Vardag, Oliver

Olivers första lucia & det firade vi med ett besök på badhuset. Herregud vad denna lilla människa älskar att bada, det är så roligt! Nu när babysimmet är färdigt så ska vi försöka hålla igång med besök 1 gång/veckan tills dess att nästa kurs startar. Känns superviktigt att han blir van vatten.

Självklart åkte tomtekläderna på idag!

Amanda

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vardag, Oliver

Har missat några luckor men här kommer nr 12 Verkligheten bakom den perfekta bilden:

De flesta bilder jag lägger ut är på Oliver (utan tvekan) & alla med barn vet att det krävs många bilder innan man får till den där fina. Bilder där han ler mot mig & inte blir suddig 😅 Varje månad tar jag en bild med siffran bredvid för att kunna hänga på väggen i kronologisk ordning 1-12. Men han hinner ju bli så less & grinig ofta 🙄🙈 Däremot är det sällan dessa bilder som läggs ut. Eller jo, 8 månader då la jag ut en grinandes Oliver, mest för att visa att han också kan vara en suris ibland.

Sen är det inte alltid lätt att få en bra bild tillsammans med honom heller 😂


Det här är en del av Kajsons julkalender

Amanda

Likes

Comments

Lucka nr 8 i Kajsons julkalender är som rubriken lyder. Jag följer flera inspirerande konton men ett som jag följt länge både på blogg & Instagram är Kenza. Senaste året speciellt inspirerande då hon gifte sig 😍

Hon lägger ut fantastiska bilder men skriver även ärligt om att livet inte alltid är en dans på rosor. Livet är inte alltid så perfekt som det verkar.

Jag följer såklart fler på Instagram som inspirerar mig men nu är det dags att få lite sömn innan lilleman vaknar till & ska ha nappen 🙄😴😴


Det här är en del av Kajsons julkalender

Amanda

Likes

Comments

Oliver

För någon vecka sedan började Oliver att ta några stapplande steg. Nu reser han sig själv från sittande & går iväg utan att man lockar eller hjälper till! Det är så svårt att ta in hur stor min lilla bebis har blivit 😅😭😍 Hans vaggande ankgång är så söt så jag vet inte vart jag ska ta vägen 😍🙈

Amanda

Likes

Comments

Vardag, Familj

Dagens lucka ser ni i rubriken, så här kommer den:

En typiskt bild med min knasboll! 😍 Inte lätt att få en selfie med honom längre 😅

Åh jag får verkligen megaångest när jag tänker på att jag snart inte får spendera dygnets alla timmar tillsammans med honom, men det är en del av livet antar jag... Igår var jag på nya jobbet & installerade mig med dator osv, loggade in i alla program & försökte lära mig hur det fungerar. Som tur är så har jag ju arbetat som mäklare i fem år snart så jag kan ju arbetsuppgifterna, nu är det bara i ett annat företagsnamn jag ska verka. Men det är alltid nya system att arbeta i & då det inte funnits en mäklare på plats sedan i somras finns en hel del samtal att ta itu med på en gång. Reda på måndag har jag mitt första intagsmöte här i stan vilket känns så spännande & roligt! Men mer om det nya jobbet i ett annat inlägg! :)

Detta är en del av Kajsons julklender, vill du också vara med så lä mer här

Amanda

Likes

Comments

Som för de flesta (eller?!) så är tvättstugan/groventré ett ställe som oftast (alltid) är i kaos. Antingen svämmar tvättkorgen över eller så svämmar bänkarna över att tvättade kläder.. Sen när det helt enkelt blir för jobbigt att se på DÅ viker jag äntligen allting i fina högar. Men direkt efteråt är nästa klädberg där... 🙈😅 Sedan Oliver kom så tvättar jag säkert två maskiner om dagen, både hans kläder men jag själv får ju fläckar på allt!! Gaah 😩 Vi har även pant & sopsorteringen där vilket inte hjälper till.. Usch

När gäster kommer ser jag till att dörren till tvättstugan alltid förblir stängd 😏

*Detta är en del i Kajsons julkalender som är en bloggjulkalender med olika tema varje dag – vill du också vara med så kan du läsa mer här.

Amanda

Likes

Comments

Dags för lucka nr #5 i Kajsons julkalender. Idag är rubriken Den perfekta middagen:

Nu i juletider längtar jag såå mycket till julafton & julbordet till middag så det får bli det perfekta middagen jag ser fram emot just nu. Vi äter alltid julbordet efter Kalle & julklapparna. I år ska vi fira julafton här hos oss tillsammans med min & Björns släkt. Vi blir förhoppningsvis 14 stycken vilket är rekord då vi annars brukar vara kring 7-8 på varsitt håll. Så roligt!! Vi kör lite knytis & alla får ta med något så slipper vi stå & laga mat i evigheter. Då kan vi även delegera ut vissa saker som vi vet att den personen är bäst på att laga.

För oss är julen en fantastisk högtid som innebär mys & kvalitetstid tillsammans. Att få spendera flera timmar tillsammans & bara umgås i lugn & ro är ingenting man längre kan ta för givet. Julen är verkligen min absoluta favorit på året & jag längtar så mycket till den 24 december!

Mina favoriter på julbordet & som är ett absolut måste är vitlökssill, kräftsill, romsill, Nellys, julskinka, köttbullar, potatis & rödbetssallad. Det är senaste 3-4 åren som jag börjat äta sill & nu älskar jag det! Förra året provade jag själv på att göra sillarna vilket blev en succé så blir nog en repris på dem!

Så nu ser jag framför mig en lugn & harmonisk första jul för Oliver tillsammans med alla sina favoriter. Trevligt umgänge, fantastisk mat & god glögg!


*Detta är en del i Kajsons julkalender som är en bloggjulkalender med olika tema varje dag – vill du också vara med så kan du läsa mer här.

Amanda

Likes

Comments

Förra året läste jag många bloggar som varje dag fram till jul under december följde "Kajsons julkalender". Varje dag får man ett ämne att reflektera över & skriva om. I år är temat "Det perfekta livet" vilket jag tycker är så spännande & genomtänkt. Man behöver få reflektera över mycket i sitt liv & uppskatta det som finns under ytan som man visar utåt. Därför hakar jag nu på (några luckor senare) & kanske kan någon annan känna igen sig. Men viktigast, jag får själv fundera på saker i livet jag kanske annars vill gömma/glömma.


Så till dagens lucka : "Ett misslyckande i livet"

Mitt största misslyckande i livet är något jag idag istället väljer att se som en enorm lärdom & viktig erfarenhet. Dock så har detta satt ett väldigt djupt spår i mig vilket har tagit lång tid att bearbeta & jag är inte färdig ännu.. Det finns otroligt mycket mer till den här historian men jag kan av olika anledningar inte gå in mer detaljerat. Dessa år kommer jag bära med mig för alltid men jag hoppas kunna se tillbaka på det utan att få ont i magen samt med ett tryck över bröstet..

Jag har alltid satt höga mål & när jag tog examen som fastighetsmäklare var drömmen att äga en egen mäklarbyrå. Efter några år som mäklare i Umeå blev jag erbjuden nytt jobb med chans till delägarskap. Första året gick helt sjukt bra resultatmässigt & min chef samt framtida partner blev min bästa vän. Vi gjorde allt tillsammans, satt i princip ihop med varandra. Efter att det första året hade gått blev jag erbjuden en del av företaget samtidigt som två till personer också köpte in sig. Frid & fröjd fram tills den dagen jag & Björn bestämde oss för att flytta tillbaka till Piteå & jag sa upp mig. Från början var tanken såklart att vi skulle bo kvar i Umeå, annars skulle jag inte investera så mycket tid & pengar, men när livet kom ikapp oss ville vi hem igen. Redan innan detta beslut hade relationen med min chef/partner börjat knaka i fogarna vilket min uppsägning inte direkt hjälpte till med.. Men sagt & gjort, jag sa upp mig & bolaget skulle säljas vidare då de andra heller inte ville äga längre, av olika anledningar. Exakt vad som skedde efter det kan jag inte gå in på men efter 1 år av olika svängar hit & dit kunde vi till slut signera alla papper & gå vidare i livet. För mig är detta såklart ett misslyckande, inte bara professionellt men även känslomässigt då jag totalt öppnade upp mig för en människa som sedan faktiskt krossade mitt hjärta. Jag är även en rätt så impulsiv människa & peppas jag nog mycket hoppar jag snabbt på tåget utan ordentlig reflektion. Även det är något jag tar lärdom av från dessa år, tänka igenom saker noggrant & verkligen läsa på ordentligt innan jag fattar så stora beslut. Det är lätt att bara se det rosenskimrande framför sig när livet leker, du missar det som döljer sig bakom fasaden.

Jag försöker verkligen se detta som något positivt, en rejäl lärdom, då jag i framtiden vill äga mitt egna företag.. Jag var ung (vilket jag fortfarande är ett tag till) & väldigt naiv. Nästa gång vet jag vad jag ska se upp med & lägga pengar på juridisk hjälp från början så ingenting kan gå snett. Det handlar om så stora saker & då behövs någon med mer erfarenhet att ta hjälp av. Men jag är en typisk learning by doing så nästa gång vet jag bättre!

*Detta är en del i Kajsons julkalender som är en bloggjulkalender med olika tema varje dag – vill du också vara med så kan du läsa mer här

Amanda

Likes

Comments

Vardag, Oliver

Igår var det första advent & jag spenderade dagen med farmor. Hon lärde mig att tillverka sin fantastiskt goda julkorv som hon gjort till jul i 36 år. Jag har aldrig förut gjort korv så det var kul & spännande. Nu är jag sugen på att göra massa goda korvar med örter, vitlök m.m. Mums!

Idag blev det en tur till Öppna förskolan där elever från gymnasiet här i Piteå höll en show med Babblarna. Lite väl mycket barn & stimmig miljö men trevligt att göra en utflykt. Efter att Oliver fått i sig mat gick jag & mötte upp mamma för en lunch på stan. Sitter nu & väntar på att lilleman ska vakna, helt galet hur bra & länge han sover ute i kylan.

I eftermiddag har vi inga planer utan ska försöka ordna lite uppe i kontoret som börjar ta form. Senare ikväll ska jag sätta mig ner & jobba lite faktiskt, börjar snart vara dags att kliva tillbaka ut i yrkeslivet. Nya spännande saker på gång!

Amanda

Likes

Comments

Vardag, Familj

Imorgon är det första advent & startskottet för bästa tiden på året! 🌟 Julklapparna är inslagna & placerade under granen (som iofs fortfarande inte är klädd 🙈), ljusstakarna är uppsatta & adventsljusen är redo att tändas.

Förutom att förbereda julen så har vi under helgen hjälpt mina föräldrar att flytta. De har äntligen flyttat tillbaka till Piteå & har köpt en fantastiskt fin lägenhet, endast ca 200 meter från oss 😃 Känns helt underbart att de finns så nära nu, kan gå förbi när som helst 😏😇 (ping söndagsmiddag!)

Oliver ville såklart hjälpa till han också!

Imorgon ska jag få min sovmorgon för att sedan bege mig mot Rosvik där farmor ska lära mig tillaga julkorv. Hon gör en fantastisk god korv så ska bli spännande att få föra traditionen vidare.

Vi har även satt igång ett litet projekt här hemma, nämligen allrummet på övervåningen, som ska bli kontor. Björn ska pyssla på med det under dagen så förhoppningsvis är det i stort sett färdigt imorgon kväll. Så kan jag sätta igång att planera piff & inredning 🙌🏻

Amanda

Likes

Comments