Header

T-shirt Gina Tricot // Byxor Zara // Skor IvyRevel // Jacka Old one

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Igårkväll kom jag hem från Köpenhamn, som jag åkte till i fredags tillsammans med ett härligt gäng från skolan. Resan gick i grund och botten ut på att festa haha, vilket vi gjorde med dunder brak. Jag hade SÅ HIMLA roligt under fredagskvällen och natten. Det bästa av allt var när jag och Elli tog en cykeltaxi hem. Jag blev så hysterisk, fråga mig inte varför... Haha. Resterande tid har vi ätit massor av god mat, druckit gott, promenerat i Köpenhamn, festat lite till och så vidare och så vidare. En väldigt rolig helg helt enkelt! Jag känner dock att tiden går alldeles för fort. Jag menar, Köpenhamn kändes så långt bort och nu är det redan över och om bara några veckor (typ 10??? kanske???) åker jag och William till Kuba. Naee åldersnoja nästan.

Likes

Comments

Hej fina! Jag ville bara posta ett inlägg och berätta om vad jag sysslat med den senaste tiden (ja jag saknar att blogga ibland). Ibland funderar jag på om jag ska börja igen om någon/några månad kanske. Vi märker!

Hur som helst. Sen senast ni såg mig har jag räddat livet på ett kattunge, vaccinerat mig för hepatit, varit sjuk i flera omgångar, börjat skolan, bokat/vunnit en biljett till en festresa i Köpenhamn med ett härligt gäng från skolan, varit på dejt med William, haft en överraskningsfest för Nellie, beställt studentmössa (!!!), shoppat alldeles för mycket, börjat på mitt nya jobb, hälsat på Rebecca som äntligen fått sin efterlängtade unge och så vidare och så vidare.

MEN jag har framförallt börjat ta tag inför framtiden om ett år, eftersom jag tar studenten. Som det ser ut nu åker jag till Kalifornien för att arbeta som au pair. Det är i full rullning men vem vet, jag kanske ändrar mig tvärt. Det är mycket just nu men livet känns härligt, trots att mitt immunförsvar är på botten. Haha!

XX

Likes

Comments

Hej allihopa!

Jag ville bara kika in och berätta hur viktigt det är med miljörätt. Jag som varit vegetarian i hela mitt liv och växt upp med en pappa som är vegan sen fem år tillbaka finner i princip ett intresse för miljön per automatik. Jag tycker det är så viktigt att vi tar hand om vårt jordklot. Vi bör tex se över vilken mat vi plockar på oss i mataffären, hur mycket kläder vi konsumerar, hur mycket bil vi kör och om vi sopsorterar eller inte.

Tack vare den svenska miljörätten bevaras och skyddas många naturområden i Sverige, samt dess biologiska mångfald. Det finns ett enormt fokus gällande återvinning och återanvändning, vilket du tex kan se på soppsorteringar och klädretur-stationer.

Miljörättens kärna är Miljöbalken som skyddar väsentliga områden i samhället, som tex regleras via fiskelagen och skogsvårdslagen.

Det jag tillsist vill komma till är: Om ni upptäcker miljömässiga fel och orätter kan ni vända er till speciella jurister som specialiserar sig just på miljörätten. Det kan tex gälla ett företag som du tror släpper ut miljöfarliga ämnen.

Alla kan vi göra något för att förbättra den natur vi lever i. Du kan läsa mer om miljörätt hos Advokatbyrån Åberg & Co.

Likes

Comments

Hej! Ville bara kika in och posta några bilder från Rom, så jag har dem i arkivet. Rom var en alldeles fantastisk stad. En stad med otrolig arkitektur, som tog mig med storm flera gånger om. Vi hade tre fantastiska dagar och jag saknar det redan.

För att uppdatera er någorlunda om livet: Ligger just nu i sängen med hög feber (förmodligen halsfluss på ingång), vilket kommer såååå lägligt med tanke på att skolan börjar imorgon. Så himla surt.

Hoppas ni har det fint! Så kanske vi hörs igen :)

Likes

Comments

Hej! Jag har grunnat på det där med bloggen och sociala medier hela sommaren... Och jag bestämde mig för någon månad sedan att jag tänker sluta blogga någon gång i augusti. Jag har hållit på i flera år och känner att jag vill avsluta detta kapitel nu och påbörja nya. Det har varit otroligt givande och roligt och jag har uppskattat er läsare så mycket! Jag kanske dyker upp då och då om jag vill posta bilder eller liknande, tex när jag är i Rom eller Kuba eller när jag fotat, eftersom bloggen fortfarande fungerar som en portal för mig själv. Vad jag tänker göra istället återstår att se. Skrivandet ligger mig varmt om hjärtat och det har kliat i fingrarna mycket det senaste! Tills vidare hittar ni mig på instagram: @amaliacecilia. Det känns lite bitter sweet att skriva det här inlägget men livet går vidare och jag känner att detta är rätt beslut. Det låter som om jag gör något stort i livet men det beror på att jag ägnat mig åt bloggandet sen jag var tolv år gammal. Det sitter i liksom. Haha! Hoppas ni får det så fint! Så kanske vi ses här emellanåt. Puss och Kram, Amalia!

Likes

Comments