Header

Everyday Life, Festligheter

Hej älsklingar!

Det är kortege på min skola denna veckan, som jag än så länge inte "deltagit" i men ikväll tänkte jag festa med mina kompisar! Jag och Olivia starta igång det hela med ett varmt bad, vin och peppmusik. Extremt randome gjort av oss men varför inte. Haha. Jag tror kvällen blir lyckad och det återstår att se. På valborg ska jag och mamma bo på hotell och fira tillsammans. XX

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Everyday Life, Vänner & familj, Festligheter


Hej allihopa! Vilken härlig, inspirerande och trevlig kväll jag haft! Kicks öppnade nämligen sin första flagship butik idag! Butiken ligger i Femman i Göteborg! Min kväll bestod av mycket bubbel och mingel. Jag passade även på att bli sminkad. Jag blev också en aning starstrucked där inne, eftersom Felicia Aveklew och Linda Hallberg med flera var där. Jag var dock alldeles för feg för att gå fram och säga någonting, som vanligt : ) Haha! Hur som helst får kvällen 10/10 och jag är så glad att Filippa ville följa med mig som min plus one.

Hoppas ni går förbi Kicks nya butik! Den kändes lyxig och fräsch med det där lilla extra. Ett brett utbud med behandlingar, fler skönhetsmärken, samt att hårsalongen Noir numera finns där.

Tack Kicks för inbjudan och den fina goodiebagen! You the best!

Likes

Comments

Everyday Life, Mat & Recept, Träning & Hälsa

Det hör inte till ovanligheterna att jag vaknar med ont i ryggen numera. Jag bestämde mig därför för imorse att ta ledigt från skolan och fokusera på mig och vad som får mig att må bra. För övrigt längtar jag ihjäl mig efter sommarlov. Jag är verkligen inte den typen av person som tycker om skolan. Jag vill vara fri och bestämma själv vad jag vill göra med min tid och när. Det tar kol på mig att behöva planera min vecka utifrån hur mycket plugg jag har på skrivbordet. Det känns så sjukt begränsande på något vis.

Hur som helst. Jag startade morgonen med "Sex and The City 2" och fil med banan till frukost. Strax efter gjorde jag färskpressad juice med morötter, äpplen och apelsin. Det kändes som jag behövde en detox. Jag har även passat på att läsa lite ur Alex Schulmans fantastiska bok. Det är faktiskt andra gången jag läser den... Nu tänkte jag laga lunch och kanske gå en promenad senare. Jag måste helt enkelt börja ta om mig mer.

Ikväll ska jag på Kicks invigning av deras allra första Flagshipbutik. Filippa ska följa med som min dejt och jag tror säkert att vi får en trevlig kväll. Puss!

Likes

Comments

Åsikter & Tankar, Time To Write

Jag körde ensam till mataffären förut och som vanligt lyssnade jag på hög musik, mestadels för att det är härligt. Jag brukar inte reflektera över vad jag lyssnar på, eftersom jag kör bil och det kräver fokus nu i början (haha). Men efter några minuter i bilen startade "Pretty girl" med Maggie Lindemann. Jag satt där framför ratten med solen i ögonen och insåg där och då vilken fruktansvärt bra låt det är. Jag menar, givetvis brukar jag dansa och dricka till den men den är mycket mer än så. Låtens lyrics är allt. Jag önskar den gick på radio när jag var tretton år gammal.

Först och främst syftar jag på: "I'm more than just a picture. I'm a daughter and a sister. Sometimes it's hard for me to show. That I'm more than just a rumor. Or a song on your computer. There's more to me than people know".

Jag kände mig ofta objektifierad och begränsad, i min tidiga ungdom, eftersom jag är tjej. Jag var ofta rädd för att säga emot killar och jag anpassade mig ofta efter omgivningen. Det vill säga, jag var inte hundra procent mig själv. Jag var livrädd för rykten och för att verka "slampig". Jag kommer t.ex. ihåg vilken rabalder det blev av mig och mitt liv när jag började blogga och modella. Förmodligen, eftersom jag gick min egna väg utan att vända ryggen och det stör folk, eftersom jag inte är av det manliga könet. En annan sak som jag minns mycket väl är när de äldre killarna försökte få mig och tjejerna i min ålder runt lillfingret. Det kändes ungefär som om jag var en del av en tävling. Ett objekt. Eller rättare sagt, ett sexobjekt, eftersom jag har bröst och rumpa.


Desto äldre jag blivit desto mer självsäker har jag blivit men det har fortfarande inte hindrat andra från att dra slutsatser, snacka skit och sprida rykten. Det har inte heller hindrat mig från att träffa idioter till män. Lite harsh, jag vet, men det stämmer. Jag kommer för alltid minnas att jag "är en jävla hora" och "en idiot", eftersom jag fick nog av mitt destruktiva förhållande. En pojkvän som var otrogen mot mig titt som tätt och som varje gång skyllde hans misstag på mig. Jag antar att han tog till sig den makten, eftersom jag är kvinna. Jag svarade, en dag, med samma skit tillbaka. Varför jag då blev utsedd till hora av omgivningen och inte han, beror förmodligen på att jag är kvinna och jag ska vara trogen och givmild mot min pojkvän, oavsett hur länge han behandlat mig som skräp.


Jag kan likaväl passa på att nämna han som sagt att han spottat mig i ansiktet, att han låg med mig när han ville och att ingenting var på mina villkor. Förmodligen, eftersom jag är kvinna. Jag har nämligen ingen egen vilja eller drift. Det innebär att jag ger upp hela mitt liv för en kille, eftersom han ska bli tillfredsställd.


Det är också tillåtet att sno min identitet på sociala medier, eftersom jag är kvinna. Jag är nämligen bara en bild och inte en person med känslor och drömmar. Jag får helt enkelt skylla mig själv, eftersom jag postar bilder på mig själv och jag borde veta bättre.


Jag måste också acceptera att min inkorg ständigt är full med meddelanden från främlingar som menar på att jag är sexig, kattig och porrig, eftersom jag är tjej. Det är inte heller konstigt om någon skriver något i stil med: "Jag skulle vilja trycka upp dig mot en vägg och göra du vet vad". Eftersom skribenterna till dessa "positiva" meddelanden är från män måste jag uppskatta dem och bortse från objektifieringen.


Min vän och jag måste också sluta driva en podcast där vi öppet (ibland) pratar om sex, killar och alkohol, eftersom vi har två X-kromosomer. Män får prata öppet om hur många de satt på och detaljerna kring det. Tjejer får däremot inte göra det. Vi måste tiga och därför är min podcast tabu.


Jag bör också ge upp mitt politiska intresse, eftersom jag inte är man. Jag bör inte prata högt om mina åsikter, speciellt om de är feministiska. Det enda jag egentligen bör säga är orden: "Jag är inte så insatt".


Jag är så jävla trött på det här. Tjejer ska inte behöva äta detta till vardagsmat.

Likes

Comments

Fashion, New In

Detta armband fick jag av några av mina bästavänner i Borås. Visst är det fint? Jag är en sucker för silvriga och stela armband! Så detta passar mig perfekt. Ni hittar fler armband från Kate Spade HÄR.

Likes

Comments

Vänner & familj, Mat & Recept, Everyday Life

Igårkväll åt jag, Matilda, Olivia och Stina middag på Oliven i Borås. Vi beställde in tapas. Jag tog chevré bruschetta, sötpotatis pommes, trippel ost och en kräft och räk "sallad" med massor av koriander, chilli och lime. Allting smakade väldigt gott! Vi avslutade kvällen med efterrätt och likör (min och Stinas tradition).

Jag fick denna middag av tjejerna i födelsedagspresent. Hur mysigt ändå? Att gå ut och äta istället för att få någonting materiellt. Älskar kvällar med god mat och nära vänner.

Likes

Comments

Time To Write

Hej alla ni powerkvinnor!

Jag har tänkt starta ett nytt koncept här på bloggen: Jag tänker börja skriva och leva ut det jag tänker och tycker på en mer "intensiv" och personlig nivå. Tänk er: Carrie Bradshaw i Sex and The city. Det vill säga att jag kommer skriva mer texter om livet som en ung kvinna, på jakt efter lycka och framgång. Varför jag bestämt mig för detta, beror på att jag skriver och känner otroligt mycket Jag vet inte hur många utkast eller färdiga dokument jag har med texter som jag skrivit mitt i natten samtidigt som jag smuttat på en kopp te. Jag är väl egentligen lite små trött på att alltid behöva leva ut det ytliga och perfekta här på bloggen och generellt sett i socialamedier. Jag vill starta på nytt, 100 % mig själv. Bloggen kommer se ut som innan förutom att kategorin "time to write" kommer finnas med.

Likes

Comments