Det är riktigt svårt det där, att lyssna på kroppen. Men jag gör mitt bästa nu när jag har en liten människa som växer där inne. Veckan har bestått av långa dagar med sena visningar, Rekord var igår då jag lämnade hemmet 7:30 & kom hem igen 19:30. 12 timmar igång var inte direkt en höjdare.. Magen spände som tusan & det var riktigt obehagligt. Lilleman rörde sig mycket mindre än vanligt också vilket gjorde mig lite orolig såklart..

Att jobba mycket & sent som mäklare är inget ovanligt alls & det är något jag drivs av & älskar. Att då försöka intala mig att det är okej att sakta ner är väldigt svårt & det dåliga samvetet har funnits i princip sedan den dagen jag blev gravid. Dåligt samvete att inte vara på topp varken hemma eller på jobbet.. Men idag tog jag en arbetsdag hemma. Som tur är har jag ett jobb som inte är knutet till en arbetsplats utan det är väldigt flexibelt. Har därför suttit hemma & ringt kunder samt skrivit. Lilleman verkar uppskatta detta då han hela morgonen slagit volter vilket synts väl utifrån. Det är helt fantastiskt när man kan se att det rör sig där inne.

Nej nu måste jag bli bättre på att lyssna på kroppen & ta vara på de lugna stunderna utan att få dåligt samvete. Lättare sagt än gjort men jag ska göra mitt bästa. Det viktigaste är lilleman just nu. <3

Just ja!! I eftermiddag kommer Björn hem med vagnen som vi beställt!

/A

Likes

Comments

Gravid

Idag går vi in i v. 27. Det är helt galet hur tiden bara springer iväg! Vi pratade om det jag & Björn, att det känns som att vi nyss plussade på stickan, men när man tänker tillbaka på allt vi hunnit göra sedan dess så känns det som en evighet sedan. Knasigt det där...
Idag går vi iallfall in i en ny vecka & enligt appen är lilleman nu 31 cm lång & kommer väga ca 1 kg i slutet av veckan. Om jag trodde att jag hade haft halsbränna förut så trodde jag fel, herregud så ont det gör!! Men köpte någon bra ask med tabletter igår så hoppas det ska hjälpa... I övrigt känner jag inte av några större komplikationer ännu, "pirr" i benen & halsbränna är det värsta. Ja, förutom tröttheten då, men börjar vänja mig efter 6 månader.

Eftersom att jag börjat blogga först nu tänkte jag återge några av de större händelserna som skett fram tills nu:

- Första sparkarna kände jag i vecka 18, just innan UL.
- Hormonerna i kroppen har varit under kontroll, fram till vecka 18 då min första gråtattack skedde.. Sedan dess har det faktiskt varit lugnt på den fronten! (Björn har nämnt fler än en gång att jag är mer harmonisk & glad nu gravid än annars, hmm..)
- UL i vecka 19, så häftigt!! Då fick vi även veta att det är en lite kille som kommer. Mer om det i ett annat inlägg.
- I vecka 20 kände Björn en spark för första gången.
- I vecka 22 kunde vi se sparkarna utifrån. Helt galet att ligga & titta på när han rör sig därinne.

/A

Likes

Comments

Vardag

Välkommen hit!

Då jag påbörjat min nedräkning till mammaledighet med start julveckan inser jag att jag kommer behöva ett tidsfördriv om dagarna. Startar därför upp en blogg där jag kan skriva av mig samt dela med mig av min vardag osv.

En kort presentation:
Bor i villa i Piteå med min sambo Björn & vår hund Molly. I slutet av januari beräknas vår lilla kille komma till världen & komplettera vår familj. Jag arbetar som fastighetsmäklare i Luleå på Svensk Fastighetsförmedling där jag började i juli i år. Innan det har jag arbetat nere i Umeå under tiden som Björn studerade till byggnadsingenjör. När han tog examen bestämde vi oss för att flytta hem igen. Som jag är glad över att vi tog det beslutet!
Under tiden vi bodde i Umeå hann vi med en hel del flyttar & renoveringar som jag kommer skriva mer om i andra inlägg. Huset i köpt i Piteå kräver mindre men dock lite förändringar som jag kommer dela med mig av under tidens gång. Det lär även bli en hel del uppdateringar kring graviditeten & förberedelserna inför bebis.

/A

Likes

Comments