Denna dag har bestått av många olika aktiviteter. Mitt på dagen var jag i Kumla, där åt jag födelsedags lunch med min mamma och bror för att min mamma fyller år idag.

Efter att vi hade ätit klart gick vi en promenad runt Kumla sjöpark och därefter åkte vi hem. När vi kom hem var vardagsrummet om möblerat och en ny fåtölj stod där. Eftermiddagen bestod av födelsedagsfika och mys. Här kommer lite bilder från denna dag.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Har inte varit så aktiv på bloggen under några veckor nu vilket beror på att jag har haft mycket att göra i skolan, men nu är det ändring på det.

Det regnade igår och just nu så regnar det utanför fönstret. Denna dag är jag ledig eftersom att jag gick i skolan i lördags för skolan jag går på hade öppet hus.

Igår var jag ute och plockade granris när det regnade som mest och när jag kom in var jag både blöt och frusen. Denna kommande dag består av många olika aktiviteter som ni får veta mer om i ett annat inlägg. Här kommer lite bilder från gårdagen.

Likes

Comments

Idag är sista dagen på oktober månad och ytterligare en månad är förbi, tänk vad tiden går fort. Idag har jag varit ute hela förmiddagen och har varit ute och klippt granris som jag sedan har satt i krukor för att det ska bli lite höstfint i det kalla och gråa.


Nu när det blir mörkare fortare på eftermiddagarna känner jag att det är bra att passa på att vara ute och ta till vara på dagarna nu när man är ledig och jag får också frisk luft. Jag hoppas att alla har haft en bra dag. Imorgon väntar en ny dag med flera möjligheter. Här kommer lite bilder från dagen som varit.

Likes

Comments

Idag vaknade jag upp till den första dagen på höstlovet, vilket kändes riktigt bra. Jag kunde gå upp när jag ville och har tagit det relativt lugnt idag men har fått en hel del gjort. Att kunna ta det lugnt och gå upp när man vill på en måndag händer inte ofta eftersom att måndagar brukar oftast bestå av stress och trötthet för att det är första dagen på veckan. Men det gjorde inte denna måndag.


Idag har jag pluggat en del, rensat ur i mitt rum och varit ute i naturen för att få lite frisk luft. Nu ikväll ska jag bara ta det lugnt och titta på Kockarnas kamp. Imorgon är en fullspäckad dag med mycket inplanerat som jag ska hinna med, men det känns alltid bra att ha någonting att göra fast att man är ledig.

Det var allt för mig idag, men jag hoppas att alla har haft en bra måndag och därmed en bra första dag på denna vecka.

Likes

Comments

Nu är det fredag igen och jag har nu ett helt höstlov framför mig. Det är något speciellt med fredagar, det är sista dagen på veckan och början på en ny helg.

Oftast på fredag eftermiddagar tycker jag om att ta en fika på ett café eller något annat ställe innan jag åker hem, vilket är lugnade och man får ett avslut på en hel skolvecka. Det är lite som after school istället för after work. För två veckor sedan tog jag och mamma en fika på ett ställe som heter The Coffee, vilket blev ett väldigt bra slut på den skolveckan. Man sitter och pratar med varandra och tar och fikar något gott och jag får koppla av en stund och bara vara i nuet, vilket är bra när vi lever i en stressig värld.

Jag tycker verkligen om att sitta på ett fika ställe och äta något gott för det är en helt annan stämning än att bara sitta hemma. Det är på något sätt också en helt annan känsla.

Jag kan verkligen rekommendera att någon gång ta en fika på ett café i slutet av veckan efter en lång dag för ibland kan det bara kännas bra att få sätta sig ner en stund och varva ner innan man kommer hem. Jag hoppas att alla har haft en bra vecka och att ni får en bra helg och för vissa av er ett bra höstlov.


Likes

Comments

Det där pirret i magen, hur kommer de att uppleva mig och hur ska jag vara. En känsla som de flesta någon gång har upplevt, jag beskriver den där första dagen i en ny skola, på ett nytt jobb eller vid något annat tillfälle när man är helt ny.


I början av denna termin började jag gymnasiet och första dagen var pirrig och nervös men det som gjorde mig mindre nervös var tanken på att alla andra var nya och detta var något nytt för alla och de flesta kände inte varandra sedan innan. Jag gick på denna skola i 7 veckor och sedan beslutade jag mig om att börja på en annan skola. Jag bytte inte linje utan jag har fortsatt att gå teknik men jag valde att byta skola för att skolan som jag bytte till har en annan inriktning i tvåan som jag känner att jag hellre vill gå.

Nu när jag bytte var jag den enda nya, jag skulle börja i en helt ny klass och jag var väldigt nervös. Jag hittade ingenstans och jag hade aldrig varit på denna skola tidigare. Det var pirrigt och nervöst men jag klarade av den första dagen och flera till och nu har jag gått där i tre veckor. Det var en ny första dag och ytterligare en ny början på gymnasiet.

Känslan att vara nervös eller pirrig inför något nytt är jobbigt men om man gör något som man är nervös inför övervinner man en slags rädsla. Jag känner mig oftast mer nervös om jag tänker på att alla andra ser det som jag känner, men de som är runt omkring en märker oftast inte att man är nervös, oftast är det bara en känsla inom oss själva som inte alltid syns på utsidan.


Likes

Comments

Snart har det redan gått 10 veckor i skolan totalt och snart är det höstlov redan nästa vecka vilket jag just nu längtar efter. Har varit förkyld i tre veckor och har åkt på bihåleinflammation vilket gör att jag uppskattar att det snart är höstlov ännu mer. Att kunna gå upp lite senare, ta en springtur eller bara ta det lugnt ser jag verkligen fram emot, att bara ta dagen som den kommer och inte ha något inplanerat.

Det var allt för mig men imorgon kommer ett lite längre inlägg.

Likes

Comments

Tiden går och jag har inte varit direkt aktiv på bloggen under den senaste veckan vilket beror på flera faktorer. En av anledningarna är att jag har varit förkyld och hela helgen har jag tagit det lugnt. Men den största anledningen är att förra veckan bestämde jag mig för att sluta på den skolan jag gick på och börja på en annan. Det har medfört att jag har haft mycket att göra för att jag har hållit på och lämnat in grejer och har haft ganska mycket annat i huvudet. Jag är inte helt frisk från förkylningen än men jag har inte lika mycket i huvudet och så har jag en hel del att skriva om här på bloggen.

Det var allt för mig idag, men missa inte denna vecka på bloggen.

Likes

Comments

Varje dag i veckan finns det något bra eller dåligt med och alla tycker vi olika. Fredagar är min favoritdag på veckan eftersom att jag har hela helgen framför mig och att det är ett tag kvar till måndag. Den dag som jag tycker är jobbigast att gå upp på morgonen och som jag tycker känns lång varje vecka är den dag det är idag, alltså måndagar.

Varje måndag morgon är jag alltid extra trött än vad jag är dem andra dagarna och den känns alltid så lång. Under dagen ser jag mest fram emot att få komma hem igen. Just idag har dagen verkligen varit lång och dyster eftersom att det har regnat en hel del vilket inte heller gör dagen bättre. Nu ska jag försöka att komma bort från det negativa till det positiva, det jag tycker om med måndagar är kvällarna. På något sätt är de alltid lite extra mysiga och sedan är den jobbigaste dagen på hela veckan över och det är en hel vecka kvar tills att nästa måndag kommer. Något annat som är bra med måndagar är att det är en ny vecka och en ny dag att förändra sitt liv på och en ny vecka med nya möjligheter. På något sätt finns det både positiva och negativa saker med måndagar men det finns det med nästan allt.


Likes

Comments

Nu är det redan 1 oktober och ännu en månad är förbi och en annan är kommen. Oktober är verkligen en månad som jag personligen förknippar med hösten och alla olika kontraster av färger som finns ute i naturen. När oktober månad kommer känner man att det är dags att gå ut och göra ordning ute för vintern, som att kratta eftersom att löven ligger som ett täcke över gräset. Man känner att man vill ha en tjockare jacka, mössa och vantar eftersom att kylan tränger sig in, det råa och kalla.

Dagen idag har varit lugn, har mest suttit i soffan och vilat framför en bra serie, men jag har också pluggat en del. Börjar att åka på en förkylning så kände att jag behövde ta det lite lugnt idag för att orka med den kommande skolveckan som ligger framför mig. Nu ska jag förbereda för morgondagen, jag hoppas att alla har haft en bra vecka.

Det var allt för mig för den här gången .

Likes

Comments