Varför är jag feminist?
När jag väl skärpt mig och blivit lite mer världsorienterad så var detta med feminism rätt självklart för mig.
Det finns så många olika förklaringar av vad feminismen är men det kan kort och gott kokas ner till följande:

"En ser att det finns orättvisor i samhället baserat på kön och en erkänner att kvinnor har en sämre ställning
En vill aktivt arbeta för att förändra detta och se till att det blir jämställt mellan könen."

Feminism för mig handlar om att jag vill att kvinnor ska ha det lika bra i samhället och världen som männen. Jag vill att kvinnor ska kunna klä sig hur de vill, se ut hur de vill och kunna gå ute på kvällarna själva utan rädsla för att bli våldtagna.
Jag vill att samhället ska gå bort från traditionella könsroller och börjar analysera och se hur mycket av vårt beteende idag som faktiskt inte är naturligt utan beror på normer och roller vi fått nedtryckta i halsen sedan vi var barn.
Jag vill att män ska arbeta aktivt som allierade till kvinnor för att se till att kvinnor får samma rättigheter som män.

Åhh jag tycker att vi kvinnor har en sämre ställning och sämre rättigheter i världen idag. Jag vet att för att se till att män och kvinnor ska få det lika bra så måste vi få upp kvinnors ställning till männens. Då får vi ett jämlikt samhälle.

Det här kan vara frågor jag brukar få ofta eftersom att jag är feminist. Så hade tänkt besvara några utav de.

Handlar inte feminismen om att förtrycka män?
- Såklart inte!!

Hatar du som feminist alla män?
- Suck. Nej jag hatar inte män. Däremot tycker jag extremt illa om män som beter sig som rövhattar och är sexister på grund av att de inte tänker eller låter blir att ifrågasätta dåliga sedvänjor och samhällsnormer som gör att de har de bättre eller kan bete sig hur de vill. Jag vet att det finns väldigt många bra män därute precis som det finns bra kvinnor som aktivt arbetar för feminism och de ska ha all creed i världen. Att se att kvinnor har det sämre och att vilja förändra sitt handlingssätt när man är i en priviligierad ställning är svårt men inte omöjligt. Samhället vi har idag och patriarkatet är inte männens fel men det är deras ansvar att förändra eftersom de i dagsläget sitter på mest makt.

Men hur är det med detta med manshat? Det är väl lika illa som kvinnohat?

- Sammanfattningen är ungefär så här: Ja manshat finns men det är en reaktion på hatet mot kvinnor. Det är inte så konstigt att man som kvinna blir rätt anti mot män som behandlar en illa och dessutom förnekar att det som de gör skulle vara en del i ett större strukturellt förtryck. Jag vill även lägga till att det är ett väldigt tydligt flyktbeteende att ge kvinnor som pekar ut mäns dåliga beteende stämpeln manshatare och på det sättet låta bli att ta till sig all kritik.

Så, det där kan vara några små frågor som kan uppkomma när man är feminist.
Hoppas att ni gillar detta inlägg och skriv gärna vad ni tycker om det! Sköt om er! Världen behöver inte vara såhär!<3

Likes

Comments

Måndag 19/6-17
Hej, hej alla fina! Hoppas att allt är bra med er! Själv är det väl helt okej.

Nu har det äntligen blivit dags för bloggandet igen. Har haft en ganska långvarig paus nu, eftersom att jag inte mått så särskilt bra. Men nu mår jag allt bättre och hade tänkt börja om på nytt igen! För ni som undrar så kommer jag att vara aktiv måndagar, onsdagar och fredagar.

I denna blogg kommer det att bli ganska mycket blandade känslor. Kommer att snacka väldigt mycket om hur jag mår och hur det är att ha skilda föräldrar, Å även hur det är att ha en pappa som bara håller på och tjafsar hela tiden. Men det kommer även komma en massa annat. Bland annat känslor, vänner, bråk, storytimes, rekommendationer och en massa annat. Har dock väldigt svårt att uttrycka mig i skrift men ska verkligen försöka göra mitt bästa. Och om det skulle vara något frågetecken eller någonting så är det bara å höra av sig, eller om ni skulle vilja att jag skrev om något speciellt.

Hoppas verkligen ni gillar min lilla blogg.
Ta hand om er! ♡

Likes

Comments