Header

Hello peps! Det ska bli härligt med fredag och helg imorgon. Jag har inga planer förutom att jag har en körlektion på lördag och det känns jättebra. Idag åkte jag till Göteborg efter skolan för att tona håret på salong Sweet November. Det blev några nyanser ljusare och lite kortare. Jag funderar på att bli blond igen, eftersom det är min naturliga hårfärg och då sparar jag tid och pengar. Samt att jag ska resa en del i år och solen bleker ju håret så. Oh well nu ska jag dricka upp min kopp varmchoklad och planera min Stockholms resa ihop med Stina och Olivia. Fun times. XX

Likes

Comments

Min nya parfym från Giorgio Armani doftar himmelskt. Doften beskrivs som elegant och unik och det håller jag helt klart med om. Doften känns väldigt feminin och sensuell, vilket jag gillar. Parfymen gör sig bra ihop med tillhörande bodylotion. Jag tycker helt klart man ska införskaffa sig den med då doften förstärks. Ni hittar parfymen HÄR och lotionen HÄR. Och ja jag vet... Jag har blivit en Giorgio-Armani-parfym-fantast.

Likes

Comments

I brist på annat får William pryda bloggen. Jag saknar honom för övrigt så det värker. Men som tur är ska han sova hos mig imorgon. Vi har inte setts på 6 dagar nämligen, eftersom han varit iväg och tävlat med judo landslaget i Holland. 6 dagar är ju egentligen ingenting men jag antar att det är såhär det är när man är nykär. Vill egentligen vara med honom hela tiden.

Anyway!!! Nog om kärlekstrams. Jag har fått hem massa fina grejer inför Kap Verde resan, bland annat en body, solglasögon och en bikini. Nu ska återstår bara en sarong eller poncho samt ett par höga svarta bikinitrosor. Jag kan inte fatta att det endast är tre veckor kvar nu. Tiden går fort! Om ni har några tips på vad man kan göra på Kap Verde, var man ska äta, vilka platser man ska besöka och så vidare får ni gärna meddela mig. Jag vill veta ALLT!!! Nu tänkte jag sätta mig och läsa en bok. Puss!

Likes

Comments

Äg ångesten

- Istället för att låta ångesten ta över brukar jag försöka äga den. Det vill säga att jag intalar mig själv att det jag känner just nu är ångest och det kommer gå över och det är förmodligen bara mitt eget påhitt. Försök att föreställa dig ångestkänslorna som materia och "gräv ner" det i ett hål.

Ångest är inte en riktigt känsla

- Jag har (som ni nog redan vet) läst Michaela Fornis nya bok "jag är inte perfekt, tyvärr". I boken berättar Michaela bland annat att ångest inte är en riktigt känsla. Ångest är en känsla som härstammar från andra känslor. Det är lugnande att veta att ångesten beror på någonting, till exempel ilska och avund för det innebär ju att du faktiskt kan "deal with it".

Sömn

- Jag har insett ju äldre jag blivit att sömn nog faktiskt kan vara det bästa botemedlet mot ångest. Att få sova ut ordentligt om nätterna och att vila en stund om dagarna ger dig styrka och välmående. Styrka och välmående bidrar till ett friskare psyke. Jag märker tydligt av skillnaden när jag sovit ut ordentligt än natt jämfört med om jag bara sovit i några timmar.

Ta tag i ditt liv istället för att skjuta upp det

- Mar mår inte bra av att skjuta på saker även om det känns bäst för stunden. Jag mår bokstavligt talat skit när jag inser hur mycket plugg jag skjutit fram, eftersom jag då blir stressad och i takt med det äter ångesten upp mig. Det är helt enkelt bättre att planera och att successivt avklara bit för bit när det kommer till plugg, träning, jobb eller liknande. Man känner sig duktig och stressen går i dvala.

Andning 

- Lägg fokus på din andning. Jag läste nämligen för ett tag sedan att en djup och långsam andning påverkar ditt välmående positivt både psykiskt och fysiskt.

Umgås med människor som du känner dig trygg med

- Umgås absolut inte med människor som bidrar till din ångest eller som på annat vis påverkar dig negativt. Jag har börjat söka mig allt mer efter personer som jag känner mig trygg med och som lyfter mig. Det fungerar helt enkelt inte att ha ytliga gemenskaper som inte riktigt betyder något när man är en person som är drabbad av ångest. Jag vill vara säker på att de jag umgås med kan förstå mig i en situation då jag bryter ihop.

GRÅT!

- Det bästa jag vet när jag har ångest eller på annat vis mår skit är att gråta och skrika ut allt de jag känner inom mig fullständigt. Gå in på ditt rum och bara let it happend. Det känns så otroligt uppfyllande efteråt. (Är du inte en person som bara kan trycka på "play" - sätt då bara på en riktigt gråtfilm och spola fram till de sorgliga bitarna. Det funkar alltid)

Ta inte på dig mer saker än det du orkar

- För bara några ynka månader sedan gjorde jag allt på en gång och hade alltid en hel drös med saker inplanerade i mitt schema. Plugg, modelljobb, bloggjobb, dejter, mys med familjen, fester, tid för mina vänner, träning och gud vet vad. Nu har jag börjat varva ner allt mer och mer. Jag har liksom insett att min kropp och mitt huvud inte orkar mer än en viss mängd och det måste jag helt enkelt respektera och acceptera. Jag måste ta hand om mig själv. Det fungerar inte att ta allting på en gång och att leva sitt liv i en galen takt. Tillslut går du in i väggen och det vill ingen.

Likes

Comments

1) Favoritfikan på Espresso House: En stor sojalatte med vaniljsmak. 2) Hur fina är inte dessa tulpaner? Jag tycker det är så härligt att tulpansäsongen dragit igång igen. Fräscht och fint.

3) På en liten vinterpromenad med min otroligt söta systerson. Jag är så himla glad att han finns i våra liv. Tänk att en så liten kan ge så mycket lycka. 4) Hellre snö och kyla än ett grått och tråkigt landskap. Det må vara kyligt men snön är vacker att se på.

5) Jag var hundvakt några dagar under jullovet. Det var mysigt att ha en glad hund springandes efter sig. Här är vi ute och går tillsammans med William på Haraberget. Hon ser lite ledsen ut dock. Haha! 6) Denna bilden är snart tagen för ett år sedan. Jag, Emmy och Rebecka hade reunion i Göteborg med nypressad juice och te i februarisolen . Helt sjukt vad tiden går fort.

Likes

Comments