Äntligen vårt första besök hemifrån. Alexander stannar i tio dagar och vi passar på att se så mycket som möjligt i och omkring Ningbo

Dongqian lake och Nansong stone inscription park. En begravningsplats från song dynastin med stenstatyer från 1100 talet. Fantastiskt ställe!

Xuedou mountain and temple of Xikou där världens högsta Buddha i koppar finns. Den är 56,74 meter hög och vi når upp till de tre nedersta tårna. Högre upp i bergen startar en vandringsled som går tre kilometer brant nedför i en klyfta i berget. Under vandringen ner följer man vattnets väg och passerar många riktigt fina vattenfall.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Tack vare en feltolkning av vår chaufför så hamnade vi på Nantang old street i stället för down town. Härligt område att strosa runt i, kika i de små butikerna eller köpa något att äta från alla de stånd där de står och lagar mat eller bakar något.

Likes

Comments

Idag var vi och hälsade på en svensk familj i deras stuga uppe bergen. Mycket trevligt sällskap, god mat tillagad i ett traditionellt kinesiskt kök över öppen eld. Mysig liten by omgiven av bambuskogar. Tack för att vi fick komma och hälsa på!

Likes

Comments

Det är faktiskt lite av en utmaning att handla mat här. Det gäller att utmana sig och våga testa nya saker. Fisk och köttavdelningarna både ser ut och luktar väldigt annorlunda mot hemma. Nudlar finns i alla former och färger. Spännande frukter och grönsaker. En hel del man inte vill smaka på någonsin. Chips med gurksmak, köttsmak eller räksmak är lätt att hitta. Sourcream & onion eller saltade är nästan omöjligt.

Som tur är så är det både gott och billigt att äta ute.

Likes

Comments

Om man ska äta västerländsk mat i Ningbo så är det Laowaitan som gäller. Mysiga pubar, restauranger och mycket live uppträdanden. Det är här man ser flest utlänningar, men ändå är det många som tittar, vänder sig om efter oss eller tar kort.

Likes

Comments

Jag tog en tur på egen hand till Baoguo tempel utanför Ningbo. Det är idag inte längre ett aktivt tempel, utan fungerar som ett museum. Det ligger i en mycket vacker park, som klättrar upp för en bergssluttning. De tidigaste dateringar jag hittade var 800-talet, men det har funnits tempel på platsen tidigare än så. Huvudbyggnaden restaurerades år 1013 och är en av Kinas äldsta bäst bevarade träbyggnader

Likes

Comments

Vi längtar efter att bada i värmen, så vi åkte till en strand några mil bort. Från parkeringen fick vi klättra upp på en brant sanddyn och sedan var det lite bergsklättring för att komma ner till vattnet. Jag fotade utsikten åt båda hållen när jag stod på toppen. Öster ut hav och vackra öar…

…och väster ut petrokemisk industri. Vi badade bara fötterna.

Jag och vår goa chaufför Jerry! 

Likes

Comments

Idag har vi provat hot pot. Kinas motsvarighet på fondue och väldigt gott. Ibland krävs det lite mod för att våga smaka. En del av råvarorna rörde fortfarande på sig när de kom in på bordet.

Likes

Comments

På promenad genom centrala Ningbo. Kontraster mellan modern och traditionell arkitektur. Som tur är finns även en del gröna oaser där det går att hitta skugga. Skönt för det är ca 35 grader i skuggan.
Det är inte mycket utlänningar i Ningbo och vi är dessutom långa, så vi börjar vänja oss vid att kineserna stirrar, vänder sig om efter oss eller tar kort.

Likes

Comments

​Här bor vi, i ett fint område några kilometer norr om centrum. Gym, pool och servicebutik finns i samma byggnad. Parken runt husen är lummig och ljudet av cikadorna som spelar är nästan öronbedövande!

Likes

Comments