Good morning sunshine!

Söndag och byggaren junior är på väg ut i snickarboa igen. På bussen, med veckans smash och kaffe. Och ett humör lika med vädret, alltså herregud vad jag (mitt humör) är väderstyrd. God söndag!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

  • 63 Readers

Likes

Comments

  • 106 Readers

Likes

Comments

Dance

För andra gången denna vecka hörde Peter av sig och frågade om jag ville åka upp och friträna några timmar. Och ja!
Alltså jag har egentligen skrivit av mig all typ av ”ansvar” när det kommer till dans. Tävlandet blev bara en press, då min partner var väldigt taggad och jag ständigt jobbar alla lördagar i princip. Då alla tävlingar såklart äger rum.

Två kvällar har jag därför då bara tränat för att jag tänkt att ”kanske glädjen i det kommer tillbaka”. För den liksom försvann någon gång i höstas. Och ta mig tusan har den nog återvänt. I alla fall så har dessa två kvällar varit kanon och jag ser faktiskt fram emot att fortsätta skutta runt lite. I alla fall på måndagar ett tag framöver!

Likes

Comments

Som jag tidigare sagt så är löften inte riktigt min grej i alla lägen. Och då speciellt inte nyårslöften. Mål däremor är en annan femma. De kan man jobba med på ett helt annat sätt!

Så, till slut. Här har vi mina nyårsmål!

• Bli mer egoistisk. Alltså jag är helt fantastiskt duktig på att sätta andras behov före mina egna. Ingen bra egenskap i längden!

Börja plugga. Till vad är jag fortfarande inte helt klar med, men det känner jag typ är ett måste nu.

•Resa! Paris och San Diego står väl högst i topp där.

•Bli sambo. Örebro-Linköping funkar visserligen fint att pendla mellan. Men när Erik dessutom turnérar så blir det inte så roligt i längden.

•Få och behålla en stadig balans mellan träning-kost-vila. Alltså vem har inte det som mål? Men det känner jag är ett väldigt nödvändigt ont här atm.


•Boka en till fotokurs till våren!

  • 125 Readers

Likes

Comments

Vad jag trodde skulle bli en slapp måndag spårade ut totalt och blev en- Idag gör vi allt-dag.
Så det blev en förmiddag runt Stångån. Senare bar det av mot jobbet, varav jag på vägen får förfrågan om jag vill dansa en stund på kvällen? Jomen, den lusten infann sig rätt fort!
Innan dess inhandlades dock också det sista (typ tror jag) till pappas och mitt lilla projekt. (Nu kan man se vad de skall bli och av säkerhetsskäl kan jag inte visa det här... än;))

Väl bockar av allt tänkte jag att ”nu jäklar sover jag gott”. Men icke sa nicke. Kommer min kropp och hjärna upp i varv så kan jag tvärglömma en natts sömn.

Hur som, bra dag! Kaffekoppen får väl hänga med mig idag helt enkelt.

Minus storm och pudersnö. Jag vill ha vååååår!

  • 168 Readers

Likes

Comments

Om någon ens kan komma i närheten av att gissa vad detta skall bli så utlovar jag belöning alltså 😏🤔

  • 214 Readers

Likes

Comments

Jag minns typ inte när senast jag tog ut min kamera i friska luften alltså. Ni som följer min andra instagram noterar ju kanske att jag postar något iaf typ varje dag, och ja, tack och lov så har jag ett låååångt arkiv med bilder. För just nu finns verkligen noll inpiration att hämta i grådasket.

Hej förresten!

I skrivande stund sitter jag på jobbet. Skall snart öppna och fördriva fem timmar här. Senare far jag vidare till far och låser in mig i hans snickarbo resten av helgen!

  • 228 Readers

Likes

Comments

Thoughts

Ja, det var ju 12 dagar sedan denna afton ägde rum. Och den har sprungit igenom mitt huvud säkert en miljon gånger sedan dess. Först nu känner jag att jag kanske kan få den ur mig, på det sätt jag gör bäst. Jag skriver ner den.


Erik bokade bord på East West i Örebro säkert över en vecka innan. Vi var överens om det, vi har varit där många gånger innan och vi båda tycker mycket om både maten, miljön och personalen. 3-Rätters. Soppa, sushi och kladdkaka med varma bär.


Tyvärr var Erik dålig natten innan nyårsafton och under själva dagen velade vi nog lite båda två hur smart det egentligen var att gå ut. Men då han mådde bättre framåt eftermiddagen så sa vi ändå att vi går. Och som sagt, jag visste vad som komma skulle och inte en enda gång under den gångna veckan hade jag reflekterat över själva middagen alls. Snarare tvärt om! Det var ju min och Eriks kväll, en av de sista innan han for till San Diego. Klart vi skulle ha en fin middag ute. Jag såg fram emot det!


Men så någongång då Erik höll på att göra sig iordning så föll någon väldigt konstig känsla in i mig. Först trodde jag faktiskt att jag skulle bli dålig med, all energi och lust bara försvann. Tryck över bröstet och yr liksom.

Dock sa jag ingenting. Äsch, jag kan väl må dåligt senare i så fall. Så vi gick ut.


Förrätten serverades och jag kände mig mycket bättre efter promenaden dit. Lite stressad personal (helt förståligt) men annars var allt som vanligt. Erik fick sista slurken av min soppa, annars åt jag nog det mesta som serverades till förrätten.


Till varmrätten kom sushitallriken. Och en riklig sådan! Här snackar vi lite av varje och mycket som jag aldrig ätit innan. Någonstans där tvärvände det totalt. Jag minns inte exakt vad det var, alla som känner mig vet att jag älskar sushi och att jag inte är feg när det kommer till att prova nytt så. Kanske var det storleken på tallriken? Jag kan faktiskt inte alls avgöra, men jag vet att Erik någonstans i vevan påpekade att det var mycket mat och att han (också helt förståligt med tanke på den gångna natten) inte skulle orka äta upp allt. Varpå jag inte helt vänligt meddelar att vi kanske inte behöver prata mat just nu? Och då förstod ju såklart han vad som pågick på andra sidan bordet.


Servitören kom för att duka bort ca 30 min senare. Och här skäms jag inte ett dugg för att säga vad det var som förlöste resten av kvällen. För denna stirrande ganska undrande på mig och frågade ”Inte hungrig idag?”. Ja. Vad svarar man ens? ”Smakade maten bra?” Jo, det kunde man ju i alla fall svara ärligt på. För maten i sig var det ju absolut inget fel på. Men för er som inte förstår, alltså att få kommentarer om maten i dessa situationer är liksom lika med att hälla ett helt saltkar i ett öppet sår. Som om man inte redan är skamsen? Både mot personal och, i detta fall till största delen, mot sin middagspartner.


Väl inne på sista versen i alla fall så började jag ju så att säga ”se ljuset i tunneln”. Jag fick i mig några varma bär och Erik åt upp min glass. Därav var det ”bara” själva kladdkakan som låg kvar orörd på tallriken. Jag tänkte ju dock inte att samme servitör skulle dyka upp en gång till och ännu mindre slänga fler kommentarer. Men där hade jag tyvärr fel. ”Och du din lilla stackare fick inte i dig något nu heller?” Jag vill minnas att han sa något mer, för Erik pratade vidare med honom och sa något i stil med ”Inte just ikväll”. Vänligt såklart. Men därefter minns jag ingenting. Mer än att han tog tallrikarna och gick. Kanske var det inte mer än så, men det är verkligen en svart hål i minnet av vad som sades efter den kommentaren. Svarade jag ens?


När vi lämnade restaurangen var klockan bara strax efter tio. Men vi gick hem till kollektivet direkt. Vid strax innan elva låg vi nog båda i sängen och återigen så minns jag inte mycket mer än att jag hade fruktansvärt ont i bröstkorgen. För er som är bekanta med panikångest förstår nog vad jag menar. För er som är lyckligt ovetande om vad det är så känns det ungefär som att bli strypt, eller dränkt. Man kan inte tänka klart what so ever och innan man vet bättre så tror man i princip att man ska dö.


Det enda jag minns (ja, på riktigt. Minnet suddas bort totalt.) är att Erik vid ett tillfälle petar till mig och säger att ”Det låter som att det är 2018 nu”. Och så smäller det av en hel parad av raketer. Jag tror vi somnade bägge två strax efter och sedan slog vi inte upp ögonen förän 13:45 dagen därpå.

Likes

Comments

Tjenis!

Denna vecka går av bara farten. Tidigare dagar har spenderats med ett gäng fina vänner. Det vart dansmöte och bubbelpool igår. I tosdags inhandlades grejer till ett av vårens kanske större projekt, vilket nu skall påbörjas till helgen!Varje gång man kommer hem till Julia ^

Blir liksom lite arg på min kattallergi? Hon har alltså tre såna där. Underbara varelser!

  • 271 Readers

Likes

Comments