul som helst och jag träffade många gamla vänner/bekantskaper! Jag ska bespara er detaljerna, men jag hade svinkul iallafall med dans och dricka och en massa skratt!

Idag åt jag och Jennifer kycklingrulle i soffan medan vi tittade på film och hade det allmänt mysigt, tills att hon körde hem mellan nio och tio. Själv har jag precis slukat en skål med makaroner och korv medan jag kikar på en kompis som håller en livestream där hon spelar lite allt möjligt underhållande. Tror dock att jag kommer slockna ganska snart, men tills dess ska jag leka runt på de sociala medier som jag faktiskt har.

Sov så gott och tills nästa gång, buhbye!

Likes

Comments

Hejsan hoppsan läsare!

Jag tänkte bara kika in lite snabbt innan jag hoppar in i duschen. Klockan är tjugo över sex när jag skriver det här och mina ögon vill inte riktigt hålla sig öppna, men idag ska jag på ännu en arbetsintervju! Jag håller tummarna att det går hela vägen den här gången. Imorgon blir det några timmar på förskolan och på fredag blir det tjejkväll med Jennifer och Olivia så jag måste ta tag i att städa lägenheten nu haha, men det ska faktiskt bli skönt att få undan allting för en gångs skull.

Jag hoppas att ni har en superbra dag i skolan eller på jobbet (eller om ni som jag har större dagen ledig) och tills nästa gång, buhbye!

Likes

Comments

Hejsan hoppsan läsare!

Jag kom hem från London i torsdags och har tänkt skriva, men livet har smitit emellan som vanligt. Just nu kokar jag faktiskt makaroner (hälsans mästare osv.) som jag tänker äta i sängen medan jag författar en liten sammanfattning av resan. Nåväl, ska jag ta det från början? Jennifer kom hem till mig söndag kväll den tionde och höll mig sällskap medan jag packade färdigt resväskan. Vi lade oss ganska tidigt för att hinna få ett par timmars sömn innan vi packade in oss i hennes bil och körde till Umeå, där vi stannade till vid IKEA för att leta upp ett ställe att luncha på innan vi körde vidare mot flygplatsen. (Håll den tanken jag ska hämta mina makaroner)

...

Okej, tillbaka! Så, vi checkar in på flygplatsen i Umeå, lämnar bagaget på ett rullband, går genom säkerhetskontrollen yadayada, det typiska som du får göra på en flygplats helt enkelt! Efter det fick vi vänta ett tag på planet, eftersom vi var på plats i god tid (hellre det än att behöva stressa genom flygplatsen), men vi har kul tillsammans så det var inga problem. Det här var min första gång när det gäller att flyga och jag var hemskt nervös under hela första timmen i luften (har jag sagt att jag är extremt höjdrädd?) Jaja, vi landade i Stockholm och skyndade genom i princip hela Arlanda för att sedan upptäcka att vårat plan mot London var försenat. Därav kom vi fram till Heathrow något senare än planerat, så vi beställde en uber som körde oss till vårat hotell, ungefär en timme från flygplatsen, där vi checkade in och sedan stupade i säng. Det var den måndagen!

På tisdagen var vi båda väldigt trötta, men vi tog oss ut en sväng för en bit mat och för att kika lite på delen av staden där vi bodde mellan tupplurarna. Onsdagen klev vi upp tidigt (för min skull) och letade oss fram till Pineapple Dance Studio där det hölls en audition för jobbet jag ville söka, men först stannade vi till på Starbucks för en liten koffeinkick. Auditionen i sig gick bra, jag lärde känna två nya, väldigt underbara personer, men jag glömde helt att be om någon form av social media för att hålla kontakten, då jag och Jennifer lämnade studion innan dem. Jag blir lite ledsen i hjärtat då jag tänker på det, för det var längesen jag klickade såpass naturligt med någon såpass fort. Ja, livet kanske för ihop oss igen haha jag hoppas på det iallafall!

Efter det svängde vi runt på stan igen, Jennifer och jag. Åt lite mat, vandrade genom en park och hade det mysigt! På kvällen gick vi ut och åt på en restaurang som heter Ciao Bella där vi drack varsitt glas vitt vin till maten (för vi är vuxna och sofistikerade) och det var verkligen supermysigt!

På kvällen duschade vi och sen tog vi det lugnt på hotellrummet. Vi båda var ganska trötta under hela resan (framförallt jag, som vanligt) och därför ska vi stanna längre nästa gång så att det finns tid till att vila upp sig och se sig omkring. Vi checkade ut tidigt på torsdagen och tog en uber till flygplatsen där vi gick igenom hela inchecknings-grejen igen innan vi åt frukost på en restaurang som låg mitt i alltihopa (kändes det som, jag vet inte hur Heathrow är byggt tyvärr) Vi flög till Stockholm där det ännu en gång var krångel med planet, den här gången det som skulle ta oss till Umeå så vi kom fram sent igen, men jag tycker ändå att SAS löste det fint, det kunde ha varit värre. Så runt åtta på torsdag kväll sätter vi oss i Jennifers bil, trötta som as, jag med förkylning och mens (som valde att komma lagom inför hemresan efter att ha varit frånvarande i ett halvår) och tar oss hem till Övik igen. Efter hemkomsten har jag hunnit med att besöka frisören för att klippa och färga mitt hår (för första gången på närmare två-tre år)  jobba på restaurangen, det blev elva timmar där i lördags, jag och Jennifer var på bio igår, söndag, där vi såg IT som jag av alla människor föreslog att vi skulle se. Jag som avskyr skräckfilm av hela mitt hjärta! Usch. Disney ska det vara om du frågar mig, men jag antar att det är den lilla utmaningen som jag är ute efter. Att utmana mig själv att titta på läskiga clowner som jagar barn. Ja, det och kicken av adrenalin som slår in. Resten av natten spenderades hemma hos en kompis i Järved där det kollades på Sons of Anarchy och klappades kattungar. Helt och hållet underbart med andra ord, bortsett från att jag inte sov en sekund förrän jag och Jennifer landade hemma hos mig vid ett och däckade på min soffa. Hon åkte hem till sig närmare sju och sen dess har jag vridit och vänt mig för att försöka somna om, men jag kan inte riktigt slockna igen trotts att mina ögon svider av bristen på vila.

Iallafall! Jag ska springa på toaletten innan jag lägger mig igen och ni får ha det så bra! Tills nästa gång, buhbye!

Likes

Comments

Hejsan hoppsan, läsare!

Jag har precis bokat resa och hotell för en vistelse i London! Ni förstår inte hur mycket energi det ger mig att ha kommit såhär nära min livslånga dröm! Inte nödvändigtvis Londonresan haha även fast den också är efterlängtad, nej det verkligt exalterande med det här är att jag ska testa mina bräckliga, små vingar och ansöka till mitt drömjobb! Hur coolt är inte det?! Det är underbart! Som pricken över i så följer min älskade väninna Jennifer med mig och då får vi en liten minisemester från livet här hemma i stan, vilket verkligen är guld värt! Jag ska försöka komma ihåg att uppdatera här under, eller möjligen strax efter, London så att ni får en liten inblick i mitt liv haha.

Nu måste jag se till att packa det sista och städa i lägenheten så att jag får komma hem till en något sånär fräsch lägenhet. Jag åker imorgon! Jag kan fortfarande inte riktigt förstå det! London! Haha! Jag är så lycklig!

Det får räcka för nu, så tills nästa gång, buhbye!

Likes

Comments

Hejsan hoppsan, läsare!

Jag är supertaggad på livet! Det gick bra på intervjun i fredags och de verkade intresserade av att ha mig med i gänget!

När som helst nu så trillar lönen in från restaurangen och gissa vad som händer då? Då bär det av mot London! Jag ska ta en liten minisemester tillsammans med min älskade bästa vän Jennie och uppleva en ny stad i ett nytt land (det är första gången jag åker utomlands på riktigt!!!) som är fullt av möjligheter för en tjej som jag! Åh vad jag längtar!

Idag ska jag hjälpa en annan kompis att packa då hon flyttar till en ny lägenhet nästa vecka och så ska jag passa på att se om hennes far kanske kan hjälpa mig med min dator som bestämt sig för att krångla rejält och tagit bort min bok "☺"

Vad har ni för planer idag? Jobb? Plugg? Ni kanske också har en ledig dag?

Nej nu ska jag duscha bort svetten från promenaden och tills nästa gång, buhbye 💋

Likes

Comments