Header

Idag har vi firat pappa under kvällen som fyller år på måndag. Släkten plus William är här och vi har ätit god vegetarisk ”viltgryta”, druckit rödvin och det har även serverat efterrätt. Hur trevligt som helst! Nu tänker jag och William se på Harry Potter innan vi somnar. Det är faktiskt vårt ettårsdag idag! Men vi har sagt att vi ska fira det i Kuba istället, eftersom det är så mycket som sker nu under jul och jag menar: Kuba. Kan ju inte bli bättre?! Tänker sammanfatta lite kort varför jag flyttar till USA i september, vad jag ska göra där och så vidare imorgon. Spännande! Puss!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag och mina kompisar har mentalt tagit jullov idag. De värsta plugget är över och vi kan äntligen pussta ut. Därför gick vi till Ambar efter skolan för att dricka drinkar och umgås. Deras drinkar är verkligen jättegoda! Rekommenderas! Nu ska jag på bio med William om en liten stund. Vi ska se på solsidan filmen. Jag är så pepp. Hört så mycket bra om den. Puss!!

Likes

Comments

Hej peps! Längesedan man skrev här. Nu är det nämligen så att jag tänkt börja blogga lite smått igen. Då och då det vill säga, vilket främst beror på att jag åker till Kuba den 28 och vill gärna dokumentera de dagarna! Jag har även skaffat en iPhone 8 och det innebär att jag inte behöver släpa med mig min systemkamera överallt. Hur som helst: Vad har hänt på sistone? Det finns mycket att berätta om. Framförallt massor av roliga saker! Jag ska tex flytta till USA i september. Hur sjukt??????? Ska blogga mer om det i ett annat inlägg.

Ikväll har jag vart på middag på Vinci med tjejerna i balkommittén. Vi åt god mat och drack drinkar medan vi diskutera och planerade inför kommande termin med bal och biljettförsäljning. Vi pratade såklart och mycket annat och hade en jättetrevlig middag ihop!

XX

Likes

Comments

Om cirka 7 månader är det äntligen studenttider och det innebär ju också baltider. Härom dagen beställde jag min balklänning från London och jag är så lycklig, eftersom det är min drömklänning. Den är så himla fin och jag längtar så tills dagen jag får ha på mig den på röda mattan. Kunde inte blivit mer nöjd.

Likes

Comments

Hej! Det var ett tag sedan jag bloggade/uppdaterade sist. Denna veckan har jag iallafall höstlov och mycket har stått på schemat. Lovet firades in med en jätterolig utekväll på XoY tillsammans med vänner. Jag har även träffat två efterlängtade kompisar: Emma och Tove. Emma och jag sågs på en fika och Tove kom hit i tisdags för vinkväll med massa goda tilltugg.

Jag och mamma åkte till Vann i onsdags för att spendera två nätter där. Vi har spenderat flera timmar på deras ljuvliga spa, ätit otroligt god mat, umgåtts och myst. Jag älskar ju verkligen att vara på spa, eftersom jag slappnar av och mår som bäst när jag kan njuta av tillvaron utan någon stress som befinner sig i bakhuvudet. Jag kom hem från spat igår, nöjd och belåten. Ikväll vankas det födelsedagsfirande aka halloween fest hos min vän Ebba i Borås! Det lär bli superkul.

Ville bara kika in och säga hej. Puss!

Likes

Comments

Det skrämmer mig att nästan alla kvinnor som jag följer på diverse olika sociala medier publicerat olika inlägg med hashtaggen #metoo. Det säger allt om den struktur vi lever i från vaggan till graven, som Gudrun Schyman sa under manifestationen i Stockholm. Redan i ung ålder kastas vi in i en samhällsstruktur där patriarkatet styr och kvinnor är underställda männen. Jag minns så väl hur man förminskade en klapp på stjärten i gymnastiksalen med "han är ju bara kär i mig", eftersom samhället, olyckligtvis ser ut så. #metoo. Först på högstadiet förstod jag hur objektifierad jag som kvinna är. Jag fick utstå det ena med det tredje från testosteron höga män. Det var som om vi ingick i en tävling, som gick ut på att killarna skulle ta så många oskulder som möjligt. #metoo.

Jag kan väl inte direkt påstå att det blivit bättre med åldern för den delen heller. Senast i sommar blev jag och kompis smygfilmade av en man på ett hotell i en hiss, vilket var obehagligt och kränkande. #metoo. Jag blev också spottad på under en utekväll, eftersom jag inte ville hångla med en kille. #metoo. När jag var femton år gammal publicerades vanliga bilder på mig, på pornografiska hemsidor av en okänd man. Han kontaktade mig även via appen Kik där han skrev hotfulla meddelanden om vad han skulle göra med mig om jag inte skickade riktiga nakenbilder till honom. På grund av den händelsen är jag rädd för att vara ensam och ibland brukar jag inbilla mig att någon förföljer mig. Järnspöken överallt helt enkelt. #metoo.

#metoo. Jag, liksom flera tusentals andra har fått utstå samma skit. Jag hoppas innerligt att detta fenomen är ett uppvaknande för samhället och alla män som gömt sig bakom ursäkten "inte alla män"... men uppenbarligen alla kvinnor. Det är dags för männen att ta sitt ansvar och förstå fakta: DET RÄCKER NU.


Likes

Comments