Header

Barn/Gravid-Lista

Det är väl ingen speciell historia hur jag och Robert träffades men vi hade ungefär 1,5 år innan vi träffades även fast han tjatade under detta 1,5 året om att träffas för att han hade fattat tycke om mig. Han försökte fånga min uppmärksam hela tiden då jag var ute i stan med min dåvarande pojkvän. Men eftersom jag är en trogen partner så sa jag bestämt till honom att ingenting kommer att hända så länge jag är i ett förhållande. Men så tog det slut 2 månader efter jag och min dåvarande pojkvän flyttade ihop i Gullspång så jag flyttade hem igen och började vara ute med min bästavän Mogge och åkte runt i stan då jag precis hade fått mitt körkort och en dag den 1sep så skrev jag till Robert att om han nu ville träffa mig så stod jag på ranten. Och för er som inte är här ifrån så är ranten en parkering i Falköping där vi som var ute på kvällarna parkerade och träffade folk och tjötande massa skit. Men tillbaka till saken, ungefär 10-15 min så ko han in rullandes och jag kände bara hur min blyghet sattes in och nervositeten satte fart. Det tog ett tag innan jag direkt vågade prata med honom mer än att säga hej och hejdå. Men han visade med en gång att han var intresserad av mig då han delvis det första han gör är att torrjuckade mot min rumpa när jag sträckte mig in i bilen för att ta min dricka. Sedan så blev det jäkligt kallt framåt kvällen och han lånade ut sin jacka till mig. Sedan bestämde jag mig för att åka hem och vi kramades hejdå men hann la vara hemma i max 30min innan Robert skriver och säger att han vill träffa mig igen och att jag skulle hämta honom (han körde olovligt då men har körkort idag). Så jag satte mig i bilen igen och åkte in mot stan (bor på landet) och hämtade upp honom. Sedan satt vi och prata i flera timmar så jag kom hem på morgonen dagen där på.

Nu har vi en fin son tillsammans, varit tillsammans i 2år och 3månader drygt och varit förlovade i 1år och 5månader och för några veckor tillbaka fick vi hem papperna om att vi får gifta oss!!

XoXo Alwinsmamma

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Barn/Gravid-Lista

Den 8 juni klockan 03.05 så gick vattnet. jag minns hur jag vaknade den natten och kände hur blött det var i sängen och helt ärligt trodde jag att jag hade kissat på mig så jag reser mig upp och tar fram ett par nya trosor och är på väg ut genom dörren på väg till toaletten och känner bara hur det forsar ut och där slog tanken att det måste vara vattnet som gått, så jag väcker Robert och bara skriker ut -vattnet har gått, jag går och ringer förlossningen. Och det gjorde jag också, senare på dagen vid typ 10 tiden tror jag så fick jag komma in på kontroll dock blev jag hemskickad på grund av att jag inte hade några värkar.

9de Juni: Kom in på ytterligare en kontroll vid 14.00 men blev hemskickad ytterligare en gång, inga värkar ännu. Jag minns hur arg och besviken jag var på dem.

10 Juni klockan 03.00: Får riktigt onda värkar på natten som jag vaknar av, ungefär 3-4 värkar på 10 minuter. Väcker Robert i ren panik och säger att det är på gång, han flyger ur sängen och klär på sig medans jag ringer förlossningen.

03.30: Ringer till förlossningen och berättar och dem ber oss komma in på en kontroll. Jag packar ner det sista i förlossningsväskan och försöker ta mig ner för trappan för att ta på mig ytterkläderna medans Robert går in och säger till min pappa att det är dags och att vi åker in.

04.00: På väg in till förlossningen i Skövde.

04.30: Kommer in precis på förlossningen och ska möta sköterskan då jag får en sån kraftig värk att jag trodde seriöst jag skulle svimma, jag tänkte att det är väl lika bra så kanske dem tar mig på allvar för en gång skull. Får iallafall ett rum.

04.45: Dem sätter på mig ett ctg och får 1 kraftig värk under tiden.

05.15: Dem kollar hur öppen jag är, alltså 2 cm och blir äntligen inlagd då jag verkligen bad om det eftersom jag har långt att åka, ca 4 mil enkel resa och orkade inte åka fram och tillbaka mer nu.

05.30: Jag går in i en dusch och det var nog det skönaste jag hade gjort på länge, jag minns hur jag bara vred på den där kranen så vattnet blev varmare och varmare, bästa känslan mot värkarna!!

06.30: Får penicillin i dropp i förebyggande syfte på grund av lång vattenavgång samt fick lustgas.

06.45: Här börjar minnet svikta lite då jag var så jäkla borta utav lustgasen men försöker återberätta det jag fått höra utav Robert.

08.00: Öppen ca 4cm och värkarna är verkligen gigantiska.

09.20: Berättar för Robert hur bajsig nödig jag är och han sa att jag verkligen inte fick gå på toa och Robert larma och strax där efter kommer dem in och han säger att det är nog dags för att jag hade sagt att jag var bajsig nödig. Dem börjar förbereda allting samt kolla hur öppen jag är.

09.36: Öppen 10cm och krystar verkligen allt jag orkar. Helt borta var jag i alla fall av lustgasen och efter förlossningen så såg jag att jag hade ett bitmärke på armen och antar att det hände under denna processen. Robert har även berättat att under dem sista krystvärkarna så puttade jag iväg honom och dem två barnmorskorna som var med under förlossningen. Även fast jag var borta utav lustgasen så minns jag så väl hur det började tjuta i maskinen där dem mäter pulsen på både mig och Alwins huvud, paniken som uppstår när jag förstår att det var Alwins puls som försvann i några sekunder under en av krystvärkarna och att värkarna bara stannar av och jag krystar ut den sista biten av Alwin helt själv utan några värkar och lättnaden som kändes i bröstet när jag hör hur han skriker när han kommer ut, då visste jag att han levde.

09.58: Tittade våran Alwin Leijon ut. 2580g och var 46cm lång!


XoXo Alwinsmamma

Likes

Comments

Barn/Gravid-Lista

Jadu, detta kommer la inte bli så intressant blogginlägg eller rolig historia men lets go.

Första gången jag tog ett graviditetstest så min mens var försenad var den 8onde oktober 2016 men blev osäker då det var ett riiiktigt svagt streck så jag tänkte jag avvaktar några dagar för att se om det ens är något så borde det ju verkligen synas då. Har för mig att jag var 5-6 dagar över tiden.

Det andra testet gjorde jag den 17onde Oktober och det var ett starkt tydligt streck och känslorna bara bubblade inom mig, självklart blev jag glad men samtidigt orolig. Men allt är perfekt och vi är en fin liten familj som älskar varandra. Finns la inte så mycket mer att säga tyvärr.

XoXo Alwinsmamma

Likes

Comments

Barn/Gravid-Lista

Ja, föräldraledighet. Många anser ju att dela upp föräldraledigheten , så halva tiden går mamman hemma och halva tiden går pappan hemma. Men för mig och Robert då så han han flyttat över dem dagarna han kan flytta över och jag är hemma på föräldraledighet och just nu så jobbar han på ett lager för tillfället men vi håller tummarna att han ska få anställning och vara kvar. För vårat mål är att han ska få fast någonstans så vi kan ta en lägenhet och när jag är klar med mammaledigheten så ska jag återuppta mina studier. Ja, jag vet inte riktigt vad jag ska säga.. det är ju upp till varje familj att göra upp hur föräldraledigheten ska vara.

XoXo Alwinsmamma

Likes

Comments

Barn/Gravid-Lista

Alwin är 6 månader och 1 dag (REDAN!!!!) och han utvecklas hela tiden och ju mer tiden går så kryper sig en personlighet fram.

Han är oftast glad, ler och pratar för det mesta men självklart har han sämre dagar precis som vi andra och då skriker han och bara vill ha närhet.

Jag hoppas att innan julafton att Alwin ska kunna krypa, men det återstår och ser. Han kan sitta helt själv om han koncentrerar sig på något annars så välter han bara, men snart så!! Vi tränar varje dag och tillslut så kommer han kunna sitta själv och förhoppningsvis krypa snart!!

Tiden bara flyger i väg, kändes som igår att jag låg med honom på bröstet för första gången. Men jag älskar honom mer än allt annat och det är en fantastisk känsla att se honom utvecklas.

XoXo Alwinsmamma

Likes

Comments

Barn/Gravid-Lista

Man kan ju lugnt säga att många relationer har förändrats både från under graviditeten och nu efteråt.

Kan ju säga att alla mina vänner såg fram emot att få träffa det lilla miraklet när han/hon skulle komma ut (vi hade inte tagit reda på könet) men kan ju då säga också att när väl Alwin kom till världen så var det inte så många vänner som sedan hörde av sig..

Jag personligen tycker det är tråkigt att så pass många slutat höra av sig liksom men kan ju säga att det är ju deras förlust och inte min. Det är nu jag har sett vilka som är dem äkta och som står kvar även fast jag har fått ett barn, jag är samma person som innan fast jag har en till individ att ta hand om. Jag kan inte vara ute sent på kvällarna varje helg som vi gjorde innan, men kan lika gärna träffas på dag tid och kanske ta en fika på stan.

Men jag lägger ingen större energi på dessa personer utan jag lägger energi på dem som lägger energi på oss.

XoXo Alwinsmamma

Likes

Comments

Åsikter

Alltså helt seriöst, tyck vad du vill om detta inägget, men alla har rätt till sin åsikt.
Ja det är en otroligt bra kampanj för det är ett viktigt ämne att ta upp men seriösy? Det har verkligen gått för långt. Männen är det tydligen inte ett dugg synd om för kvinnor kan ju inte utsätta män.. Hör ni hur sjukt det låter? Klart kvinnor kan utsätta män för sexuellt ofredande. Ja, det finns män som är riktigt vidriga men det har ju inte mig rätten att dra alla män över en kant, för dem blir ju också utsatta. Men då kanske ni funderar på varför dem inte anmäler, men vad tror du? Det är ingen som tror på dem och dessutom blir dem bara utskrattade om dem skulle kliva in på polisstation och berätta det, och fått till svar, ta det som en man. Jag tycker denna kampanjen har gått alldeles för långt. Liksom drar upp saker som har hänt för 20 år sedan och hoppar på alla manliga kändisar hit och dit, alltså seriöst, vad är det för fel på er? Ni skapar bara hat av en kampanj som egentligen skulle vara något bra, ni har förstört den. Just i denna stunden när denna kampanjen drivs vidare så skäms jag över att vara kvinna, jag skäms över dem som håller på såhär, för ni nervärderar vårat kvinnliga kön. Ni är riktigt vidriga människor som enbart kränker ner manligt kända personer, för att få lite status i tidningarna och tv, tragiska människor alltså. Jag vet inte vad jag mer ska skriva, känner bara hur arg jag är i hela kroppen, varför kan ni inte bara hata individen istället för alla män?
Jag har många killkompisar som kan slå till mig på rumpan och klänga på mg och så vidare ute bland folk, ska jag då anmäla dem för en liten tafsning när det finns så mycket värre saker att anmäla för, skärpning nu kvinnor, sluta vara så jävla uppmärksamhetskåta!

XoXo Alwinsmamma

Likes

Comments

Barn/Gravid-Lista, Blogg-Listor

Vi har köpt både nytt och begagnat till Alwin. Som skötbordet och spjälsängen köpte vi begagnat flera månader innan Alwin föddes för att förbereda oss så mycket som möjligt. Babysitter och babygym fick vi låna utav mina föräldrar sedan min lillebror var liten vilket är perfekt för det är ju inte precis det billigaste, det är iallafall vad jag tycker. Sedan så fick vi även en barnvagn av min fästmans syster, alltså min svägerska och där har ju kusinen använt den innan och ack så nöjd jag är med den.

Sedan har vi ju fått en hel del kläder av både vänner och familj och en del kläder har vi köpt helt nytt själva till Alwin, men dessutom har vi köpt en hel del begagnade kläder också, för tusan vad snabbt dem växer ur det. Återstår och ser om vi ens hinner använda alla dessa kläder.

Jag anser inte att man är snål eller dålig förälder om man köper begagnat till sina barn, för ack så dyrt det är men sedan om man köper allt nytt så är det ju upp till den personen isåfall, men jag är nöjd över det vi har till Alwin.

XoXo Alwinsmamma

Likes

Comments

Barn/Gravid-Lista

Kan ju säga att det är svårt att förstå att det just är Alwin som ligger i magen på dessa bilder, men ja.

Jag saknar magen delvis för det var mysigt att gå runt och se och känna på den men sen så hatade jag att jag hade konstant ont i ryggen hela tiden, att kläderna inte passa och man kände sig så otymplig.

Men det jag saknade mest med graviditeten var sparkarna och rörelserna man kände.

Sedan saknar jag alla funderingar man hade och hur spänd man var när det väl var dags. Vem är du, hur ser du ut, kommer du vara lik mamma eller pappa? Hur kommer allting starta? Hur ont kommer förlossningen att vara? Ja jag kan sitta här hela dagen och skriva ner alla funderingar man hade.

Jag älskade att vara gravid överlag om man bortser från allt negativt. Och att man satt och räkna ner veckor & dagar tills hon/han var beräknad, ja det var ju givetvis jobbigt för det kändes som att allt gick sakta, att Alwin aldrig skulle komma. Och den 17 oktober son var så var det 1 år sedan vi plussade. Visserligen gjorde jag ett test den 8:de oktober 2016 men det var så svagt så jag väntade några dagar och tog morgon urinen och det visade sig positivt. Shit vad tiden går fort. Nu redan på sändag (10 december) är Alwin 6 månader.

XoXo Alwinsmamma

Likes

Comments