Tiden går och jag har inte varit direkt aktiv på bloggen under den senaste veckan vilket beror på flera faktorer. En av anledningarna är att jag har varit förkyld och hela helgen har jag tagit det lugnt. Men den största anledningen är att förra veckan bestämde jag mig för att sluta på den skolan jag gick på och börja på en annan. Det har medfört att jag har haft mycket att göra för att jag har hållit på och lämnat in grejer och har haft ganska mycket annat i huvudet. Jag är inte helt frisk från förkylningen än men jag har inte lika mycket i huvudet och så har jag en hel del att skriva om här på bloggen.

Det var allt för mig idag, men missa inte denna vecka på bloggen.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Varje dag i veckan finns det något bra eller dåligt med och alla tycker vi olika. Fredagar är min favoritdag på veckan eftersom att jag har hela helgen framför mig och att det är ett tag kvar till måndag. Den dag som jag tycker är jobbigast att gå upp på morgonen och som jag tycker känns lång varje vecka är den dag det är idag, alltså måndagar.

Varje måndag morgon är jag alltid extra trött än vad jag är dem andra dagarna och den känns alltid så lång. Under dagen ser jag mest fram emot att få komma hem igen. Just idag har dagen verkligen varit lång och dyster eftersom att det har regnat en hel del vilket inte heller gör dagen bättre. Nu ska jag försöka att komma bort från det negativa till det positiva, det jag tycker om med måndagar är kvällarna. På något sätt är de alltid lite extra mysiga och sedan är den jobbigaste dagen på hela veckan över och det är en hel vecka kvar tills att nästa måndag kommer. Något annat som är bra med måndagar är att det är en ny vecka och en ny dag att förändra sitt liv på och en ny vecka med nya möjligheter. På något sätt finns det både positiva och negativa saker med måndagar men det finns det med nästan allt.


Likes

Comments

Nu är det redan 1 oktober och ännu en månad är förbi och en annan är kommen. Oktober är verkligen en månad som jag personligen förknippar med hösten och alla olika kontraster av färger som finns ute i naturen. När oktober månad kommer känner man att det är dags att gå ut och göra ordning ute för vintern, som att kratta eftersom att löven ligger som ett täcke över gräset. Man känner att man vill ha en tjockare jacka, mössa och vantar eftersom att kylan tränger sig in, det råa och kalla.

Dagen idag har varit lugn, har mest suttit i soffan och vilat framför en bra serie, men jag har också pluggat en del. Börjar att åka på en förkylning så kände att jag behövde ta det lite lugnt idag för att orka med den kommande skolveckan som ligger framför mig. Nu ska jag förbereda för morgondagen, jag hoppas att alla har haft en bra vecka.

Det var allt för mig för den här gången .

Likes

Comments

Teknik vad är det kan man undra, är det elektronik, en konstruktion eller en stol, inget av svaren är fel utan man kan säga att allt är teknik. Ett bord är teknik eftersom att det är en konstruktion och har en funktion.

Både datorer, telefoner, surfplattor och mycket mer, allt som är elektroniskt är också teknik fast på ett annat sätt. Där handlar det istället om elektronik, pixlar och funktioner. Det som är gemensamt för all teknik är design, funktion och konstruktion.

Det vi människor oftast förknippar med ordet teknik är datorer, tv apparater, telefoner, surfplattor, kameror och mycket mer inom den elektroniska världen. Men det vi inte tänker på är att nästan allt runt omkring oss är teknik som bord, stolar, soffor, bilar, glas helt enkelt nästan vad som helst eftersom att det är en konstruktion, en funktion och det krävs alltid olika tekniker för att framställa material och att tillverka själva föremålet. Teknik handlar om så mycket mer än bara elektronik och pixlar, så nästa gång ni tänker eller hör ordet teknik tänk på allt som finns runt omkring er för där har ni mycket av det som är teknik.


Likes

Comments

Dagarna går och dagarna kommer och ännu en vecka har gått. Denna vecka har varit lång men den har ändå gott fort. Det har varit mycket pluggande denna vecka på kvällarna eftersom att jag hade fysik prov i torsdags. Men nu är det helg och imorgon är schemat nästan fullt men imorgon kommer det där inlägget om det intressanta ämnet.

Nu sitter jag i soffan men nu ikväll har jag ätit gott men enkelt och jag har också ätit knäckebröd med gräslöks ost. Nu ska jag ta det lugnt resten av kvällen. Imorgon väntar en ny dag med nya möjligheter, det var allt för mig för idag.

Likes

Comments

Efter några veckor in på höstterminen i skolan inträffar den där dagen som kommer varje år. Vissa av oss vill bara att den ska vara över och vissa ser fram emot den. Denna dag som jag beskriver är den dag då man ska ta skolfotot.

När jag var mindre var detta en dag jag oftast såg fram emot, jag bestämde vilka kläder jag skulle ha på mig kvällen innan och såg framför mig hur kortet skulle se ut. Under dagen innan jag tog skolfotot var det nervöst och man undrade om man skulle få sitta eller stå upp på klassfotot. Efter att jag hade tagit skolfotot såg jag fram emot den där dagen när ett kuvert skulle komma i brevlådan med instruktioner om hur man skulle beställa korten. Efter detta såg jag fram emot att få skolfotona i brevlådan.

Nu förtiden är det en dag som jag vill ska vara över och jag är inte lika förväntans full heller och när korten kommer i brevlådan vill jag knappt titta på dem och lägger dem i en låda, tiderna förändras helt enkelt. Oftast ser man från olika perspektiv beroende på om man är yngre eller äldre och när de flesta var små var man mer förväntansfull över de mindre sakerna än vad man är när man har blivit lite äldre.


Likes

Comments

Dagen idag har varit lång och jag har varit ganska trött. Det bästa med denna dag var att jag fick veta att min första lektion imorgon är inställd vilket gör att jag inte börjar förens klockan 12.10 imorgon. Det gör att jag kan gå upp lite senare och att jag kan sitta hemma och plugga innan jag åker iväg. Har en hel del att göra just nu.

Imorgon är det skolfoto och min klass har kommit överens om att hela klassen ska ha likadana kläder så vi ska ha svarta byxor och vita tröjor. Inlägget som skulle handla om skolfoto som jag nämnde igår kommer att komma upp på bloggen imorgon.

Det var allt för mig, Tjingeling.


Likes

Comments

Dagen idag har bestått av pluggande eftersom att jag har fysikprov den kommande veckan men det har inte tagit emot så mycket att sitta inne idag eftersom att det har regnat och så har det varit ganska kallt ute. Imorgon är det måndag och en ny vecka börjar och det känns lite trögt att behöva gå upp tidigt imorgon bitti. Nu ska jag passa på att sitta i soffan och ta till vara på de sista timmarna av denna vecka.

Den kommande veckan på bloggen kommer att bestå av ett intressant inlägg om ett ämne som jag skulle säga är framtiden, även ett inlägg om skolfoto, resten får ni veta under veckans gång. Det var allt för mig idag,

Likes

Comments

Att hela tiden försöka att komma ihåg vad man ska göra, när uppgifter ska lämnas in och när prov ska skrivas är inte enkelt. För att jag ska kunna veta vad jag ska göra och när jag ska göra det behöver jag en kalender och därför beställde jag en ny kalender som jag har gjort själv med egna bilder. En kalender underlättar i vardagen eftersom att man kan skriva upp vad man ska göra och om man glömmer bort något är det bara att titta i den.

När jag gick på min förra skola hade vi en loggbok som vi fick från skolan där vi kunde skriva upp allting som inträffade de kommande veckorna. Därför känner man sig ganska tom utan den och det är svårt att ha allting i huvudet när man är van att ha något att skriva upp allting i. Nu när det börjar bli en hel del att göra på gymnasiet känns det väldigt bra att ha en kalender och skriva upp allting som man ska göra än att ha det i huvudet. Jag kan verkligen rekommendera alla att skaffa en kalendern för den underlättar verkligen vardagen.


Framsidan av kalendern och en av bildren som är i kalendern.

En planering gör dagen enklare

Likes

Comments

Idag är det fredag vilket betyder att det var sista dagen på skolveckan. Denna fredagskväll tillbringas med mys och enkel mat. Efter en lång vecka känns det bra att få en lugn stund att bara få sitta ner och ta det lugnt. Jag har inget inplanerat för helgen men något ska jag iallafall hitta på.

Under nästa vecka väntar skolfoto och det första fysikprovet på gymnasiet vilket känns lite nervöst. Imorgon kommer ett längre inlägg om ett intressant ämne. Det var allt för mig idag och jag önskar alla en trevlig helg.

Likes

Comments