Header

Oj vilken bra midsommar det blev! Jag var på strålande humör hela dagen. Som jag nämnde igår åt vi lunch hemma på balkongen innan vi begav oss till grannarna för skumpa. Efter det gjorde jag och mamma min midsommarkrans tillsammans ute i trädgården. Uppskattade den stunden med mamma väldigt mycket. Mysigt att bara sitta där och pyssla med blommor och prata. Dessutom blev min krans väldigt fin! När vi var färdiga med det återvände vi till grannarna. Buffén bestod av mängder med god vegetarisk och vegansk mat. Alla gäster stod för något som serverades. Mamma hade tex gjort grillad paprika och pappa en vegansk smörgåstårta. Det var hur som helst något av det godaste jag ätit på länge. Efter en härlig midsommar tillsammans med släkten åkte jag till Nils för lite festligheter. Jag hade jätteroligt där! Vi dansade och sjöng och lekte lekar. En mycket bra afton!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

GLAD MIDSOMMAR ÄLSKLINGAR! Jag har inte firat midsommar på minst 3 år och därför känns detta oerhört främmande för mig. Vi brukar ju vanligtvis vara utomlands under midsommar! Det känns hur som helst jättehärligt att få fira midsommar i Sverige i år. Speciellt när man är någorlunda vuxen och inte behöver smyga för föräldrarna eller panik leta efter fest. Haha!

Hur som helst. Jag startade dagen med 6 timmars jobb från 07-12. När jag kom hem gjorde jag mig iordning för en midsommar-lunch med familjen! Jag har även hunnit göra en midsommarkrans (poäng ändå när man inte brukar fira) och druckit några glas bubbel med grannarna. Nu ska vi dit igen och hugga in i den enorma buffén. Mycket god vegetarisk mat, samt vegansk och mängder med jordgubbar! Så otroligt gott ska det bli! Midsommar i vanlig ordning. Plus det självklara ösregnet. 

​(Hur många gånger har jag skrivit "midsommar" i detta inlägg?)

Ikväll ska jag till Nils och dansa med kompisar och bli lite rund om fötterna! Puss!

Likes

Comments

Hur grann är inte min nya korgväska från Lager Hause? Tycker jättemycket om den.! Ni lär se mer av den när jag åker till Grekland om en vecka! Jag vill även passa på att tipsa om rosé vinet High Kick, som är ingen mindre en topp mäklaren Fredrik Eklunds egna vin. Bästa Freddan ändå!

Likes

Comments

Detta är mycket möjligt den godaste och absolut bästa salladen i sommar. Den räcker gott och väl till lunch/middag men man kan också ha den som ett tillbehör till tex grillat. Jag och min familj åt salladen med ett glas mousserat vin på balkongen till middag! Fräscht och otroligt gott! Receptet lyder såhär (från Linas matkasse):

Farrosallad med balsamicopicklade jordgubbar, ärtskott och fetaost
Ingredienser:

Ärtskott

Basilika

Farrogryn

Fetaost

Gurka

Jordgubbar

Körsbärstomater

Kruspersilja (KRUS inte kruk, fungerar dock likväl med vanlig persilja)

Pumpakärnor

Rödlök

Balsamvinäger

Flingsalt

Grönsaksbuljong

Olivolja

Socker

Du gör såhär:

1. Koka upp 1 l vatten med 2 tärningar grönsaksbuljong. Tillsätt 1 förp farrogryn och koka 10 minuter. Häll av och låt svalna.

2. Koka upp 1 dl balsamvinäger, 2 tsk socker och 1/2 dl vatten i en liten kastrull. Koka utan lock tills ungefär hälften av vätskan återstår.

3. Kvarta 1 förp jordgubbar och lägg i en skål. Häll på balsamicokoket och ställ åt sidan minst 10 minuter. Skär bort 2-3 cm av stjälken på en förpackning ärtskott.

4. Dela 200 g körsbärstomater. Dela, gröp ur kärnhuset och skiva 1/2 gurka. Finhacka 1/2 rödlök. Hacka 1/2 kruka kruspersilja och 1/2 förpackning basilika (blad och stjälkar). Lägg allt i en salladsskål.

5. Blanda ner i salladsskålen: avsvalnade farrogryn, ärtskott, 2 msk olivolja och 1 dl pumpakärnor.

6. Toppa salladen med balsamicopicklade jordgubbar och 150 g fetaost i grova bitar. Smaka av med flingsalt och ringla över balsamicodressingen från jordgubbarna.

7. Bon appétit!

Likes

Comments

Hur fina sandaler? Jag ska bära dem flitigt i sommar tillsammans med tunna och enkla kläder. Naturmaterial är någonting som fallit mig i smaken på senare dagar. Jag älskar det flätade materialet nämligen och skorna matchar fint tillsammans med min stråkorg. Skorna är från ZARA och ni hittar dem HÄR.

Likes

Comments

Jag haft det jättebra på Nösund. Igår kväll åt vi trerätters och menyn löd såhär:

Förrätt: Chevrémousse, pesto och pinjenötter med löjrom

Varmrätt: Torskrygg med ärtpuré, panchetta, morot, rädisa, slungat i brynt smör och färskpotatis

Efterrätt: Citronmarängtarte med jordgubbssorbet.

Allting smakade himmelskt och jag njöt av varenda tugga. Efterrätten fick bli favoriten, eftersom den smakade så gott av citron. Jag och William kunde inte firat in 6 månader på något bättre sätt. Imorse startade vi dagen med en tidig frukost innan vi hängde några timmar på spat. Därefter begav vi oss mot Marsstrand!

Likes

Comments