Idag har det varit fullt upp, jag gick upp tidigt för att idag åkte vi på en utflykt till ett ställe längs Vättern som heter Klangahamn. Vid Klangahamn kan man köpa fisk men man kan också se ut över Vättern och uppleva en fantastisk utsikt. Efter att vi hade varit där stannade vi längs vägen och fika vid ett fika ställe där man också kunde se fantastisk utsikt ut över Vättern. Innan vi åkte hem stannade vi vid Stjernsunds Slott.

Eftermiddagen och kvällen bestod av golfträning. Det var allt för idag men imorgon väntar en ny dag med nya upplevelser.

Klangahamn

Fika ställe i naturen längs Vättern

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Som jag nämnde i ett tidigare inlägg så håller jag på att ta Grönt Kort inom golf. Detta är något som jag lägger ner en hel del tid på och det tar sin tid.

Utifrån olika sporter som jag någon gång har provat på, är det nog golfen som har den finaste spelplatsen eftersom att det både finns vatten, gräs, natur, träd och buskar runt omkring och på själva spelplatsen. Det blir som en promenad runt i naturen när man går en golfrunda. Om golfbanan är vid en sjö kan man uppleva en fantastisk utsikt genom att titta ut över vattnet när man går runt och spelar.

Likes

Comments

Dagen idag har spenderats i staden Askersund som ligger vid Vätterns norra spets. Där har jag gått runt och tittat i butiker och sedan passade jag på att fika vid Vätterns kant. Lite senare åkte jag och slog några slag vid Askersunds golfklubb i Åmmeberg och sedan åkte jag hem och vilade i soffan efter ännu en dag

Likes

Comments

Dagen igår bestod av olika utflykter till olika lokala ställen i närheten av där jag bor. Vi var bland annat vid Ostbiten som är ett gårdsmejeri som ligger i Granhammar en bit utanför Örebro. Efter att vi hade varit där åkte vi vidare till Tant Grön som ligger i Vintrosa som är ett café och en butik med allt från inredningssaker till kläder. Man kan också köpa växter där. Jag kan verkligen rekommendera att åka både till Ostbiten där man kan köpa närproducerat och se olika sorters djur och till Tant Grön om man vill ta sig en fika eller om man behöver några nya växter eller bara vill ta en mysig utflykt.

Oftast så åker man långt för att besöka olika ställen men oftast så finns det små lokala ställen i närheten av där man bor som man aldrig tänker på att man kan ta en utflykt till. Det finns oftast mer att upptäcka och se i närheten än vad man tror och det är något som vi borde tänka mer på ibland.

Ostbiten

Tant Grön

Likes

Comments

Dagen igår bestod av en utflykt till Tivedens nationalpark. Där gick vi en promenad som tog 3,5 timmar med paus för att äta. Rundan som vi gick hette Trollkyrkerundan, den var 4,6 km lång och gick mycket upp och ner. Vi gick också upp på olika berg. Jag kan verkligen rekommendera detta ställe om man gillar att vara ute i skog och mark eller om man bara vill ta en utflykt med promenad i naturen eller om man vill ta en springtur som ett träningspass.

Likes

Comments

Förra helgen tillbringades längs Vätterns västra sida i Karlsborg längs Göta Kanal. Helgen bestod av allsång vid kanalen, picknick, diggiloo, fina kvällspromenader och springturer.

På fredagskvällen var det allsång vid kanalen i Karlsborg och det var verkligen mycket folk. Under dagen på fredagen besökte jag Forsvik, där gick jag runt och tittade i små butiker, jag tittade också på slussning och på Forsviks gamla bruk. På lördagsmorgonen vaknade jag tidigt och passade på att ta en springtur denna morgon och det blev en väldigt fin dag. På kvällen var det Diggiloo i Karlsborg och det var riktigt bra och det var en bra stämning överallt.

Karlsborg är en av de platser som betyder något alldeles extra för mig, det är ett fint ställe som delas av Göta Kanal som binder ihop Vättern och Bottensjön med varandra. Jag har varit i Karlsborg ända sedan jag var liten och på så sätt betyder det något alldeles extra för mig och det är där jag hittar min energi och det är där jag finner lugnet. Det är några av anledningarna till att Karlsborg betyder så mycket för mig.

Imorgon är det en ny dag med nya utmaningar. Tjingeling


Forsviks gamla bruk

En fin allsångskväll vid kanalen

Sysselsättningen på dagarna & mysiga kvällar

En fin morgon att ta en springtur vid Vätterns kant

En fin dag och en promenad längs vattnet

Likes

Comments

Tänkte att jag skulle dela med mig av lite bilder från när jag var till västkusten för några veckor sedan. På bilderna är det bland annat en bokskog och utsikten över havet med kobbar och skär. När jag var nere på västkusten gick jag på klippor, gick en promenad i en bokskog, På bilderna är det bland annat en bokskog och utsikten över havet med kobbar och skär.

Likes

Comments

För två veckor sedan åkte jag och besökte olika ställen runt hela vänern. Det som var mest fantastiskt att se var akvedukten i Håverud som vi stannade vid. Jag besökte en del platser som jag aldrig hade varit vid förut vilket var nya upplevelser för mig. Det tog tre dagar eftersom att vi stannade och sov på två ställen efter vägen och vi stannade på en del ställen och såg oss omkring också. På hemvägen tog vi en sväng förbi några ställen längs Göta Kanal, som Lyrestad och Töreboda. Det var allt för mig idag och imorgon väntar en ny dag.


Ett äldre bostadsområde med gamla hus och en park

Utsikt från boendet i Åmål och akvedukten i Håverud.

Hamnen i Spiken och utsikten över Vänern

En fyr och utsikt över vatten längs Göta Kanal

Hamnen i Lyrestad

Likes

Comments

För 16 år sedan denna dag kom jag till världen, varje år fyller jag år och min ålder ändras för varje år som går. Dagen har bestått av mat, presenter och uppvaktande, om man tänker efter är det ganska konstigt att vi får presenter för att vi blir äldre. Under denna dag har jag fått varierande presenter och dagen har känts lång som den gör varje år. Jag har bland annat fått inredningsdetaljer, flytta hemifrån saker och användbara ting, även kläder och pengar. Nu är jag trött och imorgon väntar en ny dag så detta var allt för idag från mig.


Likes

Comments

Igår var det en dag då många äter och firar eftersom att det var midsommar. Denna midsommarafton och kväll tillbringade jag bland annat i Kumla och i Karlsborg. Karlsborg är en tätort där Göta kanal delar ortens centrum och det finns olika aktiviteter att göra, bland annat har du nära till Forsvik som kallas för Göta Kanals höjdpunkt.

Karlsborg har alltid varit en plats som betyder lite extra för mig, jag har varit här någon gång under varje år sedan jag var liten. I denna ort kan jag varva ner och få ny energi och det finns olika fantastiska miljöer runt omkring.

Dagen igår bestod av mat, promenader, regn och mycket annat och jag hoppas att alla hade en bra midsommarafton igår och en bra midsommardag med.


Likes

Comments