View tracker

Har gått mer än en månad sedan jag skrev här senast. Så många gånger jag tänkt att jag borde skriva men sedan inte haft orken. Med mig är i alla fall allting bra! Som ni säkert förstår har jag vart på hotellet nu i en längre tid, tror en månad ungefär. Alla är supervänliga och maten är prima. Väldigt klassisk och gammaldags engelsk mat som vi tillagar.

Köket är pyttelitet och man får verkligen tränga sig förbi varandra för att komma någonstans. Jag har hittills mest vart i dessertköket och lite i förrättsköket vilket känns bra nu i början då det inte är lika mycket stress och jag har kunnat fokusera mig mer på att lära mig köket och hur de arbetar.

Hotellet har egna grisar, hönor, får och vaktlar och som jag skrivit innan; ett eget land. Någonting som jag verkligen gillar är att de har en s.k "25 mile menu", vilket innebär att ca 80% av det som står på deras meny kommer inom en 25 engelsk mils radius. Detta gör så att jag får lära mig mycket om vad som växer under de olika årstiderna då de blir tvungna till att använda sig av vad de har.


Jag och Safiah bor fortfarande tillsammans i ett så kallar "staff house" som ligger ca 5 minuters gångväg ifrån hotellet. Tillsammans bor vi med 5 killar som också jobbar på hotellet; tre rumänier, en engelsman och en polack, funkar super!

Nu ska jag börja göra i ordning mig för att gå till jobbet, ska försöka bättra mig med att skriva här men vi får se hur det går! :D kram

Blurrbild

Old harry rocks som ligger ca en km ifrån där vi bor :)

Mina två tyskar

Chocolate tart

Ett utav växthusen

Landet och hotellet

Desserten vi fick när hotellet bjöd oss på middag, såååå gott

Swanage som är närmsta staden till där vi bor :)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

England och Sverige, två länder som ligger ganska nära varandra men som ändå skiljer sig åt på många olika sätt. Nu har jag vart här i snart en månad och redan nu har jag lagt märke till några saker som skiljer sig ifrån Sverige. Tänkte i det här inlägget skriva lite om skolmaten i England och vad det finns för för- och nackdelar med denne.

Ja, det är precis som på film, varje morgon står det en lunchlåda färdigpackad åt en att ta med som man sedan äter i skolan någonstans. Denna består ofta av en macka av något slag, en chipspåse, en liten chokladkaka och en frukt. Varje dag är det lika spännande att öppna lådan och se vilken slags macka man fått eller vilken ny godis som där ligger. Skolan jag går på har även en liten cafeteria där man kan köpa bl.a pommes, kyckling och sallad.

Tror att det finns både för- och nackdelar med att ha det på det här sättet. Matsvinnet blir ju betydligt mindre då folk faktiskt betalar med egna pengar för maten man kan köpa, eller om man istället har lunchlåda så får man ofta någonting man gillar och slipper då slänga. Medan lunchlådan kan vara effektiv och billig så tror jag dock det är sällan det blir nyttiga måltider för de studerande. Visst det är gott med chips och mackor, men hur nyttigt är det egentligen i längden? Dock tycker jag om iden med lunchlåda, e så mysigt och man kan själv välja vad man vill ha med sig, sedan kan man sätta sig var man vill och äta, ute eller inne.

Precis som när jag var i USA, känner jag nu än en gång att skolmaten i Sverige är oerhört underskattad. Maten är (relativt) gratis, den är varm, det finns vegitariska, veganska och många andra alternativ, och den är i många fall faktiskt väldigt, väldigt god.

kram


Bildresultat för lunchbox


Likes

Comments

View tracker

Nästa lördag är det dags för mig, Safiah och Tiff att flytta och påbörja vår praktik, och jag kan inte säga mer än att jag är så himla nöjd med vart jag ska och att jag är galet nyfiken på de kommande månaderna.

Hotellet som jag ska jobba på heter som ni kanske förstår The pig on the beach och ligger i Dorset, en liten kuststad i södra England. Hotellet ligger på stranden Studland bay och är så mysigt! De har sin egna trädgård och odlar själva grönsaker, örter etc. Sedan tror jag även att de har egna djur. Vet att vi kommer vara utomhus mycket och få lära oss mer om naturen och om odling osv, någonting som jag tror kommer bli fantastiskt roligt. Känns som att restaurangen även lagar mycket seafood och mycket ekologiskt vilket är en kombination som jag absolut älskar!

Fick även veta att det finns surfingställen runt om och att de surfar året om, så förhoppningsvis kan jag försöka mig på det igen!
Kram

Likes

Comments

Sitter just nu och äter födelsedagstårta, igen, haha. Vet att jag inte uppdaterat på länge, men som skrivet innan så blir det väldigt lite tid över till sådant. Dagarna är fulla av aktiviteter och skola så när man väl kommer hem så vill man bara vila, hoppas ni förstår!

Har sedan senast i alla fall hunnit fylla 19, surfat i Cornwall, besökt Dartmouth, haft vin- och ostprovning på vingård, besökt en chillifarm och mycket mycket mer! Allting känns fortfarande underbart men det känns tråkigt att jag bara har fem månader på mig att vara här, kommer aldrig hinna se allt jag vill se, haha!

Jag har även fått veta vart jag ska jobba de kommande fyra månaderna, men det får ni se mer om imorgon! Så länge får ni se lite bilder från de senaste veckorna!

Kram

Likes

Comments

London var fräckt, bara väldigt mycket turister. Brukar ofta föredra ställen med mindre turister då det blir väldigt, ja, ytligt eller vad man ska säga. Men nu har man gjort det i alla fall, blir nog till att åka dit någon mer gång.

Såg i alla fall de vanliga grejerna; big ben, the London eye, Buckingham palace etcetera.
Åkte tunnelbanan väldigt mycket, eller "the tube" som dom säger här. Tunnelbanan var i alla fall förvånansvärt varm, nästan kvav så man satt och typ svettades. Åkte runt mycket och såg hur det såg ut runt om, väldigt mysigt!Likes

Comments

Vet inte riktigt vad jag ska skriva, men skriver i alla fall. Jag tänker på dig, jag förstår inte, fattar faktiskt ingenting alls om jag skall vara helt ärlig. Gick och oroade mig för att det skulle bli hon, men så blev det du. Du? Inga ord vad jag vet, inga texter. 1500 km, vad ska jag göra? Vad kan jag göra egentligen? Blir arg, blir också ledsen, samtidigt försöker jag ha förståelse, men hur?

Aldrig mer, aldrig mer

Ha det bra

Likes

Comments

Just nu sitter jag och resten av gänget på bussen påväg till London, taggar 4 timmars bussresa haha. Köpte som tur vad nya hörlurar då mina gamla gick sönder, tog även med en bok och kortlek.

Förhoppningsvis blir det en superhelg i London med 20 grader varmt. Ska även försöka träffa mina kusiner som bor där och sen blir det till att försöka se staden så mycket som möjligt.

Vet inte om det är så intressant men tänkte visa lite hur jag bor nu här den första månaden, så här kommer lite bilder. Har ni förresten frågor om någonting så är det bara att fråga på!

Likes

Comments

Nu bor jag här, i Plymouth och i England. Allting känns fantastiskt bra med boende, skola, vänner och ja, generellt sätt är allting bra.

Till skillnad från de andra länderna så bor man i England första månaden hos en värdfamilj, någonting som jag har kommit till att uppskatta oändligt. Delar rum med en tjej vid namnet Safiah som kommer ifrån Tyskland, någon som jag har klickat otroligt bra med,  tillsammans bor vi hos vår värdmamma Dawn, som är hur mysig som helst. Hon lagar mat till oss, packar lunch, tvättar våra kläder och är allmänt underbar, självklart hjälper vi även till, haha.

I vår klass är vi nio stycken, väldigt få men detta uppskattas då det blir enklare att komma nära varandra. Två från Frankrike, två från Ungern, två från Lettland och en från Tyskland, plus mig och Linus. Alla är supergoa och imorgon åker vi alla till London på eget initiativ och skall vara där över helgen.

Idag hade vi även vår första kökslektion. Vi arbetade tillsammans med förstaårs-eleverna vilket innebar att det var väldigt lugnt, ganska skönt med en mjukstart ändå kan jag tycka.

Ska försöka att hålla er uppdaterade, men kan bli svårt då det är så himla mycket att göra, så himla mycket att se men så himla lite tid haha 

Kram

Likes

Comments

Sitter på flygplatsen med Linus atm och klockan är 06:07. Flyget går om en timme så vi laddar bara upp oss nu (laddar ner?). Allting gick bra med incheckningen, väskan vägde 23,5 och fick väga 23, men det var lugnt.

Hörs snartLikes

Comments

​Igår hade jag min sista dag i skolan för i år, då jag valt att plugga hemma de kommande dagarna. Hade kökslektion på kvällen, sedan kom alla vårdnadshavare och föräldrar och åt samtidigt som bland annat rektorn och Merike, vår klassföreståndare, pratade om de kommande månaderna. Det kom även tre stycken som var på erasmus förra året, varav två stycken som jag gick i samma klass som i ettan, mys att få se dem igen!

Idag skall jag bara försöka plugga så att allting blir klart innan avfärd. Sedan lite senare kommer vår italenska utbytesstudent som bodde här 2014/2015, samma år som jag var utbytesstudent i USA, och hälsar på. 

Mindre än fem dagar kvar nu!

​                                                                                                                                                                 

Yesterday I had my last day of school for this year, since I have chosen to study at home the next upcoming days. In the evening we had kitchen class, later on the parents came and ate, at the same time as the principal and our teacher, Merike, talked about the next upcoming months. Also three students that went abroad last year came and two of them were in my first year class, it was very nice to see them again.

Today I'm gonna try to study so that all the school work is finished before departure. Later on our Italian exchange student is coming to visit, she lived here 2014/2015, same year as I lived in the US.

Less than five days now!


Likes

Comments