Header

Hej på er!

Hoppas allt är bra med er, med mig är allting bra och Alwin växer så det knakar.
Nu är jag tillbaka här på nouw igen och det blir nog att jag stannar här nu.

Har importerat gamla inlägg från min blogg som ni kan läsa om ni vill.

Ha en fortsatt bra kväll så hörs vi imorgon, kram!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Nej det tycker jag väl inte att Alwin har förändrat förhållandet mellan mig och Robert. Det är precis som innan förutom att vi har blivit en familj istället. Vi påminner varandra varje dag att vi älskar varandra, det ända jag kanske kan komma på är att vi glömmer bort varandra lite nu när man är i ”bebis bubblan” men annars så ser jag inget negativt. Jag och Robert har varit tillsammans i snart 2 år nu den 14 september och 1 juli hade vi varit förlovade i 1 år och min kärlek för honom när jag träffade honom är lika stor då som nu.

Likes

Comments


Ja, mina förväntningar på förlossningen var ju att få den hjälpen jag behövde samt att lustgasen skulle göra sitt.. men förlossningen blev inte riktigt som jag hade tänkt mig helt ärligt. Det gjorde så djävulusiskt ont och i början hjälpte i lustgasen alls utan när det började gå mot sitt slut så hjälpte den då jag blev helt borta tydligen vad min fästman/sambo berättade. Men skulle ni vilja ha en förlossningsberättelse så lämna en kommentar så fixar jag det!

Likes

Comments

Nu efter graviditeten är mina humörsvängningar lite bättre än vad det var innan, ena stunden kan jag vara jätteglad och sedan vänder det och jag blir sur, och det kan vara för en skitsak egentligen, att en penna ligger fel till exempel.��Men under graviditeten var jag faktiskt mycket gladare och brydde mig inte ett skit om vad andra hade för åsikter om mig och det gör jag faktiskt inte nu heller efter, men däremot innan graviditeten var jag mycket känslig och brydde mig om vad andra sa om mig. Och det känns faktiskt skönt att jag inte bryr mig om det längre.

Likes

Comments

Det som skrämmer mig med föräldraskapet är om det skulle hända Alwin någonting, som jag inte kan göra något åt, vad maktlös man skulle känna sig. Jag önska jag kunde göra allt för honom, allt och lite till. Men tyvärr så går det inte. Jag vill inte behöva se honom ledsen eller sårad, även fast det kommer att hända. Jag är också orolig att en dag kommer hon hem från skolan och säger att någon har varit elak. Eller samhället han kommer växa upp i. Där mobbning,mord, våld etc är vår vardag. Men däremot ska jag göra allt i min makt för att han ska må bra och känna sig trygg.

Likes

Comments

Jag tycker inte att jag har förändrats så mycket mer än att jag har ju en till människa och tänka på nu och det krävs mycket mer planering men definitivt prioritering. Jag har ansvar för Alwin och har nu fattat att man inte kan kasta pengarna i sjön på massa onödiga saker utan det måste planeras om hur mycket blöjor på ett ungefär det behövs köpas, våtservetter, ersättning etc. Men annars är jag samma person som innan. Däremot har jag faktiskt bara ignorerat människor som faktiskt har slutat höra av sig för att jag har fått barn, men jag är inte tråkig att umgås med nu bara för att jag har barn, jag är precis lika rolig att umgås med nu som jag var innan jag skaffade barn. Sedan har jag märkt att jag faktiskt har prioriterat bort mobilen nu när jag har blivit förälder för jag sitter knappt med mobilen längre som jag gjorde innan.. man kunde tro att mobilen var fastklistrad i näven på mig.

Likes

Comments

Alwin är snart bara 6 veckor gammal och jag har faktiskt inte satt honom framför tv:n eller mobilen ännu då jag tycker att han är för liten ännu för sådant. Men har funderingarna på att börja med att lyssna på barnmusik och sjunga för honom och även dansa med honom lite för att vänja honom vid musik och sånger. Och jag kommer hellre vänja honom vid att leka med leksaker än att vänja honom vid tv,mobil,dator etc.

Likes

Comments

Baksidan med min graviditet var att en del spekulerade i om det var en ”flickmage eller pojkmage” jag bar och att en del sa att min mage var liten medans andra sa att jag var stor.

I vanliga fall har jag storlek M i kläder och dem sista 2 månaderna så passade knappt några tröjor vilket resulterade att jag fick låna min mors kläder för att kunna ha på mig något och levde i typ bara linnen och mjukisbyxor, i och för sig så gjorde det inte mig något eftersom jag älskar att springa runt i mjukisbyxor hemma.

Så man kan ju säga att jag faktiskt inte har någonting att klaga på utöver att jag längtade tills att bebisen skulle komma ut. Att se magen växa och känna sparkarna var magiskt och jag är väldigt tacksam över att jag blev gravid, för Alwin är den finaste skatten jag har och han har så fina halvsyskon (Nova-Lie och Simon) men jag hoppas i framtiden att Alwin kan få ett helsyskon också, men det återstår och ser<>

Likes

Comments

Nu kanske ni tänker, varför är rubriken ”flaskmatar” när det är bild på när han ammas och när han får flaska? Jo det ska jag tala om för er är för att jag kunde amma dem första två-tre veckorna sedan så kunde han ligga vid brösten 45-60 minuter utan att bli nöjd, vilket innebar att jag fick ju aldrig sova om man säger så, för jag hann inte mellan matningarna. Pratade tillslut med BVC om det och dem rekommenderade mig att ge både bröstet och flaska men det blev jobbigt i slutändan så jag bestämde mig för att sluta ge bröstet och bara ge honom flaska och det har faktiskt funkat riktigt bra.

Likes

Comments

Det viktigast i ett förhållande som jag tycker är att man ska vara lojala mot varandra och absolut ha tillit till varandra, men man får inte glömma att ha roligt tillsammans också. Sedan tycker jag det är viktigt att man visar kärlek och uppskattning till varandra och inte glömma av varandra som är lätt att göra när man är inne i den såkallade bebis bubblan. Om det så är att bara mysa framför tv:n så är det viktigt.

Men sedan tycker jag att det är väldigt viktigt att man hjälps åt med allting. Om det nu är om barnet eller om det handlar om hemmet, det spelar ingen roll men man ska hjälpas åt så inte bara den ena föräldern ska få göra allting. Alwin är lika mycket Robert’s ansvar som det är mitt ansvar.

Likes

Comments